abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_182854408
Het Laatste Nieuws: telefoontaps schetsen ontluisterend beeld Belgisch voetbal https://nos.nl/l/2257234

Wat een verhalen, hoe is het mogelijk :')
pi_182857292
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 12:23 schreef J.B. het volgende:
Het Laatste Nieuws: telefoontaps schetsen ontluisterend beeld Belgisch voetbal https://nos.nl/l/2257234

Wat een verhalen, hoe is het mogelijk :')
Ja, en het meest frappante is dat de zaak aan het rollen kwam omdat men naar zwart geld ging zoeken bij de makelaars. Dus het was gewoon toeval dat men op de match-fixing kwam.
De onderzoekers hadden van te voren geen idee dat de makelaars überhaupt telefonische contacten hadden met scheidsrechters. Bij het afluisteren van de telefoons kwam men er pas achter.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 19:43:28 #78
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_182862993
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:06 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ja, en het meest frappante is dat de zaak aan het rollen kwam omdat men naar zwart geld ging zoeken bij de makelaars. Dus het was gewoon toeval dat men op de match-fixing kwam.
De onderzoekers hadden van te voren geen idee dat de makelaars überhaupt telefonische contacten hadden met scheidsrechters. Bij het afluisteren van de telefoons kwam men er pas achter.
Ach, de grootste omkoopzaak in het Belgische voetbal, de zaak Standard-Waterschei, kwam destijds ook per toeval boven toen het gerecht bij een verdachte geldtransactie aan de Bende van Nijvel dacht ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 2 november 2018 @ 09:13:44 #79
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_182892631
quote:
Hoe KV Mechelen zichzelf in nesten fixte: “De coach ligt dwars. Hij wil met de beste ploeg spelen”

Blinde paniek. Dat vat de sfeer bij KV Mechelen weer in de laatste zeven dagen van de club in de Jupiler Pro League. In de aanloop naar de laatste wedstrijd tegen Waasland Beveren haalde de club alles uit de kast om aan de degradatie te ontsnappen. Dat ze daarvoor (ver) over de grens gingen, blijkt uit telefoon­gesprekken in het dossier ‘Propere Handen’. Relaas van zeven dagen die KV Mechelen niet één maar twee degradaties op rij kunnen kosten. En die ook Waasland Beveren kunnen meesleuren.
Zondag 4 maart

De voorlaatste speeldag van de ­degradatiestrijd zit erop, KV Mechelen en Eupen likken hun wonden.

Na onder meer een onterecht toe­gekende penalty door scheidsrechter Bart Vertenten verloor Eupen met 2-0 op Antwerp. KV Mechelen ging met 3-2 onderuit bij Standard. Trainer Dennis van Wijk is na afloop razend op scheidsrechter Erik Lambrechts. Die verzuimde een duide­lijke rode kaart te trekken voor Standard-speler Cavanda en floot een lichte penalty voor Standard. De slotspeeldag op zondag 11 maart brengt twee Vlaamse en twee Waalse ploegen tegenover elkaar: KV Mechelen-Waasland Beveren en Eupen-Moeskroen. Het doelpuntensaldo zal beslissen. Of Eupen degradeert, of KV Mechelen.

• 0.30 uur Mats Rits, kapitein van KV Mechelen, belt zijn makelaar ­Dejan Veljkovic op.

Rits: “We zullen nu alles zelf moeten doen om te winnen.”

Oké, zegt Veljkovic. “Dan gaan wij daarvoor zorgen.”

Even later heeft Veljkovic zijn ­zakenpartner Uros Jankovic aan de lijn. “Ik ben gaan eten met Thierry (Steemans)”, zgt Veljkovic. “Alles is onder controle. Ook Olivier (Somers, bestuurder bij KV Mechelen, nvdr.) is op de hoogte. Thierry heeft me gezegd dat ik rustig verder moet doen.”

Jankovic: “Je bent hun enige redding. KV Mechelen is er zich waarschijnlijk van bewust dat ze allemaal zullen tenondergaan als de club degradeert.”

Maandag 5 maart

•10.30 uurDejan Veljkovic gaat aan de slag. Hij maakt een afspraak met Paul Allaerts, manager van Moeskroen. Tegelijk herbevestigt hij zijn afspraak met Dirk Huyck, voorzitter van Waasland Beveren.

“Vanaf 13.30 uur ben ik in mijn ­garage”, zegt Huyck. “Ik stuur je het adres.”

•15.15 uurDe speurders stappen in hun auto en rijden langs het op­gegeven adres in Sint-Niklaas. Voor de garage van Huyck herkennen ze de Mercedes GLC van Dejan Veljkovic.

Ze hebben er het raden naar wat Huyck en Veljkovic bekokstoven in de garage. Om 15.40 uur belt Huyck naar Olivier Swolfs, financieel directeur bij Waasland Beveren. “Thierry Steemans en Olivier Somers (KV Mechelen-bestuurders, nvdr.) zijn de enigen die op de hoogte zijn van de ontmoeting met Veljkovic”, zegt Huyck. “KV Mechelen wil een stuk officieel betalen en een stuk aan mij persoonlijk. Maar dat wil ik niet. Ik heb geen problemen om te helpen maar ik weet niet hoe ik dit kan doen zonder zelf risico te lopen als voorzitter en als mens. We kunnen helpen maar het hoeft niet financieel te zijn.”

Dinsdag 6 maart

•9 uurDejan Veljkovic belt Dirk Huyck op. Die stelt voor af te spreken in de interieur- en keukenzaak van zijn vrouw. Huyck heeft er een zaaltje waar hij vertrouwelijke gesprekken met spelers en makelaars voert.

•11.40 uurSpeurders stellen vast dat de Mercedes GLC van Dejan Veljkovic de oprit van de keukenzaak van mevrouw Huyck in Beveren-Waas opdraait. Tien minuten ­later komt Dirk Huyck toe. Na een kwartier is Huyck weer weg. Dejan Veljkovic rijdt de E17 op richting Moeskroen. Onderweg belt hij Thierry Steemans van KV Mechelen op. “Alles is in orde”, zegt hij. “De keuken is besteld.”

•14.40 uurDejan Veljkovic belt Moeskroen-manager Paul Allaerts op. Ze spreken af elkaar te ontmoeten in het stadion van Moeskroen.

•16 uurDejan Veljkovic meldt zich opnieuw bij Thierry Steemans. Die vraagt of “het positief” is. Veljkovic zegt van wel. “De eerste honderd procent, de tweede 95 procent.” Nadien belt hij zijn medewerker Uros Jankovic op. Hij vertelt dat Paul ­Allaerts hem heeft gegarandeerd dat Moeskroen “het spel eerlijk zal spelen” tegen Eupen.

Woensdag 7 maart

•11.20 uurThierry Steemans, ­financieel directeur bij KV Mechelen, laat zijn vrouw weten dat hij laat thuis zal zijn. Hij heeft een afspraak in Brasschaat met Olivier Swolfs, zijn tegenhanger bij Waasland Beveren.

• 23 uurSteemans belt een naaste collega. “Ik heb een goeie babbel ­gedaan met Olivier Swolfs”, laat hij weten. “Er is gebabbeld geweest over de bouw (van het stadion van KV Mechelen, nvdr.) en over het voetbal.”

Donderdag 8 maart

•9 uurThierry Steemans belt KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans.

Steemans: “Ik heb een nieuw nummer. In deze periode weet je nooit. Een beetje wisselen kan geen kwaad. (...) Gisteren heb ik Olivier Swolfs ontmoet. Over zondag (de wedstrijd tegen Waasland Beveren, nvdr.) mag je gerust zijn. (...) Beveren heeft ­gezegd dat het absoluut wil meewerken. We zijn er volop mee bezig.”

Timmermans: “Gaan hun spelers ­allemaal spelen? Je begrijpt wat ik bedoel.”

Steemans: “Ze gaan een mix doen. Dejan (Veljkovic) heeft met Moeskroen gesproken. Paul (Allaerts) is op zijn hoede en heeft alles onder controle. Vrijdag zal hij samen met de trainer de spelers toespreken om ze wat bang te maken. Dat ze niet mogen ingaan op voorstellen want dat er controle is.”

•21 uurMakelaar Walter Mortelmans belt Thierry Steemans.

“Je moet maar zien wat je kunt doen”, zegt Steemans. Mortelmans laat verstaan dat ze met een speler gaan spreken.

Vrijdag 9 maart

De spanning stijgt, het telefoon­verkeer wordt intenser.

•7.30 uur Dirk Huyck belt Swolfs op en zegt dat “de trainer niet akkoord gaat”. “Sven Vermant wil met de best mogelijke ploeg spelen. Inclusief Camacho, die bezig is met een transfer.”

•8.30 uurOlivier Swolfs krijgt ­telefoon van Thierry Steemans.

Swolfs: “We proberen nog het een en ander te doen.”

Steemans: “Meer moet ik niet ­weten.”

Swolfs: “We gaan nog met verschillende spelers praten. Walter (Mortelmans, nvdr.) gaat met Myny praten.”

•10.10 uurSteemans heeft Stefaan Vanroy, sportief verantwoordelijke van KV Mechelen, aan de lijn.

Steemans: “Ben je in functie van zondag nog altijd in Myny geïnteresseerd?”

Vanroy: “Ja, we zijn geïnteresseerd maar moet het nog wel? Hij is fel aan het minderen.”

Steemans: “Het is in functie van zondag.”

Vanroy: “Ja, we zijn sterk geïnteresseerd.”

•11.50 uur Steemans vertelt ­Olivier Somers dat Stefaan Vanroy geïnteresseerd is in Myny.

•19.10 uurJohan Timmermans belt Steemans.

Timmermans: “Ik heb Paul (Allaerts) gebeld. Hij heeft me bevestigd dat ze (Moeskroen) gewoon gaan spelen.”

Steemans: “Walter (Mortelmans) is in het spel gekomen. Hij heeft vijf spelers bij Beveren. Stefaan (Vanroy) gaat met Mortelmans afspreken om een paar dossiers te bekijken.”

Steemans bevestigt dat Mortelmans met Myny gaat spreken en dat Swolfs de trainer (Sven Vermant) gaat spreken. “Dat is een dwarsligger.”

Zaterdag 10 maart

• 11.10 uurDirk Huyck belt Waasland Beveren-bestuurder Jozef Van Remoortel.

Huyck: “Het ideale scenario is dat wij verliezen met 2-0 van KV Mechelen en Eupen wint met 3-0 of 4-0 van Moeskroen. Dan hebben wij ons werk gedaan en kan er niets worden gezegd.”

•11.15 uurMortelmans laat Stee­mans weten dat zijn vennoot Thomas Troch een afspraak met Olivier Myny heeft. “Ik heb gedaan wat kan. Ik kan een speler niet vragen om niet te spelen want dan zetten ze een andere.”

•11.40 uurThierry Steemans heeft Olivier Swolfs aan de lijn.

Steemans: “Ik heb gehoord dat Vermant er helemaal voor wil gaan.”

Swolfs: “Dat is niet nieuw voor mij en dat is misschien ook goed. Maar ik wil er nu niets over zeggen aan de telefoon.”

Steemans: “Nee, dat hoeft niet.”

Swolfs: “Ik kan je wel zeggen dat je gebeden zijn verhoord.”

(beiden beginnen te lachen en spreken over de ploeg voor zondag)

•13.10 uur Mortelmans belt Steemans. Mortelmans: “We hebben met Myny gesproken en hij heeft de boodschap begrepen. (...) Meer kunnen we niet doen.”

Steemans: (lachend) “Ampomah nog, hé.” (een andere speler van Mortelmans bij Waasland Beveren, nvdr.).”

Mortelmans: “Dat zal moeilijk zijn. We moeten nu ook geen risico’s nemen.”

Zondag 11 maart

KV Mechelen klopt Waasland Beveren met 2-0. Eupen klopt Moeskroen met 4-0. Alle doelpunten vallen in het slotkwartier. KV Mechelen degradeert uit 1A.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 2 november 2018 @ 09:14:50 #80
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_182892648
quote:
Wie is wie in ‘Propere Handen’?
• Dejan Veljkovic

Spelersmakelaar die in het gevlei wilde komen bij nieuwe investeerders van KV Mechelen. Had verschillende spelers bij KV en degradatie was een slechte zaak. Beïnvloedde scheidsrechters in het voordeel van KV en benaderde ook Waasland Beveren.

• Thierry Steemans

Financieel directeur KV Mechelen. Werkte jarenlang nauw samen met Dejan Veljkovic rond verschillende transfers. Zijn rol was minder prominent geworden na de komst van de nieuwe investeerders. Speelde een actieve rol in het benaderen van Waasland Beveren en enkele makelaars.

• Olivier Somers

Een van de nieuwe investeerders van KV Mechelen. Werkte niet actief mee aan matchfixing maar was mogelijk wel op de hoogte.

• Stefaan Vanroy

Sportief verantwoordelijke van KV Mechelen. Bepaalde wie er moest komen en gaf Thierry Steemans zijn zegen voor het benaderen van Olivier Myny van Waasland Beveren.

• Johan Timmermans

Voorzitter KV Mechelen en samen met Thierry Steemans bij de oud­gedienden van de club. Is niet in verdenking.

• Walter Mortelmans

Spelersmakelaar die zowel met KV Mechelen als Waasland Beveren goeie contacten heeft. Zou via zijn vennoot Thomas Troch Waasland Beveren-speler Olivier Myny hebben laten weten dat er interesse was van KV Mechelen.

• Olivier Myny

Oud-speler Waasland ­Beveren, nu OHL. Kreeg te horen dat hij in de belangstelling stond van KV Mechelen en gaf al aan de speurders toe dat hij benaderd werd voor de wedstrijd KV Mechelen-Waasland Beveren.

• Dirk Huyck

Voorzitter Waasland Beveren. Had twee ontmoetingen met Dejan Veljkovic. Na afloop van de tweede, in de keukenzaak van zijn vrouw, zei Veljkovic aan Thierry Steemans dat “de keuken besteld is”.

• Olivier Swolfs

Financieel directeur Waasland Beveren. Had een lange ontmoeting met Thierry Steemans in aanloop naar de wedstrijd tegen KV Mechelen. Had ook contact met Dirk Huyck over diens ontmoeting met Dejan Veljkovic.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  vrijdag 2 november 2018 @ 13:57:37 #81
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_182897905
Nu de advocaten het op procedurefouten proberen te spelen begint de hele beerput boven te lekken in de pers :

quote:
Hoe Veljkovic er alles aan deed om zijn vriend Bart Vertenten de bekerfinale te laten fluiten: “Ik zal ervoor zorgen dat jij nummer 1 zal worden”

Op het moment dat Dejan Veljkovic vorig seizoen de degradatiestrijd probeerde te fixen, haalde hij ook alles uit de kast om zijn bevriende scheidsrechter Bart Vertenten de bekerfinale te laten fluiten. Hij probeerde te dwarsbomen dat de Luikse ref Jonathan Lardot die eer zou krijgen en maakte hem zwart als “Standardsupporter”.

Telefonieonderzoek toont aan dat Vertenten en Veljkovic tijdens hun vele telefoontjes meermaals praten over welke scheids de finale uiteindelijk mag fluiten. “Er zijn twee kandidaten. Lardot of jij”, zegt Velkjovic aan Vertenten. Hij beseft als geen ander dat Vertenten de finale graag op zijn palmares wil schrijven, waarop hij alles uit de kast haalt om dat mogelijk te maken. Een week later belt hij daarom naar een bestuurslid van KRC Genk om “concurrent” Jonathan Lardot zwart te maken. “Lardot uit Luik is normaal de eerste kandidaat om de finale te fluiten”, zegt Velkjovic aan de telefoon. “Maar Lardot is een Standard-fan. Jullie zouden daarom via via moeten bellen naar Verbist (de scheidsrechtersbaas, nvdr.) en druk gaan zetten om Lardot niet te willen.”

Dezelfde dag nog belt Veljkovic terug met Vertenten en bevestigt hij hem dat het bestuur van Genk veel liever hem als scheids wil in de finale. “Ik heb hen gezegd dat Lardot fan is van Standard. Ze gaan zeker bellen.”
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_182918370
quote:
quote:
Huyck: “Het ideale scenario is dat wij verliezen met 2-0 van KV Mechelen en Eupen wint met 3-0 of 4-0 van Moeskroen. Dan hebben wij ons werk gedaan en kan er niets worden gezegd.”
Deze man had best veel geld kunnen verdienen door zo in te zetten op die twee wedstrijden :P
pi_182919400
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2018 13:18 schreef J.B. het volgende:

[..]

[..]

Deze man had best veel geld kunnen verdienen door zo in te zetten op die twee wedstrijden :P
Gokken is zo te zien sowieso niet de insteek geweest in deze omkopingsaffaire.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')