abonnement Unibet Coolblue
pi_183117237
Bij ons op school wordt ook gekeken. Ze kijken thuis ook en ik vind het prima als ze zich niet te druk maken over alles wat zich in het journaal afspeelt. Over het algemeen ben ik qua rust in huis altijd weer blij als hij terug naar Spanje is. En met de hele discussie van afgelopen jaren erbij mag hij daar wat mij betreft blijven ook. Het plezier is voor mij echt weg. Ik heb geen voorkeur voor de kleur van de pieten, maar wel een enorme afkeur van hetgeen mensen elkaar allemaal toewensen binnen deze discussie. Natuurlijk kun je dit soort situaties nooit voorkomen, maar wat minder heftig dan elkaar doodwensen zou op zijn plaats zijn. :{
pi_183117282
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 23:35 schreef Vanyel het volgende:
Onze school niet. Sterker nog, we werden van de week nog door juf gewezen op een blog over het sintjournaal, waarin het kijken daarvan niet bepaald enthousiast werd aangeprezen.

Wij kijken ook niet, omdat de komende maanden hier al genoeg spanningen opleveren. Daar hoeft niet ook nog Sint/paard/cadeaus/pieten/boot kwijt bij.
Vrije School? Op de VS kregen we elk jaar een brief waarin werd uitgelegd hoeveel spanning het met zich mee bracht, en dat er vanuit school werd aangeraden om niet te kijken.

Wij kijken niet, Sticker gelooft niet. Wij vieren echt het Sinterklaasfeest, inclusief pieten knutselen en mooie boeken over de Sint lezen en lootjes trekken voor elkaar, maar de man Sinterklaas zelf is niet echt en kan hem derhalve gestolen worden :')

MevrouwC: is dus per school verschillend. Sticker weet heel goed dat Sinterklaas voor andere kinderen een waardevol sprookje is, en dat het niet aan hem is om daar iets over te zeggen. Vorig jaar keek hij wel met school, en op wat kritische vragen na heeft hij het keurig voor zich gehouden.
pi_183117359
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 23:29 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik weet dat ik deze vraag beter op school kan stellen, maar jullie zijn ervaringsdeskundigen: doet iedere school iets met het Sinterklaasjournaal? Wij kijken namelijk bewust niet en Sjaak weet dat de huidige Sinterklaas een verklede man is. Dus mochten alle scholen wel kijken, dan moet ik eens gaan denken hoe we dat volgend jaar in gaan kleden hier thuis.
Nee, wij kijken het Sinterklaasjouraal niet in de klas, maar we besteden wel aandacht aan het feest zelf. Inclusief versieringen, knutselwerkjes, een Sint-hoek en het zingen van liedjes :)
pi_183117427
Geen idee of ze dat op school kijken. L weet inmiddels wel dat er vroeger een Nicolaas was die goede dingen deed voor de mens. Maar die man leeft niet meer. En dat ze dat daarom naspelen en nu dus Sinterklaas spelen.
  dinsdag 13 november 2018 @ 09:55:32 #130
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_183117639
Bij ons wel, R. gaat dan echt weer helemaal er in op, veel te veel spanning. terwijl wij ook gewoon vertellen dat het allemaal een spel is en dat papa's en mama's de cadeautjes gewoon zelf kopen.

Ik vind het echt jammer dat school zo enthousiast is.
pi_183117761
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 09:36 schreef L-E het volgende:

[..]

Vrije School?
:Y
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_183117797
Bij ons kijken ze wel, maar bij de kleuters niet per se elke dag. Wij kijken thuis ook bewust niet tot nu toe, dus ik was er niet zo blij mee. Maar ja, niks aan te doen...

Nu ik zie hoeveel spanning die hele Sintperiode veroorzaakt, vind ik het feest een stuk minder leuk dan ik had gedacht :').
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_183117878
Onze school start na de kerstvakantie met een 0-groep. Daar zal A in jan/feb ook instromen. Wie heeft er ervaring met een 0-groep? Ik zie voordelen, want klein, relatief rustige klas, fijn om te wennen aan school. Maar ook nadelen, omdat er geen oudere kleuters zijn om de nieuwe kleuters op weg te helpen. Dat vond I destijds wel heel erg fijn. Nog een nadeel is, dat ze na de zomer misschien weer een andere indeling gaan kiezen. Ik zou het jammer vinden als zijn vaste groep dan weer opgedeeld wordt.
Venus in pocketformaat
© loveli
  dinsdag 13 november 2018 @ 10:41:00 #134
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_183118346
Mijn R is vorig jaar ook in een groep 0 gestart.
Ik vond het heel fijn, ze namen overal extra de tijd voor, heel weinig moeten en daardoor ook veel minder vermoeid dan met normale 1/2 schooldagen.

Maar R is aardig onzeker, iedereen kan alles sneller, beter en hij kan er slecht tegen als hij iets niet kan en anderen al wel heel goed, dus hij heeft zo echt een fijne start gehad.?

Ze hebben bij ons alle groep 0 kindjes samen gelaten.
pi_183118425
Ow is begonnen in een 0-groep (instroom bij ons). Hij begon in december en toen begonnen er 10 kinderen die in dec/jan 4 werden. Vanaf feb kwamen er nieuwe kinderen wennen.

Het was voor Ow heel fijn om in een klein groepje te starten. Toen er nieuwe kinderen bij kwamen waren deze 10 kinderen ook een soort oudste kleuters in de 0 groep.
Sociaal emotioneel was het dus erg fijn voor hem. Cognitief sloeg het nergens op. Ow was ontzettend gefrustreerd omdat hij puzzels kreeg van 9 stukjes (thuis zat aan de 100 stukjes) hij moest leren tellen tot 5 (thuis telde hij tot 100 en herkende de cijfers) en ze kleuren leerden (die kende Ow ook al sinds dat hij kon praten).
Groep 0 en groep 1 waren enorm frusterend voor hem, omdat hij cognitief al verder was maar niets kreeg aangeboden en daardoor ook een soort faalangst kreeg.. hij wou zo graag leren, ik had echt een ongelukkig kind thuis.
Eind van groep 1 mocht hij tijdelijk naar een plusklasje en zagen wij eindelijk een gelukkige Ow. Nu in groep 2 (wij hebben een losse 1 en losse groep 2) heeft hij een fantastische juf die hem aanvoelt en hem vertrouwen geeft en uitdaagt.

Maar over groep 0 dus, sociaal emotioneel fantastisch, cognitief was het hier verschrikkelijk.
De groep is gesplitst en ze wilden de 10
“Oudste” groep 0 kinderen bij elkaar houden. Ow is op ons verzoek naar de andere klas gegaan omdat daar zijn vriendjes heen gingen. Hij is dus nu de oudste van zijn groep ;)
  dinsdag 13 november 2018 @ 11:00:39 #136
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183118622
Bij ons op school kijken ze met de kleuters samen elke ochtend, omdat ze weten dat veel kinderen kijken en dat sommigen het spannend vinden. Ze bespreken de aflevering daarna even met zn allen om zo de evt spanning wat weg te nemen.
pi_183118778
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 10:10 schreef Phaidra het volgende:
Onze school start na de kerstvakantie met een 0-groep. Daar zal A in jan/feb ook instromen. Wie heeft er ervaring met een 0-groep? Ik zie voordelen, want klein, relatief rustige klas, fijn om te wennen aan school. Maar ook nadelen, omdat er geen oudere kleuters zijn om de nieuwe kleuters op weg te helpen. Dat vond I destijds wel heel erg fijn. Nog een nadeel is, dat ze na de zomer misschien weer een andere indeling gaan kiezen. Ik zou het jammer vinden als zijn vaste groep dan weer opgedeeld wordt.
Dat hebben ze bij ons ook een jaar gedaan, omdat de instroom toch te hoog was, en ze dat leerkacht technisch rond konden krijgen. Die juf heeft uit haar eigen duo-klas 4 jongste kindjes meegenomen, en die waren dus de "ervaren" kinderen in die 0-groep. Ze zijn toen op een stuk of 20 kinderen uitgekomen eind van het jaar. Die zijn vervolgens wel verdeeld over de drie 1/2 groepen. Die kinderen gingen dan al voor de zomervakantie buitenspelen met die groep en regelmatig een ochtendje meedraaien. Zo was de overgang wat zachter..
De 2 jaren erna zaten de kleuterklassen ook vol, tot 35 kids. Maar dat is opgelost door een klassenassistent in te zetten. Die neemt kinderen uit elke klas mee naar het gymlokaal, of draait juist samen met de juf een klas.
Die volle klassen is wel erg heftig, zeker als je wat verlegen binnenkomt. Dus dan is het juist fijn als je naar een 0-groep kan. Maar als je wat meer uitdaging wil, dan krijg je in een 1/2 groep toch iets meer aanbod.. Het heeft zijn voors en zijn tegens..
  dinsdag 13 november 2018 @ 11:15:13 #138
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_183118838
Op J's school is vorig jaar ook een groep 0 gestart in februari. In het nieuwe schooljaar zijn al die kindjes verdeeld over de 5 kleutergroepen. Ook de andere kleutergroepen zijn gemixt, omdat er erg scheve jongens/ meisjes en groep 1/2 verhoudingen waren ontstaan. J zit dus ook in een nieuwe klas (na anderhalf jaar bij dezelfde juffen), en was erg snel gewend. Ook van andere ouders hoor ik dat.

Voordeel is dat ie nu nóg meer kinderen kent op school. En hij heeft weer een paar nieuwe vrienden gemaakt. Potentieel nadeel: ik heb het idee dat uit het oog uit het hart bij kleuters erg snel gaat. Met zijn 'beste' vriend van vorig schooljaar die nu in groep 3 zit speelt ie nooit meer....
pi_183118872
oeh, ik zou er niet blij mee zijn als ze met school keken. Doen ze gelukkig dus niet..
Het is allemaal al spannend genoeg, daar hoeft niet een extra verhaal bij. Bovendien vind ik sint echt een verhaal wat t allemaal wat van het mythische moet hebben. Wat mij betreft is het voldoende om af en toe s avonds te zingen en dan wat te vinden incl. gedicht soms. De beste man hoeven we wat mij betreft helemaal niet echt te zien. En als we m zien is 1x intocht en 1x op school wel genoeg (en ook BSO, dansles, zwemles en scouting wat teveel)..
Ik heb er ook al zin in in de tijd dat ze niet meer geloven en meegaan in t complot. Leuk cadeautjes en gedichten maken voor iedereen..
  dinsdag 13 november 2018 @ 11:21:11 #140
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_183118918
Op J's school wordt wel gekeken. Ik geloof niet dat ik daar echt een mening over heb. Maar J is ook geen kind dat snel van slag is of zich ergens druk over maakt. Commentaar over het Sinterklaasjournaal van gisteren: Mama, die boot is echt al gewoon onderweg hoor, want Sinterklaas komt zaterdag aan. Dit is gewoon maar een nep tv verhaal. Over de kado-uitpakkende Pieten geen woord. Hij was geloof ik meer onder de indruk van de walvishaai in het programma van Freek Vonk wat na het Sinterklaasjournaal kwam.
pi_183119810
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 november 2018 09:40 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Nee, wij kijken het Sinterklaasjouraal niet in de klas, maar we besteden wel aandacht aan het feest zelf. Inclusief versieringen, knutselwerkjes, een Sint-hoek en het zingen van liedjes :)
Wij versieren het huis ook hoor, we zijn ook bezig met het feest en we doseren hoeveel Sjaak ervan mee krijgt. Dat hij weet hoe de vork in de steel zit, wil niet zeggen dat we het niet vieren. Dus hij kan wel mee in de viering, maar zo’n heel verhaal er omheen vind ik altijd zoveel spanning extra oproepen.
pi_183119942
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 november 2018 12:05 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Wij versieren het huis ook hoor, we zijn ook bezig met het feest en we doseren hoeveel Sjaak ervan mee krijgt. Dat hij weet hoe de vork in de steel zit, wil niet zeggen dat we het niet vieren. Dus hij kan wel mee in de viering, maar zo’n heel verhaal er omheen vind ik altijd zoveel spanning extra oproepen.
Was als antwoord op jouw vraag hoe het op school ging. Niet hoe jullie het thuis doen :) Het klinkt juist erg gezellig.
pi_183122568
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 november 2018 12:11 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Was als antwoord op jouw vraag hoe het op school ging. Niet hoe jullie het thuis doen :) Het klinkt juist erg gezellig.
Oh ik snap het nu ja, las het eerst verkeerd :)
pi_183123857
Hebben wij echt zo'n relaxt kind? B Gelooft, wij besteden er veel aandacht aan en hij heeft 0 spanning. Hij vindt het alleen maar leuk.

Is niet een verwijt, verre van! Ik ben verbaasd dat B er zo gezellig in blijft zeg maar. Als het anders was, zouden wij er wellicht anders over denken. Nu vind ik het echt een hele fijne tijd, leuker dan Kerst.

Mijn vrouw is nu alleen thuis met B en Juul en hij is zo lief en behulpzaam volgens mijn vrouw. Zo fijn om te horen. Ben echt trots op hem (en kan niet wachten om hem morgen te knuffelen)
pi_183124516
ik vond t nog heel leuk toen W en L beiden nog niet naar school gingen.. Voor W was school zelf t eerste jaar echt te veel (en sint daarbij nét te doen, maar dan zonder dat journaal, dat was echt to much geweest want ze is sowieso een filmwatje). 2e jaar ging beter, maar toen gingen ze naar t sinterklaashuis en dat was wat teveel eigenlijk en legde ook de nadruk op dingen die ik niet belangrijk vind (hoe rijk sint wel was enzo met gouden wc papier en zegfen dat iedereen die avond de schoen mag zetten, hallo mogen wij ouders dat zelf bedenken?)
pi_183124627
Oh. Wmik. Goed je dat het zegt. Volgende week gaat R en haar klas naar het Pietenhuis (ik mag mee als hulpouder.). Kan ik er vast rekening mee houden dat de Sint dat kan zeggen.
pi_183124918
Ik vind het ook apart als scholen (en kdv's) zoveel aandacht besteden aan het feest, zoals iedere dag naar het sinterklaasjournaal kijken en zelfs een uitje naar het sinterklaashuis. Dat vind ik niet de plaats van school, maar van de ouders: in welke mate en op welke manier ze aan dit feest meedoen. Je kunt je er op deze manier nauwelijks aan onttrekken. Ik vond het vorig jaar op de peutergroep van het kdv ook behoorlijk too much dat het vanaf de tweede week van november dagelijks over Sinterklaas ging. Is echt overdreven. En daar komt dus bij dat zoveel aandacht voor de kinderen eigenlijk niets positiefs oplevert: behalve spanning en ook een focus op het materialisme van cadeautjes krijgen. Op zich mag dat best, cadeautjes krijgen is ook leuk, maar daar hoef je niet een maand lang dagelijks mee bezig te zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_183125050
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:12 schreef exode het volgende:
Hebben wij echt zo'n relaxt kind? B Gelooft, wij besteden er veel aandacht aan en hij heeft 0 spanning. Hij vindt het alleen maar leuk.

Is niet een verwijt, verre van! Ik ben verbaasd dat B er zo gezellig in blijft zeg maar. Als het anders was, zouden wij er wellicht anders over denken. Nu vind ik het echt een hele fijne tijd, leuker dan Kerst.

Mijn vrouw is nu alleen thuis met B en Juul en hij is zo lief en behulpzaam volgens mijn vrouw. Zo fijn om te horen. Ben echt trots op hem (en kan niet wachten om hem morgen te knuffelen)
Zou goed kunnen hoor! Wij hebben een exemplaar dat heel veel dingen spannend vindt als hij niet exact weet hoe dingen gaan lopen. En bij Sinterklaas helpt het niet als er dagelijks aandacht aan besteed wordt inclusief extra spannende dingen (komt de boot wel aan, zijn de pakjes er nog wel, etc). Ik zou er lekker van genieten, als dat allemaal wel meevalt bij jullie! :)
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_183125123
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:12 schreef exode het volgende:
Hebben wij echt zo'n relaxt kind? B Gelooft, wij besteden er veel aandacht aan en hij heeft 0 spanning. Hij vindt het alleen maar leuk.

Is niet een verwijt, verre van! Ik ben verbaasd dat B er zo gezellig in blijft zeg maar. Als het anders was, zouden wij er wellicht anders over denken. Nu vind ik het echt een hele fijne tijd, leuker dan Kerst.

Mijn vrouw is nu alleen thuis met B en Juul en hij is zo lief en behulpzaam volgens mijn vrouw. Zo fijn om te horen. Ben echt trots op hem (en kan niet wachten om hem morgen te knuffelen)
Hier ook hoor. Ondanks dat hij ook nog jarig is in de komende periode (over 2 weken) Hij gaat er helemaal in op,geniet er van.
Ik vind het zelf ook echt leuk, Alleen hij gelooft nog in sinterklaas. Oudste weet van het "grote mensen geheim", en die geniet op haar eigen manier nu van het gebeuren. Die helpt mee met kadootjes uitzoeken etc.
*poef* nu is het weg
  dinsdag 13 november 2018 @ 16:27:19 #150
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_183125244
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:12 schreef exode het volgende:
Hebben wij echt zo'n relaxt kind? B Gelooft, wij besteden er veel aandacht aan en hij heeft 0 spanning. Hij vindt het alleen maar leuk.

Is niet een verwijt, verre van! Ik ben verbaasd dat B er zo gezellig in blijft zeg maar. Als het anders was, zouden wij er wellicht anders over denken. Nu vind ik het echt een hele fijne tijd, leuker dan Kerst.

Mijn vrouw is nu alleen thuis met B en Juul en hij is zo lief en behulpzaam volgens mijn vrouw. Zo fijn om te horen. Ben echt trots op hem (en kan niet wachten om hem morgen te knuffelen)
Nee bij ons vinden ze het ook niet spannend hoor, eigenlijk alleen maar leuk! Ik zie het ook allemaal een stuk positiever geloof ik :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')