FOK!forum / Sport / NCAA Mens Basketball Tournament 2018-2019
goviedonderdag 25 oktober 2018 @ 09:26
NCAA Basketball begint weer in november, sommige topwedstrijden zijn altijd leuk om te kijken (iig vind ik ze leuker dan nba wedstrijden). Ik kijk het al 34 jaar lang met veel plezier (ik volg nba niet), voor het selecte gezelschap dat ook graag ncaa volgt hier even een korte introductie over dit seizoen.

De Reuring van het moment

- Er is een relletje over dat sponsoren zoals Adidas ncaa spelers betaalden, een recruitment schandaal dus en zelfs de FBI zit er bovenop. Er is veel media over te vinden maar een samenvatting van de winnaars en losers tot zover hier. Als dit soort shit je interesseert dan zijn er nog veel meer artikelen te vinden via google;
- Er is discussie over of spelers moeten worden betaald als coaches 2 miljoen per jaar verdienen. Velen vinden van niet omdat ze al betaald worden via extra's zoals een scholarship van $75.000,--/jaar, etensgeld wat ze mogen houden want eten wordt vaak geregeld voor sporters en voor sommige spelers wordt familie overgevlogen om wedstrijden te bekijken of wordt met kerst de reis naar huis betaald. Maar sommige studenten vinden natuurlijk van wel. Ik vind zelf het standpunt van Jim Boeheim coach van Syracuse niet onredelijk, maar "whatever floats your boat!"" :Y)

MVokRhx.png

Players to watch

De top100 ncaa spelers dit jaar staan vermeld in dit artikel. Er is vooral veel reuring over 3 nieuwe rookies van rond de 18 jaar genaamd Nassir Little, R.J. Barret, Zion Williamson. Ze dunken je allemaal de moeder. Het is niet meer normaal hoe motorisch goed en atletisch kinderen van 18 jaar al kunnen zijn. Toen deze jongens in highschool speelde trokken ze volle zalen. R.J. Barret is een sensatie op het wereldkampioenschap omdat Amerikaanse landenteams nooit verliezen, maar opeens was daar R.C. Barret die bij canada speelt zodat canada won van Amerika in de halve finale, hier is een artikel en hier highlights van de wedstrijd. Zion Williamson is een echte publiekstrekker, zie highlightfilmpjes hieronder van deze toprookies die vorig seizoen nog maar 17 jaar oud waren, we zijn allemaal stumperds! :Y)

Zion Williamson


J.C. Barret (18 jaar / Shooting Gaurd)


Wedstrijd die canada U19 van USA U19 won

Nassir Little (18 jaar / small forward)


Er zullen nog wel meer toppertjes zijn die net dit jaar in de ncaa rondlopen, maar dat kan ik later altijd nog toevoegen als iemand me ergens op attendeert.

Teams I watch out for

Artikelen t.a.v. teamranking & predictions zijn verkrijgbaar op vele websites, maar ik geef u er alvast eentje:
http://www.espn.com/mens-(...)eason-power-rankings

Wat ik vermeldingswaardig vind is en zo even op kan komen is:
- Kansas heeft hun team kunnen behouden dus die zijn er alleen maar sterker op geworden en volgens vele de titelkandidaat to beat. Al vraag ik me af of de reuring omtrent spelersbetaling voor invloed gaat hebben op dit team;
- Duke met J.C. Barret en Zion Williamson zullen zorgen voor teveel highlight reels. Vermakelijke wedstrijden met veel allyoops, al kan het adidas schandaal ook hier gevolgen hebben die we nog niet kunnen overzien;
- Syracuse omdat ze oranje shirtjes hebben wat je als nederlander aanspreekt natuurlijk. Het is sinds ik hun voor het eerst zag spelen toen ik 6 jaar was (34 jaar geleden) daarom ook mijn favoriete team geworden. Ze spelen iedere wedstrijd een unieke 23 zone van Jim Boeheim wat ze al tientallen jaren doen, omdat ik nogal een stijve krijg van verdedigingsconcepten versterkte dit natuurlijk mijn gevoelsband met Syracuse. De essentie van hun verdedigingsconcept is dat ze de 3puntsschoten en bucket goed verdedigen en de post doubleteamen. Maar juist 2-punt jumpschoten (uit balans) toelaten maar wel zo moeilijk mogelijk maken. Een verdedigingsconcept getweaked op basis van statische gegevens t.a.v. punten per aanval per veldpositie. De tegenstanders weten dit ook en nog winnen vaak betere teams niet (gemakkelijk) van Syracuse. Het is echt een verdediging die middelmatige spelers beter kan laten presteren is mijn mening en ik geniet ervan als ik eindelijk eens wat anders zie dan simpele man2man verdedigingsvormen.
- Villanova had vorig jaar een 122 3/4veld zonepress welke stond als een huis. Ze probeerden zoveel tijd af te snoepen van de wedstrijdklok en vaak pakten ze vaak ook nog wat steals. Er zijn wat spelers vertrokken nadat ze vorig jaar kampioen werden, dus of hun zonepress dit jaar hetzelfde niveau haalt valt nog te bezien.
- WVU oftewel West Virginia maakte 2 seizoenen geleden reuring met hun run and stun verdedigingsvorm. Omdat ze geen topspelers hadden, speelde ze de hele wedstrijd full court man 2 man met trapping en kregen veel spelers dus ook veel speeltijd. Er zijn veel artikelen over deze team geschreven met de term "Press Virginia" als toepasselijke woordspeling. De bedenker van dit Run and Stun concept is Defensive Coach Mackey, die het ooit heeft ontwikkeld op Cleveland State University. Vorig jaar zijn ze hier weer van afgestapt, maar ik mag altijd hopen dat ze het ooit weer proberen, puur ook omdat het zo uniek is om je team door te rouleren qua speeltijd.
- Er zijn nog vele andere teams met unieke features (coaches willen graag altijd een extensie van hun persoonlijk op het veld zien, een unique selling point), maar ik kon niet snel op andere dingen komen zo snel. Als iemand nog tips heeft over teams die in dit rijtje thuishoren met wetenswaardigheden, dan laat maar weten.

Nederlanders in het NCAA tournooi

hYmT8zI.png

https://basketball.realgm(...)erlands/ncaa_players

Games to watch out for in november & december

Het belangrijkste hoofdstukje in deze OP is deze paragraaf, voor de andere maanden tot aan march madness maak ik een nieuwe post. Een mooie selectie van de topwedstrijden in november en december staan in dit artikel vermeld en hieronder opgesomd. Zo kun je hiervoor opblijven of de volgende dag naar de youtube highlightreels op zoek gaan.

Nov. 6: Kentucky vs. Duke
Nov. 6: Florida State vs. Florida
Nov. 14: Villanova vs. Michigan
Nov. 22: UCLA vs. Michigan State
Nov. 27: Duke vs. Indiana
Nov. 27: Nevada at Loyola-Chicago
Nov. 28: Maryland vs. Virginia
Nov. 28: Purdue vs. Florida State
Nov. 28: North Carolina vs. Michigan
Dec. 8: Clemson vs. Mississippi State
Dec. 8: Oklahoma vs. Wichita State
Dec. 8: Xavier vs. Cincinnati
Dec. 9: Tennessee vs. Gonzaga
Dec. 15: Kansas vs. Villanova
Dec. 15: Gonzaga vs. North Carolina
Dec. 15: Cincinnati vs. Mississippi State
Dec. 21: Oregon vs. Baylor
Dec. 22: North Carolina vs. Kentucky
Dec. 29: Davidson vs. North Carolina
Dec. 29: Louisville vs. Kentucky

My prediction
Ik denk zelf dat UNC (north carolina) wint in maart met Nassir Little en Luke Maye. Volgens mij is UNC het oude college van jordan. Omdat ik ben een natural born loser ben, wed ik altijd graag op underdogs by instinct dus UNC by brains, Cuse by heart! *O*

Nieuwsbronnen waar ik zie nu dan op surf
NCAA website is niet bereikbaar vanuit europa, maar wel andere bronnen natuurlijk. Ik volg zelf deze drie sites en de college basketball reddit:

https://www.cbssports.com/college-basketball/
http://www.espn.com/mens-college-basketball/
https://www.three-man-weave.com/ (analytische en indepth artikelen)
https://old.reddit.com/r/CollegeBasketball/

In januari post ik hopelijk nog een keer inzake welke wedstrijden we dan moeten checken tot aan March Madness. Veel plezier ermee.

[ Bericht 0% gewijzigd door govie op 25-10-2018 16:00:12 ]
heywoodudonderdag 25 oktober 2018 @ 09:43
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 09:26 schreef govie het volgende:
R.J. Barret is een sensatie op het wereldkampioenschap omdat Amerikaanse landenteams nooit verliezen
Nou ja, ze wonnen 'slechts' drie van de vorige WK's onder 19 :9

Wat het allemaal niet minder boeiend maakt hoor, OP met plezier gelezen en ik hoop het allemaal een beetje te volgen :Y

Vorig seizoen vooral March Madness wel aardig gevolgd door 's ochtends op YouTube samenvattingen te kijken, prima te doen.
heywoodudonderdag 25 oktober 2018 @ 09:45
Zijn er nog Nederlanders trouwens, zoals die lange bij (ik dacht) Purdue?
goviedonderdag 25 oktober 2018 @ 09:49
Das een goeie voor de OP. Natuurlijk zijn die er, ik had er nog niet aangedacht. Ik zal het vanavond eens opzoeken.
goviedonderdag 25 oktober 2018 @ 10:41
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 09:45 schreef heywoodu het volgende:
Zijn er nog Nederlanders trouwens, zoals die lange bij (ik dacht) Purdue?
Staat in de op, met link als je nog op andere karakteristieken wilt zoeken.
heywoodudonderdag 25 oktober 2018 @ 10:44
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:41 schreef govie het volgende:

[..]

Staat in de op, met link als je nog op andere karakteristieken wilt zoeken.
^O^
goviedonderdag 25 oktober 2018 @ 10:46
Ok google gescreend, sommige zitten op goed bekende basketbalprograms en scholen, veel zitten in het nederlands team.

Mediamateriaal van deze nederlandse spelers

Die kjell de Graaf heb ik een cringy video van gevonden, haha! Onderzoeksjournalistiek van het hoogste niveau!


En we hebben een interview met Calvin paulina en een scoutingGet to know menno dijkstra


Interview met Haarms, promo-video en zijn coach is lovend over hemhttps://twitter.com/BoilerBall/status/1050446550852358145

Mark Laros in het AD

https://www.ad.nl/hengelo(...)etbaldroom~a1df5056/

Emmanuel Nzekwesi


Kevin Schutte


Lawrence Slim


Alexander Strating


Luuk van Bree


Cain van Heinigen[ Bericht 10% gewijzigd door govie op 25-10-2018 11:13:40 ]
goviewoensdag 31 oktober 2018 @ 01:00
Je kon vragen stellen aan three-man-weave.com auteurteam. Ik had gevraagd van welke teams we de interessantste of goed uitgevoerde verdedigingsconcepten konden verwachten. Hun mening was als volgt:

Packline defense : Tenessee, Virginia, Liberty
Morph zone : Illinois
Trappingzone : Georgia state (erg leuk om naar te kijken, dus die kun je wel checken ooit)
Cameleon zone : Baylor
131 zone : Old missisipi (moet erg goed zijn)
23 zone: Syracuse
Other well executed 23 zones: Michigan state, Wasington, Coastal Carolina
Press: UNC Greensborough, New Mexico, Portland State (waarvan portland state erg leuk moet zijn om naar te kijken, veel steals en chaos)

Daarnaast werden in de podcast nog wat darkhorses genoemd en werden sommige spelers aangestipt die hoge ogen kunnen gaan gooien.

6 November gaan we los! Als je nog een nieuw verdedigingsconcept zoekt die de grotere teams niet spelen, dan loont het eventueel de moeite wat wedstrijden te bekijken van de bovenstaande teams.

[ Bericht 6% gewijzigd door govie op 31-10-2018 07:33:18 ]
goviedinsdag 6 november 2018 @ 13:36
Vandaag zijn we los en Tennessee Basketball heeft een hele mooie promovideo gemaakt (facebookvideo, maar blijft mooi gedaan).

https://www.facebook.com/(...)os/1960183194065620/
goviedinsdag 6 november 2018 @ 22:35
San Fran PA tegen Buffalo nu live : http://mycoolsports.cricket/cball1.php

Vannacht Duke tegen Kentucky (03:30) & Kansas tegen Michigan State (01:00). Streams kun je hier vinden als ze er zijn met altijd amerikaans fatsoenlijk commentaar : https://old.reddit.com/r/ncaaBBallStreams/

Extra info: https://bustingbrackets.c(...)-week-games-2018-19/
heywoodudinsdag 6 november 2018 @ 22:42
Ik kijk morgen wel wat highlightfilmpjes/samenvattingen :P

Purdue begint vannacht ook, met Matt Haarms :)
goviedinsdag 6 november 2018 @ 23:22
Het is ook laat, maar misschien duke effe kijken, ben toch wel benieuwd. Zoveel hype om dat team heen.... . ik wordt er gewoon nieuwschierig van.
goviewoensdag 7 november 2018 @ 06:56
Duke vs Kentucky full game.


Samenvatting Kansas vs Michigan State[ Bericht 17% gewijzigd door govie op 07-11-2018 08:30:12 ]
heywooduwoensdag 7 november 2018 @ 13:27
Matt Haarms blijft toch tof om te zien, ik zag net al een block langskomen waarbij hij gewoon op de grond bleef staan terwijl de speler van Fairfield sprong en er nog niet bijna overheen kwam.
heywooduwoensdag 7 november 2018 @ 16:22
Bij Oregon debuteerde vannacht overigens de 18-jarige Bol Bol, zoon van Manute Bol, met 2,30m de langste NBA-speler ooit. De genen zijn goed doorgegeven, want Bol Bol is zelf met 2,18m ook niet bepaald een kleintje.
heywooduwoensdag 7 november 2018 @ 18:59
Dat geweldige nieuwe trio van Duke is lekker begonnen zeg, 83 punten (!) tegen Kentucky dat er zelf met z'n allen 84 maakt _O_
goviewoensdag 7 november 2018 @ 19:52
Jup, opzich hebben duke wel wat laten zien. Volgende wedstrijden zijn vrijdag en zondag.
heywooduvrijdag 9 november 2018 @ 08:36
Markquis Nowell schiet de Little Rock Trojans in zijn eerste college wedstrijd in de laatste seconde naar overtime en helpt ze daarin aan de winst door zelf maar liefst 14 punten te scoren.
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401087829
govievrijdag 9 november 2018 @ 09:36
Nice find. Ik zal het eens checken vandaag, een highlight video zal wel in de maak zijn.

Games voor vannacht (of morgenochtend) die ik zelf wil checken zijn:

North Carolina vs Elon : 7:00 PM Elon, N.C. (vorige keer startte little niet, daarom wel interessant om te kijken wat ze doen)
Northeastern at Harvard : Friday 11/9, 7:00 PM ET (harvard is wel interessant, die timmeren aan de weg)
Southern Illinois at Kentucky : Friday 11/9, 7:00 PM ET (Kentucky heeft iets goed te maken na Duke-debacle)
Buffalo at West Virginia : Friday 11/9, 9:00 PM ET (moet een mooie game worden, veel seniors)
Op zaterdag moet Syracuse, die ga ik kijken ondanks dat het een makkelijke tegenstander is.
Op zondag Army West Point tegen Duke : 1:00 p.m. Durham, N.C. (dat is voor de highlightreels, ik verwacht 20 allyoops)

Ik wil ook nog wel wat wedstrijdjes bekijken van Gonzaga met Mark Few als coach. Volgens bepaalde metrics heeft hij het beste record in de ncaa als coach. Als je naar zijn coachclinics kijkt, dan zegt hij ook zinnige dingen als inside-out aanval tegen zone, waarmee hij aangeeft dat in de paint scoren eigenlijk het doel is. Ik mis dit vaak bij professionele en amateuristische teams, waar men in de waan zit dat alleen 3punt-afstandsschoten een zone kunnen slopen. Of dat men 1 goede speler heeft die alles opeist en daardoor eigenlijk het team verzwakt. Gongaza ga ik komende maand ook nog even bekijken of hij woord bij daad zet.

[ Bericht 9% gewijzigd door govie op 09-11-2018 12:02:44 ]
Salinavrijdag 9 november 2018 @ 17:28
Moet mijn eerste games nog zien van het nieuwe NCAA seizoen. Ik kijk vooral uit naar onze Matt Haarms die ik zelf heb geintroduceerd op FOK vorig jaar. :+ :P

Nu als eerste center en zonder Isaac Haas moet hij flinke progressie kunnen boeken. In de eerste match speelde hij toch maar 16 minuten dacht ik, met 9 pts, een stuk of 6-8 rebounds en met 3 blocks.

De games van Purdue zijn altijd wel terug te vinden op Youtube de dag na de wedstrijd.

Ik zie dat Duke-Kentucky ook op YT staat. Leuk! Misschien nog even kijken.
heywooduzaterdag 10 november 2018 @ 12:25
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juli 2018 08:43 schreef PippenScottie het volgende:

Je neefje in actie tegen #2 Kentucky :P

heywooduzaterdag 10 november 2018 @ 12:31
Kentucky had het als ruime favoriet (20+ punten) overigens erg lang knap lastig.
goviezaterdag 10 november 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 12:31 schreef heywoodu het volgende:
Kentucky had het als ruime favoriet (20+ punten) overigens erg lang knap lastig.
Die zijn nog zoekende. Maar dat zijn al die teams trouwens, ik had de persconforerentie gekeken van Boeheim (syracuse coach) en hij zei dat hij veel press heeft gespeeld omdat hij te weinig tijd heeft gehad om het team te vormen naar zijn zin. Dat verklaart ook direct waarom Duke zo simpel kon winnen van Kentucky, omdat hun goede individuele spelers bezitten op alle 5 de posities. Over 3 maanden gaat dat niet meer zo makkelijk, dan is alles geanalyseerd en staat van ieder team de defensie een stuk beter.

Vannacht 1 uur wekker zetten om beste (gemiddelde jarenlange) zonedefense van de wereld in aktie zien. Syracuse thuis tegen Morehead State. Ik ga mijn wekker zetten en hoop dat ik wakker wordt!
goviezondag 11 november 2018 @ 11:09
Haarms heeft het goed gedaan: 15 punten met een pare mooie dunks via pick&slip. Hij ziet er motorisch goed uit, ballhandling ziet er ook vol zelfvertrouwen uit. Hij kreeg ook veel te verduren wat ik kon zien in de highlights, onregelementair verdedigen via trekken duwen etc. Prima prestatie, ik vind hem er nu 2x zo goed uitzien als tijdens march madness (tegenstand is ook iets minder, maar volgens mij heeft hij individuele stappen vooruit gemaakt).


Villanova zag er qua afstandsschoten en verdediging prima uit, maar ik vond dat ze in de highlights te weinig mogelijkheden inside hebben gecreerd.


Syracuse matige verdediging (hoge eisen heb ik qua puntenaantal <60), maar wel veel mogelijkheden inside volgens de highlights, die spelen aanvallend echt insideout, opzoek naar de makkelijkste doelpogingen in de paint. Opzich biedt dit veel mogelijkheden tzt omdat hierdoor ten tijde van marchmadness er meer open afstandsschoten zou kunnen krijgen. Het is makkelijker om een betere spacing en afstandsschoten in te passen, dan individuen aan te leren naar de rim te driven. Geen aanvallende toptalenten zoals bij duke, wel 4 posities degelijk bezet. Ik was wel onder de indruk van de hoeveelheid gecreerde kansen inside, dit bied perspectief.


Vanavond vanderbilt tegen USC. Darius Garland is de toprooke Pointgaurd volgens velen, hij heeft een goede handle. Jullie moeten de highlights van de vorige wedstrijd maar effe hieronder bekijken, hij wordt volgens velen getipt om de top point gaurd te zijn in de opkomende nba draft en scoorde in zijn eerste wedstrijd 24 puntjes.[ Bericht 5% gewijzigd door govie op 11-11-2018 13:59:39 ]
goviemaandag 12 november 2018 @ 09:30
Vanderbilt vs USC


Highlightreel van Garland in deze wedstrijd, 21 puntjes:

goviemaandag 12 november 2018 @ 10:02
Duke vs Army, was wel leuk. Army kon 3/4de wedstrijd gewoon bijblijven, het laat toch ook zien dat de 3 topsterren van Duke ook een soort van redundantie hebben in negatieve zin, omdat hun talent alleen kan etaleren als ze de bal hebben en er is maar een bal natuurlijk. Er waren ook veel minder dunks. Uiteindelijk won Duke wel maar de hype zal langzaam minder worden ben ik van overtuigd. De drie talentjes hadden wel alledrie >25 puntjes, maarja als army bij kan blijven voor 3/4 wedstrijd, dan ben je niet onverslaanbaar.


Het verlies van Kentucky tegen Duke zegt dus meer over hoe slecht Kentucky is begonnen aan het seizoen en minder over hoe goed Duke is op dit moment. Zo speciaal is Army niet qua basketbal, dus mijn inziens is deze thuiswedstrijd van Duke bewijs dat ze gewoon zijn te pakken, zelfs op homecourt met hun 3 sterren in de basis.

[ Bericht 3% gewijzigd door govie op 12-11-2018 10:09:00 ]
heywoodudonderdag 15 november 2018 @ 14:18

_O_
heywoodudonderdag 15 november 2018 @ 14:36
Michigan heeft vannacht lichtjes wraak genomen op Villanova (herhaling van de finale van vorig jaar).

goviedonderdag 15 november 2018 @ 16:47
Ik had het gezien, leuke pot.

Vanavond om 23:00 kan je haarms in aktie zien tegen Appalachian State. Haarms is na 2 wedstrijden de 2de scorer (13ppg) bij Purdue achter Carsen Edwards (27ppg), die zeerzeker in de NBA beland na dit jaar. Eigenlijk zegt dat niet veel goeds voor Purdue, te dunne selectie om veel impact te hebben, vandaar ook dat hun voorlopig "maar" als 22 beste ncaa team zijn gerangschikt. Ik verwacht helaas dat dat eventueel nog gaat zakken, maar dat maakt onze pret er niet minder om, omdat we eindelijk op een normaal tijdstip haarms & edwards kunnen bekijken. Die Haarms van 2,21m heeft een betere motoriek dan mij met 1.80m. Ik denk trouwens wel dat Haarms zijn statistieken beter zullen worden door het seizoen heen, omdat pick&roll voor hem met Edwards gewoon lastig te verdedigen zal zijn voor tegenstanders en ik denk dat Haarms geschikt is voor een spelsysteem zoals princeton offense, welke afhankelijk is van een inteligente lange gozer. Wel leuk voor hem als het ook zo uitpakt.

[ Bericht 3% gewijzigd door govie op 15-11-2018 19:03:57 ]
goviedonderdag 15 november 2018 @ 19:35
Net voor de start van alabama vs north eastern : http://mlbhdstreams.xyz/n(...)heastern&id=1409&l=1

Nog in de voorbeschouwing met coaches van andere uni's.
heywoodudonderdag 15 november 2018 @ 20:08
Josh Williams van de Robert Morris Colonials heeft vannacht 15 drietjes gescoord, een evenaring van het divisie 1-record.
https://en.wikipedia.org/(...)ield_goals_in_a_game
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401092833
goviedonderdag 15 november 2018 @ 20:46
Nice find, ik kijk niet iedere dag op espn.

Purdue stream : http://nba.streamcartel.org/1.html?ch46

[ Bericht 64% gewijzigd door govie op 15-11-2018 23:17:05 ]
govievrijdag 16 november 2018 @ 10:40

Syracuse verloren van Uconn, wel een leuke wedstrijd. Probleem van Syracuse is blessures op de point gaurd positie. Zodra Howard er weer bij is binnen 1 of 2 weken, dan is het feitelijk "a different ballgame". Vanaf zijn terugkeer kunnen we dus eigenlijk pas Syracuse echt beoordelen is waar ik op hoop.
heywooduvrijdag 16 november 2018 @ 23:33
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2018 20:46 schreef govie het volgende:
Nice find, ik kijk niet iedere dag op espn.

Een dag later en nog iemand met 15 drietjes :D Jordan Lyons voor de Furman Paladins, kwam in totaal zelfs tot 54 punten, meer dan de helft van de punten van zijn team.

http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401088880
govievrijdag 16 november 2018 @ 23:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2018 23:33 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Een dag later en nog iemand met 15 drietjes :D Jordan Lyons voor de Furman Paladins, kwam in totaal zelfs tot 54 punten, meer dan de helft van de punten van zijn team.

http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401088880
Er zitten echt hele goede spelers bij hoor, al vraag ik me af of je na de 5de 3punter niet effe gaat nadenken als verdediging. Vannacht om 1 uur purdue en unc, ik blijf er wss niet voor op deze keer.
heywooduvrijdag 16 november 2018 @ 23:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2018 23:36 schreef govie het volgende:

[..]

Er zitten echt hele goede spelers bij hoor, vannacht om 1 uur purdue en unc, ik blijf er wss niet voor op deze keer.
Klein kansje dat ik vanaf 02.00 uur NASCAR ga kijken. Dat is op TV, dus dan zet ik op de PC gewoon Purdue aan :Y

Verder blijf ik er ook niet voor op nee, ik zoek 's ochtends wel highlight videos.
govievrijdag 16 november 2018 @ 23:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2018 23:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Klein kansje dat ik vanaf 02.00 uur NASCAR ga kijken. Dat is op TV, dus dan zet ik op de PC gewoon Purdue aan :Y

Verder blijf ik er ook niet voor op nee, ik zoek 's ochtends wel highlight videos.
Je kunt hier wel de tussenstand+seednummer zien van alle wedstrijden alsook de europese aanvangtijd, wel handig.

https://www.ncaa.com/scoreboard/basketball-men/d1
heywooduvrijdag 16 november 2018 @ 23:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2018 23:38 schreef govie het volgende:

[..]

Je kunt hier wel de tussenstand+seednummer zien van alle wedstrijden alsook de europese aanvangtijd, wel handig.

https://www.ncaa.com/scoreboard/basketball-men/d1
Ik gebruik deze altijd, eigenlijk dezelfde informatie :P
http://www.espn.com/mens-college-basketball/schedule

En 's ochtends even een snelle blik om te kijken of iemand heel veel punten heeft gemaakt en of er iets leuks in de headlines staat.
govievrijdag 16 november 2018 @ 23:40
Syracuse vs Oregon (mja Syracuse nog steeds invalide zonder PG).

http://mycoolsports.cricket/cball3.php

Syracuse zit niet goed in elkaar op dit moment, je kunt het ook aan de grimas van boeheim zien. Maar wat ze wel vaak doen is fullcourtfronten als ze achterstaan, dan willen ze juist dat de tegenstander gaat rennen, opzich wel grappig, ik verwacht dat het deze wedstrijd weer gebeurt. Als ze binnen 10 seconden schieten dan je heb zelf meer schoten om terug te komen, opzich heel logisch.

[ Bericht 37% gewijzigd door govie op 16-11-2018 23:57:52 ]
goviezondag 18 november 2018 @ 10:34
Furman heeft Villanova verslagen, leuk man. Vorige week ook al 15 3punters door die ene speler Lyons van Furman.

goviemaandag 19 november 2018 @ 09:33
Haarms heeft met Purdue verloren van Virginia Tech. Haarms had maar 16 minuten met 0 punten en misschien ligt het daar wel aan dat ze verloren hebben. Daarnaast werd een charge in de laatste 2 minuutjes niet gecalled waardoor VT op voorsprong kwam.

goviemaandag 19 november 2018 @ 16:26
Deze week een tournooitje met enige relevantie: Maui Jim Maui Invitational

maui.jpg

Het is aannemelijk dat Duke (rank 1) tegen Auburn (rank 7) en Gongaza (rank 3) zal moeten spelen. Dit is dus een goede graadmeter voor Duke en Dukefans omdat Gongaza en auburn erg goed basketballen. Gonazaga heeft bijna 7 spelers die 10 ppg of meer maken. Auburn is een graadje minder hype dan Gonzaga, maar ook niet afhankelijk van een speler. 21 november is naar verwachting de wedstrijd van de maand. Maar vandaag kunnen we om 23:00 Nederlandse tijd kunnen we gaan genieten van de air force duke tegen san diego state aztecs (2-0 ongeslagen zijn maar niet top25). De eerste helft is voor 00:00 wel afgelopen dus dan heb je al veel spektakel gezien en als je geen slaap hebt, dan pak je de 2de helft ook nog ffkes mee.

- Om 01:00 Moet een nederlander Shaquille Doorson spelen bij Rutgers dus dit morgen even checken. Na 3 wedstrijden staat hij op 16.7 minuten per wedstrijd met 4.7 ppg, 6 rpg en 2 bpg, gewoon nette statistics. Heel knap ook omdat hij center is, die krijgen vaak wat minder de bal tegenwoordig! Als hij 32 minuutjes per wedstrijd zou pakken dan maakt hij gewoon +10ppg en 14rpg en 4 bpg, om het even in perspectief te plaatsen.
- Om 17:00 komt rank 19 Clemson op televisie.

[ Bericht 7% gewijzigd door govie op 19-11-2018 16:41:21 ]
goviedinsdag 20 november 2018 @ 06:57
Rutgers (met doorson) heeft een ncaa-record geevenaard tegen Eastern Michigan Eagles, ze kregen maar 4 punten tegen in de eerste helft. Ook Doorson heeft een goede motoriek, daar hou ik wel van.


Highlights duke vs san diego.[ Bericht 7% gewijzigd door govie op 20-11-2018 07:09:25 ]
goviedinsdag 20 november 2018 @ 15:34
Misschien dat ik zo nu en dan een nederlander mis maar:
- Om 01:00 NJIT vs Wagner met Kjel de Graaf (weer een nederlander);
- Duke (1) vs Auburn (8) om 02:00;
- Green bay vs Oregon (21) met BolBol (de zoon van manute bol, 7'3" hoog met de motoriek van een small forward);

[ Bericht 33% gewijzigd door govie op 20-11-2018 15:39:57 ]
goviewoensdag 21 november 2018 @ 14:11
Vanavond Duke tegen Gonzaga om 23:00, de kraker!
goviedonderdag 22 november 2018 @ 09:14
Hele mooie wedstrijd! Ik verklap niets.


Als je minder tijd heb:

PippenScottiedonderdag 22 november 2018 @ 09:47
Goeie pot wel!

Sowieso wel lekker, weekje basketballen en feest vieren in Hawaï. :)
ThePlaneteerdonderdag 22 november 2018 @ 10:01
Whut?!
goviedonderdag 22 november 2018 @ 17:19
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 09:47 schreef PippenScottie het volgende:
Goeie pot wel!

Sowieso wel lekker, weekje basketballen en feest vieren in Hawaï. :)
Mooie pot ja. Was ook wel een beetje de wedstrijd die ik verwachtte. Gonzaga getergd door de Duke hype en zette een degelijke defensie neer. Ze hebben maar heel weinig fastbreaks kunnen lopen, laat ook mooi zien dat het aantal fastbreaks altijd nog meer ontstaat door zwaktes van de andere partij dan door het team die de fastbreak loopt. Daarnaast had men een mooie combi met die japanner inside en de schutters die niet faalde op de afstandsschoten.
In dit soort potten mist Duke niet zozeer de ervaring, maar meer de cohesie. Door hun individuele kwaliteiten kwamen ze nog dicht bij de overwinning maar teamspel won dit keer. Ik denk wel dat als Duke nu al kan tippen aan het gongaza niveau, dat men in maart 2x beter is en dan gewoon wel wint, Duke's leercurve is veel sneller dan die van andere teams omdat duke 3 nieuwelingen heeft die ook direct het team moeten dragen en dat team is dus nog geen echt team, dat moet allemaal nog gebeuren.
heywooduzondag 2 december 2018 @ 00:03
Gonzaga (#1) ontsnapt tegen unranked Creighton. Heel lang op achterstand gestaan, maar uiteindelijk in de slotfase een klein gaatje geslagen.
sly-nlzondag 2 december 2018 @ 20:45
Leuk subforum ^O^ . Wist niet dat het er was, tot vandaag..

Kijk af en toe wel wat ncaa en dit is een geinige aanvulling.

Straks Lebron tegen de Phoenix rubbers B:)B

Bye :W
heywooduzondag 9 december 2018 @ 18:35
Kansas, als tweede geranked, had gisteravond wel héél veel moeite met New Mexico State..

goviezondag 9 december 2018 @ 21:56
Nu live Tenessee tegen Gonzaga, nummer 1 seed tegen nummer 7, 2de helft begint zometeen.

https://vipbox.im/watch-gonzaga-vs-tennessee-stream-1
heywoodudinsdag 11 december 2018 @ 18:34
Tennessee won uiteindelijk met 73-76, vooral dankzij bazennaam Admiral Schofield.
govievrijdag 14 december 2018 @ 14:33
Vantevoren is het interessant om te melden dat een welbekende analist "die ik even ben vergeten" zijn seedvoorspellingen heeft getoond en klaagde over dat alle topteams niet meer tegen elkaar spelen in de start van het seizoen. Wat dus ook een directe reden is om 10-0 en dergelijke niet al te serieus te nemen, 10x winnen van een dreumes is niet speciaal. Hij had een hoop topteams zonder verlieswedstrijd gewoon lager gezet op de ranglijst. Opzich is dat niet eens zo'n heel gekke gedachte.

Dit weekend mooie wedstrijden, ik post alleen maar even de games met een seed oftewel tot 25. Volgens mij zijn de meest interessante wedstrijden:


• Villanova vs Kansas (kampioen van vorig jaar tegen de nr. 1 seed, Villanova ziet er nog niet zo perfect uit maar toch hebben die swoong op een bepaalde manier. De 122 zonepress van vorig jaar zullen ze rond maart gewoon weer uitrollen)
• Gonzaga vs UNC (UNC offense is choking and needs work, de coach zei zelf ook dat hij een mindere periode heeft. Maar beide teams kunnen in maart gewoon winnen, mits goede coaching in maart).
• Western Michigan vs Michigan (Derby volgens mij, maar Michigan heeft nog niet verloren en heeft opzich wel een heel aardige ploeg).
• Furman vs UNCW (Furman Paladins zijn ongeslagen en krijgt een beetje een cultstatus, all aboard the hypetrain!)
• Ikzelf kijk altijd naar Syracuse. De offense draait niet zo lekker, hetzelfde probleem als bij UNC. Hopelijk krijgt Boeheim e.e.a. weer op de rit.

In de figuur hieronder zie je de nederlandse tijden van wedstrijden op zaterdag. Als je echt alle wedstrijdjes wilt zien dan moet je op deze website kijken, waarop ook de livescores worden bijgehouden op gameday!
.
wrhKrb9.png

[ Bericht 1% gewijzigd door govie op 14-12-2018 14:49:33 ]
goviezondag 16 december 2018 @ 12:32
Samenvattingen van de 2 grootste games.


goviezondag 16 december 2018 @ 18:37
Vanavond om 19:00 Wagner tegen West Virginia (West Virginia werd vroeger Press Virginia genoemd, even kijken hoe ze nu verdedigen, daarnaast hebben ze een blokmonster zie onderstaande video)


Vanavond om 22:30 Wagner tegen St. Johns (St Johns is nog steeds ongeslagen en hebben Shamorie Ponds, let op die naam)

Vanavond om 23:00 Green Bay tegen Mich. State (Mich. State is 9-seed)
goviemaandag 17 december 2018 @ 07:20
- Nederlander Mark Laros met South East Mi. State komt vannacht in aktie om 01:00.
- Darius Garland, de freshmen van Vanderbilt speelt tegen Arizona state om 01:00. Garland wordt wss een 1st round draft pick met zijn 48% 3-puntschot, dit stond al voordat het seizoen begon al redelijk vast. Hij was een 5* recruit uit highschool.
goviedinsdag 18 december 2018 @ 07:15
Even ter herinnering, hoe groots NCAA basketball wel niet is.

RxJt7Vd.png
goviedinsdag 18 december 2018 @ 17:08
Vanavond Mike Daum met South Dakota state op bezoek bij de nummer 1 seed Kansas. Daum is echt een hele goede scorer. Verders natuurlijk Buffalo tegen Syracuse.

Hier de samenvatting van vanderbilt tegen arizona state.[ Bericht 15% gewijzigd door govie op 18-12-2018 17:17:50 ]
goviezaterdag 29 december 2018 @ 08:34
Vandaag komen bijna alle wedstrijden tussen 18:00 en 00:00. Geen kaskrakers wat ons/mij de kans biedt te focussen op de nederlanders in de hoogste divisie en leuke individuele matchups.

21:00 -- Nederlander Doorson (19 mpg) speelt in Rutgers vs Maine
22:00 -- Nederlander De Graff (6 mpg) speelt in NJIT vs Houston (22 seed) -- one to watch, wordt een spannende wedstrijd
22:30 -- Nederlander Haarms (18 mpg) speelt in Purdue vs Belmont

23:30 -- Wisconsin (15 seed) vs Western Kentucky -- Charles Bassy met 15ppg+9rpg+2bpg tegen grote naam Etan Happ
20:00 -- Northern Illinois vs Michigan State (8 see) -- NI is geen seed maar heeft wel individuele klasse met o.a. German.

[ Bericht 3% gewijzigd door govie op 29-12-2018 08:40:26 ]
goviezaterdag 29 december 2018 @ 20:04


[ Bericht 98% gewijzigd door govie op 30-12-2018 10:57:18 ]
goviezondag 30 december 2018 @ 20:03
Vanavond 22:00 Hoftra University met Schutte (5 mpg).
Vanavond 22:00 UC Riverside met Dijkstra (21 mpg).
Vanavond 23:30 Oral Roberts met Nzekwesi (28 mpg)

[ Bericht 31% gewijzigd door govie op 30-12-2018 20:12:58 ]
goviemaandag 31 december 2018 @ 07:34
Nzekwesi 28 puntjes en artikel op espn.

http://www.espn.com/mens-(...)p/_/gameId/401089367
Salinadonderdag 3 januari 2019 @ 14:33
Ken deze Nzekwesi geeneens. Nouja, bij dezen dan.

Matt Haarms valt me tegen dit seizoen. Derde seizoen alweer, eigenlijk tweede maar eerste jaar als redshirt. Na wegvallen van Isaac Haas had ik een grote doorbraak verwacht, maar blijkbaar zijn zijn minuten er niet echt meer op geworden. Het hoe en wat weet ik nog niet (persoonlijke prestatie of andere speelstijl), maar jammer vind ik het wel. Ik had Haarms bij een goede stijgende lijn en bij een (sub)topcollege als Purdue serieus wel een beetje als outsider gezien voor een toekomstige draftpick. Dat zit er nu niet in.
goviezaterdag 5 januari 2019 @ 22:50
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 14:33 schreef Salina het volgende:
Ken deze Nzekwesi geeneens. Nouja, bij dezen dan.

Matt Haarms valt me tegen dit seizoen. Derde seizoen alweer, eigenlijk tweede maar eerste jaar als redshirt. Na wegvallen van Isaac Haas had ik een grote doorbraak verwacht, maar blijkbaar zijn zijn minuten er niet echt meer op geworden. Het hoe en wat weet ik nog niet (persoonlijke prestatie of andere speelstijl), maar jammer vind ik het wel. Ik had Haarms bij een goede stijgende lijn en bij een (sub)topcollege als Purdue serieus wel een beetje als outsider gezien voor een toekomstige draftpick. Dat zit er nu niet in.
In de OP zie een lijst van alle nederlanders in de hoogste divisie. Ik kende die gozer ook niet met 28 puntjes, maar oral roberts is zo'n kleine naam daar let je niet snel op. Daarom doe ik zo nu en dan op een rustige speeldag zonder grote namen de nederlanders ffkes highlighten voor die ene verdwaalde ziel die wel gaat kijken net als ik. Nu is Schutte aan het spelen bij hofstra, kan je ook live zien. NJit is ook bezig.
goviezondag 6 januari 2019 @ 14:07
Vannacht maakte Zion Williamsion 360° dunk na een steal tijdens een driekwartcourt press. De timing voor die steal was erg goed, hij was aan het loeren op die draai tijdens de dribble. Daar kun je nog iets van leren als je nog basketbald.

AchingDefinitiveAntarcticfurseal.gif

Vind het ook grappig dat die teammaat meespringt. _O- Net als de eerste keer dat je een nintendocontroller in je handen kreeg en mario wilde laten springen door je handen met de controller omhoog te doen en de nintendo uit de kast te rukken.

Maar het vannacht was toch wel de winst van Virginia tegen Florida (beide seeded teams) en vooral de manier waarop het grote nieuws. Florida scoort per wedstrijd over de 85 punten gemiddeld en gisteren scoorde ze in de eerste helft maar 23 punten. Als je ooit een voorbeeld wil zien van hoe packline defense gespeeld moet worden, dan is dit echt een prima wedstrijd om e.e.a. te analyseren.

[ Bericht 13% gewijzigd door govie op 06-01-2019 14:12:34 ]
goviedonderdag 10 januari 2019 @ 09:13
Doorson heeft met Rutgers een seeded team verslagen, Ohio (16). Zit ook een mooie allyoopdunk van hem in de highlights. Echt wel knap, het is nu conferenceplay dus het maakt echt meer uit dan tijdens die invitational tourmaments in de start van het seizoen.


Daarnaast:

Ole Miss verslaat Ayuburn (8) is ook knap
Temple verslaat Houston (16) ook netjes

bij zulke uitverkochte arena's telt de 6de man veel meer mee. De teams die uitwedstrijden ook kunnen winnen zijn vaak favoriet tijdens march madness en het heeft dus ook invloed op je seeding. Bijvoorbeeld Syracuse, mijn teampje, doet het niet zo goed tot aan conferenceplay maar hun in conferenceplay nog alleen maar overwinningen als ik het goed heb. Sinds kort hebben ze de center uit de basis gehaald en dolezai een forward ervoor in de plaats gezet en sindsdien 4 uit 4 winst. Ze spelen ook meer press tegenwoordig want vroeger viel me die press niet zo op. Al heb ik van de laatste wedstrijden niet veel gezien, maar in de highlights zie ik vormen van een 1211 zonepress (havoc defense lijkt het op). Toch leuk dat je kunt zien dat Boeheim het maximale eruit wil halen en strategische opvattingen gewoon naast zich neerlegd en wat dingen uitprobeert. Binnenkort maar weer eens de wekker zetten als ik geen volledige game op utube kan vinden, wil toch graag zien hoe ze het doen.

[ Bericht 4% gewijzigd door govie op 10-01-2019 09:59:27 ]
PippenScottiedonderdag 10 januari 2019 @ 11:21
Zion is echt sensationeel.
Ik hoop dat hij ook in de NBA goed tot zijn recht komt.
goviedonderdag 10 januari 2019 @ 18:03
Zion is leuk in de NCAA maar niet als top 3 draftpick vind ik, al dunkt hij wel met erg veel flair en show. Ik vind Zion een jack of all trades but not an expert at one. Ik denk daarom dat hij geen superster-materiaal is.
Eergisteren scoorde Howard van marquette meer dan 50 punten, dat zijn pas nummers. Zo zijn er nog wel meer spelers die iedere wedstrijd in de aanval een heel team dragen. Voor Zion geldt dit niet omdat hij bij Duke zit dus zijn prestatie heeft altijd een kans om inflated te zijn.

Nederlands Eredivisie basketbalnieuws

Even Nederlands nieuwtje posten. Den Bosch New Heroes uit de eredivisie hebben een nieuwe gaurd toegevoegd aan de selectie. Wel een goede speler, Vernon Taylor.

https://www.newheroesbask(...)teert-vernon-taylor/


Blijkbaar willen ze winnen dit seizoen en trekken ze de portomonee. Opzich ook niet gek, ze miste wel wat meer diepte qua individuele kwaliteit.
goviezaterdag 12 januari 2019 @ 16:16
Vanavond Duke om 18:00 tegen florida, beide seeded. En we krijgen Virginia op primetime 20:00 nederlandse tijd. Daarnaast moeten veel nederlanders vandaag aan de bak.
RipCityzaterdag 12 januari 2019 @ 22:22
Dit einde bij Duke vs FL :D
goviezaterdag 12 januari 2019 @ 22:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 22:22 schreef RipCity het volgende:
Dit einde bij Duke vs FL :D
Vet he! Ole missisippi was ook spannend tegen andere missisippi. De florida coach vond ik wel zwak qua verdedigen van blob, je kon van 5 km ruiken dat reddisch daar zou opduiken. Wel leuk voor die jongen hoor, hij kreeg wat minder speeltijd laatste tijd. Nou pak ik pause tot 00:00 en dan Syracuse, heb er wel zin in!
goviezondag 13 januari 2019 @ 08:26
Nog een buzzerbeater tussen Texas AM en Alabama (81-80).

Hier is het gifje van de out of bounce. Je kan precies zien dat de speler die reddish verdedigt dacht dat er zou worden geswitched en die andere gozer dat nooit zou gaan doen. Overduidelijk de fout van de coach, dit verlies mag hij dragen. Als hij niks had gezegd in de 20 minuten die hij had om de verdediging neer te zetten tegen een blob van 2,8seconde, dan hadden ze gewoon gewonnen. Zo'n open driepunter is gewoon tegenwoordig >50% schot. Als ik dit soort verdediging zie dan kruipt mijn rughaar van mijn linker naar mijn rechter schouderblad.

Nog een leuke Georgetown vs Providence met double overtime en twee buzzerbeaters.[ Bericht 8% gewijzigd door govie op 13-01-2019 09:32:02 ]
goviezondag 13 januari 2019 @ 16:36
UTEP 65 vs 64 RICE met buzzerbeater. De mooiste van de week, omdat de blob uitpakte zoals bedoeld.

goviemaandag 14 januari 2019 @ 22:46
Vannacht 01:00 Syracuse vs Duke. We hebben 0,0% kans maar de tering ermee. We doen het gewoon!

tenor.gif
goviedinsdag 15 januari 2019 @ 08:20
heywoodudinsdag 15 januari 2019 @ 09:16
:D
goviedinsdag 15 januari 2019 @ 09:18
Als 2 Duke starters uitvallen dan kunnen we het wel ja. :+ Voor die jongens wel leuk natuurlijk en voor Duke erg leerzaam omdat de bank blijkbaar moeite heeft hun rollen in te vullen. Duke leek soms een recreantenteam tegen zone: Stilstaan, rondpassen en vooral niet moe worden. Daar kan Krzyzewski mooi nog wat extra aandacht aan spenderen voordat march madness begint. Duke blijft bij mij wel op 1 omdat dit soort verliespartijen hun heel veel info geeft over wat te trainen voor specifieke spelers en misschien wat offensive adjustments als White een iets andere rol moet invullen. Ik had zelf een triangle-offense gespeeld nadat jones was uitgevallen, dan had je white vaak in de cornerspot gehad. Dit seizoen is dat de plek waardoor hij opvalt. Nu zag ik hem soms schieten vanaf de forwardpositie, dan is hij toch minder dodelijk.

Edit: Halftime buzzerbeater

klik om te spelen


[ Bericht 19% gewijzigd door govie op 15-01-2019 09:24:31 ]
goviedinsdag 15 januari 2019 @ 09:28
d3LUK1p.jpg
goviedinsdag 15 januari 2019 @ 09:40
Vannacht om 02:00 Virginia tegen Virginia Tech voor wie op plek 1 komt in de ACC. Virginia waarschijnlijk, maar toch een mooi affiche.

KCFUJ60.png
ThePlaneteerdinsdag 15 januari 2019 @ 12:47
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:46 schreef govie het volgende:
Vannacht 01:00 Syracuse vs Duke. We hebben 0,0% kans maar de tering ermee. We doen het gewoon!

[ afbeelding ]
:D
heywoodudonderdag 31 januari 2019 @ 22:25
18/20 voor Andrew Fleming van Maine gisteravond, de eerste in twintig jaar die bij minstens twintig pogingen 90% schiet.
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401086614
heywoodumaandag 18 februari 2019 @ 09:23
Lekker duel tussen Siena en Quinnipiac :9
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401085775
heywoodudonderdag 21 februari 2019 @ 09:22
North Carolina #8 verslaat Duke #1
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401082689

En San Diego State verslaat Nevada #6
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401089685

Ook winst voor Syracuse op Louisville #18, hoera voor wijlen govie :+ ;(
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401082798
wimderondonderdag 21 februari 2019 @ 12:44
ComplexSneakers twitterde op donderdag 21-02-2019 om 03:18:44 .@zionw32 ripped through his Nike PG 2.5s and went down with a knee injury 😱🎥: @espn https://t.co/CFg65ZvEau reageer retweet
PippenScottievrijdag 22 februari 2019 @ 03:03
Er komt opvallend veel kritiek op de NCAA na de blessure van Zion Williamson.
Terecht, vind ik.

Prijzen voor de wedstrijd tussen Duke en UNC waren vergelijkbaar met Super Bowl prijzen, miljoenen mensen zien de wedstrijd oo tv en de spelers zelf mogen er geen cent van zien.
heywooduwoensdag 27 februari 2019 @ 09:06
En zonder Zion Williamson gaat Duke onderuit tegen Virginia Tech.
http://www.espn.com/mens-college-basketball/game?gameId=401082691
heywooduzaterdag 16 maart 2019 @ 09:53
Halve finale van het ACC Tournament, kijktip _O_


Nog een paar dagen en dan begint March Madness :9
heywoodumaandag 18 maart 2019 @ 20:46
Morgenavond gaan we beginnen.
https://en.wikipedia.org/(...)asketball_Tournament
heywoodudonderdag 21 maart 2019 @ 19:10
Minnesota #10 - Louisville #7 in de eerste ronde live op FOX, 74-64 met nog een kleine vier minuten te spelen.
heywoodudonderdag 21 maart 2019 @ 19:37
Minnesota maakt het af
heywooduvrijdag 22 maart 2019 @ 15:03
Purdue wint met 61-48 van Old Dominion in de eerste ronde.

t6QKKRc.png
heywooduvrijdag 22 maart 2019 @ 16:20
Luuk van Bree is met Bradley helaas maar verwacht uitgeschakeld door Michigan State, 76-65, maar het was lange tijd bijzonder spannend.
heywooduvrijdag 22 maart 2019 @ 20:20
Baylor verslaat Syracuse, @govie huilt. 78-69.
heywooduzaterdag 23 maart 2019 @ 00:01
In South maakt nummer 16 Gardner-Webb het nummer 1 Virginia bijzonder lastig, maar vanaf driekwart van de wedstrijd en nadat ze de leiding hadden genomen bleek Virginia toch een maatje te groot, helaas.
heywooduzaterdag 23 maart 2019 @ 11:00
South, UC Irvine #13 - Kansas State #4, samenvatting (titel is spoilervrij, thumbnail niet).

SPOILER
UC Irvine boekt hun eerste zege ooit in het tournament en hoe _O_

heywooduzaterdag 23 maart 2019 @ 11:17
Ook een mooie, East, Mississippi State #5 - Liberty #12. Samenvatting hier, zelfde verhaal wat spoilers betreft.
heywooduzaterdag 23 maart 2019 @ 12:35
South: Wisconsin #5 gaat met 54-72 onderuit tegen Oregon #12
Salinazaterdag 23 maart 2019 @ 20:12
Nu Kentucky-Wofford. Kentucky met voor hun doen wat tegenvallende selectie maar toch nog wat toekomstige NBA spelers.

Wofford kan wel eens een sprookje worden van het 2019 toernooi.
Met Fletcher Magee, die gisteren het record verbrak van meeste driepunters in de NCAA all time (dus meer dan Steph Curry, Jimmer Fredette etc.)
Salinazaterdag 23 maart 2019 @ 20:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 00:01 schreef heywoodu het volgende:
In South maakt nummer 16 Gardner-Webb het nummer 1 Virginia bijzonder lastig, maar vanaf driekwart van de wedstrijd en nadat ze de leiding hadden genomen bleek Virginia toch een maatje te groot, helaas.
Gelukkig maar. Talentvol team dat Virginia.

Twee keer op rij als #1 van de #16 verliezen zou ook wel te veel zijn...
heywooduzaterdag 23 maart 2019 @ 20:35
East, LSU 3 - Maryland 6, hier de samenvatting even kijken _O_
heywooduzondag 24 maart 2019 @ 13:34
Midwest, Kentucky 2 - Wofford 7, kijken :Y
heywooduzondag 24 maart 2019 @ 17:51
Matt Haarms opende de wedstrijd voor Purdue 3 tegen Villanova 6 met een lekkere dunk en leidde de ploeg uiteindelijk naar een 87-61 zege en de Sweet Sixteen _O_
IbanMayomaandag 25 maart 2019 @ 00:26
Duke op de rand van uitschakeling!

edit
Pffff die komen goed weg zeg.

[ Bericht 42% gewijzigd door IbanMayo op 25-03-2019 00:34:08 ]
heywoodumaandag 25 maart 2019 @ 19:11
Hier de samenvatting van Duke - UCF, titel én thumbnail spoileren, opletten dus, maar het mag met recht een 'instant classic' genoemd worden.

En Tacko Fall van UCF met z'n 2,29 meter, wat een BEEST _O_
heywooduvrijdag 29 maart 2019 @ 20:38
Wat een wedstrijd in de Sweet Sixteen tussen Tennessee 2 en Purdue 3, met Matt Haarms natuurlijk bij Purdue. Genieten _O_

Hier de samenvatting, wederom spoiler in de thumbnail, niet in de titel.
heywooduzaterdag 30 maart 2019 @ 10:38
Auburn 5 knikkert #1 North Carolina eruit in de halve finales in de Midwest: 97-80.
heywooduzaterdag 30 maart 2019 @ 10:57
De andere halve finale in Midwest ging tussen Kentucky 2 en Houston 3, mooie partij :Y

Hier de samenvatting.
PippenScottiezondag 31 maart 2019 @ 04:22
Carsen Edwards houdt Purdue in zijn eentje in de wedstrijd.
Matt Haarms speelt een onopvallende wedstrijd tot nu toe.
heywooduzondag 31 maart 2019 @ 14:51
Iemand een idee waar ik spoilervrije (wat titel/thumbnail betreft) highlights van Virginia - Purdue kan vinden? Via YouTube kom ik er niet, terwijl NCAA van bijna alle wedstrijden extended highlights online heeft gezet steeds, maar deze dus niet :(

Het was op FOX vannacht, maar de uitzending terugkijken gaat niet wegens een of andere error, dus de laatste tien minuten wil ik op een of andere manier nog zien..

Edit: Gevonden

[ Bericht 18% gewijzigd door heywoodu op 31-03-2019 14:57:57 ]
Salinazondag 7 april 2019 @ 00:02
Zin in!

Twijfel tussen dalijk live streamen of morgen op het gemakje de games integraal in zijn geheel terugkijken (heb ik zo mijn site voor). Lastig.

Virginia for the win!
heywooduzondag 7 april 2019 @ 00:04
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2019 00:02 schreef Salina het volgende:
Zin in!

Twijfel tussen dalijk live streamen of morgen op het gemakje de games integraal in zijn geheel terugkijken (heb ik zo mijn site voor). Lastig.

Virginia for the win!
Het gaat wel heel laat worden en ik wil om zes uur ook weer racen kijken morgenochtend, dus ik neem ze gewoon op en kijk morgenochtend terug zonder ergens te komen waar uitslagen kunnen staan :+
heywooduzondag 7 april 2019 @ 10:54
Bijzondere ontknoping bij Auburn - Virginia, met allerlei vrije worpen in letterlijk de laatste seconde.