abonnement Unibet Coolblue
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL vrijdag 2 november 2018 @ 20:02:45 #1
147316 crew  DJMO
#trut
pi_182905163

Koning Willem-Alexander bracht vandaag en gisteren door met mariniers op bergtraining in de Schotse Hooglanden. Het Korps Mariniers traint jaarlijks in bergachtige en arctische gebieden voor het uitvoeren van operaties en trainingen wereldwijd.

200 mariniers trainen 5 weken in het overleven, opereren en verplaatsen onder zware klimatologische omstandigheden in bergachtig gebied. In theorie en praktijk leren ze navigeren en het kiezen van veilige routes en overnachtingsplekken. Ook het oefenen van verscheidene klim- en stijgtechnieken is onderdeel van de training.

Gezamenlijk ontbijt
De koning kreeg eerst een rondleiding over het basiskamp. Hier sprak hij met logistiek en ondersteunend personeel. Aansluitend sloot hij aan bij een verkenningseenheid die zich te voet verplaatste naar hun slaapplek. In het overnachtingskamp volgde Willem-Alexander lessen en nam hij deel aan een briefing voor de nachtelijke oefening. Na een korte nachtrust en een gezamenlijk ontbijt volgde als afsluiting de oefening.

Koning met mariniers mee op bergtraining (Foto: Defensie.nl)
Koning met mariniers mee op bergtraining (Foto: Defensie.nl)


Koning met mariniers mee op bergtraining
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')