abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 30 april 2019 @ 21:53:24 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186527337
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 30-04-2019 22:01:20 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186538104
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 10:03 schreef Againzender het volgende:
Heeft iemand tips voor het maken van roomijs? Mijn zoon van 14 heeft heerlijk citroenroomijs gemaakt, maar hij was erg lang bezig met eierdooiers. Is ei wel nodig voor roomijs, of maakt hij het onnodig ingewikkeld :?
Zonder recept is mogelijk te bepalen of hij echt zo lang werk had moeten hebben of dat het ook efficiënter kan.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  woensdag 1 mei 2019 @ 17:19:55 #243
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_186543800
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_186544345
quote:
14s.gif Op woensdag 1 mei 2019 17:19 schreef fathank het volgende:
Bestaan er geen eierdooiers uit pak? Of zijn dat alleen eiwitten?
Die bestaan wel, maar hebben ze helaas niet bij een reguliere supermarkt. Hanos of vergelijkbare winkels hebben het wel.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  woensdag 1 mei 2019 @ 18:32:35 #245
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_186545146
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2019 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou van citroen eerder sorbetijs maken, zonder room of melk
Hier ijsrecepten
CUL / De IJsmachine
CUL / IJsrecepten deeltje 2
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
Citroensorbet, sap van 2 citroenen opvullen met water tot je 240 cc hebt. 90 gram kristalsuiker hierin oplossen.
Dit in de ijsmachine
Als je sorbetijs goed hebt proef je het fruit veel intensiever (room onderdrukt de smaak) en het is heel romig van mondgevoel. Als ik aardbeiensorbet maak zijn de meesten verbaasd dat het geen roomijs is.

Maar als het roomijs wat hij maakt zo lekker is, waarom zou je dan een ander recept willen. Eidooiers worden in Italiaans ijs heel veel gebruikt. Klassiek Italiaans ijs is ook met eieren gemaakt en niet met room. Dat is banketbakkerijs en dat zijn de Italianen in noord Europa gaan maken omdat dat de smaak was is noord Europa.
Dankjewel voor de info Piet ^O^ hij wilde roomijs maken om dat eens te proberen, en we hadden nog wat halve citroenen over. Sorbetijs is denk ik inderdaad beter geschikt.
Ik geef de tips aan hem door! :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_186560205
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:13:20 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186560406
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:01 schreef fespo het volgende:
ik zoek een lekker Aspergesoep recept.
Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een hollandaise of ham en ei


Bind het kookwater licht en voeg room toe (1 pakje) en laat het kort koken.
Breng op smaak met wat zout en een weinig witte peper.
Snij de asperges klein en voeg ze toe.
Aan de kook brengen en af zetten.

Dit is een smakelijke aspergesoep.

Wil je een goddelijke aspergesoep, kook dan een aantal maal asperges (en de schillen) en bewaar iedere keer dat kookwater en gebruik het telkens weer. Zodat je er 3-5 of nog meer keren asperges in hebt gekookt. Je heb nu een sapje dat nog meer naar asperges smaakt dan asperges zelf.
Alternatief, ga naar een aspergeboer met een schilmachine en troggel hem een kilo of 10-15 schillen af en maak daar de aspergebouillon mee.
Maak hier de soep mee

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 02-05-2019 11:51:12 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:50:01 #248
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561066
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop 3 kilo asperges en schil deze. Kook de schillen in een liter of anderhalf water 20 minuten.
Zeef dit en druk de schillen uit.
Kook de asperges in dit water tot net beetgaar.
Zet de helft van de asperges apart en eet de andere helft van de asperges met bv een
Een ... ?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:51:49 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561110
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:50 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Een ... ?
Zie ninja edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 mei 2019 @ 11:59:36 #250
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_186561308
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie ninja edit
Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 2 mei 2019 @ 12:00:49 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186561340
quote:
5s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
De aspergebouillon gebruiken om een bloemkoolsoep mee te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186563972
quote:
5s.gif Op donderdag 2 mei 2019 11:59 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Ah, de klassiekers! Weet je ook een verrassend alternatief met/bij asperges?
ik heb laatst de ham vervangen door gerookte zalm.
Heeeeel vervelend...
eitje erbij zoals je gewend bent.

En ik was vergeten aardappels te halen... dus ben maar gewoon wat guller geweest met de zalm. Jum!
pi_186563996
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
  donderdag 2 mei 2019 @ 14:23:41 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186564074
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186564889
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vullen met Noordzee garnalen?
Gewoon zouten en peperen en bakken
Jummie
Hmmm klinkt wel lekker :)
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:10:04 #256
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186570192
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 14:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Maar de reden waarom ik dit opende...

Ik zocht iets creatiefs EN lekkers met forel.

Heb je een goed idee?
Buiten de standaard ui/knof in zn buik dus.
Bakken met serrano ham

Siesta & Fiesta!
  donderdag 2 mei 2019 @ 19:55:04 #257
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_186571320
quote:
1s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:10 schreef Bramito het volgende:

[..]

Bakken met serrano ham

[ afbeelding ]
Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_186571863
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:

Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
:P
  vrijdag 3 mei 2019 @ 09:22:29 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186580508
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2019 20:15 schreef realAIVD het volgende:

[..]

LOL
mijn moeder zei dat vroeger ook bij alles wat ik maakte:

Ja hallo, álles is lekker met bladerdeeg
Ja hallo, álles is lekker met Boursin
etcetera
:P
“Zo kan ik een steen ook lekker maken”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186581039
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
True that...
maar gevaar van serranoham is dat het op is voor het tussen de vis zit.

Vind het wel een nog lekkerder idee dan met garnalen denk ik.

Gelukkig heb ik 2 forellen :D
  vrijdag 3 mei 2019 @ 15:59:06 #261
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186586887
quote:
10s.gif Op donderdag 2 mei 2019 19:55 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hallo, álles is lekker met serranoham!
Forel wordt nooit echt heel lekker.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 3 mei 2019 @ 16:11:12 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186587143
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:59 schreef Bramito het volgende:

[..]

Forel wordt nooit echt heel lekker.
Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 mei 2019 @ 16:13:54 #263
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_186587198
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt eraan waar ie gezwommen heeft.
In een kweekbekken smaakt ie vaak wat, grondsmaak.
In helder beek of riviertje smaakt ie veel beter
Dat heb ik één keer mogen eten. Peperduur maar met Serranoham dus lekker :P
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:24:29 #264
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186859962
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:50:12 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186860580
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:24 schreef Boca_Raton het volgende:
Piet, hoe bewaar ik gekookte eieren en hoe lang?
In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:53:09 #266
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186860664
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:55:29 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186860739
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:53 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Ik ga voor optie 1.
Hoe weet ik of zo’n ei nog goed is?
Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:56:36 #268
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_186860769
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lastig. Als ie beschimmeld is bijvoorbeeld is ie niet meer goed, onaangenaam smaakt, vies ruikt.
Duidelijk. Dank je wel :)
pi_186865148
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast in een afgesloten bakje, ongepeld en niet meer dan een week mits je koelkast goed koud is (2-4 graden)
Alternatief, maak pekelwater (100 gram zout op een liter) kook het water en voeg het zout toe, laurierblad, peperkorrels, foelie (daar issie weer) venkelzaad, mosterdzaad, gekneusde teen knoflook of 2-3, etc.
Laat dit afkoelen en leg hier de ongeschilde hardgekookte eieren in met gekneusde schaal. Voeg een flinke scheut azijn toe . Laat ze hier minstens een week hier in liggen.
Heel old-time kroegsnack. Erg lekker en helaas vrijwel nergens meer te krijgen.
Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje? :?
  donderdag 16 mei 2019 @ 06:17:30 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186874049
quote:
2s.gif Op woensdag 15 mei 2019 20:43 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Ik ken die dingen alleen van tv, The Simpsons o.a.
Als ze die in een cafe hebben eet je ze dan zo uit het vuistje? :?
Jep, op een schoteltje voor de schil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187172972
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2019 15:59 schreef Bramito het volgende:

[..]

Forel wordt nooit echt heel lekker.
Hmm kan verklappen dat ik dit meer dan prima vindt smaken.

Uiteindelijk op een recept gestuit met tomyum pasta, knoflook en heel veel tomaatjes.

Het resultaat mag er wezen..


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 30 mei 2019 @ 20:39:24 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187173312
Proefde je nog wat van de forel? :P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187174294
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2019 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Proefde je nog wat van de forel? :P
Jazeker... ondanks overdosis knof
pi_187224494
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 2 juni 2019 @ 18:36:04 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187224557
Ik heb zelf geborsteld RvS, graniet is ook mooi.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187224578
Heb je een goed recept voor lamsbout?
hardcoholic
  zondag 2 juni 2019 @ 18:42:07 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187224659
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:37 schreef Ferdii het volgende:
Heb je een goed recept voor lamsbout?
Ja, gewoon peper en zout, kruiden zoals je het normaal ook doet. Je kan er ook sneetjes in maken en daar knoflook tenen en verse rozemarijn in vrotten.
Aanbraden en dan In een oven op 160 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 2 juni 2019 @ 19:41:24 #278
63722 z80
I fink you freaky
pi_187225778
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
composiet wel/niet vlekken hangt van de kwaliteit af. En of je er hete pannen direct op zet.
Blad bij mijn ouders is inmiddels 30 jaar oud. En ja je kunt zien dat het gebruikt is. Maar geen beschadigingen en oneffenheden. Was dan ook niet de goedkoopste van Bruynzeel.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_187227273
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 18:32 schreef -J-D- het volgende:
Dag Piet en andere kenners,
We verhuizen over ruim een jaar naar een nieuwbouwhuis en zijn (als kookliefhebbers) aan het rondkijken voor een nieuwe keuken.
Het grootste vraagteken lijkt het werkblad te worden. De keukenboer (uit Duitsland) adviseert een composiet blad, maar volgens de verhalen op het internet en van bekenden is dat wat vlekgevoelig. Een alternatief, Dekton, zou wat dat betreft een optie kunnen zijn, maar dat is wat prijziger, begrijp ik.

Wat zou jij adviseren?
Ik heb een steencomposiet blad. Echt niets mis mee. Je kunt er beter geen hete pan op zetten, verder prima.

Jaar of 8 oud hier inmiddels en ondanks dat ik niet echt voorzichtig ben echt nog geen krasje. Alleen dus due hete pannen , dat kan niet. Overigens kan graniet ook barsten als je pech hebt.
Whatever...
pi_187233510
Dank voor jullie reacties.
Als ik de offerte goed begrijp hebben we Ashler composiet.
Dat is toch de kleur? Dus dat zegt nog niets over de kwaliteit?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')