abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182458304
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 18:19 schreef GIS het volgende:
Ik snap frustratie, "Waarom laat hij zijn familie niet vallen, zijn toekomst is toch met zijn vriendin?" (Ruw gezegd). Zoals zarGon het al heel mooi heeft vermeld, ook nadat je volwassen bent hechten wij veel aan onze familie. (Niet dat dat bij de Nederlanders niet gebeurd) Maar ook als je je zelf kan verzorgen en kort gezegd niet meer afhankelijk bent van je ouders blijven we altijd heel erg close met onze families. Het idee dat ik dadelijk op het front geen familie heb waaraan ik kan denken maakt me toch een beetje droevig. Maar je hebt toch je vriendin? Klopt, maar hoeveel je ook van iemand houd en ervoor bereid bent alles voor haar te doen is je moeder toch altijd je moeder. Ook heb ik het gevoel dat ik meer nuttig ben in Polen of Turkije aangezien je daar actief bent in gevechten. Maar aan de andere kant ben ik ook in Nederland geboren en opgetogen. In beide gevallen raak ik mensen kwijt, de ene meer dan de andere. Ook heb ik een paar opmerkingen gelezen die me zwaar op de maag liggen. Ik zal deze citeren. "Anders lijk je een ondankbare profiteur en daar zal je vriendin terecht niet blij mee zijn". "Een ondankbare profiteur"
In de procedure tot Korpsmarinier word er aan je geleerd dat het niet uitmaakt wie of wat je redt. Als ze zich maar bevinden op het juiste pad. Dus uiteindelijk is dit iets voor de gehele samenleving. Wat betreft mijn vriendin, zij zegt dat ik moet dan waar ik me het beste bij voel. Het enige wat ze niks vind is dat ik dan defenitief weg moet gaan. Nog eentje: "Stel hij komt terecht bij een of andere inlichtingendienst na een x aantal jaar.
Dan ben je wel erg fraudegevoelig om info door te spelen naar turkey of polen" Buiten het feit dat het sowieso al onmogelijk is wat hier vermeld word is dat er op dit moment geen enkel militaristische conflict is tussen deze 3 landen en dat dit daarom nooit van sprake zal zijn. Maar ik snap jullie 2 mij proberen te zeggen.

Opnieuw bedank ik iedereen voor deze reacties, jullie helpen me enorm!
Dan geef ik jou een paar gewetensvragen:
Stel je de volgende oorlogssituaties voor:

Polen wordt aangevallen door een willekeurig ander land
Turkije wordt aangevallen door een willekeurig ander land
Nederland wordt aangevallen door een willekeurig ander land

Polen wordt aangevallen door Turkse paratroopers of Nederlandse para's
Turkije wordt aangevallen door Poolse of Nederlandse paratroopers
Nederland wordt aangevallen door Turkse of Poolse para's

Turkije wordt aangevallen door de EU met in het gezamenlijke leger Poolse en Nederlandse mariniers

Polen en Turkije vallen Nederland aan

Turkije en Nederland vallen Polen aan

Stel je in elke situatie voor, voor welk land je het liefst zou vechten. Streep in elke situatie het land af waar je niet als marinier voor zou willen vechten. Als het goed is, gaat er waarschijnlijk minimaal 1 land afvallen.

En voor wie ben jij bij sport wedstrijden zoals voetbal of Olympische Spelen van Nederland-Polen of Turkije-Polen? Wellicht geeft dat ook nog richting.

Kijk dan onafhankelijk van je nationalistische gevoelens nog eens praktisch naar de marinierseenheden: welke formaliteiten zijn er nodig om in dienst te komen? Paspoorten, visa? Wil het land nog aanvullende training eisen voordat je daar in dienst mag? Wat wordt het soldij? Wordt het reizen naar de kazerne daar vergoed? Hoe is het op de kazerne, comfortabel of ben je er eigenlijk als een rat op water en brood? Wat zijn de verdere secundaire arbeidsvoorwaarden: vakantie, toeslagen (gevaren geld), is er een verplichting tot uitzending naar het buitenland? Wat betekent dienst nemen in een ander land dan NL voor je belasting en pensioen opbouw (mogelijk dat het in Polen dan iets gunstiger is als EU land?) in Nederland. Wat zijn de carrière mogelijkheden, is het mariniersvak tijdelijk of kan je de rest van je leven bij het leger blijven? Indien tijdelijk, kunnen ze dan ook zorgen voor een carrière na de marine of wordt je aan je lot overgelaten?

Saai om dat allemaal op te zoeken, maar als je toch 3 families hebt kan je vast een begin maken met te vragen wat zij hier van weten en de rest valt vast te Googlen of te bekijken op YouTube/Instagram.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_182458623
Ik zou kiezen voor de strijdkracht bij welke je de beste uitrusting/materiaal krijgt, meeste grootschalige oefeningen, meeste kansen, minste uren nutteloos over een stormbaan rennen/rukken in je barak.
pi_182458722
Lekkere familie wel, je laten vallen omdat je gaat dienen voor het land waar je woont en wat je alles (inclusief een vriendin) heeft gegeven wat je nodig hebt.

Ik zou die hele ruk familie lekker dood laten vallen. Heb je werkelijk niets aan, mentaliteit van lik me vestje.

En als er over een aantal jaar een zus, neef, tante of whatever hulpbehoevend is zou ik ook direct de verbinding verbreken als ze bij je komen huilen dat ze je zo hard nodig hebben. Dat hadden ze dan maar fijn eerder moeten bedenken.

Vergeet 1 ding niet: vrienden, partner en je leven kies je. Familie wordt je opgedrongen.
pi_182458911
registreer om deze reclame te verbergen
Niet lullig bedoelt TS, maar kun je niet beter ander werk zoeken. Welk land je ook kiest, kans is zeer groot dat je er spijt van gaat krijgen en een deel van je familie (of je vriendin) gaat missen.
ROBODEMONS..................|:(
pi_182459021
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 20:28 schreef GereDathan het volgende:
Lekkere familie wel, je laten vallen omdat je gaat dienen voor het land waar je woont en wat je alles (inclusief een vriendin) heeft gegeven wat je nodig hebt.

Ik zou die hele ruk familie lekker dood laten vallen. Heb je werkelijk niets aan, mentaliteit van lik me vestje.

Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. We kennen de situatie van TS niet. Ik vind het ook heel lastig om dat voor te stellen, aangezien mijn familie me niet zou laten vallen. Kom uit en zeer hecht gezin.
ROBODEMONS..................|:(
  donderdag 11 oktober 2018 @ 21:07:58 #56
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182459611
Gewoon schijt hebben aan je familie. Als je in Nederland woont ga je toch niet in dienst van een achterlijk land of van een nog achterlijker land om je familie te plezieren?
  donderdag 11 oktober 2018 @ 21:11:02 #57
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_182459688
registreer om deze reclame te verbergen
Je bent geboren voor het Vreemdelingenlegioen.
pi_182460173
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 21:07 schreef Hexagon het volgende:
Gewoon schijt hebben aan je familie. Als je in Nederland woont ga je toch niet in dienst van een achterlijk land of van een nog achterlijker land om je familie te plezieren?
Nou nou, van jou ben ik genuanceerdere meningen gewend of had je zusje stiekem ingelogd?

Zoals gezegd, in andere culturen is familie veel belangrijker. Hoewel ik mij dan wel afvraag hoe hij tussen de Poolse en Turkse families in staat :?
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_182460613
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 15:31 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou, dit inderdaad. Waarom zou je een ander land overwegen? Alleen maar omdat je oom/neef/zus/whatever dat zegt :?

Als dat zo is., en je overweegt het nog steeds terwijl je je ook realiseert dat de kans op het slagen van je relatie dan enorm veel kleiner wordt, dan zou mijn conclusie zijn dat je je relatie niet zo heel erg belangrijk vindt.

Overigens vind ik het een goede reactie van je vriendin. Je hart volgen. Zij kan en wil je niet dwingen, en zij wil blijkbaar dat je oprecht doet wat je hart je ingeeft, of dat nu uiteindelijk met of zonder haar is. Tof van haar.
En daarom moet je voor haar kiezen. Zij is de enige die kiest voor jouw welzijn. De rest kiest voor nationalisme en trots.

Daarnaast zijn de Nederlandse mariniers ondanks de verhalen top of the bill. Meer mogelijkheden en verdiensten. Kans om als officier sandhurst te doorlopen.

De polen en Turken zijn minder goed getraind en uitgerust. Maar bij de Turken zul je wel ingezet worden om Koerdische dorpen plat te gooien.

Voor polen kiezen kan ik me nog voorstellen. Maar nogmaals. Jouw vriendin lijkt het beste met je voor te hebben. Dus kies voor haar.

[ Bericht 11% gewijzigd door Spanky78 op 11-10-2018 21:45:51 ]
Whatever...
pi_182461337
quote:
15s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 21:27 schreef Godshand het volgende:

Zoals gezegd, in andere culturen is familie veel belangrijker.
Maar als familie zo belangrijk is, dan laat je je eigen kind toch niet zomaar vallen. :?
ROBODEMONS..................|:(
  donderdag 11 oktober 2018 @ 22:01:38 #61
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_182461416
Met welke gedachte ben je eigenlijk aan je opleiding begonnen? Toen kon je toch al aan zien komen dat je dit dilemma zou krijgen?

Zoals je het nu stelt, kun je dus niet voor je vriendin kiezen. Heel rot voor je vriendin.
The love you take is equal to the love you make.
pi_182461729
Als je familie je laat vallen omdat je voor je eigen geluk gaat heb je geen goede familie.
pi_182461793
Je dromen achterna? Wiens dromen zijn dat dan? Zoals je het hier brengt is het je familie die bepaalt wat er gebeurt. Lekker voorwaardelijk allemaal; 'je bent alleen een leuk mens als je doet wat wij van je verlangen' en dat dan nog bijzetten door je te laten vallen als je toch een andere keuze durft te maken. Manipulatief hoor. Kan me ook bijna niet voorstellen dat ze je echt laten vallen? Dat ze teleurgesteld zijn snap ik, maar trekt dat na een ruzie niet weer bij?

Voorwaardelijke liefde en steun, nee daar heb je wat aan. :r
pi_182461955
De vraag is of je familie je echt laat vallen.

Ben je daarnaast bereid oorlogsmisdaden te begaan voor alleenheerser erdogan?

Begrijp best dat familie belangrijk is voor je, maar hoe zit het met je eigen integriteit ? Je denkt dat het in het Turkse leger hetzelfde gaat? Als het ergens mis gaat komende tijd is het daar. Ga jij dan voor erdogan sterven?(en niet voor Turkije, want hij zit er voor zichzelf en zijn zelfverrijkingen familie).

En ga jij daar geaccepteerd worden?
Whatever...
pi_182462004
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 22:12 schreef Polenbatser het volgende:
Je dromen achterna? Wiens dromen zijn dat dan? Zoals je het hier brengt is het je familie die bepaalt wat er gebeurt. Lekker voorwaardelijk allemaal; 'je bent alleen een leuk mens als je doet wat wij van je verlangen' en dat dan nog bijzetten door je te laten vallen als je toch een andere keuze durft te maken. Manipulatief hoor. Kan me ook bijna niet voorstellen dat ze je echt laten vallen? Dat ze teleurgesteld zijn snap ik, maar trekt dat na een ruzie niet weer bij?

Voorwaardelijke liefde en steun, nee daar heb je wat aan. :r
Is cultuur. Maar ts lijkt me enorm vernederlandst , daar komt het commentaar ookvandaan. En de afgunst, dat je zo ver bent gekomen.
Whatever...
pi_182462122
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Is cultuur. Maar ts lijkt me enorm vernederlandst , daar komt het commentaar ookvandaan. En de afgunst, dat je zo ver bent gekomen.
Wellicht, neemt niet weg dat het overkomt dat TS is gaan twijfelen door z'n familie. Hij heeft al een opleiding gedaan bij de mariniers in NL, dus lijkt mij dat hij z'n keuze eigenlijk al had gemaakt. Dus wiens dromen zijn het dan? Tenzij de mariniers in NL een soort oriëntatiejaar zijn voor andere krijgsmachten, maar dat lijkt me sterk. Ik zou hem bijna willen aanraden een kantoorbaan te nemen, tenminste geen gezeik.
pi_182462184
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 22:22 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Wellicht, neemt niet weg dat het overkomt dat TS is gaan twijfelen door z'n familie. Hij heeft al een opleiding gedaan bij de mariniers in NL, dus lijkt mij dat hij z'n keuze eigenlijk al had gemaakt. Dus wiens dromen zijn het dan? Tenzij de mariniers in NL een soort oriëntatiejaar zijn voor andere krijgsmachten, maar dat lijkt me sterk. Ik zou hem bijna willen aanraden een kantoorbaan te nemen, tenminste geen gezeik.
En hij raakt zijn Nederlandse paspoort kwijt. Krijgsdienst voor een ander land. Lekker dan. Mag je een visum
Aanvragen om je vriendin te zien.
Whatever...
pi_182462224
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 22:24 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En hij raakt zijn Nederlandse paspoort kwijt. Krijgsdienst voor een ander land. Lekker dan. Mag je een visum
Aanvragen om je vriendin te zien.
Ah, dat ook dus nog (vroeg het me al een beetje af). Trouwens, als je zo'n opleiding doet, teken je dan ook niet meteen een contract voor een x aantal jaar? Dacht dat dat ook gebruikelijk was?
pi_182462534
Je TT titel is: je vriendin teleurstellen, of achter je dromen aangaan. Je vriendin teleurstellen is neem ik aan als je niet voor Nederland kiest? Dus achter je dromen aan gaan is ... ?
pi_182462587
quote:
0s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 22:36 schreef Pinuts het volgende:
Je TT titel is: je vriendin teleurstellen, of achter je dromen aangaan. Je vriendin teleurstellen is neem ik aan als je niet voor Nederland kiest? Dus achter je dromen aan gaan is ... ?
Tt zou moeten zijn: kiezen voor familie of mijn eigen geluk
Whatever...
pi_182462620
Ik vind het altijd zo triest als familie je dreigt te laten vallen als je niet voor hun kiest, terwijl het op die manier zo duidelijk is dat zij ook niet voor jou kiezen.
Zo hoort het echt niet te gaan.
Zeker van je kind hoor je onvoorwaardelijk te houden! Als ie maar gelukkig is, dan ben jij het als ouder toch automatisch ook?
pi_182463719
Denken dat je een held bent als je een marinier bent :')

Doe die niet zo dramatisch. "vechten voor je land".. Je vecht voor de politieke doeleinden van een tijdelijke regering of geallieerde regering.

Waarom laat je je chanteren door je familie? Ik zou allen die mij niet mijn eigen keuzes laten maken verbannen uit mijn leven.
pi_182463754
quote:
1s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 22:39 schreef Lenny77 het volgende:
Ik vind het altijd zo triest als familie je dreigt te laten vallen als je niet voor hun kiest, terwijl het op die manier zo duidelijk is dat zij ook niet voor jou kiezen.
Zo hoort het echt niet te gaan.
Zeker van je kind hoor je onvoorwaardelijk te houden! Als ie maar gelukkig is, dan ben jij het als ouder toch automatisch ook?
Zo doen de conservatieven/religekkies/nationalisten(ook wel racisten) dat.
  vrijdag 12 oktober 2018 @ 08:23:21 #74
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_182467385
quote:
15s.gif Op donderdag 11 oktober 2018 21:27 schreef Godshand het volgende:

[..]

Nou nou, van jou ben ik genuanceerdere meningen gewend of had je zusje stiekem ingelogd?

Zoals gezegd, in andere culturen is familie veel belangrijker. Hoewel ik mij dan wel afvraag hoe hij tussen de Poolse en Turkse families in staat :?
Ik was aan de borrel geweest,

Maar een land als Nederland gaan inruilen voor Polen of Turkije lijkt me bepaald geen feest. Dus is een beetje cultuur kopieren uit NL, waar je familie hier niks mee te maken heeft, wel een goed idee.
pi_182467745
"Denken dat je een held bent als je een marinier bent" Dat er nog steeds zulke mensen bestaan. Als ik de held zou willen uithangen was ik wel brandweerman geworden. Voordat je zulke domme opmerkingen plaats zou ik eens verder doordenken en beseffen dat niemand weet wie of wat iets heeft gedaan. Dit word uitgesloten van de samenleving.Roem is er dus niet te krijgen:) .Ik heb geen contract aangeboden gekregen omdat ze zagen dat ik twijfels had.Ik stemde hiermee in, want zo had ik mee4 tijd om alles in een rijtje te zetten. Blijven in Nederland om uitgezonden te worden (Met geluk), of vast vechten voor een natie. Dat is opdit moment mijn grootste probleem. Mijn familie die ben ik bereid achter me te laten voor dit. Het enige wat me dwarszit is mijn vriendin. Beide werken we in defensie. Zoals ik al eerder had vermeld, wat als mij of haar iets overkomt? Allemaal vragen, maar goed daar zal ik jullie niet mee lastigvallen. Wat ik dus wil zeggen is, ben ik niet nuttiger in het oosten? Dit heb ik ook gezegd tegen mijn vriendin. Een traan liep over haar wangen en ze liep weg. Voor wie kies ik? Voor mijn liefde van mijn leven, of voor de mensen die mij hier hebben gebracht? En wat als ik kies voor Nederland? Zullen mijn kinderen zich nooit afvragen wat er is gebeurd? Ze zullen hun afkomst vergeten, dat is niet wat ik wil. Nederland is waar ik nu woon, waar ik ben opgegroeit en opgetogen. Het land dat alles heeft gegeven om mij mijn dromen waar te maken. Allemaal vragen.

Opnieuw bedank ik iedereen voor alle suggesties.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')