Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 19:49 |
Hallo fokkers, Ik heb besloten om voortaan vegetarisch door het leven te gaan. Ik heb het idee dat ik hiermee bijdraag aan het milieu en welzijn van dieren. Ik ben tot nu toe alleen maar uitgelachen door mensen om mij heen. Vrienden, familie en collega's: ze snappen er niets van en vinden het maar achterlijk. Wat vinden jullie er van? Ik hou het nu al 5 a 6 weken vol. Enige wat ik mis is kip. Kippendijtje. Kippensoepje. Kipburger. Dat soort dingen | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 19:52 |
Ik vind het oprecht heel knap en ik vind dat mensen, ongeacht wat hun eigen voorkeur is, hier meer respect voor mogen hebben. Zet m op | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 19:54 |
Ja, dacht misschien kan ik hier wat waardering halen, IRL had ik de negatieve reacties niet verwacht. | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 19:54 |
Kijk als je echt zin hebt in kip kun je natuurlijk ook zelf kippen houden en slachten. Je weet dat je vleesje het goed heeft gehad en van 1 kip heb je zeker een half jaar 1x in de maand een kipburgertje. Neem je 6 kippen dan hebben ze zeker 3 jaar een luizenleventje gehad. | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:00 |
Let ook op micro enzymen, dit zijn heeel lieve onschuldige diertjes in allerlij soorten eten die helemaal geen zin hebben om opgegeten te worden, doe je dat toch ben je een enzymenbeul,.. | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:00 |
Nee, ben daar te lui voor en heb daar te weinig ruimte voor. Hoe weet je zeker dat een een kip goed behandeld is en op latere leeftijd geslacht wordt voor het vlees? Dat wil ik best eten, maar waar haal je zoiets he? | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:01 |
kip eet heeeel de dag door aan de lopende band, in de natuur ook, ze eten non stop en eten alles op hun pad wat los en vast zit, dus typisch een lopende band dier | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:07 |
Oke. | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:09 |
als je nog meer primatieve dieren gaat bekijken en die nog kleiner zijndie heeeeel de dag door aleeeeen maar eten, kom je uiteindleijk bij ameubes uit enzo, non stop etende organimses | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:12 |
Ja klopt. Heb je dat filmpje gezien van dat slachthuisje waarbij ze eencelligen levend villen? | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:14 |
mmmm ik kick ook niet op moorden van dieren, het liefst zou ik willen dat ze naast een diepe klif woonde, en dat er af en toe eentje naar beneden valt, dan is ie op natuurlijke manier overleden en voel ik me beter bij | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:16 |
of je hebt een bos met lekkere eetbare dieren , maar je maakt met dna technologie een nieuw soort roofdier, een soort mega grote amuebe, die op het wild jaagt, dat zit dan gewon in zijn natuur, en zodra hij eentje heeft doorgeslikt dood je de ameube, niemand vind een amuebe doden erg en in zijn lichaam zit dan lekker groot stuk vlees | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:17 |
Zolang je maar betaald overal | |
RobjeGeus | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:17 |
Vind het helemaal prima als mensen dit doen, als dit jou gelukkiger maakt dan moet je het lekker doen. Persoonlijk zou ik nooit zo door het leven kunnen gaan...Ik hou gewoon van vlees en eet elke dag vlees, het lijkt me ook vreselijk eerst steeds te moeten denken van mag om dit nu eten of niet ? | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:18 |
Elke dag vlees eten is slecht voor je gezondheid. | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:19 |
Dat is ook niet helemaal waar. Verschilt per type vlees. Zeker als je vis ook meerekend. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-10-2018 20:19:59 ] | |
nogeenoudebekende | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:19 |
Onzin. | |
RobjeGeus | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:20 |
Alles is slecht voor je gezondheid. | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:20 |
ja kan je ook anders zeggen : je lichaam heeft ook andere dingen nodig als vlees | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:22 |
Zolang jij mn vlees maar scant en snel een beetje En met korting graag ookal heb ik de codes niet bij me | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:23 |
ik probeer meestal aardig te doen tegen cashieres, maar soms lopen mensen ook achter tegen je aan te douwen, pffffff | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:25 |
Vis is ook niet super goed, hoor? Iets met plastic en verontreiniging. Tevens, als je het gaat onderverdelen in categorieën kunnen we er dieper op in gaan, maar in het algemeen is elke dag vlees niet goed voor de darmen. | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:25 |
Wie ben jij en waarom ben je zo vervelend? | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:28 |
hoi heb je het over mij? topic gaat toch helemaal niet over mij? | |
Posergoth6667 | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:33 |
Vind je het zo moeilijk? Ik heb al 23 jaar geen vlees op. Zo moeilijk is dat niet. | |
Farenji | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:36 |
In het begin is het soms lastig omdat je op een andere manier over eten moet gaan denken. Vlees is gemaksvoer, je hoeft er alleen wat garnituur bij te doen en je hebt een min of meer complete maaltijd. Zonder vlees moet je wat meer gaan nadenken over je eiwitten en vetten. Maar dat went snel en na een tijdje gaat het vanzelf. En alle haters moet je gewoon de tiefus laten krijgen, ze weten niet beter. | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:36 |
JIJ. Ik heb een ander referentiekader. | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:38 |
Ik heb een app gedownload om alle vitamientjes bij te houden. Het is inderdaad gemak wat ik mis. De smaak van kip is een ander verhaal. Moest even huilen toen ik mij bedacht nooit meer BBQ kip te eten. | |
autoknutselaar | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:41 |
Hoe weet jij zo zeker dat mijn kip het zo goed heeft gehad? Ik mag er dan maar 5 hebben. Is geen enkele reden dat ik hun meer levenskwaliteit gun als hun soortgenoten in een industriële stal. | |
Farenji | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:46 |
Ik merkte bij mezelf dat mijn smaak ging veranderen na een tijd vegetarisch eten. Ik ging groente veel meer waarderen, ook dingen die ik vroeger vies vond. Zoals zuurkool, champignons, tuinbonen. Deed me vroeger kokhalzen, nu smul ik ervan. En andersom, de lucht van vis en gebraden vlees ging ik steeds minder lekker vinden. Qua voedingsmiddelen hoef je je niet zoveel zorgen te maken dat je iets tekort komt, zolang je maar regelmatig peulvruchten, noten, pinda's, linzen etc eet voor je eiwitten, en af en toe wat dierlijk vet uit zuivel of eieren voor je vitamine b12. Met gevarieerde groente erbij zul je een stuk gezonder eten dan de gemiddelde vleeseter, grote kans dat je dat ook positief aan je gezondheid gaat merken. | |
#ANONIEM | donderdag 25 oktober 2018 @ 20:48 |
HAD IK HET OVER JOU DAN? A MAAT | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:33 |
geef varkens een hoog ikuu, bijv 110, en dan gaan ze allemaal welvaarts dingen doen zoals skieen en elkaar vermoorden door relatie problemen enzo, en dan elke keer als er eentje dood is mag je hem zonder schuldgevoel opeten, want is de natuur | |
Bonzi_Buddy | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:36 |
Je bent vegetarier geworden, niet vegetarisch anders zou je een plant zijn. | |
Cronometer | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:44 |
Dit wist ik, maar geen idee waarom ik het zo beschreef. | |
Ixnay | donderdag 25 oktober 2018 @ 21:47 |
Gewoon lachen laten. Fuck them. | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 22:02 |
zelfs al zou ik geen vlees eten heb ik nog steeds liever kat in mn tuin als een koe, laat staan in mn huis | |
possetje | donderdag 25 oktober 2018 @ 22:06 |
ps het was wel zo dat onze voorouders in het jaar min 1000 in leven bleven in de winter , door de koe te laten leven, want dan had je onder de koe, en op de 1e verdieping werd het dan snel warm door de temperatuur van de koe,, als je dan koe genoeg had omdat ze zich steeds voortplanten dan pas ging je er eentje opeten | |
valentijn101 | donderdag 25 oktober 2018 @ 22:16 |
https://www.koopeenkip.nl Hier koop je het. | |
Weltschmerz | vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:53 |
Hoe draag je bij aan het welzijn van dieren dan? Het is niet zo dat de kippenboer voor elke vegetarier die erbij komt een paar kippen vrij laat om nog lang en gelukkig te leven of voor ze gaat zorgen zodat ze een mooie oude dag hebben. | |
LurkJeRot | vrijdag 26 oktober 2018 @ 10:00 |
Prima toch? Je hebt een bepaalde overtuiging en je handelt daar naar, zonder dat anderen er de dupe van worden. Dat is al meer dan ik doe. | |
SuperNeger | vrijdag 26 oktober 2018 @ 10:51 |
Niet weten dat het vegetariër is | |
Farenji | vrijdag 26 oktober 2018 @ 11:01 |
Met minder vleeseters is er minder noodzaak voor intensieve bio-industrie met alle ellende en vervuiling die daarbij komt kijken. | |
pussycatdoll | vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:51 |
Hier ook sinds 1 september . Ga zo door, de meeste mensen die zo reageren hebben helemaal geen benul hoe schadelijk de vleesindustrie is. | |
opgebaarde | vrijdag 26 oktober 2018 @ 13:55 |
Dat mensen dom reageren op iemand die meldt dat hij of zij een vegetarier is, begrijp ik niet. het is echt opvallend en 'ze' hebben het ook nodig om jou als vegatarier in een hokje te stoppen. Alsof de vegetarier de ander beledigd, heel maf Dit debiele gedrag zie je ook als je een alcoholisch drankje afslaat. Daar wordt over het algemeen ook primair op gereageerd. | |
fotostarter | vrijdag 26 oktober 2018 @ 16:37 |
Succes. Zelf eet ik ook niet elke dag vlees. Ik heb het niet nodig, en mis het niet eens. Bij het avondeten hooguit 3 keer per week een goed stuk vlees. Dus niet die met water volgespoten zooi van de appie. | |
Maharski | vrijdag 26 oktober 2018 @ 16:42 |
Geniet ervan dat je nu moreel superieur bent, en kijk op ze neer als de paupers die het zijn! Zij zijn onbewuste en jij bewust. Alle reden dus voor een egoboost! | |
Morrigan | vrijdag 26 oktober 2018 @ 22:26 |
Geloof me, het is eigenlijk best makkelijk. | |
RobjeGeus | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:15 |
Ik hou het wel bij mn stukje vlees | |
Maharski | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:16 |
Man, man man, haal toch vleesvervangers. Dan mis je niks meer aan vlees. Net zo lekker dat spul | |
#ANONIEM | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:17 |
Wel mee eens inderdaad. Prima te eten tegenwoordig. Alleen hoop ik alsnog op een (economische) doorbraak van in vitro vlees | |
Trashcanman | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:27 |
OT: ik probeer vaker wel vega te eten. Zo veel vlees heeft een mens niet nodig en goed vegetarisch eten is sowieso gewoon lekker. | |
RobjeGeus | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:28 |
Wat moet ik als vervanger van biefstuk halen ? Wil het best eens proberen | |
Trashcanman | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:28 |
Meh, ik maak wel wat klaar met gewoon veel groente en noten. Als ik vlees eet dan ook gewoon vlees. | |
oppanganjastyle | vrijdag 26 oktober 2018 @ 23:55 |
| |
Maharski | zaterdag 27 oktober 2018 @ 00:33 |
Ik ben die gewoonte echt compleet ontgroeid gelukkig, dankzij vleesvervangers | |
JaniesBrownie | zaterdag 27 oktober 2018 @ 00:46 |
Ik zou best vaker vegetarisch willen koken, maar dat is nog best lastig als kaas, peulvruchten, noten, paddestoelen ed niet zo geliefd zijn Dus haal ik regelmatig voor dochter en mij een groenteburger oid waar ik voor andere dochter en vriend vlees haal. Zo eet ons gezin zon 4x per week half vegetarisch | |
isax | zaterdag 27 oktober 2018 @ 01:35 |
Probeer een kipvervanger te vinden die goed genoeg is voor je. Voor de rest gaat het wennen en heb je uiteindelijk ook geen zin meer in kip. Ps. Je bent overigens niet vegetarisch maar eet vegetarisch. | |
bianconeri | zaterdag 27 oktober 2018 @ 09:50 |
Nou heel veel sterkte ermee. Geen vlees, wat zonde. Idealisten hou je altijd, in je eentje stoppen gaat geen dier minder van dood. Dan moet je als land stoppen. Nou dan blijf ik toch echt liever dat lekkere stukje kip, rund en van alles eten. Plus dat de dierenmensjes het leed in de veehouderij echt ongelofelijk overdrijven, zelfs liegen. En vlees een gemaksitem noemen lol xD. Mensen die vlees niet kunnen waarderen | |
opgebaarde | zaterdag 27 oktober 2018 @ 09:59 |
Typerend, dat jij het nodig hebt om die onzinargumenten bij de voor jou tegenpartij te verzinnen | |
Candaasje | zaterdag 27 oktober 2018 @ 13:23 |
Niks van die anderen aantrekken TS. Veel mensen reageren negatief/lacherig uit onwetendheid en/of omdat ze bang zijn dat je hun levensstijl bekritiseerd. En zeker als ze met dat laatste eigenlijk zelf al wat in conflict zijn, krijg je soms erg heftige reacties.(Geldt niet alleen voor dit onderwerp natuurlijk. Ik kan ook heftig reageren als ik me aangevallen of ongemakkelijk voel) Tip: sluit je aan op faceboekgroepen en hier in CUL zijn er ook topics te vinden. Er zitten op FB soms wat felle leden tussen, negeer dat een beetje, want er worden heel veel nuttige tips uitgewisseld. Vegetarisch (of veganistisch) koken hoeft echt niet moeilijk te zijn en kan heel erg lekker smaken, maar zelf elke keer het wiel moeten uitvinden is wel eens vermoeiend. En onnodig. Succes! Oh, enne : | |
Cronometer | zaterdag 27 oktober 2018 @ 13:44 |
Gandhi Quoten... Racist. | |
#ANONIEM | zaterdag 27 oktober 2018 @ 16:40 |
Terechte klacht. | |
Cronometer | zaterdag 27 oktober 2018 @ 16:48 |
Ik heb ZOVEEL zin in een BigMac | |
Farenji | zaterdag 27 oktober 2018 @ 17:45 |
Neem een goede vegetarische burger. Veel lekkerder dan zo'n zoete kleffe bigmac. | |
Maharski | zaterdag 27 oktober 2018 @ 18:26 |
Vivera vegetarische bierstuk. Heerlijk. Beetje mayo erbij (vind ik persoonlijk heerlijke combi) smullen maar! | |
Questular | zaterdag 27 oktober 2018 @ 19:49 |
Zolang je niet zo een "ik ben een vegetariër dus ik moet te pas en te onpas vermelden dat ik bewust geen vlees eet" vegetariër wordt dan hardstikke leuk voor je. Ik zou zelf nooit vegetariër worden, minder vlees eten misschien wel maar ik vind het gewoon te lekker. | |
wawowiewa | zaterdag 27 oktober 2018 @ 19:59 |
Waarom doe je het niet voor jezelf ? Denk dat dat wat belangrijker is dan externe factoren. Gezondheid is onbetaalbaar | |
Questular | zaterdag 27 oktober 2018 @ 20:00 |
En vleeseters zijn allemaal ongezond bezig? | |
Maharski | zaterdag 27 oktober 2018 @ 22:30 |
Ik heb laatst eens een interessant wetenschappelijk artikel gelezen over hoe het consumeren van vlees ook tot DNA/RNA(?)-overdracht zou leiden. Ik weet niet meer exact hoe of wat en kan het ook niet meer vinden. Maar er werd geopperd hoe er zo bepaalde angsten-overdracht van de dieren we eten in ons eigen systeem terecht komen. Bijvoorbeeld de angst in het slachthuis. Hoe dat mogelijk opgeslagen wordt door het consumeren van dieren. Wie weet verklaart het wel dingen als onverklaarbare paniekaanvallen e.d. Dus ja, als dat waar is... dan is het best wel verstandig de dieren lekker met rust te laten en als mensheid te kappen met deze gewoonte. | |
Cronometer | zondag 28 oktober 2018 @ 11:46 |
Nee, sorry... Not true. Het is lekker, maar een echte biefstuk is gewoon lekkerder. Mijn stoelgang is verbeterd. Thats it. Daarnaast denk ik dat er niets mis is met 1 a 2 x per week een stukje vlees, hoor? | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 11:52 |
Het is wel zo, wat iemand anders hier ook al zei, dat je eraan gaat wennen, en vlees je op den duur ook steeds minder gaat doen. Ik vind nu die vega dingen veel lekkerder. Lijkt me niet inderdaad. Minderen is al een goede zaak. Als iedereen dat zou doen, zal dat al een stuk beter voor de natuur zijn. | |
Cronometer | zondag 28 oktober 2018 @ 11:55 |
Ik hoop het.. Vind die vega dingen gewoon niet zo lekker.. | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 12:03 |
Bijna alles van Garden Gourmet vind ik zeer goed te doen. Vegetarische slager ook, al is die wat prijzig... Vivera ook wel goed merk. Bijvoorbeeld: Erg lekker... Het is ook gewoon een beetje uitproberen natuurlijk. En lekkere sausjes maken vaak dingen ook al snel lekkerder. | |
Farenji | zondag 28 oktober 2018 @ 12:17 |
Ik heb het niet over die dingen uit de supermarkt he. Ik kan je wel wat tips qua restaurants geven in Rotterdam, waar ze uitstekende en zeer lekkere burgers maken die je die kleffe plakjes plofgehakt in de bigmac zo doen vergeten. | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 12:50 |
Gisteren chilibonenburger geprobeerd. Ontzettend smakelijk! | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 13:39 |
Als je niet zonder kan dan ''tracteer'' je jezelf gewoon af en toe.... ''en keertje per week'' of 2 keer in de twee weken.... op een biologisch half kippetje en ondertussen ga je eens kijken wat er allemaal te koop is, en dat is héél erg véél.... Als je érg graag kip wil eten dan zou ik je persoonlijk de Vegatarische kipstukckjes aanraden. gewoon te koop bij o.a. AH of Jumbo, geloof me .. het is niet te onderscheiden van gewone kik https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes én als je af en tóch een ''normale'' biefstuk wil eten, neem dan een beetje diervriendelijk vlees. Je Vrienden, familie en collega's die er niets van snappen en jou maar achterlijk vinden, moet je gewoon laten lullen....... Ik lust héél graag voor vis.... dus héél af en toe koop ik een visje...... Shoot me Op Fok ben je écht niet de enige vegetariër enige of flex vegetarier of wat dan ook... Topics zijn er ook... Vegetarisch of Vega en alles er tussen in... CUL / Vegetarisch #15 . CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1 Lees je in en eet smakelijk | |
Questular | zondag 28 oktober 2018 @ 13:45 |
Flex vegetariër wtf | |
#ANONIEM | zondag 28 oktober 2018 @ 13:54 |
Ik ben in de nacht meestal vegetariër. | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 14:13 |
Vis eet ik nog wel gewoon. Las een tijdje terug dat geen vis eten ook bij vegaschap hoort haha. Maar ja, ach. Vis ook gewoon erg gezond, vanwege de omega 3 vetzuren, voor hart en bloedvaten. En lekker. Niet dat ik heel erg veel vis eet, maar dat hou ik er toch wel in. | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 17:16 |
mooi toch.... misschien zie ik je nog wel eens hiero dan........ .CUL / Vegetarisch #15 | |
Cronometer | zondag 28 oktober 2018 @ 19:45 |
Ja, heel graag... | |
Cronometer | zondag 28 oktober 2018 @ 19:49 |
sorry maar hier doel ik op.. Vind dit gewoon echt niet te nassen IK eet het wel, want moet toch iets, maar lekker is anders. | |
Cronometer | zondag 28 oktober 2018 @ 19:50 |
Dan eet ik juist graag vlees. Ik wil nu eerst echt wennen aan vleesloos. Anders ga ik het namelijk weer eten. Even tijdje niets en mocht ik dan een plek vinden waarbij het vlees netjes is behandeld, dan wil ik het wel wagen. Mijn moeder zei wel een kip dat lang leeft heeft minder lekker vlees. Kllopt dat? | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 20:10 |
Ik denk dat je moeder misschien deze Kip bedoeld? maar beter is dit......... Je hoeft niet op een wortel je kauwen hoor..... Hier zijn héérlijke recepten en als je wil krijg je iedere week een nieuwe gratis nieuwsbrief. https://www.evavzw.be/recepten | |
Cronometer | zondag 28 oktober 2018 @ 20:15 |
Dit is het meest achterlijke wat ik OOIT gezien heb.. Hoe durven ze dit te brengen als iets moois | |
Farenji | zondag 28 oktober 2018 @ 21:28 |
Begin hier eens: https://roodkapje.org/burgertrut/ https://ellisgourmetburger.nl/nl | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 22:01 |
https://roodkapje.org/burgertrut/ | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 22:03 |
maar ik ben een Burgertrut in Amsterdam hebben ze daar ook zoiets? | |
Lunatiek | zondag 28 oktober 2018 @ 22:08 |
Neem de Kipstuckjes van de vegetarische slager. Smaken zoals echte poulet. Sowieso is er tegenwoordig heel veel smakelijk nepvlees. | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 22:12 |
IS ÉCHT WAAR! | |
Lunatiek | zondag 28 oktober 2018 @ 22:32 |
Ik ben geen vegetariër maar dit is een goed compromis voor als er vegetariërs komen eten Als die vega's eraan gewend zijn, kun je ze zó echte kip voorschotelen (wel even de verpakking van de Vegetarische Slager bewaren). | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 22:46 |
Klopt | |
Farenji | zondag 28 oktober 2018 @ 22:49 |
Zo'n soort grap heb ik ook wel eens met iemand met een pinda-allergie uitgehaald. Was echt hilarisch. Hij kwam niet meer bij. | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 22:55 |
Echt? Er is zo veel variatie man... zitten toch vast wel lekkere dingen tussen voor je? Is het niet meer een bepaalde houding in je denken dat dit misschien een beetje inkleurt? Nou ja, er is een troost in aantocht: kweekvlees. Dat zal spoedig op de markt gaan komen waarschijnlijk. | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 22:57 |
Moest ook lachen. | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 22:58 |
ja geinig toch? | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 23:00 |
effe serieus....... ja... je moet er wel voorzichtig mee zijn... is waar.. zélf heb ik het nooit gedaan........ | |
Maharski | zondag 28 oktober 2018 @ 23:03 |
Die vegetarische smeerworst is ook zo lekker. Ook bijna niet te onderscheiden van echte vlees. Of tja ik kan 'bijna' zelfs wel weglaten... Zo heb ik meerdere dingen gegeten die echt niet te onderscheiden waren. Die vega-hamburger en gehaktbal van de Vegetarische Slager ook. Zó lekker. Vooral met pindasaus. | |
Farenji | zondag 28 oktober 2018 @ 23:06 |
Het is wel heel geinig om van die figuren die "liever niet te veel gluten" eten, seitan voor te zetten. | |
FANN | zondag 28 oktober 2018 @ 23:08 |
Ja ik heb een zus met pinda allergie je moet er niet aan denken dat iemand zo'n geintje uithaald......... | |
Lunatiek | zondag 28 oktober 2018 @ 23:50 |
Bij mijn weten is er niemand met een vleesallergie of -intolerantie. Hooguit in de richting van cholesterolvrij maar dan moet je ook met andere etenswaar rekening houden. En zolang ze af en toe "zondigen" door m'n bitterballen van m'n bord te jatten Laatst nog prima vegetarische bitterballen gegeten | |
#ANONIEM | maandag 29 oktober 2018 @ 00:50 |
Helemaal geen vlees eten is per definitie ongezond. De mens is evolutionair gezien omnivoor en heeft nou eenmaal dierlijk voedsel nodig als onderdeel van een gebalanceerd dieet. | |
Farenji | maandag 29 oktober 2018 @ 00:52 |
Dierlijke vetten zitten niet alleen in vlees maar ook in zuivel en eieren. | |
Ixnay | maandag 29 oktober 2018 @ 00:57 |
Laatst had ik iemand die jarenlang in een duur restaurant gewerkt, heeft producten van de vegetarische slager gegeven zonder het te vertellen. Had niks in de gaten, na 2 keer had ik het verteld. De eerste keer zei ze zelfs dat ze het goed vlees vond. | |
Ixnay | maandag 29 oktober 2018 @ 01:03 |
Evolutionair werd inderdaad wel eens vlees van een dier gegeten. Daar werd wekenlang van gegeten en het was een luxe product. Dat dier heeft lange tijd vrij rondgelopen en gevarieerd eten gehad en zeker geen hormonen ingespoten gekregen. De fabrieksmatige wijze waarop tegenwoordig dieren geproduceerd worden alsof het bakstenen zijn was toen niet mogelijk. Dat is pas iets van de laatste eeuw. De kilo´s vlees die nu wekelijks gegeten worden is evolutioneer zeker niet noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. | |
-Miauw- | maandag 29 oktober 2018 @ 05:49 |
Nou écht niet. De textuur vind ik anders. Prima eetbaar maar echt geen kip. | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 06:05 |
Werkte ze daar als toiletjuffrouw? | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 06:12 |
Ik ben echt nog nooit een leuke of sympathieke vegetariër tegen gekomen. Als er niet over vlees geklaagd wordt dan wel over 1000 en 1 andere dingen. Maakt niet uit wat, altijd zeiken en zaniken. | |
Lunatiek | maandag 29 oktober 2018 @ 06:15 |
Ligt er waarschijnlijk aan hoe je het bereidt. | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 06:21 |
Nee, het is gewoon een heel ander product. | |
Lunatiek | maandag 29 oktober 2018 @ 08:08 |
... dat bij goede bereiding toch verdacht veel lijkt op... | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 08:11 |
Een appel is geen peer en wordt geen peer, hoe vaak je het ook blijft herhalen. | |
-Miauw- | maandag 29 oktober 2018 @ 08:12 |
Goede bereiding of niet, ik vind het toch anders dan kip. | |
Candaasje | maandag 29 oktober 2018 @ 08:18 |
Nee hoor, hoeft echt heel niet ongezond te zijn. Je kunt alle voedingsstoffen prima uit plantaardige bronnen halen, op B12 na. Maar B12 kan tegenwoordig synthetisch gevormd worden. (Daarbij zijn er tegenwoordig ook veel mensen die wél regelmatig vlees en zuivel eten met een B12-tekort. De oorzaak daarvan zijn ze aan het onderzoeken in het Erasmus als ik me niet vergis.) We zijn inderdaad evolutionair gezien omnivoor, geen carnivoor. Dat betekent dat we ook prima zonder vlees of zuivel/eieren/etc. kunnen leven zolang we de B12 maar toevoegen en natuurlijk wel letten op wát je eet. Weliswaar geldt dit voor in onze moderne Westerse maatschappij waar goede alternatieven voor handen zijn. In de rimboe wordt het wat lastiger.) En wat betreft vervangers: ik vind de 'kip' van de vegetarische slager (e.d.) ook niet echt naar kip smaken. Maar de kebab/shoarma van Vivera en Jumbo komen dan wel weer heel dichtbij (afhaal)kebab/shoarma qua smaak en structuur. En de Roockworst van de veg. slager smaakt misschien niet naar een rookworst bij de slager vandaan, maar ik denk niet dat veel mensen hem zouden kunnen onderscheiden van een Hema-hotdog-worst. Het wisselt echt sterk per product. Er zijn ook vervangers die dan weer heel niet naar 'echt' vlees proberen te smaken, hoewel ze qua vorm of naam er wel een beetje op lijken. (Denk aan 'Hak linzenburgers', of 'Boon chili nuggets'). Die vind ik vaak lekkerder omdat ik er dan geen 'oude' verwachtingen bij heb | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 08:29 |
Tja als je dit idee doortrekt, kunnen we ook op volledig synthetische voeding overstappen. Heel duurzaam en milieuvriendelijk, kunnen we hier gezellig met 25 miljard gaan wonen. | |
Candaasje | maandag 29 oktober 2018 @ 08:40 |
Kan, ik denk alleen niet dat je iedereen meekrijgt. Dit gaat over één voedingsstof, B12. De rest kun je gewoon uit 'lekker' eten halen. Dus geen zakjes astronautenvoer. (Anderzijds; we zijn al behoorlijk gewend aan synthetische voeding. Kijk maar naar alle doosjes Aardbeien-of bosvruchtenthee; synthetischer bestaat niet. Broodverbeteraar, ook zoiets. Et cetera.) En 25 miljard... lijkt mij een beetje aan de drukke kant , maar ik vraag me af of 25miljard mensen die plantaardig eten niet alsnog milieuvriendelijker is dan zo'n 45% van onze totale (mondiale) voedselproductie opvoeren aan vee. Want dat vee eet gigantisch veel, maar produceert uiteindelijk maar heel erg weinig, als je naar de beschikbare calorieën, eiwitten e.d. kijkt. En produceert wel veel afvalstoffen. Waaronder methaan. Er zal vast ergens een balans liggen, en 25 miljard mensen is ook niet wat je wil. Maar eer we daar zijn, zijn we al verzopen door gesmolten ijsbergen vrees ik | |
Cause_Mayhem | maandag 29 oktober 2018 @ 08:48 |
Als het over b12 gaat doen we dat eigenlijk al. Door de manier waarop we onze consumptiedieren houden zit er zonder toevoegingen te weinig b12 in dat vlees. Daarom is het vrij standaart om via veevoeder e.d. extra b12 en grondstoffen om meer b12 aan te maken toe te voegen. De vleeseter maakt dus net zo goed gebruik van supplementen, alleen doet die dat via via, wat vooral maakt dat het minder effectief is, er meer verloren gaat in dat proces. Daarbij is het laatste woord nog niet gesproken over b12. Want er zijn vele dagelijks vleeseter met een b12 tekort. Net zoals er vele vegetariers zijn die geen supplementen nemen zonder een b12 tekort (eten dan wel zuivel en eieren, maar vaak ook met mate). Vergis je trouwens niet in waar b12 allemaal aan toegevoegd wordt. In cornflakes zit zelfs b12 bv (en dan doel ik niet op de melk die erbij gegooit wordt). Ook jij als vleeseter krijgt dus ontzettend veel supplementen binnen via allerlei voedsel. | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 08:49 |
Als we nu eens stoppen met fokken in de naam van jesus, allah of economische groei. Een half tot 1 miljard mensen zouden in grote rijkdom kunnen leven met genoeg bronnen om op een verantwoorde en diervriendelijke wijze vlees te eten. | |
June. | maandag 29 oktober 2018 @ 08:58 |
Waarom alles of niets? Je kunt ook flexitarier zijn, waarbij je niet elke dag vlees eet. Het geld dat je dan overhoud kun je weer besteden aan een mooi stukje diervriendelijk biologisch vlees als je wel een dagje zin hebt in biefstuk. | |
Telefoonvork | maandag 29 oktober 2018 @ 10:03 |
Geen vlees. Dus wel eieren, melk, honing en kaas? Bij de weg, ik ben gewoon vleeseter gebleven na het zien van deze documentaire. | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:10 |
érg heh........ neerschieten die lui | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:13 |
Ik had gisternacht nog deze bitterballen 40+ / [40+ SC #1000] Hoera voor ons! wel een beetje teveel ''korst'' als ik effe mag zeiken | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 10:14 |
en 9 van de 10 hebben ook radicale trekjes. Dank voor de bevestiging van mijn stelling! | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:15 |
is dat zo! jeeeeeeetje......... | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 10:18 |
Dank voor de bevestiging van mijn stelling! | |
Copycat | maandag 29 oktober 2018 @ 10:20 |
Hoe voelt dat? Plantaardig worden? | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:22 |
Aardig tegen de plantjes? ofzo? | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:22 |
Je moet ook vaker tegen ze praten ....... | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 10:23 |
Geen idee maar je wordt heel naar voor andere mensen die niet willen vegateren. | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:26 |
Ik ben heel aardig.. ook tegen mensjes die wel vlees willen eten, ik denk dat jij een beetje overdrijft.. | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 10:28 |
Anderen kleinerend "mensjes" noemen vind ik niet echt aardig. | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 10:29 |
ja ja.. ik vind het wel goed zo......... | |
Copycat | maandag 29 oktober 2018 @ 10:29 |
Groeien er blaadjes uit TS' hoofd? En vallen die nu in de herfst? | |
#ANONIEM | maandag 29 oktober 2018 @ 10:34 |
Wat ik er van vind? Doe wat je niet laten kunt. Zolang mensen maar met hun poten van mijn vlees afblijven. | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 10:41 |
Je blijft lachen met die vegadrammers | |
Farenji | maandag 29 oktober 2018 @ 10:51 |
Zeg zalmslaatje, als je niet tegen vegadrammers kan, wat doe je dan in dit topic? Dit is het verzamelpunt van vegadrammers, alle tofuvreters, herbivoren, linkse dierenknuffelaars en eco-zeikerds komen hier samen, je zoekt het wel zelf op he. Of wil je gewoon alleen een beetje drammen? | |
Zalmslaatje | maandag 29 oktober 2018 @ 11:07 |
Hoeveel topics in cul over vlees zijn al niet gekaapt door vegadrammers? Ik ben geïnteresseerd in eten en alles wat er mee samen hangt. | |
Questular | maandag 29 oktober 2018 @ 11:42 |
Vandaag maar eens een spicybean burger gehaald eens kijken of dat vlees voor mij kan vervangen 1 of 2 dagen in de week. | |
Cause_Mayhem | maandag 29 oktober 2018 @ 11:53 |
Wat een onzin. Ja er zitten evangelisten tussen, net zoals er fervente vleeseters zijn die al getriggerd raken als ze zien dat iemand geen vlees eet. Maar de meeste bemoeien zich amper met anderen (net zoals bij de vleeseters). Aangezien er meer vleeseters zijn dan vega's heb ik veel vaker meegemaakt dat de vleeseters een (vervelende) discussie begonnen. Dus niet dat wel vleeseters vervelender zijn, maar gewoon met meer zijn waardoor de kans groter is dat je zo'n vervelende tegen komt. | |
DecoAoreste | maandag 29 oktober 2018 @ 12:10 |
Heb het ook weleens geprobeerd, maar ik vond vlees toch te lekker. Probeer er nu gewoon een beetje op te letten, ik eet ongeveer de helft van de dagen vlees/vis en de helft vegetarisch. Wel kudos. | |
Cronometer | maandag 29 oktober 2018 @ 18:07 |
Hoe durf je vlees met soja te vergelijken, barbaar | |
Cronometer | maandag 29 oktober 2018 @ 18:13 |
Waarom is mijn stoelgang trouwens anders :$ Hoe komt dat? Waar ik voorheen niet ging, ga ik nu vaker.. | |
Trashcanman | maandag 29 oktober 2018 @ 18:34 |
Gebruik je veel olie tav voorheen? Meer vezels? Of ben je qua volume meer gaan eten? Waar haal jij je recepten zoal vandaan btw? | |
Candaasje | maandag 29 oktober 2018 @ 18:53 |
Is vrij gebruikelijk . Komt o.a. veel meer vezels die je waarschijnlijk eet. En je verteert lang niet alles. | |
Cronometer | maandag 29 oktober 2018 @ 19:24 |
Heb geen recepten, eet gewoon waar ik zin in heb. Vandaag een salade met rauwkost en gekookte aardappelen met kipkruiden. was serieus kapot lekker. Ik eet ook veel troep. Zoals nu. | |
Trashcanman | maandag 29 oktober 2018 @ 20:06 |
Ik improviseer ook veel: mijn soepen zien er vaak ook uit als vloerpizza maar smaken iig wel prima 👌 | |
Anouk83 | maandag 29 oktober 2018 @ 22:11 |
De vegetarische "hamburger" van de AH kwam goed uit de test, het is zeker even wennen qua structuur maar zeker het proberen waard. En de kaasschnitzels van Garden Gourmet ook wel, ook bij de AH | |
FANN | maandag 29 oktober 2018 @ 22:42 |
die eten wij ook vaak | |
Guus Muisarm | maandag 29 oktober 2018 @ 22:48 |
klets geen onzin, tussen vleeseters is er nooit gezever, alleen als er zo'n tofuknauwer tussen zit heb je gezeik. | |
Cause_Mayhem | dinsdag 30 oktober 2018 @ 10:40 |
Het is niet of vlees of soja he? Nu ben ik persoonlijk niet zo van de vleesvervangers (ik eet ook nog gewoon vlees, alleen de meeste dagen niet). Maar een goede groente of bonenburger bv kan echt heel erg lekker zijn. Vind ik persoonlijk vaak beter te doen omdat er niet gepoogd wordt vlees na te doen. Verder curry's, pasta's, bonenschotels, stoofschotels e.d.. Doen het fantastisch zonder vlees erin. Een pasta met paddestoelen ipv van vlees is geen afzien. De indiase keuken, kent echt veel recepten zonder vlees of waar het vlees heel makkelijk weggelaten kan worden. Als je echt vegetarisch wil blijven eten (of grotendeels) dan raad ik je echt met klem aan om met jezelf af te spreken dat je de aankomende maand (iig) minstens 2 keer per week een nieuw recept probeert. Anders blijf je teveel hangen bij wat je kent, waar vlees bij hoort. En zal je merken dat volhouden lastiger is omdat je steeds denkt, met vlees was het beter geweest. Je wordt creatiever als je dat doet, maar vooral, je gaat lekkerder eten waardoor geen vlees niet als gemis voelt. Het geen 'offer' meer is om vegetarisch te eten, maar gewoon heerlijk eten is. Je dat niet eens met vlees wil eten, dat vlees Dan niets meer toevoegd. Als je dat doet zal je merken dat zelfs al ga je weer terug naar wel ook vlees eten je gewoon regelmatig behoefte hebt aan zo'n vegetarisch recept. Daar meer zin in hebt dan in die vleesmaaltijd. | |
wawowiewa | maandag 12 november 2018 @ 00:04 |
Correct | |
Questular | maandag 12 november 2018 @ 07:41 |
Goed verhaal lekke kort, leest goed weg beetje slappe onderbouwing. | |
#ANONIEM | maandag 12 november 2018 @ 21:37 |
het is vegetariër. | |
FANN | dinsdag 13 november 2018 @ 07:54 |
| |
oralbfan | dinsdag 13 november 2018 @ 15:52 |
Ik ben compleet het tegenovergestelde van vegetariër. Ik leef sinds jaar en dag "keto". Zou het voor geen geld willen veranderen. Wel respect voor jouw keuze, OP. succes | |
Cause_Mayhem | dinsdag 13 november 2018 @ 16:06 |
Heb je (ernstige) epelepsie dat je een keto dieet volgt? Is geen makkelijk dieet, maar dat zal je vast zelf al wel als je het al langer volgt. Is aardig wat toewijding en kennis voor nodig om daar (op de lange) termijn gezond onder te blijven. | |
FANN | woensdag 14 november 2018 @ 09:13 |
ik moest even googelen wat dat precies was maar na dit lijstje ben is gestopt met lezen... Wat mag je niet eten bij een ketogeen dieet? Laten we beginnen met wat je niet mag eten aardappelen pasta rijst brood ontbijtgranen Deze producten zijn ten strengste verboden. Fruit en suiker kun je ook op het lijstje zetten van verboden producten. Een pittig dieet. Wat een horror dieet | |
Farenji | woensdag 14 november 2018 @ 09:25 |
Dat lijkt me heel lastig om vol te houden, zeker omdat je na per ongeluk een beetje koolhydraten zo'n beetje weer overnieuw mag beginnen toch? Koolhydraten zitten in zoveel dingen. Eet je in de praktijk dan niet vooral hele bergen vlees? Vraag me ook af wat je dan nog als ontbijt kan eten, groente, eieren? Of gewoon een biefstukje? | |
Cause_Mayhem | woensdag 14 november 2018 @ 09:41 |
Vrijwel geen koolhydraten en eiwitten idd. Het is idd best pitting om dan nog gezond te eten. Het is van oorsprong een medisch dieet om hardnekkkige epelepsie aanvallen onder controle te krijgen (ze weten niet hoe dat werkt, maar het werkt). Je lever maakt dan ketonlichamen aan, wat eigenlijk een reactie op uithongering is. Beter gezegd, een reactie op als de voedingstoffen die je hersenen nodig hebben niet aanwezig zijn. Een 'vervanging' daarvoor. Nu zijn er tegenwoordig variaties van dit dieet, ook wat mildere varianten. Hoe milder hoe meer je je af moet vragen hoeveel zin het heeft, want dan is de kans erg groot dat je lever helemaal geen keton lichamen aan gaat maken en je hersenen gewoon op glucose blijven draaien. Dat doen ze namelijk het liefste, dat andere is het 'noodsysteem'. En zoveel hebben ze niet nodig. Daarin varieren heeft dus of weinig zin, of je gaat steeds door de overgang heen, die niet prettig is. Doe je een zeer strenge vorm dan is er gevaar op ernstige tekorten en dat de lever teveel ketonlichamen aan gaat maken. Het idee achter de modernere varianten is op zichzelf niet zo slecht. Het leunt op het idee dat we als modern mens teveel toegang hebben tot makkelijke bronnen voor die glucose. En dat ons lijf nogsteeds op de natuurlijke manier van zaken ingericht is. Dus weinig glucose (wat daarin omgezet kan worden) en tijden van schaarste (serieuze honger). Dat proberen ze dan te simuleren met het dieet. [ Bericht 2% gewijzigd door Cause_Mayhem op 14-11-2018 09:48:10 ] | |
FANN | woensdag 14 november 2018 @ 09:53 |
Jemig..... nou ik wens je sterkte toe... serieus....... | |
FANN | woensdag 14 november 2018 @ 09:55 |
een ellende lijkt het mij...... Ik heb net mijn bordje Brinta (met havermelk) achter mijn kiezen...... | |
Farenji | woensdag 14 november 2018 @ 12:42 |
Wat, ook geen eiwitten? Je kan toch helemaal niet leven zonder eiwitten? Lijkt me dat je daarmee roofbouw op je lichaam pleegt. | |
pietbier | donderdag 15 november 2018 @ 01:00 |
"Vegetarisch geworden" Dat is onmogelijk. Je bent van vlees gemaakt, je kunt niet ineens NIET van vlees gemaakt zijn. Vegetariër daarentegen..... | |
FANN | donderdag 15 november 2018 @ 09:00 |
hi hi..... | |
michaelmoore | donderdag 15 november 2018 @ 10:00 |
is goed vlees heb je niet nodig | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 10:06 |
En wat ben je er wijzer van geworden? En de wereld? | |
Farenji | donderdag 15 november 2018 @ 11:40 |
Als je stopt met vlees eten stop je met deel zijn van een groot probleem: de grote vleesconsumptie met alle ellende die daaruit voortvloeit. Daar kun je je ogen voor sluiten en gewoon doorvreten, of je kan er iets aan doen door bij jezelf te beginnen. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 12:50 |
Ja, dat begrijp ik. Vandaar mijn vraag: wat heeft het (in die 23 jaar) opgeleverd? | |
Farenji | donderdag 15 november 2018 @ 13:52 |
Nou ja, stel dat de gemiddelde mens 100 gram vlees per dag eet (conservatief ingeschat) dan heb je 100 x 365 x 23 = 839500 gram oftewel bijna 840 kilo vlees niet gegeten. Per kilo (rund)vlees is er zo'n 15.415 liter water nodig (bron). Ter vergelijking, voor 1kg aardappels is slechts 286 liter water nodig. Voor 1kg rijst zo'n 2500 liter. Dus laten we zeggen dat je dan (wederom heel conservatief geschat) minimaal zo'n 10 duizend maal 840 = 8,4 miljoen liter water hebt bespaard door vegetarisch te eten. Voor de beeldvorming: dat zijn ruim drie olympische zwembaden vol. En dan heb ik het nog niet eens over alle methaan, mest etc die al die koeien tijdens hun leven zouden hebben geproduceerd. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 14:00 |
OK, mooi, prachtig, bewonderenswaardig. Maar de kans is groot dat het (in dit geval) niet genuttigde vlees wél gefokt/geproduceerd is, waarna het als overschot vernietigd is. Daarnaast zijn er in die (genoemde) 23 jaar enorm veel vleeseters bijgekomen. | |
Farenji | donderdag 15 november 2018 @ 14:01 |
Dat is de aller, aller, ALLER slechtste reden om door te gaan met vlees eten. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 14:02 |
In de optiek van sommigen, ja. | |
Farenji | donderdag 15 november 2018 @ 14:45 |
Ja, als je wanhopig op zoek bent naar argumenten om vlees te blijven eten dan kan het best een aardige reden lijken maar als je eerlijk bent moet je toch toegeven dat het een absolute drogreden is. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 14:49 |
Huh? Ik denk er volledig anders over maar jij denk te weten dat ik daarin niet eerlijk ben? De arrogantie [ Bericht 12% gewijzigd door Kopiko op 15-11-2018 14:56:50 ] | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 14:56 |
Yep, dat denk ik idd. Het hele het wordt toch wel geproduceerd als de markt kleiner wordt slaat namelijk nergens op. Er is geen enkel drijfveer meer te produceren dan afgezet kan worden. Dat zou geld kosten en producenten zijn geen filantropen. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 14:58 |
Net zoiets als mensen die beweren enorm veel CO2 gered te hebben door de afgelopen 23 jaar niet met het vliegtuig te reizen | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 14:59 |
Dat klopt dan ook. Als zij ook vliegreizen hadden gedaan was het nog veel meer geweest. Er vliegen geen lege vliegtuigen he? | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 15:00 |
Ah, dus die vliegtuigen bleven aan de grond? | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 15:05 |
Allemaal? Nee. Dan zou niemand moeten willen vliegen. Maar als ze dat vliegtuig niet vol krijgen zoeken ze andere oplossingen omdat het anders niet rendabel is. Zelfde met vlees. Als ze 'vandaag' teveel produceren zullen ze 'morgen' minder produceren. Anders is het niet rendabel. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 15:07 |
Dat ga ik testen, ik doe graag iets voor de goede zaak. Vakantie! Maandag 3 december! Ik wil graag met de KL0733 naar Curacao. MAAR DIT DOE IK NIET! GOED VOOR HET MILIEU! Ik blijf thuis, ga met een tentje de hei op... en op 3 december trots vernemen dat de KL0733 aan de grond gebleven is! | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 15:08 |
Wel halflege hoor. | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 15:12 |
Een enkele keer misschien, naar niet als dat een gewoonte wordt. Dan wordt het of significant duurder (wat in de praktijk meer verlies aan klanten oplevert) of minder vluchten. Er is werkelijk geen enkele dienstverlener of producent die levert voor de lol. Is het niet rendabel dan schroeven ze terug. Met vlees net zo. Een keer verspillen kan, maar 'verspil' baten zijn amper voldoende om de kosten te dekken (als het dat al red). Wordt de vraag lager zal ook het aanbod dalen. | |
Farenji | donderdag 15 november 2018 @ 15:24 |
Ja, goeie troll, doei. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 15:32 |
Niks troll. Motiveer me dan om wel de KL0733 niet te nemen... | |
matspontius | donderdag 15 november 2018 @ 15:35 |
Dat je uitgelachen wordt zegt meer over het niveau van de mensen die dat doen dan over jou. Ze zouden respect voor je instelling moeten hebben. Ze kunnen een voorbeeld aan je nemen | |
Questular | donderdag 15 november 2018 @ 15:37 |
Sowieso waarom zou je iemand uitlachen omdat hij/zij besluit andere eetgewoontes aan te houden. | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 15:43 |
Als jij dat ook niet doet krijgen ze dat vliegtuig niet vol. Als dat meerdere keren gebeurd zullen ze het aantal vluchten terug schroeven. Geen enkele vlieg maatschappij wil halfvolle vluchten laten vliegen, dat is niet rendabel. Dat begint echt bij jou, bij mij, die zeggen dat we de vraag aan onze kant verminderen. Of op z'n minst zeggen, onze vraag hangt af van bepaalde voorwaarden. We willen wel consumeren, maar enkel als het voldoet aan X. | |
Cronometer | donderdag 15 november 2018 @ 15:47 |
Het gaat nu eigenlijk moeiteloos.. Geen issue meer. Totaal aan gewend. | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 15:49 |
Dat is geen vaststaand feit. Verder is het niet zeker dat zo'n actie ergens het begin van is. Daarop kun je louter hopen. | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 15:59 |
Bla bla. Het begint ergens en maak je geen zorgen, je bent allang niet meer de eerste. Vraag/aanbod blijft gelden. Verlaag de vraag en het aanbod zal dalen. Dat is gewoon en feit. Als jij bv geen vlees meer eet verlaag je de vraag met gemiddeld een 75 kilo vlees per jaar (om en nabij). Voel je vrij om te berekenen hoeveel voedsel, water, energie e.d. dat zal schelen. Als alleen jij dat doet lijkt het maar klein misschien, maar als je de cijfers voor je ziet zal je zien dat jouw persoonlijke bijdrage meer is als je denkt. En als je al die minder vlees eters, vegetariers en veganisten bij elkaar optelt wordt het een stevige slok op een borrel. Denk eens andersom. Wat als iedereen jaarlijks een (lange) vliegreis zou doen? Wat als elke wereldbewoner jouw gemiddelde hoeveelheid vlees zou eten? | |
Kopiko | donderdag 15 november 2018 @ 16:01 |
Alweer arrogantie. We zijn het niet eens en wat ik zeg is Bla bla. Wat een treurigheid. Je begrijpt: de rest heb ik niet gelezen. Vergeef me. Veel plezier in je ivoren toren! | |
Cause_Mayhem | donderdag 15 november 2018 @ 16:01 |
Voorspelbaar, beetje tegenstand, huilen en wegrennen. Vooral het daarover hebben bij gebrek aan argumenten. Veel plezier met je sneeuwvlokjes status. | |
Cronometer | donderdag 15 november 2018 @ 16:05 |
Ach hou op stel zeikerds. Daar gaat dit topic niet eens over. | |
Farenji | donderdag 15 november 2018 @ 16:25 |
Vertel eens, wat heb je de afgelopen tijd zoal gegeten? | |
Tamilselvi | donderdag 15 november 2018 @ 17:10 |
Die wil bijna niemand eten. Goede kippen, dus geen plofkippen, die het goed hebben gehad, veel hebben kunnen rondlopen en op natuurlijke wijze oud zijn geworden en dan geslacht/of zelf dood zijn gegaan zijn geen lekkere kippen voor de meeste mensen. Dat wil zeggen: Ze hebben heel weinig vlees op het bot, het vlees is taai en moet je echt uren stoven. Veel mensen waarderen de kip zo niet. Je kunt zulke kippen meestal wel bij een boerderij kopen, best wel duur ong. 15 euro voor 1 kip. | |
matspontius | donderdag 15 november 2018 @ 17:21 |
Ik wil niet zeuren maar een vegetarier eet GEEN vlees dus ook geen kip, ook niet af en toe. Doe je dat wel ben je uiteraard geen vegetarier. | |
valentijn101 | donderdag 15 november 2018 @ 17:52 |
Flexetarier of mindervleeseter is ook al een stap in de richting. | |
matspontius | donderdag 15 november 2018 @ 18:13 |
Zeker! Maar je moet jezelf geen vegetarier noemen als je kip eet ... | |
FANN | donderdag 15 november 2018 @ 21:46 |
Omdat sommige mensen dom zijn. | |
#ANONIEM | donderdag 15 november 2018 @ 23:05 |
| |
Tamilselvi | vrijdag 16 november 2018 @ 12:43 |
Ja dat weet ik maar er was een vraag over goed behandelde kippen om te kunnen eten enz. | |
Cronometer | zaterdag 17 november 2018 @ 10:12 |
dDat zij mama ook al. Ze zegt dat hun vlees niet lekker is. | |
Cause_Mayhem | zaterdag 17 november 2018 @ 10:15 |
Niet perse niet lekker, maar meer geschikt voor smoor/stoof e.d. Langere, langzamere bereiding. Met wat hulp voor malsheid. | |
Opa_vertelt | zaterdag 17 november 2018 @ 12:10 |
FANN | zaterdag 17 november 2018 @ 13:04 |
Mijn koelkast magneet is leuker | |
Opa_vertelt | zaterdag 17 november 2018 @ 13:04 |
Whehehe, die is inderdaad wel goed ja. | |
Cronometer | zaterdag 17 november 2018 @ 16:09 |
Omg ik zei zij. | |
Ixnay | zaterdag 17 november 2018 @ 18:09 |
Stel het is oorlog en er is helemaal niks te eten en ik ga dood van de honger en ineens zet er iemand een biefstuk voor me neer dan ga ik daar echt geen "nee" tegen zeggen als ik heel eerlijk ben. Ik ben dus geen vegetariër maar ik ben gewoon iemand die vrijwel geen vlees eet onder normale omstandigheden. Iemand die echt het nooit eet, onder geen enkele voorwaarde is een vegetariër, maar ik vraag me af hoeveel dat er zijn. Het is ook een fundamentalist dan trouwens. | |
FANN | zaterdag 17 november 2018 @ 18:22 |
áls er écht niks te eten is, dan vreet ik álles | |
Cause_Mayhem | zaterdag 17 november 2018 @ 19:25 |
Als het echt om leven en dood gaat zou ik ook mens eten. Toch noem ik mezelf geen kanibaal. | |
Zalmslaatje | zaterdag 17 november 2018 @ 20:51 |
Ik zou wel willen weten of hij/zij een goed leven heeft gehad. Is het moreel verantwoord een vegetariër of geheelonthouder te eten? | |
Guus Muisarm | zondag 18 november 2018 @ 00:11 |
Ja, koeien ten slotte ook vegetarier en geheelonthouder. | |
FANN | zondag 18 november 2018 @ 01:13 |
Jeweethetnooit..... ken de de Andesvliegramp? De Andesvliegramp was een vliegramp waarbij Fuerza Aérea Uruguaya vlucht 571 op 13 oktober 1972 neerstortte in de Andes. De ramp is bekend geworden door de boeken en verfilmingen van de verhalen van de overlevenden. Van de 45 inzittenden van het Fairchild Hiller FH-227-vliegtuig overleefden 16 de ramp. Zij moesten na de crash gedurende 72 dagen zien te overleven in de ijskoude omgeving en moesten uiteindelijk zelfs het vlees van de overledenen eten om in leven te blijven. https://nl.wikipedia.org/wiki/Andesvliegramp | |
#ANONIEM | zondag 18 november 2018 @ 06:53 |
Ik heb het een paar jaar volgehouden. Paar dingen die opvallend zijn: 1 Mensen vinden je lastig (denk bij uiteten gaan, op bezoek) 2 Het is duur! 3 In restaurants krijgt je meestal bijna altijd vieze smurrie voor een te hoge prijs. 4 Het kost je zeker GainZ, hoee goed je ook je best doet. 5 Kost energie, je bent sneller moe. | |
Farenji | zondag 18 november 2018 @ 09:37 |
Dan doe je het echt niet goed, wat betreft de laatste 2 punten. Het is echt niet moeilijk om genoeg eiwit te eten, je moet natuurlijk niet alleen maar het vlees weglaten, je moet er wel iets voor in de plaats doen. Noten, peulvruchten, eieren, linzen zijn minstens even goede eiwitbronnen als vlees. Dat je er moe van wordt begrijp ik ook niet, bij mij is het juist andersom, ik voel me lichamelijk echt uitstekend bij een vegetarisch dieet. Van veel vlees eten word ik juist trager en krijg ik minder energie is mijn ervaring. | |
#ANONIEM | zondag 18 november 2018 @ 17:44 |
Wellicht dat ik het niet goed aanpakte, het is moeilijk gebleken eetbare hap te maken zonder er uren aan kwijt te zijn. Eiwitten leek mij het probleem niet, ik at nog voldoende eieren, etc.. De dokter zei dat ik maar een tijdje moest stoppen, nu eet ik 1 a 2x per week een stukje vlees en dat werkt uitstekend. Wachten op betere vlees vervangers, want de vegetarische slager komt me de oren uit. | |
Cause_Mayhem | zondag 18 november 2018 @ 21:44 |
Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet even weten hoe. Vind het wat apart dat je het met 2 keer per week vlees op kon lossen, als je verder niets aan je dieet hebt veranderd. Misschien ijzer, is het enige wat ik me kan bedenken (aangezien je wel voldoende ei at). Maar dan at je verder vrij slecht en is de kans aanwezig dat je nogsteeds tekorten hebt en op een later moment weer last gaat krijgen. Ook wat apart dat de arts zo vlees aanraad zonder eerst naar het bloed gekeken te hebben. | |
#ANONIEM | zondag 18 november 2018 @ 23:21 |
Ze zei letterlijk ik moet stoppen met die gekkegeit. Anyway voel me 10x beter nu en eet nog steeds zeer weinig vlees. | |
Farenji | maandag 19 november 2018 @ 09:35 |
Met wat handigheid en een repertoir van simpele gerechten lukt het best om elke dag binnen een uur een complete en volwaardige maaltijd te maken. Zelfs zonder gebruik te maken van "vleesvervangers". Ik eet die zelf bijna nooit maar wel heel vaak tofu (is echt lekker, goudbruin gebakken met kruiden en wat lekkere saus), tempeh, kikkererwten (falafel!), kaas (vooral paneer en haloumi die je kan roerbakken) en linzen (bijv indiase dhal is supersimpel en lekker). | |
julius123 | maandag 19 november 2018 @ 10:46 |
Thrill Grill, lekkere hamburgers. Is met de vleesvervanger van Beyond Meat. Zeker een aanrader! Structuur is zo ongeveer hetzelfde als een echte hamburger! En smaakt ook erg goed! | |
Cause_Mayhem | maandag 19 november 2018 @ 10:48 |
Het klinkt me apart in de oren. Geen fatsoenlijke diagnose, een 'middel' die bar weinig toevoegt op zichzelf. Maar wel de grote oplossing... Tja. Ik ben blij voor je dat je je beter voelt, maar ik kan er weinig mee. Hey is zo zonder inhoud. Komt op mij over als ik ben geschud water (homeopathie) gaan gebruiken en nu ben ik beter. | |
Ixnay | maandag 19 november 2018 @ 13:00 |
Het is ook een lulverhaal kan ik je zeggen. Wat ik heel vaak hoor van mensen die van de ene op de andere dag met vlees stoppen is een vitamine B12 tekort. Had ik zelf ook, ook als je vis blijft eten. Een ijzertekort kan gebeuren maar daar ga je je echt niet veel zwakker door voelen. Na een bepaalde tijd is je lichaam gewend aan je dieet en dan is het goed. Ik ben geen dokter btw ik spreek uit eigen ervaring. | |
Questular | maandag 19 november 2018 @ 13:16 |
Dus je bent geen dokter maar het is wel een lulverhaal? Ok dan. | |
Cause_Mayhem | maandag 19 november 2018 @ 14:05 |
Zonder diagnose is het idd kul. Een arts die geen bloed afneemt? Die zegt ga weer (weinig) vlees eten en dan is alles weer goed. Dat is pseudo wetenschap ten top. De vraag is wat voor stoffen mist dat persoon en waarom? Neem b12. Met de eieren (en zuivel) zou daar geen tekort in moeten zijn zonder opname probleem. Als er een opname probleem zou zijn is 2 keer per week vlees geen oplossing. Ijzer, het enige wat ik me zo snel kan bedenken waarbij matig vlees gebruik het symptoom op zou lossen (voor nu dan, mbt 'vermoeidheid/slapheid'). Maar dat duidt op een ernstige onbalans in de voeding. Het vlees zou het symptoom op kunnen lossen (tijdelijk), maar een dieet met zoveel onbalans zou andere problemen veroorzaken, gevaarlijk zijn op de lange termijn. Je kan niet enkel op vlees leunen. Het is een totaal pakket. Bij problemen ernstig genoeg om naar de arts te gaan is 2 keer per week vlees eten echt de oplossing niet. Vlees is geen wondermiddel, er bestaan geen wondermiddelen (ook vegetarisch is dat niet). Maar vooral, dat wil ik benadrukken, een arts die geen onderzoek doet is af bij mij. Zoek aub een arts die wel kijkt naar wat er in het lichaam gebeurd. Als dan de conclusie is dat wel vlees eten zus en zo aanvult is dat andere koek dan de dikke duim gebruiken. | |
FANN | maandag 19 november 2018 @ 15:57 |
Ah! Ga ik eens en keer proeven... Ik heb de link opgeslagen! https://thrillgrill.nl/ Thanks! | |
FANN | maandag 19 november 2018 @ 16:07 |
Mijn dokter zegt iets héél anders! Dat wij Vegetarisch eten was juist ''gelukkig maar'' ..... Het let lijkt erop dat dokters ook maar hun eigen mening hebben. Zo min mogelijk dierlijke vetten was het dringende advies...... en toen wist ie nog niet eens dat we Vegetariër waren. (zelf was hij geen Vegetariër maar hij at zo at en toe een stukje vlees... heb ik gevraagd want ik was nieuwsgierig ) | |
Cronometer | dinsdag 20 november 2018 @ 16:48 |
Waarom sneller moe? | |
#ANONIEM | dinsdag 20 november 2018 @ 17:06 |
You tell me! Je mist toch wat schijnbaar. | |
Cronometer | dinsdag 20 november 2018 @ 17:23 |
Dan at je waarschijnlijk toch niet helemaal goed? | |
Kreator | dinsdag 20 november 2018 @ 17:29 |
Je moet wle echt je best doen om er echt last van te hebben. | |
Kreator | dinsdag 20 november 2018 @ 17:30 |
Je wordt trouwens vegetariër en je eet vegetarisch. | |
Cronometer | dinsdag 20 november 2018 @ 17:31 |
JONGUH IS AL 1000 X AANGEGEVEN | |
#ANONIEM | dinsdag 20 november 2018 @ 18:00 |
Ja, waarschijnlijk. Blijkt toch nog moeilijk te zijn. De oplossing is vrij simpel, heel af en toe een stukje vlees toevoegen. Met de tijd komen er betere en betaalbare vlees alternatieve daar ben ik zeker van. (zelfs zo zeker dat ik denk dat de mens uiteindelijk bijna helemaal vegetarisch gaat leven) | |
Farenji | dinsdag 20 november 2018 @ 19:37 |
Ja of je leert gewoon beetje koken, dat is het probleem volgens mij hier. Als je ziet hoe bar slecht sommige vleeseters eten, met vooral kfc, McDonald's, pizza en shoarma, laat daar dan eens het vlees weg en vervang het door wat eieren, ja dan ga je je heel snel heel slecht voelen. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 november 2018 @ 19:45 |
Ik eet vooral salades. Nu ook, heb een hekel aan koken. | |
Farenji | dinsdag 20 november 2018 @ 20:39 |
Salades, dat is vaak vooral vezels en veel water. Daar kan een mens niet op leven. | |
#ANONIEM | woensdag 21 november 2018 @ 12:48 |
Kijk dit is ook een probleem: https://www.ad.nl/koken-e(...)allerhande~a8b8b141/ Elke keer er een vegetarische kans wordt geboden door de gene die het eten bepalen wordt het meteen afgeschoten. Best zonde want ik denk dat dit juist een goed initiatief is. (Kortom top van de allerhande)
[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-11-2018 14:19:19 ] | |
FANN | woensdag 21 november 2018 @ 12:51 |
ga hier eens kijken dan.... Topicreeks: Vegetarisch eten | |
FANN | woensdag 21 november 2018 @ 13:03 |
Even een grapje tussendoor Veganism In "snatch" | |
Zihuatanejo | woensdag 21 november 2018 @ 16:13 |
Tenzij Kannibalen. Die kunnen vegetariërs eten. | |
Cause_Mayhem | woensdag 21 november 2018 @ 19:48 |
Het is echt niet moeilijk. Een bonenschotel of pasta met meegebakken groente is niet moeilijker dan wel vlees erbij. En nee, het is een schijnoplossing. Het enige wat vlees extra biedt is b12 (beste bron daarvoor). De rest is makkelijk uit andere zaken te halen. Het probleem met het advies dat jij hebt gekregen is dat de rest van de tekorten niet opgelost zijn. En dat je (op de lange termijn) ernstige risico's loopt. (Matig) vlees is echt niet ongezond. Maar het is geen oplossing voor tekorten. Het kan zijn dat het een enkel symptoom oplost, maar de onderliggende problemen niet. Ik probeer je dus niet te zeggen dat vlees te laten staan. Maar ik adviseer je wel algemeen beter te gaan eten. Want altijd gilt men bv over die b12. Maar hoe zit het bv met de hoeveelheid vezels die je binnen krijgt? En met de stevige lijst aan andere voedingstoffen? Een tekort aan vezels is een van de grotere oorzaken van bv darmproblemen. Oa darmkanker. Denken maar weinig mensen aan, want langere termijn, maar is wat ernstiger dan wat vermoeidheid. Te weinig vezels heeft ook nog eens een domino effect. Als je darmen niet naar behoren functioneren krijg je opname problemen. Dan moet je ineens supplementen krijgen, of zoals in jouw geval vlees extra gaan eten. Maar beter zou je kijken naar waarom je je voedingstoffen niet fatsoenlijk opneemt. Anders verschuif je je problemen alleen maar. | |
FANN | woensdag 21 november 2018 @ 23:55 |
FANN | donderdag 22 november 2018 @ 00:22 |
Ferluccia | dinsdag 27 november 2018 @ 22:41 |
TS: Je omgeving bestaat uit Tokkies als ze zo reageren. Supergoed van je, beter voor het milieu en de dieren. Ga je wel heel goed inlezen zodat je genoeg vervangende voedingsstoffen eet. Let bijvoorbeeld op ijzer, vitamine D en B12. | |
Mrmime | vrijdag 30 november 2018 @ 12:56 |
Niks aan toe te voegen. Goed bezig TO. |