abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182470163
registreer om deze reclame te verbergen
https://www.nhnieuws.nl/n(...)-topambtenaar-Bergen

"BERGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat strafrechtelijk onderzoek doen naar topambtenaar Eric van H. van de gemeente Bergen wegens het aannemen van steekpenningen. Van H. zou van een projectontwikkelaar geld hebben geleend voor de aankoop van een huis.

Het OM baseert zich op de uitkomsten van het onafhankelijk onderzoek dat de gemeente Bergen eind maart liet doen naar de ambtenaar. Eric van H. staat sindsdien op non-actief.

Chantabel
Het onderzoek werd gestart nadat klokkenluider Fred Vos, van de Facebookpagina Samen Bergen Verzetten, de vermeende misstanden aan de kaak stelde. Zo publiceerde hij de documenten van het Kadaster met de aankoopgegevens van het huis dat Van H. kocht.

Daaruit bleek dat hij in 2006 een bedrag van 165.000 euro had geleend bij een Alkmaarse projectontwikkelaar die ook bouwt in Bergen. "Het is een rentevrije en aflossingsvrije lening", aldus Vos. "Je bent op deze manier zo chantabel als wat."

Lees ook: Ambtenaar op non-actief: "Dit is belangenverstrengeling, je bent zo chantabel als wat"

Ook zou de ambtenaar volgens Vos steekpenningen hebben aangenomen van de inmiddels overleden vastgoedontwikkelaar André van Wonderen. Zijn zoon ontdekte op de computer van zijn vader e-mails waaruit dat zou blijken. "Als je aan tafel wilde met de wethouder, dan moest er een gevulde envelop worden overhandigd", vervolgt Vos.

Drieduizend euro
De secretaresse van Van Wonderen heeft in een verklaring tot in detail beschreven hoe zij van haar werkgever 3.000 euro via een tussenpersoon aan Van H. moest geven. De projectontwikkelaar zou dan voorrang krijgen bij de aanbesteding van een prestigieus bouwproject waarbij het centrum van Bergen op de schop zou gaan.

Lees ook: Bergense ambtenaar op non-actief vanwege onderzoek naar verstrekte hypotheek

Van H. is een belangrijke ambtenaar die verantwoordelijk was voor een hoop projecten in de gemeente Bergen. Zo is er het plan van de '7 Dorpelingen' waarbij het centrum van Bergen wordt aangepakt. Maar hij was ook betrokken bij de bouw van de nieuwe sporthal en de fusielocatie van de voetbalclubs van Egmond. Vos: "Dat wordt nu ook wat twijfelachtig. Wat heeft daar allemaal plaatsgevonden?"

De Rijksrecherche zal het onderzoek onder leiding van het OM Noord-Holland uitvoeren. Het is onduidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren. De werkorganisatie BUCH, waar de gemeente Bergen onder valt, heeft Van H. op staande voet ontslagen."


Samengevat: topambtenaar Eric van H., o.a. verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening in de gemeente Bergen (NH), blijkt leningen van bouwbedrijven te hebben ontvangen, om z'n woning te financieren. De betreffende hypotheekaktes zijn openbaar toegankelijk, en iemand in de gemeente heeft die hypotheekakte van deze Eric, opgevraagd bij het kadaster. Daaruit blijkt dat twee bouwbedrijven, hypotheek hebben genomen op Eric's woning waardoor er een enorme hypotheekschuld, zonder aflossing of rente, is op z'n woning. Plus een gift van ¤3000,- van één van de bouwbedrijven.

De handelswijze is onderzocht door private recherche Hoffmann en de ambtenaar is na uitkomst rapport, op staande voet ontslagen. OM doet nu, mede n.a.v. aangiftes en het Hoffmann rapport, strafrechtelijk onderzoek.

Hier in de gemeente, al jarenlang verzuurde bestuurlijke verhoudingen, projecten die worden gemanipuleerd en plannen die worden gedwarsboomd dan wel voorrang krijgen. Met deze ambtenaar Eric van H. als hoofdrolspeler.

[ Bericht 49% gewijzigd door blomke op 12-10-2018 12:16:08 ]
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_182470372
Linkdump niet gelezen
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_182470522
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 11:53 schreef -mosrednA het volgende:
Linkdump niet gelezen
Dat wil zeggen?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  Moderator vrijdag 12 oktober 2018 @ 12:06:53 #4
97069 crew  NanKing
Builak!
pi_182470574
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 12:02 schreef blomke het volgende:

[..]

Dat wil zeggen?
In niet zo lieve bewoording vraagt hij of je je OP wat uit wil breiden. Het is voor een topic beter om wat tekst in de OP te hebben van het artikel dan puur en alleen een linkje te posten.
ich habe niemals satz
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 12:19:39 #5
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_182470781
quote:
"Het is een rentevrije en aflossingsvrije lening", aldus Vos.
Oftewel een gift?
Benzin im Blut.
Adrenalin im Tank.
Stroh in der Birne.
pi_182470910
"Topambtenaar" bij de gemeente Flutkutseradeel Buiten. Tis me allemaal wat.
pi_182471091
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 12:26 schreef mcmlxiv het volgende:
"Topambtenaar" bij de gemeente Flutkutseradeel Buiten. Tis me allemaal wat.
Dat kan je wel bagatelliseren, maar zo begint het.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_182471104
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2018 12:40 schreef blomke het volgende:

[..]

Dat kan je wel bagatelliseren, maar zo begint het.
Justitie doet toch onderzoek? Prima lijkt mij. Maar het is wel een beetje een degradatie van de term topambtenaar.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')