https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:32 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.limburgsbakwi(...)anse-bloem-t65-1-kg/
Google was sneller dan Piet
per 5 kilo is https://www.zelfbroodbakken.nl/Farine-fleur-d-artios-5-kg goedkoper overigens
Ik denk dat je in winkels geen kans maakt.quote:Op vrijdag 23 november 2018 23:54 schreef Gesloten het volgende:
[..]
Tuurlijk kun je het op internet bestellen, maar misschien kun je het ook wel in een bepaalde winkel(keten) kopen, of onder een andere naam. Dan hoeft er ook niemand voor 1 kilo bloem met een busje naar mij toe te rijden.
Geen idee waar je woont maar in Groesbeek bij de "zuid molen" kun je deze bloem waarschijnlijk kopen. Naast tig andere soorten.quote:Op vrijdag 23 november 2018 22:16 schreef Gesloten het volgende:
Vorig weekend wilde ik baguettes bakken, maar dat was helaas mislukt. Toevallig waren baguettes afgelopen donderdag het onderwerp van De Keuringsdienst van Waarde en daar werr gesproken over T65 bloem. Kun je deze bloem makkelijk in een winkel vinden? En staat deze bloem in andere landen onder een andere naam bekend?
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.quote:Op zaterdag 24 november 2018 00:15 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het ook best vervelend dat in Nederland bloem alleen bloem heet en er verder geen info op staat wat voor type het is.
Hij bedoeld ook boterquote:Op zaterdag 24 november 2018 05:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Croma vind ik echt een vieze smaak hebben gewoon roomboter..
Maar de ene bloem is juist de andere niet en bij de T65 is het ook zo dat verschillende fases van de gemalen meel weer bij elkaar gemengd wordt waardoor je juist dat typische deeg krijgt.quote:Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.
Zeer juist. Verschijningsvormen had ik moeten zeggen. 60 keer hetzelfde in een ander jasje. Maar ik heb met nooit druk gemaakt of het wel het juiste "type" was... Dat zal trouwens wel als het allemaal hetzelfde is. Als je zelf pasta maakt misschien heel belangrijk hoor.quote:Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef SiGNe het volgende:
eigenlijk allemaal precies hetzelfde zijn.
Je hebt verschillende soorten. Van harde en zachte tarwe, verschillende uitmalingsgraden, veel of weinig eiwit/glutenquote:Op zaterdag 24 november 2018 17:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Tarwebloem enzo staat erop. Waarom is het belangrijk wat het "type" is van de bloem? Is de ene beter dan de ander... dat vraag ik me af hoor. We hebben al van alles 20 (of 40 of 60) verschillende soorten. Levert keuzestress op. Laat bloem gewoon bloem blijven. Gewoon 1 soort in een kilozak.
Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.quote:Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Ja idd dat was misschien beter geweest naja...quote:Op zaterdag 8 december 2018 23:07 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Voor de rest van de spullen in de koelkast en de koelkast zelf is het wel fijn. Pasta zou ik elke dag vers koken.
Heb je het ook al bij elkaar gedaan?quote:Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Nee...quote:Op zondag 9 december 2018 00:02 schreef maily het volgende:
[..]
Heb je het ook al bij elkaar gedaan?
En gewoon goed af laten koelen en dan in de koelkast.
Ga je daar zondag voor het eerst van eten?
En de rest op maandag en dinsdag? Dan zou ik maandag en dinsdag invriezen .....
Je wil niet drie dagen achter elkaar hetzelfde eten?
quote:Op zondag 9 december 2018 00:05 schreef Geerd het volgende:
[..]
Nee...
Gedaan...
Morgen 2e keer
Maandag wat over is
Ohw ben ik niet zo moeilijk in
Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:quote:Op zaterdag 8 december 2018 22:58 schreef Geerd het volgende:
Ik heb voor 3 dagen pasta en saus gemaakt, eerst ff af laten koelen en dan de koelkast in of maakt dat eigenlijk geen kloten uit ?
Zeker, echter pasta met rode saus is zuur en gecombineerd is het gevaar geweken. Dus pasta met rode saus kun je vrij zorgeloos bewaren in de koelkast. In tegenstelling tot gekookte pasta zonder toevoegingenquote:Op zondag 9 december 2018 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
1. Pasta niet voor dagen in vooruit koken. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bacillus_cereus
2. Saus geforceerd koelen in een bak water met ijsklontjes is aan te raden
Aah...kan ik morgrn beter ff nieuwe pasta koken.quote:Op zondag 9 december 2018 09:49 schreef Wantie het volgende:
[..]
Als je iets warm in de koelkast zet heeft dat een aantal nadelen:
Je warmt de koelruimte op, waardoor de rest sneller kan bederven.
Je krijgt condensvorming op de deksel van de verpakking, waar bacteriën dol op zijn.
Er kan zich een deken van waterdamp om het product vormen als gevolg van het temperatuursverschil, wat het afkoelen remt en daardoor het product minder lang houdbaar maakt.
Houd er verder rekening mee dat pasta vrij gemakkelijk bederft. 3 dagen bewaren is dan relatief lang. Zorg er sowieso voor dat je het beneden de 4 graden bewaart.
Ossenhaas natuurlijk (wel het duurste)quote:Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassiekerquote:Op dinsdag 11 december 2018 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat is nou een fijn stuk rund voor in beef Wellington?
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.quote:Op dinsdag 11 december 2018 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat queensh0re zegt, ossehaas is de klassieker
Verder niet echt een interessant gerecht eigenlijk.
Rol de ossehaas in een dunne pannenkoek om te voorkomen dat de sappen het bladerdeeg zompig maaktquote:Op dinsdag 11 december 2018 13:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nee, het is niet heel speciaal. Maar we hebben nog iets goed te maken op beef wellingtonvlak dus het gaat toch maar op het menu.
Stamppot met peen? Salade? Soep van maken? Een aardappel selder gratin?quote:Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/quote:
We have a winnerquote:Op dinsdag 18 december 2018 16:17 schreef SiGNe het volgende:
[..]
https://www.themeatlovers.nl/kalfsentrecote-recept/
Kalfsentrecote met witbiersaus , is weer eens een wat ander saus dan de standaard pepersaus of gorgonzola-kaassaus (passen overigens ook prima bij Entrecote)
Ik heb deze weleens gemaakt (naar eigen inzicht). Was een topper.quote:
Blokjes snijden, gaarkoken, pureren met een klein klontje boter, peper en zout.quote:Op dinsdag 11 december 2018 16:29 schreef fathank het volgende:
Ik heb nog 2 knolselderijen over van de erwtensoep van vorige week. Ideeën wat er mee te doen?
En dat zijn stukken ongeveer de grootte van het mijne?quote:Op dinsdag 18 december 2018 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Procureur maak ik altijd als volgt, ik kruid het vlees een dag van te voren, (peper, zout, foelie, gerookte paprika, wat vegeta, kummel) en gaar het 6 uur bij 125 graden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |