FOK!forum / Culinesse à gogo / Even een heerlijke Fok!-forum lunch bereiden!
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 11:47
Eh, ik had nog Turks brood over. Zonde om weg te gooien. Wat gaan we hiermee doen?

Ik heb een idee. Daar gaan we dan:

56evqfuuvf.jpg
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 11:47
Fipo tvp GTWS
Nibb-itvrijdag 26 oktober 2018 @ 11:48
Aromat _O_
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 11:48
Er gaat in ieder geval kaas en salami en eieren op.
Dus ik heb eerst het brood helemaal horizontaal (tot aan de ronding) opengesneden en toen de openingen gemaakt voor de eieren.

Lekker snijden.

exdrvvc27m0xb.jpg
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 11:49
_O_

Nu al honger ;(
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 11:50
Dan even stuffen met de (belegen) kaas.

1c3l54dgs.jpg

Ondertussen verwarm ik de oven voor op 180 graden.
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 11:52
Levensgenieter.
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 11:54
En de salami er in stuffen (de Duitse salami vind ik het smakelijkst)
npv2qbt.jpg

En dat bestrooi ik met Italiaanse kruiden, Cayennepeper en een wat Aromat.
lekker.

Let op dat je het brood voorzichtig behandelt.
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 11:56
En dan breek ik de eieren op een beker en giet ze met de hele dooier in de gaten.

De hele oppervlakte bestrooi ik met wat knoflookpoeder, wat Aromat en wat Cayennepeper.

clicvnc.jpg

Jeetje, waar lijkt dit op. :T
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 11:57
De oven is warm en daar gaat hij nu in, een half uur, dus tot straks! :)
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 11:56 schreef Sigaartje het volgende:
En dan breek ik de eieren op een beker en giet ze met de hele dooier in de gaten.

De hele oppervlakte bestrooi ik met wat knoflookpoeder, wat Aromat en wat Cayennepeper.

[ afbeelding ]

Jeetje, waar lijkt dit op. :T

_O- _O_
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 11:56 schreef Sigaartje het volgende:
En dan breek ik de eieren op een beker en giet ze met de hele dooier in de gaten.

De hele oppervlakte bestrooi ik met wat knoflookpoeder, wat Aromat en wat Cayennepeper.

[ afbeelding ]

Jeetje, waar lijkt dit op. :T
Haha, baasje.
hugecoollvrijdag 26 oktober 2018 @ 12:00
Sigaartje leeft de leef _O_
Wereldgozervrijdag 26 oktober 2018 @ 12:03
Creatief
Hallojovrijdag 26 oktober 2018 @ 12:04
TVP voor de afloop! :9~
bonkevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:07
halloween :)
LurkJeRotvrijdag 26 oktober 2018 @ 12:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 11:56 schreef Sigaartje het volgende:
En dan breek ik de eieren op een beker en giet ze met de hele dooier in de gaten.

De hele oppervlakte bestrooi ik met wat knoflookpoeder, wat Aromat en wat Cayennepeper.

[ afbeelding ]

Jeetje, waar lijkt dit op. :T
Doet me denken aan Majora's Mask _O_
sangervrijdag 26 oktober 2018 @ 12:13
Op welke temperatuur heb je de oven?
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 12:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 12:13 schreef sanger het volgende:
Op welke temperatuur heb je de oven?
180
Hallojovrijdag 26 oktober 2018 @ 12:15
Hoe is de stand van zaken momenteel?
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 12:15 schreef Hallojo het volgende:
Hoe is de stand van zaken momenteel?
Bijna klaar, nog niet helemaal.
Hallojovrijdag 26 oktober 2018 @ 12:19
Ik moet nu ook even lunchen. Ben over een half uur terug voor het resultaat.
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:20
Ik doe ook maar wat he? Ik denk, ik probeer gewoon wat uit, en dan zie ik wel waar het schip strandt. Maar ja, zo krijg je hier en daar wel eetfans als het goed lukt.
2dopevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 11:56 schreef Sigaartje het volgende:
En dan breek ik de eieren op een beker en giet ze met de hele dooier in de gaten.

De hele oppervlakte bestrooi ik met wat knoflookpoeder, wat Aromat en wat Cayennepeper.

[ afbeelding ]

Jeetje, waar lijkt dit op. :T
Pac-Man-Ghost-Sours1.jpg
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:24
Hij is klaar!
9cl18u55.jpg

Zo, nu ga ik even proeven....
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:34
Oh, wauw, hij is subliem, zo ontzettend lekker.
Dat ei is zo goed gelukt met die kruiden.
Ik wil het niet zeggen, maar dit kun je echt serveren bij vrienden.

5porypbmgd04.jpg

Mjum mjum, wat is dit lekker. Combinatie van Aromat, cyanne en knoflook, met salami en kaas, dit is echt smullen. Had ik niet verwacht. Zitten harde stukken brood bij door de oven, die kan ik wegsnijden.

3lzph2.jpg

Dit kun je absoluut serveren op bijvoorbeeld vaderdag.
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 12:43
Die ging er snel in
avmrog.jpg
RobjeGeusvrijdag 26 oktober 2018 @ 13:01
Ziet er weer smakelijk uit man !
Wereldgozervrijdag 26 oktober 2018 @ 13:14
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 12:21 schreef 2dope het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O- _O- _O-
#ANONIEMvrijdag 26 oktober 2018 @ 13:26
Ik zal hier zeker aan denken om te serveren op vaderdag.
Hallojovrijdag 26 oktober 2018 @ 13:27
Ziet er goed uit hoor! :9~
Tim86vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 13:26 schreef Mariocash het volgende:
Ik zal hier zeker aan denken om te serveren op vaderdag.
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 13:35
Hij is helemaal opgegaan.

Evaluatie:
- De smaak was precies goed!
- Hij moet inderdaad 30 minuten in de oven, voordeel: het ei is dan klaar, Nadeel: de uiteinden van het brood worden hard, die kun je afbreken.
- Salami mag meer
- Nog nooit zo'n lekker eitje gegeten.

Niets meer toevoegen daarna!
Lucky_Strikevrijdag 26 oktober 2018 @ 16:43
Dit is je beste topic tot nu toe _O_ Met een vloeibare dooier zou het nog beter zijn maar dat is muggenziften.
itchycoovrijdag 26 oktober 2018 @ 16:50
Ziet er lekker uit!
Tim86vrijdag 26 oktober 2018 @ 17:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dit is je beste topic tot nu toe _O_ Met een vloeibare dooier zou het nog beter zijn maar dat is muggenziften.
eens :)
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 17:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 16:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dit is je beste topic tot nu toe _O_ Met een vloeibare dooier zou het nog beter zijn maar dat is muggenziften.
Nou, daar kunnen we over discussieren (eerste bijzin).
Over de dooier: hij was half vloeibaar. Kijk maar naar de laatste foto, daar druipt hij eruit.
Het was verrukkelijk. Vooral door de bekruiding.
Graf..Coudenhove..Kalergivrijdag 26 oktober 2018 @ 18:25
:D :Y)
Sigaartjevrijdag 26 oktober 2018 @ 19:51
Kijk, ik maak geen haute cuisine. Ik moet eerlijk zeggen, ik doe maar wat. Ik lees hier wel mee op CUL en dan leer ik veel over kruiden.
Ik wil alleen maar iets lekkers op tafel zetten en dan probeer ik iets uit.
Over topics: mijn pizzatopic, dat vond ik echt fun. Nooit gedacht dat dat me dat zou lukken en verdomd, het lukte wel! Daar heb ik echt veel plezier aan gehad. Ik ga dat nog een keer doen.

Misschien moet ik al mijn topics verzamelen voor een boekje die ik uitgeef in eigen beheer, voor al die kookkneuters zoals ik.

Hoe krijg je een smakelijk simpele maaltijd op tafel met simpele dingen.
Niet voor kerstkokers. :)

Met tips van blunders die ik heb gemaakt, maar waar ik nooit over lees. Ik noem maar wat, de koffiefilter die dubbelvouwt (iedereen herkent die, maar ik lees er nooit iets over)

[ Bericht 5% gewijzigd door Sigaartje op 26-10-2018 20:13:08 ]