Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melkquote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.quote:Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.quote:Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Dankjewel voor de info Piet hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.quote:Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.
Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.quote:
Een ... ?quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Zie ninja editquote:
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?quote:
De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.quote:Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
Vullen met Noordzee garnalen?quote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Hmmm klinkt wel lekkerquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Bakken met serrano hamquote:Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...
Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.
Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:
[..]
Bakken met serrano ham
[ afbeelding ]
LOLquote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”quote:Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:
[..]
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:
Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
True that...quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.quote:Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.quote:
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekkerquote:Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
Ik ga voor optie 1.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Duidelijk. Dank je welquote:Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.quote:Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Jep, op een schoteltje voor de schilquote:Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje?
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, gewoon peper en zout, kruiden zoals je het normaal ook doet. Je kan er ook sneetjes in maken en daar knoflook tenen en verse rozemarijn in vrotten.quote:
composiet wel/niet vlekken hangt van de kwaliteit af. En of je er hete pannen direct op zet.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.
Wat zou jij adviseren?
Ik heb een steencomposiet blad. Echt niets mis mee. Je kunt er beter geen hete pan op zetten, verder prima.quote:Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.
Wat zou jij adviseren?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |