DatDitKanJoh | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:06 |
Ik heb al vaak genoeg gehad dat ik eieren in mijn koelkast heb waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Ik breek ze altijd nog open in een maatbeker om te kijken of ze nog goed zijn. Echter heb ik nooit windeieren gehad of iets tot na een maand over de datum. Ook nooit misselijk van geworden of andere merkbare verschijnselen. Doe ik iets verkeerd? Is de houdbaarheidsdatum alleen voor de optimale smaak en daarna worden deze smaakloos oftwel adviesdatum? Ben ik nu stervende? | |
Plompzakker | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:10 |
Houdbaarheidsdata zijn een slinkse truc van de milieumaffia om verspilling te stimuleren zodat ze weer kunnen klagen | |
Metalfrost | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:11 |
bron: https://kookidee.nl/kookt(...)-een-ei-nog-vers-is/ | |
SuperNeger | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:13 |
In de koelkast zijn ze langer houdbaar. | |
nogeenoudebekende | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:14 |
Dit. Persoonlijk zet ik ze ook niet in de koelkast, daar staan ze in de winkel ook niet. | |
DatDitKanJoh | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:23 |
Dat met dat drijven ken ik ja en heb de test gedaan als deze ook nog blijft drijven. Niets aan de hand maar misschien heb ik daarmee wel geluk gehad. Ik heb vaker gehoord dat eieren buiten de koelkast bewaren meer smaak aan het ei blijft behouden maar op de één of andere manier blijf ik ze toch in de koelkast doen. Het zou dan kunnen dat het verottingsproces word vertraagd ja. Of ik heb gewoon geen smaak en ben de helft van de tijd rotte eieren aan het vreten | |
Jordy-B | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:36 |
Dit woord betekent niet wat jij denkt dat het betekent. | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:38 |
Ik zou er toch mee uitkijken. Zo duur zijn eieren niet en het zou zonde zijn als je een week ziek op bed ligt, omdat je een kwartje wilde besparen. | |
Geerd | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:38 |
Dit | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:39 |
Ik heb de term ‘windei’ even opgezocht en je hebt gelijk. | |
Vissenkom3 | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:40 |
Ik eet mijn eieren ook altijd ookal zijn ze over datum. Nooit ziek geworden. Bewaar ze idd in de koelkast. (en met over datum bedoel ik hooguit een week). | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:40 |
Dan kan je ook een week geen halve liters klappen in de tuinstoel. | |
Jordy-B | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:46 |
Je vergiftigt jezelf niet zo snel met een ei dat te ver heen is. Sowieso valt het aantal salmonella-besmettingen reuze mee, maar belangrijker nog: een ei dat over de datum is, gaat zo ontiegelijk meuren dat de kans zeer gering is dat je hem dan nog in je mik douwt | |
DatDitKanJoh | woensdag 31 oktober 2018 @ 16:47 |
Even opgezicht en nee, dat is verre vam wat het is. Altijd verkeerd geleerd, gelukkig weet ik nu wat het is. | |
Geerd | woensdag 31 oktober 2018 @ 17:26 |
Precies en dat willen we niet hebben | |
Magica | woensdag 31 oktober 2018 @ 18:12 |
Het enige waar ik juist echt de datum aanhoud zijn eieren | |
nogeenoudebekende | woensdag 31 oktober 2018 @ 18:23 |
GC / Dingen die je pas jaaaaaaaren later begrepen hebt! Deel 102 | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 19:55 |
Je drinkt wel zure melk van paar dagen over datum? | |
Leipo666 | woensdag 31 oktober 2018 @ 20:15 |
Wij eten zo weinig ei dat ze eigenlijk altijd over de datum zijn Ruim een maand? Geen probleem zolang ze niet stinken Salmonella kook/bak je wel dood | |
Ikbeneenwatookweer | woensdag 31 oktober 2018 @ 20:41 |
Ja dat bevievalt meestal niet echt lekker. | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 20:44 |
Ik ben er ook niet gek op. Vooral als er al stukjes in zitten. | |
Magica | woensdag 31 oktober 2018 @ 20:57 |
Ok paar dingen dan zeikerd | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 20:59 |
| |
bianconeri | woensdag 31 oktober 2018 @ 21:15 |
Wist je die term echt nog niet? Dat mensen zoiets nog verkeerd leren, grappig. En zoals gezegd, gewoon die test doen. Zakt de ei voor de test gewoon weg doen. Risico niet nemen, ook wel eens over de datum gegeten. Maar ja niet te ver gaan. Gewoon nieuwe kopen, goedkoop zat. | |
#ANONIEM | woensdag 31 oktober 2018 @ 21:25 |
Nee, ik kende die term niet. De watertrapt kende ik wel. | |
Weltschmerz | donderdag 1 november 2018 @ 11:21 |
Eieren zijn twee weken over datum nog wel goed hoor. Het is overigens ook niet zo dat ze daarvoor kakelvers zijn, daarvoor moet je zelf kippen houden. Oude eieren zijn niet geschikt om te pocheren en ik heb het idee dat mijn gebakken en gekookte eieren een net iets mooiere textuur en smaak hebben naarmate ze verser zijn en de dooier vaker stuk gaat bij oude eieren. Maar om je gezondheid hoef je je echt niet druk te maken. | |
Zolderkamer | donderdag 1 november 2018 @ 11:39 |
Zal vast al gezegd zijn.. Maar een ei wat niet meer goed is drijft.. Een ei wat eetbaar is zinkt.. Een ei wat tegen de bodem danst direct opeten.. | |
GereDathan | donderdag 1 november 2018 @ 11:42 |
Je weet dat dat niet heel slim is? https://www.voedingscentr(...)ieren-het-beste.aspx | |
DatDitKanJoh | vrijdag 2 november 2018 @ 09:48 |
Nou, ik kook of bak 'm wel eerst meestal. Zo'n rauw ei is ook niet echt je van het. | |
Zieke_Geest | vrijdag 2 november 2018 @ 11:40 |
tip: neem een mok of iets dergelijks, water erin, ei erin, zinkt het ei, dan is ie nog goed. Drijft ie, dan is ie niet meer goed (vanwege de gasvorming gaat het geval drijven) Capiche? edit: iemand was me al voor, but still.... | |
Zith | vrijdag 2 november 2018 @ 11:45 |
Zo'n ei is ontworpen om weken lang in een warme omgeving te zitten waarna de kuiken het eiwit nog steeds kan opeten... Je hoeft niet zo snel bang te worden van rottende eieren. | |
Maraca | donderdag 8 november 2018 @ 16:57 |
O joh. Bij mijn lokale Ah liggen ze wel in de koeling | |
GereDathan | donderdag 8 november 2018 @ 17:18 |
Lekker dom van ze, daar zou ik ze dan snel eens op gaan wijzen. |