abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_186562890
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 06:51 schreef Quoi het volgende:
:W Ik post hier bijna nooit, maar kom toch even buurten. Fijne dierenarts die een vinger aan de pols houdt, maar ervaringen van andere kattenbezitters zijn toch ook welkom :)

Onze 15-jarige lieve mooie cyper heeft chronisch nierfalen. Een maandje geleden geconstateerd en het advies om dieetvoer te gaan gebruiken. Alleen dat werd niet gegeten. Alle soorten geprobeerd, gemengd, alleen natvoer/brokjes. Afijn, zij (en haar zusje - gezond) aten niks meer. Na een paar dagen weer teruggegaan naar normaal voer, want twee niet-etende poezen is ook niet wat we willen. Alleen nu at zij ook het oude voer niet. Tijd om weer aan de bel te trekken.

Nu krijgt ze sinds een week Mirtazapine (15 mg, 1/4 tabletje/3 dgn) om de eetlust op te wekken. Godzijdank ging ze weer eten. Vanaf vandaag wil ik hun normale voer weer langzaam gaan mengen met dieetvoer en kijken of we dat kunnen opbouwen. So far, so good.

Groot nadeel: ze wordt er zo onrustig van ;( Ze loopt onbestemd rond: wil naar buiten/binnen/buiten, drinken, knuffelen, slapen, rondlopen. Niks langer dan 10 minuten. Dit is dan ook de reden waarom ik nu al uit bed ben gegaan. Nu is ze vrij rustig, maar vooral 's morgens vroeg (vanaf 4-5 uur) begint het krabbelen aan onze slaapkamerdeur.

We zetten al een timer voor 's nachts (nat) voeren, er staat een drinkfontein waar menig kat jaloers op kan zijn er staan 2 goed onderhouden kattenbakken. Vandaag hebben we weer even contact met de dierenarts. Die had nog een maagzuurremmer achter de hand voor als ze niet zou gaan eten, maar ik twijfel of dit nu echt maagklachten zijn of 'gewoon' bijwerkingen van de Mirtazapine.

We modderen hier dus een beetje door. Misschien heeft een van jullie vergelijkbare ervaringen met Mirtazapine?

En dan ook maar even een plaatje erbij:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vrees een beetje dat we straks weinig kanten meer op kunnen. Het laatste dat ik wil is een ongelukkig beestje.
De dierenarts waar ik werkte was lang niet altijd even groot fan van mirtazapine. De reden waarom weet ik niet precies (andere dierenartsen in dezelfde praktijk werkten er wel mee), maar hij gebruikte vaker 'een kwartje diazepam'. (Op een site van een andere kliniek, het medisch centrum voor dieren, zie ik zowel mitrazapine als diazepam genoemd worden.)
Het nadeel van diazepam is wel dat ze er een tikkie suf van kunnen worden, en soms ook wel een beetje in de war. Niet altijd negatief trouwens; er zaten katten tussen die van doodsbang naar echt overdreven knuffelig gingen. We kregen er toch vaak veel nierkatten mee aan het eten, en zodra ze weer goed eten, kun je stoppen/afbouwen. Misschien dat eens overleggen met je dierenarts, als de mitrazapine geen goed effect lijkt te hebben?

En kijk eerst maar of je haar aan het eten krijgt; een niet-etende kat is schadelijker dan een niet-nierdieet-etende kat, dus in principe is alles geoorloofd om haar aan het eten te krijgen. Is er iets dat ze normaal echt heeel erg lekker vindt, ook al is het misschien niet zo gezond?
(Er zijn ook wel katten die echt helemaal wild worden van Hill's A/D blikjes, en dan het liefst vanaf je vingers... vooral die vingers...ik weet niet wat het is, maar dat werkte ook vaker beter dan vanaf een schotel of lepeltje...)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')