abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182436418
registreer om deze reclame te verbergen
Getriggerd door een topic van iemand die na een week al terug wilde naar zijn oude baan.

Ik ben erg bang dat mij hetzelfde zal overkomen.

Ik werk nu 11 jaar bij mijn huidige werkgever en eigenlijk op alle vlakken prima naar mijn zin. Zelfstanding, vrijheid, wereldwijd werkzaam, veel regelen, organiseren, communiceren met kantoor, sleutelen, prima salaris, kortlopende projecten.

Echter, het echt grote nadeel is de extreme onregelmatigheid. Totaal geen structuur of balans tussen werk en prive.

Nu gesolliciteerd bij een ander bedrijf, iets andere sector. Zelfde salaris, mogelijk nog ietsje beter. Strak werk/verlof schema van 6 weken weg/6 weken thuis. Degelijke, betrouwbare werkgever.

Echter, wat betreft avontuur, vrijheid, zelfstandigheid, regelen,organiseren echt totaal terug naar nul. En zo goed als geen kans op promotie omdat er een grote groep voor mij dan eerst aan de beurt komt.

Heb dus ook grote twijfel of ik het daar na een paar maanden nog wel leuk zal vinden.

De 1 zegt bij twijfel niet doen, de ander dat je je niet door twijfel moet laten leiden.

Het is eigenlijk kiezen voor veel vrije tijd of heel veel plezier in je werk en ik zou toch liever iets van beide terug willen zien.

Overigens wel een gesprek gehad met huidige werkgever hierover dat er iets moet veranderen. Ze doen wel hun best hierin maar de werkzaamheden zijn nu eenmaal strak te plannen.
In ieder geval een aantal frustratiepunten op de kaart gezet.

Hoe ga je hier mee om?
pi_182436975
Ik ben 2 maanden geleden na 5 jaar begonnen bij een nieuwe baan. Erg spannend, want net een huis gekocht en de (schijn)zekerheid van een vast contract is toch wel comfortabel. Daarbij ga je van alles weten binnen een bedrijf naar volledig niks weten (behalve functie inhoudelijk).

Aan de andere kant; ik haal echt veel meer voldoening uit mijn nieuwe baan en kan er groeien. Dat kan jij niet, maar is dat belangrijk voor je? Met mijn oude werkgever heb ik ook bekeken wat er kon veranderen, maar uiteindelijk veranderde er helemaal niks. Heb daardoor simpelweg de voors-en tegens op een rijtje gezet en een beslissing gemaakt.

De enige die dit kan bepalen ben jijzelf; weegt de vrije tijd op tegen met plezier naar je werk gaan? Garantie heb je nooit, maar ergens blijven omdat het veiliger is is ook niet zaligmakend.
Karma is a fucking bitch.
pi_182437098
Na 23 jaar bij dezelfde was het de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_182437112
registreer om deze reclame te verbergen
elk jaar hoppen
  woensdag 10 oktober 2018 @ 19:50:38 #5
286575 Roces18
Chef de party
pi_182438241
Als ik het zo lees ben je best wel tevreden bij je huidige werkgever behalve de onregelmatigheid.
Maar weet ook dat je voor die regelmaat een hoop moet inleveren.... Wellicht kan je bespreken dat je in elk geval 2 dagen in de week regelmaat hebt ofzo. Om maar wat te noemen.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_182439634
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 19:50 schreef Roces18 het volgende:
Als ik het zo lees ben je best wel tevreden bij je huidige werkgever behalve de onregelmatigheid.
Maar weet ook dat je voor die regelmaat een hoop moet inleveren.... Wellicht kan je bespreken dat je in elk geval 2 dagen in de week regelmaat hebt ofzo. Om maar wat te noemen.
Dat werkt bij ons niet zo. Wij gaan voor meerdere weken naar het buitenland. Soms loopt zo'n klus uit maar de volgende klus staat al gepland dus schuift niet mee op. Dat soort situaties. De ene klus duurt 2 dagen, de andere klus 6 weken. En alles er tussen in.

Daarom valt er geen peil op te trekken. Kan de werkgever ook niet helemaal wat aan doen. Het is het aard van het werk en de bedrijfstak.

Maar het hakt er af en toe wel in, constant aanpassen, veel reizen en die hotels/restaurants ben je af en toe ook wel beu.

maar ja, het is wel een superleuke baan, supergoed bedrijf enz. Niet elke klus even leuk maar over het algemeen zeer avontuurlijk en heel veel vrijheid, geen directe chef boven mij.

Die andere baan is dus strak geregeld werkschema maar geen avontuur/vrijheid meer en wel onder toezicht van een directe chef. Ik heb de kwalificaties en papieren om zelf die chef te zijn maar er zijn in dat bedrijf nog tig anderen voor mij dus de kans is nihil dat ik dat de eerste 10 jaar ga worden.
Dat is mij bij het telefonische voorgesprek al direct kenbaar gemaakt.
  woensdag 10 oktober 2018 @ 21:21:15 #7
286575 Roces18
Chef de party
pi_182440514
registreer om deze reclame te verbergen
Misschien kan je gewoon meer vrije tijd opnemen? Na een klus een paar dagen vrij ipv meteen de volgende.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 10 oktober 2018 @ 22:46:49 #8
72712 Renesite
Deze exkutmod is geverifieerd
pi_182442267
Tja. Aan mij heb je niks. Ik vind het fijn regelmatig voor dat acontuur te gaan, een andere baan. Heeft mij tot noch toe alleen maar positiviteit en vooruitgang gebracht. Ik weet nu wel dat meer balans in priv en werk mij meer brengt.
 | <3 Triquester...
HET IS REN MET EEN STREEPJE-OP-DE-LAATSTE-E!!!!
pi_182446359
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 20:44 schreef Glider76 het volgende:
Die andere baan is dus strak geregeld werkschema maar geen avontuur/vrijheid meer en wel onder toezicht van een directe chef. Ik heb de kwalificaties en papieren om zelf die chef te zijn maar er zijn in dat bedrijf nog tig anderen voor mij dus de kans is nihil dat ik dat de eerste 10 jaar ga worden. Dat is mij bij het telefonische voorgesprek al direct kenbaar gemaakt.
Heb je ook de ambitie om dat (op termijn) te worden? Zo ja, dan zou ik verder kijken en tot die tijd blijven zitten. Of wegen de voordelen van meer structuur dan nog steeds op tegen de nadelen? Het is heel expliciet duidelijk geworden/gemaakt dat dat er de komende 10 jaar niet in zit.

Maak een fysiek lijstje voor- en nadelen van je huidige en de potentieel nieuwe baan/werkgever.
"Met charme kun je je een kwartiertje redden, daarna moet je iets te zeggen hebben."
pi_182446893
Ben ook na 15 jaar vertrokken uit m'n veilige baan, kon het helemaal niet meer vinden in het bedrijf.

dit trok me over de streep:

images?q=tbn:ANd9GcS-PL1tEepFyFCp6lLjfh2_9pFCM_ytCSBcX5Un-UBUwPhjYR-aWQ
  donderdag 11 oktober 2018 @ 10:54:49 #11
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182447988
Het lijkt alsof je al de pros en cons goed in gedachten hebt. Dus je moet maar kiezen: welke van de twee vind je belangrijker? Of je moet doorzoeken naar een baan waar het wel wat meer balans tussen de twee is.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182448317
Waarom zou je maar uit deze twee kiezen? Er zijn toch nog veel andere bedrijven waar je kan werken?

Ik zou daarom niet nu weggaan, maar wel blijven solliciteren. Dan komt er vanzelf een bedrijf waarbij de balans tussen avontuur / structuur / werk / prive / etc beter is dan bij deze twee.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')