abonnement Unibet Coolblue
pi_184537971
Jammer dat jullie geen frietjes hadden B&G! :D En wat een mooie deal!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_184538014
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 13:10 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 20 januari 2019
Waar: Duinpaviljoen de Uitkijk in Bloemendaal.

Conclusie: prima prijs-waardeverhouding met die actie.

8/10
Klinkt leuk voor als ik nog eens in Bloemendaal verzeilt raak. Is het ook zonder die actie de moeite waard?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_184538418
quote:
1s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Leuke recensies allemaal LS! Thanks :)
Ik had bij Hudson ook de double b burger. Vond de blauwe kaas wel op n gegeven moment iets te overheersend maar heb het met smaak gegeten. Had je er zoete aardappelfrietjes met truffelmayo bij?
Wij hadden elk maar de helft van de burgers dus ik werd het niet zat. De grens van te veel kaas ligt bij mij ook wel erg ver weg ;)
We hadden gewone frietjes, met échte mayo dus dat zijn altijd extra punten.

Stavro, de gezondheid spat van je hipstermaaltijd af, lekker :9
Spoilers!
  maandag 21 januari 2019 @ 20:13:52 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184539401
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 19:20 schreef stavromulabeta het volgende:

Klinkt leuk voor als ik nog eens in Bloemendaal verzeilt raak. Is het ook zonder die actie de moeite waard?
Zonder die actie is het ook wel de moeite waard. Reken dan op ca. 30-35 euro pp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 januari 2019 @ 18:36:14 #105
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_184658638
Waar?
Restaurant 212 te Amsterdam
Wanneer? 26-01-2019 (lunch)
Wat at je?
5-gangen (plus kaas), en het was subliem. De chefs zijn natuurlijk 'bekend' van Bord'eau en het niveau hebben ze zeker vast weten te houden, ware kunstwerkjes en qua smaken wellicht nog wat gedurfder dan in Bord'eau. Met name het gerechtje coquile, geroosterde aardpeer en daaroverheen Belperknolle geraspt was 'to die for'. Ook niet onvermeld mogen blijven het gerecht met tarbot en truffel en het piece, de reerug met lardo di collonato. Het toetje was al vanouds weer een kunstwerk. De extra kazen waren erg lekker (allen Nederlands!) en ruim geportioneerd. Het brood met de gerookte boter waren een meer dan prettige bijkomstigheid.
Goede wijnkeuzes ook, hoewel ik de prijzen daarvan aan de hoge kant vind.
Impressie?
Zie boven.
Kosten?
¤244 met twee personen (ieder 5-gangen, één kaassupplement, één wijnarrangement en één halve glazen arrangement, tafelwater). Het betrof een aanbieding via heerlijk.nl
Cijfer?
9
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_184660518
Hemelse Modder te Amsterdam
3 gangen menu
Voorgerecht: moeilijke keuze maar uiteindelijk de paddenstoelenkroketjes
Hoofdgerecht: schelvisfilet met geroosterde aardappeltjes, zuurkool en frietjes
Nagerecht: moeilijke keuze maar omdat het de eerste keer in HM was kon er niet om heen om ook het Hemelse Modder dessert te kiezen.

Met een groep van 8 ongeveer 410 euro kwijt (3-gangen diner is 40,-, drankjes, collega's die 2 flessen wijn drinken).
pi_184664764
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2019 18:36 schreef Kopstoot het volgende:
Waar?
Restaurant 212 te Amsterdam
Die staat ook nog hoog (na De Jong die ik vandaag had) bovenaan mijn bucketlist. Ik was al bijna bang dat 212 met mijn hooggespannen verwachtingen zou tegenvallen, maar met jouw recensie heb ik er wel vertrouwen in. Ik zal eens voor eind februari, begin maart reserveren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 27 januari 2019 @ 23:40:06 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184665273
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2019 23:12 schreef stavromulabeta het volgende:

Die staat ook nog hoog (na De Jong die ik vandaag had) bovenaan mijn bucketlist. Ik was al bijna bang dat 212 met mijn hooggespannen verwachtingen zou tegenvallen, maar met jouw recensie heb ik er wel vertrouwen in. Ik zal eens voor eind februari, begin maart reserveren.
Ik had gereserveerd voor 7 gangen, maar weer geannuleerd. Ga in plaats daarvan eerst binnenkort eten bij Bridges.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184669058
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:50 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Waar?
Zilt & Zoet, Maartensdijk

Wat at je?
Het 5-gangen Bib-gourmandmenu

• Zalm: gerookt / gemarineerd / piccalilly ijs / zoet zure groentjes / aardappelschuim
• Bloemkoolsoep / ras el hanout / gerookte makreel / croutons
• Wijtingfilet / gebakken / wilde spinazie / risotto van rode biet / Hollandaise saus
• Eendenbout / gekonfijt / gelakt / aardappelmousseline / wintergroenten / rode wijn dragon saus
• Pistachemousse / ganache van vijgen / krokante sinaasappel / vanillesaus /roomijs

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Bij het 5-gangen Bib-gourmandmenu kun je per gang kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. De overige ingrediënten zijn grotendeels hetzelfde. Mijn tafelgenote had de vegetarische versie: In plaats van de wijting kwam de vegetarische versie bijvoorbeeld met gefrituurd ei en in plaats van de eendenbout kreeg je champignons in een soort tempura.

Daarbij een fles Domaine de la Charité - Viognier Dame Blanche en dessertwijn bij het desert.

Impressie?
Nadat afgelopen december met het verdwijnen van zowel Elvi als L'ami Jac (vervangen door het zoveelste casual dining-concept), Utrecht nog meer tot een culinaire woestenij geworden is, was het tijd om ons heil wat verder buiten de stad te zoeken.

Wij waren op een doordeweekseavond zo'n beetje de enigen die nog niet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vriendelijke en vakkundige bediening. De gerechten waren allemaal van behoorlijk hoog niveau. Fijn was ook dat er gedurende de hele avond lekker brood bleef komen. Om echte minpuntjes te vinden moet ik dan ook spijkers op laag water zoeken. Maar om maar eens wat te noemen: De cracker bij de Wijting leek vooral op basis van esthetiek uitgezocht te zijn, eigenlijk was hij gewoon te zoet bij de rest van het gerecht. En de wijting had misschien een ietsepietsie sappiger gekund. En de tempura-achtige substantie (filodeeg staat op de kaart :?) rond de champignons van mijn tafelgenote was wat slap en weeïg. Maar goed, dat is echt gezeur in de marge.

Het enige wat misschien echt te noemen valt, is dat door de keuze om vlees/vis/vegetarisch min of meer dezelfde componenten te serveren, waardoor het allemaal nét niet helemaal past. Vanuit perspectief van de keuken volledig begrijpelijk en binnen deze restrictie prima uitgevoerd. Maar het levert alleen hele leuke in plaats van fantastische gerechten op.

Kosten?
147,- voor 2 personen, inclusief drank. Heel schappelijk.

Ook leuk is dat op de wijnkaart naast de restaurantprijs ook de winkelprijs vermeld is (achter het restaurant is een wijnwinkel), en het supplement slechts 10-12 euro is voor de wat duurdere flessen. Wederom heel schappelijk.

Cijfer?
Voor het eten een 8-. Voor de totale prijs/kwaliteitverhouding een 8,5.
Heb je Fico al geprobeerd? Ben daar erg enthousiast over.
pi_184698282
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 10:22 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Heb je Fico al geprobeerd? Ben daar erg enthousiast over.
Nee, wel die andere Italiaan daar vlak naast. Misschien eens proberen. Na 212...

quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:48 schreef golfer het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Waar?[b]
Restaurant de Jong, Station Hofplein, Rotterdam

[b]Wanneer?

Afgelopen zondag

Wat at je?
Het 5-gangenmenu:
• Griet met coquille, artisjokpuree, raapjes en monnikenbaard
• Knolselderij met amandelmelk en koffiekombucha
• Ravioli met ricotta, aardpeerpuree en -kroketje en citroenschuim
• Eend met zwarte rijst, shizoblad, aardappel-zeewierpuree.





Impressie?
Fantastisch. Gewoon fantastisch. En dat terwijl ik normaal een azijnzeiker ben die overal wel iets over weet op te merken. Het enige negatieve dat ik kan bedenken was de tafel die wiebelde.

De gerechten zitten goed passend in elkaar. Klassieke, Franse smaakcombinaties maar wel met verassende ingrediënten en heel veel aandacht voor groenten. Ondanks dat het duidelijk improvisatiewerk is (de bediening moet soms zelf spieken wat voor een puree op het bord ligt) is goed over de combinaties nagedacht en vormt het allemaal een heel mooi geheel waar de ingrediënten elkaar versterken. Van iets doodsimpels van drie ingrediënten zoals een plak knolselderij, een scheutje amandelmelk en kombucha wordt een spannend en volledig gerecht.
Ook heel inspirerend: De aardappelpuree met zeewier staat nu bij mij thuis op het programma en kombucha wordt mijn volgende experiment.


Ook over de wijnen was goed nagedacht. Veel vin nature, heel herkenbaar Vleck-assortiment, maar wel de wat klassiekere wijnen. Dus geen door-en-door-geoxideerde naar appelcider smakende wijnen. Vooral de Bois sans Soif van Olivier Lemasson bij de knolselderij vond ik slim mooi gekozen: De nootachtige tonen uit de wijn die heel mooi samengingen met het zoet-aromatische van de knolselderij en de amandelmelk. Ook positief was dat ze op het wijnarrangement zeker niet bezuinigd hebben: Voor 7,50 per glas krijg je al met al wijnen van tussen de 15 en 25 euro winkelprijs per fles. Genoeg restaurants waar ze je met het wijnarrangement met wijnen van 7,50 de fles opschepen.

En ik zou willen dat elk restaurant zo'n fantastische bediening zou hebben: precies het juiste evenwicht tussen professionaliteit en ronduit ontwapenende, persoonlijke aandacht.

Kosten?
220 inclusief fooi, aperatief en koffie.

Cijfer?
9,5. De Jong torent boven al mijn restaurantervaringen uit. Boven Rikus in Eext en boven wijlen Ami Jac. Menige sterrentent kan hier iets van leren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_184698952
Nou wil ik nog liever naar De Jong :Y
Spoilers!
  dinsdag 29 januari 2019 @ 20:12:07 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184699247
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 19:27 schreef stavromulabeta het volgende:

Wat at je?
Het 5-gangenmenu:
• Griet met coquille, artisjokpuree, raapjes en monnikenbaard
• Knolselderij met amandelmelk en koffiekombucha
• Ravioli met ricotta, aardpeerpuree en -kroketje en citroenschuim
• Eend met zwarte rijst, shizoblad, aardappel-zeewierpuree.
Ik tel er maar 4?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184699361
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 20:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik tel er maar 4?
Ik ben helemaal het dessert vergeten :@ : hangop, parfait van peer(?), stukjes stoofpeer en een verder niet-geïdentificeerde gelei.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_184700981
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 19:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou wil ik nog liever naar De Jong :Y
Doen. Zelfs ik ben er geweest.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  woensdag 30 januari 2019 @ 10:07:20 #115
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_184707105
Ik wil ook! Maar wij moeten sparen omdat we een nieuwbouwhuis hebben gekocht en geven nu nog steeds teveel geld uit :'(

Dus ik ga even een goed excuus bedenken om toch ¤200 uit te kunnen geven voor een speciale gelegenheid })
pi_184707473
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 10:07 schreef vinnypassy het volgende:
Ik wil ook! Maar wij moeten sparen omdat we een nieuwbouwhuis hebben gekocht en geven nu nog steeds teveel geld uit :'(

Dus ik ga even een goed excuus bedenken om toch ¤200 uit te kunnen geven voor een speciale gelegenheid })
Valentijn, Tadaa. Niet dat je daar om moet geven, maar het is een excuus.
  woensdag 30 januari 2019 @ 11:12:03 #117
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_184707988
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 10:34 schreef n0a het volgende:

[..]

Valentijn, Tadaa. Niet dat je daar om moet geven, maar het is een excuus.
We hebben al een hypotheekgesperk en eten bij mijn ouders staan, maar gezien onze mening over Valentijn (onnodig) had ik die er sowieso nooit doorheen gekregen ;-)
pi_184731705
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!

Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Spoilers!
  donderdag 31 januari 2019 @ 15:53:10 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184732079
quote:
17s.gif Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!

Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
_O_
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 31 januari 2019 @ 15:54:57 #120
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_184732112
Very nice indeed!
  donderdag 31 januari 2019 @ 16:33:39 #121
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_184732707
quote:
17s.gif Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!

Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Wow, wat tof en wat een werk _O_ Ga ik zeker gebruiken als ik weer eens naar NL ga :Y

En voor wie naar Buenos Aires gaat, mijn review van Las Horas staat er ook in :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 31 januari 2019 @ 17:52:17 #122
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_184734158
Wat een werk! Tof!

Rotterdam en Haarlem zijn goed gereviewed zo te zien..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_184735032
quote:
17s.gif Op donderdag 31 januari 2019 15:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kijk eens mensen, RealAIVD heeft een prachtig overzichtstopic gemaakt van jullie reviews: CUL / Restaurantreviews!

Als er iets aan ontbreekt, lezen we dat graag. Als je nog een review uit een eerder topic dan #23 in het overzicht wilt, voegen we hem graag toe.
Oh wow! Wat een werk, maar wat geweldig O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 31 januari 2019 @ 18:36:12 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_184735162
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 17:52 schreef Barreltje het volgende:
Wat een werk! Tof!

Rotterdam en Haarlem zijn goed gereviewed zo te zien..
O-)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_184736608
_O_
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')