abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182666225
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
De omgeving van het provinciehuis van Flevoland in Lelystad is vanochtend uren afgesloten geweest, nadat daar een verdacht pakketje was gevonden. Na onderzoek bleek er niets gevaarlijks in het pakket te zitten.

De afzetting wordt weggehaald en het gebied wordt weer vrijgegeven. Het treinstation was ook grotendeels afgesloten en korte tijd reden er geen treinen van en naar Lelystad Centrum. Inmiddels rijden de treinen weer. Ook het busverkeer in de stad was even stilgelegd.

Aan het provinciehuis waren ook spandoeken opgehangen met leuzen over de Oostvaardersplassen. Een politiewoordvoerder zegt dat nog wordt onderzocht of de spandoeken verband houden met het verdachte pakketje.
Duizend edelherten

De commissaris van de koning van Flevoland Leen Verbeek vindt het een vervelende situatie. "Het is begrijpelijk dat mensen zich willen uiten als ze het ergens niet mee eens zijn, maar ik hou niet van dit soort anonimiteit."

Vorige maand besloot de provincie Flevoland dat er zeker duizend edelherten moeten worden afgeschoten in het natuurgebied. Wanneer daarmee begonnen wordt, hangt af van een rechtszaak aangespannen door de Faunabescherming. Die begint op 5 november.

Wat Verbeek betreft gaan de plannen voor de Oostvaardersplassen gewoon door. "Het besluit is genomen in de Provinciale Staten en daar zal een actie als deze niks aan veranderen."

https://nos.nl/artikel/22(...)e-provinciehuis.html
koenpeeters twitterde op maandag 22-10-2018 om 08:32:14 Het gevaar bij het provinciehuis in Lelystad lijkt geweken. Pakketje wordt nu onderzocht door de recherche. Delen van de afzetting worden weggehaald. DqF7EqeX4AAi5rM.jpghttps://t.co/Nizzps9BSR reageer retweet


[ Bericht 3% gewijzigd door sp3c op 22-10-2018 13:16:35 ]
  maandag 22 oktober 2018 @ 11:26:13 #2
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_182666744
Afknallen die beesten. Allemaal eigenlijk.

Het was een leuk experiment maar het werkt niet. Niet genoeg ruimte. Niet genoeg balans. Probeer het eens met zooi eekhoorns anders. Ook leuk.
It's muffin time.
  maandag 22 oktober 2018 @ 13:57:07 #3
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182669805
Hè wat jammer moesten we bijna Flevoland missen.
Man of Steal.
  maandag 22 oktober 2018 @ 16:20:35 #4
152789 karr-1
One man can make a difference
pi_182672089
registreer om deze reclame te verbergen
Ik neem aan dat dat Oostvaardersplassen tuig de rekening krijgt? Ow nee wacht.....
Op zondag 22 november 2015 20:44 schreef Bart2002 het volgende:
"Je bent wel een ongelooflijk eigenwijs pijpje drop."
pi_184195943
Schop:

quote:
Actievoerders Oostvaardersplassen: 'Nepbom was uit de hand gelopen grap'

Volgens actievoerders was het plaatsen van een doos bij het provinciehuis in Lelystad, uit protest tegen het afschieten van edelherten in natuurgebied de Oostvaardersplassen, een uit de hand gelopen grap.

Het was niet de bedoeling dat de doos zou worden aangemerkt als mogelijke bom. Hun bedoeling was dat er een dildo uit de doos zou springen zodra die geopend zou worden, verklaarden de actievoerders vrijdag voor de rechtbank in Lelystad.

Het vijftal (drie vrouwen en twee mannen) moet zich voor de rechter verantwoorden voor het protest, dat onder meer heeft geleid tot een ontruiming van het provinciehuis.

De groep zette de doos met inhoud in de nacht van 21 op 22 oktober neer voor de deur van het provinciehuis, in het centrum van Lelystad. Op de dildo stond de naam van gedeputeerde Harold Hofstra geschreven. Hofstra is sinds maart de verantwoordelijke gedeputeerde voor de Oostvaardersplassen. Behalve de dildo, bevatte het pakket een met rode substantie besmeurde knuffel en een plastic zeis.

Bijna 60 procent van de edelherten in de Oostvaardersplassen verhongerde vorig jaar tijdens de winter. Staatsbosbeheer mag in totaal 1.830 dieren doden.

https://www.nu.nl/binnenl(...)nd-gelopen-grap.html
Nogal dom dat je anno nu nog denkt weg te kunnen komen met een pakketje ergens achterlaten zonder dat er meteen allemaal alarmbellen afgaan...
  vrijdag 4 januari 2019 @ 11:09:36 #6
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_184196066
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 11:02 schreef saparmurat_niyazov het volgende:
Schop:

[..]

Nogal dom dat je anno nu nog denkt weg te kunnen komen met een pakketje ergens achterlaten zonder dat er meteen allemaal alarmbellen afgaan...
Zwaar bestraffen deze gekkies!!
Ik ben een Nikon :-)
  vrijdag 4 januari 2019 @ 20:06:49 #7
152789 karr-1
One man can make a difference
pi_184206059
registreer om deze reclame te verbergen
En achteraf was het natuurlijk allemaal niet zo bedoeld en is het allemaal uit de hand gelopen. Tja had dat lekker van tevoren bedacht of zo.
Op zondag 22 november 2015 20:44 schreef Bart2002 het volgende:
"Je bent wel een ongelooflijk eigenwijs pijpje drop."
pi_184208397
quote:
Werkstraf geëist tegen betogers Oostvaardersplassen om verdacht pakket

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag tegen drie vrouwen en twee mannen een werkstraf van tachtig uur geëist wegens het plaatsen van een verdacht pakket bij de toegang van het provinciehuis in Lelystad. De actie was bedoeld als protest tegen het afschieten van edelherten in natuurgebied de Oostvaardersplassen.

De actievoerders zetten de doos met inhoud in de nacht van 21 op 22 oktober voor de deur van het provinciehuis in het centrum van Lelystad. De actie leidde tot onder meer ontruiming van het provinciehuis. Ook moest het wegverkeer worden omgeleid en werd het treinverkeer stilgelegd.

De groep verklaarde vrijdag voor de rechtbank in Lelystad dat het niet de bedoeling was dat de doos zou worden aangemerkt als een mogelijke bom. Hun bedoeling was dat er een dildo uit de doos zou springen zodra die geopend zou worden.

Volgens het OM hadden de verdachten moeten beseffen dat hun actie een dergelijke impact kon hebben, zeker in het huidige tijdsgewricht waarin de vrees voor een aanslag alom aanwezig is.

Op de dildo stond de naam van gedeputeerde Harold Hofstra geschreven. Hofstra is sinds maart de verantwoordelijke gedeputeerde voor de Oostvaardersplassen. Behalve de dildo bevatte het pakket een met rode substantie besmeurde knuffel en een plastic zeis.

"Kwalijk, smakeloos en kinderachtig", zo typeerde de officier van justitie de actie. "En allesbehalve ludiek." Naast de werkstraf eiste hij tegen de vijf verdachten ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. De advocaten bepleitten vrijspraak voor het vijftal, wegens gebrek aan kwade bedoelingen. De rechtbank doet uitspraak op 18 januari.

Achteraf was er sprake van spijt
De verdachten verklaarden dat ze vooraf niet hebben ingezien dat de plaatsing van het 'verdachte pakket' zo'n enorme impact kon hebben. Achteraf beseften zij dat het dom is geweest en was er sprake van spijt. De groep kwam bij de politie in beeld door onder meer een anonieme tipgever en een zoekactie op Facebook.

https://www.nu.nl/binnenl(...)kket.html?redirect=1

Dit is natuurlijk tamelijk lachwekkend, als "ja maar zo was het niet bedoeld" al een reden moet zijn voor vrijspraak...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')