abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 23 november 2018 @ 22:32:42 #41
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183333824
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/
Google was sneller dan Piet ;)

per 5 kilo is https://www.zelfbroodbakken.nl/Farine-fleur-d-artios-5-kg goedkoper overigens
pi_183335299
quote:
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
pi_183335660
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_183337487
quote:
1s.gif Op donderdag 8 november 2018 19:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Is gewoon het lekkerst :)
Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
Ik zwaai naar dieren.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:28:57 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183338150
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 23:54 schreef Gesloten het volgende:

[..]

Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
Ik denk dat je in winkels geen kans maakt.
Gewoon online bestellen. Busje rijdt niet alleen voor jou.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:43:34 #46
63722 z80
I fink you freaky
pi_183344547
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Geen idee waar je woont maar in Groesbeek bij de "zuid molen" kun je deze bloem waarschijnlijk kopen. Naast tig andere soorten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_183344612
quote:
15s.gif Op zaterdag 24 november 2018 00:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:48:11 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183344613
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 05:54 schreef Geerd het volgende:

[..]

Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
Hij bedoeld ook boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:27:20 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183345152
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
Maar de ene bloem is juist de andere niet en bij de T65 is het ook zo dat verschillende fases van de gemalen meel weer bij elkaar gemengd wordt waardoor je juist dat typische deeg krijgt.
En pasta's kan je weer niet goed maken zonder typo 0-0 bloem.

Ik vind 't nu irritanter dat je bij de supermarkt wel een stuk of 5 pakken bloem kan kopen maar dat die, afgezien de prijs en merk, eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
pi_183345902
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef SiGNe het volgende:
eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
Zeer juist. Verschijningsvormen had ik moeten zeggen. 60 keer hetzelfde in een ander jasje. Maar ik heb met nooit druk gemaakt of het wel het juiste "type" was... Dat zal trouwens wel als het allemaal hetzelfde is. Als je zelf pasta maakt misschien heel belangrijk hoor.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 19:39:50 #51
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_183346516
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak. :)
Je hebt verschillende soorten. Van harde en zachte tarwe, verschillende uitmalingsgraden, veel of weinig eiwit/gluten
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_183615478
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Ik zwaai naar dieren.
pi_183615724
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
pi_183615749
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 23:07 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
Ja idd dat was misschien beter geweest naja...
Ik zwaai naar dieren.
  Spellchecker zondag 9 december 2018 @ 00:02:47 #55
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_183616976
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
pi_183617056
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:02 schreef maily het volgende:

[..]

Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in ;)
Ik zwaai naar dieren.
  Spellchecker zondag 9 december 2018 @ 00:08:40 #57
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_183617131
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:05 schreef Geerd het volgende:

[..]

Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in ;)
^O^ :Y)
pi_183617143
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 00:08 schreef maily het volgende:

[..]

^O^ :Y)
Thanks !
Ik zwaai naar dieren.
pi_183620639
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?

Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:

Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.

Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriën dol op zijn.

Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.

Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
  zondag 9 december 2018 @ 10:13:52 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183620859
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183621933
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
Zeker, echter pasta met rode saus is zuur en gecombineerd is het gevaar geweken. Dus pasta met rode saus kun je vrij zorgeloos bewaren in de koelkast. In tegenstelling tot gekookte pasta zonder toevoegingen
Whatever...
pi_183622230
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 09:49 schreef Wantie het volgende:

[..]

Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:

Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.

Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriën dol op zijn.

Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.

Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Aah...kan ik morgrn beter ff nieuwe pasta koken.
Koelkast staat op zijn laagst..pils moet koud zíjn he :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_183659183
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Spoilers!
pi_183660272
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Ossenhaas natuurlijk (wel het duurste)
  dinsdag 11 december 2018 @ 13:55:21 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183660469
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183660503
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Spoilers!
  dinsdag 11 december 2018 @ 15:07:35 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183662128
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 13:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Rol de ossehaas in een dunne pannenkoek om te voorkomen dat de sappen het bladerdeeg zompig maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 16:29:30 #68
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183663914
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 11 december 2018 @ 17:11:15 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183664766
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
Stamppot met peen? Salade? Soep van maken? Een aardappel selder gratin?
Een puree van maken met gekookte gierst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 17:32:20 #70
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_183665162
Een gratin gaat het worden denk ik. Peen&ui heb k nog voor vanavond.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_183806088
Wat is een fijne saus om bij kalfsentrecote te serveren?
Spoilers!
  dinsdag 18 december 2018 @ 16:17:36 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_183809734
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 13:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
kalfsentrecote
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
pi_183811698
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:17 schreef SiGNe het volgende:

[..]

https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
We have a winner :Y)
Spoilers!
pi_183815020
Ik wil met kerst een klassieke vleesragout maken, je weet wel voor in zo'n bakje. Wat is een goed recept?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_183815717
quote:
2s.gif Op dinsdag 18 december 2018 20:04 schreef Karstman het volgende:
klassieke vleesragout
Ik heb deze weleens gemaakt (naar eigen inzicht). Was een topper.

https://www.organickitchen.bio/kookboek/klassieke-ragout/

Dat biologische enzo naar eigen inzicht. Logistiek is dit recept wat lastig als je opeens op punt 4 stuit... Maar hij is super dus.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_183816438
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
Blokjes snijden, gaarkoken, pureren met een klein klontje boter, peper en zout.

Heerlijk, heeft verder niets nodig!
Whatever...
pi_183817883
Deze keer heb ik van 1 van mijn varkens geen schouderkarbonades laten uitsnijden, maar procureur. De slager heeft ze in stukken van zo'n anderhalve kilo gesneden. Nu leek het mij aardig om met kerst zo'n procureur op te dissen.
Maar die heb ik wel eens gegeten maar nooit bereid. Iemand suggesties?

Ik dacht zelf aan pekelen, dag of 2 a 3, maar met enkel zout of ook nog een smaakje?
Garen in de oven op lage temperatuur, lijkt me te doen. Hoe laag, hoe lang? Hoe kruiden? Suggesties ter inspiratie?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_183818145
Dat pekelen vind ik niks. Misschien nodig. Maar wordt altijd veel te zout op het ongezonde af. Die grote gepekelde dingen zijn altijd een teleurstelling. Misschien kan dat wel anders zonder urgentie van dat pekelen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  dinsdag 18 december 2018 @ 22:10:40 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183818461
Procureur maak ik altijd als volgt, ik kruid het vlees een dag van te voren, (peper, zout, foelie, gerookte paprika, wat vegeta, kummel) en gaar het 6 uur bij 125 graden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183818693
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Procureur maak ik altijd als volgt, ik kruid het vlees een dag van te voren, (peper, zout, foelie, gerookte paprika, wat vegeta, kummel) en gaar het 6 uur bij 125 graden.
En dat zijn stukken ongeveer de grootte van het mijne?
Klinkt goed verder! Denk je dat ik het een dag van tevoren zou kunnen bereiden en dan op de kerstdag opwarmen? Of is dat sund?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')