Wat leuk om met een thema koken
Wij zijn alweer een paar dagen aan het kokkerellen. Afgelopen zondag was de langste dag in de keuken omdat we toen ook veel voor te bereiden hadden.
Komkommerazpacho met feta en rivierkreeftjes. Simpel maar erg smaakvol.
Porchetta met aardappeltaart, bimi met romesco en pompoen met een parmezaankost. De porchetta kan zo in de top 10 van de beste barbecue-gerechten die we ooit maakten
De pompoen ziet er niet uit maar smaakte ook prima.
Maandag aten we beef Wellington met gegrilde spruiten en gratin van zoete aardappel en roquefort. Geen foto's want het eten was niet fotogeniek. Gelukkig was het wel lekker.
Gisteren gegourmet de schoonfamilie met goed vlees van de veehouderij in de buurt. Ik had boter a la Café de Paris gemaakt en was zo stom om het recept te volgen. Daar stond in dat er gesmolten boter bij het kruidenmengsel moest. Ik twijfelde nog maar had geen zin in geklieder met zachte boter dus smolt het gewoon. De structuur werd heel vreemd, een beetje korrelig. We hebben het maar weggegooid want het was echt een te vervelend mondgevoel. Zonde want er zat best veel werk in.
Straks eten we kliekjes met een kalfsentrecote in biersaus. Ik geloof niet dat ik zin heb om soep te maken.