abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 18 oktober 2018 @ 21:09:29 #76
461530 Lizz519
Just Be Creative
pi_182597903
Ik denk dat als je het zelf vervelend vind, je niet zonder kan of als je merkt dat je het ook gebruikt als je jezelf rot voelt, moet minderen (of stoppen). Maar dat is het beste om jezelf te vragen :)
Succes ermee in elk geval!
pi_182598235
Je drankgebruik lijkt niet veel, omdat je jezelf vergelijkt met collega's. Die drinken vergelijkbare hoeveelheden en zullen zelf natuurlijk nooit toegeven dat het teveel is (want dan geven ze impliciet ook toe dat zij teveel drinken).

Ik zou je aanraden om inderdaad eens te stoppen met drinken, als je merkt dat je het toch te lastig gaat vinden probeer het dan te beperken tot de weekenden.
Spreek met jezelf een maximale hoeveelheid biertjes af en houd je daar ook aan.

Belangrijkste is denk ik om even bij jezelf stil te proberen te staan bij de redenen waarom je net die drie biertjes extra thuis drinkt na een borrel bijv.

Je geeft aan dat je je rustiger voelt na het nuttigen van alcohol --> waar komt die onrust vandaan? Zijn er andere manieren om daar mee om te gaan?

lusteloosheid, geen zin, weinig energie, veel (ongezond) eten kan natuurlijk door alcohol komen, maar het klinkt ook alsof je over het algemeen minder lekker in je vel zit.
Probeer je die gevoelens te onderdrukken met alcohol? (het is eigenlijk een beetje een cyclus wat zichzelf in gang houdt: alcohol --> niet chill voelen --> nog meer drinken --> nog steeds niet chill voelen etc..).
Probeer je cyclus te doorbreken. Als het niet alleen lukt, schakel dan hulp in.

[ Bericht 23% gewijzigd door Vissenkom3 op 18-10-2018 21:26:22 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')