abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 2 november 2018 @ 19:05:37 #1
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_182903852
quote:
In zijn tijd als secretaris-generaal van de UEFA heeft Gianni Infantino (nu de president van de FIFA) zowel Paris Saint-Germain als Manchester City geholpen met het overtreden van de financiële regels. Dat hebben de klokkenluiders van Football Leaks onthuld.

Vier jaar geleden zou Infantino hebben toegestaan dat PSG en Man City enorme bedragen bleven ontvangen van ‘bevriende partijen’, terwijl dat lijnrecht tegenover de regels van het Financial Fair Play is. Die regels (die stellen dat clubs niet te veel verlies mogen lijden) zijn in 2009 nota bene door de UEFA zelf opgesteld.

Uit gelekte documenten blijkt dat Infantino met de leidingen van beide clubs sprak. Daarbij zou hij onder meer geheime informatie hebben gedeeld, onder meer over de financiële onderzoeken. Er werden stiekeme regelingen getroffen met beide clubs. Ook de naam van Michel Platini (toenmalig voorzitter van de UEFA) wordt genoemd.

Terwijl PSG en Man City (twee clubs met puissant rijke eigenaren) werden geholpen, greep de UEFA wél keihard in bij veel kleinere clubs in landen als Turkije en Roemenië. Ook AC Milan werd bestraft en uitgesloten van Europees voetbal, al werd die maatregel na hoger beroep teruggedraaid.
Zeg het maar boys :s)
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  vrijdag 2 november 2018 @ 19:19:40 #2
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_182904148
Voetbal is van top tot teen corrupt? Wauw! Dat had ik nou nooit verwacht.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_182904870
Oh.
  vrijdag 2 november 2018 @ 20:04:19 #4
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_182905195
Hoewel iedereen dit al dacht is het toch fijn dat we even bevestiging krijgen.

Verder is het voetbal door en door verrot helaas ;(
pi_182912897
quote:
Football Leaks: advocaat Manchester City kon zijn pret niet op bij het overlijden van Jean-Luc Dehaene

Hoe cynisch het eraan toe gaat aan de top van de voetbalpiramide, wordt bewezen in één van de door Football Leaks gelekte documenten. Daaruit blijkt hoe de clubadvocaat van Manchester City zich in 2014 verkneukeld in de dood van Jean-Luc Dehaene, toen actief als commissielid van de Financial Fair Play, het vehikel binnen UEFA belast met het opsporen van het financiële gesjoemel van de topclubs. Dehaene was nauw betrokken bij het onderzoek naar het financiële reilen en zeilen van Manchester City.

Het bericht situeert zich op de dag dat Manchester City een schikking bereikt met de UEFA naar aanleiding van het overtreden van de regels inzake Financial Fair Play. City zou de UEFA 20 miljoen euro hebben betaald. Slechts twintig miljoen euro want de UEFA-onderzoekers, waaronder dus ex-premier Jean-Luc Dehaene, waren op een veel hoger bedrag uitgekomen. Onder druk van Infantino, toen werkzaam bij UEFA, werd de boete flink naar beneden gehaald.

Uitgerekend op die dag (15 mei 2014, red) raakt bekend dat Jean-Luc Dehaene onverwacht is overleden. “One down, six to go”, laat Simon Cliff weten aan de medewerker van Manchester City die hem op de hoogte brengt van Dehaenes overlijden. Cliff is op dat moment clubadvocaat van Manchester City en weet dus heel goed over wie het gaat. Hij refereert met zijn uitspraak naar het aantal leden dat de Commissie telt, zeven. Ook over het Kanaal wordt met lichte walging akte genomen van de uitspraken van de clubadvocaat van City.
sportingintel twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 19:21:22 And this, from Man City, is just shocking. They had negotiated a massively reduced penalty for FFP cheating. Then a Man City lawyer, learning of the death of a UEFA FFP official , emailed: "1 down, 6 to go."Winning with class, eh? https://t.co/dAPabq2WKc reageer retweet
pi_182913050
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 01:36 schreef wimderon het volgende:

[..]

sportingintel twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 19:21:22 And this, from Man City, is just shocking. They had negotiated a massively reduced penalty for FFP cheating. Then a Man City lawyer, learning of the death of a UEFA FFP official , emailed: "1 down, 6 to go."Winning with class, eh? https://t.co/dAPabq2WKc reageer retweet
Bijzonder toch die voetballerij.
Oh.
pi_183053781
quote:
Verdoken sponsoring, onterechte bonussen en een militair wapen: waarom Manchester City het volgende doelwit is van Football Leaks

Na Gianni Infantino, Kylian Mbappé en iedereen die graag een Super League opgericht zag worden, hebben de klokkenluiders van Football Leaks een nieuw slachtoffer gevonden: Manchester City. Uit interne documenten blijkt dat de club elk handigheidje uitprobeert om te manoeuvreren langs de regels van de financiële fair play. Stap mee in een verhaal van meesterlijk ontduiken.

Vier aparte artikels wijdde het Duitse Der Spiegel aan wat het zelf de “wij doen wat we willen”-houding van Manchester City noemt. Documenten van klokkenluidersplatform Football Leaks brachten de Duitse onderzoeksjournalisten tot de conclusie dat “de groei van The Citizens er gekomen is na politieke beïnvloeding en economische hardvochtigheid.” Versta: City draaide er haar hand niet voor om om belangrijke figuren te intimideren en de financiële regels zo te buigen totdat ze in haar voordeel werkte.

2 miljard geïnvesteerd

Waar te beginnen? We zijn 2008 als sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan Manchester City overneemt. Op tien jaar tijd zou de sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten de club drie titels en zes bekertrofeeën bezorgen. Kostprijsje? Twee miljard euro. Netjes verspreid over tien jaar aan investeringen. De vele financiële inspanningen van de sjeik doen de wenkbrauwen fronsen, zeker omdat investeringen door privépersonen sinds 2013 haast onmogelijk zijn geworden. In dat jaar ging de Financial Fair Play (FFP) officieel van start, stipulerend dat clubs niet langer meer geld konden uitgeven dan ze binnen kregen. Hoe kon City dan in godsnaam steeds hogere lonen en transferprijzen op tafel blijven gooien?

Coach uitbetaald als Arabisch consulent

Via achterpoortjes. De bestuurders van de Engelse topclub zochten allerlei manieren om hun inkomsten voor de UEFA te verhullen. Meer zelfs, ze gaven het geheel een naam: Project Strongbow, verwijzend naar een Engels wapen in de Honderdjarige Oorlog tegen de Fransen. De Fransen, in deze een verwijzing naar toenmalig UEFA-baas Michel Platini. Project Strongbow uitte zich op alle manieren. Zo werden onder meer de portretrechten van de spelers – goed voor zo’n dertig miljoen euro - betaald door een extern bedrijf, een bedrijf dat eerder dertig miljoen overgeschreven kreeg van de Abu Dhabi United Group (ADUG), eigenaar van… Manchester City.

Het jaarloon van trainer Roberto Mancini – tussen 2009 en 2013 actief in Manchester – werd dan weer door twee leenheren uitbetaald. Enerzijds was er Manchester City dat 1,65 miljoen euro voor haar rekening nam, anderzijds kwam er jaarlijks twee miljoen euro voortgevloeid uit Al Jazira, een club waar sjeik Mansour ook eigenaar van is en waar Mancini gecontracteerd stond als ‘adviseur’. “Wij moeten dat geld sturen naar ADUG die het vervolgens zal bezorgen aan Al Jazira die de coach zal betalen”, blijkt uit een interne e-mail van een Engels bestuurslid dat Football Leaks bemachtigde. Omzeilen op groot niveau.

150 miljoen supplement

En daar stopt het niet bij. Manchester City maakte er de afgelopen jaren een sport van om haar sponsorcontracten te overwaarderen. De club maakte bepaalde overeenkomsten meer waard om zo te verhullen dat het geld rechtstreeks in de club gepompt werd door mecenas Mansour. Zo staat in de boeken te lezen dat hoofdsponsor Etihad jaarlijks 77,5 miljoen euro zou doneren, in werkelijkheid betaalden ze slechts 9 miljoen euro. Het verschil werd betaald door ‘alternatieve bronnen’, allemaal gelieerd aan de sjeik-eigenaar. Toen na de titel in 2012 bleek dat City dik elf miljoen euro te kort kwam om het jaar nadien in regel te zijn met de FFP werden bestaande sponsorcontracten gewoon aangepast. Vliegtuigmaatschappij Etihad, investeringsgroep Aabar en de toeristische dienst van Abu Dhabi – allen gelinkt aan de sjeik – betaalden plots 8,5 miljoen euro meer dan voor het seizoen was afgesproken.

Om het gat helemaal te dichten stelde CEO Ferran Soriano zelfs voor om de bonus die City zou krijgen indien het de FA Cup won ook uit te betalen. Een bonus waar de Engelsen geen recht op hadden. In totaal zou in de eerste vier jaar onder het bewind van de sjeik zo’n 150 miljoen euro aan ‘sponsorsupplementen’ binnengehaald worden. Geld dat via een omweg rechtstreeks van de sjeik kwam.

De UEFA onderzocht de hele zaak toen FFP in 2013 van kracht werd en kwam tot de conclusie dat City de regels gebroken had. Door ingrijpen van toenmalig secretaris-generaal Gianni Infantino legde de UEFA City maar een boete van een ‘kleine’ twintig miljoen euro op waarmee de kous af was. Of de Europese voetbalbond na deze onthullingen deze keer wel de nodige daadkracht zal tonen, is maar zeer de vraag.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')