Klopt dat is niet meer leuk.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 20:15 schreef Myraela het volgende:
Ik zou de kleine hapjes ook prima vinden als de volgende ronde dan geen half uur op zich laat wachten. Het was allemaal wel lekker, dus als het bij een andere zaak wel sneller gaat, geloof ik meteen dat dat wel een fijne ervaring was.
Over Vlijtig Liesje heb ik alleen maar slechte verhalen gehoord, over het Zusje in Eindhoven eigenlijk alleen maar positieve. Zelf daar nooit geweest omdat je er in het weekend zonder reservering niet/amper binnen komt.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:28 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Dat klinkt wel heel herkenbaar. Was er ooit een keer bij Vlijtig Liesje (nu ook een Zusje) in Eindhoven en daar kwam ik na uren onbeperkt eten ook met meer honger naar buiten dat ik binnen kwam. Best triest.
Laatst ook bij die in Zaltbommel geweest.quote:Op dinsdag 2 juli 2019 18:29 schreef Smallish het volgende:
Verhalen over schraal eten bij Zusje niet herkenbaar hier.
Wij hebben al een aantal keer de verjaardag van mijn moeder gevierd bij Zusje Zaltbommel en dat bevalt uitstekend. Prima porties, snel, lekker en veel keus. Niet van die volle borden bij een viergangendiner, maar steeds lekkere én royale tapashapjes. Wellicht scheelt het per vestiging, maar bij ons alleen prima ervaring dus!
Oeh, ben benieuwd! Zelf nog niet geweest, maar volgende keer Lima staat ie zeker op de planning. Of Maido inderdaad. In Buenos Aires zit trouwens ook een restaurant van de beroemde Gastón: Tanta. Zie alleen dat ie op TripAdvisor enorm gezakt is in waardering, vreemd. Zat er een tijdje geleden 2 dagen in een apartement boven, maar had geen tijd om er te gaan etenquote:Op dinsdag 30 juli 2019 15:26 schreef Fretwork het volgende:
Reservering staan bij Central in Lima
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.
Heel lang getwijfeld tussen MAIDO en Central
Top!quote:Op dinsdag 30 juli 2019 15:26 schreef Fretwork het volgende:
Reservering staan bij Central in Lima
Ik ben echt enorm benieuwd, zeker na het zien van de Chef's Table aflevering met Virgilio.
Ik ga mijn best doen!quote:Op dinsdag 30 juli 2019 16:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Top!
Ben heel benieuwd naar jouw verslag.
Ze willen natuurlijk ook juist dat je friet gaat etenquote:Op dinsdag 2 juli 2019 17:14 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Ik hoor eigenlijk alleen maar goede verhalen over 't Zusje.
Herken het verhaal van Myra ook niet, behalve inderdaad de kleine porties.
Friet kreeg je altijd meer dan genoeg en de tijd tussen de rondes was ook niet opvallend.
Maar misschien zijn er grote verschillen tussen de steden.
Ziet er lekker uit! Mooie post, dankjewel!quote:Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen
wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.
Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.
[ afbeelding ]
Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.
Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.
prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10
Zeker een voor het lijstje van @:mjan
Die ga ik onthouden. Ben geboren in Rijsbergen en heb er nog vrienden wonen dus volgende keer daar langs.quote:Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen
wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.
Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.
[ afbeelding ]
Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.
Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.
prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10
Zeker een voor het lijstje van @:mjan
quote:Op zaterdag 3 augustus 2019 23:19 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Die ga ik onthouden. Ben geboren in Rijsbergen en heb er nog vrienden wonen dus volgende keer daar langs.
Goede review, Frantic! Wat vond je van de hardheid van het ijs? Ik houd ervan als het een beetje zachte structuur heeft Rijsbergen is trouwens wel echt heel erg uit de richtingquote:Op zaterdag 3 augustus 2019 20:15 schreef FranticDJ het volgende:
Veel te warm voor restaurants dus vandaag een ijsje wezen eten bij de beste ijsboer van Brabant en de nummer 3 van het land. We waren op familiebezoek, dus een ijsje met het warme weer moet kunnen
wanneer: vanmiddag rond 15u.
waar: Alfons Ijscreaties te Rijsbergen gelegen op een ietwat ‘onlogische’ locatie net buiten het dorp.
wat:
Eerst een kopje gedronken, geserveerd met een klein hoorntje ijs:
[ afbeelding ]
Grappig en lekker tijdens het wachten op de rest van het gezelschap.
Ik had een bolletje bokkepootjes en stroopwafels. Wederhelft is lactose intolerant, werd ook heel goed rekening gehouden met duidelijk apart gereedschap en aparte bak water om te spoelen e.d. Zij had oa watermeloen sorbet.
De rest van het gezelschap had onder meer red velvet, honing & gekaramelliseerde vijg. Tot hun spijt was de smaak ‘Marrakech’ helaas niet beschikbaar vandaag.
[ afbeelding ]
Al met al volle smaken met hier en daar subtiele details. De structuur van het ijs was ook zeer romig, zonder het gevoel te hebben dat je een klont boter aan het likken bent. Ook de sorbet, welke ik vaak wat weg vind hebben van een granita, had een bijzonder lekkere lik.
Het hoorntje zelf was lekker knapperig, zonder overdreven zoet of veel te hard te zijn.
Veel originele smaken, met natuurlijk de klassiekers ernaast.
prijs: uit m’n hoofd ¤1,20 per bol
conclusie: 8,5/10
Zeker een voor het lijstje van @:mjan
Zacht je likt 'm lekker weg goed tonggevoel alles.quote:Op zondag 4 augustus 2019 11:38 schreef mjan het volgende:
[..]
Goede review, Frantic! Wat vond je van de hardheid van het ijs? Ik houd ervan als het een beetje zachte structuur heeft Rijsbergen is trouwens wel echt heel erg uit de richting
Prachtige gerechtjes, zeg! Ziet er allemaal heerlijk uit.quote:Op zaterdag 3 augustus 2019 22:15 schreef golfer het volgende:
Haarlem Culinair 2019:
De 25ste editie van Haarlem Culinair op de Grote Markt van Haarlem bezocht. We hadden van te voren gereserveerd bij Jozua Jaring van sterrenrestaurant Ratatouille, die voor deze gelegenheid in samenwerking met Lavazza koffie een speciale Chef's Table serveerde in een pop-up restaurant met uitzicht over de Grote Markt.
Impressie:
[ afbeelding ]
Vreemde beesten in Haarlem:
[ afbeelding ]
Bovenin bij Jozua aangeschoven voor een 3 gangen menu met bijpassende wijnen en water en uiteraard koffie van Lavazza.
Plek voor 26 personen rondom de open keuken:
[ afbeelding ]
Aperitief:
[ afbeelding ]
Cherry Cold Brew, een mixdrank gemaakt van koud gezette Lavazzakoffie van Colombiaanse Tierra bonen.
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Een gepocheerd ei, omhuld met gerookte zalm met Hollandse garnalen, kimchi en little gem.
We kregen daarbij een Weingut Frey- Riesling 2017 van Rheinhessen uit Duitsland.
2e gerecht:
Hier ter plekke bij mij door Jozua Jaring van saus voorzien.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een paar bereidingen van Noord-Hollandse Blauwhoender, met rösti van Opperdoezer Ronde, wat dubbel gedopte tuinbonen, Foie Gras en een heerlijke saus met cantharel.
Hierbij dronken we een Pinot Noir van Weingut Schönhals uit 2016, ook uit Rheinhessen in Duitsland.
Tussendoor de drukte beneden ons op de Grote Markt vanaf ons balkon bekeken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen met Lavazza koffie en chocolade met daarbij een straf bakje Lavazza espresso.
En als dessertwijn een Cantine Carlo Pellegrino Passito di Pantelleria 2017 van de Zibibbodruif uit Sicilië.
Gezellige en smakelijke proeverij op een leuk plekje.
Dat is inderdaad goedkoop.quote:Op zondag 4 augustus 2019 17:39 schreef Mikeytt het volgende:
Waar? Mister India, Amsterdam
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Curry met spinazie/feta en Chicken Tikka curry met naan brood
Impressie? Echt een verschrikkelijk lelijke zaak, maar het eten is geweldig. Je moet wel tegen pittig kunnen.
Kosten? 22 euro voor 2 personen, vet goedkoop
Cijfer? 9+
In het vervolg zeker laten thuisbezorgen.
Nee, maar wel veel over gelezen.quote:Op woensdag 7 augustus 2019 14:09 schreef aquawoman het volgende:
Ik ga volgende week voor werk naar Moskou en dan eten in The White Rabbit. Iemand ervaring daarmee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |