abonnement Unibet Coolblue
  zondag 4 november 2018 @ 18:07:11 #126
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_182941195
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 17:59 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Sorry, maar als je werkelijk een neuropsycholoog met een kwakzalver vergelijkt, dan getuigt dat van een enorme arrogantie en onkunde. Het is gewoon een feit dat veel mensen last hebben van lichamelijke klachten (en pijn) als gevolg van problemen met een oorzaak op psychisch gebied.

Zo is er ooit eens een test gedaan met een groepje mensen waarbij een botsing / aanrijding in een auto werd gesimuleerd. Ondanks dat het een simulatie betrof en geen echte botsing, klaagden mensen na afloop over de symptomen van een whiplash.

Ik weet niet hoe de cijfers nu zijn, maar circa 10-15 jaar geleden was zo'n 38 procent van alle arbeidsongeschikten gerelateerd aan onbegrepen lichamelijke klachten. Dit zijn mensen die wel degelijk echt pijn ervaren, maar een aanwijsbare lichamelijke oorzaak is er niet.

Het gaat hier om het welzijn van honderdduizenden mensen, iets dat door jou moeiteloos wordt afgedaan als "branie om niks". Je moet maar durven.
Dat zegt hij toch niet? Dat die klachten bestaan ontkent ook niemand volgens mij, het punt is alleen dat deze kerel denkt de oorzaak gevonden te hebben terwijl het natuurlijk allemaal lang niet zo simpel is.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_182941263
quote:
14s.gif Op zondag 4 november 2018 17:42 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Echt niet alleen de Telegraaf hoor, allerhande media laten zich gebruiken door zealots met een agenda. Zolang men maar een paar diploma's heeft en een beetje dramatisch schreeuwt komt men binnen. De krant zelf hoeft niets te doen want de zogenaamde expert brengt wat ondersteunend materiaal dat zijn wilde theorietje lijkt te ondersteunen en klaar is het artikel.

Oh en artikelen over dit soort vage onderbuikgevoelens van hypocriete mensen doen het natuurlijk altijd goed. Zolang er maar een schuldvraag is, of het nou het internet of games of mobiele telefoons of het gebrek aan dienstplicht... combineer dat met een mogelijkheid om lekker te kankeren op andere 'generaties' en je hebt een hit.
Een klinisch neuropsycholoog is een normaal, medisch beroep. De meeste van deze mensen zijn gewoon als specialist verbonden aan ziekenhuizen. Aangezien het tegenwoordig hip is om loze Engelse kreten te gebruiken, moest ik eerst opzoeken wat je met een "zealot" bedoelt. Het blijkt te gaan om iemand die ijverig / fanatiek is. Niks mis mee, mensen die gepassioneerd hun werk doen en problemen willen aanpakken, cq. preventief te werk willen gaan.

De onkunde en ongeïnformeerde vooroordelen die ik in dit topic voorbij zie komen, zijn ronduit schrijnend. Dit soort medisch specialisten reageert echt niet vanuit de onderbuik. Ze komen met hun bevindingen naar buiten op basis van eigen ervaringen, aangevuld met ervaringen / lectuur van collega-medici.

Het is al decennia bekend dat mensen lichamelijke pijn / klachten kunnen ervaren zonder aanwijsbare medische oorzaak. Met name zaken als spanning (en dus ook stress) kunnen zich lichamelijk uiten in de vorm van pijn. Het is redelijk bizar om een normale medische beroepsgroep hier in de sfeer van de kwakzalverij te trekken, puur omdat je zelf niet beter op de hoogte bent en geen moeite doet om je beter in de voorliggende materie te verdiepen.
  zondag 4 november 2018 @ 18:11:16 #128
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_182941284
Flikker eerst maar eens alle sociale media van je telefoon. (leidt alleen maar af)
Stoppen met 24 uur per dag te gamen!

Ga sporten! Wandelen/fietsen kan ook!
Ga eerst rustig zitten en lees een boek of doe niets!

Je zult zien dat je vanzelf weer in het lood komt!
  zondag 4 november 2018 @ 18:11:26 #129
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_182941290
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:10 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Een klinisch neuropsycholoog is een normaal, medisch beroep. De meeste van deze mensen zijn gewoon als specialist verbonden aan ziekenhuizen.
Dat zal. Het gaat mij om argumenten en onderbouwing. Deze kerel praat overduidelijk poep.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zondag 4 november 2018 @ 18:13:11 #130
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_182941332
Wat mij ook opvalt is dat de jeugd ook helemaal niet meer handig is! (Op allerlei vlakken!)
pi_182941474
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:06 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ik ga niet ontkennen dat een burnout geen probleem is.

Alleen een figuur die begint over grootste crisis ooit en onszelf uitroeien dat neem ik niet meer serieus. Zeker niet vanwege al die holle gemeenplaatsen die hij verderop in het artikel neergooit.
Het gaat om veel meer dan alleen de burn-out en diens tegenhanger, de bore-out. Het gaat om een compleet scala aan onbegrepen lichamelijke klachten, waar onder meer de whiplash, muisarm en zelfs het chronisch vermoeidheidssyndroom ME onderdeel van zijn.

Als we *weten* dat er honderdduizenden mensen zijn die als gevolg van spanning/stress met dit soort problemen/klachten te maken krijgen, dan is er des te meer reden om kritisch te kijken naar de huidige samenleving en factoren die bijdragen aan meer spanning. Doe je dat niet, dan kies je bewust voor het opzetten van oogkleppen.

De man onderbouwt zijn verhaal nota bene ook nog met cijfers: een kostenpost van 20 miljard is enorm. Uiteraard is dat nog ondergeschikt aan het welzijn van mensen. Zeker bij een syndroom als ME kunnen mensen er heel ernstig aan toe zijn.

Als het om lichamelijke ongezonde zaken gaat, is iedereen ermee eens dat er aan preventie gedaan moet worden. Denk aan roken, drankgebruik, drugs, ongezonde voeding, onvoldoende beweging, etc. Waarom zouden we dan op het psychische/mentale vlak niet op z'n minst de nodige bewustwording mogen creëren?
pi_182941493
quote:
14s.gif Op zondag 4 november 2018 18:11 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat zal. Het gaat mij om argumenten en onderbouwing. Deze kerel praat overduidelijk poep.
De man haalt onder meer de Harvard Medical School aan, citeert vakgenoten en put uit zijn eigen ervaringen. Maar uiteraard weet jij het allemaal beter.
  zondag 4 november 2018 @ 18:20:25 #133
52513 whosvegas
The Trickster
pi_182941506
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:11 schreef Bocaj het volgende:
Flikker eerst maar eens alle sociale media van je telefoon. (leidt alleen maar af)
Stoppen met 24 uur per dag te gamen!

Ga sporten! Wandelen/fietsen kan ook!
Ga eerst rustig zitten en lees een boek of doe niets!

Je zult zien dat je vanzelf weer in het lood komt!
IInderdaad
Wat ook een goeie is, ga part time werken!
En zo min mogelijk overwerken (natuurlijk doe je wel eens iets extras voor het werk), deadlines zijn er voor om te verschuiven :)
Are you nuts??
  zondag 4 november 2018 @ 18:24:54 #134
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_182941618
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:20 schreef whosvegas het volgende:

Wat ook een goeie is, ga part time werken!

Alleen jammer dat het leven zo duur is.
  Beste debater 2022 zondag 4 november 2018 @ 18:27:47 #135
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182941675
Deze onderzoeker heeft gewoon gelijk. Ook ik heb me schuldig gemaakt aan het 'millenials-zijn-sneeuwvlokjes-die-nergens-tegens-kunnen' gezwam dat het vooral onder mijn generatie (gen. X, de werkelijk meest verwende generatie ooit) goed doet.

Gezien het feit dat verschillende zekerheden die lange tijd als vanzelfsprekend golden steeds meer verdwijnen ter meerdere ere en glorie van het H. Bedrijfsleven en diens god, de Economie, zie ik de toekomst voor jongeren bijzonder somber in. Sowieso mogen ze zich nu al in de schulden steken om een beetje fatsoenlijke opleiding te volgen - een vereiste, sowieso, om 'mee te kunnen doen' in deze prestatiemaatschappij. Maar daarnaast betreden zij ook nog een doorgeslagen geflexibiliseerde arbeidsmarkt waar je loon (en je mogelijkheid tot verder plannen) afhangt van je prestatie en een verlenging van je contract. Falen is geen optie. En dan dient er nog een hypotheek geregeld te worden. Succes, zonder vaste baan. Pensioenopbouw? Dat gaat lekker met jobhoppen. "Dan moeten ze maar sparen", aldus de volgevreten dertiger. Sparen zit er al nauwelijks in met een startersbaan, en dan is er nog die studie die terugbetaald moet worden.

Maar liever geven we dan de telefoontjes en de social media de schuld; die jeugd van tegenwoordig toch... niks mee te beginnen (Aldus Aristoteles een paar eeuwen terug).

Nog ironischer: al die twintigers/dertigers/veertigers die hier nu afgeven op de snowflakes en hun burnouts hebben zelf kennelijk niet door dat zij ook allang niet meer op rozen zitten. Die flexibilsering dendert voort; het ontslagrecht is versoepeld; toegang tot rechtsbijstand wordt moeilijker gemaakt. Kan zo maar zijn dat jij met je 'ik weet van aanpakken'-riedel straks bij het UWV mag uitleggen waarom je bepaalde baantjes beneden je waardigheid acht. Of nog erger, dat ook jij met je 'ambitie en doorzettingsvermogen' straks in een particpatieconstructie verdwijnt waar je straten mag vegen die al geveegd zijn.

De boel staat inderdaad op klappen. En zolang dat godvergeten neoliberalisme steeds weer mandaat krijgt, gaat het er niet beter op worden. Allereerst niet voor de jeugd, maar uiteindelijk voor iedereen die niet met een gouden lepel in z'n strot is geboren.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zondag 4 november 2018 @ 18:33:46 #136
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182941844
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2018 15:07 schreef Infection het volgende:
Misschien moet er maar weer eens een oorlog uitbreken, zou de mensheid goed doen.
Als men dit soort dingen roept weet men dat men met een ongelooflijk onbenul te maken heeft.

Maar klinkt wel stoer, dat wel.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zondag 4 november 2018 @ 18:35:31 #137
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182941895
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 15:25 schreef MrRatio het volgende:

[..]

Jordan Peterson heeft hier iets zinnigs over te melden.
Wordt hij daarom tegengewerkt?
Jordan Peterson heeft er iets over te zeggen, maar zinnig? Met z'n Eva-als-chaos theorie...
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 4 november 2018 @ 18:37:31 #138
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_182941957
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:27 schreef EttovanBelgie het volgende:
Deze onderzoeker heeft gewoon gelijk. Ook ik heb me schuldig gemaakt aan het 'millenials-zijn-sneeuwvlokjes-die-nergens-tegens-kunnen' gezwam dat het vooral onder mijn generatie (gen. X, de werkelijk meest verwende generatie ooit) goed doet.

Gezien het feit dat verschillende zekerheden die lange tijd als vanzelfsprekend golden steeds meer verdwijnen ter meerdere ere en glorie van het H. Bedrijfsleven en diens god, de Economie, zie ik de toekomst voor jongeren bijzonder somber in. Sowieso mogen ze zich nu al in de schulden steken om een beetje fatsoenlijke opleiding te volgen - een vereiste, sowieso, om 'mee te kunnen doen' in deze prestatiemaatschappij. Maar daarnaast betreden zij ook nog een doorgeslagen geflexibiliseerde arbeidsmarkt waar je loon (en je mogelijkheid tot verder plannen) afhangt van je prestatie en een verlenging van je contract. Falen is geen optie. En dan dient er nog een hypotheek geregeld te worden. Succes, zonder vaste baan. Pensioenopbouw? Dat gaat lekker met jobhoppen. "Dan moeten ze maar sparen", aldus de volgevreten dertiger. Sparen zit er al nauwelijks in met een startersbaan, en dan is er nog die studie die terugbetaald moet worden.

Maar liever geven we dan de telefoontjes en de social media de schuld; die jeugd van tegenwoordig toch... niks mee te beginnen (Aldus Aristoteles een paar eeuwen terug).

Nog ironischer: al die twintigers/dertigers/veertigers die hier nu afgeven op de snowflakes en hun burnouts hebben zelf kennelijk niet door dat zij ook allang niet meer op rozen zitten. Die flexibilsering dendert voort; het ontslagrecht is versoepeld; toegang tot rechtsbijstand wordt moeilijker gemaakt. Kan zo maar zijn dat jij met je 'ik weet van aanpakken'-riedel straks bij het UWV mag uitleggen waarom je bepaalde baantjes beneden je waardigheid acht. Of nog erger, dat ook jij met je 'ambitie en doorzettingsvermogen' straks in een particpatieconstructie verdwijnt waar je straten mag vegen die al geveegd zijn.

De boel staat inderdaad op klappen. En zolang dat godvergeten neoliberalisme steeds weer mandaat krijgt, gaat het er niet beter op worden. Allereerst niet voor de jeugd, maar uiteindelijk voor iedereen die niet met een gouden lepel in z'n strot is geboren.
Maar gelukkig vindt iedereen hier de vakbonden kut... :')
pi_182941959
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:27 schreef EttovanBelgie het volgende:
Deze onderzoeker heeft gewoon gelijk. Ook ik heb me schuldig gemaakt aan het 'millenials-zijn-sneeuwvlokjes-die-nergens-tegens-kunnen' gezwam dat het vooral onder mijn generatie (gen. X, de werkelijk meest verwende generatie ooit) goed doet.

Gezien het feit dat verschillende zekerheden die lange tijd als vanzelfsprekend golden steeds meer verdwijnen ter meerdere ere en glorie van het H. Bedrijfsleven en diens god, de Economie, zie ik de toekomst voor jongeren bijzonder somber in. Sowieso mogen ze zich nu al in de schulden steken om een beetje fatsoenlijke opleiding te volgen - een vereiste, sowieso, om 'mee te kunnen doen' in deze prestatiemaatschappij. Maar daarnaast betreden zij ook nog een doorgeslagen geflexibiliseerde arbeidsmarkt waar je loon (en je mogelijkheid tot verder plannen) afhangt van je prestatie en een verlenging van je contract. Falen is geen optie. En dan dient er nog een hypotheek geregeld te worden. Succes, zonder vaste baan. Pensioenopbouw? Dat gaat lekker met jobhoppen. "Dan moeten ze maar sparen", aldus de volgevreten dertiger. Sparen zit er al nauwelijks in met een startersbaan, en dan is er nog die studie die terugbetaald moet worden.

Maar liever geven we dan de telefoontjes en de social media de schuld; die jeugd van tegenwoordig toch... niks mee te beginnen (Aldus Aristoteles een paar eeuwen terug).

Nog ironischer: al die twintigers/dertigers/veertigers die hier nu afgeven op de snowflakes en hun burnouts hebben zelf kennelijk niet door dat zij ook allang niet meer op rozen zitten. Die flexibilsering dendert voort; het ontslagrecht is versoepeld; toegang tot rechtsbijstand wordt moeilijker gemaakt. Kan zo maar zijn dat jij met je 'ik weet van aanpakken'-riedel straks bij het UWV mag uitleggen waarom je bepaalde baantjes beneden je waardigheid acht. Of nog erger, dat ook jij met je 'ambitie en doorzettingsvermogen' straks in een particpatieconstructie verdwijnt waar je straten mag vegen die al geveegd zijn.

De boel staat inderdaad op klappen. En zolang dat godvergeten neoliberalisme steeds weer mandaat krijgt, gaat het er niet beter op worden. Allereerst niet voor de jeugd, maar uiteindelijk voor iedereen die niet met een gouden lepel in z'n strot is geboren.
Dit. _O_

Als aanvullend leesvoer - gerelateerde materie - lever ik nog deze zaken aan:

Een artikel over de trust fall: https://www.vrij-links.nl(...)-verhaal/trust-fall/
Een Twitter-draadje van dezelfde auteur: https://twitter.com/parlementor/status/1058774421706551297
Een interview met een gespecialiseerd neuroloog: https://www.volkskrant.nl(...)te-leggen-~b4a30fca/
  Beste debater 2022 zondag 4 november 2018 @ 18:37:57 #140
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182941967
quote:
14s.gif Op zondag 4 november 2018 18:07 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat zegt hij toch niet? Dat die klachten bestaan ontkent ook niemand volgens mij, het punt is alleen dat deze kerel denkt de oorzaak gevonden te hebben terwijl het natuurlijk allemaal lang niet zo simpel is.
De hypothese dat burnouts niet toenemen wegens achterlijke eisen vanuit een individualistische, prestatiegerichte samenleving met steeds minder sociale cohesie en dito sociale zekerheden maar wegens instagram en facebook is inderdaad veel aannemelijker.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 4 november 2018 @ 18:41:31 #141
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182942061
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:18 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het gaat om veel meer dan alleen de burn-out en diens tegenhanger, de bore-out. Het gaat om een compleet scala aan onbegrepen lichamelijke klachten, waar onder meer de whiplash, muisarm en zelfs het chronisch vermoeidheidssyndroom ME onderdeel van zijn.

Als we *weten* dat er honderdduizenden mensen zijn die als gevolg van spanning/stress met dit soort problemen/klachten te maken krijgen, dan is er des te meer reden om kritisch te kijken naar de huidige samenleving en factoren die bijdragen aan meer spanning. Doe je dat niet, dan kies je bewust voor het opzetten van oogkleppen.

De man onderbouwt zijn verhaal nota bene ook nog met cijfers: een kostenpost van 20 miljard is enorm. Uiteraard is dat nog ondergeschikt aan het welzijn van mensen. Zeker bij een syndroom als ME kunnen mensen er heel ernstig aan toe zijn.

Als het om lichamelijke ongezonde zaken gaat, is iedereen ermee eens dat er aan preventie gedaan moet worden. Denk aan roken, drankgebruik, drugs, ongezonde voeding, onvoldoende beweging, etc. Waarom zouden we dan op het psychische/mentale vlak niet op z'n minst de nodige bewustwording mogen creëren?
Ja heel vervelend, maar uitspraken over onszelf uitroeien en grootste crisis ooit snijden gewoon geen hout.

Daarbij veegt hij een hoop vaagtaal bij elkaar die nergens grijpbaar zijn. Bijvoorbeeld:

quote:
,We zijn het contact kwijt met wie we werkelijk zijn. En we weten niet meer wat we nodig hebben om gezond en energiek te blijven.’’
Wat bedoelt hij hier nou mee? En wanneer moet ik me aangesproken voelen? Wie ben ik dan werkelijk volgens deze meneer en wat heb ik dan nodig?

quote:
,,In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken.’’
Wat is overvoerd? En welke norm zo er aan de hoeveelheid info moeten liggen dan? En is het erg dat mensen graag met elkaar communiceren via moderne middelen?

quote:
Op te jonge leeftijd belangrijke keuzes moeten maken, werken onder toenemende druk, ook dat zijn zaken die rampzalige gevolgen hebben. Matser: ,,Perfectionisme is een dolk in de rug van jonge mensen. Let wel: perfectionisme is een angststoornis, je wordt er ziek van.’’
Huh? Eerst heeft hij het over keuzes en werken onder druk en vervolgens ineens over perfectionisme, wat iets anders is. Wat is het nu?
  zondag 4 november 2018 @ 18:43:08 #142
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_182942111
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 17:10 schreef john2406 het volgende:

[..]

Hoe wordt je dan gebeld?
Via de vaste lijn. :)
  zondag 4 november 2018 @ 18:44:48 #143
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_182942151
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:37 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

De hypothese dat burnouts niet toenemen wegens achterlijke eisen vanuit een individualistische, prestatiegerichte samenleving met steeds minder sociale cohesie en dito sociale zekerheden maar wegens instagram en facebook is inderdaad veel aannemelijker.
Kom maar met een goede wetenschappelijke basis hiervoor zou ik zeggen. Ideologisch gezwam over 'neoliberalisme' kan sowieso achterwege blijven.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Beste debater 2022 zondag 4 november 2018 @ 18:46:16 #144
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182942202
quote:
14s.gif Op zondag 4 november 2018 18:44 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Kom maar met een goede wetenschappelijke basis hiervoor zou ik zeggen. Ideologisch gezwam over 'neoliberalisme' kan sowieso achterwege blijven.
Ja, of je denkt gewoon logisch na.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182942229
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:27 schreef EttovanBelgie het volgende:
Deze onderzoeker heeft gewoon gelijk. Ook ik heb me schuldig gemaakt aan het 'millenials-zijn-sneeuwvlokjes-die-nergens-tegens-kunnen' gezwam dat het vooral onder mijn generatie (gen. X, de werkelijk meest verwende generatie ooit) goed doet.

Gezien het feit dat verschillende zekerheden die lange tijd als vanzelfsprekend golden steeds meer verdwijnen ter meerdere ere en glorie van het H. Bedrijfsleven en diens god, de Economie, zie ik de toekomst voor jongeren bijzonder somber in. Sowieso mogen ze zich nu al in de schulden steken om een beetje fatsoenlijke opleiding te volgen - een vereiste, sowieso, om 'mee te kunnen doen' in deze prestatiemaatschappij. Maar daarnaast betreden zij ook nog een doorgeslagen geflexibiliseerde arbeidsmarkt waar je loon (en je mogelijkheid tot verder plannen) afhangt van je prestatie en een verlenging van je contract. Falen is geen optie. En dan dient er nog een hypotheek geregeld te worden. Succes, zonder vaste baan. Pensioenopbouw? Dat gaat lekker met jobhoppen. "Dan moeten ze maar sparen", aldus de volgevreten dertiger. Sparen zit er al nauwelijks in met een startersbaan, en dan is er nog die studie die terugbetaald moet worden.

Maar liever geven we dan de telefoontjes en de social media de schuld; die jeugd van tegenwoordig toch... niks mee te beginnen (Aldus Aristoteles een paar eeuwen terug).

Nog ironischer: al die twintigers/dertigers/veertigers die hier nu afgeven op de snowflakes en hun burnouts hebben zelf kennelijk niet door dat zij ook allang niet meer op rozen zitten. Die flexibilsering dendert voort; het ontslagrecht is versoepeld; toegang tot rechtsbijstand wordt moeilijker gemaakt. Kan zo maar zijn dat jij met je 'ik weet van aanpakken'-riedel straks bij het UWV mag uitleggen waarom je bepaalde baantjes beneden je waardigheid acht. Of nog erger, dat ook jij met je 'ambitie en doorzettingsvermogen' straks in een particpatieconstructie verdwijnt waar je straten mag vegen die al geveegd zijn.

De boel staat inderdaad op klappen. En zolang dat godvergeten neoliberalisme steeds weer mandaat krijgt, gaat het er niet beter op worden. Allereerst niet voor de jeugd, maar uiteindelijk voor iedereen die niet met een gouden lepel in z'n strot is geboren.
Zijn m.i. twee dingen aan de gang. Datgene wat jij hier beschrijft en dat het systeem kan worden genoemd. Maar ook de manier waarop mensen zich hebben aangepast aan dit systeem. 'Who is to blame more. Or are they to blame equally. Or is the way folks are trying to adapt to the problem solely to blame?' Quote van een tekst die ik laatst las. Voor een deel zit het hem juist in het feit dat degenen die een burnout krijgen, ook degenen zijn die de voorstanders c.q. adaptoren zijn van dit systeem.
I´m back.
pi_182942239
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2018 10:46 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

En juist dat onbegrip, wat je in dit soort topics ook ziet, maakt het erger. Falen is geen optie meer. Er moet gepresteerd worden en niets ligt vast, en wie het niet bijhoudt is zwak en kansloos en verdient de ellende.
Eens.

We moeten vooral jonge mensen de ruimte geven om op te groeien tot gezonde volwassene. Daar hoort ook bij dat ze een keer een verkeerde studiekeuze maken, of een jaartje blijven zitten.

Nu leidt dat direct tot hoge schulden. En jonge werkenden hebben het ook best zwaar. Meteen vol aan de bak en blijven presteren, leren, up or out.

Het is op zich allemaal nog wel te hanteren, echter een omgeving maar vooral deze jongeren Zelf die alles van de wereld en zichzelf verwachten. En dan lukt dat niet (logisch). Je moet sociaal, slim, leuk, sportief, mooi, grappig, aardig, geZond, dun, welbespraakt etcetera. Zijn.

Dat redt niemand. Ik ben nog net opgegroeid in de tijd dat je gewoon kind was. Misschien slim, dom of grappig, het was niet perfect en iedereen die zichzelf perfect vond merkte bij het buitenspelen wel dat dat niet zo was.

Ik vind dat we echt een beetj beter om moeten gaan met onze jeugd. Geef ze wat ruimte. Echt goed onderwijs, laat ze lekker sporten op de BSO en na school, studeren moet bijna gratis zijn, basisbeurs terug. En af van die bindende adviezen en nominaal afstuderen.

Ikzelf betaal er graag wat meer belasting voor. Heb zelf ook de kans en ruimte gehad, gun dat anderen ook. Zeker degenen die hard werken, hun best doen, daar moeten we als maatschappij echt meer in investeren.

Overigens betwijfel ik of 20 procent overspannen thuis zit. Alsnog zie ik het probleem wel. Paar jongere collega’s van me heeft het best pittig. Overigens ook wel dertigers die het zwaar hebben. Er komt naar mijn idee echt wel een golf aan met veel geestesziekten. We moeten echt te veel.
Whatever...
  zondag 4 november 2018 @ 18:49:31 #147
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182942290
Sowieso, alsof presteren vroeger niet belangrijk was. :')

Maar ik heb het idee dat veel mensen altijd meer meer, sneller, beter en groter willen en dat ze zich daar vaak ernstig aan vertillen.
pi_182942336
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:49 schreef Hexagon het volgende:
Sowieso, alsof presteren vroeger niet belangrijk was. :')
Dat begon vanaf de jaren 80 steeds belangrijker te worden idd.
quote:
Maar ik heb het idee dat veel mensen altijd meer meer, sneller, beter en groter willen en dat ze zich daar vaak ernstig aan vertillen.
Picture perfect idd, dat is het streven. Adaptoren hiervan raken wrs in een depressie. Mensen laten zich gek maken maw.
I´m back.
pi_182942341
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:41 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja heel vervelend, maar uitspraken over onszelf uitroeien en grootste crisis ooit snijden gewoon geen hout.

Daarbij veegt hij een hoop vaagtaal bij elkaar die nergens grijpbaar zijn. Bijvoorbeeld:

[..]

Wat bedoelt hij hier nou mee? En wanneer moet ik me aangesproken voelen? Wie ben ik dan werkelijk volgens deze meneer en wat heb ik dan nodig?

[..]

Wat is overvoerd? En welke norm zo er aan de hoeveelheid info moeten liggen dan? En is het erg dat mensen graag met elkaar communiceren via moderne middelen?

[..]

Huh? Eerst heeft hij het over keuzes en werken onder druk en vervolgens ineens over perfectionisme, wat iets anders is. Wat is het nu?
Ah, je gaat nu regel voor regel een artikel analyseren dat je eerst als "branie om niks" hebt afgedaan? Laten we dat dan maar als winst beschouwen.

Ik ga niet op alles reageren. De eerste uitspraak wordt nader toegelicht in het interview met de neuroloog, dat ik zojuist postte. Ook daarin komt de verbinding tussen lichaam en geest (en het jezelf bewust zijn) aan bod.

De man beweert ook niet dat het "erg" is dat we moderne communicatiemiddelen gebruiken. Er is alleen een overdaad aan prikkels en informatie. Ook hier is bewustwording weer heel wezenlijk.

Werken onder druk brengt spanning met zich mee. Perfectionisme nastreven (cq. prestatiedrang) brengt ook spanning met zich mee. Het verwachtingspatroon is vaak zeer hoog; de lat ligt hoog. Jongeren kunnen niet altijd aan die verwachtingen voldoen. Gevolg: verdere spanningen die ze niet goed kunnen handelen -> lichamelijke klachten.
  Beste debater 2022 zondag 4 november 2018 @ 18:51:26 #150
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182942344
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2018 18:49 schreef Hexagon het volgende:
Sowieso, alsof presteren vroeger niet belangrijk was. :')

Maar ik heb het idee dat veel mensen altijd meer meer, sneller, beter en groter willen en dat ze zich daar vaak ernstig aan vertillen.
Vroeger, hoeveel vroeger?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')