abonnement Unibet Coolblue
  zondag 14 oktober 2018 @ 17:10:43 #26
419161 Chaes
Badr, BADR!
pi_182513021
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2018 16:36 schreef FerdinandFijnaert het volgende:
Hallo FOK!ers,

Drie maanden geleden ben ik aangenomen bij een, van buitenaf, een héle leuke organisatie waarbij de arbeidsvoorwaarden prima zijn. Zeker qua secundaire arbeidsvoorwaarden, waar andere organisaties de secundaire arbeidsvoorwaarden uitgekleed hebben of aan het uitkleden zijn, is het bij deze organisatie intact gebleven.

Ik heb een universitaire achtergrond in Quantitative Finance, recent behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben 24 jaar oud en mijn baan is qua functietitel exact wat ik wil en het biedt een grote voorsprong ten opzichte van mijn leeftijdsgenoten onder afgestudeerden. Door de status van de functietitel en de functie-inhoud op papier opent het vele wegen voor eventuele sollicitaties in de toekomst.

Zoals ik al aangaf, is het allemaal leuk op papier. De werkelijkheid zit totaal anders in elkaar:

• Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn én té eentonig (zowat lopende band werk) én aanleiding tot verveling voor de gehele dag omdat ik het gevoel heb dat ik méér in mijn mars heb dan wat ik in deze functie kan doen. Juist door de verveling en eentonigheid presteer ik ook ver van optimaal naar mijn gevoel. Het is juist zo dat ik té moeilijk denk, terwijl de dagelijkse werkzaamheden té simpel zijn om in woorden te beschrijven.

• Het salaris is ver onder het gemiddelde, vergeleken met mijn studiegenoten. Ik krijg bruto 2550-2600. En dat geeft geen lekker gevoel. Tevreden maar teleurgesteld, wetende dat ik studiegenoten heb die met dezelfde achtergrond ongeveer 3800 bruto verdienen met minder werkervaring dan ik. De secundaire arbeidsvoorwaarden hebben er echter toe geleid dat ik over de streep ben gekomen om het aanbod te accepteren.

• Werkdruk is hoog, maar tempo is bizar laag.

• Omgeving waarbij ik weinig terug zie van het academische waar ik mij méér comfortabel bij voel. Juist dat non-academische zorgt ervoor dat ik, vanuit mijn kant, weinig klik ervaar met mijn omgeving en nauwelijks tot geen intellectuele uitdagingen tegenkom.

Als ik naar mijn gevoel luister, zou ik zo snel mogelijk over willen stappen naar een andere baan. Alleen zorgt handelen uit emoties in de meeste gevallen tot een situatie waar je er juist op achteruit gaat, ook al lijkt het op het eerste oog de betere keuze. Aan de ene kant schaam ik mij er ook voor om nu al bij een grote organisatie te vertrekken, wetende dat het dan nog moeilijker wordt om terug te keren als ik spijt krijg van mijn vertrek. Aan de andere kant, ben ik totaal ontevreden over de huidige situatie en mijn toekomstmogelijkheden binnen de organisatie. Doorgroeimogelijkheden zijn niet per individu maar eerder collectief... Het is moeilijk om eerder of later 'promotie' te krijgen. Het is meer zo dat vanaf een specifiek x aantal jaar je promotie krijgt.

Redenen waarom ik het moeilijk vindt om weg te gaan:

• Woon-werk verkeer is 15km

• Secundaire arbeidsvoorwaarden

• Schaamte om in de toekomst eventueel terug te keren. Een label hebben van 'die vertrok al zo snel'

Ik ben hoogopgeleid in een richting die voornamelijk goed in trek is. Nu heb ik een goede baan met zeer veel doorgroeimogelijkheden maar ik ben totaal ongelukkig. Natuurlijk is dit een luxe positie en moet ik blij zijn met zo'n goede baan maar ik zie mijzelf niet de komende jaren 50 uur op kantoor zitten waarbij het werktempo te laag is en ik nauwelijks intellectuele en academische uitdagingen ervaar.

Een baan zou energie moeten geven om je kennis en kunde tot uiting te kunnen brengen zodat je kunt aantonen waarom je dat salaris waard bent. Ik kan helaas niet optimaal presteren omdat ik mijzelf niet op mijn plek voel.

Nu zit ik al een drie maanden ‘vast’ voor mijn gevoel. Nu is natuurlijk de vraag, wat zouden jullie doen? Het vertrouwde loslaten en iets nieuws beginnen, of vast blijven maar wel meer zekerheid met betrekking voor de toekomst? Ik merk dat mijn vrienden en vriendin meer het tweede denken, maar mijn ouders vooral het eerste.

Heeft 1 van jullie iets soortgelijks meegemaakt? En hoe hebben jullie dit opgelost?
Hoe verklaar je deze verschillen?
pi_182513784
Dit stukje is met wat vooringenomenheid geschreven, dus pak het rustig met een korreltje zout. Wellicht heb je gewoon een onrealistische verwachting? Als je vindt dat het werktempo te laag ligt, moet je zorgen dat je meer dingen gaat doen. Kies wat je leuk vindt en kijk niet te veel naar status.

Het is eigenlijk gewoon een goede reality check die je doorgaat. Je bent vast gewend om te horen hoe bijzonder je situatie en je presteren is. Het bedrijf waar je werkt vindt het niet zo bijzonder en zoekt niet naar de mooie en moeilijke implementaties. Een werkend algoritme is prima en een klein beetje bij-sleutelen is prima.

De beschrijving van je situatie zou voor mij als werkgever echt een afknapper zijn. Dit heeft niets te maken met je intelligentie, maar alles met je instelling. De hoge inschatting van jezelf (je komt net kijken en je moet je eigen kracht en valkuilen nog vinden), de weinig proactieve en gebrek aan doorzettingsvermogen (je rent weg van problemen in plaats van dingen naar je eigen hand te zetten of aan te passen). Tot slot meet je je eigen succes af aan het succes van een ander. Niet alleen heb je daar zelf weinig aan, het is vermoedelijk ook een onjuist beeld. Je kijkt alleen naar de punten die door die personen als de allerbeste aspecten worden afgemeten en niet naar de andere effecten die slecht zijn. Zo zet je een onhaalbaar hoge verwachting voor jezelf.

[ Bericht 71% gewijzigd door snabbi op 14-10-2018 18:12:18 ]
pi_182514088
Je ben een "Quant"? :) Dan kun je tonnen verdienen. Of was dat vroeger? Je kunt i.i.g. nieuwe hoogrendabele financiële "producten" gaan uitvinden die niemand snapt, waar je je werkgever een groot plezier mee doet wegens de winst en waar je het gros van de bevolking mee naait. :)

Go West young man.

In de hele lange OP vertel je overigens niet wat je nou precies doet. Dat zou best interessant zijn om nog even te vermelden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:15:10 #29
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182514126
Ik vind je salarisverwachtingen echt bizar hoog, dit soort salarissen passen eerder bij middenmanagement en daarvoor heb je een kleine 5 jaar ervaring nodig in de regel.

Bespreek de inhoud van je baan met je leidinggevende, geef aan dat dit eentonige werk niet je ding is. En dan kijken of hij je wat anders kan bieden.

Een goeie werkgever met oog voor secundaire arbeidsvoorwaarden is erg waardevol.
Resistance is futile.
pi_182514136
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:15 schreef Seven. het volgende:
Ik vind je salarisverwachtingen echt bizar hoog
Hij is een Quant volgens mij. Is dus helemaal niet hoog. Dat is geen gewoon werk zoals wij dat kennen. Zij doen heel spannende dingen met "finance". Zij verzinnen complexe constructies waarmee zij de klant geld uit de zak kloppen zonder dat die merkt dat ie bedonderd wordt. Dat komt pas later. Of daar nog veel vraag naar is weet ik niet.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 14 oktober 2018 @ 18:22:35 #31
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182514232
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Hij is een Quant volgens mij. Is dus helemaal niet hoog. Dat is geen gewoon werk zoals wij dat kennen. Zij doen heel spannende dingen met "finance". Zij verzinnen complexe constructies waarmee zij de klant geld uit de zak kloppen zonder dat die merkt dat ie bedonderd wordt. Dat komt pas later. Of daar nog veel vraag naar is weet ik niet.
Misschien zijn zijn studiegenoten quants maar TS niet? Complexe constructies lijkt TS niet mee bezig te zijn, gezien de eentonigheid van zijn werk.
Resistance is futile.
pi_182514324
quote:
1s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:22 schreef Seven. het volgende:

[..]

Misschien zijn zijn studiegenoten quants maar TS niet? Complexe constructies lijkt TS niet mee bezig te zijn, gezien de eentonigheid van zijn werk.
Daarom vroeg ik al of hij wil omschrijven wat ie precies doet. Want dat haal ik niet uit de OP. Het is volgens mij een wat dubieuze studierichting wiens briljantste afgestudeerden actief meegeholpen hebben aan de laatste crisis. Maar dat moet ie maar even vertellen als ie daar zin in heeft.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 14 oktober 2018 @ 19:33:18 #33
152789 karr-1
One man can make a difference
pi_182515357
WTF is een Quant en waarom is dat zo bijzonder?
Op zondag 22 november 2015 20:44 schreef Bart2002 het volgende:
"Je bent wel een ongelooflijk eigenwijs pijpje drop."
pi_182515614
Je bent altijd vrij om rond te kijken toch ?
Vind je iets beters kun je altijd nog een gesprek aangaan met je werkgever.
En ja, bij de buurman kan het gras groener zijn !
Ik was hier...
pi_182515722
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 19:33 schreef karr-1 het volgende:
WTF is een Quant en waarom is dat zo bijzonder?
Alles met wiskundige modellen rondom waarderingen. Voorbeeld de mensen die bij high frequency trading de algoritmes maken of de waardering van een hypothekenportefeuille in combinatie met huizenprijzen en lenerstatistieken.
Het is een niche met combinaties vanuit wiskundige trucjes en het scheiden en identificeren van correlaties van data punten en events. De kunst is goede modellen te bouwen en de zin en onzin van elkaar te scheiden.

Een aantal quants (zeker in HFT) denken dat iedereen jaloers op ze is en dat ze willen leven zoals zij. Anderen die minder geluk hebben of rijk zijn, wijten dit vooral aan hun eigen falen en zijn jaloers op die paar die het wel 'redden'.
pi_182517432
Dat vat het goed samen.

Wat ik altijd jammer vind is dat zoveel knappe koppen zich niet inzetten voor nuttige werken voor mensheid en maatschappij. Maar dat ze gaan voor het grote geld van banken en verzekeraars en daar voor de mens als zodanig dan nutteloze en volstrekt overbodige (en zelfs schadelijke) dingen gaan doen. Zoveel verspilling van talent. Zo zonde.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_182546503
Ik begrijp eigenlijk niet dat je in je baan geen actie onderneemt. Zie je zelf verbetermogelijkheden in je werkprocessen? Kan je collega's helpen? Mogelijkheid tot volgen van extra cursussen onder werktijd? Kan je dieper op zaken in gaan?

Op die manier maak je zelfs de meest saaie baan leuk.

Er zijn best wel veel banen die saai beginnen, dus ik vraag me wel af of het gras bij de buren groener is.
pi_182546554
Als je meer over quants en de cultuur wilt weten : lees het boek van Joris Luyendijk over de bankencrisis. Daar wordt wel veel verteld.

Ook over wat hier wordt gezegd :
-slimme mensen
-rat race
-hoge werkdruk, maar ergens toch niet zo boeiend werk
-amoreel

(niet alleen voor TS, ook voor andere geïnteresseerden in dit topic).
Ik vond het echt een boeiend inkijkje.
Somebody that I used to know
pi_182547388
Ik zit een andere sector maar heb hetzelfde probleem... Functie is op papier geweldig maar in de praktijk doe ik bijna niets en wat ik doe komt niet overeen met wat ze beloofd hadden waardoor ik mijn kwaliteiten ook niet kan laten zien.. Moet de hele tijd zelf om werk vragen en dan is er niets te doen. Energielevel is echt laag hierdoor en als ze dan halverwege de dag met een klusje aankomen heb ik daar bijna geen energie meer voor omdat ik de rest van de dag heb zitten niksen en krijg je die klusjes niet of niet goed af.. Mijn proeftijd is bijna om dus nog even spannend of ik dit zelf wel wil en mijn werkgever ook, moet toch opvallen dat ik zo weinig te doen heb... Zal mij helaas niets verbazen als ze laatste dag opzeggen. In mijn sector is een nieuwe baan vinden best lastig dus tja.. en ben ook nog een starter. Ik ben gewend om te werken en ik zie nu in hoeveel mensen eigenlijk de hele dag maar wat aanrommelen en doen alsof en zo houden ze het hele systeem in stand.
pi_182576627
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 17:54 schreef snabbi het volgende:
Dit stukje is met wat vooringenomenheid geschreven, dus pak het rustig met een korreltje zout. Wellicht heb je gewoon een onrealistische verwachting? Als je vindt dat het werktempo te laag ligt, moet je zorgen dat je meer dingen gaat doen. Kies wat je leuk vindt en kijk niet te veel naar status.

Het is eigenlijk gewoon een goede reality check die je doorgaat. Je bent vast gewend om te horen hoe bijzonder je situatie en je presteren is. Het bedrijf waar je werkt vindt het niet zo bijzonder en zoekt niet naar de mooie en moeilijke implementaties. Een werkend algoritme is prima en een klein beetje bij-sleutelen is prima.

De beschrijving van je situatie zou voor mij als werkgever echt een afknapper zijn. Dit heeft niets te maken met je intelligentie, maar alles met je instelling. De hoge inschatting van jezelf (je komt net kijken en je moet je eigen kracht en valkuilen nog vinden), de weinig proactieve en gebrek aan doorzettingsvermogen (je rent weg van problemen in plaats van dingen naar je eigen hand te zetten of aan te passen). Tot slot meet je je eigen succes af aan het succes van een ander. Niet alleen heb je daar zelf weinig aan, het is vermoedelijk ook een onjuist beeld. Je kijkt alleen naar de punten die door die personen als de allerbeste aspecten worden afgemeten en niet naar de andere effecten die slecht zijn. Zo zet je een onhaalbaar hoge verwachting voor jezelf.
Het werktempo is niet laag hoor. Ik vind het niet erg om op een laag tempo te werken. Juist beter, voor een betere work-life balance. Echter is het werk bijzonder repetitief en daardoor moet je telkens dezelfde dingen toepassen. Weinig intellectuele uitdaging en weinig kennisuitbreiding naar mijn inziens.

Wat betreft het meer dingen doen, dat doe ik al. Maar soms kun je niet meer uithalen dan wat er beschikbaar is.
pi_182576646
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 17:10 schreef Chaes het volgende:

[..]

Hoe verklaar je deze verschillen?
Doorgroeimogelijkheden voor mij als individu zijn erg hoog vanuit deze functietitel en -omschrijving, maar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie zijn beperkt.
pi_182576697
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2018 10:15 schreef Daboman het volgende:
Ik begrijp eigenlijk niet dat je in je baan geen actie onderneemt. Zie je zelf verbetermogelijkheden in je werkprocessen? Kan je collega's helpen? Mogelijkheid tot volgen van extra cursussen onder werktijd? Kan je dieper op zaken in gaan?

Op die manier maak je zelfs de meest saaie baan leuk.

Er zijn best wel veel banen die saai beginnen, dus ik vraag me wel af of het gras bij de buren groener is.
Ik probeer verbeterpunten te zoeken door zelf algoritmes uit te vinden om mijn werk leuker en spannender te maken. Door te kijken of ik mijn werk nog efficiënter kan uitvoeren en de repetitieve stappen links kan laten liggen. Alhoewel mijn werk voor 95% repetitief is.

Cursussen volg ik ja. Heb inmiddels 12 cursussen afgerond.
pi_182576716
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 18:15 schreef Seven. het volgende:
Ik vind je salarisverwachtingen echt bizar hoog, dit soort salarissen passen eerder bij middenmanagement en daarvoor heb je een kleine 5 jaar ervaring nodig in de regel.

Bespreek de inhoud van je baan met je leidinggevende, geef aan dat dit eentonige werk niet je ding is. En dan kijken of hij je wat anders kan bieden.

Een goeie werkgever met oog voor secundaire arbeidsvoorwaarden is erg waardevol.
¤3500 hoog voor een afgestudeerde quant finance?
  woensdag 17 oktober 2018 @ 19:15:54 #44
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182576799
Ik hoop voor je dat collega´s niet hier meelezen, met je nick hier zou je wel erg makkelijk herkend kunnen worden volgens mij. "Ah, Ferdinand uit Feijnaart, die werkt toch hier?"...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182576980
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2018 16:49 schreef Parzival het volgende:
3800 bruto als 24-jarige... ik zal wel oud zijn ofzo.. maar das toch wel echt een fors salaris hoor.. die 2600 is nou ook niet echt superveel ofzo (voor universitair)... ik weet niet wat de secundaire voorwaarden zijn, maar veel bedrijven hebben goeie secundaire voorwaarden hoor... als je veel trainingen en externe conferenties hebt.. zou ik zeker nog even blijven en daar gebruik van gaan maken.. dan kun je altijd ergens anders aan het werk via je connecties...

maar goed.... weggaan met 3 maanden op je CV hoeft geen deal-breaker te zijn bij je volgende baan.. maar als je dat geintje 3x achter elkaar doet.. dan kun je het verder wel schudden op de arbeidsmarkt.. of je moet wel met een hele goeie reden komen..

Ik zou het gewoon nog even aankijken.. je komt net om de hoek kijken, geen enkel bedrijf gaat je nu ineens 100% inzetten als "groentje"... zeker niet in je proefperiode..

gewoon aankaarten bij je leidinggevende en kijken wat voor hooi je nog meer op je vork kunt nemen.. maar aan salarisverhoging hoef je nog niet te denken lijkt me..
Dit.

Bespreek het met je leidinggevende , maar wel voorzichtig en positief. Dis wees constructief en praat niet over gebrek aan motivatie etc. Overigens vind ik dat je na 3 maanden nog happy alles moet aanpakken dat je krijgt en er iets moois van moet maken.

Een starter die na 3 maanden al begint te zeuren over geld, die laat geen beste indruk achter. Eerst laten zien wat je waard bent. Zoek de leuke projecten maar uit. Maak er wat moois van. En heb je dat echt een tijdje, meer dan een jaar, geprobeerd, dan kun je iets anders zoeken.

Sowieso mag je er aan wennen. In het werkende leven lopen nog veel meer incompetente lui rond dan tijdens je studie.
Whatever...
pi_182577972
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 19:07 schreef FerdinandFijnaert het volgende:

[..]

Het werktempo is niet laag hoor. Ik vind het niet erg om op een laag tempo te werken. Juist beter, voor een betere work-life balance. Echter is het werk bijzonder repetitief en daardoor moet je telkens dezelfde dingen toepassen. Weinig intellectuele uitdaging en weinig kennisuitbreiding naar mijn inziens.

Wat betreft het meer dingen doen, dat doe ik al. Maar soms kun je niet meer uithalen dan wat er beschikbaar is.
Ik gebruik slechts je eigen beschrijving. :
quote:
• Werkdruk is hoog, maar tempo is bizar laag.
Verder blijf ik wel bij mijn post. Het is gewoon even een reality check voor je.
pi_182578182
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 20:13 schreef snabbi het volgende:

[..]

Ik gebruik slechts je eigen beschrijving. :

[..]

Verder blijf ik wel bij mijn post. Het is gewoon even een reality check voor je.
Ik apprecieer je reality check dan ook. Vind het dan ook een goede post.
pi_182578390
Ik heb het idee dat vele bedrijven vacatures toch altijd wat mooier inpakken dan wat je daadwerkelijk doet. Vooral luxe benamingen voor taken en functies en meer operationele taken dan analytische.

Over het salaris. In mijn omgeving ken ik een aantal mensen die een master diploma hebben en nu werken in de consultancy of technologische sector.

Verdienen bruto tussen de 3200 en 3500. Excl 13e maand of winstdeling. Zijn allemaal starters bij grote multinationals.
pi_182578835
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 19:11 schreef FerdinandFijnaert het volgende:

[..]

Ik probeer verbeterpunten te zoeken door zelf algoritmes uit te vinden om mijn werk leuker en spannender te maken. Door te kijken of ik mijn werk nog efficiënter kan uitvoeren en de repetitieve stappen links kan laten liggen. Alhoewel mijn werk voor 95% repetitief is.

Cursussen volg ik ja. Heb inmiddels 12 cursussen afgerond.
Finance is gewoon retesaai . En jij begint onderaan, ook als quant. De mensen die echt mazzel hebben, daar kun je jezelf mee vergelijken, maar dat lijkt me niet handig.

2600 is normaal voor een universitaire starter, voor jouw vakgebied zou het wel hoger kunnen, maar 3800 is echt overdreven. Ik zou overigens altijd kiezen voor groeimogelijkheden boven geld. En elke vrije dag is ook gewoon een half procent loon waard. Een goed pensioen al helemaal. En reken maar dat die jongens die dan bruto leuk lijken te verdienen per uur helemaal niet meer zo veel meer krijgen.

Onderaan de foodchain beginnen.

Overigens wat Seven zegt klopt niet helemaal, middlemanagement verdient meestal wel wat meer dan 3800. Een goede ervaren hoogopgeleide werknemer verdient zoiets. Middelmanagement gaat al snel naar 5k of hoger en hoger management, dan stijgt het hard.
Whatever...
pi_182580342
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 19:11 schreef FerdinandFijnaert het volgende:
door zelf algoritmes uit te vinden
Dat zal nog niet meevallen. :) Bijna alles bestaat al. Verder heb je dacht ik nog niet gezegd wat je nou precies doet. Volgens mij is er in dit wat dubieuze vakgebied meer sprake van heuristieken trouwens. En fuzzy logic. Een algoritme werkt altijd en dat lijkt me lastig hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')