AD kopte van de week dat het bar en boos gesteld is met het vaderlandse oliebollenbakkersgilde. Bijna iedere producent moest het afleggen tegen de normen die AD hanteerde. Hoe zit het met jou oliebol...? Bak jezelf of koop je ze bij bakker of supermarkt...
Eerste indruk: ruime hoeveelheid oliebollen en appelbeignets in papieren zakken. Twee zakjes poedersuiker. De handel druipt bijna de zak uit.
Buitenkant: niet allemaal donkerbruin.
Textuur: luchtig, goed gaar.
Rozijnen: goed verdeeld, smakelijk.
Smaak: goed, alleen vettig, zorgt voor zurige nasmaak.
Prijs: 45 eurocent p. st.
Totale appreciatie: 6,5
quote:same here! heb nog nooit een kraam gevonden waar ze betere hadden
Op dinsdag 31 december 2002 14:43 schreef hp22 het volgende:
Mijn opa bakt ze altijd...nergens beter te krijgen
quote:Daar heb ik ze vanmorgen ook gehaald! Jammer dat ze alleen kentenbollen hebben, en geen oliebollen. Ik heb ze nog niet geproefd, dus ik vertrouw op jouw oordeel en verwacht voor vanavond veel eetplezier. Een ding kan ik al wel vertellen: ze zijn niet vettig, de zak ziet er nog prima uit!
Op dinsdag 31 december 2002 14:42 schreef zodiakk het volgende:
Ik koop ze altijd bij Richard Visser in Rotterdam (DE oliebollenkraam) waar ze altijd erg lekker zijn omdat ze ook oliebollen hebben met een vleugje kaneelsuiker. Jammer dat ze twee weken lang pronkten met een A4-tje waarop stond dat ze de oliebollentest hadden gewonnen, terwijl ze uiteindelijk tweede zijn geworden. Voor de rest heb ik al vanalles over deze oliebollenkraam verteld . Ik vind ze gewoon lekker en ik ga niet Arceeniaans cijfers geven, categoriseren of in een ranglijst zetten.
eindcijfer: 4,5
quote:Oliebollenbakken lijkt bijna altijd iets te zijn voor het mannelijke geslacht hè? Hoe zou dit toch komen...?
Op dinsdag 31 december 2002 14:58 schreef firstwollie het volgende:
mijn pa heeft net gebakken en ze zijn meesterlijk dit jaar. als je ze koopt hebben ze meestal zo'n harde korst vind ik, deze zijn luchtig en en niet zo hard
quote:waar woon je?
Op dinsdag 31 december 2002 14:58 schreef firstwollie het volgende:
mijn pa heeft net gebakken en ze zijn meesterlijk dit jaar. als je ze koopt hebben ze meestal zo'n harde korst vind ik, deze zijn luchtig en en niet zo hard
quote:in ieder geval niet in de buurt van almere
Op dinsdag 31 december 2002 15:05 schreef UrbanMike het volgende:[..]
waar woon je?
quote:Bij mijn ouders is het een duobaan: mijn moeder maakt het beslag, mijn vader bakt.
Op dinsdag 31 december 2002 15:05 schreef Ryan3 het volgende:[..]
Oliebollenbakken lijkt bijna altijd iets te zijn voor het mannelijke geslacht hè? Hoe zou dit toch komen...?
quote:200?!!!!
Op dinsdag 31 december 2002 16:25 schreef WebForce het volgende:
Mijn pa heeft gisteren van 17:30 tot 00:00 uur in de garage staan bakken, meer dan 200 stuks . Nergens zijn ze lekkerder!
De rest van deze zooi moet waarschijnlijk bij het chemisch afval.
(die 'medelanders' willen ons echt dood hebben.. 2 kilo zout per oliebol.. )
quote:Weer bagger dus
Kwaliteit oliebol ver onder de maatROTTERDAM - De kwaliteit van de Nederlandse oliebollen is dit jaar opnieuw ver onder de maat. Dat blijkt uit de jaarlijkse nationale oliebollentest die het Algemeen Dagblad samen met het Centrum voor Smaakonderzoek heeft gehouden. Slechts een op de drie bakkers krijgt een voldoende.
De krant onderzocht oliebollen van 72 bakkers en kramen verspreid door heel Nederland. De resultaten van de test werden in de krant van zaterdag gepubliceerd. Het Centrum voor Smaakonderzoek deelde slechts 24 keer een voldoende uit. De overige 48 bakkers zakten voor de test.
In tien gevallen voldeden de oliebollen niet aan de minimale eisen van de Warenwet. Zo serveerde een kraam oliebollen die niet gaar waren en bakten verschillende andere kramen te lang door met oud vet.
De kraam van Richard Visser aan de Rotterdamse Heemraadsingel komt als beste uit de bus. Hij kreeg als enige bakker een tien voor zijn oliebollen.
quote:
'Allemaal onzin en huichelarij'Alle in de oliebollentest opgenomen bedrijven kregen voor publicatie inzage in de eigen resultaten en de mogelijkheid daarop te reageren. Een aantal maakte van die gelegenheid gebruik.
Oliebollenkraam Veldmeyer en Zoon (plaats op ranglijst 4): ,,Ik heb mij inderdaad veel aangetrokken van uw beoordeling van vorig jaar. Het enige dat ik heb veranderd is een grotere lepel om te bakken. Verder doe ik alles precies hetzelfde met nog steeds tevreden klanten en complimenten.''
Bakkerij Steevens (5): ,,Wij zijn blij met de 8,5. Door ons vorige succes in uw test hebben we ook andere bakkers op weg geholpen met tips over receptuur en werkwijzen. Dat lijkt ons goed voor de hele bakkerijbranche.''
Gebakkraam Monique Visser (6): ,,Ik ben ontzettend blij dat mijn broer weer heeft gewonnen en apetrots op de 8,5 voor mijn oliebollen. Maar ik heb echt zitten huilen om die ene haar. Daar baal ik zo verschrikkelijk van. Dat zal me zeker geen tweede keer overkomen.''
Banketbakkerij J.P. Geleijnse (8): ,,Ik had nooit verwacht dat ik ooit nog eens in de top-10 zou eindigen. Dit is de kroon op jarenlang hard werken. Fantastisch!''
Het IJs van Columbus (9): ,,Hartelijk dank dat u bij onze zaak bent langsgeweest en wij zijn verheugd met de 9de plaats. Ik denk dat dit komt doordat wij de krenten en rozijnen wellen in honing en appelstroop. Dat geeft net dat smaakje meer. We zijn er op gebrand om volgend jaar te winnen, want onze oliebollen smaken naar meer.''
Luxe bakkerij Ad Gladdines (11): ,,Als jong bedrijf zijn wij nog maar twee jaar fanatiek bezig met het bakken van oliebollen. Deze goede uitslag is voor ons een stimulans om te proberen onze oliebollen nog beter te krijgen. Maar ook op onze huidige oliebollen krijgen wij al veel positieve reacties van klanten.''
Banketbakkerij Kloppenburg (17): ,,Dit jaar hebben wij moeite gehad de juiste balans tussen de grondstoffen te krijgen. Vooral de eerste week van de productie. Wij zullen hier lering uit trekken. Als we volgend jaar weer meedoen, ben ik er van overtuigd dat wij een plaats in de top-5 veroveren.''
Gebakkraam Aart van de Weerdt (18): ,,Wij zitten al sinds 1800 in de oliebollen en leveren dus al eeuwen topkwaliteit. Mijn vader heeft zelfs de nummer 1 van vorig jaar opgeleid en ook ik heb de kneepjes van het vak van mijn vader geleerd. Daarom sta ik al 25 jaar in winkelcentrum In de Bogaard met zeer tevreden klanten.''
Brood- en banketbakkerij Van Maanen (26): ,,Wij zijn diep teleurgesteld met het resultaat. Vooral omdat wij altijd met verse olie werken. Wat kan voorkomen is dat nieuwe olie nog te weinig baksmaak heeft. Ondanks alles blijft het een leuke test. Volgend jaar weer nieuwe kansen.''
Oliebollenkraam Steenbergen (27): ,,Gelukkig bestaat er zoiets als smaak en over smaak valt niet te twisten. Wij staan al 29 jaar op deze locatie en wij horen van onze klanten niets dan lof over onze oliebollen.''
Oudhollandse Gebakkraam Voets (33): ,,Onzin! Nog nooit een klacht gehad. Deze test is er voor om de kleine ondernemer onderuit te halen en de fabrikanten groter te maken. Mijn klanten weten wel beter. Huichelarij is het!''
Meesterbakker Luyten (48): ,,Wij zijn erg geschrokken van de negatieve beoordeling door uw panel. In overleg met onze leverancier hebben we besloten ons productieproces aan te passen om onze consumenten een nog betere bol te serveren.''
Brood- en banketbakkerij Van Asperen (59): ,,Jammer dat onze oliebollen bij uw onderzoek niet in de smaak zijn gevallen. Om onze kwaliteitsproducten staan wij hier in de regio bekend. De bewering dat wij een gigantisch bord voor het hoofd hebben vind ik daarom onnodig grievend.''
Oliebollenkraam Sam Boersma (61): ,,Ik kom al tientallen jaren in Rozenburg en mijn omzet is alleen maar omhoog gegaan. Als ik slechte oliebollen zou leveren, zouden mijn klanten niet terugkomen. Ik verwijt u dat u over de rug van een eerlijke oliebollenbakker een onsmakelijk verhaal publiceert.''
Groninger Gebakkraam Damkat's (65): ,,Bij Radio Noord de beste, bij het AD de slechtste. Er gaat niets boven Groningen zeggen wij, en jullie mening leggen we gewoon opzij.''
Sipkema's Gebakkraam (70): ,,Wij twijfelen niet aan uw onderzoek. We betreuren de slechte olie en beloven beterschap. Inmiddels weten we wat het probleem is, maar daarover hoeven we niet meer zeuren.''
http://www.ad.nl/artikelen/Test/1072160646319.html
quote:Whahahahaha
Brood- en banketbakkerij Van Maanen (26): ,,Wij zijn diep teleurgesteld met het resultaat. Vooral omdat wij altijd met verse olie werken. Wat kan voorkomen is dat nieuwe olie nog te weinig baksmaak heeft.
Te weinig baksmaak door te nieuwe olie. Wat een ongelofelijk domme opmerking.
quote:Hoezo eerlijk
Sipkema's Gebakkraam (70): ,,Wij twijfelen niet aan uw onderzoek. We betreuren de slechte olie en beloven beterschap. Inmiddels weten we wat het probleem is, maar daarover hoeven we niet meer zeuren.''
Ik houd niet zo van oliebollen, dus ik zal er niet zoveel eten. Ik weet ook niet waar we ze altijd halen.
Ik had geloof ik gelezen dat hij de nacht van dinsdag op woensdag heel de nacht open is. Ik ga m'n wekker zetten en om 3:00 oliebollen kopen. Anders zijn ze misschien toch maar voor niets open...
quote:Ik heb ze dus gehaald en stond geloof ik 1 uur driekwartier in de rij....maar ze zijn super !!!
Op dinsdag 30 december 2003 11:12 schreef Rudedadude het volgende:
Ik stapte vanochtend op de tram in Rotterdam om 7.30, was Richard Visser's oliebollenkraam al open en stonden er mensen oliebollen te kopenIk had geloof ik gelezen dat hij de nacht van dinsdag op woensdag heel de nacht open is. Ik ga m'n wekker zetten en om 3:00 oliebollen kopen. Anders zijn ze misschien toch maar voor niets open...
ze moeten nog gebakken worden
Net de laatste opgegeten hmmmmmmm...
Van de bakker, waren zeer goed.
Van een standje bij de appie, waren ook zeer goed.
Van een vriendin van mijn zus, waren zurig.
Van mijn tante, waren droog, maar ook redelijk goed.
Geen slecht oliebollen jaar dus...
Ik heb er eigenlijk wel weer zin in; het stalletje bij de Appie zal zaterdags over een week of 2, 3 wel weer geopend zijn...quote:Op zondag 30 oktober 2011 13:37 schreef Adelante het volgende:
Ik moet er nog niet aan denken, heb ook nog geen kraam zien staan of geroken
Na 9 jaar nog in je eigen topic zitten. Respectquote:Op zondag 30 oktober 2011 13:44 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ik heb er eigenlijk wel weer zin in; het stalletje bij de Appie zal zaterdags over een week of 2, 3 wel weer geopend zijn...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |