abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:01:44 #51
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_182615681
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 12:36 schreef 1299 het volgende:

[..]

SSRI's kun je zeker na de gewenningsperiode prima mee de weg op.
Als dat niet zou kunnen dan zou driekwart van de Nederlanders niet mogen autorijden. :')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_182679192
Inmiddels alweer te vaak met het CBR aan de lijn gehangen en ook klantenservice beaamt dat dit toch wel zeer schrijnend is.. Spoedprocedure duurt 10 dagen en die zijn maandag pas voorbij.. En morgen mag ik dus niet meer autorijden.. Rechtsbijstand heeft vanmiddag nog gebeld om 16.45 uur, maar de afdeling van de medisch adviseurs waren niet meer bereikbaar dus morgenochtend doen ze weer een poging..
Afdeling communicatie van het CBR op Twitter had gezegd dat ze vanochtend contact op zouden nemen, maar ik zit nog te wachten..
Mijn vriend heeft de nationale ombudsman inmiddels gesproken en die gaat het in het overleg meenemen dus hopen dat hun iets kunnen..

Mijn teamleider is gelukkig erg begripvol en heeft geregeld dat ik deze week een collega inwerk zodat ik niet hoef te autorijden en mijn storingsdienst pak ik samen met een collega op..

Hopen dat ze nu geen rijtest eisen die nergens op gebaseerd is, want die hoefde ik 8 jaar geleden ook niet te doen..

Mijn vertrouwen in de overheid is in ieder geval door dit volledig verdwenen.. En het ergste is nog dat het sinds 2015 al zo'n puinhoop bij het CBR is..
pi_182681812
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 20:14 schreef Harvest89 het volgende:

[..]

Moest wel lachen. ;)

Ik zou in elk geval nooit zoiets melden. Al zou ik dagelijks 50 verschillende soorten medicijnen door elkaar slikken.
En dan rij je iemand in de kreukels, verzekering betaalt niet uit want je hebt gelogen over medicijngebruik, en dan kun je de rest van je leven betalen voor iemand anders' zijn letselschade.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 02:12:36 #54
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_182682555
In Nederland is geen meldingsplicht van problemen met de gezondheid voor mensen die hun rijbewijs al gehaald hebben. Alleen bij aanvraag van een ander (groot)rijbewijs en bij 75+ jaar moet opnieuw een Gezondheidsverklaring worden ingevuld waarin o.a. de lastige vragen worden gesteld.
Bron: CBR

Sws hoef je dus zelf niet iets te melden wanneer je al een rijbewijs hebt. Je bent zelf verantwoordelijk of je jezelf in staat acht om veilig aan het verkeer deel te nemen ..... waarin de behandelend Arts/Apotheker je normaliter (zoals gele sticker) redelijk overtuigend zal voorlichten.
NB: Het kan natuurlijk ook gebeuren dat nadat bv. de politie melding heeft gedaan bij het CBR om te hertoetsen wanneer iemand fysiek of psychisch - mogelijk - in de kreukels ligt. Daarnaast registreert de gemeente ter controle een zg. medische indicatie.

TS heeft dat, om wat voor reden dan ook, wel melding gedaan/gekregen van "keuring nodig/gehad"; en heeft destijds voor 3 jaar toestemming gehad om door te mogen rijden.
Probleem is nu dat TS dus (na die 3 jaar, nu 5 jaar geleden) niet is herkeurd noch daarvan is ontheven ....... en mocht dus heel strikt genomen sws die periode niet eens - meer - achter het stuur zitten.
NB: Het rijbewijs hoeft daarvoor niet expliciet ongeldig verklaard te worden want zonder actie, verloopt dat nl. vanzelf wel wanneer het niet verlengd zal/kan worden.

Het CBR doet net als veel andere instanties zoals RDW, periodiek een reguliere bestandstest op kruisende afwijkingen en TS is daarbij simpelweg boven komen drijven.
CBR stuurt hem een brief.... bent u al herkeurd.... ?

Wat er destijds (ooit) aan de telefoon is gezegd, nofi, is sws een lastige zaak en voor meerdere uitleg en belang vatbaar. Jezelf inbeelden dat alles wel OK zal zijn, is logische gezien een normale overweging.
Ook hier de leerschool... nooit iets comfortabel aannemen. Ook is het handiger om rechtstreeks de verklaring online (inloggen met DigiD) in te vullen, hoef je ook niets aangetekend te versturen.

Juridisch staat TS imho redelijk zwak en ik hoop voor hem dat gezien de (werk)urgentie het CBR haar medewerking verleent. Veel sterkte in deze stresstijden.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_182740581
Ik heb gisteren m'n rijbewijs kunnen verlengen 😁
pi_182741396
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:21 schreef Hel1tjuhB het volgende:
Ik heb gisteren m'n rijbewijs kunnen verlengen 😁
Rare wending haha. Wat zei het CBR?
pi_182759616
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:21 schreef Hel1tjuhB het volgende:
Ik heb gisteren m'n rijbewijs kunnen verlengen 😁
^O^
pi_182784803
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 20:12 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Contact opnemen met je verzekering. Situatie uitleggen misschien mag je met hun goedkeuring voorlopig toch blijven rijden. Ik ken een geval waarbij ze toestemming gaven.
Dat is een strafbaar feit, dus nee.

Mooi dat het gelukt is TS, dat is je wel gegunt.
No Guts, No Glory
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')