abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 juli 2019 @ 18:29:46 #226
207727 Smallish
Kleintje!
pi_187718319
Verhalen over schraal eten bij Zusje niet herkenbaar hier.

Wij hebben al een aantal keer de verjaardag van mijn moeder gevierd bij Zusje Zaltbommel en dat bevalt uitstekend. Prima porties, snel, lekker en veel keus. Niet van die volle borden bij een viergangendiner, maar steeds lekkere én royale tapashapjes. Wellicht scheelt het per vestiging, maar bij ons alleen prima ervaring dus! ^O^
Is dat zo?
pi_187720270
In Scheveningen wezen eten bij het Zusje. Vind het juist fijn van die kleine hapjes zodat je zoveel mogelijk van de kaart kunt bestellen. Hoefde overigens nooit zo lang te wachten. En vond t tof dat je een heel kistje kreeg bij elk kopje thee of koffie met een caramel, nougat, lolly, room, honing en nog meer volgens mij.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_187720362
Ik zou de kleine hapjes ook prima vinden als de volgende ronde dan geen half uur op zich laat wachten. Het was allemaal wel lekker, dus als het bij een andere zaak wel sneller gaat, geloof ik meteen dat dat wel een fijne ervaring was.
pi_187720960
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 20:15 schreef Myraela het volgende:
Ik zou de kleine hapjes ook prima vinden als de volgende ronde dan geen half uur op zich laat wachten. Het was allemaal wel lekker, dus als het bij een andere zaak wel sneller gaat, geloof ik meteen dat dat wel een fijne ervaring was.
Klopt dat is niet meer leuk.
Ik kreeg alles sneller dus dan is t prima. Wel leuk dat je dan in een keer alles krijgt ipv bij Cubanita kan er een kwartier tussen het ene en het andere hapje zitten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_187733673
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:28 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat klinkt wel heel herkenbaar. Was er ooit een keer bij Vlijtig Liesje (nu ook een Zusje) in Eindhoven en daar kwam ik na uren onbeperkt eten ook met meer honger naar buiten dat ik binnen kwam. Best triest.
Over Vlijtig Liesje heb ik alleen maar slechte verhalen gehoord, over het Zusje in Eindhoven eigenlijk alleen maar positieve. Zelf daar nooit geweest omdat je er in het weekend zonder reservering niet/amper binnen komt.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_187870188
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 18:29 schreef Smallish het volgende:
Verhalen over schraal eten bij Zusje niet herkenbaar hier.

Wij hebben al een aantal keer de verjaardag van mijn moeder gevierd bij Zusje Zaltbommel en dat bevalt uitstekend. Prima porties, snel, lekker en veel keus. Niet van die volle borden bij een viergangendiner, maar steeds lekkere én royale tapashapjes. Wellicht scheelt het per vestiging, maar bij ons alleen prima ervaring dus! ^O^
Laatst ook bij die in Zaltbommel geweest.

Had toch wel wat meer verwacht.
Het is gelukkig niet zo droevig als een La Cubanita gelukkig 😅
  donderdag 25 juli 2019 @ 13:15:51 #232
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_188111251
Wanneer: zaterdag 13 juli 2019
Waar: Krokant, Ossendrecht
Wat:

Tijdens een stukje rijden stuitten we op Krokant. Voorheen een foodtruck, nu een hippe snackbar naast een ander restaurant. Vanaf de weg zagen we dat er fish 'n chips werd aangeprezen en dat was precies waar we zin in hadden.
Er was nog meer dan alleen fish 'n chips. Burgers, kroketten, en en meer dingen die je normaal bij de snackbar haalt. Allemaal een beetje met een hipstersausje. Geen Fanta maar Orangina en Exota, geen bitterbal met rundvlees maar met iberico. En als extra pluspunt, de friet wordt twee keer gebakken in Ossewit O+ Ng een pluspunt was dat we konden kiezen uit Nederlandse of Belgische mayo.

We hebben een hamburger, friet ( met Belse mayo uiteraard) en fish 'n chips gedeeld:


Alles was heerlijk. De friet sprong er bovenuit en de burger was ook echt goed. Geen bijzondere toppings op de burger, het ging echt om het vlees. Fijne sauzen, lekkere vis.
Fijn personeel, betaalbaar en bovenal goed eten. Alles is schoon, er is een leuk zitje. Straks gaan we weer :)



Prijs: 16,50, inclusief 1 drankje
Conclusie: 9,5/10
Spoilers!
pi_188111304
Ziet er goed uit, zou er ook naartoe gaan als het hier in de buurt zat.
  dinsdag 30 juli 2019 @ 15:26:43 #234
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_188205022
Reservering staan bij Central in Lima :D
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.

Heel lang getwijfeld tussen MAIDO en Central
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 30 juli 2019 @ 15:55:40 #235
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_188205393
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 15:26 schreef Fretwork het volgende:
Reservering staan bij Central in Lima :D
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.

Heel lang getwijfeld tussen MAIDO en Central
Oeh, ben benieuwd! Zelf nog niet geweest, maar volgende keer Lima staat ie zeker op de planning. Of Maido inderdaad. In Buenos Aires zit trouwens ook een restaurant van de beroemde Gastón: Tanta. Zie alleen dat ie op TripAdvisor enorm gezakt is in waardering, vreemd. Zat er een tijdje geleden 2 dagen in een apartement boven, maar had geen tijd om er te gaan eten |:(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 30 juli 2019 @ 16:05:32 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188205587
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 15:26 schreef Fretwork het volgende:
Reservering staan bij Central in Lima :D
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.
Top!
Ben heel benieuwd naar jouw verslag.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 juli 2019 @ 16:44:03 #237
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_188206176
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 juli 2019 16:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Top!
Ben heel benieuwd naar jouw verslag.
Ik ga mijn best doen!
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_188271160
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:

Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.



Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @mjan :Y
pi_188271756
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juli 2019 17:14 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Ik hoor eigenlijk alleen maar goede verhalen over 't Zusje.
Herken het verhaal van Myra ook niet, behalve inderdaad de kleine porties.
Friet kreeg je altijd meer dan genoeg en de tijd tussen de rondes was ook niet opvallend.
Maar misschien zijn er grote verschillen tussen de steden.
Ze willen natuurlijk ook juist dat je friet gaat eten :P
pi_188271759
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.

[ afbeelding ]

Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @:mjan :Y
Ziet er lekker uit! Mooie post, dankjewel! :Y
  zaterdag 3 augustus 2019 @ 22:15:48 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188273385
Haarlem Culinair 2019:

De 25ste editie van Haarlem Culinair op de Grote Markt van Haarlem bezocht. We hadden van te voren gereserveerd bij Jozua Jaring van sterrenrestaurant Ratatouille, die voor deze gelegenheid in samenwerking met Lavazza koffie een speciale Chef's Table serveerde in een pop-up restaurant met uitzicht over de Grote Markt.
Impressie:

Vreemde beesten in Haarlem:



Bovenin bij Jozua aangeschoven voor een 3 gangen menu met bijpassende wijnen en water en uiteraard koffie van Lavazza.
Plek voor 26 personen rondom de open keuken:

Aperitief:

Cherry Cold Brew, een mixdrank gemaakt van koud gezette Lavazzakoffie van Colombiaanse Tierra bonen.

1e gerecht:

Een gepocheerd ei, omhuld met gerookte zalm met Hollandse garnalen, kimchi en little gem.
We kregen daarbij een Weingut Frey- Riesling 2017 van Rheinhessen uit Duitsland.

2e gerecht:

Hier ter plekke bij mij door Jozua Jaring van saus voorzien.


Een paar bereidingen van Noord-Hollandse Blauwhoender, met rösti van Opperdoezer Ronde, wat dubbel gedopte tuinbonen, Foie Gras en een heerlijke saus met cantharel.
Hierbij dronken we een Pinot Noir van Weingut Schönhals uit 2016, ook uit Rheinhessen in Duitsland.

Tussendoor de drukte beneden ons op de Grote Markt vanaf ons balkon bekeken.



Dessert:

Diverse bereidingen met Lavazza koffie en chocolade met daarbij een straf bakje Lavazza espresso.
En als dessertwijn een Cantine Carlo Pellegrino Passito di Pantelleria 2017 van de Zibibbodruif uit Sicilië.

Gezellige en smakelijke proeverij op een leuk plekje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 augustus 2019 @ 23:19:07 #242
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_188274766
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.

[ afbeelding ]

Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @:mjan :Y
Die ga ik onthouden. Ben geboren in Rijsbergen en heb er nog vrienden wonen dus volgende keer daar langs.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_188274838
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 23:19 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Die ga ik onthouden. Ben geboren in Rijsbergen en heb er nog vrienden wonen dus volgende keer daar langs.
^O^
pi_188278465
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen 8-)

wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.

Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.

[ afbeelding ]

Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.

Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.

prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10

Zeker een voor het lijstje van @:mjan :Y
Goede review, Frantic! Wat vond je van de hardheid van het ijs? Ik houd ervan als het een beetje zachte structuur heeft :9 Rijsbergen is trouwens wel echt heel erg uit de richting }:|
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_188278490
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 11:38 schreef mjan het volgende:

[..]

Goede review, Frantic! Wat vond je van de hardheid van het ijs? Ik houd ervan als het een beetje zachte structuur heeft :9 Rijsbergen is trouwens wel echt heel erg uit de richting }:|
Zacht :Y je likt 'm lekker weg :) goed tonggevoel alles.

Zou overigens de volgende keer voor een coupe gaan in plaats van alleen een hoorntje :+
  zondag 4 augustus 2019 @ 17:39:36 #246
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_188285350
Waar? Mister India, Amsterdam
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Curry met spinazie/feta en Chicken Tikka curry met naan brood
Impressie? Echt een verschrikkelijk lelijke zaak, maar het eten is geweldig. Je moet wel tegen pittig kunnen.
Kosten? 22 euro voor 2 personen, vet goedkoop
Cijfer? 9+

In het vervolg zeker laten thuisbezorgen.
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_188301760
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 augustus 2019 22:15 schreef golfer het volgende:
Haarlem Culinair 2019:

De 25ste editie van Haarlem Culinair op de Grote Markt van Haarlem bezocht. We hadden van te voren gereserveerd bij Jozua Jaring van sterrenrestaurant Ratatouille, die voor deze gelegenheid in samenwerking met Lavazza koffie een speciale Chef's Table serveerde in een pop-up restaurant met uitzicht over de Grote Markt.
Impressie:
[ afbeelding ]
Vreemde beesten in Haarlem:
[ afbeelding ]


Bovenin bij Jozua aangeschoven voor een 3 gangen menu met bijpassende wijnen en water en uiteraard koffie van Lavazza.
Plek voor 26 personen rondom de open keuken:
[ afbeelding ]
Aperitief:
[ afbeelding ]
Cherry Cold Brew, een mixdrank gemaakt van koud gezette Lavazzakoffie van Colombiaanse Tierra bonen.

1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een gepocheerd ei, omhuld met gerookte zalm met Hollandse garnalen, kimchi en little gem.
We kregen daarbij een Weingut Frey- Riesling 2017 van Rheinhessen uit Duitsland.

2e gerecht:

Hier ter plekke bij mij door Jozua Jaring van saus voorzien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een paar bereidingen van Noord-Hollandse Blauwhoender, met rösti van Opperdoezer Ronde, wat dubbel gedopte tuinbonen, Foie Gras en een heerlijke saus met cantharel.
Hierbij dronken we een Pinot Noir van Weingut Schönhals uit 2016, ook uit Rheinhessen in Duitsland.

Tussendoor de drukte beneden ons op de Grote Markt vanaf ons balkon bekeken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen met Lavazza koffie en chocolade met daarbij een straf bakje Lavazza espresso.
En als dessertwijn een Cantine Carlo Pellegrino Passito di Pantelleria 2017 van de Zibibbodruif uit Sicilië.

Gezellige en smakelijke proeverij op een leuk plekje.
Prachtige gerechtjes, zeg! Ziet er allemaal heerlijk uit.
Ook een mooie locatie, echt een beleving die je niet snel zal vergeten, lijkt me! :)
pi_188301828
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2019 17:39 schreef Mikeytt het volgende:
Waar? Mister India, Amsterdam
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Curry met spinazie/feta en Chicken Tikka curry met naan brood
Impressie? Echt een verschrikkelijk lelijke zaak, maar het eten is geweldig. Je moet wel tegen pittig kunnen.
Kosten? 22 euro voor 2 personen, vet goedkoop
Cijfer? 9+

In het vervolg zeker laten thuisbezorgen.
Dat is inderdaad goedkoop.
Ik geloof niet dat me dat hier gaat lukken, ook niet bij een slechte tent, haha.

Maar heb je daar nog wat bij gedronken? Want dat zit niet óók nog bij de prijs in, mag ik hopen (voor de uitbater)
pi_188330397
Ik ga volgende week voor werk naar Moskou en dan eten in The White Rabbit. Iemand ervaring daarmee?
Frankly, my dear, I don't give a damn.
  woensdag 7 augustus 2019 @ 15:18:54 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_188331538
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 14:09 schreef aquawoman het volgende:
Ik ga volgende week voor werk naar Moskou en dan eten in The White Rabbit. Iemand ervaring daarmee?
Nee, maar wel veel over gelezen.
Ben benieuwd naar jouw review.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')