Ja dat weet ik maar er was een vraag over goed behandelde kippen om te kunnen eten enz.quote:Op donderdag 15 november 2018 17:21 schreef matspontius het volgende:
[..]
Ik wil niet zeuren maar een vegetarier eet GEEN vlees dus ook geen kip, ook niet af en toe. Doe je dat wel ben je uiteraard geen vegetarier.
Dat zij mama ook al. Ze zegt dat hun vlees niet lekker is.quote:Op donderdag 15 november 2018 17:10 schreef Tamilselvi het volgende:
[..]
Die wil bijna niemand eten. Goede kippen, dus geen plofkippen, die het goed hebben gehad, veel hebben kunnen rondlopen en op natuurlijke wijze oud zijn geworden en dan geslacht/of zelf dood zijn gegaan zijn geen lekkere kippen voor de meeste mensen. Dat wil zeggen: Ze hebben heel weinig vlees op het bot, het vlees is taai en moet je echt uren stoven.
Veel mensen waarderen de kip zo niet.
Je kunt zulke kippen meestal wel bij een boerderij kopen, best wel duur ong. 15 euro voor 1 kip.
Niet perse niet lekker, maar meer geschikt voor smoor/stoof e.d. Langere, langzamere bereiding. Met wat hulp voor malsheid.quote:Op zaterdag 17 november 2018 10:12 schreef Cronometer het volgende:
d
[..]
Dat zij mama ook al. Ze zegt dat hun vlees niet lekker is.
Whehehe, die is inderdaad wel goed ja.quote:Op zaterdag 17 november 2018 13:04 schreef FANN het volgende:
[..]
Mijn koelkast magneet is leuker
[ afbeelding ]
Omg ik zei zij.quote:Op zaterdag 17 november 2018 10:15 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Niet perse niet lekker, maar meer geschikt voor smoor/stoof e.d. Langere, langzamere bereiding. Met wat hulp voor malsheid.
įls er écht niks te eten is, dan vreet ik įllesquote:Op zaterdag 17 november 2018 18:09 schreef Ixnay het volgende:
Stel het is oorlog en er is helemaal niks te eten en ik ga dood van de honger en ineens zet er iemand een biefstuk voor me neer dan ga ik daar echt geen "nee" tegen zeggen als ik heel eerlijk ben.
Ik ben dus geen vegetariėr maar ik ben gewoon iemand die vrijwel geen vlees eet onder normale omstandigheden.
Iemand die echt het nooit eet, onder geen enkele voorwaarde is een vegetariėr, maar ik vraag me af hoeveel dat er zijn.
Het is ook een fundamentalist dan trouwens.
Als het echt om leven en dood gaat zou ik ook mens eten. Toch noem ik mezelf geen kanibaal.quote:Op zaterdag 17 november 2018 18:09 schreef Ixnay het volgende:
Stel het is oorlog en er is helemaal niks te eten en ik ga dood van de honger en ineens zet er iemand een biefstuk voor me neer dan ga ik daar echt geen "nee" tegen zeggen als ik heel eerlijk ben.
Ik ben dus geen vegetariėr maar ik ben gewoon iemand die vrijwel geen vlees eet onder normale omstandigheden.
Iemand die echt het nooit eet, onder geen enkele voorwaarde is een vegetariėr, maar ik vraag me af hoeveel dat er zijn.
Het is ook een fundamentalist dan trouwens.
Ik zou wel willen weten of hij/zij een goed leven heeft gehad.quote:Op zaterdag 17 november 2018 19:25 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Als het echt om leven en dood gaat zou ik ook mens eten. Toch noem ik mezelf geen kanibaal.
Jeweethetnooit..... ken de de Andesvliegramp?quote:Op zaterdag 17 november 2018 19:25 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Als het echt om leven en dood gaat zou ik ook mens eten. Toch noem ik mezelf geen kanibaal.
Ik heb het een paar jaar volgehouden.quote:Op donderdag 25 oktober 2018 19:49 schreef Cronometer het volgende:
Hallo fokkers,
Ik heb besloten om voortaan vegetarisch door het leven te gaan. Ik heb het idee dat ik hiermee bijdraag aan het milieu en welzijn van dieren.
Ik ben tot nu toe alleen maar uitgelachen door mensen om mij heen. Vrienden, familie en collega's: ze snappen er niets van en vinden het maar achterlijk.
Wat vinden jullie er van? Ik hou het nu al 5 a 6 weken vol. Enige wat ik mis is kip. Kippendijtje. Kippensoepje. Kipburger. Dat soort dingen
Dan doe je het echt niet goed, wat betreft de laatste 2 punten. Het is echt niet moeilijk om genoeg eiwit te eten, je moet natuurlijk niet alleen maar het vlees weglaten, je moet er wel iets voor in de plaats doen. Noten, peulvruchten, eieren, linzen zijn minstens even goede eiwitbronnen als vlees. Dat je er moe van wordt begrijp ik ook niet, bij mij is het juist andersom, ik voel me lichamelijk echt uitstekend bij een vegetarisch dieet. Van veel vlees eten word ik juist trager en krijg ik minder energie is mijn ervaring.quote:Op zondag 18 november 2018 06:53 schreef ZetaOS het volgende:
[..]
Ik heb het een paar jaar volgehouden.
Paar dingen die opvallend zijn:
1 Mensen vinden je lastig (denk bij uiteten gaan, op bezoek)
2 Het is duur!
3 In restaurants krijgt je meestal bijna altijd vieze smurrie voor een te hoge prijs.
4 Het kost je zeker GainZ, hoee goed je ook je best doet.
5 Kost energie, je bent sneller moe.
Wellicht dat ik het niet goed aanpakte, het is moeilijk gebleken eetbare hap te maken zonder er uren aan kwijt te zijn.quote:Op zondag 18 november 2018 09:37 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dan doe je het echt niet goed, wat betreft de laatste 2 punten. Het is echt niet moeilijk om genoeg eiwit te eten, je moet natuurlijk niet alleen maar het vlees weglaten, je moet er wel iets voor in de plaats doen. Noten, peulvruchten, eieren, linzen zijn minstens even goede eiwitbronnen als vlees. Dat je er moe van wordt begrijp ik ook niet, bij mij is het juist andersom, ik voel me lichamelijk echt uitstekend bij een vegetarisch dieet. Van veel vlees eten word ik juist trager en krijg ik minder energie is mijn ervaring.
Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet even weten hoe.quote:Op zondag 18 november 2018 17:44 schreef ZetaOS het volgende:
[..]
Wellicht dat ik het niet goed aanpakte, het is moeilijk gebleken eetbare hap te maken zonder er uren aan kwijt te zijn.
Eiwitten leek mij het probleem niet, ik at nog voldoende eieren, etc..
De dokter zei dat ik maar een tijdje moest stoppen, nu eet ik 1 a 2x per week een stukje vlees en dat werkt uitstekend.
Wachten op betere vlees vervangers, want de vegetarische slager komt me de oren uit.
Ze zei letterlijk ik moet stoppen met die gekkegeit. Anyway voel me 10x beter nu en eet nog steeds zeer weinig vlees.quote:Op zondag 18 november 2018 21:44 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet even weten hoe.
Vind het wat apart dat je het met 2 keer per week vlees op kon lossen, als je verder niets aan je dieet hebt veranderd.
Misschien ijzer, is het enige wat ik me kan bedenken (aangezien je wel voldoende ei at). Maar dan at je verder vrij slecht en is de kans aanwezig dat je nogsteeds tekorten hebt en op een later moment weer last gaat krijgen.
Ook wat apart dat de arts zo vlees aanraad zonder eerst naar het bloed gekeken te hebben.
Met wat handigheid en een repertoir van simpele gerechten lukt het best om elke dag binnen een uur een complete en volwaardige maaltijd te maken. Zelfs zonder gebruik te maken van "vleesvervangers". Ik eet die zelf bijna nooit maar wel heel vaak tofu (is echt lekker, goudbruin gebakken met kruiden en wat lekkere saus), tempeh, kikkererwten (falafel!), kaas (vooral paneer en haloumi die je kan roerbakken) en linzen (bijv indiase dhal is supersimpel en lekker).quote:Op zondag 18 november 2018 17:44 schreef ZetaOS het volgende:
[..]
Wellicht dat ik het niet goed aanpakte, het is moeilijk gebleken eetbare hap te maken zonder er uren aan kwijt te zijn.
Eiwitten leek mij het probleem niet, ik at nog voldoende eieren, etc..
De dokter zei dat ik maar een tijdje moest stoppen, nu eet ik 1 a 2x per week een stukje vlees en dat werkt uitstekend.
Wachten op betere vlees vervangers, want de vegetarische slager komt me de oren uit.
Thrill Grill, lekkere hamburgers.quote:Op zondag 28 oktober 2018 22:03 schreef FANN het volgende:
[..]
maar ik ben een Burgertrut in Amsterdam
hebben ze daar ook zoiets?
Het klinkt me apart in de oren. Geen fatsoenlijke diagnose, een 'middel' die bar weinig toevoegt op zichzelf. Maar wel de grote oplossing...quote:Op zondag 18 november 2018 23:21 schreef ZetaOS het volgende:
[..]
Ze zei letterlijk ik moet stoppen met die gekkegeit. Anyway voel me 10x beter nu en eet nog steeds zeer weinig vlees.
Het is ook een lulverhaal kan ik je zeggen.quote:Op zondag 18 november 2018 21:44 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Maar je moet even weten hoe.
Vind het wat apart dat je het met 2 keer per week vlees op kon lossen, als je verder niets aan je dieet hebt veranderd.
Misschien ijzer, is het enige wat ik me kan bedenken (aangezien je wel voldoende ei at). Maar dan at je verder vrij slecht en is de kans aanwezig dat je nogsteeds tekorten hebt en op een later moment weer last gaat krijgen.
Ook wat apart dat de arts zo vlees aanraad zonder eerst naar het bloed gekeken te hebben.
Zonder diagnose is het idd kul.quote:Op maandag 19 november 2018 13:16 schreef Questular het volgende:
Dus je bent geen dokter maar het is wel een lulverhaal? Ok dan.
Ah! Ga ik eens en keer proeven... Ik heb de link opgeslagen!quote:Op maandag 19 november 2018 10:46 schreef julius123 het volgende:
[..]
Thrill Grill, lekkere hamburgers.
Is met de vleesvervanger van Beyond Meat. Zeker een aanrader! Structuur is zo ongeveer hetzelfde als een echte hamburger! En smaakt ook erg goed!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |