hasse rèèt bie, ouwequote:Op dinsdag 6 november 2018 16:56 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Gewoon wa achter elke zin zeggen en je bent al een eind wa
Lekker ja, maar voor mij is Italiaans niet louter pasta.quote:
Ik drink voornamelijk Oettinger omdat de prijs kwaliteit verhouding sick isquote:Op dinsdag 6 november 2018 17:01 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Welk pils drink jij dan het liefste? En zeg niet weer dat 'pils is pils' want dan pak ik je.
Hertog Jan is de Limburgse Dommelsch.
mijn goede vriend van de brand noemde hertog jan altijd 'oud bier'.quote:Op dinsdag 6 november 2018 16:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Echt niet eens bijna
Hertog Jan is echt slecht bier. Gewoon doorsnee macro pils maar dan heel goedkoop gemaakt.
Buiten beschouwing laten of het lekker is eigenlijk nog, maar het is objectief gewoon slecht.
Inb4 weinig verstand van.quote:Op dinsdag 6 november 2018 16:48 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik heb vanmiddag als SOG project 2 uur zitten lezen over de IBU toleranties van verschillende stammen melkzuurbacteriën die voorkomen in normale voedingssupplementen van de drogist.
Plantarum is wel een goeie blijkt maar beter no boil of kettle sour is de conclusie.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.-
quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:03 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Inb4 weinig verstand van.
Dat klinkt erg interessant. We hebben het dan over bierbrouwen neem ik aan? En die melkzuurbacteriën zorgen ervoor dat de bieren zuurder worden lees ik online. Heb je voorbeelden van bieren waarin je dit goed kan proeven?
Ik zou mij hier echt in moeten verdiepen om al die termen goed te kunnen begrijpen.
Ben je zelf vooral bezig met de samenstelling en het proeven van bieren of ben je zelf ook aan het brouwen?Ja melkzuur is om te zuren. Is vooral prominent aanwezig in Berliner Weisses (dat is puur lacto zuurheid) en in dingen uit Amerika waar alleen "sour" op staat. Gose ook maar dat heeft ook een handje zout dat de boel een beetje in de war brengt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ja ik zoek het op om het zelf te brouwen.
M.b.t. die pizza hebben ze ook wel echt gelijk. De Amerikaanse pizza heeft weinig meer met de rustigere primaire smaken van een goede Italiaanse pizza te maken.quote:Op dinsdag 6 november 2018 16:57 schreef Saind het volgende:
[..]
https://twitter.com/italiancomments?lang=en
ik koop meestal jupiler.quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:02 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik drink voornamelijk Oettinger omdat de prijs kwaliteit verhouding sick is
Als het in de Bonus is drink ik Alfa
Als ik in Duitsland ben geweest drink ik Rothaus Tannenzäpfle of Augustiner Helles (geen pils maar close enough)
Ik heb geen untappd. Daar ga je te veel van drinken.quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:00 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik zie je Untappd niet meer
hoe heet je ook alweer
Amerikaanse pizza is toch juist super primairquote:Op dinsdag 6 november 2018 17:05 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
M.b.t. die pizza hebben ze ook wel echt gelijk. De Amerikaanse pizza heeft weinig meer met de rustigere primaire smaken van een goede Italiaanse pizza te maken.
Had je wel toch? Of heb ik korsakoffquote:Op dinsdag 6 november 2018 17:05 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Ik heb geen untappd. Daar ga je te veel van drinken.
die italianen hebben daar weer een burgeroorlog in met napels vs rome (geen vet, uitrekken met de hand vs beetje vet en rollen)quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:05 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
M.b.t. die pizza hebben ze ook wel echt gelijk. De Amerikaanse pizza heeft weinig meer met de rustigere primaire smaken van een goede Italiaanse pizza te maken.
Dat kan me ook prima bekoren. Orvalletje of palm vind ik ook prima. Kun je blijven drinken.quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:01 schreef Saind het volgende:
[..]
Wat echt leuk is is om eens met brouwers te gaan drinken
Die zitten 's avonds alleen maar pils en licht bier als Taras Boulba te knallen
Lekker man beetje eten in Toscane.quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:02 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Lekker ja, maar voor mij is Italiaans niet louter pasta.
Ben overigens meer Spanje bezoeker dus over die keuken kan ik meer zeggen.
Klopt, die associatie met smaken is wel echt bizar sterk ja.quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:01 schreef skysherrif het volgende:
[..]
Komt ook denk ik omdat ik er altijd 1 of 2 drink na bijbaan in zomer, als je dan klaar bent met een werkdag van 12 uur associeert de smaak van dat hertog jan bier ook met het gevoel van klaar zijn met werk.
Palm heb ik dan weer niets mee (nepspul) maar Orval is natuurlijk wel top 3 beste bieren ter wereld.quote:Op dinsdag 6 november 2018 17:06 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Dat kan me ook prima bekoren. Orvalletje of palm vind ik ook prima. Kun je blijven drinken.
trippas uit florencequote:Op dinsdag 6 november 2018 17:06 schreef RensAjacied het volgende:
[..]
Lekker man beetje eten in Toscane.
Heerlijk. Irish coffee met Jameson gemaakt door een echte ier deze zomer. Puur genot, maar voor de echte goede whisky verwijs ik naar mijn buurvrienden uit Schotlandquote:Op dinsdag 6 november 2018 16:53 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Ik dronk wel eens een simpele jameson. Verder weinig ervaring met ierse whiskey.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |