abonnement Unibet Coolblue
pi_182758355
De vraag is: Waarom zijn links-liberale mensen zo tolerant t.o.v moslims terwijl de islam de antithesis is van veel dingen waar zij voor staan.

Het liberalisme staat bijv voor gelijke rechten tussen man en vrouw, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie en gelijke rechten voor personen van verschillende nationaliteiten. Tegenwoordig staat het ook voor de acceptatie van homoseksuelen en transgenders.

Dat liberale mensen zo tolerant zijn jegens de islam zou dan dus komen doordat ze vrijheid van religie belangrijk vinden. Maar er is wel één probleem: De islam is de antithesis van veel dingen waar zij voor staan. Sommige mensen denken dat de islam in Nederland past en dat moslims vreedzaam samen kunnen leven met niet-moslims. Maar zodra zij in de meerderheid zijn ontstaan er een probleem. Zelfs nu ze niet in de meerderheid zijn, zijn d'r al problemen.

In Nederland mag je geloven wat je wilt, maar het probleem is dat de islam anders is. Sure, er zijn bijv ook radicale christelijke groeperingen, maar daar merken we hier in Nederland eigenlijk niks van, dus dat is een kromme vergelijking. In de moderne tijd botst eigenlijk geen enkele oude religie echt met de normen en waarden van het land, behalve de islam. In het geval van andere religieuzen is er nauwelijks een botsing, als die er überhaupt al is. Er kan van alles en nog wat in hun religieuze boek staan, maar soms gaat het er ook om wat voor problemen je echt in de praktijk merkt.

Moslim apologeten proberen de waarheid te ontkennen omdat ze de islam willen uitbreiden. Ze willen dat niemand ze kan stoppen, en leugens kunnen hun daarbij helpen. In de islam is het niet verboden om te liegen om ervoor te zorgen dat de islam groter wordt, het wordt zelfs aangemoedigd.

Ik zal ook uitleggen waarom de islam precies de antithesis is van het liberalisme voor het geval je dat niet weet of voor het geval dat je het niet tot in de details weet:

De islam is tegen vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof
- In de islam is er geen vrijheid van meningsuiting. Het bekritiseren van Mohammed of de Koran is strafbaar.

- Moslims die de islam verlaten krijgen de doodstraf. Dit wordt vrijwel altijd in de praktijk toegepast. In de Koran staat dit niet zo precies omschreven, maar in de Hadiths wel.
But those who reject Faith after they accepted it, and then go on adding to their defiance of Faith, – never will their repentance be accepted; for they are those who have (of set purpose) gone astray.
— Quran 3:90

Make ye no excuses: ye have rejected Faith after ye had accepted it. If We pardon some of you, We will punish others amongst you, for that they are in sin.

— Quran 9:66

He who disbelieves in Allah after his having believed, not he who is compelled while his heart is at rest on account of faith, but he who opens (his) breast to disbelief-- on these is the wrath of Allah, and they shall have a grievous chastisement.
— Quran 16:106

'Whoever changes his Islamic religion, kill him' Hadith - Sahih Al-Bukhari (9:57)

Volgens de islam zijn vrouwen minderwaardig en dommer dan mannen
Quran (4:11) - (Inheritance) "The male shall have the equal of the portion of two females"

Sahih Bukhari (6:301) - "[Muhammad] said, 'Is not the evidence of two women equal to the witness of one man?' They replied in the affirmative. He said, 'This is the deficiency in her intelligence.'"

Volgens de Koran zijn ongelovigen (niet-moslims) het slechtste van alle wezens en moeten ze zelfs gedood worden.
Indeed, they who disbelieved among the People of the Scripture and the polytheists will be in the fire of Hell, abiding eternally therein. Those are the worst of creatures. - Quran 98:6

[Remember] when your Lord inspired to the angels, "I am with you, so strengthen those who have believed. I will cast terror into the hearts of those who disbelieved, so strike [them] upon the necks and strike from them every fingertip."- Quran 8:12

En zo zijn er nog meer manieren waarop de islam de antithesis is van het liberalisme. Hoe kunnen liberale mensen dan zo tolerant zijn t.o.v de islam, is dat niet dom?

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2018 18:34:38 ]
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 18:40:36 #2
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_182759142
Ik vraag me dit ook vaak af.
Misschien komt het deels doordat linkse mensen sterk de neiging hebben om voor minderheden en de "zwakkeren" op te komen.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_182759606
Selectief quoten en dan nog zonder context ook. Man man, zo doorzichtig. Die domme notie dat vrouwen minderwaardig zouden zijn. Dit allemaal beredeneerd vanuit je oppervlakkig westerse referentiekader. Jammer.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-10-2018 19:11:27 ]
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 19:16:53 #4
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_182759719
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 18:40 schreef Harvest89 het volgende:
Ik vraag me dit ook vaak af.
Misschien komt het deels doordat linkse mensen sterk de neiging hebben om voor minderheden en de "zwakkeren" op te komen.
Ik vind mezelf vrij links, maar ik heb dat gevoel totaal niet. Ik vind dat je gewoon normaal om moet gaan met iedereen, dus ook moslims. Ik denk dat veel linkse mensen moslims helemaal niet willen beschermen, maar gewoon dat iedereen eerlijk behandeld wordt.

En, linkse mensen gaan vaak uit van het goede in mensen, rechts gaat juist vaak uit van het slechte. Dus ik denk waar rechtse mensen aanslagen zien, en vrouwenonderdrukking, ziet links juist mensen die ook gevoelens hebben. Maar daarmee wordt niet bedoelt dat aanslagen en vrouwenonderdrukking opeens door de beugel kunnen.

Maar zowel links en rechts maken de fout om moslims als groep weg te zetten. Dat wel. Terwijl je juist naar het individueel moet kijken vind ik. Dus niet alle moslims straffen omdat sommige extremistisch zijn, maar anderzijds ook niet moslims het hand boven het hoofd houden als ze dingen doen vanuit hun religie die eigenlijk niet passen onze samenleving.

Zo vind ik dat, hoewel ik dus vrij links ben, een boerkaverbod wel goed is. Hoofddoek verbod gaat mij weer wat te ver echter.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_182759947
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 19:16 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ik denk dat veel linkse mensen moslims helemaal niet willen beschermen, maar gewoon dat iedereen eerlijk behandeld wordt.
Meer dan dit valt eigenlijk niet te zeggen.
ROBODEMONS..................|:(
pi_182760156
Moslims en links-liberale mensen hebben een gezamelijke vijand.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182760748
Dat heet: sociaal gewenst gedrag. Daar kun je zelfs politicus mee worden terwijl je geen snars af weet van de maatschappij. In Nederland dan.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182761323
In Nederland heeft het christendom nog best grote invloeden, liberalen zien dat liever helemaal het liefst verdwijnen en steken dat ook niet onder stoelen en banken.
De moslims zijn daar miss wat toleranter in. Ook zien ze de moslims als de zwakke schakel.
pi_182762245
Linkse mensen zijn niet tolerant t.o.v. moslims, ze zijn tolerant t.o.v. mensen.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_182766057
Wij zijn tolerant tegenover bepaalde moslims. Het overgrote merendeel dat niet extremist is, die een meerwaarde vormt aan de maatschappij, die best aangename mensen zijn, soms zelfs aangenamer dan christenen of atheïsten die veel sneller kunnen oordelen over mensen.

Maar ik ga wel akkoord dat er een fundamenteel probleem is met vooral moslimfundamentalisten, net zoals dat probleem ook aanwezig is bij christenfundamentalisten of radicale christenen, maar die zijn hier quasi al uitgestorven.

Bijkomend probleem is dat het integratieproces voor sommigen gewoon niet zo makkelijk verloopt, dat sommigen zich niet kunnen of willen aanpassen, dat bepaalden in probleemwijken/probleemsituaties wonen en er in bepaalde regio's / steden / districten ghetto's zijn die de assimilatie van moslims / immigranten in onze cultuur en ons land niet bevorderen. Het is niet de bedoeling dat we overal "Klein-Jordanie", "Klein-Turkije", "Joodse gemeenschap" enzovoort hier hebben. Immigranten dienen gewoon verspreid over het land te worden, en onze taal te leren net zoals wij we ons ook daarvoor moeten openstellen.

Al is dat misschien al niet zo een super links standpunt meer. Ik ben op economisch vlak een pak linkser dan op sociaal vlak. Zo ben ik bijvoorbeeld ook niet zo te vinden voor positieve discriminatie (omdat de kwaliteit dat niet bevordert en de beste kandidaat bijvoorbeeld niet altijd wordt gekozen omdat raciale / genderquota moeten behaald worden en dat vind ik belachelijk). En politieke correctheid is verder ook best eng aan het worden. Politieke incorrectheid vind ik verder trouwens ook not done. Gewoon normalisatie graag, dank je. En hoofddoeken enzovoort horen niet thuis in onze cultuur of toch niet op ambtenaarplaatsen.

Mensen die geen meerwaarde vormen voor onze maatschappij, die zich niet voldoende willen aanpassen (en geloof me de maatschappij is "zeer tolerant") en zeker de mensen die in de criminaliteit belanden (vanaf diefstal) mogen indien eerste gen immigranten teruggestuurd worden.

Tweede / Derde en Vierde graadsimmigranten zijn verder gewoon Belgen imo, maar er moeten wel maatregelen genomen worden om die mensen meer te verspreiden, want het vormen van ghetto's is voor niemand goed.

Ik blijf er wel bij dat het echt om een kleine minderheid gaat, maar in bepaalde regio's (vooral steden) is het wel een groot probleem. Zoals in Molenbeek dat ik met momenten vergelijk met Zuid-Afrika. Waarom vergelijk ik dat met Zuid-Afrika. Wel omdat ik in Zuid-Afrika niet zou "durven" op een linkse partij te stemmen omdat links (ANC en extreemlinks) = zwarte bevolking en blank = liberale partij. In Molenbeek zou ik wellicht ook niet durven op sociaaldemocraten te stemmen omwille van die reden, en ondanks dat ik echt authentiek links ben, daar wellicht op centrumrechts stemmen of zelfs N-VA (wat gezien het daar een kleine minderheid is geen slechte keuze is), maar wat ik op federaal, vlaams en europees niveau nooit zou doen gezien het al te veel populariteit heeft, en ik op zeer veel vlakken niet akkoord ga met het beleid.

Je mag wel niet vergeten dat de politici en de media graag met onze angsten spelen, zeker rechtse media en politici doen dat maar al te graag, en dat er dan sprake is van normvervaging of een andere perceptie. Uiteindelijk heb ik in de realiteit nog nooit een probleem ervaren met vreemdelingen. Ook omdat ik niet echt in een regio woon waar dat wel echt een kwestie was. Natuurlijk zullen er wel eens wat op school geweest zijn die me bijvoorbeeld niet graag hadden, of waar ik niet populair bij was, maar zo waren er evenzeer ook gewoon blanken.

Of ja, één keer wel een probleem ervaren met vreemdelingen maar dat was wanneer ik heel jong was, en in één v/d suburbs in Lille. Agressie van een vreemdeling tov mijn ouders wanneer ik jong was in de auto dusja. Misschien vergeet ik nog wel iets. Maar je mag niet vergeten dat een immigratieproces niet éénvoudig is. Misschien juist daarmee dat het wel strenger moet., dus daarmee ga ik wel akkoord met rechts. En dat is ook ten voordele van de immigrant in kwestie zelf. Natuurlijk is een bepaald geval nooit zwart-wit. Wat met vluchtelingen. Maar ik denk dat de beste oplossing is vluchtelingenkampen op strategische plaatsen gaan organiseren. Het is niet de bedoeling om hele landen te gaan importeren omdat er ergens oorlog is. Het uitroeien van oorlog zal helaas nog niet voor meteen zijn. En andere derdewereldlanden etc... gebruiken ook vluchtelingenkampen. Daar is niets mis mee. Verder moet links ook beseffen dat je de armoede niet aanpakt door armoede te gaan importeren. Dat is een contradictie op zijn eigen. Anderzijds ga ik er ook niet akkoord mee met hoe rechtse politici het immigrantendebat gebruiken om er stemmen op te winnen, te polariseren en tweets te gebruiken met #opkuisen. Zo behandel je mensen niet. Voer gewoon je job uit. Punt.

[ Bericht 13% gewijzigd door TheRussianBear op 27-10-2018 00:43:59 ]
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_182767401
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 19:10 schreef Hamzoef het volgende:
Selectief quoten en dan nog zonder context ook. Man man, zo doorzichtig. Die domme notie dat vrouwen minderwaardig zouden zijn. Dit allemaal beredeneerd vanuit je oppervlakkig westerse referentiekader. Jammer.
Als jij na je dood de keuze moet maken om als vrouw in een islamitisch land geboren te worden of in een oppervlakkig westers land, waar zou je dan voor gaan? Er vanuit gaande dat de beide landen een vergelijkbaar welvaartsniveau hebben.
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 19:37 schreef oranjevogel1 het volgende:
Moslims en links-liberale mensen hebben een gezamelijke vijand.
Maar de vijand van mijn vijand maakt van mijn vijand toch geen vriend? Linkse mensen waren vroeger dé religiebeledigaars en zijn 180 graden gedraaid. Das toch gek? Ik zie zelf maar 2 verschillen tussen islam en de meeste gristenen in de jaren 50. Islamieten hebben een kleurtje en hun religie is zo mogelijk nog idioter. Volgens mij geen van tweeën een reden om minder te lullig te doen.
pi_182767496
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 01:49 schreef Glazenmaker het volgende:
Maar de vijand van mijn vijand maakt van mijn vijand toch geen vriend?
Vertel dat aan links.
quote:
Linkse mensen waren vroeger dé religiebeledigaars en zijn 180 graden gedraaid.
Vroeger was de enige religie van betekenis in Europa - naast het Jodendom - het Christendom. De vijand van vroeger is hetzelfde gebleven. En de omwenteling van de Islam in een religie met weinig aanhangers in Europa tot een religie van betekenis is door links nog niet eenduidig beordeeld.
quote:
Das toch gek?
Ze zijn dan ook niet 180 graden gedraaid. Ze zien in de Moslims een vriend om de vroegere hegemonie van het Christendom verder af te breken, met als doel een postmodernistische gemeenschap op te bouwen.
quote:
Ik zie zelf maar 2 verschillen tussen islam en de meeste gristenen in de jaren 50.
Een religie vergelijken met de aanhangers van een ander geloof? Appels met peren. Misschien maar de inhoud van de Bijbel met de Koran vergelijken?
quote:
Islamieten hebben een kleurtje
Moslims kunnen ook gewoon blond zijn. De grootste moslimgemeenschappen in Zwitserland, bijvoorbeeld, zijn van de Balkan afkomstig.
quote:
en hun religie is zo mogelijk nog idioter. Volgens mij geen van tweeën een reden om minder te lullig te doen.
Je kunt in de politiek moeilijk op te veel fronten tegelijk vechten. Om het draagvlak te vergroten is het beter om op een strijdveld te concentreren en pas na de overwinnig op het volgende te storten.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182769152
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 00:29 schreef TheRussianBear het volgende:

Bijkomend probleem is dat het integratieproces voor sommigen gewoon niet zo makkelijk verloopt, dat sommigen zich niet kunnen of willen aanpassen, dat bepaalden in probleemwijken/probleemsituaties wonen en er in bepaalde regio's / steden / districten ghetto's zijn die de assimilatie van moslims / immigranten in onze cultuur en ons land niet bevorderen.
Je begint me integratie, maar eindigt met assimilatie. Dit is nu precies het knelpunt. Veel Nederlanders spreken altijd eufemistisch over integratie, maar onder aan de streep verlangen ze assimilatie.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2018 09:39:21 ]
pi_182770310
Van de 1.000.000 ambtenaren en een grote groep ambtenaren als ZZP-er verkleed is het merendeel links politiek gekneed. Die zijn zeer enthousiast over de moslims, niet als hun levensopvatting maar over het behoud van hun baantje.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 11:25:31 #15
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_182770386
Ik ben vrij liberaal en gun moslims net als elk ander mens de vrijheid om zichzelf te onderdrukken. Maar zodra ze denken anderen vrijheden te ontnemen krijgen we een probleem. En daar mag onze maatschappij zich best wat beter tegen wapenen. We hebben net de ontkerking een beetje gehad, lijkt me niet de bedoeling dat we nu een nieuwe verzuiling krijgen.
Ik ga naar huis.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 11:27:42 #16
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182770411
Omdat linksliberale mensen anderen beoordelen op hun daden als individu en niet hen verdacht maken op basis van een groep waarbij ze horen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Hexagon op 27-10-2018 16:39:23 ]
pi_182770460
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 09:38 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Je begint me integratie, maar eindigt met assimilatie. Dit is nu precies het knelpunt. Veel Nederlanders spreken altijd eufemistisch over integratie, maar onder aan de streep verlangen ze assimilatie.
Om een maatschappij te laten functioneren moet er ook wel redelijk wat geassimileerd zijn. Anders krijg je totaal naast elkaar levende groepen die totale tegenpolen gaan worden waar dan op den duur ook conflicten uit voor gaan komen.
pi_182770492
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:31 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Om een maatschappij te laten functioneren moet er ook wel redelijk wat geassimileerd zijn. Anders krijg je totaal naast elkaar levende groepen die totale tegenpolen gaan worden waar dan op den duur ook conflicten uit voor gaan komen.
Ik denk dat integratie voldoende is.
pi_182770499
Dat heeft simpelweg te maken met het 'goed' willen zijn, en de 'voor-de-zwakkeren-opkom-reflex'; een hoop mensen reageren niet echt positief en aardig op deze nieuwkomers, en dus voelen een hoop mensen zich dan genoodzaakt wél welwillendheid te laten zien, om dat er tegenover te zetten. En anders voorziet men ook misschien serieuze problemen die men graag wilt voorkomen.

En wat ook meespeelt is persoonlijke referenties: men heeft in eigen leven ook zat individuele, positieve ervaring met een aantal moslims, en die gaan het model ervoor vormen van binnen; 'als ik kritisch ben naar de Islam/moslims, dan stoot ik ook Rachid, die ik zo aardig vind, tegen het hoofd', en dat is een soort cognitief ongemak waar men liever niet aan wilt.
Eens kijken
pi_182770558
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:33 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik denk dat integratie voldoende is.
Hoe zie jij succesvolle integratie voor je van streng gelovigen in een maatschappij die in hun optiek het sodom en gomorra is?
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 11:44:09 #21
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182770680
Het is vrij simpel

Hassan de vriendelijke, hardwerkende moslim vind ik een toffe peer. En moslim Ali de baldadige, hypocriete nietsnut en vind ik een eikel.
pi_182770720
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:36 schreef Basp1 het volgende:
Hoe zie jij succesvolle integratie voor je van streng gelovigen in een maatschappij die in hun optiek het sodom en gomorra is?
Precies. Goeie vraag. Dat is dus, heel reëel, een recept voor ellende. Assimilatie IS belangrijk, of je het nu leuk vind of niet.
Eens kijken
pi_182771868
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 19:16 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik vind mezelf vrij links, maar ik heb dat gevoel totaal niet. Ik vind dat je gewoon normaal om moet gaan met iedereen, dus ook moslims. Ik denk dat veel linkse mensen moslims helemaal niet willen beschermen, maar gewoon dat iedereen eerlijk behandeld wordt.
^O^

quote:
Maar zowel links en rechts maken de fout om moslims als groep weg te zetten. Dat wel. Terwijl je juist naar het individueel moet kijken vind ik. Dus niet alle moslims straffen omdat sommige extremistisch zijn, maar anderzijds ook niet moslims het hand boven het hoofd houden als ze dingen doen vanuit hun religie die eigenlijk niet passen onze samenleving.
Precies.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182771895
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:27 schreef Hexagon het volgende:
Omdat linksliberale mensen anderen beoordelen op hun daden als individu en niet hen verdacht maken op basis van eeb groep waarbij ze horen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182771946
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:33 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik denk dat integratie voldoende is.
Integratie bestaat niet. Zie de werken van Maslow.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 13:41:43 #26
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_182772077
Mensen zijn heel slecht in het beoordelen van de groepseffecten in relatie tot de gevoelens richting een individu.

In dit topic wordt die fout ook gemaakt doordat mensen denken dat "links-liberale" mensen zogenaamd beter doorhebben dat individuen niet adhv een groepsprobleem mogen worden gekoppeld.

Maar dat gaat voorbij aan groepseffecten. Dat gaat straal voorbij aan de conspiratoriale tendensen in de moslimgemeenschap. Dat gaat voorbij aan het intern goedpraten van geweld door zelfs moderne "gematigde" moslims. Hoe een groep mensen onderling met bepaalde onderwerpen omgaan is belangrijk.

Grefo's en katholieken gaan heel krampachtig om met seks. Dat veroorzaakt ook een soort culturele tendens waarin pedofilie, incest en misbruik etc. vrij spel heeft... niet omdat alle grefo's en katholieken pedo's zijn maar omdat ze een cultuur dragen waarbinnen dat soort denkbeelden en het bijhorende gedrag vrij spel krijgt om zich te ontwikkelen.

Moslims zijn wat dat betreft niet anders. Een individu kan prima een toffe peer zijn en als je hem op het werk oppervlakkig de vraag stelt "wat vind je dan van homo's, mohammed?" zegt hij "oh geen probleem hoor"... en voor de meeste mensen is dat dan voldoende.. "zie je wel.. een normale gozer..." maar had je wat dieper gegraven dan dat door bijvoorbeeld te vragen over hoe hij bepaalde koranversen of opstellingen van zijn imam ziet over homo's... dan begint vaak het politieke rechtpraten en soms zal je zelfs te horen krijgen dat "oh.. maar allah gaat die homo's ook heel hard straffen hoor"...

En dat is nog afgezien van opvattingen die tussen gematigde moslims onderling worden gedeeld. Gegeven de Pew Research Polls van een aantal jaren geleden leunen zelfs deze zogenaamd gematigde moslims nog richting de ultra-conservatieve denkbeelden en wordt geweld vaker "begrepen".

De gematigde moslimgemeenschap is wat dat betreft een bed waar extremisten prima in kunnen slapen. Waar mensen geen angst hoeven te voelen dat hun sterkere opvattingen als een probleem worden gezien. Men spreekt elkaar er niet op aan en men heeft zelfs de tendens om mee te gaan in de ideeen. In ieder geval binnen dat gesprek.

Mensen horen graag wat ze willen horen. Als je face to face bent met iemand wil je graag het beste in die persoon herkennen dus dan graaf je maar niet te diep. En trek je maar de conclusie dat moslims een verkeerd begrepen klasse zijn.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_182772329
Groepsgerichte mensen, die vallen bij mij onder andere onder een socialistische impact, kunnen niet anders denken dan groepsgericht denken. Het beoordelen van een individu is objectief niet mogelijk daar die persoon eerst door het filter van het -hun- groepsgedrag wordt gehaald. En daarmee bijna zwart-wit de vraag stelt: Is deze persoon één van ons? En vervolgens overgaat tot het afstoten ic aannemen van deze persoon.

Op dit forum is dat bijna dagelijkse kost.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182772421
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 13:41 schreef SpecialK het volgende:
Mensen zijn heel slecht in het beoordelen van de groepseffecten in relatie tot de gevoelens richting een individu.

In dit topic wordt die fout ook gemaakt doordat mensen denken dat "links-liberale" mensen zogenaamd beter doorhebben dat individuen niet adhv een groepsprobleem mogen worden gekoppeld.

Maar dat gaat voorbij aan groepseffecten. Dat gaat straal voorbij aan de conspiratoriale tendensen in de moslimgemeenschap. Dat gaat voorbij aan het intern goedpraten van geweld door zelfs moderne "gematigde" moslims. Hoe een groep mensen onderling met bepaalde onderwerpen omgaan is belangrijk.

Grefo's en katholieken gaan heel krampachtig om met seks. Dat veroorzaakt ook een soort culturele tendens waarin pedofilie, incest en misbruik etc. vrij spel heeft... niet omdat alle grefo's en katholieken pedo's zijn maar omdat ze een cultuur dragen waarbinnen dat soort denkbeelden en het bijhorende gedrag vrij spel krijgt om zich te ontwikkelen.

Moslims zijn wat dat betreft niet anders. Een individu kan prima een toffe peer zijn en als je hem op het werk oppervlakkig de vraag stelt "wat vind je dan van homo's, mohammed?" zegt hij "oh geen probleem hoor"... en voor de meeste mensen is dat dan voldoende.. "zie je wel.. een normale gozer..." maar had je wat dieper gegraven dan dat door bijvoorbeeld te vragen over hoe hij bepaalde koranversen of opstellingen van zijn imam ziet over homo's... dan begint vaak het politieke rechtpraten en soms zal je zelfs te horen krijgen dat "oh.. maar allah gaat die homo's ook heel hard straffen hoor"...
Ik ga dan meestal voor optie C. Zolang Mohammed gewoon normaal doet tegen homo's, boeit het me geen ene fuck of hij stiekem toch een intense hekel aan ze heeft. We kunnen er over praten, en dan zal ik ook echt wel aangeven waarom ik dat compleet anders zie, blabla etc. Maar zolang hij handelt als een goed mens, zie ik geen enkele reden om intolerant te zijn.
"Pools are perfect for holding water"
pi_182772442
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 13:58 schreef cempexo het volgende:
Groepsgerichte mensen, die vallen bij mij onder andere onder een socialistische impact, kunnen niet anders denken dan groepsgericht denken. Het beoordelen van een individu is objectief niet mogelijk daar die persoon eerst door het filter van het -hun- groepsgedrag wordt gehaald. En daarmee bijna zwart-wit de vraag stelt: Is deze persoon één van ons? En vervolgens overgaat tot het afstoten ic aannemen van deze persoon.

Op dit forum is dat bijna dagelijkse kost.
Je zet je af tegen groepsgericht denken door een groep mensen te beschuldigen van verkeerd gedrag?

Eh .. Dat is iig uniek.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 14:21:37 #30
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_182772643
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 14:04 schreef probeer het volgende:

[..]

Ik ga dan meestal voor optie C. Zolang Mohammed gewoon normaal doet tegen homo's, boeit het me geen ene fuck of hij stiekem toch een intense hekel aan ze heeft.
Prima. Maar ik denk dat dat feit wel relevant wordt als je gaat nadenken over het bijvoorbeeld importeren van grote hoeveelheden moslims in je land.

Dat een individuele moslim niet "het probleem" is is net zoiets dat een individuele grefo niet "het probleem" is.

Zodra ze echter in de getallen komen dat ze de stad of streek gaan vormen waar ze zich vestigen en dus ook mensen gaan behandelen zoals hen eigenlijk vanuit hun traditionele opvoeding wordt meegebracht wordt het een probleem.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 14:38:07 #31
110057 AgLarrr
Merck toch hoe sterck!
pi_182772820
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 14:21 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Prima. Maar ik denk dat dat feit wel relevant wordt als je gaat nadenken over het bijvoorbeeld importeren van grote hoeveelheden moslims in je land.

Dat een individuele moslim niet "het probleem" is is net zoiets dat een individuele grefo niet "het probleem" is.

Zodra ze echter in de getallen komen dat ze de stad of streek gaan vormen waar ze zich vestigen en dus ook mensen gaan behandelen zoals hen eigenlijk vanuit hun traditionele opvoeding wordt meegebracht wordt het een probleem.
Nouja, je ziet het gebeuren hè. Zo kun je in 020 als homostel of Jood beter niet in bepaalde buurten komen. Net als in sommige buurten op de Veluwe waarschijnlijk, maar die trappen je niet direct in elkaar.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_182772874
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 14:06 schreef probeer het volgende:

[..]

Je zet je af tegen groepsgericht denken door een groep mensen te beschuldigen van verkeerd gedrag?

Eh .. Dat is iig uniek.
https://www.hansanders.nl/
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182772933
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 14:21 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Prima. Maar ik denk dat dat feit wel relevant wordt als je gaat nadenken over het bijvoorbeeld importeren van grote hoeveelheden moslims in je land.

Dat een individuele moslim niet "het probleem" is is net zoiets dat een individuele grefo niet "het probleem" is.

Zodra ze echter in de getallen komen dat ze de stad of streek gaan vormen waar ze zich vestigen en dus ook mensen gaan behandelen zoals hen eigenlijk vanuit hun traditionele opvoeding wordt meegebracht wordt het een probleem.
Je komt dan ook vanzelfsprekend -anno 2018 e.v.- de vraag tegen: Kan ik als gevestigde Nederlander ook omgaan met deze groep mensen en hun attitude ?

Zit dat antwoord inmiddels in het wéggaan van de Nederlander ?. De laatste 10 jaar is dat getal inmiddels 1.350.000 Nederlanders.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182773036
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:27 schreef Hexagon het volgende:
Omdat linksliberale mensen anderen beoordelen op hun daden als individu en niet hen verdacht maken op basis van eeb groep waarbij ze horen.
Dit.
pi_182773313
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 18:40 schreef Harvest89 het volgende:
Ik vraag me dit ook vaak af.
Misschien komt het deels doordat linkse mensen sterk de neiging hebben om voor minderheden en de "zwakkeren" op te komen.
Spijker, kop. Slotje.
pi_182774008
Linkse progressiefjes denken dat je moslims kunt laten integreren in een westerse samenleving door de islam te omarmen en de ogen te sluiten voor de ranzige fascistische ideologie dat het in werkelijkheid is. Dit werkt echter volledig averechts want na decennia aan knuffelbeleid zijn de feiten als volgt;

Jonge moslims worden steeds orthodoxer

en

Islamitische clubjes beginnen steeds meer anti-westerse sentimenten te vertonen

De segregatie wordt dus steeds groter maar dat weerhoudt de linkse emo-populisten er niet van om nog meer mensen uit moslimlanden op te willen vangen. Deze koers gaat ongetwijfeld voor steeds grotere maatschappelijke spanningen zorgen en ik zie ook niet hoe dit tij nog te keren mits er drastische maatregelen worden getroffen. Wat dat betreft moeten we eens een voorbeeld nemen aan notabene de Deense sociaaldemocraten; daar wilt men gewoon helemaal geen migranten en vluchtelingen uit moslimlanden meer toelaten.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2018 16:25:34 ]
pi_182774307
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 16:24 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Linkse progressiefjes denken dat je moslims kunt laten integreren in een westerse samenleving door de islam te omarmen en de ogen te sluiten voor de ranzige fascistische ideologie dat het in werkelijkheid is. Dit werkt echter volledig averechts want na decennia aan knuffelbeleid zijn de feiten als volgt;

Jonge moslims worden steeds orthodoxer

en

Islamitische clubjes beginnen steeds meer anti-westerse sentimenten te vertonen

De segregatie wordt dus steeds groter maar dat weerhoudt de linkse emo-populisten er niet van om nog meer mensen uit moslimlanden op te willen vangen. Deze koers gaat ongetwijfeld voor steeds grotere maatschappelijke spanningen zorgen en ik zie ook niet hoe dit tij nog te keren mits er drastische maatregelen worden getroffen. Wat dat betreft moeten we eens een voorbeeld nemen aan notabene de Deense sociaaldemocraten; daar wilt men gewoon helemaal geen migranten en vluchtelingen uit moslimlanden meer toelaten.
Geaccepteerde asielzoekers in Denemarken inclusief overgekomen familieleden. Dat onder strikte voorwaarden:

2018:
jan 174
feb 110
mrt 106
apr 56
mei 129
jun 172
jul 132
aug 155
sep 123

sub totaal: 1157
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 16:52:37 #38
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_182774413
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 16:44 schreef cempexo het volgende:

[..]

Geaccepteerde asielzoekers in Denemarken inclusief overgekomen familieleden. Dat onder strikte voorwaarden:

2018:
jan 174
feb 110
mrt 106
apr 56
mei 129
jun 172
jul 132
aug 155
sep 123

sub totaal: 1157
ja lekker makkelijk, pak nou eens de cijfers van zweden erbij.
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_182774824
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 21:15 schreef Hallojo het volgende:
Linkse mensen zijn niet tolerant t.o.v. moslims, ze zijn tolerant t.o.v. mensen.
Tegenwoordig ja. Maar pakweg 40 jaar terug was links FEL tegen moslims (en was rechts juist dol op ze).

Is er rond die tijd wellicht een soort samenvloeiing met hippies en/of dierenrechtenactivisten geweest ? Want dan is de "bekering" logisch.
pi_182775026
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 17:51 schreef Firewarrior het volgende:
De vraag is: Waarom zijn links-liberale mensen zo tolerant t.o.v moslims terwijl de islam de antithesis is van veel dingen waar zij voor staan
Dat is heel simpel. Links is ervan overtuigd dat de wereld in tweeeen bestaat: diegene die aan de juiste kant staan en diegene die aan de andere dus verkeerde kant staan
En de linkse wereldbeeld is onrealistisch. Voorbeeld: vroeger was dat voor communisteten de klasse waar je bij hoorde. Alles werdt toen verdeeld in de rijke onderdrukkers aan 1 kant (de slechte kant dus) en diegene die onderdrukt werden die waren de goede
En dat was geen realiteit he want we weten dat veel communistische leiders uit een rijke goed gestelde families kwamen en hun tegenstanders juist uit arme gezinnen

Nu hebben we dat niet meer en bestaat links uit identiteitspolitiek. En diegene die aan de 'juiste' kant staan volgens links zijn diegene die voor massa immigratie is en voor homo huwelijk en voor abortus ect. En iedereen die het niet ermee eens is een racist sexist xenofoob en homofoob. En dat maakt niet uit of je een vrouw bent of zwart of homo.

Links snapt door hun hokjes denken dus ook geen religie, immers kunnen ze alleen maar beredeneren vanuit hun eigen iedeeen over de wereld.
Dus links worstelt met religie: waar hoort religie thuis? Is dat aan de juiste kant van hun idee over goed of staat het aan de foute kant?

Islam is een religie dat niet alleen sexistisch is maar ook nog eens homofobish racistisch en xenofobisch. We weten dat veel islamitische groepen bijv moslimbroederschap beinvloed was door nazi duitsland. Ze onderdrukten mensen om hun eigen ideeen op te leggen aan anderen
Dus veel islamitische groepen zijn facistisch en racistisch maar toch zie je dat links juist vriendjes zijn met die groepen waarom dan

Dat komt omdat links het idee heeft dat hamas en moslimbroeerschap hezbolla enzo allemaal reacties zijn op het kwade westen (de onderdrukkers)
Het gaat links dus niet om de koran of geschiedenis dat interseert links helemaal niet wat de koran zegt (noch de bijbel) alleen maar of een religie aan de juiste kant staat of niet. En omdat moslims gezien worden als de onderdrukten dan is hun religie de islam ook een juiste religie.
Zo simpel is dat

Toen isis op kwam zetten had links wel problemen mee want dat paste dus niet in hun idee van 'goed' en 'fout' he. Maarja ze kondne het niet ontkennen en ook niet ontkennen dat isis niet bestond. Dus wat zag je gebeuren? Politiek zei " ja maar dat is niet de ware islam"
Moslims doodden anderen niet omdat allah en de koran dat zegt maar dat komt omdat ze slachtoffers zijn van kolonisme van het westen. Maw: moslims zijn hier de onderdrukten (slachtoffer) van de onderdrukkers (het kwade westen)

En moslims dooden geen joden of westerlingen omdat de koran dat zegt noch verkrachten moslim migraten de westerse vrouwen omdat de koran dat goed keurt nee dat is puur reactie op de westerse onderdrukking. Dus iemand die een aanslag pleegt op een joodse school of vrouwen verkracht is geen dader maar slachtoffer

Maar ja in het midden oosten worden heel veel moslims gedood door andere moslims. En met de komst van isis wordt dat nog duidelijker. Moslims doden andere moslims omdat ze een eigen kalifaat willen met sharia.
Dus de onderdrukte moslims gedragen zich ineens als de westerse onderdrukkers!
Ojee dus als moslims onderdrukkers kunnen zijn dan stort die linkse idee van hun wereld in elkaar als een kaartenhuis

En om dit te verkomen probeert links mensen te begrijpen waarom ze zulke dingen doen. Dus als ze te horen krijgen dat arme mensen op de vvd stemmen of op trump dan snappen ze het niet meer en denken ze : huh? Waarom stemmen deze mensen niet op links? Nou zullen dat wel racisten zijn

En hoe komt het dat allochtonen stemmen op wilders. Hoe komt het dat er minderheden op trump stemmen? Antwoord: dan zullen deze mensen geen echte minderheden zijn

Links begrijpt religies niet en daarom kunnen ze ook de moslims niet begrijpen. Zij zien de islam net zoals al die andere religies. Ze zullen dus ook niet begrijpen als een imam niet een social justice warrior is en niet opkomt voor homoseksuelen of abortus en vrouwen
Noch begrijpen ze niet dat moslims doden omdat ze geloven in allah en hiernamaals voor martelaren.
Deze ideeen zijn voor de linkse mensen vreemd. Ze begrijpen niet dat de islam niet opkomt voor de natuur en helemaal niet streeft voor goede banen noch voor homorechten en de hele linkse swj agenda

Dus om de islam te begrijpen moet links hun hele geloofsideeen opgeven. Dus zullen ze alles aan doen om de islam niet te begrijpen want als ze dat wel doen dan vernietigen ze niet alleen hun samenwerking met islam maar vernietigd het ook links
pi_182775098
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:32 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Dat is heel simpel. Links is ervan overtuigd dat de wereld in tweeeen bestaat: diegene die aan de juiste kant staan en diegene die aan de andere dus verkeerde kant staan
En de linkse wereldbeeld is onrealistisch. Voorbeeld: vroeger was dat voor communisteten de klasse waar je bij hoorde. Alles werdt toen verdeeld in de rijke onderdrukkers aan 1 kant (de slechte kant dus) en diegene die onderdrukt werden die waren de goede
En dat was geen realiteit he want we weten dat veel communistische leiders uit een rijke goed gestelde families kwamen en hun tegenstanders juist uit arme gezinnen

Nu hebben we dat niet meer en bestaat links uit identiteitspolitiek. En diegene die aan de 'juiste' kant staan volgens links zijn diegene die voor massa immigratie is en voor homo huwelijk en voor abortus ect. En iedereen die het niet ermee eens is een racist sexist xenofoob en homofoob. En dat maakt niet uit of je een vrouw bent of zwart of homo.

Links snapt door hun hokjes denken dus ook geen religie, immers kunnen ze alleen maar beredeneren vanuit hun eigen iedeeen over de wereld.
Dus links worstelt met religie: waar hoort religie thuis? Is dat aan de juiste kant van hun idee over goed of staat het aan de foute kant?

Islam is een religie dat niet alleen sexistisch is maar ook nog eens homofobish racistisch en xenofobisch. We weten dat veel islamitische groepen bijv moslimbroederschap beinvloed was door nazi duitsland. Ze onderdrukten mensen om hun eigen ideeen op te leggen aan anderen
Dus veel islamitische groepen zijn facistisch en racistisch maar toch zie je dat links juist vriendjes zijn met die groepen waarom dan

Dat komt omdat links het idee heeft dat hamas en moslimbroeerschap hezbolla enzo allemaal reacties zijn op het kwade westen (de onderdrukkers)
Het gaat links dus niet om de koran of geschiedenis dat interseert links helemaal niet wat de koran zegt (noch de bijbel) alleen maar of een religie aan de juiste kant staat of niet. En omdat moslims gezien worden als de onderdrukten dan is hun religie de islam ook een juiste religie.
Zo simpel is dat

Toen isis op kwam zetten had links wel problemen mee want dat paste dus niet in hun idee van 'goed' en 'fout' he. Maarja ze kondne het niet ontkennen en ook niet ontkennen dat isis niet bestond. Dus wat zag je gebeuren? Politiek zei " ja maar dat is niet de ware islam"
Moslims doodden anderen niet omdat allah en de koran dat zegt maar dat komt omdat ze slachtoffers zijn van kolonisme van het westen. Maw: moslims zijn hier de onderdrukten (slachtoffer) van de onderdrukkers (het kwade westen)

En moslims dooden geen joden of westerlingen omdat de koran dat zegt noch verkrachten moslim migraten de westerse vrouwen omdat de koran dat goed keurt nee dat is puur reactie op de westerse onderdrukking. Dus iemand die een aanslag pleegt op een joodse school of vrouwen verkracht is geen dader maar slachtoffer

Maar ja in het midden oosten worden heel veel moslims gedood door andere moslims. En met de komst van isis wordt dat nog duidelijker. Moslims doden andere moslims omdat ze een eigen kalifaat willen met sharia.
Dus de onderdrukte moslims gedragen zich ineens als de westerse onderdrukkers!
Ojee dus als moslims onderdrukkers kunnen zijn dan stort die linkse idee van hun wereld in elkaar als een kaartenhuis

En om dit te verkomen probeert links mensen te begrijpen waarom ze zulke dingen doen. Dus als ze te horen krijgen dat arme mensen op de vvd stemmen of op trump dan snappen ze het niet meer en denken ze : huh? Waarom stemmen deze mensen niet op links? Nou zullen dat wel racisten zijn

En hoe komt het dat allochtonen stemmen op wilders. Hoe komt het dat er minderheden op trump stemmen? Antwoord: dan zullen deze mensen geen echte minderheden zijn

Links begrijpt religies niet en daarom kunnen ze ook de moslims niet begrijpen. Zij zien de islam net zoals al die andere religies. Ze zullen dus ook niet begrijpen als een imam niet een social justice warrior is en niet opkomt voor homoseksuelen of abortus en vrouwen
Noch begrijpen ze niet dat moslims doden omdat ze geloven in allah en hiernamaals voor martelaren.
Deze ideeen zijn voor de linkse mensen vreemd. Ze begrijpen niet dat de islam niet opkomt voor de natuur en helemaal niet streeft voor goede banen noch voor homorechten en de hele linkse swj agenda

Dus om de islam te begrijpen moet links hun hele geloofsideeen opgeven. Dus zullen ze alles aan doen om de islam niet te begrijpen want als ze dat wel doen dan vernietigen ze niet alleen hun samenwerking met islam maar vernietigd het ook links
Je gaat al de mist in bij je eerste zin.
pi_182775204
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:22 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Tegenwoordig ja. Maar pakweg 40 jaar terug was links FEL tegen moslims (en was rechts juist dol op ze).

Is er rond die tijd wellicht een soort samenvloeiing met hippies en/of dierenrechtenactivisten geweest ? Want dan is de "bekering" logisch.
Links is altijd al tegen religie geweest. En volgens mij was rechts niet dol op moslims hoor. De enige reden dat rechts moslims naar Nederland haalde was om ze als goedkope slaven te gebruiken.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_182775242
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:43 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Links is altijd al tegen religie geweest. En volgens mij was rechts niet dol op moslims hoor. De enige reden dat rechts moslims naar Nederland haalde was om ze als goedkope slaven te gebruiken.
Dol op ze zijn omdat het goedkope werkkrachten waren die je goed kon uitbuiten (precies de reden waarom de SP tegen hun komst was) is nog steeds dol zijn op ;)
pi_182775269
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:32 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Dat is heel simpel. Links is ervan overtuigd dat de wereld in tweeeen bestaat: diegene die aan de juiste kant staan en diegene die aan de andere dus verkeerde kant staan
En de linkse wereldbeeld is onrealistisch. Voorbeeld: vroeger was dat voor communisteten de klasse waar je bij hoorde. Alles werdt toen verdeeld in de rijke onderdrukkers aan 1 kant (de slechte kant dus) en diegene die onderdrukt werden die waren de goede
En dat was geen realiteit he want we weten dat veel communistische leiders uit een rijke goed gestelde families kwamen en hun tegenstanders juist uit arme gezinnen

Nu hebben we dat niet meer en bestaat links uit identiteitspolitiek. En diegene die aan de 'juiste' kant staan volgens links zijn diegene die voor massa immigratie is en voor homo huwelijk en voor abortus ect. En iedereen die het niet ermee eens is een racist sexist xenofoob en homofoob. En dat maakt niet uit of je een vrouw bent of zwart of homo.

Links snapt door hun hokjes denken dus ook geen religie, immers kunnen ze alleen maar beredeneren vanuit hun eigen iedeeen over de wereld.
Dus links worstelt met religie: waar hoort religie thuis? Is dat aan de juiste kant van hun idee over goed of staat het aan de foute kant?

Islam is een religie dat niet alleen sexistisch is maar ook nog eens homofobish racistisch en xenofobisch. We weten dat veel islamitische groepen bijv moslimbroederschap beinvloed was door nazi duitsland. Ze onderdrukten mensen om hun eigen ideeen op te leggen aan anderen
Dus veel islamitische groepen zijn facistisch en racistisch maar toch zie je dat links juist vriendjes zijn met die groepen waarom dan

Dat komt omdat links het idee heeft dat hamas en moslimbroeerschap hezbolla enzo allemaal reacties zijn op het kwade westen (de onderdrukkers)
Het gaat links dus niet om de koran of geschiedenis dat interseert links helemaal niet wat de koran zegt (noch de bijbel) alleen maar of een religie aan de juiste kant staat of niet. En omdat moslims gezien worden als de onderdrukten dan is hun religie de islam ook een juiste religie.
Zo simpel is dat

Toen isis op kwam zetten had links wel problemen mee want dat paste dus niet in hun idee van 'goed' en 'fout' he. Maarja ze kondne het niet ontkennen en ook niet ontkennen dat isis niet bestond. Dus wat zag je gebeuren? Politiek zei " ja maar dat is niet de ware islam"
Moslims doodden anderen niet omdat allah en de koran dat zegt maar dat komt omdat ze slachtoffers zijn van kolonisme van het westen. Maw: moslims zijn hier de onderdrukten (slachtoffer) van de onderdrukkers (het kwade westen)

En moslims dooden geen joden of westerlingen omdat de koran dat zegt noch verkrachten moslim migraten de westerse vrouwen omdat de koran dat goed keurt nee dat is puur reactie op de westerse onderdrukking. Dus iemand die een aanslag pleegt op een joodse school of vrouwen verkracht is geen dader maar slachtoffer

Maar ja in het midden oosten worden heel veel moslims gedood door andere moslims. En met de komst van isis wordt dat nog duidelijker. Moslims doden andere moslims omdat ze een eigen kalifaat willen met sharia.
Dus de onderdrukte moslims gedragen zich ineens als de westerse onderdrukkers!
Ojee dus als moslims onderdrukkers kunnen zijn dan stort die linkse idee van hun wereld in elkaar als een kaartenhuis

En om dit te verkomen probeert links mensen te begrijpen waarom ze zulke dingen doen. Dus als ze te horen krijgen dat arme mensen op de vvd stemmen of op trump dan snappen ze het niet meer en denken ze : huh? Waarom stemmen deze mensen niet op links? Nou zullen dat wel racisten zijn

En hoe komt het dat allochtonen stemmen op wilders. Hoe komt het dat er minderheden op trump stemmen? Antwoord: dan zullen deze mensen geen echte minderheden zijn

Links begrijpt religies niet en daarom kunnen ze ook de moslims niet begrijpen. Zij zien de islam net zoals al die andere religies. Ze zullen dus ook niet begrijpen als een imam niet een social justice warrior is en niet opkomt voor homoseksuelen of abortus en vrouwen
Noch begrijpen ze niet dat moslims doden omdat ze geloven in allah en hiernamaals voor martelaren.
Deze ideeen zijn voor de linkse mensen vreemd. Ze begrijpen niet dat de islam niet opkomt voor de natuur en helemaal niet streeft voor goede banen noch voor homorechten en de hele linkse swj agenda

Dus om de islam te begrijpen moet links hun hele geloofsideeen opgeven. Dus zullen ze alles aan doen om de islam niet te begrijpen want als ze dat wel doen dan vernietigen ze niet alleen hun samenwerking met islam maar vernietigd het ook links
Linkse mensen zijn vaak gewoon niet helemaal goed wijs. Alles is discriminatie, maar zodra moslims discrimineren is het niet erg want zij worden zogenaamd onderdrukt.

In Nederland worden moslims helemaal niet onderdrukt, sterker nog, ze worden bevoorrecht en voorgetrokken.

Welke uitspraak is eerder waar?
A. Moslims onderdrukken Nederlanders en andere Europeanen als ze de kans hebben om dat te doen
of
B. Nederlanders onderdrukken moslims

Het antwoord is duidelijk A.

Niet alle moslims nemen hun religie heel serieus, maar dat neemt niet weg dat het niet verstandig is om zo veel mensen uit islamitische landen te importeren. En wat in de Koran staat is gewoon te lezen. Sommige mensen zeggen dan dat je het verkeerd interpreteert, maar dat is niet waar. Overigens zijn "gematigde moslims" gewoon tools om Nederland (en andere Europese landen) van binnenuit te veroveren.

Als we bestuderen wie Mohammed was dan kunnen we niks anders doen dan tot de conclusie komen dat groepen als ISIS qua gedrag het meest op hem lijken van alle islamitische groepen die bestaan. Dus dat toont aan wat de ware islam eigenlijk is.

Dat de islam niet waar is kunnen we ook makkelijk bewijzen, maar dat is een ander verhaal. Moslims zijn van kinds af aan geïndoctrineerd in de islam. Dat ze de enige reden waarom ze erin geloven.

Maar de Koran bestaat grootendeels gewoon uit hate speech. Veel van die hate speech is discriminatie. En dan huilen moslims dat zij gediscrimineerd worden.
pi_182775282
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:46 schreef Kassamiep het volgende:
Dol op ze zijn omdat het goedkope werkkrachten waren die je goed kon uitbuiten (precies de reden waarom de SP tegen hun komst was) is nog steeds dol zijn op
Decadentie en hoogmoed komt voor de val.....
Eens kijken
pi_182775329
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:47 schreef Firewarrior het volgende:
Dat de islam niet waar is kunnen we ook makkelijk bewijzen, maar dat is een ander verhaal. Moslims zijn van kinds af aan geïndoctrineerd in de islam. Dat ze de enige reden waarom ze erin geloven.
Ik heb alle grote wereldreligies min of meer onder de loep genomen, maar Islam sprong er voor mij echt uit qua gestoordheid en grote armoede aan spirituele wijsheid. Simpelweg een nepreligie. Heeft niets met het ware goddelijke te maken.
Eens kijken
pi_182775373
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:46 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Dol op ze zijn omdat het goedkope werkkrachten waren die je goed kon uitbuiten (precies de reden waarom de SP tegen hun komst was) is nog steeds dol zijn op ;)
En nu al die jaren later ziet men pas dat het een grote vergissing was. Onze corrupte regering lijkt niet bereid te zijn om iets te doen aan de islamisering. Jaren geleden hadden de grenzen al dicht gemoeten, nu is het haast te laat. We moeten iig niet nog meer moslims importeren.

Dat ze in een oorlogsgebied leven is jammer voor ze. Het is niet ons probleem. Klinkt hard, maar het is verstandiger om ze niet te importeren. Daar gaat het vooral om.

Op de mainstream media wordt er gewoon propaganda verspreidt om er voor te zorgen dat mensen medelijden met ze krijgen enzo. Dat helpt ook niet mee. Op Wikileaks staat dat Saoedi-Arabië de mainstream media manipuleert, zouden ze toevallig ook fake news uitbrengen zodat Nederland makkelijker geïslamiseerd kan worden?
https://rsf.org/en/news/h(...)oreign-media-outlets

Het uiteindelijke doel van de islam is werelddominatie. Wat ze willen is dat iedereen moslim wordt en de wetten van de islam volgt.
pi_182775406
Je zou bijv de werken van hoogleraar afshin ellian lezen.
Hij schrijft ook veel hierover. Links en islam

deze erg goed:

https://www.elsevierweekb(...)pa-gaat-hard-603438/
pi_182776342
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 16:52 schreef cherrycoke het volgende:

[..]

ja lekker makkelijk, pak nou eens de cijfers van zweden erbij.
Dat voegt weinig toe aan de actuele vergelijkingswaarde. Daarom hier het cijfer van Nederland:

dezelfde omschreven doelgroep: 3000-3500 asielzoekers...per maand !
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182776394
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:32 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Dat is heel simpel. Links is ervan overtuigd dat de wereld in tweeeen bestaat: diegene die aan de juiste kant staan en diegene die aan de andere dus verkeerde kant staan
En de linkse wereldbeeld is onrealistisch. Voorbeeld: vroeger was dat voor communisteten de klasse waar je bij hoorde. Alles werdt toen verdeeld in de rijke onderdrukkers aan 1 kant (de slechte kant dus) en diegene die onderdrukt werden die waren de goede
En dat was geen realiteit he want we weten dat veel communistische leiders uit een rijke goed gestelde families kwamen en hun tegenstanders juist uit arme gezinnen

Nu hebben we dat niet meer en bestaat links uit identiteitspolitiek. En diegene die aan de 'juiste' kant staan volgens links zijn diegene die voor massa immigratie is en voor homo huwelijk en voor abortus ect. En iedereen die het niet ermee eens is een racist sexist xenofoob en homofoob. En dat maakt niet uit of je een vrouw bent of zwart of homo.

Links snapt door hun hokjes denken dus ook geen religie, immers kunnen ze alleen maar beredeneren vanuit hun eigen iedeeen over de wereld.
Dus links worstelt met religie: waar hoort religie thuis? Is dat aan de juiste kant van hun idee over goed of staat het aan de foute kant?

Islam is een religie dat niet alleen sexistisch is maar ook nog eens homofobish racistisch en xenofobisch. We weten dat veel islamitische groepen bijv moslimbroederschap beinvloed was door nazi duitsland. Ze onderdrukten mensen om hun eigen ideeen op te leggen aan anderen
Dus veel islamitische groepen zijn facistisch en racistisch maar toch zie je dat links juist vriendjes zijn met die groepen waarom dan

Dat komt omdat links het idee heeft dat hamas en moslimbroeerschap hezbolla enzo allemaal reacties zijn op het kwade westen (de onderdrukkers)
Het gaat links dus niet om de koran of geschiedenis dat interseert links helemaal niet wat de koran zegt (noch de bijbel) alleen maar of een religie aan de juiste kant staat of niet. En omdat moslims gezien worden als de onderdrukten dan is hun religie de islam ook een juiste religie.
Zo simpel is dat

Toen isis op kwam zetten had links wel problemen mee want dat paste dus niet in hun idee van 'goed' en 'fout' he. Maarja ze kondne het niet ontkennen en ook niet ontkennen dat isis niet bestond. Dus wat zag je gebeuren? Politiek zei " ja maar dat is niet de ware islam"
Moslims doodden anderen niet omdat allah en de koran dat zegt maar dat komt omdat ze slachtoffers zijn van kolonisme van het westen. Maw: moslims zijn hier de onderdrukten (slachtoffer) van de onderdrukkers (het kwade westen)

En moslims dooden geen joden of westerlingen omdat de koran dat zegt noch verkrachten moslim migraten de westerse vrouwen omdat de koran dat goed keurt nee dat is puur reactie op de westerse onderdrukking. Dus iemand die een aanslag pleegt op een joodse school of vrouwen verkracht is geen dader maar slachtoffer

Maar ja in het midden oosten worden heel veel moslims gedood door andere moslims. En met de komst van isis wordt dat nog duidelijker. Moslims doden andere moslims omdat ze een eigen kalifaat willen met sharia.
Dus de onderdrukte moslims gedragen zich ineens als de westerse onderdrukkers!
Ojee dus als moslims onderdrukkers kunnen zijn dan stort die linkse idee van hun wereld in elkaar als een kaartenhuis

En om dit te verkomen probeert links mensen te begrijpen waarom ze zulke dingen doen. Dus als ze te horen krijgen dat arme mensen op de vvd stemmen of op trump dan snappen ze het niet meer en denken ze : huh? Waarom stemmen deze mensen niet op links? Nou zullen dat wel racisten zijn

En hoe komt het dat allochtonen stemmen op wilders. Hoe komt het dat er minderheden op trump stemmen? Antwoord: dan zullen deze mensen geen echte minderheden zijn

Links begrijpt religies niet en daarom kunnen ze ook de moslims niet begrijpen. Zij zien de islam net zoals al die andere religies. Ze zullen dus ook niet begrijpen als een imam niet een social justice warrior is en niet opkomt voor homoseksuelen of abortus en vrouwen
Noch begrijpen ze niet dat moslims doden omdat ze geloven in allah en hiernamaals voor martelaren.
Deze ideeen zijn voor de linkse mensen vreemd. Ze begrijpen niet dat de islam niet opkomt voor de natuur en helemaal niet streeft voor goede banen noch voor homorechten en de hele linkse swj agenda

Dus om de islam te begrijpen moet links hun hele geloofsideeen opgeven. Dus zullen ze alles aan doen om de islam niet te begrijpen want als ze dat wel doen dan vernietigen ze niet alleen hun samenwerking met islam maar vernietigd het ook links
Authentiek stuk...ok
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182776659
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 19:10 schreef Hamzoef het volgende:
Selectief quoten en dan nog zonder context ook. Man man, zo doorzichtig. Die domme notie dat vrouwen minderwaardig zouden zijn. Dit allemaal beredeneerd vanuit je oppervlakkig westerse referentiekader. Jammer.
Als ik de context eraan had toegevoegd was de OP te lang geweest. Maar met context erbij klopt mijn interpretatie nog steeds.
pi_182776893
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 19:16 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik vind mezelf vrij links, maar ik heb dat gevoel totaal niet. Ik vind dat je gewoon normaal om moet gaan met iedereen, dus ook moslims. Ik denk dat veel linkse mensen moslims helemaal niet willen beschermen, maar gewoon dat iedereen eerlijk behandeld wordt.

En, linkse mensen gaan vaak uit van het goede in mensen, rechts gaat juist vaak uit van het slechte. Dus ik denk waar rechtse mensen aanslagen zien, en vrouwenonderdrukking, ziet links juist mensen die ook gevoelens hebben. Maar daarmee wordt niet bedoelt dat aanslagen en vrouwenonderdrukking opeens door de beugel kunnen.

Maar zowel links en rechts maken de fout om moslims als groep weg te zetten. Dat wel. Terwijl je juist naar het individueel moet kijken vind ik. Dus niet alle moslims straffen omdat sommige extremistisch zijn, maar anderzijds ook niet moslims het hand boven het hoofd houden als ze dingen doen vanuit hun religie die eigenlijk niet passen onze samenleving.

Zo vind ik dat, hoewel ik dus vrij links ben, een boerkaverbod wel goed is. Hoofddoek verbod gaat mij weer wat te ver echter.
Je kan willen dat iedereen eerlijk behandeld wordt, maar dat neemt niet weg dat zo veel mensen uit moslimlanden (en landen waar ook terreurorganisaties actief zijn) importeren geen verstandig idee is. Dat is vooral mijn probleem.

Nederland wordt steeds onveiliger sinds de komst van vele "vluchtelingen". Moslims worden steeds voorgetrokken. Mensen mogen geen christelijke feestdagen meer vieren omdat dat kwetsend zou zijn voor moslims.

Als je de islam bekritiseert kan dat een celstraf of geldboete opleveren omdat het "discriminatie" is, maar als je datzelfde met een andere religie doet dan maakt het niet uit.

De Koran zelf is veel discriminerender dan mensen die de islam bekritiseren.

Maar even iets anders: Ben jij het er niet mee eens dat we een immigratieverbod moeten invoeren voor mensen uit moslimlanden? (Hadden we allang moeten doen imo.)

We kunnen moeilijk mensen die hier al tientallen jaren wonen het land uit zetten puur omdat ze moslim zijn. En het kan zeker niet als ze normaal doen. Maar allerlei mensen uit moslimlanden importeren is gewoon dom.

Dat er oorlogen in het Midden Oosten zijn is niet onze schuld, niet onze last en niet onze verantwoordelijkheid.
pi_182778475
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:27 schreef Hexagon het volgende:
Omdat linksliberale mensen anderen beoordelen op hun daden als individu en niet hen verdacht maken op basis van een groep waarbij ze horen.
Waarom haten ze dan altijd zo op christenen?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182778501
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:26 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Je kan willen dat iedereen eerlijk behandeld wordt, maar dat neemt niet weg dat zo veel mensen uit moslimlanden (en landen waar ook terreurorganisaties actief zijn) importeren geen verstandig idee is. Dat is vooral mijn probleem.

Nederland wordt steeds onveiliger sinds de komst van vele "vluchtelingen". Moslims worden steeds voorgetrokken. Mensen mogen geen christelijke feestdagen meer vieren omdat dat kwetsend zou zijn voor moslims.

Als je de islam bekritiseert kan dat een celstraf of geldboete opleveren omdat het "discriminatie" is, maar als je datzelfde met een andere religie doet dan maakt het niet uit.

De Koran zelf is veel discriminerender dan mensen die de islam bekritiseren.

Maar even iets anders: Ben jij het er niet mee eens dat we een immigratieverbod moeten invoeren voor mensen uit moslimlanden? (Hadden we allang moeten doen imo.)

We kunnen moeilijk mensen die hier al tientallen jaren wonen het land uit zetten puur omdat ze moslim zijn. En het kan zeker niet als ze normaal doen. Maar allerlei mensen uit moslimlanden importeren is gewoon dom.

Dat er oorlogen in het Midden Oosten zijn is niet onze schuld, niet onze last en niet onze verantwoordelijkheid.
Nederland wordt juist steeds veiliger.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:35:48 #55
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182778554
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:33 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Waarom haten ze dan altijd zo op christenen?
Ze haten enkel op christenen die via wetgeving hun geloofregels aan anderen willen opleggen.
pi_182778718
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 13:41 schreef SpecialK het volgende:
en soms zal je zelfs te horen krijgen dat "oh.. maar allah gaat die homo's ook heel hard straffen hoor"...
En wat is daar verkeerd aan? Als ze zelf als ware eigenrechter mensen hard gaan straffen op basis van seksuele gedragingen, kan ik me voorstellen dat je dat als samenleving onwenselijk vindt. Geloven dat er ergens in een andere jurisdictie een rechter is die andere wetten hanteert, valt mijns insziens onder de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van geweten.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182778822
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 14:21 schreef SpecialK het volgende:
Zodra ze echter in de getallen komen dat ze de stad of streek gaan vormen waar ze zich vestigen en dus ook mensen gaan behandelen zoals hen eigenlijk vanuit hun traditionele opvoeding wordt meegebracht wordt het een probleem.
Wordt het dan een probleem omdat pluralisme in Nederland eigenlijk niet bestaat en degene die zich liberaal noemen eigenlijk niet strijden voor burgerlijke vrijheden, maar voor een bepaalde filosofische school?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182778913
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:35 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ze haten enkel op christenen die via wetgeving hun geloofregels aan anderen willen opleggen.
Mijn ervaring is toch echt anders. Ik wordt regelmatig geconfronteerd met linkse lieden die geen kans onbenut laten om blasfemistische teksten te scanderen en zich zo af te zetten tegen gelovigen, in plaats van zich in te zetten voor een pluralistische samenleving.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182779019
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:43 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Links is altijd al tegen religie geweest. En volgens mij was rechts niet dol op moslims hoor. De enige reden dat rechts moslims naar Nederland haalde was om ze als goedkope slaven te gebruiken.
Rechts heeft een tijdelijk verblijfsrecht verleend. Links heeft ze permanent binnengehaald. Al is de historische context en het moddergevecht daarover niet zo relevant voor de actuele discussie.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:54:53 #60
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779175
Waarom zijn de conservatism is the new punk rock rechtse conservatievelingen er zo op gebrand te waarschuwen voor de gevaren van de islam met betrekking tot onze Westerse samenleving, maar hebben ze zelf vaak net zulke primitieve en achterlijke ideeën over de rol van de vrouw en homoseksualiteit?

Zijn jullie niet gewoon een tikkeltje jaloers op die 'alpha males' die nog van wanten weten, die hun vrouw netjes achter het aanrecht houden en de homo's ver in de kast?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779221
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 19:26 schreef Firewarrior het volgende:
Mensen mogen geen christelijke feestdagen meer vieren omdat dat kwetsend zou zijn voor moslims.
Christelijke feestdagen zijn toch al vervangen door westerse feestdagen (die dan op dezelfde datum gevierd worden en al dan niet dezelfde naam dragen) in de Nederlandse samenleving. Christenen weten wat ze vieren. Westerse feestdagen zijn inwisselbaar voor de vierders daarvan. Het verzet tegen "Christelijke" feestdagen is daarmee ironisch genoeg een verzet tegen de Westerse cultuur geworden.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182779254
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:54 schreef EttovanBelgie het volgende:
Zijn jullie niet gewoon een tikkeltje jaloers op die 'alpha males' die nog van wanten weten, die hun vrouw netjes achter het aanrecht houden en de homo's ver in de kast?
Is dit een verkapt pleidooi voor de Islam?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:58:20 #63
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779275
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:57 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Is dit een verkapt pleidooi voor de Islam?
Niet van mij hoor; ik heb een gruwelijke hekel aan alle conservatieve religies, islam incluis.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779303
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:58 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Niet van mij hoor; ik heb een gruwelijke hekel aan alle conservatieve religies, islam incluis.
Maar je hebt dus blijkbaar ook een hekel aan de vijand van je vijand?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:59:34 #65
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779316
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:59 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Maar je hebt dus blijkbaar ook een hekel aan de vijand van je vijand?
Wie zouden mijn 'vijanden' zijn in deze?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779340
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:59 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Wie zouden mijn 'vijanden' zijn in deze?
De rechtse conservatievelingen en tegelijkertijd de Moslims.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 21:02:09 #67
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779413
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:00 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

De rechtse conservatievelingen en tegelijkertijd de Moslims.
Ik heb met allebei weinig op inderdaad, omdat ze allebei hetzelfde nastreven: opleggen van een moraal aan de gehele samenleving.

Die ellende hebben we gelukkig enkele eeuwen geleden van ons afgeschud. Geen behoefte aan een herinstelling daarvan, niet van de islam, en ook niet van die hippe, trendy rechtse conservatievelingen van vandaag.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 21:05:30 #68
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779530
Even een voorbeeldje; hier op fok ooit gelezen, hoe een roedel rechtse conservatievelingen daadwerkelijk opperde om het stemrecht voor vrouwen in te trekken, want door die 'labiele emotionele wezens' met hun drang 'tot moederen' zouden de grenzen open zijn gegaan en de massa-immigratie op gang zijn gekomen.

Nee, dat is echt géén gevaar voor onze Westerse waarden en normen, dat achterlijke middeleeuwse gelul over de gepredestineerde status van man en vrouw.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779532
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:02 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
opleggen van een moraal aan de gehele samenleving.
Streeft het socialisme daar ook niet naar?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 21:06:20 #70
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779567
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:05 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Streeft het socialisme daar ook niet naar?
Dat verzandt dan ook vaak genoeg in starheid.

Alleen zie ik bar weinig socialisme in Europa op dit moment...
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779688
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:05 schreef EttovanBelgie het volgende:
Even een voorbeeldje; hier op fok ooit gelezen, hoe een roedel rechtse conservatievelingen daadwerkelijk opperde om het stemrecht voor vrouwen in te trekken, want door die 'labiele emotionele wezens' met hun drang 'tot moederen' zouden de grenzen open zijn gegaan en de massa-immigratie op gang zijn gekomen.
Mij lijkt dat niet echt representatief voor de gemmidelde rechts conservatieveling. Daarnaast zie je nu in Duitsland hoe juist vrouwen verrechtsen, dus op den duur zou het juist precies andersom kunnen werken.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 21:11:24 #72
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779742
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:10 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Mij lijkt dat niet echt representatief voor de gemmidelde rechts conservatieveling. Daarnaast zie je nu in Duitsland hoe juist vrouwen verrechtsen, dus op den duur zou het juist precies andersom kunnen werken.
Hoe 'verrechtsen' de Duitse vrouwen precies?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779756
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:06 schreef EttovanBelgie het volgende:
Alleen zie ik bar weinig socialisme in Europa op dit moment...
Ik zie vooral een gebrek aan conservatisme in Europa (anders dan van Islamitische zijde). Al denk ik wel dat de socialisten een stukje naar rechts zijn geschoven en de strijd met de grote corporaties niet aandurven.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 21:13:39 #74
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182779799
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:11 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Ik zie vooral een gebrek aan conservatisme in Europa (anders dan van Islamitische zijde). Al denk ik wel dat de socialisten een stukje naar rechts zijn geschoven en de strijd met de grote corporaties niet aandurven.
Ik zie nog veel te veel.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182779926
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:11 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Hoe 'verrechtsen' de Duitse vrouwen precies?
Ik heb een tijdje terug ergens gelezen dat onder Duitse jongeren (van 18-25) er onder de meisjes meer sympathie was voor de AfD, dan onder de jongens. In de oudere leeftijdscategorieen ligt dat uiteraard anders.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182780511
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:50 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Rechts heeft een tijdelijk verblijfsrecht verleend. Links heeft ze permanent binnengehaald. Al is de historische context en het moddergevecht daarover niet zo relevant voor de actuele discussie.
Dat is niet helemaal waar. In de jaren 60/70 dacht men dat ze wel weer terug gingen de gastarbeiders maar voorstellen om dat tegen te gaan (dat ze niet terug gingen) kwam van links (/PvdA)
pi_182780760
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:50 schreef oranjevogel1 het volgende:
Al is de historische context en het moddergevecht daarover niet zo relevant voor de actuele discussie.
De historische context is in die zin van belang dat links in een paar decennia is gedraaid van "Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken" naar "We Love Islam !".

Deze overgang onderzoeken kan helpen verklaren waarom links nu blind lijkt te zijn voor de uitwassen.
pi_182780802
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:34 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nederland wordt juist steeds veiliger.
’Criminaliteit veel groter dan gedacht’

De officiële criminaliteitscijfers laten slechts een deel van de misdaad in ons land zien. Vooral door te weinig capaciteit bij politie en een daling van aangiftebereidheid bij burgers stroken de cijfers niet met de werkelijkheid.

https://www.telegraaf.nl/(...)l-groter-dan-gedacht
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182780812
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:41 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Dat is niet helemaal waar. In de jaren 60/70 dacht men dat ze wel weer terug gingen de gastarbeiders maar voorstellen om dat tegen te gaan (dat ze niet terug gingen) kwam van links (/PvdA)
Dat is zo een beetje wat ik zeg. Heel die migratiegolf is zowel links als rechts aan te rekenen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182780893
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:50 schreef Kassamiep het volgende:
Deze overgang onderzoeken kan helpen verklaren waarom links nu blind lijkt te zijn voor de uitwassen.
Misschien heeft het er iets mee te maken dat moslims een aanzienlijk deel van het electoraat van links uitmaken.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182780894
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:52 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Dat is zo een beetje wat ik zeg. Heel die migratiegolf is zowel links als rechts aan te rekenen.
Welke partij vind jij daarin het verstandigste besluit nemen ?
pi_182780916
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:55 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Welke partij vind jij daarin het verstandigste besluit nemen ?
In de huidige of in de historische context?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182780966
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:56 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

In de huidige of in de historische context?
In alles . Huidig en nu.
pi_182780976
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:55 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Misschien heeft het er iets mee te maken dat moslims een aanzienlijk deel van het electoraat van links uitmaken.
Inmiddels wel. Het lijkt mij echter onwaarschijnlijk dat moslims vroeger enthousiast op een partij stemden die hun religie "achterlijk" en henzelf een "fremdkorper in de maatschappij" en "gevaarlijke immigranten" noemde. Er is dus iets veranderd.
pi_182780992
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:57 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Inmiddels wel. Het lijkt mij echter onwaarschijnlijk dat moslims vroeger enthousiast op een partij stemden die hun religie achterlijk, henzelf een "fremdkorper in de maatschappij" en "gevaarlijke immigranten" noemde. Er is dus iets veranderd.
Moslims die op de PVV stemmen zijn er bijna niet....
pi_182781006
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:58 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Moslims die op de PVV stemmen zijn er bijna niet....
De woorden die ik citeer zijn van de SP uit 1983. Een "vrij linkse" partij.
Die nu enthousiast meeloopt in refugees welcome marsen.
pi_182781033
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:58 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

De woorden die ik citeer zijn van de SP uit 1983.
De meeste moslims stemmen niet op de SP eerder op PvdA, DENK .
pi_182781055
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:57 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

In alles . Huidig en nu.
Dat wordt dan moeilijk, gezien de meeste politiek partijen nogal veranderlijk zijn en veelal nu niet dezelfde politiek voeren als in de historische context. De minst veranderlijke partij, is wat mij betreft de SGP, maar die spelen natuurlijk niet zo een grote rol in de migratiepolitiek bij gebrek aan veel zetels.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182781095
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:57 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Inmiddels wel. Het lijkt mij echter onwaarschijnlijk dat moslims vroeger enthousiast op een partij stemden die hun religie "achterlijk" en henzelf een "fremdkorper in de maatschappij" en "gevaarlijke immigranten" noemde.
Is dat hun ook zo gecommuniceerd? Of leefde links in de illusie dat ze haar denkbeelden snel aan de immigranten zou kunnen opdringen die de "waarheid" van links maar wat graag zouden aannemen?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182781098
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:00 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Dat wordt dan moeilijk, gezien de meeste politiek partijen nogal veranderlijk zijn en veelal nu niet dezelfde politiek voeren als in de historische context. De minst veranderlijke partij, is wat mij betreft de SGP, maar die spelen natuurlijk niet zo een grote rol in de migratiepolitiek bij gebrek aan veel zetels.
Ze zijn op dat punt wel heel consequent inderdaad.
(Op zich nog wel meer hoor ;) )
Ik zelf vindt het een niet zo boeiend onderwerp eigenlijks dus ik laat me daarin niet beïnvloeden.
pi_182781165
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:59 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

De meeste moslims stemmen niet op de SP eerder op PvdA, DENK .
Reden temeer om je af te vragen waarom de SP nu plots pro-moslim is ipv mee te liften op het PVVsucces - of zelfs de PVV tot nul te reduceren. Economisch gezien passen de plannen van de SP immers beter bij de meeste PVVstemmers dan de PVVplannen zelf.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:01 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Is dat hun ook zo gecommuniceerd?
Zeker.
pi_182781220
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:04 schreef Kassamiep het volgende:
Zeker.
Maar dan beperk je de discussie nu tot de SP. Dat is opzich natuurlijk wel een interessant vraagstuk om individueel te belichten.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182781229
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:04 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Reden temeer om je af te vragen waarom de SP nu plots pro-moslim is ipv mee te liften op het PVVsucces - of zelfs de PVV tot nul te reduceren. Economisch gezien passen de plannen van de SP immers beter bij de meeste PVVstemmers dan de PVVplannen zelf.

[..]

Zeker.
Ik vraag me dat ook af. De Gemiddelde SP stemmer is een stuk conservatiever dan de SP.
Onder Kant is het pro geworden, Nu lijken ze heel erg op DIE LINKE.
pi_182781268
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:06 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Maar dan beperk je de discussie nu tot de SP. Dat is opzich natuurlijk wel een interessant vraagstuk om individueel te belichten.
Op Buitenhof was er pas een uitzending met Marijnissen.
Maar ik vind haar niet sterk Jort Kelder kon haar aardig pakken....
pi_182781574
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:05 schreef EttovanBelgie het volgende:
Even een voorbeeldje; hier op fok ooit gelezen, hoe een roedel rechtse conservatievelingen daadwerkelijk opperde om het stemrecht voor vrouwen in te trekken, want door die 'labiele emotionele wezens' met hun drang 'tot moederen' zouden de grenzen open zijn gegaan en de massa-immigratie op gang zijn gekomen.

Nee, dat is echt géén gevaar voor onze Westerse waarden en normen, dat achterlijke middeleeuwse gelul over de gepredestineerde status van man en vrouw.
Ah, ja. Mooi topic was dat. Bloedserieus waren ze. Bizar.
"Pools are perfect for holding water"
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 22:23:55 #96
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_182781610
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:09 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Op Buitenhof was er pas een uitzending met Marijnissen.
Maar ik vind haar niet sterk Jort Kelder kon haar aardig pakken....
Lekker! :Y
pi_182782158
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:54 schreef EttovanBelgie het volgende:
Waarom zijn de conservatism is the new punk rock rechtse conservatievelingen er zo op gebrand te waarschuwen voor de gevaren van de islam met betrekking tot onze Westerse samenleving, maar hebben ze zelf vaak net zulke primitieve en achterlijke ideeën over de rol van de vrouw en homoseksualiteit?

Zijn jullie niet gewoon een tikkeltje jaloers op die 'alpha males' die nog van wanten weten, die hun vrouw netjes achter het aanrecht houden en de homo's ver in de kast?
Ik heb geen primitieve en achterlijke ideeën over de rol van de vrouw en homoseksualiteit. Ik ben wel tegen het homohuwelijk, maar daar heb ik een goede reden voor. Betekend niet dat ik mensen vermoord als ze tegen mij zeggen dat ze gay zijn.

Het is dom dat onze regering het homohuwelijk toestaat. Alles moet maar kunnen tegenwoordig.
Homoseksualiteit is niet normaal.

De beste reden om het homohuwelijk te verbieden is omdat het problemen zal veroorzaken. Sommige mensen vinden het kennelijk normaal als kinderen 2 vaders of 2 moeders hebben. Homoseksuelen wilden eerst het recht hebben om te trouwen, straks willen ze ook nog kinderen.

Homoseksualiteit is ook onnatuurlijk, maar dat ter zijde.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:56 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Christelijke feestdagen zijn toch al vervangen door westerse feestdagen (die dan op dezelfde datum gevierd worden en al dan niet dezelfde naam dragen) in de Nederlandse samenleving. Christenen weten wat ze vieren. Westerse feestdagen zijn inwisselbaar voor de vierders daarvan. Het verzet tegen "Christelijke" feestdagen is daarmee ironisch genoeg een verzet tegen de Westerse cultuur geworden.
Ja, het zijn van oorsprong christelijke feestdagen.

Het punt was dat wij hier onze feestdagen niet mogen vieren, als het aan moslims ligt. In de krant staat bijv "vrolijk voorjaar" ipv "vrolijk Pasen" omdat moslims anders blijkbaar gekwetst zou worden. Hetzelfde verhaal met kerst.
pi_182782238
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:52 schreef Firewarrior het volgende:
Het punt was dat wij hier onze feestdagen niet mogen vieren, als het aan moslims ligt. In de krant staat bijv "vrolijk voorjaar" ipv "vrolijk Pasen" omdat moslims anders blijkbaar gekwetst zou worden. Hetzelfde verhaal met kerst.
Moslims willen sowieso hun eigen feestdagen invoeren. Vrolijk voorjaar i.p.v. vrolijk Pasen is voor hun sowieso niet genoeg, ondanks dat voor de meeste Nederlanders vrolijk Pasen al iets met de paashaas te maken had.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182782302
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:58 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Niet van mij hoor; ik heb een gruwelijke hekel aan alle conservatieve religies, islam incluis.
Valt het christendom (je eigen religie, katholicisme) daar ook onder, of alleen als het een conservatieve stroming is?

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:02 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik heb met allebei weinig op inderdaad, omdat ze allebei hetzelfde nastreven: opleggen van een moraal aan de gehele samenleving.

Die ellende hebben we gelukkig enkele eeuwen geleden van ons afgeschud. Geen behoefte aan een herinstelling daarvan, niet van de islam, en ook niet van die hippe, trendy rechtse conservatievelingen van vandaag.
Alsof linksliberale mensen geen dingen opleggen aan de gehele samenleving.

De hele samenleving moet het maar normaal vinden als mensen hun lichaam om willen laten bouwen omdat ze zich voelen als het andere geslacht, anders zijn ze "transfobisch" of iets dergelijks

De hele samenleving moet het maar normaal vinden als twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen en kinderen krijgen. Maakt niet uit als die kinderen straks twee vaders of twee moeders hebben hoor :')
Maar als je dat niet accepteert ben je "homofoob"

Bepaalde dingen niet toestaan omdat het een slecht idee is om dat wel te doen is niet hetzelfde als andere mensen van alles opleggen. Maar goed alles moet maar kunnen toch?

Wat is de volgende stap, dat mensen het normaal gaan vinden om seks te hebben met dieren of kinderen? Alsjeblieft niet.... Maar je weet het maar nooit

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:57 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Moslims willen sowieso hun eigen feestdagen invoeren. Vrolijk voorjaar i.p.v. vrolijk Pasen is voor hun sowieso niet genoeg, ondanks dat voor de meeste Nederlanders vrolijk Pasen al iets met de paashaas te maken had.
Niet alle moslims willen dat iedereen zich bekeerd tot de islam en ook verplicht hun feestdagen viert. Dat is wel wat anders dan dat ze vrij willen zijn op islamitische feestdagen.

Maar het is wel zo dat meer dan de helft van de Europese moslims wil dat de sharia wet de wet van hun land wordt. Dat zie ik wel als probleem.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2018 23:03:10 ]
pi_182782449
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:54 schreef EttovanBelgie het volgende:
Waarom zijn de conservatism is the new punk rock rechtse conservatievelingen er zo op gebrand te waarschuwen voor de gevaren van de islam met betrekking tot onze Westerse samenleving, maar hebben ze zelf vaak net zulke primitieve en achterlijke ideeën over de rol van de vrouw en homoseksualiteit?

Zijn jullie niet gewoon een tikkeltje jaloers op die 'alpha males' die nog van wanten weten, die hun vrouw netjes achter het aanrecht houden en de homo's ver in de kast?
Ik ben niet jaloers op moslims omdat hun vrouwen achter het aanrecht blijven staan en omdat homo's daar ver in de kast zitten. Maar ik ben wel bang om slachtoffer te worden van islamitisch terreur of een andere misdaad die gepleegd wordt door een radicale moslim die eist dat jij je bekeert. Hoe meer moslims naar Nederland komen, hoe groter die kans wordt.

Ik ben ook bang dat het ooit zo ver zal komen dat Nederland een land met een moslimmeerderheid wordt. Je kan misschien denken dat het nooit zo ver zal komen, maar je weet het maar nooit.

De islamisering van Nederland zie ik als een dreiging. Ik wil geen moslim worden, ik wil niet de islamitische feestdagen vieren en ik ben het grootendeels oneens met de sharia wetten. Dat ik tegen het homohuwelijk ben is niet genoeg om het eens te zijn met meer dan 1% van die wetten.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 23:12:44 #101
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182782500
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:00 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Valt het christendom (je eigen religie, katholicisme) daar ook onder, of alleen als het een conservatieve stroming is?

[..]

Alsof linksliberale mensen geen dingen opleggen aan de gehele samenleving.

De hele samenleving moet het maar normaal vinden als mensen hun lichaam om willen laten bouwen omdat ze zich voelen als het andere geslacht, anders zijn ze "transfobisch" of iets dergelijks

De hele samenleving moet het maar normaal vinden als twee mannen of twee vrouwen met elkaar trouwen en kinderen krijgen. Maakt niet uit als die kinderen straks twee vaders of twee moeders hebben hoor :')
Maar als je dat niet accepteert ben je "homofoob"

Bepaalde dingen niet toestaan omdat het een slecht idee is om dat wel te doen is niet hetzelfde als andere mensen van alles opleggen. Maar goed alles moet maar kunnen toch?

Wat is de volgende stap, dat mensen het normaal gaan vinden om seks te hebben met dieren of kinderen? Alsjeblieft niet.... Maar je weet het maar nooit

[..]

Niet alle moslims willen dat iedereen zich bekeerd tot de islam en ook verplicht hun feestdagen viert. Dat is wel wat anders dan dat ze vrij willen zijn op islamitische feestdagen.

Maar het is wel zo dat meer dan de helft van de Europese moslims wil dat de sharia wet de wet van hun land wordt. Dat zie ik wel als probleem.
Ah, de valse analogie... Waarom denk je dat de meeste mensen met hersenen geen problemen hebben met homoseksualiteit maar wel met die andere vormen die je noemt?

WILSBEKWAAMHEID.

Zou fijn zijn als types als jij dat verschil eens leren inzien.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 23:15:25 #102
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182782540
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 22:00 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Dat wordt dan moeilijk, gezien de meeste politiek partijen nogal veranderlijk zijn en veelal nu niet dezelfde politiek voeren als in de historische context. De minst veranderlijke partij, is wat mij betreft de SGP, maar die spelen natuurlijk niet zo een grote rol in de migratiepolitiek bij gebrek aan veel zetels.
Ah ja, de SGP, die nog steeds het liefst heeft dat Nederlandse katholieken weer terug de schuilkerken ingaan.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182782548
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:12 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ah, de valse analogie... Waarom denk je dat de meeste mensen met hersenen geen problemen hebben met homoseksualiteit maar wel met die andere vormen die je noemt?

WILSBEKWAAMHEID.

Zou fijn zijn als types als jij dat verschil eens leren inzien.
Dat kan wel zo zijn, maar die kinderen die straks 2 vaders of 2 moeders hebben hadden daar niks over te zeggen.

Mijn vergelijking was misschien een beetje vreemd, maar dan nog.

Ik zal het maar eens vragen: Vind jij het goed als een kind twee vaders of twee moeders heeft? Is dat normaal en goed voor het kind en acceptabel?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2018 23:16:07 ]
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 23:17:09 #104
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182782571
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:16 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Dat kan wel zo zijn, maar die kinderen die straks 2 vaders of 2 moeders hebben hadden daar niks over te zeggen.

Mijn vergelijking was misschien een beetje vreemd, maar dan nog.

Ik zal het maar eens vragen: Vind jij het goed als een kind twee vaders of twee moeders heeft? Is dat normaal en goed voor het kind en acceptabel?
Zolang het liefdevolle ouders zijn zal het mij worst wezen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182782583
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:17 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Zolang het liefdevolle ouders zijn zal het mij worst wezen.
Jij accepteert ook alles. Alles moet maar kunnen hé :')

Maar goed dat is jouw mening. Ik kan niet voor jou bepalen wat voor mening jij moet hebben.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2018 23:18:27 ]
pi_182782585
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:12 schreef EttovanBelgie het volgende:
WILSBEKWAAMHEID.
De vraag is dus in hoeverre geesteszieken daar over beschikken.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  Beste debater 2022 zaterdag 27 oktober 2018 @ 23:19:19 #107
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182782612
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:17 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

De vraag is dus in hoeverre geesteszieken daar over beschikken.
Homoseksuelen zijn geestesziek, ja?

De lokale imam is het met u eens.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182782632
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:19 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Homoseksuelen zijn geestesziek, ja?
Ik zou de identiteit van mensen niet willen ontlenen aan hun gedragingen.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zaterdag 27 oktober 2018 @ 23:25:20 #109
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_182782704
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:16 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Dat kan wel zo zijn, maar die kinderen die straks 2 vaders of 2 moeders hebben hadden daar niks over te zeggen.

Mijn vergelijking was misschien een beetje vreemd, maar dan nog.

Ik zal het maar eens vragen: Vind jij het goed als een kind twee vaders of twee moeders heeft? Is dat normaal en goed voor het kind en acceptabel?
Tja ik denk dat je je druk maakt over het verkeerde “probleem”.

Waarom zijn twee liefhebbende ouders van het zelfde geslacht erger dan een tokkie hetero stel? Heeft dat kind van die alcoholistische tokkies wel een keuze gehad?

En ja ik zie nogal wat achterlijke kuttokkies met kinderen. Met de bijbehorende problemen.

Dus ja homosexuele ouders? Geen enkel probleem. Ouders met een iq lager dan pakweg 95 en/of een sterk religieuze achtergrond? Een groot probleem.
pi_182782858
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:19 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Homoseksuelen zijn geestesziek, ja?

De lokale imam is het met u eens.
Types als oranjevogel en firewarrior beschouw ik ook als geestesziek, maar om ze nou uit voorzorg te castreren is ook weer zowat.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_182782864
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:25 schreef mcmlxiv het volgende:

[..]

Tja ik denk dat je je druk maakt over het verkeerde “probleem”.

Waarom zijn twee liefhebbende ouders van het zelfde geslacht erger dan een tokkie hetero stel? Heeft dat kind van die alcoholistische tokkies wel een keuze gehad?

En ja ik zie nogal wat achterlijke kuttokkies met kinderen. Met de bijbehorende problemen.

Dus ja homosexuele ouders? Geen enkel probleem. Ouders met een iq lager dan pakweg 95 en/of een sterk religieuze achtergrond? Een groot probleem.
Dat is ervan uitgaande dat het twee liefhebbende ouders van hetzelfde geslacht t.o.v een tokkie hetero stel zijn.

Ik zie het als probleem als een kind homoseksuele ouders heeft. Ik snap ook niet dat er hier daadwerkelijk mensen zijn die dat niet als probleem beschouwen. Overigens kunnen twee homoseksuele ouders geen kind hebben die echt van hun is, omdat het kind
A. op aarde is gebracht via een spermadonatie of draagmoederdonatie
B. geadopteerd is
(en in beide gevallen heeft het kind niet echt de genen van beide ouders of ook genen van een andere ouder die het kind dan niet op zal voeden)

En je hebt gewoon zowel een vader als een moeder nodig. Als je één van die twee mist dan is dat problematisch.

Homoseksualiteit is ook onnatuurlijk, maar dat is voor veel mensen kennelijk geen goed argument. Omdat de linksliberale mensen van alle daken hebben geschreeuwd dat je homo's moet accepteren en als je dat niet doet ben je homofoob en niet normaal.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:19 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Homoseksuelen zijn geestesziek, ja?

De lokale imam is het met u eens.
De meeste homoseksuelen zijn gewoon normale mensen. Neemt niet weg dat homoseksualiteit onnatuurlijk is.
pi_182782929
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Types als oranjevogel en firewarrior beschouw ik ook als geestesziek, maar om ze nou uit voorzorg te castreren is ook weer zowat.
Jij beschouwt ons als geestesziek. Ik ken oranjevogel niet echt. En ik zelf ben alles behalve geestesziek. Als je mij als geestesziek beschouwd zou het mij niks verbazen als je zelf geestelijk minder in orde bent dan ik.

Ik zie niet in waarom je mij als geestesziek beschouwd, komt het doordat ik een andere mening heb dan jij? Dat is iig wel een hele slechte reden en zegt veel over jouw gedachtegang, maar ik mag er van uit gaan dat je er een andere reden voor hebt.
pi_182782980
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:39 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Jij beschouwt ons als geestesziek. Ik ken oranjevogel niet echt. En ik zelf ben alles behalve geestesziek. Als je mij als geestesziek beschouwd zou het mij niks verbazen als je zelf geestelijk minder in orde bent dan ik.

Ik zie niet in waarom je mij als geestesziek beschouwd, komt het doordat ik een andere mening heb dan jij? Dat is iig wel een hele slechte reden en zegt veel over jouw gedachtegang, maar ik mag er van uit gaan dat je er een andere reden voor hebt.
Blij dat we hebben vastgesteld dat geestesziekte een kwestie van definitie. Ik heb zojuist even besloten dat retorisch en cognitief beperkte mensen geestesziek zijn, ergo jij en Pino.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_182783169
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:42 schreef Monolith het volgende:

[..]

Blij dat we hebben vastgesteld dat geestesziekte een kwestie van definitie. Ik heb zojuist even besloten dat retorisch en cognitief beperkte mensen geestesziek zijn, ergo jij en Pino.
Ik ben niet retorisch beperkt noch cognitief beperkt.

Overigens is het "Ik ben blij dat we hebben vastgesteld dat het afhankelijk is van welke definitie je hanteert of iemand geestesziek is of niet."

of
"Ik ben blij dat we hebben vastgesteld dat geesteziekte een kwestie is van definitie."

De andere user waar je het over hebt heet geen Pino, hij heet oranjevogel1.

Overigens wel grappig dat jij kunt beoordelen of iemand die je amper kent cognitief beperkt is of niet :')
Aangezien je zo snel oordeelt en denkt dat je dat zo snel kunt beoordelen ben jij waarschijnlijk zelf niet zo slim.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2018 23:55:56 ]
pi_182783753
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Types als oranjevogel en firewarrior beschouw ik ook als geestesziek, maar om ze nou uit voorzorg te castreren is ook weer zowat.
Nog bedankt, he.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182783777
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:42 schreef Monolith het volgende:

[..]

Blij dat we hebben vastgesteld dat geestesziekte een kwestie van definitie. Ik heb zojuist even besloten dat retorisch en cognitief beperkte mensen geestesziek zijn, ergo jij en Pino.
Misschien moet je wat minder drinken.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  zondag 28 oktober 2018 @ 02:00:37 #117
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182785618
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:47 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Mijn ervaring is toch echt anders. Ik wordt regelmatig geconfronteerd met linkse lieden die geen kans onbenut laten om blasfemistische teksten te scanderen en zich zo af te zetten tegen gelovigen, in plaats van zich in te zetten voor een pluralistische samenleving.
Ik kom ze nimmer tegen. Ik weet niet waar jij die opzoekt.

En bijvoorbeeld D66 senator Alexander Rinnooy-Kan is een gelovig man. Maar wel op een manier waarbij hij niet anderen probeert zn regels op te dringen. Geen linksliberaal die hem ooit aanvalt.
pi_182786518
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:50 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Rechts heeft een tijdelijk verblijfsrecht verleend. Links heeft ze permanent binnengehaald.
Terzijde - dit is niet helemaal waar. Rechts heeft ingestemd met een tijdelijk verblijfsrecht omdat links zich fel verzette tegen permanente vestiging. Rechts en de Christelijke partijen hebben er vervolgens voor gezorgd dat men toch permanent mocht blijven zonder intregratie-eisen - sterker nog: segregatie werd actief gestimuleerd.
En toen sloeg links plotseling volledig om, stopte het verzet en begon te omarmen. Dat moment is fascinerend voor deze discussie.
pi_182786549
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 06:57 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Terzijde - dit is niet helemaal waar. Rechts heeft ingestemd met een tijdelijk verblijfsrecht omdat links zich fel verzette tegen permanente vestiging. Rechts en de Christelijke partijen hebben er vervolgens voor gezorgd dat men toch permanent mocht blijven zonder intregratie-eisen - sterker nog: segregatie werd actief gestimuleerd.
En toen sloeg links plotseling volledig om, stopte het verzet en begon te omarmen. Dat moment is fascinerend voor deze discussie.
Is niet zo moeilijk. Dat komt doordat linkse partijen opkomen voor de arbeiders en niet willen dat ze als slaaf behandeld worden.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_182789272
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 02:00 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ik kom ze nimmer tegen. Ik weet niet waar jij die opzoekt.

En bijvoorbeeld D66 senator Alexander Rinnooy-Kan is een gelovig man. Maar wel op een manier waarbij hij niet anderen probeert zn regels op te dringen. Geen linksliberaal die hem ooit aanvalt.
Omdat hij dat ook is met een christelijk tintje. Ik kan dat overigens nergens uit opmerken maar goed.... Ook wel een beetje een rare keuze miss om dan bij D66 an te sluiten

[ Bericht 7% gewijzigd door QWARQTAARTJE op 28-10-2018 11:20:24 ]
  zondag 28 oktober 2018 @ 11:37:12 #121
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182789648
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 11:12 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Omdat hij dat ook is met een christelijk tintje. Ik kan dat overigens nergens uit opmerken maar goed.... Ook wel een beetje een rare keuze miss om dan bij D66 an te sluiten
Nee aangezien de wijze waarop Rinnooy-Kan met het christelijk geloof omgaat past binnen de uitgangspunten van de partij. Gelovig zijn is prima, maar ga niet je wil aan anderen opleggen.

Zodoende is het ook onzin dat linksliberalen zo met christenen zouden omgaan als populisten met moslims.
  zondag 28 oktober 2018 @ 13:59:02 #122
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_182791855
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:41 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

En wat is daar verkeerd aan? Als ze zelf als ware eigenrechter mensen hard gaan straffen op basis van seksuele gedragingen, kan ik me voorstellen dat je dat als samenleving onwenselijk vindt. Geloven dat er ergens in een andere jurisdictie een rechter is die andere wetten hanteert, valt mijns insziens onder de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van geweten.
Omdat deze mensen met hun basis-inslag extremistischere ideeen in andere cultiveren.

Iedereen heeft het recht op zijn eigen gedachten en zijn eigen uitingen. Maar je kan niet ontkennen dat hetgeen mensen in geloven uiteindelijk of direct of indirect via andere gevolg heeft in de echte wereld. Acties komen vanuit overtuigingen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 20:45 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Wordt het dan een probleem omdat pluralisme in Nederland eigenlijk niet bestaat en degene die zich liberaal noemen eigenlijk niet strijden voor burgerlijke vrijheden, maar voor een bepaalde filosofische school?
Nee hoor. Liberalen beseffen zich slechts dat je aan de mensen die al binnen zijn weinig kan doen.. alleen maar eindeloze discussies houden in de hoop dat ze hun ultra-conservatieve ideeen los laten...

maar liberalen beseffen zich ook dat dat hiervoor genoemde werk 80x moeilijker wordt als de deur open staat met een nagenoeg oneindige toevoer aan ultra-conservatief gedachtengoed in de vorm van clusterende immigranten.

Nederland als entiteit heeft wat dat betreft de vrijheid om mensen de deur te weigeren. Nederland heeft, net zoals elk land, als plicht om haar bevolking te dienen, voordat het vreemden in het buitenland dient.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_182792145
quote:
7s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:59 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Omdat deze mensen met hun basis-inslag extremistischere ideeen in andere cultiveren.

Iedereen heeft het recht op zijn eigen gedachten en zijn eigen uitingen. Maar je kan niet ontkennen dat hetgeen mensen in geloven uiteindelijk of direct of indirect via andere gevolg heeft in de echte wereld. Acties komen vanuit overtuigingen.

[..]

Nee hoor. Liberalen beseffen zich slechts dat je aan de mensen die al binnen zijn weinig kan doen.. alleen maar eindeloze discussies houden in de hoop dat ze hun ultra-conservatieve ideeen los laten...

maar liberalen beseffen zich ook dat dat hiervoor genoemde werk 80x moeilijker wordt als de deur open staat met een nagenoeg oneindige toevoer aan ultra-conservatief gedachtengoed in de vorm van clusterende immigranten.

Nederland als entiteit heeft wat dat betreft de vrijheid om mensen de deur te weigeren. Nederland heeft, net zoals elk land, als plicht om haar bevolking te dienen, voordat het vreemden in het buitenland dient.
Het lastige is wel dat Rutte zogenaamd minder vluchtelingen zou importeren. Maar ondertussen komen er juist meer vluchtelingen binnen.

Overigens is een groot deel van die vluchtelingen geen echte vluchteling.
  zondag 28 oktober 2018 @ 14:22:05 #124
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_182792206
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 14:18 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Het lastige is wel dat Rutte zogenaamd minder vluchtelingen zou importeren. Maar ondertussen komen er juist meer vluchtelingen binnen.

Overigens is een groot deel van die vluchtelingen geen echte vluchteling.
Rutte is ook niet echt een liberaal wat dat betreft. Misschien op economisch vlak.. maar zelfs dat niet eens echt...

Als ik mijzelf een liberaal noem dan heb ik het vooral over als sociale positie, niet als economische positie.

Wat ik trouwens niet zeg is dat liberalen per definitie tegen immigratie zijn. Wat ik bedoel is dat veel liberalen tegenwoordig op dat standpunt zich zijn gaan beseffen dat er een zware prijs hangt aan ongecontroleerde (laten we het ondertussen maar gewoon vervanging noemen) van de bevolking.

[ Bericht 14% gewijzigd door SpecialK op 28-10-2018 14:54:06 ]
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 28 oktober 2018 @ 14:27:18 #125
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_182792315
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 06:57 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Terzijde - dit is niet helemaal waar. Rechts heeft ingestemd met een tijdelijk verblijfsrecht omdat links zich fel verzette tegen permanente vestiging. Rechts en de Christelijke partijen hebben er vervolgens voor gezorgd dat men toch permanent mocht blijven zonder intregratie-eisen - sterker nog: segregatie werd actief gestimuleerd.
En toen sloeg links plotseling volledig om, stopte het verzet en begon te omarmen. Dat moment is fascinerend voor deze discussie.
VVD haalde ze binnen als goedkope arbeiders,
CDA zag er heil in om vrouw en kinderen over te laten komen,
PvdA faciliteerde niet-integratie.
We have always been at war with Eastasia.
pi_182794080
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:36 schreef Firewarrior het volgende:
De meeste homoseksuelen zijn gewoon normale mensen. Neemt niet weg dat homoseksualiteit onnatuurlijk is.
Hoe kan het nou onnatuurlijk zijn als de fucking natuur bepaald heeft dat mensen mensen een homo- of biseksuele geaardheid hebben?
Wat een dom gelul vind ik dat toch altijd.
Eens kijken
pi_182794136
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 15:35 schreef Maharski het volgende:

[..]

Hoe kan het nou onnatuurlijk zijn als de fucking natuur bepaald heeft dat mensen mensen een homo- of biseksuele geaardheid hebben?
Wat een dom gelul vind ik dat toch altijd.
Homoseksualiteit is net zo natuurlijk als groene ogen. Maar goed, de mensen die iets roepen over wat er natuurlijk is hebben doorgaans geen PhD in de biologie.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_182794179
quote:
7s.gif Op zondag 28 oktober 2018 14:22 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Rutte is ook niet echt een liberaal wat dat betreft. Misschien op economisch vlak.. maar zelfs dat niet eens echt...

Als ik mijzelf een liberaal noem dan heb ik het vooral over als sociale positie, niet als economische positie.

Wat ik trouwens niet zeg is dat liberalen per definitie tegen immigratie zijn. Wat ik bedoel is dat veel liberalen tegenwoordig op dat standpunt zich zijn gaan beseffen dat er een zware prijs hangt aan ongecontroleerde (laten we het ondertussen maar gewoon vervanging noemen) van de bevolking.
BNW is een paar deuren verder.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  zondag 28 oktober 2018 @ 15:46:48 #129
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_182794276
quote:
14s.gif Op zondag 28 oktober 2018 15:41 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

BNW is een paar deuren verder.
Nah. Ik zie het niet echt als georganiseerde effort maar meer als... verdrukking door het gewoon maar binnen laten van mensen die wellicht makkelijker te beinvloeden zijn qua stemgedrag. Met als tipping point het moment waarop deze nieuwkomers natuurlijk gewoon meestemmen of meewegen mbt het binnen laten van mensen uit hun vaderland.

Dit in combinatie met het effect van geboorte-verschil tussen de nieuwkomers en de oude garde lijkt in alles meer op een vervanging dan iets anders. Ongeacht wat de intentie is of was.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 28 oktober 2018 @ 15:51:49 #130
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182794383
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 21:52 schreef cempexo het volgende:

[..]

’Criminaliteit veel groter dan gedacht’

De officiële criminaliteitscijfers laten slechts een deel van de misdaad in ons land zien. Vooral door te weinig capaciteit bij politie en een daling van aangiftebereidheid bij burgers stroken de cijfers niet met de werkelijkheid.

https://www.telegraaf.nl/(...)l-groter-dan-gedacht
Ja tuurlijk, mensen willen helemaal geen geld van de verzekering terwijl je daar echt een aangifte voor moet doen.
pi_182795110
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 15:51 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Ja tuurlijk, mensen willen helemaal geen geld van de verzekering terwijl je daar echt een aangifte voor moet doen.
Een bijdrage voor je algemene ontwikkeling. In Nederland dan.

https://www.google.de/sea(...)olitie&gs_l=psy-ab.3...33273.34710.0.35887.8.7.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..8.0.0....0.7HKETZjXwUI
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zondag 28 oktober 2018 @ 16:37:49 #132
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182795235
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:29 schreef cempexo het volgende:

[..]

Een bijdrage voor je algemene ontwikkeling. In Nederland dan.

https://www.google.de/sea(...)olitie&gs_l=psy-ab.3...33273.34710.0.35887.8.7.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..8.0.0....0.7HKETZjXwUI
Sterke onderbouwing ja
pi_182797183
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 16:37 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Sterke onderbouwing ja
In Nederland heb ik plm 35 inbraken gehad in mijn woning en in mijn zakelijke filialen in de diverse steden. Niet één inbraak is opgelost. Wegens alle smoezen die de Nederlandse politie uit zijn hoofd kent.

Hier in Denemarken is mijn huis nooit op slot als ik weg ben. Savonds en snachts ook niet als ik gewoon thuis ben.

Dit is mijn onderbouwing...
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
  zondag 28 oktober 2018 @ 18:54:50 #134
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182798028
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 18:09 schreef cempexo het volgende:

[..]

In Nederland heb ik plm 35 inbraken gehad in mijn woning en in mijn zakelijke filialen in de diverse steden. Niet één inbraak is opgelost. Wegens alle smoezen die de Nederlandse politie uit zijn hoofd kent.

Hier in Denemarken is mijn huis nooit op slot als ik weg ben. Savonds en snachts ook niet als ik gewoon thuis ben.

Dit is mijn onderbouwing...
Maar je moest dus wel iedere keer aangifte doen voor de verzekering
  zondag 28 oktober 2018 @ 20:02:10 #135
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_182799654
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:39 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Jij beschouwt ons als geestesziek. Ik ken oranjevogel niet echt. En ik zelf ben alles behalve geestesziek. Als je mij als geestesziek beschouwd zou het mij niks verbazen als je zelf geestelijk minder in orde bent dan ik.

Ik zie niet in waarom je mij als geestesziek beschouwd, komt het doordat ik een andere mening heb dan jij? Dat is iig wel een hele slechte reden en zegt veel over jouw gedachtegang, maar ik mag er van uit gaan dat je er een andere reden voor hebt.
Je bent niet geestesziek, maar je vindt jezelf wel dermate belangrijk dat je het jezelf rechtvaardigt totaal ongeinformeerd over voorgaande onderwerpen dingen het internet op te gooien.

Ergo: van alles wat jij erover hebt gezegd bewijzen onderzoeken al het tegendeel en vertellen die onderzoeken ook nog eens dat eventueel negatieve momenten vooral Ontstaan door reacties van buitenaf (lees: mensen zoals jij die oordelen, geweld gebruiken, buitensluiten, bedreigingen etc.)
put
your
clothes
on!
pi_182806003
Vinden jullie het zo waardevol als de vlag wordt gehezen voor de LHBTI gemeenschap ?
Ik vindt het meer symboolpolitiek....
  maandag 29 oktober 2018 @ 10:04:38 #137
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182810873
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 22:54 schreef Geytenbeekje het volgende:
Vinden jullie het zo waardevol als de vlag wordt gehezen voor de LHBTI gemeenschap ?
Ik vindt het meer symboolpolitiek....
Ik vind het wel waardevol in zoverre dat het om een eigenschap van mensen gaat die anderen volstrekt niet tot last is. Dat is dus een eigenschap die iemand in volledige vrijheid moet kunnen uiten. Net zoals iemand omwille van zijn of haar huidskleur niet in vrijheid beperkt mag worden.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182810979
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:04 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ik vind het wel waardevol in zoverre dat het om een eigenschap van mensen gaat die anderen volstrekt niet tot last is. Dat is dus een eigenschap die iemand in volledige vrijheid moet kunnen uiten. Net zoals iemand omwille van zijn of haar huidskleur niet in vrijheid beperkt mag worden.
Je kan de waardering ook uiten door paar avonden te organiseren waarop ze dan wat vertellen hoe ze bijvoorbeeld uit de kast zijn gekomen en waarom ze zijn zoals ze zijn. Dat is juist goed waar bijvoorbeeld veel refo's wonen die vaak hele rare ideeën hebben over dit soort zaken...
  maandag 29 oktober 2018 @ 10:23:46 #139
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182811249
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:08 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Je kan de waardering ook uiten door paar avonden te organiseren waarop ze dan wat vertellen hoe ze bijvoorbeeld uit de kast zijn gekomen en waarom ze zijn zoals ze zijn. Dat is juist goed waar bijvoorbeeld veel refo's wonen die vaak hele rare ideeën hebben over dit soort zaken...
Dat soort streng religieuze gemeenschappen bereik je op zo’n manier niet. Ik zou het gewoon in het verplichte programma voor maatschappijleer opnemen. Als dat al niet zo is...
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182811262
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:23 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat soort streng religieuze gemeenschappen bereik je op zo’n manier niet. Ik zou het gewoon in het verplichte programma voor maatschappijleer opnemen. Als dat al niet zo is...
Liberaal en verplicht passen niet bij elkaar.
  maandag 29 oktober 2018 @ 10:38:44 #141
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182811534
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:24 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Liberaal en verplicht passen niet bij elkaar.
Dat is een simplificatie. Een samenleving vereist plichten van deelnemers, anders eindig je in anarchie.
Wat betreft homoseksualiteit etc, dat zou je eigenlijk in de biologieles moeten houden. De enige reden om het wmb nu in maatschappijleer te proppen is omdat er significante groepen mensen zijn die om een of andere reden een probleem met homoseksualiteit hebben. Prima, dat is op zich hun goed recht, maar laat daar dan vanuit de overheid solide, wetenschappelijke informatie tegenover staan. Dan zijn mensen iig geïnformeerd. (Wat zou het soms fijn zijn als je mensen een informatieplicht op zou kunnen leggen voor ze hun mond open mogen trekken) Als er geen maatschappelijke controverses meer over zijn, dan laat je het gewoon weer weg. Tegen die tijd vast wel weer wat anders om te behandelen in maatschappijleer.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182811592
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:38 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat is een simplificatie. Een samenleving vereist plichten van deelnemers, anders eindig je in anarchie.
Wat betreft homoseksualiteit etc, dat zou je eigenlijk in de biologieles moeten houden. De enige reden om het wmb nu in maatschappijleer te proppen is omdat er significante groepen mensen zijn die om een of andere reden een probleem met homoseksualiteit hebben. Prima, dat is op zich hun goed recht, maar laat daar dan vanuit de overheid solide, wetenschappelijke informatie tegenover staan. Dan zijn mensen iig geïnformeerd. (Wat zou het soms fijn zijn als je mensen een informatieplicht op zou kunnen leggen voor ze hun mond open mogen trekken) Als er geen maatschappelijke controverses meer over zijn, dan laat je het gewoon weer weg. Tegen die tijd vast wel weer wat anders om te behandelen in maatschappijleer.
Je kunt je afvragen of het een verplichting is om homoseksualiteit goed te keuren .. Wel behoor je geen racistische/denigrerende opmerkingen te maken over anders geaarden (omdat ik geloof dat ze zo geschapen zijn) En dat zou inderdaad goed zijn om dat met burgerschap of een andere vak wat veel mensen hebben te geven, maar ik vind dat je die keuze ook bij de refo-school moet laten. De refo-school heeft niet voor niets op bepaalde gebieden andere boeken dan de openbare scholen. Anders kunnen ze beter helemaal hun identiteit weggooien, wel zonde want refo-scholen staan bekend om goed onderwijs.
  maandag 29 oktober 2018 @ 10:53:54 #143
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182811740
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:43 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Je kunt je afvragen of het een verplichting is om homoseksualiteit goed te keuren .. Wel behoor je geen racistische/denigrerende opmerkingen te maken over anders geaarden (omdat ik geloof dat ze zo geschapen zijn) En dat zou inderdaad goed zijn om dat met burgerschap of een andere vak wat veel mensen hebben te geven, maar ik vind dat je die keuze ook bij de refo-school moet laten. De refo-school heeft niet voor niets op bepaalde gebieden andere boeken dan de openbare scholen. Anders kunnen ze beter helemaal hun identiteit weggooien, wel zonde want refo-scholen staan bekend om goed onderwijs.
Ik zeg ook niet dat men homoseksualiteit verplicht moet goedkeuren, maar wel dat men verplicht zou kunnen worden om kennis te nemen van wat wetenschappelijk aanvaarde kennis is. Ik wil het bijzonder onderwijs best wel toestaan om wat eigen ideeen te belichten, binnen grenzen. Bij godsdienst lessen mag men best het scheppingsverhaal vertellen, maar bij biologie noem je dat niet en vertel je gewoon netjes over de evolutietheorie. Bij godsdienst vertel je dat Jezus over water liep, maar bij natuurkunde behandel je de wet van Archimedes zonder uitzondering. Bij godsdienst mag Mo op een gouden paard naar de maan vliegen. Bij natuurkunde kun je het vermogen en lift berekenen om een paard van goud naar de maan te krijgen.. dat soort dingen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182811836
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:53 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ik zeg ook niet dat men homoseksualiteit verplicht moet goedkeuren, maar wel dat men verplicht zou kunnen worden om kennis te nemen van wat wetenschappelijk aanvaarde kennis is. Ik wil het bijzonder onderwijs best wel toestaan om wat eigen ideeen te belichten, binnen grenzen. Bij godsdienst lessen mag men best het scheppingsverhaal vertellen, maar bij biologie noem je dat niet en vertel je gewoon netjes over de evolutietheorie. Bij godsdienst vertel je dat Jezus over water liep, maar bij natuurkunde behandel je de wet van Archimedes zonder uitzondering. Bij godsdienst mag Mo op een gouden paard naar de maan vliegen. Bij natuurkunde kun je het vermogen en lift berekenen om een paard van goud naar de maan te krijgen.. dat soort dingen.
Dit is dus het voorbeeld van de morele (liberale) dwang.
Bij dit en dit vak mag je zus en zo zeggen, maar bij dit en dit moet je dit zeggen want anders wijk je af van onze waarden en normen :r
En ook op refoscholen behandel je vakken zoals natuurkunde en echt niet bij ieder vak hebben ze een Bijbelse moraal. Bij biologie ligt dat anders omdat de refo scholen de lijn van de Bijbel willen volgen en dat staat dan weer haaks op de evolutie theorie. Wat je wel kan doen is dat je er wel over de theorie verteld en het naast het creationisme legt.
  maandag 29 oktober 2018 @ 11:14:50 #145
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182812040
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 11:01 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Dit is dus het voorbeeld van de morele (liberale) dwang.
Bij dit en dit vak mag je zus en zo zeggen, maar bij dit en dit moet je dit zeggen want anders wijk je af van onze waarden en normen :r
En ook op refoscholen behandel je vakken zoals natuurkunde en echt niet bij ieder vak hebben ze een Bijbelse moraal. Bij biologie ligt dat anders omdat de refo scholen de lijn van de Bijbel willen volgen en dat staat dan weer haaks op de evolutie theorie. Wat je wel kan doen is dat je er wel over de theorie verteld en het naast het creationisme legt.
Mijn voorbeelden gaan niet over normen en waarden, maar over wetenschappelijke kennis. Er is dus geen morele dwang. Het zijn de natuurwetten die de inhoud van die exacte vakken dicteren. Religieuze sprookjes vertel je maar in de tijd voor religieuze sprookjes, dat mag je wmb niet mengen met wetenschap.

Wat mij betreft lees je de bijbel of koran 100 keer voor tijdens godsdienstlessen, maar leerlingen moeten zich wel realiseren dat je niet op water kunt lopen, dat een brandende struik verkoolt, dat er geen lichtje in de maan zit, dat de aarde om de zon draait, dat er fossielen zijn die miljoenen jaren oud zijn, etc etc etc.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  maandag 29 oktober 2018 @ 11:27:44 #146
8369 speknek
Another day another slay
pi_182812229
Sociaal liberalisme gelooft in gelijke kansen.

Grosso modo vind ik de Islam kut, maar een individuele moslim verdient eerst nog een kans.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_182815585
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 15:35 schreef Maharski het volgende:

[..]

Hoe kan het nou onnatuurlijk zijn als de fucking natuur bepaald heeft dat mensen mensen een homo- of biseksuele geaardheid hebben?
Wat een dom gelul vind ik dat toch altijd.
Heeft de natuur ook bepaald dat jij deze post hebt geschreven of dat mensen het licht uitvonden? Nee, natuurlijk niet.

Homoseksualiteit is wel onnatuurlijk en daar bedoel ik niet mee wat jij denkt.
quote:
1s.gif Op zondag 28 oktober 2018 20:02 schreef Jerruh het volgende:

[..]

Je bent niet geestesziek, maar je vindt jezelf wel dermate belangrijk dat je het jezelf rechtvaardigt totaal ongeinformeerd over voorgaande onderwerpen dingen het internet op te gooien.
Ongeïnformeerd zeg je? Ik heb echt mijn research gedaan over de islam. Ik heb niet alleen gelezen wat anti-islamitische websites over het onderwerp te zeggen hadden, maar ook heb ik argumenten van moslim apologeten gelezen. Daarnaast heb ik ook gewoon de Koran zelf gelezen en daarin is duidelijk te zien hoe andersgelovigen in de islam gezien worden.

Ik heb zelfs op een islamitische site gelezen dat een gematigde (Shi'itische) imam toegaf dat één van hun aankomende messiassen (de imam Mahdi) niet-moslims zal vermoorden.

"The Imam (‘a) replied: “This verse has been revealed about al-Qa’im (‘atfs); it is when he rises up against the Jews, Christians, Sabeans, materialists, those who turned back from Islam, and the infidels of the east and west while offering Islam to them. He will command anyone who accepts it out of his own volition to perform the prayers, pay the zakat and do whatever a Muslim ought to do. He will behead anyone who refuses to become Muslim so much so that not a single infidel will remain in both the east and west of the globe.”

‘Abdullah ibn Bakir asked: “May I be your ransom! There are a lot of people on earth. How could the Imam (‘atfs) make them Muslims or behead them?”

Imam al-Kazim (‘a) replied: “If God wills something, that which is few will become plenty and something plenty will become few.”
Bron: https://www.al-islam.org/(...)mode-conduct-enemies

quote:
Ergo: van alles wat jij erover hebt gezegd bewijzen onderzoeken al het tegendeel en vertellen die onderzoeken ook nog eens dat eventueel negatieve momenten vooral Ontstaan door reacties van buitenaf (lees: mensen zoals jij die oordelen, geweld gebruiken, buitensluiten, bedreigingen etc.)
Heb je het nu over homoseksualiteit of over de islam?

Hoe dan ook.

Islamitisch terreur ontstaat over het algemeen absoluut niet door reacties van buitenaf. Je kan blijven ontkennen wat er in de Koran staat, maar het staat er toch echt. Mocht je willen beweren dat ik de verzen uit hun context haal, lees dit hoofdstuk dan eens:
https://quran.com/47 (Hoofdstuk Muhammad in de Engelstalige online Koran)

"Those who disbelieve and avert [people] from the way of Allah - He will waste their deeds.

And those who believe and do righteous deeds and believe in what has been sent down upon Muhammad - and it is the truth from their Lord - He will remove from them their misdeeds and amend their condition.

That is because those who disbelieve follow falsehood, and those who believe follow the truth from their Lord. Thus does Allah present to the people their comparisons.

So when you meet those who disbelieve [in battle], strike [their] necks until, when you have inflicted slaughter upon them, then secure their bonds, and either [confer] favor afterwards or ransom [them] until the war lays down its burdens. That [is the command]. And if Allah had willed, He could have taken vengeance upon them [Himself], but [He ordered armed struggle] to test some of you by means of others. And those who are killed in the cause of Allah - never will He waste their deeds.

He will guide them and amend their condition

And admit them to Paradise, which He has made known to them.

O you who have believed, if you support Allah, He will support you and plant firmly your feet."

Lees meer op: https://quran.com/47

De Koran is trouwens ook een beetje in "scientology style" geschreven. Moslims gebruiken ook vaak scientology-achtige tactieken om bekeerlingen te winnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2018 15:05:18 ]
pi_182817289
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 15:03 schreef Firewarrior het volgende:
Heeft de natuur ook bepaald dat jij deze post hebt geschreven of dat mensen het licht uitvonden? Nee, natuurlijk niet.

Homoseksualiteit is wel onnatuurlijk en daar bedoel ik niet mee wat jij denkt.
De mens is ook gewoon een product van de natuur. We komen allemaal uit één bron, en daarvan is niets maar dan ook niets uitgesloten. Homoseksualiteit hoort daar gewoon bij. Het botst alleen maar met jouw aangenomen normen en waardensysteem, en jouw idee van hoe 'het' zou horen, en wat wel en niet juist is. Dat is een product van je denken, een bedachte werkelijkheid. Het is verzonnen en heeft geen absolute waarde buiten jou om.
Eens kijken
pi_182818896
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:26 schreef Maharski het volgende:

[..]

De mens is ook gewoon een product van de natuur. We komen allemaal uit één bron, en daarvan is niets maar dan ook niets uitgesloten. Homoseksualiteit hoort daar gewoon bij. Het botst alleen maar met jouw aangenomen normen en waardensysteem, en jouw idee van hoe 'het' zou horen, en wat wel en niet juist is. Dat is een product van je denken, een bedachte werkelijkheid. Het is verzonnen en heeft geen absolute waarde buiten jou om.
Dat is misschien wel zo. Maar dan kun je net zo goed ook zeggen dat iemand vermoorden goed is en daarnaast ook normaal en dat het een product van mijn denken is (een bedachte werkelijkheid) dat dat ongepast gedrag is.

Punt blijft dat het homohuwelijk legaliseren dom is. Ik ben van mening dat je mensen niet respectloos moet behandelen puur omdat ze homoseksueel zijn. Maar betekend dat nou dat je het homohuwelijk toe moet staan?

Seks tussen twee mannen (en seksuele handelingen tussen twee vrouwen) kunnen ook niet, maar je kan dat niet eens controleren.

Ik vind het ook niet normaal als een kind twee vaders of twee moeders heeft en vreemd genoeg zijn er hier mensen die dat wel normaal vinden.
pi_182819000
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:48 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Dat is misschien wel zo. Maar dan kun je net zo goed ook zeggen dat iemand vermoorden goed is en daarnaast ook normaal en dat het een product van mijn denken is (een bedachte werkelijkheid) dat dat ongepast gedrag is.

Punt blijft dat het homohuwelijk legaliseren dom is. Ik ben van mening dat je mensen niet respectloos moet behandelen puur omdat ze homoseksueel zijn. Maar betekend dat nou dat je het homohuwelijk toe moet staan?

Seks tussen twee mannen (en seksuele handelingen tussen twee vrouwen) kunnen ook niet, maar je kan dat niet eens controleren.

Ik vind het ook niet normaal als een kind twee vaders of twee moeders heeft en vreemd genoeg zijn er hier mensen die dat wel normaal vinden.
Gelukkig is jouw mening totaal niet relevant.
ROBODEMONS..................|:(
pi_182819393
Dat dus: het is maar een mening. En meningen, hoe leuk ook, hebben uiteindelijk weinig tot geen waarde, en zijn bovendien inwisselbaar as fuck.
Eens kijken
pi_182819834
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:32 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Dat is heel simpel. Links is ervan overtuigd dat de wereld in tweeeen bestaat: diegene die aan de juiste kant staan en diegene die aan de andere dus verkeerde kant staan
En de linkse wereldbeeld is onrealistisch. Voorbeeld: vroeger was dat voor communisteten de klasse waar je bij hoorde. Alles werdt toen verdeeld in de rijke onderdrukkers aan 1 kant (de slechte kant dus) en diegene die onderdrukt werden die waren de goede
En dat was geen realiteit he want we weten dat veel communistische leiders uit een rijke goed gestelde families kwamen en hun tegenstanders juist uit arme gezinnen

Nu hebben we dat niet meer en bestaat links uit identiteitspolitiek. En diegene die aan de 'juiste' kant staan volgens links zijn diegene die voor massa immigratie is en voor homo huwelijk en voor abortus ect. En iedereen die het niet ermee eens is een racist sexist xenofoob en homofoob. En dat maakt niet uit of je een vrouw bent of zwart of homo.

Links snapt door hun hokjes denken dus ook geen religie, immers kunnen ze alleen maar beredeneren vanuit hun eigen iedeeen over de wereld.
Dus links worstelt met religie: waar hoort religie thuis? Is dat aan de juiste kant van hun idee over goed of staat het aan de foute kant?

Islam is een religie dat niet alleen sexistisch is maar ook nog eens homofobish racistisch en xenofobisch. We weten dat veel islamitische groepen bijv moslimbroederschap beinvloed was door nazi duitsland. Ze onderdrukten mensen om hun eigen ideeen op te leggen aan anderen
Dus veel islamitische groepen zijn facistisch en racistisch maar toch zie je dat links juist vriendjes zijn met die groepen waarom dan

Dat komt omdat links het idee heeft dat hamas en moslimbroeerschap hezbolla enzo allemaal reacties zijn op het kwade westen (de onderdrukkers)
Het gaat links dus niet om de koran of geschiedenis dat interseert links helemaal niet wat de koran zegt (noch de bijbel) alleen maar of een religie aan de juiste kant staat of niet. En omdat moslims gezien worden als de onderdrukten dan is hun religie de islam ook een juiste religie.
Zo simpel is dat

Toen isis op kwam zetten had links wel problemen mee want dat paste dus niet in hun idee van 'goed' en 'fout' he. Maarja ze kondne het niet ontkennen en ook niet ontkennen dat isis niet bestond. Dus wat zag je gebeuren? Politiek zei " ja maar dat is niet de ware islam"
Moslims doodden anderen niet omdat allah en de koran dat zegt maar dat komt omdat ze slachtoffers zijn van kolonisme van het westen. Maw: moslims zijn hier de onderdrukten (slachtoffer) van de onderdrukkers (het kwade westen)

En moslims dooden geen joden of westerlingen omdat de koran dat zegt noch verkrachten moslim migraten de westerse vrouwen omdat de koran dat goed keurt nee dat is puur reactie op de westerse onderdrukking. Dus iemand die een aanslag pleegt op een joodse school of vrouwen verkracht is geen dader maar slachtoffer

Maar ja in het midden oosten worden heel veel moslims gedood door andere moslims. En met de komst van isis wordt dat nog duidelijker. Moslims doden andere moslims omdat ze een eigen kalifaat willen met sharia.
Dus de onderdrukte moslims gedragen zich ineens als de westerse onderdrukkers!
Ojee dus als moslims onderdrukkers kunnen zijn dan stort die linkse idee van hun wereld in elkaar als een kaartenhuis

En om dit te verkomen probeert links mensen te begrijpen waarom ze zulke dingen doen. Dus als ze te horen krijgen dat arme mensen op de vvd stemmen of op trump dan snappen ze het niet meer en denken ze : huh? Waarom stemmen deze mensen niet op links? Nou zullen dat wel racisten zijn

En hoe komt het dat allochtonen stemmen op wilders. Hoe komt het dat er minderheden op trump stemmen? Antwoord: dan zullen deze mensen geen echte minderheden zijn

Links begrijpt religies niet en daarom kunnen ze ook de moslims niet begrijpen. Zij zien de islam net zoals al die andere religies. Ze zullen dus ook niet begrijpen als een imam niet een social justice warrior is en niet opkomt voor homoseksuelen of abortus en vrouwen
Noch begrijpen ze niet dat moslims doden omdat ze geloven in allah en hiernamaals voor martelaren.
Deze ideeen zijn voor de linkse mensen vreemd. Ze begrijpen niet dat de islam niet opkomt voor de natuur en helemaal niet streeft voor goede banen noch voor homorechten en de hele linkse swj agenda

Dus om de islam te begrijpen moet links hun hele geloofsideeen opgeven. Dus zullen ze alles aan doen om de islam niet te begrijpen want als ze dat wel doen dan vernietigen ze niet alleen hun samenwerking met islam maar vernietigd het ook links
Ik vind uit je post totaal niet blijken dat je voor links kunt spreken. Je trekt conclusies waar ik mij niet van voor kan stellen dat een links liberaal zich hier in kan vinden.
En dit is ook waar het in het hele links en rechts verhaal imo helemaal fout gaat. Mensen die in een ander politiek spectrum zitten vullen zelf in wat de andere kant wel of niet vindt. Je gaat totaal voorbij aan het feit dat de punten die je noemt heel weinig met links liberalen te maken hebben maar het punten zijn van extremen die alles overschreeuwen in het debat. De dingen die je zegt of hoe jij ze ziet heeft heel weinig te maken met 'normaal' links.
Nu leven we in het wereld waar het heel moeilijk is om nuance toe te passen en het veel makkelijker is om mensen als ze kleur bekennen direct in een bepaald hoekje te drukken maar of we hier eerlijke discussies van krijgen, dat denk ik niet.
Begrijp me goed, ik pak nu jouw post als voorbeeld maar dit geldt uiteraard ook voor mensen die rechts gelijk zien als nazisme.

Maar als je echt oprecht antwoord wil hebben dan zou je ook moeten kappen met posts als 'links is niet goed wijs' Dit getuigt niet van respect voor je tegenstanders en slaat de discussie heel mooi dood.

De beste post in dit topic (imo) wordt totaal over het hoofd gezien juist door de nuance in de post.

quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 00:29 schreef TheRussianBear het volgende:
Wij zijn tolerant tegenover bepaalde moslims. Het overgrote merendeel dat niet extremist is, die een meerwaarde vormt aan de maatschappij, die best aangename mensen zijn, soms zelfs aangenamer dan christenen of atheïsten die veel sneller kunnen oordelen over mensen.

Maar ik ga wel akkoord dat er een fundamenteel probleem is met vooral moslimfundamentalisten, net zoals dat probleem ook aanwezig is bij christenfundamentalisten of radicale christenen, maar die zijn hier quasi al uitgestorven.

Bijkomend probleem is dat het integratieproces voor sommigen gewoon niet zo makkelijk verloopt, dat sommigen zich niet kunnen of willen aanpassen, dat bepaalden in probleemwijken/probleemsituaties wonen en er in bepaalde regio's / steden / districten ghetto's zijn die de assimilatie van moslims / immigranten in onze cultuur en ons land niet bevorderen. Het is niet de bedoeling dat we overal "Klein-Jordanie", "Klein-Turkije", "Joodse gemeenschap" enzovoort hier hebben. Immigranten dienen gewoon verspreid over het land te worden, en onze taal te leren net zoals wij we ons ook daarvoor moeten openstellen.

Al is dat misschien al niet zo een super links standpunt meer. Ik ben op economisch vlak een pak linkser dan op sociaal vlak. Zo ben ik bijvoorbeeld ook niet zo te vinden voor positieve discriminatie (omdat de kwaliteit dat niet bevordert en de beste kandidaat bijvoorbeeld niet altijd wordt gekozen omdat raciale / genderquota moeten behaald worden en dat vind ik belachelijk). En politieke correctheid is verder ook best eng aan het worden. Politieke incorrectheid vind ik verder trouwens ook not done. Gewoon normalisatie graag, dank je. En hoofddoeken enzovoort horen niet thuis in onze cultuur of toch niet op ambtenaarplaatsen.

Mensen die geen meerwaarde vormen voor onze maatschappij, die zich niet voldoende willen aanpassen (en geloof me de maatschappij is "zeer tolerant") en zeker de mensen die in de criminaliteit belanden (vanaf diefstal) mogen indien eerste gen immigranten teruggestuurd worden.

Tweede / Derde en Vierde graadsimmigranten zijn verder gewoon Belgen imo, maar er moeten wel maatregelen genomen worden om die mensen meer te verspreiden, want het vormen van ghetto's is voor niemand goed.

Ik blijf er wel bij dat het echt om een kleine minderheid gaat, maar in bepaalde regio's (vooral steden) is het wel een groot probleem. Zoals in Molenbeek dat ik met momenten vergelijk met Zuid-Afrika. Waarom vergelijk ik dat met Zuid-Afrika. Wel omdat ik in Zuid-Afrika niet zou "durven" op een linkse partij te stemmen omdat links (ANC en extreemlinks) = zwarte bevolking en blank = liberale partij. In Molenbeek zou ik wellicht ook niet durven op sociaaldemocraten te stemmen omwille van die reden, en ondanks dat ik echt authentiek links ben, daar wellicht op centrumrechts stemmen of zelfs N-VA (wat gezien het daar een kleine minderheid is geen slechte keuze is), maar wat ik op federaal, vlaams en europees niveau nooit zou doen gezien het al te veel populariteit heeft, en ik op zeer veel vlakken niet akkoord ga met het beleid.

Je mag wel niet vergeten dat de politici en de media graag met onze angsten spelen, zeker rechtse media en politici doen dat maar al te graag, en dat er dan sprake is van normvervaging of een andere perceptie. Uiteindelijk heb ik in de realiteit nog nooit een probleem ervaren met vreemdelingen. Ook omdat ik niet echt in een regio woon waar dat wel echt een kwestie was. Natuurlijk zullen er wel eens wat op school geweest zijn die me bijvoorbeeld niet graag hadden, of waar ik niet populair bij was, maar zo waren er evenzeer ook gewoon blanken.

Of ja, één keer wel een probleem ervaren met vreemdelingen maar dat was wanneer ik heel jong was, en in één v/d suburbs in Lille. Agressie van een vreemdeling tov mijn ouders wanneer ik jong was in de auto dusja. Misschien vergeet ik nog wel iets. Maar je mag niet vergeten dat een immigratieproces niet éénvoudig is. Misschien juist daarmee dat het wel strenger moet., dus daarmee ga ik wel akkoord met rechts. En dat is ook ten voordele van de immigrant in kwestie zelf. Natuurlijk is een bepaald geval nooit zwart-wit. Wat met vluchtelingen. Maar ik denk dat de beste oplossing is vluchtelingenkampen op strategische plaatsen gaan organiseren. Het is niet de bedoeling om hele landen te gaan importeren omdat er ergens oorlog is. Het uitroeien van oorlog zal helaas nog niet voor meteen zijn. En andere derdewereldlanden etc... gebruiken ook vluchtelingenkampen. Daar is niets mis mee. Verder moet links ook beseffen dat je de armoede niet aanpakt door armoede te gaan importeren. Dat is een contradictie op zijn eigen. Anderzijds ga ik er ook niet akkoord mee met hoe rechtse politici het immigrantendebat gebruiken om er stemmen op te winnen, te polariseren en tweets te gebruiken met #opkuisen. Zo behandel je mensen niet. Voer gewoon je job uit. Punt.
ijs_beer fan!
pi_182825161
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:48 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ik vind het ook niet normaal als een kind twee vaders of twee moeders heeft en vreemd genoeg zijn er hier mensen die dat wel normaal vinden.
Ik vind het ook niet normaal, maar wie ben ik?
pi_182825376
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 17:32 schreef Szikha2 het volgende:
Dat komt omdat links het idee heeft dat hamas en moslimbroeerschap hezbolla enzo allemaal reacties zijn op het kwade westen (de onderdrukkers)
Je weet wat een stropopredenering is ? Dit dus.
Je fabriceert een fout standpunt die je in de schoenen van 'links' schuift
Ik ben links en dit is niet mijn mening, Ook niet van de meeste linkse mensen die ik ken.
Ook niet van linkse opiniemakers.
Zeker is het zo dat westerse landen de neiging hebben de baas te spelen over de hele wereld en dat is een factor in de groei van moslimfundamentalisme.
Maar dat fundamentalisme heeft net zoals westers cultuurfundamentalisme ( PVV, extreemrechts) zijn eigen dynamiek van binnenuit de samenleving zelf.

quote:
Het gaat links dus niet om de koran of geschiedenis dat interseert links helemaal niet wat de koran zegt (noch de bijbel) alleen maar of een religie aan de juiste kant staat of niet. En omdat moslims gezien worden als de onderdrukten dan is hun religie de islam ook een juiste religie.
Zo simpel is dat
Nog een stropop Wbt dat vet gedrukte, je fabriceert zelf een dom en fout standpunt die je 'links ' opdringt.
Logisch dat je met zoveel vervalsingen je steeds ruzie krijgt met weldenkende mensen
pi_182827009
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 09:38 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Je begint me integratie, maar eindigt met assimilatie. Dit is nu precies het knelpunt. Veel Nederlanders spreken altijd eufemistisch over integratie, maar onder aan de streep verlangen ze assimilatie.
Is dat niet gewoon hetzelfde?
PVDA-PTB lid. Sanders supporter. Student psychologie. Interesse voor films, sport, geschiedenis, multimedia, wereldpolitiek, geologie en het weer.
pi_182828436
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 09:38 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Je begint me integratie, maar eindigt met assimilatie. Dit is nu precies het knelpunt. Veel Nederlanders spreken altijd eufemistisch over integratie, maar onder aan de streep verlangen ze assimilatie.
Nee hoor, onder de streep verlangen ze contributie (en niet eens participatie, ondanks de woorden van Rutte). Kijk maar naar de Chinezen - de gemiddelde Chinees in Nederland spreekt net zo slecht Nederlands als de gemiddelde moslim en gaat prive vooral om metandere Chinezen - maar heeft wel een inkomen ipv een uitkering en komt niet iedere week in opsporing verzocht. En dus wordt over die bevolkingsgroep nauwelijks geklaagd, ook al worden ze dus wel als "Chinezen" ipv "Nederlanders van Chinese afkomst" gezien.

[ Bericht 4% gewijzigd door Kassamiep op 30-10-2018 05:43:37 ]
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 10:11:38 #157
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182830926
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:48 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Dat is misschien wel zo. Maar dan kun je net zo goed ook zeggen dat iemand vermoorden goed is en daarnaast ook normaal en dat het een product van mijn denken is (een bedachte werkelijkheid) dat dat ongepast gedrag is.

Punt blijft dat het homohuwelijk legaliseren dom is. Ik ben van mening dat je mensen niet respectloos moet behandelen puur omdat ze homoseksueel zijn. Maar betekend dat nou dat je het homohuwelijk toe moet staan?

Seks tussen twee mannen (en seksuele handelingen tussen twee vrouwen) kunnen ook niet, maar je kan dat niet eens controleren.

Ik vind het ook niet normaal als een kind twee vaders of twee moeders heeft en vreemd genoeg zijn er hier mensen die dat wel normaal vinden.
Heb je deze gemist zeker?

https://www.ad.nl/wetensc(...)edt-ei-uit~aa3ac654/
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182832560
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:11 schreef nixxx het volgende:

[..]

Heb je deze gemist zeker?

https://www.ad.nl/wetensc(...)edt-ei-uit~aa3ac654/
Deze heb jij niet gemist?
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 12:56:33 #159
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182834114
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 11:33 schreef Hamzoef het volgende:

Ik denk dat integratie voldoende is.
Moeten de moslims wel heel verlicht en liberaal zijn.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 13:03:32 #160
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182834220
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 00:20 schreef TheRussianBear het volgende:

[..]

Is dat niet gewoon hetzelfde?
Nee, bij assimilatie neemt de niet-dominante groep volledig de cultuur van de dominante groep over. Bij integratie is dat niet zo.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 13:13:55 #161
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182834366
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:11 schreef nixxx het volgende:

[..]

Heb je deze gemist zeker?

https://www.ad.nl/wetensc(...)edt-ei-uit~aa3ac654/
quote:
Het is niet uitzonderlijk dat twee pinguïns van hetzelfde geslacht een koppel vormen. Ook in de natuur gebeurt dit, alleen houden de stelletjes het niet lang vol met elkaar omdat ze zich niet kunnen voortplanten. Uiteindelijk gaan ze dan toch op zoek naar een andere partner.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 13:18:51 #162
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182834482
quote:
7s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:52 schreef Morrigan het volgende:

Gelukkig is jouw mening totaal niet relevant.
Natuurlijk is zijn mening wel relevant. Als hij 5 miljoen anderen tegenkomt met dezelfde mening, dan gaan er dingen veranderen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182835290
Omdat ze weliswaar geschopt hebben tegen het christendom en dit nog steeds doen, maar wel verlangen naar een bepaalde vorm van verlossing. Je ontsnapt niet zomaar aan de religieus-culturele wortels van het Europese christendom. De goedmensen-brigade wordt gedreven door een "ik wil naar een soort paradijs na mijn dood"-mentaliteit. Het is nep, het is zelfbevlekking.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_182835810
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 13:53 schreef Oostwoud het volgende:
Omdat ze weliswaar geschopt hebben tegen het christendom en dit nog steeds doen, maar wel verlangen naar een bepaalde vorm van verlossing. Je ontsnapt niet zomaar aan de religieus-culturele wortels van het Europese christendom. De goedmensen-brigade wordt gedreven door een "ik wil naar een soort paradijs na mijn dood"-mentaliteit. Het is nep, het is zelfbevlekking.
_O-
pi_182836340
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 10:11 schreef nixxx het volgende:

[..]

Heb je deze gemist zeker?

https://www.ad.nl/wetensc(...)edt-ei-uit~aa3ac654/
Sinds wanneer lijken mensen ook maar enigzins op pinguïns?
pi_182836567
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 14:48 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Sinds wanneer lijken mensen ook maar enigzins op pinguïns?
Het slaat op jouw opmerkingen dat het onnatuurlijk is. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur en in de natuur komt homoseksualiteit gewoon voor. Niets ongewoons aan.

According to Bagemihl (1999), same-sex behavior (comprising courtship, sexual, pair-bonding, and parental activities) has been documented in over 450 species of animals worldwide
https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
Lees ook de lijst met de bronnen onder aan de pagina als je niet gecharmeerd bent van een wiki link. Voor alles wat er beweerd wordt kun je doorklikken ( bij references) naar de bron..

Jammer dat je niet op de rest in gaat maar alleen af en toe een oneliner eruit gooit of het over iets hebt waar je een persoonlijke hekel aan hebt, je opende een topic met een vraag en gaat nergens op in.
ijs_beer fan!
pi_182836776
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:56 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Moeten de moslims wel heel verlicht en liberaal zijn.
Het uiteindelijke doel van de islam is werelddominatie (dat iedereen moslim wordt). Sommige moslims doen zich misschien gematigd voor, maar alle gematigde moslims in het westen zijn slechts pionnen die gebruikt worden om Nederland (en andere Europese landen) makkelijker over te nemen. Overigens worden sommige van die "gematigde moslims" straks opeens radicaal. Zeker als ze meer kansen krijgen om hun radicalisme te praktiseren.

Bijna alle moslims geloven dat Jezus terug zal keren als radicale moslim en alle niet-moslims die zich weigeren te bekeren zal vermoorden. Volgens de Hadiths zal hij hierbij geholpen worden door de Imam Mahdi die (volgens de Hadiths) zal verschijnen voordat Jezus terugkeert.

De basis hiervoor is ook al in de Koran gelegd, maar in een abstractere vorm. In de Koran wordt duidelijk dat ongelovigen gehaat worden en dat ze vermoord moeten worden. We hoeven dit niet te ontkennen. Terroristenorganisaties als ISIS interpreteren de Koran en de Hadiths correct en hun leden gedragen zich een beetje zoals Mohammed deed, maar niet precies hetzelfde.

We hoeven niet te ontkennen wat in de Koran staat. Mensen hebben verzonnen dat radicale moslims een verdraaide interpretatie hanteren, maar dit is onjuist.

Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day and who do not consider unlawful what Allah and His Messenger have made unlawful and who do not adopt the religion of truth from those who were given the Scripture - [fight] until they give the jizyah willingly while they are humbled. - Surah 9:29

The Jews say, "Ezra is the son of Allah "; and the Christians say, "The Messiah is the son of Allah ." That is their statement from their mouths; they imitate the saying of those who disbelieved [before them]. May Allah destroy them; how are they deluded? - Surah 9:30

It is He who has sent His Messenger with guidance and the religion of truth to manifest it over all religion, although they who associate others with Allah dislike it. - Surah 9:33

The ones who have believed, emigrated and striven in the cause of Allah with their wealth and their lives are greater in rank in the sight of Allah . And it is those who are the attainers [of success]. - Surah 9:20

O Prophet, fight against the disbelievers and the hypocrites and be harsh upon them. And their refuge is Hell, and wretched is the destination. - Surah 9:73

Those who believe say, "Why has a surah not been sent down? But when a precise surah is revealed and fighting is mentioned therein, you see those in whose hearts is hypocrisy looking at you with a look of one overcome by death. And more appropriate for them [would have been]
- Surah 47:20

Obedience and good words. And when the matter [of fighting] was determined, if they had been true to Allah, it would have been better for them.
- Surah 47:21

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not. - Surah 2:216
pi_182836955
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 15:00 schreef NanKing het volgende:

[..]

Het slaat op jouw opmerkingen dat het onnatuurlijk is. Wij mensen zijn onderdeel van de natuur en in de natuur komt homoseksualiteit gewoon voor. Niets ongewoons aan.

De vraag kunnen ze onderling kinderen verwekken?
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 15:44:04 #169
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182837670
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 14:48 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Sinds wanneer lijken mensen ook maar enigzins op pinguïns?
Wat NanKing zei. Jij claimt dat het onnatuurlijk is, maar het komt in de natuur juist wijdverbreid voor.

Wat John over kinderen verwekken zegt heeft er ook weer niets mee te maken of iets natuurlijk is of niet.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182837891
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 15:44 schreef nixxx het volgende:

[..]


Wat John over kinderen verwekken zegt heeft er ook weer niets mee te maken of iets natuurlijk is of niet.
Uiteraard heeft dat er niks mee vandoen, vanwaar die drang om een kind op te voeden dan of om te hebben?

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2018 15:54:14 ]
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 16:00:49 #171
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_182838174
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 15:52 schreef john2406 het volgende:

[..]

Uiteraard heeft dat er niks mee vandoen, vanwaar die drang om een kind op te voeden dan of om te hebben?
Alle treinen fluiten, Socrates fluit, Socrates is een trein.

Dat de drang om kinderen te maken aangeboren is, natuurlijk is voor de meeste mensen, betekent niet dat alles dat natuurlijk is erop gericht is om kinderen te maken.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_182838298
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 16:00 schreef nixxx het volgende:

[..]

Alle treinen fluiten, Socrates fluit, Socrates is een trein.

Dat de drang om kinderen te maken aangeboren is, natuurlijk is voor de meeste mensen, betekent niet dat alles dat natuurlijk is erop gericht is om kinderen te maken.
Vindt jij het normaal dat een kind opgroeien doet in een gezin waar gelijk geaarden zich kussen?
Verder wil ik er niet over uitweiden, die gelijk geaarden zullen het volgens mij niet bij kussen houden laat ik het zo noemen. Ik vind het niet normaal dat is mijn mening, dat een kind vrij mag zijn welke richting het uitgaat is wat mij betreft weer een ander verhaal.
pi_182839720
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 16:04 schreef john2406 het volgende:

[..]

Vindt jij het normaal dat een kind opgroeien doet in een gezin waar gelijk geaarden zich kussen?
Verder wil ik er niet over uitweiden, die gelijk geaarden zullen het volgens mij niet bij kussen houden laat ik het zo noemen. Ik vind het niet normaal dat is mijn mening, dat een kind vrij mag zijn welke richting het uitgaat is wat mij betreft weer een ander verhaal.
Ja, ik vind dat normaal. Ben er ook helemaal van overtuigd dat mijn (nog niet bestaande kind) in een zeer liefdevolle omgeving groot zal worden.

Heel naar vooroordeel wat je hebt homoseksualiteit gelijk staat aan een los seksueel moraal. Hoezo zou ik mij anders gedragen om een kind heen dan dat mijn ouders bij mij hebben gedaan omdat ik op het gelijke geslacht val? Fijn dat je het niet normaal vindt en dat mag ook van mij (lief he :') ) maar probeer je mening niet door te drukken alsof het de waarheid is (al valt dat bij jou nog mee).
ijs_beer fan!
pi_182839800
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 17:05 schreef NanKing het volgende:

[..]

Ja, ik vind dat normaal. Ben er ook helemaal van overtuigd dat mijn (nog niet bestaande kind) in een zeer liefdevolle omgeving groot zal worden.

Heel naar vooroordeel wat je hebt homoseksualiteit gelijk staat aan een los seksueel moraal. Hoezo zou ik mij anders gedragen om een kind heen dan dat mijn ouders bij mij hebben gedaan omdat ik op het gelijke geslacht val? Fijn dat je het niet normaal vindt en dat mag ook van mij (lief he :') ) maar probeer je mening niet door te drukken alsof het de waarheid is (al valt dat bij jou nog mee).
Wordt jij daar veel naar gevraagd ?
Zou je kinderen willen en hoe zou je daar mee omgaan ?
pi_182847728
Ik neem aan gelezen om een verdere discussie te vermijden weg ermee, ik blijf voor mij die mening toebedeeld, sorry ik kan het niet helpen.

[ Bericht 45% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2018 23:13:05 ]
pi_182847789
Edit

[ Bericht 49% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2018 23:13:34 ]
  woensdag 31 oktober 2018 @ 07:56:45 #177
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182850814
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 15:09 schreef Firewarrior het volgende:

De basis hiervoor is ook al in de Koran gelegd, maar in een abstractere vorm.
Jij moet de bijbel eens aandachtig lezen. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182850899
Links-liberalen zijn niet alleen maar tolerant t.o.v. de islam, was dat maar zo, dan was er nog hoop. Er is hier sprake van pure adoratie.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:59:22 #179
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182851929
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 23:35 schreef Monolith het volgende:

[..]

Types als oranjevogel en firewarrior beschouw ik ook als geestesziek, maar om ze nou uit voorzorg te castreren is ook weer zowat.
Dat soort haatdragende types trekken toch geen vrouw aan. Dat is dan ook waar hun frustratie vandaan komt. :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182853228
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:56 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Jij moet de bijbel eens aandachtig lezen. :)
Zit niet haat bij hoor.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 11:22:31 #181
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182853259
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:20 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Zit niet haat bij hoor.
In de bijbel?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182853298
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:22 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

In de bijbel?
Ja.
Nou ja goed wel veldslagen en zo maar vrouwenonderdrukking niet...
pi_182853309
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:24 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ja.
Nou ja goed wel veldslagen en zo maar vrouwenonderdrukking niet...
Kniel voor zulke beelden niet neer, vereer ze niet, want ik, de HEER, uw God, duld geen andere goden naast mij. Voor de schuld van de ouders laat ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze mij haten;
pi_182853336
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:25 schreef john2406 het volgende:

[..]

Kniel voor zulke beelden niet neer, vereer ze niet, want ik, de HEER, uw God, duld geen andere goden naast mij. Voor de schuld van de ouders laat ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze mij haten;
Dat laatste gaat over de erfzonde.
Je kan toch niet 2 heren dienen ?
En boeten moet je niet letterlijk opvatten natuurlijk
pi_182853343
maar als ze mij liefhebben en doen wat ik gebied, bewijs ik hun mijn liefde tot in het duizendste geslacht.
Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan.
pi_182853354
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:27 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Dat laatste gaat over de erfzonde.
Je kan toch niet 2 heren dienen ?
En boeten moet je niet letterlijk opvatten natuurlijk
Liefde wel letterlijk opvatten?
pi_182853359
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:27 schreef john2406 het volgende:
maar als ze mij liefhebben en doen wat ik gebied, bewijs ik hun mijn liefde tot in het duizendste geslacht.
Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan.
Dat is een mooie boodschap wat je in de Koran niet zo snel zal tegenkomen ;)
pi_182853365
Staat dat hele boek niet vol tegenstrijdig heden? Lijkt wel een wetboek?
pi_182853381
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:28 schreef john2406 het volgende:

[..]

Liefde wel letterlijk opvatten?
Boete doen is onder andere schuldbelijden.
Ieder mens heeft een eigen verantwoordelijkheid, maar we mogen/moeten ook voor andere bidden opdat ze Hem mogen leren kennen.
pi_182853411
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:29 schreef john2406 het volgende:
Staat dat hele boek niet vol tegenstrijdig heden? Lijkt wel een wetboek?
Nee het is niet tegenstrijdig.
En de Heere doet het uit liefde, de Tien Geboden bijv.
Die is niet om ons te straffen maar meer als een soort spiegel.
Een kind van 2 die dicht bij de kachel staat laat je niet aan zijn lot over,
Zo doet God ook niet aan ons.
pi_182853431
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:28 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Dat is een mooie boodschap wat je in de Koran niet zo snel zal tegenkomen ;)
Nog een bijbel nog een koran hang ik aan, ik vertaal het anders ik geloof maar ik heb er geen kerk voor nodig, daar geloven en pratiseren doet men niet alleen in een kerk.

quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:24 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ja.
Nou ja goed wel veldslagen en zo maar vrouwenonderdrukking niet...
Ik lees echter ook andere dingen in dat boek waar ik het niet mee eens ben.
Zo vind ik het ook niet normaal dat men in Rome evt op een gouden pot gaat schijten bij alle armoede die er is op de wereld, en die verkondigen help U naasten?
pi_182853490
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:32 schreef john2406 het volgende:

[..]

Nog een bijbel nog een koran hang ik aan, ik vertaal het anders ik geloof maar ik heb er geen kerk voor nodig, daar geloven en pratiseren doet men niet alleen in een kerk.

[..]

Ik lees echter ook andere dingen in dat boek waar ik het niet mee eens ben.
Zo vind ik het ook niet normaal dat men in Rome evt op een gouden pot gaat schijten bij alle armoede die er is op de wereld, en die verkondigen help U naasten?
Hoe geloof je dan ?
God heeft ons de Bijbel gegeven om daaruit kracht en geloof te putten.
De kerk is ook bedoeld om voor anderen er te zijn om te bidden voor je naaste en voor zieke kerkleden bijvoorbeeld.
Je kan die situatie daar niet vergelijken met hier natuurlijk
Net zo min de situatie van 1950 ten opzichte van 2018.
pi_182853496
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:31 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Nee het is niet tegenstrijdig.
En de Heere doet het uit liefde, de Tien Geboden bijv.
Die is niet om ons te straffen maar meer als een soort spiegel.
Een kind van 2 die dicht bij de kachel staat laat je niet aan zijn lot over,
Zo doet God ook niet aan ons.
Dat jij mij dit vertellen doet, waarom doet de die persoon het zelf niet?
Dan zou ik evt waarde aan hechten, werd het boek voor of na Jezus zijn dood geschreven en door hoeveel handen ging het verhaal?
pi_182853518
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:35 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Hoe geloof je dan ?
God heeft ons de Bijbel gegeven om daaruit kracht en geloof te putten.
De kerk is ook bedoeld om voor anderen er te zijn om te bidden voor je naaste en voor zieke kerkleden bijvoorbeeld.
Je kan die situatie daar niet vergelijken met hier natuurlijk
Net zo min de situatie van 1950 ten opzichte van 2018.
Staat onder je reactie met gezonde achterdocht, dat boek werd het wel door een gewoon persoon geschreven of door het opkomende kapitaal? Om ergens een leidraad te hebben?
pi_182853535
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:36 schreef john2406 het volgende:

[..]

Dat jij mij dit vertellen doet, waarom doet de die persoon het zelf niet?
Dan zou ik evt waarde aan hechten, werd het boek voor of na Jezus zijn dood geschreven en door hoeveel handen ging het verhaal?
De persoon doet het wel. Dat kan je ook lezen.
Nee, hij leeft niet meer maar je kan het wel lezen natuurlijk.
Je mag er altijd bidden om het te mogen verstaan en begrijpen het gelezen.
Dat laatste doet er niet zo heel veel aan toe.
Niemand spreekt daar elkaar tegen.
pi_182853586
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:37 schreef john2406 het volgende:

[..]

Staat onder je reactie met gezonde achterdocht, dat boek werd het wel door een gewoon persoon geschreven of door het opkomende kapitaal? Om ergens een leidraad te hebben?
Niet door het opkomend kapitaal, maar dat is ook meteen een les voor ons dat geld, haver en goed niet belangrijk zijn om een Kind van God te zijn.
Het is door een persoon geschreven die geïnspireerd is door God. Maar die niet als een robot alles heeft opgeschreven maar wel met de ervaring die hij had en alle gebeurtenissen. Het is daarmee niet eenzijdig of gekeken van 1 kant anders zou het geschrevene in al die jaren het nooit ´overleefd´hebben.
pi_182853597
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:38 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

De persoon doet het wel. Dat kan je ook lezen.
Nee, hij leeft niet meer maar je kan het wel lezen natuurlijk.
Je mag er altijd bidden om het te mogen verstaan en begrijpen het gelezen.
Dat laatste doet er niet zo heel veel aan toe.
Niemand spreekt daar elkaar tegen.
Ik bid dagelijks voor een miljard als het verhoord wordt bid ik verder.

Wie is er al eens bewezen terug gekomen uit het dodenrijk, en zei mij dat het er heerlijk is?

En nou kom aub niet met Jezus he, ook dat staat in dat boek waar ik geen getuige van ben geweest!
pi_182853611
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:42 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik bid dagelijks voor een miljard als het verhoord wordt bid ik verder.

Wie is er al eens bewezen terug gekomen uit het dodenrijk, en zei mij dat het er heerlijk is?

En nou kom aub niet met Jezus he, ook dat staat in dat boek waar ik geen getuige van ben geweest!
Belachelijk om God te zien als een Sinterklaas die je alles wel geeft waar je om vraagt.
Voor mij einde discussie.
pi_182853633
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:41 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Niet door het opkomend kapitaal, maar dat is ook meteen een les voor ons dat geld, haver en goed niet belangrijk zijn om een Kind van God te zijn.
Het is door een persoon geschreven die geïnspireerd is door God. Maar die niet als een robot alles heeft opgeschreven maar wel met de ervaring die hij had en alle gebeurtenissen. Het is daarmee niet eenzijdig of gekeken van 1 kant anders zou het geschrevene in al die jaren het nooit ´overleefd´hebben.
Er zou nog een boek in de bieb liggen in Rome wat men niet in mag zien. Dat zou 1 en ander tegen kunnen spreken, waarom mag men het niet inzien?
pi_182853646
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:43 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Belachelijk om God te zien als een Sinterklaas die je alles wel geeft waar je om vraagt.
Voor mij einde discussie.
Waarom zou ik dan bidden, het is sinterklaas immers niet?

Zal ik je mijn visie eens geven, God helpt die welke zichzelf helpen.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2018 11:46:15 ]
  woensdag 31 oktober 2018 @ 12:08:48 #201
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182854120
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:27 schreef Geytenbeekje het volgende:

En boeten moet je niet letterlijk opvatten natuurlijk
Maar als die passages in de Koran wel? :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_182854137
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 12:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Maar als die passages in de Koran wel? :)
Ligt eraan in welk context geschreven is.
99,999 procent doet het niet in ieder geval
pi_182855860
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:59 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Dat soort haatdragende types trekken toch geen vrouw aan. Dat is dan ook waar hun frustratie vandaan komt. :')
Ik ben over het algemeen allesbehalve haatdragend, maar dat neemt niet weg dat ik slechte dingen haat. Ik zie de islam als grote bedreiging voor onze toekomst.

Maar goed wat jij van me vindt is verder niet mijn probleem. Dat jij wél haatdragend bent blijkt uit je post. Je denkt dat je stoer bent ofzo.
pi_182855908
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 12:08 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Maar als die passages in de Koran wel? :)
"Ik zal terreur zaaien in de harten van de ongelovigen, dus hak hun hoofden eraf en snij al hun vingertoppen eraf."
Kun je dat figuurlijk nemen?

Quran 8:12 – “I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them”
  woensdag 31 oktober 2018 @ 13:53:57 #205
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_182856017
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:47 schreef Firewarrior het volgende:

"Ik zal terreur zaaien in de harten van de ongelovigen, dus hak hun hoofden eraf en snij al hun vingertoppen eraf."
Kun je dat figuurlijk nemen?

Quran 8:12 – “I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them”
Er staan ook teksten in het Oude Testament waar de Joden er toe worden aangezet om de Filistijnen uit te roeien. Dat als je twee gewassen op hetzelfde veld zet, dat je moet worden gestenigd.
Je geeft er geen enkel kader of referentie bij. Net als de Bijbel is de Koran geschreven door mensen, tenslotte. Deze teksten kunnen wel toegevoegd zijn door 1 extremist.

Het is kortzichtig om te denken dat de Islam wezenlijk anders is dan het Christendom. Ze lopen misschien wat achter, maar daar houdt het wel op, denk ik.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  woensdag 31 oktober 2018 @ 14:51:50 #206
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182857035
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:45 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ik ben over het algemeen allesbehalve haatdragend, maar dat neemt niet weg dat ik slechte dingen haat. Ik zie de islam als grote bedreiging voor onze toekomst.

Maar goed wat jij van me vindt is verder niet mijn probleem. Dat jij wél haatdragend bent blijkt uit je post. Je denkt dat je stoer bent ofzo.
Ja maar je bent alsnog alleen en gefrustreerd.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182857418
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:51 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Ja maar je bent alsnog alleen en gefrustreerd.
Ik ben er niet echt boos over.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:24:50 #208
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182857569
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:15 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ik ben er niet echt boos over.
Nee precies, je windt je doorgaans alleen op over moslims, homo's en feministen (lees: vrouwen) in één van je honderd misogyne tirades waarin jij het als blanke hetero man van 1,70 'het feminisme' de schuld geeft van het feit dat je nog maagd bent.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182857583
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:24 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Nee precies, je windt je doorgaans alleen op over moslims, homo's en feministen (lees: vrouwen) in één van je honderd misogyne tirades waarin jij het als blanke hetero man van 1,70 'het feminisme' de schuld geeft van het feit dat je nog maagd bent.
Ik ben ook maagd en zal het ook blijven ook!
Mag ik nu boos zijn.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:28:05 #210
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182857617
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:26 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik ben ook maagd en zal het ook blijven ook!
Mag ik nu boos zijn.
Weet ik niet! Maar neem een kijkje op je FP en kijk of je je kan aansluiten bij die boze mensen. Samen tieren op moslims, immigranten en SJW's die blanke boosmeneertjes schijnbaar groot onrecht aandoen. :{
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_182857629
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:28 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Weet ik niet! Maar neem een kijkje op je FP en kijk of je je kan aansluiten bij die boze mensen. Samen tieren op moslims, immigranten en SJW's die blanke boosmeneertjes schijnbaar groot onrecht aandoen. :{
Jij begrijpt de grap niet, maagd van sterrenbeeld, ik zal het maar toelichten, denk dat het niet reikt bij je?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2018 15:29:45 ]
pi_182857648
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:24 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Nee precies, je windt je doorgaans alleen op over moslims, homo's en feministen (lees: vrouwen) in één van je honderd misogyne tirades waarin jij het als blanke hetero man van 1,70 'het feminisme' de schuld geeft van het feit dat je nog maagd bent.
Je bent wel goed in dingen verzinnen. Je hebt een grote fantasie.

Ik heb kritiek op de islam, dat klopt.
Ik heb kritiek op het radicale feminisme van tegenwoordig

Maar ik heb geen idee over welke misogyne tirades je het hebt. Ik ben niet misogynistisch, maar ik ben wel een tegenstander van het huidige (radicale) westerse (derdegolfs-) feminisme. Verder geef ik het feminisme niet de schuld van het feit dat ik nog maagd ben.

Overigens zit ik er niet zo heel erg mee dat ik nog maagd ben. Ten eerste: Seks is overrated. En ten tweede: Wie zegt dat ik over 10 jaar nog maagd ben?

Je verzint gewoon dingen en je hebt duidelijk niks beters te doen dan onbekenden te bashen op een internetforum. Je kent mij niet eens.

Ga iets nuttigs doen ipv onzin uit te kramen en mensen die je niet kent te bashen.
pi_182857684
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:28 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Weet ik niet! Maar neem een kijkje op je FP en kijk of je je kan aansluiten bij die boze mensen. Samen tieren op moslims, immigranten en SJW's die blanke boosmeneertjes schijnbaar groot onrecht aandoen. :{
Ons land gaat wel naar de klote. Ik wil niet dat moslims ons land overnemen.

Ik haat de islam en hoe meer ik mij erin verdiep, hoe erger ik het ga haten. De islam is echt een grote dreiging en dat wordt steeds duidelijker. Maar mensen zoals jij met tunnelvisie denken dat ik slechts uit frustratie haat aan het zaaien ben of dat ik zo veel stress heb dat ik niks beters te doen heb dan mensen bashen. Maar zo zit de vork niet in de steel.
pi_182857688
Zo heb ik ook kritiek op de kerk, niet meer of minder als iets anders, ik begrijp het bij god niet al dat geld en goud en dan nog al die armoede in de wereld hoe kan het?

Men was in mijn opa zijn tijd al geld op aan het halen voor water in Afrika, als ze dat nu nog niet hebben krijgen ze het dan wel ooit?
pi_182857752
Oja ik ben volgens mij links en heb niks ertegen mits dat men zich gedragen doet, doet men dat niet dan ben ik opeens rechts, en dan zou ik zeggen vertrek maar met de noorderzon!
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:44:58 #216
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_182857833
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:32 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ons land gaat wel naar de klote. Ik wil niet dat moslims ons land overnemen.

Ik haat de islam en hoe meer ik mij erin verdiep, hoe erger ik het ga haten. De islam is echt een grote dreiging en dat wordt steeds duidelijker. Maar mensen zoals jij met tunnelvisie denken dat ik slechts uit frustratie haat aan het zaaien ben of dat ik zo veel stress heb dat ik niks beters te doen heb dan mensen bashen. Maar zo zit de vork niet in de steel.
Ja precies. Alleen andersgelovigen... en vrouwen... en homo's. Eigenlijk haat je precies de dingen die moslims ook haten. Ik denk dat je meer met ze gemeen hebt dan je zou willen.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 15:58:44 #217
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182858065
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 20:30 schreef Geytenbeekje het volgende:
In Nederland heeft het christendom nog best grote invloeden, liberalen zien dat liever helemaal het liefst verdwijnen en steken dat ook niet onder stoelen en banken.
De moslims zijn daar miss wat toleranter in. Ook zien ze de moslims als de zwakke schakel.
Wat mij altijd verbaasd is de minachting en hoon jegens Christenen van onze zogenaamde progressieven.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182858586
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:58 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wat mij altijd verbaasd is de minachting en hoon jegens Christenen van onze zogenaamde progressieven.
Je verwoord het wel juist met "zogenaamd" ik verbaas mij vooral om die negatieve behandeling woorden naar Christenen en dan de overdreven positieve naar Moslims.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  woensdag 31 oktober 2018 @ 16:28:25 #219
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182858639
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:26 schreef ludovico het volgende:

[..]

Je verwoord het wel juist met "zogenaamd" ik verbaas mij vooral om die negatieve behandeling woorden naar Christenen en dan de overdreven positieve naar Moslims.
Dan zie ik zo'n figuur als Youp van het Hek voor me die met zijn vette pens dan halfdronken loopt af te geven op Christenen die hem nooit iets aangedaan hebben. En de publieke omroep het maar op prime-time uitzenden en andere progressieven maar klappen en het geweldig vinden.
Ze hebben gewoon angst om iets negatiefs over de moslims te zeggen, omdat ze weten dat ze daar niet zo gemakkelijk mee wegkomen. De lafaards.

Wat dat betreft is de islam gewoon recht door zee, je weet wat je aan ze hebt. Het Christendom is (in het Westen) gewoon te soft en verwijfd geworden.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182859265
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:28 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan zie ik zo'n figuur als Youp van het Hek voor me die met zijn vette pens dan halfdronken loopt af te geven op Christenen die hem nooit iets aangedaan hebben. En de publieke omroep het maar op prime-time uitzenden en andere progressieven maar klappen en het geweldig vinden.
Ze hebben gewoon angst om iets negatiefs over de moslims te zeggen, omdat ze weten dat ze daar niet zo gemakkelijk mee wegkomen. De lafaards.


Wat dat betreft is de islam gewoon recht door zee, je weet wat je aan ze hebt. Het Christendom is (in het Westen) gewoon te soft en verwijfd geworden.
Youp is dan ook een pannenkoek. Totaal niet serieus te nemen.
ROBODEMONS..................|:(
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 19:50:02 #221
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182863144
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:58 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wat mij altijd verbaasd is de minachting en hoon jegens Christenen van onze zogenaamde progressieven.
Heel logisch; wanneer die 'christenen' net zulke achterlijke ondertitels als de jouwe hebben.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182863652
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 19:50 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Heel logisch; wanneer die 'christenen' net zulke achterlijke ondertitels als de jouwe hebben.
Wie heeft dat dan ?
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 20:18:18 #223
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182863969
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:06 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Wie heeft dat dan ?
Laat ik het breder trekken. Ik noem het de Christelijk Conservatieve Paradox.

Zeker waar het conservative evangelicals in de VS betreft, maar ook hier ter lande, zijn er genoeg lieden die dwepen met de naam van Christus, de mond vol hebben over 'den Bijbel', en zichzelf opwerpen als beschermers van 'den moraal'.

Terwijl ik iets te vaak juist uit die hoek dingen zie en lees en hoor (al jaren) die regelrecht indruisen tegen de fundamenten van de christelijke leer.

Zo is deze groep negen van de tien keer:

- Voor vrij wapenbezit, ondanks Matteüs 26,52;
- Voor een agressieve bejegening van andere landen en volkeren (oorlogszucht), ondanks Matteüs 5,43;
- ... dan wel de eigen regering wanneer deze 'niet christelijk genoeg is' ondanks Romeinen 13,1-7;
- Voor de doodstraf, ondanks Johannes 8,1-11;
- Voor de vrije markt en vergaring van materieel bezit, ondanks Matteüs 6,24, Matteüs 6,19-21 en Matteüs 19,24 en ondanks Handelingen 2;
- Nog altijd - hoewel in mindere mate dan voorheen - antisemitische, dan wel racistische ideeën verspreidt, ondanks Johannes 4,22, Galaten 3,28, Openbaring 7,9-10 en Handelingen 10,34-35.

Wat ze dan wel weer heel goed onthouden, zijn obscure passages uit Leviticus om homo's mee om de oren te slaan (terwijl ze het kennelijk minder nauw nemen met overige verboden die we daar lezen, t.w. het eten van schelpdieren en het dragen van kleding geproduceerd uit twee verschillende soorten textiel) en natuurlijk de niet aflatende stroom aan dreigementen omtrent de hel.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 20:28:04 #224
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182864204
En laten we niet vergeten dat die zogenaamde kleurenblindheid bij die groep iets van de laatste jaren is; we hoeven niet zo ver terug te gaan om te zien dat een hoop conservatieve christenen nog de vloek van Cham van stal haalden om negers als inferieur te bestempelen... en enkele passages uit de Evangeliën, uiteraard, om Joden een 'verdoemd ras' te noemen.

Tenenkrommend dan ook om nu te zien hoe conservatief-rechts zich probeert te profileren als de werkelijk inclusieve, antiracistische beweging, en links-progressivisme met absurde en ahistorische retoriek tracht weg te zetten als de ware schedelmeters en jodenhaters.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182864346
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:18 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Laat ik het breder trekken. Ik noem het de Christelijk Conservatieve Paradox.

Zeker waar het conservative evangelicals in de VS betreft, maar ook hier ter lande, zijn er genoeg lieden die dwepen met de naam van Christus, de mond vol hebben over 'den Bijbel', en zichzelf opwerpen als beschermers van 'den moraal'.

Terwijl ik iets te vaak juist uit die hoek dingen zie en lees en hoor (al jaren) die regelrecht indruisen tegen de fundamenten van de christelijke leer.

Zo is deze groep negen van de tien keer:

- Voor vrij wapenbezit, ondanks Matteüs 26,52;
- Voor een agressieve bejegening van andere landen en volkeren (oorlogszucht), ondanks Matteüs 5,43;
- ... dan wel de eigen regering wanneer deze 'niet christelijk genoeg is' ondanks Romeinen 13,1-7;
- Voor de doodstraf, ondanks Johannes 8,1-11;
- Voor de vrije markt en vergaring van materieel bezit, ondanks Matteüs 6,24, Matteüs 6,19-21 en Matteüs 19,24 en ondanks Handelingen 2;
- Nog altijd - hoewel in mindere mate dan voorheen - antisemitische, dan wel racistische ideeën verspreidt, ondanks Johannes 4,22, Galaten 3,28, Openbaring 7,9-10 en Handelingen 10,34-35.

Wat ze dan wel weer heel goed onthouden, zijn obscure passages uit Leviticus om homo's mee om de oren te slaan (terwijl ze het kennelijk minder nauw nemen met overige verboden die we daar lezen, t.w. het eten van schelpdieren en het dragen van kleding geproduceerd uit twee verschillende soorten textiel) en natuurlijk de niet aflatende stroom aan dreigementen omtrent de hel.
Even over de schelpdieren; De Heere God heeft aan Israël de wetten zo gegeven dat ze als ze er aan hielden rein waren en doordat ze (strak) aan de wet hielden waren ze dat ook. In de tijd van de Bijbel had je geen vriezer bijv. Dus moest je je eten op een andere manier bewaren of het niet eten wegens kans op vergiftiging.
Wat je noemt klopt ook. Ook al ben ik van reformatorische huize ik vind de CDA/CU/SGP stuk voor stuk partijen waar ik niets mee heb (al ben ik daar nog wel de enige in)
Ik ben zelfs nog een poos (actief) lid geweest van de Socialistische Partij :D
Ik heb daar ook me vraagtekens over. Blijkbaar vindt men macht belangrijker dan het bestrijden van het o zo on-Bijbelse neo-liberalisme.
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 20:35:26 #226
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182864379
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:34 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Even over de schelpdieren; De Heere God heeft aan Israël de wetten zo gegeven dat ze als ze er aan hielden rein waren en doordat ze (strak) aan de wet hielden waren ze dat ook. In de tijd van de Bijbel had je geen vriezer bijv. Dus moest je je eten op een andere manier bewaren of het niet eten wegens kans op vergiftiging.
Wat je noemt klopt ook. Ook al ben ik van reformatorische huize ik vind de CDA/CU/SGP stuk voor stuk partijen waar ik niets mee heb (al ben ik daar nog wel de enige in)
Ik ben zelfs nog een poos (actief) lid geweest van de Socialistische Partij :D
Ik heb daar ook me vraagtekens over. Blijkbaar vindt men macht belangrijker dan het bestrijden van het o zo on-Bijbelse neo-liberalisme.
Dan horen wij mooi bij elkaar. :) (Nouja, paap hier, maar we kunnen allemaal door een deur nietwaar).
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182864457
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:35 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dan horen wij mooi bij elkaar. :) (Nouja, paap hier, maar we kunnen allemaal door een deur nietwaar).
Dat is mooi :P
Heb jij veel nog met het geloof ?
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 20:38:33 #228
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182864464
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:38 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Dat is mooi :P
Heb jij veel nog met het geloof ?
Absoluut... kan niet zonder. Zij het dat ik wel steeds minder dogmatisch word
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182864992
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:34 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Even over de schelpdieren; De Heere God heeft aan Israël de wetten zo gegeven dat ze als ze er aan hielden rein waren en doordat ze (strak) aan de wet hielden waren ze dat ook. In de tijd van de Bijbel had je geen vriezer bijv. Dus moest je je eten op een andere manier bewaren of het niet eten wegens kans op vergiftiging.
Waar in de Bijbel staat "zolang jullie geen vriezer hebben moet je het niet eten maar zodra jullie er wel een hebben - ga rustig los" ?

Anders gezegd: is dit een gevalletje "Geytenbeekje heeft geen zin zich aan het verbod te houden en heeft dus zelf een verklaring voor het verbod verzonnen waar volledig toevallig uit blijkt dat het verbod nu niet meer van toepassing is" of een daadwerkelijke bijbelpassage die simpelweg wat onbekend is ?

Want als je zelf verklaringen voor alles mag verzinnen hoef je je aan geen enkel gebod of verbod meer te houden. Alles kan wel "niet meer van toepassing" gemaakt worden.
pi_182865118
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:00 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Waar in de Bijbel staat "zolang jullie geen vriezer hebben moet je het niet eten maar zodra jullie er wel een hebben - ga rustig los" ?

Anders gezegd: is dit een gevalletje "Geytenbeekje heeft geen zin zich aan het verbod te houden en heeft dus zelf een verklaring voor het verbod verzonnen waar volledig toevallig uit blijkt dat het verbod nu niet meer van toepassing is" of een daadwerkelijke bijbelpassage die simpelweg wat onbekend is ?

Want als je zelf verklaringen voor alles mag verzinnen hoef je je aan geen enkel gebod of verbod meer te houden. Alles kan wel "niet meer van toepassing" gemaakt worden.
Dat heb ik niet.
Maar het is voor ons als christenen duidelijk dat de Heere God dit bedoelt heeft voor de Israëlieten in Israël en in doortocht door de woestijn. Dat wil ook een groot deel van het Oude Testament aan ons duidelijk maken.
Waar iedereen wel zich te houden heeft zijn de Tien Geboden.
Die voor altijd geldig zijn. De Joden houden er wel aan omdat zij niet de Nieuwe Testament (er) kennen.
pi_182865313
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:38 schreef EttovanBelgie het volgende:

Absoluut... kan niet zonder.
Ja? Wat doe jij dan zoal nog met je geloof?
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 21:17:45 #232
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182865349
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:15 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ja? Wat doe jij dan zoal nog met je geloof?
Ademen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  woensdag 31 oktober 2018 @ 21:32:41 #233
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182865672
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 20:18 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Laat ik het breder trekken. Ik noem het de Christelijk Conservatieve Paradox.

Zeker waar het conservative evangelicals in de VS betreft, maar ook hier ter lande, zijn er genoeg lieden die dwepen met de naam van Christus, de mond vol hebben over 'den Bijbel', en zichzelf opwerpen als beschermers van 'den moraal'.

Terwijl ik iets te vaak juist uit die hoek dingen zie en lees en hoor (al jaren) die regelrecht indruisen tegen de fundamenten van de christelijke leer.

Zo is deze groep negen van de tien keer:

- Voor vrij wapenbezit, ondanks Matteüs 26,52;
- Voor een agressieve bejegening van andere landen en volkeren (oorlogszucht), ondanks Matteüs 5,43;
- ... dan wel de eigen regering wanneer deze 'niet christelijk genoeg is' ondanks Romeinen 13,1-7;
- Voor de doodstraf, ondanks Johannes 8,1-11;
- Voor de vrije markt en vergaring van materieel bezit, ondanks Matteüs 6,24, Matteüs 6,19-21 en Matteüs 19,24 en ondanks Handelingen 2;
- Nog altijd - hoewel in mindere mate dan voorheen - antisemitische, dan wel racistische ideeën verspreidt, ondanks Johannes 4,22, Galaten 3,28, Openbaring 7,9-10 en Handelingen 10,34-35.

Wat ze dan wel weer heel goed onthouden, zijn obscure passages uit Leviticus om homo's mee om de oren te slaan (terwijl ze het kennelijk minder nauw nemen met overige verboden die we daar lezen, t.w. het eten van schelpdieren en het dragen van kleding geproduceerd uit twee verschillende soorten textiel) en natuurlijk de niet aflatende stroom aan dreigementen omtrent de hel.
De reinen is alles rein. Wat hebben wij nog te maken met het OT? Er is een nieuw verbond.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Beste debater 2022 woensdag 31 oktober 2018 @ 21:33:02 #234
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182865682
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:32 schreef LXIV het volgende:

[..]

De reinen is alles rein. Wat hebben wij nog te maken met het OT? Er is een nieuw verbond.
Ja klopt daar komen al mijn voorbeelden vandaan.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  woensdag 31 oktober 2018 @ 21:41:58 #235
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182865842
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:33 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ja klopt daar komen al mijn voorbeelden vandaan.
Als je de profeet beledigd dan zullen moslims je de keel doorsnijden als ze de kans krijgen. Als je Christus beledigd dan keren Christenen je de andere wang toe.
Het probleem hiervan is dat linkse cabaretiers dus vol uithalen richting Christendom en de islam met rust laten. Dat is het nadeel. Hoe los je dit dan op?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182866601
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 21:06 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Dat heb ik niet.
Maar het is voor ons als christenen duidelijk dat de Heere God dit bedoelt heeft voor de Israëlieten in Israël en in doortocht door de woestijn. Dat wil ook een groot deel van het Oude Testament aan ons duidelijk maken.
Waar iedereen wel zich te houden heeft zijn de Tien Geboden.
Die voor altijd geldig zijn. De Joden houden er wel aan omdat zij niet de Nieuwe Testament (er) kennen.
ONS? Wie heeft je gemachtigd de heer zelf?

Of gebruik je zijn naam ten onrechte?

Laat ik maar niet ijdel noemen daar dat eentje ervan is, ik geef je het voordeel van de twijfel.
pi_182866643
Dit is er ook eentje en er wordt niet de god genoemd maar uw god.

Gij zult de naam van de Eeuwige, uw God, niet ijdel gebruiken.

Lees goed uw God, wie zegt dat het de mijne is of de jouwe, is dat niet per geloof verschillend?

En dan lees mijn of jou niet zoals het er staat het is niet alleen iets van mij nog van jouw.

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 31-10-2018 22:23:32 ]
pi_182866733
Wat vinden jullie eigenlijk van de god Vishnoe? Is dat ook een toffe peer?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 22:27:33 #239
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182866762
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:22 schreef john2406 het volgende:
Dit is er ook eentje en er wordt niet de god genoemd maar uw god.

Gij zult de naam van de Eeuwige, uw God, niet ijdel gebruiken.

Lees goed uw God, wie zegt dat het de mijne is of de jouwe, is dat niet per geloof verschillend?

En dan lees mijn of jou niet zoals het er staat het is niet alleen iets van mij nog van jouw.
Bij de joden, moslims en christenen gaat het allemaal om de God van Abraham natuurlijk. Dus om dezelfde God.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182866812
Ik ken alleen het of de https://www.kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl/, voor de rest en een beetje van alles zo wel te verstaan.
Ik geloof echter ik geloof niet alles, alles wat ik zien en controleren kan ja daar kan ik mij iets bij voorstellen, maar zelfs dan twijfel ik nog totdat ik het zien kan.
Men zal mij wel een heiden noemen maar dat maakt mij toch geen reet uit, ik hoef op het eind maar eentje verantwoording af te leggen denk ik.
pi_182866852
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:27 schreef LXIV het volgende:

[..]

Bij de joden, moslims en christenen gaat het allemaal om de God van Abraham natuurlijk. Dus om dezelfde God.
Wat noem je een christen, protestant ook?
Of nederlands hervormd?
pi_182866864
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:32 schreef Firewarrior het volgende:
Ons land gaat wel naar de klote.
Ik zie dit niet. Volgens mij gaat het best goed in ons land.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 22:32:59 #243
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_182866870
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:32 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wat noem je een christen, protestant ook?
Of nederlands hervormd?
Natuurlijk. Iedereen die in Christus geloofd. Dat gaat nog wel wat verder dan enkel de protestanten en de hervormden.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_182866883
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:32 schreef erikkll het volgende:

[..]

Ik zie dit niet. Volgens mij gaat het best goed in ons land.
Zolang er zijn waar het nog beter gaat, gaat het of is het, nog niet goed genoeg voor mij.
pi_182866924
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:32 schreef LXIV het volgende:

[..]

Natuurlijk. Iedereen die in Christus geloofd. Dat gaat nog wel wat verder dan enkel de protestanten en de hervormden.
Protestant geloofd niet in de heilige ontvangenis van Maria, en nog een paar dingen niet, dus daar zitten al verschillen, aftakkingen wat mij betreft.
Ik veroordeel dat niet hoor, van mij mag iedereen geloven wat die wil, echter niet boven een wet wat mij betreft.
pi_182866978
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:47 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

"Ik zal terreur zaaien in de harten van de ongelovigen, dus hak hun hoofden eraf en snij al hun vingertoppen eraf."
Kun je dat figuurlijk nemen?

Quran 8:12 – “I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them”
En hoeveel moslims zijn er die daadwerkelijk de letter van de Koran volgen? Net als dat er niet veel Christenen zijn die de letter van het testament volgen

quote:
Kill Sons of Sinners

“Make ready to slaughter his sons for the guilt of their fathers; Lest they rise and possess the earth, and fill the breadth of the world with tyrants.” (Isaiah 14:21 NAB)
pi_182867011
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:33 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zolang er zijn waar het nog beter gaat, gaat het of is het, nog niet goed genoeg voor mij.
Zeker, het kan altijd beter. Ik zie echter niet in waarom het verbannen van moslims en het verbieden van de islam daaraan bijdraagt. Ik leef persoonlijk liever in een land waar iedereen vrij is om te geloven wat hij/zij wil (zolang hij/zij zich maar aan alle wetten houdt en dus geen misdaden pleegt in naam van religie) dan in een land waar bepaalde mensen onderdrukt worden.
pi_182867035
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 15:09 schreef Firewarrior het volgende:
Bijna alle moslims geloven dat Jezus terug zal keren als radicale moslim en alle niet-moslims die zich weigeren te bekeren zal vermoorden. Volgens de Hadiths zal hij hierbij geholpen worden door de Imam Mahdi die (volgens de Hadiths) zal verschijnen voordat Jezus terugkeert.

Nou, ik zou zeggen dat zien we dan vanzelf wel he.
pi_182867102
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:40 schreef erikkll het volgende:

[..]

Zeker, het kan altijd beter. Ik zie echter niet in waarom het verbannen van moslims en het verbieden van de islam daaraan bijdraagt. Ik leef persoonlijk liever in een land waar iedereen vrij is om te geloven wat hij/zij wil (zolang hij/zij zich maar aan alle wetten houdt en dus geen misdaden pleegt in naam van religie) dan in een land waar bepaalde mensen onderdrukt worden.
Als men zich gedragen kan in een breed spectrum zie ik daar ook geen problemen, eerder voordeeltjes.
Ik zie echter niet nooit iets bijgedragen en het hoogste woord, mits dat men in een gemaakt bedje wil vallen, geen bedje wat al jaren in het land staat en zelf opgebouwd.
Ik ben geen gemakkelijk mens geef ik grof toe, eigenlijk twijfel ik daar nog wel een beetje.
Nederlands spreken in gezelschap van Nederlanders in een groepje buitenlanders vind ik ook geen probleem echter in een taal die ik niet machtig ben weer wel.
pi_182870692
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:20 schreef john2406 het volgende:

[..]

ONS? Wie heeft je gemachtigd de heer zelf?

Of gebruik je zijn naam ten onrechte?

Laat ik maar niet ijdel noemen daar dat eentje ervan is, ik geef je het voordeel van de twijfel.
Ik geloof dat veel christenen dit ook zo zien.

[ Bericht 6% gewijzigd door QWARQTAARTJE op 01-11-2018 09:08:53 ]
pi_182870743
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:32 schreef john2406 het volgende:

[..]

Wat noem je een christen, protestant ook?
Of nederlands hervormd?
Hervormd is een deel van het protestantisme
pi_182870754
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:32 schreef erikkll het volgende:

[..]

Ik zie dit niet. Volgens mij gaat het best goed in ons land.
Voor de steeds rijkeren wel ja
Maatregelen om de middenklasse een boost te geven is al jaren niet meer gebeurt
Lonen worden nauwelijks geïndexeerd etc.
Het volk blijft toch wel VVD stemmen dus wat maakt het ook uit.
pi_182870770
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:22 schreef john2406 het volgende:
Dit is er ook eentje en er wordt niet de god genoemd maar uw god.

Gij zult de naam van de Eeuwige, uw God, niet ijdel gebruiken.

Lees goed uw God, wie zegt dat het de mijne is of de jouwe, is dat niet per geloof verschillend?

En dan lees mijn of jou niet zoals het er staat het is niet alleen iets van mij nog van jouw.
God wil onze vader zijn. Mensen met een vader mogen toch ook zeggen Hij is mijn vader ?
Hij wil onze God zijn dat staat op verschillende plekken in de Bijbel.
pi_182870779
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:26 schreef Hallojo het volgende:
Wat vinden jullie eigenlijk van de god Vishnoe? Is dat ook een toffe peer?
Geen idee Boeddhisme houd ik niet mee bezig.
pi_182870847
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:07 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Geen idee Boeddhisme houd ik niet mee bezig.
Dan kom je in de hel! :o
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_182870864
quote:
11s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:10 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Dan kom je in de hel! :o
|:(
  donderdag 1 november 2018 @ 09:40:00 #257
37248 BertV
Handgemaakt
pi_182871369
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 21:15 schreef Hallojo het volgende:
Linkse mensen zijn niet tolerant t.o.v. moslims, ze zijn tolerant t.o.v. mensen.
Die vriendelijkheid komt door genetische afwijking, net als bij honden.


Perfect wereld, als we het allemaal zouden hebben dan.
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_182871533
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:40 schreef BertV het volgende:

[..]

Die vriendelijkheid komt door genetische afwijking, net als bij honden.

Perfect wereld, als we het allemaal zouden hebben dan.
De een noemt het genetische afwijking, de ander ontwikkeling.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 1 november 2018 @ 10:12:47 #259
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_182871861
omdat het schatjes zijn

en verder?/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_182873746
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:00 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ik geloof dat veel christenen dit ook zo zien.
Ben jij er wel eentje of ben jij Nederlands hervormt?
Of protestant of een zwartrok?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2018 11:47:09 ]
pi_182874946
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:43 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ben jij er wel eentje of ben jij Nederlands hervormt?
Of protestant of een zwartrok?
Ik ben Hersteld Hervormd
pi_182875003
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:37 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Ik ben Hersteld Hervormd
En dat is en dat noemt zich Christen?
Mag van mij trouwens hoor echter denk niet voor mij te mogen spreken dat kan ik zelf beter!
pi_182875015
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:38 schreef john2406 het volgende:

[..]

En dat is en dat noemt zich Christen?
Mag van mij trouwens hoor echter denk niet voor mij te mogen spreken dat kan ik zelf beter!
Even naar de dokter a.u.b je slaat wartaal uit.
pi_182875036
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:39 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Even naar de dokter a.u.b je slaat wartaal uit.
Edit laat maar

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2018 13:42:07 ]
pi_182897471
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:05 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Voor de steeds rijkeren wel ja
Maatregelen om de middenklasse een boost te geven is al jaren niet meer gebeurt
Lonen worden nauwelijks geïndexeerd etc.
Het volk blijft toch wel VVD stemmen dus wat maakt het ook uit.
Dit is niet gerelateerd aan het onderwerp. Bovendien herken ik me hier niet in. Mijn salaris wordt steeds keurig geïndexeerd. Denk dat dit in het algemeen ook het geval is.
pi_182897489
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 09:07 schreef Geytenbeekje het volgende:

[..]

Geen idee Boeddhisme houd ik niet mee bezig.
Vishnu komt dan ook niet uit het Buddhisme :P
pi_182899469
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 22:41 schreef erikkll het volgende:

[..]

Nou, ik zou zeggen dat zien we dan vanzelf wel he.
Maar ze geloven dat dit gaat gebeuren en dat vinden ze goed. Als dat niet zo was hadden ze de islam al verlaten.
pi_182901613
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 18:54 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Maar je moest dus wel iedere keer aangifte doen voor de verzekering
Nee, geen aangiftes -meer- gedaan, want dat leidt tot hogere verzekeringspremies en andere financiële voorwaarden. De totale schades heb ik zelf betaald, schatting ongeveer 125.000 euro.
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182901990
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 15:08 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Maar ze geloven dat dit gaat gebeuren en dat vinden ze goed. Als dat niet zo was hadden ze de islam al verlaten.
Waarom zouden ze de islam verlaten als ze niet geloven dat dit gaat gebeuren?
pi_182902013
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 16:56 schreef cempexo het volgende:

[..]

Nee, geen aangiftes -meer- gedaan, want dat leidt tot hogere verzekeringspremies en andere financiële voorwaarden. De totale schades heb ik zelf betaald, schatting ongeveer 125.000 euro.
Betaal je nog wel premie voor die verzekering, verdomd en zo iemand verblijft in Denemarken dat zoeken ze hier!
pi_182902071
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 17:16 schreef john2406 het volgende:

[..]

Betaal je nog wel premie voor die verzekering, verdomd en zo iemand verblijft in Denemarken dat zoeken ze hier!
Ik heb 10 jaar geleden alles verkocht in Nederland. En uiteraard ook weggegaan. De investeringen zijn hier weer opnieuw gedaan. Totale investeringen hier kent 6 nullen...
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_182903829
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 17:15 schreef erikkll het volgende:

[..]

Waarom zouden ze de islam verlaten als ze niet geloven dat dit gaat gebeuren?
Er zijn moslims die daar misschien niet in geloven, maar de meeste moslims geloven er wel in.
pi_182905695
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 15:09 schreef Firewarrior het volgende:
Bijna alle moslims geloven dat Jezus terug zal keren als radicale moslim en alle niet-moslims die zich weigeren te bekeren zal vermoorden. Volgens de Hadiths zal hij hierbij geholpen worden door de Imam Mahdi die (volgens de Hadiths) zal verschijnen voordat Jezus terugkeer
Christenen werd dat ook zo geleerd ... Op het eind der tijden gaat iedereen dood en de niet-christenen komen niet in de hemel. Velen christenen geloven daar niet zo in. Moslims idem.
Dat 'vermoorden" is jouw woordje om moslims te kunnen afzeiken.
  vrijdag 2 november 2018 @ 23:41:25 #274
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_182910526
het is zaak om moslims naar de hemel te brengen met 70 maagden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_182916296
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Christenen werd dat ook zo geleerd ... Op het eind der tijden gaat iedereen dood en de niet-christenen komen niet in de hemel. Velen christenen geloven daar niet zo in. Moslims idem.
Dat 'vermoorden" is jouw woordje om moslims te kunnen afzeiken.
Het is lekker makkelijk om te geloven dat ik moslims aan het afzeiken ben omdat ik zogenaamd een "racist" o.i.d ben. Zo simpel is het niet.

Ik bekritiseer de islam. Ik zie de islam voor wat het is en begrijp dat het een grote dreiging is voor de toekomst van ons land. Ik heb de islam bestudeerd en weet dat het slecht is voor de mensenrechten in een land.

Sure, christenen geloven ook dat andersgelovigen naar de hel gaan. Maar moslims geloven dat hun messiassen (de imam Mahdi en islamitische versie van Jezus) alle niet-moslims gaan vermoorden.

Verder kunnen we ook kijken naar wie Mohammed was. Dat hij een pedofiel was is algemeen bekend. Hij trouwde met een meisje van 9 jaar en had kort daarna seks met haar. Hij was ook een massamoordenaar. Hij heeft met zijn eigen handen een paar honderd mensen vermoord. Veel van die mensen vermoordde hij omdat ze weigerden zich te bekeren tot de islam.

Leden van terreurorganisaties als ISIS gedragen zich ongeveer zoals Mohammed dat deed. Mohammed is hun idool dus ja.

Volgens de islamitische traditie was Mohammed's gedrag perfect en het goede voorbeeld van hoe het moet. Maar dat is allesbehalve waar.
pi_182916900
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 10:44 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Het is lekker makkelijk om te geloven dat ik moslims aan het afzeiken ben omdat ik zogenaamd een "racist" o.i.d ben. Zo simpel is het niet.
Jij legt de link met racisme. Ik niet ...

quote:
Ik bekritiseer de islam. Ik zie de islam voor wat het is en begrijp dat het een grote dreiging is voor de toekomst van ons land. Ik heb de islam bestudeerd en weet dat het slecht is voor de mensenrechten in een land.
Ach ja...... de vlag van politiek correctheid: zogenaamd kritiek hebben op de leerstellingen van islamieten. Terwijl het ordinaire etnische haat is.
En je liegt dat je de islam bestudeert. Je zoekt naar woorden om te kunnen afzeiken, dat is geen studie maken

quote:
Sure, christenen geloven ook dat andersgelovigen naar de hel gaan. Maar moslims geloven dat hun messiassen (de imam Mahdi en islamitische versie van Jezus) alle niet-moslims gaan vermoorden.
Je kletst
pi_182917554
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Christenen werd dat ook zo geleerd ... Op het eind der tijden gaat iedereen dood en de niet-christenen komen niet in de hemel. Velen christenen geloven daar niet zo in. Moslims idem.
Dat 'vermoorden" is jouw woordje om moslims te kunnen afzeiken.
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Christenen werd dat ook zo geleerd ... Op het eind der tijden gaat iedereen dood en de niet-christenen komen niet in de hemel. Velen christenen geloven daar niet zo in. Moslims idem.
Dat 'vermoorden" is jouw woordje om moslims te kunnen afzeiken.
Ik geloof daar nog wel in hoor.
Waarom zou je dan nog christen zijn als dat niet zo was ?
  zaterdag 3 november 2018 @ 12:21:43 #278
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_182917586
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2018 20:25 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Christenen werd dat ook zo geleerd ... Op het eind der tijden gaat iedereen dood en de niet-christenen komen niet in de hemel. Velen christenen geloven daar niet zo in. Moslims idem.
Dat 'vermoorden" is jouw woordje om moslims te kunnen afzeiken.
christene en moslims, allemaal stapelgek , kinderverkrachters en verknipte mensen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_182920903
quote:
7s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:59 schreef SpecialK het volgende:
Omdat deze mensen met hun basis-inslag extremistischere ideeen in andere cultiveren.

Acties komen vanuit overtuigingen.

Acties komen dus ook voort uit liberale overtuigingen? Liberalen cultiveren met hun basis-inslag ideeen in anderen?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_182921025
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 12:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

christene en moslims, allemaal stapelgek , kinderverkrachters en verknipte mensen
Ik heb iets voor je om achter je oren te knopen, iedere gek is anders!
pi_182921920
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 11:30 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Jij legt de link met racisme. Ik niet ...
Jij beweert dat ik gewoon moslims aan het afzeiken ben. Ik heb wel betere dingen te doen dan dat.

Ik heb kritiek op de islam omdat ik problemen heb met de inhoud van de Koran.

quote:
[..]

Ach ja...... de vlag van politiek correctheid: zogenaamd kritiek hebben op de leerstellingen van islamieten. Terwijl het ordinaire etnische haat is.
Nee
quote:
En je liegt dat je de islam bestudeert. Je zoekt naar woorden om te kunnen afzeiken, dat is geen studie maken
Ik heb de islam bestudeert, ja. Ik citeerde verzen uit de Koran waar ik problemen mee heb/kritiek op heb. Dat is wat anders dan afzeiken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2018 11:30 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je kletst
Nee. Zoek het anders maar eens op.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')