abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182385150
registreer om deze reclame te verbergen
Philomijn, ik heb geen knip gehad maar wel ingescheurd en gehecht, zowel bij de oudste als bij de jongste. Nu bij de jongste merk ik ook dat tampons inbrengen niet meer goed lukt. Ik krijg ze met moeite wel ingebracht, alleen blijf ik hem vervolgens voelen wat heel naar is en het eruit halen doet echt heel veel pijn. Hier heb ik bij de oudste nooit last van gehad, maar ik stel me er nu maar even op in dat ik nog een tijdje maandverband moet blijven gebruiken :')

Aure, wat vervelend van de moodswings van Jip! Hopelijk gaat het nu weer wat beter? En pittig die verbouwing, hopelijk keert de rust snel terug.

Lady, wat een knapperdje O+ En heerlijk he die geluidjes, ik kan daar ook zo van genieten.

Exode, heerlijk vakantie, geniet ervan!

Takkie, wat een knappe update dat ze op haar rug is gerold! O+ En ook een heerlijke vakantie toegewenst!

En Scare ook al zo'n knapperd die rondjes kan draaien!

Minilot, heel veel plezier op vakantie, maar dat gaat vast wel goed komen volgens mij. Wat een heerlijke foto's van Gunther O+

Fuchsia, al een maand oud, wat gaat het snel he! En dat kakpakje, ik moest er stiekem om lachen :X

Fleur, knopjes van het gasfornuis, liever dat ze die pas zo laat mogelijk ontdekken :o Knappe Casper met zijn loopwagentje O+ En wat leuk dat de dierentuin een succes was!

Rena, lekker sushi! Wat fijn dat het goed is gegaan.

Malteser, een gillende baby van plezier O+ en de reactie van jouw mars _O-

NJ, wat een mooi meisje! Vervelend dat ze reageerde op de prikjes, maar gelukkig is het weer voorbij. En het temperament is herkenbaar. Kan voor jou als ouder heel lastig zijn, maar ik denk dat het voor een kind juist heel goed kan zijn omdat ze dan hopelijk ook wat weerbaarder zijn in deze maatschappij. Ik zie mijn dochters in ieder geval liever met wat teveel pit dan met wat te weinig :)

Jentin, dat klinkt als een vermoeiend feestje :') Gelukkig ging het wel goed met Phi! En ja Vlokje lag heerlijk tegen mij aan te slapen, bleef zelf slapen toen het paard zich helemaal tegen haar een vleide :')

ToT, wat vervelend van het gehuil! Het zou inderdaad een sprongetje kunnen zijn, of anders een regeldag. Daar hebben ze er veel van in de 1e maanden :X Zijn pittige dagen, maar gelukkig gaan ze ook allemaal weer voorbij!

Zusje, heel herkenbaar dat je baby ruikt naar de parfum van een ander, niet leuk is dat :N

Loj, de kraamtijd officieel afgesloten, mijlpaal! Wat fijn dat Li het zo goed doet O+

Spees, wat zielig dat Ollie een luchtweginfectie heeft ;( Hopelijk gaat het snel beter en groeit hij er inderdaad overheen. Wel fijn dat de reflux medicatie aanslaat, dat is dan weer een zorg minder hoop ik.

Jagar, wat fijn dat het afgelopen nacht wat beter ging! Hopelijk gaat de slaapcoach verbetering brengen in je situatie, zodat jullie allemaal beter aan jullie rust toekomen.

Vlokje heeft weer erg veel onrustige huildagen. Eerst dacht ik aan een sprongetje, maar er lijkt geen einde aan te komen. Ze wil weer alleen gedragen worden dus wegleggen is bijna niet meer mogelijk, niet handig. 's Avonds is ze vaak weer ontroostbaar aan het huilen waarbij ze uiteindelijk huilend op mijn borst in slaap valt. Slapen overdag doet ze uberhaupt bijna niet meer, tenzij ze bij mij ligt. De nachten gaan dan wel weer wonderbaarlijk goed, terwijl ze normaliter ook 's nachts juist zo onrustig was.
Verder zit ik aan de twijfel, want het spugen wordt niet minder en af en toe doet ze nu ook aan projectielbraken. Als ze onrustig is zie en hoor ik haar ook slikken en soms half kokhalzen, dus ze slikt veel door/weg. Ze ruikt altijd zuur en ze lijkt er soms toch echt wel last van te hebben. Maar de kinderarts had al aangegeven dat ze niet aan medicijnen doen omdat ze goed groeit en het dus ongecompliceerde reflux is. En dat ze dan sowieso eerst lichamelijk gaan onderzoeken waarbij ze met een buisje via Vlokje's mond in haar maagje moeten, wat mij een verschrikkelijk onderzoek voor haar lijkt. Dat wil ik haar liever niet aandoen natuurlijk. En tussendoor is ze ook echt wel heerlijk tevreden, ze lacht en speelt, ontwikkelt goed, heeft ook goede dagen waarop het wel goed gaat. Het zijn alleen die slechte dagen, die we de laatste tijd bijna alleen maar hebben, waarop de twijfel weer toeslaat. En ik bang ben dat er toch medisch iets niet goed is, dat de reflux bijvoorbeeld toch niet zo ongecompliceerd is, en dat ik mijn kind tekort doe door het niet verder te laten onderzoeken. Zucht, moeilijk..... Volgende week donderdag belt het ziekenhuis weer dus dan zal ik mijn twijfel wel benoemen als het dan nog steeds zo gaat, hopelijk kunnen zij de knoop voor mij doorhakken want ik weet het gewoon echt niet.
pi_182386606
Oh Schanu wat vervelend van de slechte dagen! Ik zou inderdaad wel je twijfel benoemen bij het ziekenhuis als ze bellen.

Mijlpaal inderdaad Loj :D

Wat sneu spees ;( Hopelijk knapt hij snel op.

Baby's die naar parfum van een ander ruiken :{w Hier is dat nog wel eens zo na een kdv dag..

Wat fijn dat het goed gegaan is Rena!

Wij hadden weer een check-up bij het CB. Hij produceerde een mega-poepluier in de auto en ik zag bij de arts dat ik het niet allemaal goed weggepoetst had :'). Maar we hebben weer een glittersticker. 9,5kg schoon aan de haak en 74cm, heel gemiddeld. Alles was dikke prima en ze zag een heel vrolijk en tevreden ventje. Dit is een momentopname natuurlijk maar dat is ie ook O+
  maandag 8 oktober 2018 @ 11:18:09 #78
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182386871
Schanu, wat een apart beleid. Als ze er toch duidelijk last van heeft, ondanks dat ze gewoon goed groeit (wat bij reflux overigens niet gek is, want kindjes met pijn in de slokdarm willen graag meer drinken..), dan mogen ze er toch gewoon wat aan doen? Ook zonder verder onderzoek?!
Zijn refluxmedicijnen zo schadelijk?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 8 oktober 2018 @ 11:22:34 #79
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182386957
registreer om deze reclame te verbergen
Het klinkt precies als mijn jongste, die had het ook. Ook hier gingen de nachten vaak wonderbaarlijk goed, maar kwamen we overdag aan niet meer dan een half uur slaap (daarom snachts wel ws). Hij groeide verder als kool, en had een spierkracht van hier tot Tokio, waar toen de kinderarts op het cb op reageerde met: "kindjes die veel pijn hebben zijn vaak heel sterk, door de constant gespannen spieren" ;(
Maar A kreeg flesvoeding dus dat was makkelijk aan te passen door hem A.R. voeding te geven, dat hielp goed (al moest ik hem alsnog vaak kleine beetjes voeden ipv minder vaak grote flessen).
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_182387027
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:18 schreef pinquit het volgende:
Schanu, wat een apart beleid. Als ze er toch duidelijk last van heeft, ondanks dat ze gewoon goed groeit (wat bij reflux overigens niet gek is, want kindjes met pijn in de slokdarm willen graag meer drinken..), dan mogen ze er toch gewoon wat aan doen? Ook zonder verder onderzoek?!
Zijn refluxmedicijnen zo schadelijk?
Mij is verteld dat ze juist minder zou gaan drinken als ze echt pijn heeft, omdat het drinken dan pijnlijk zou zijn. Maar ze heeft enorm veel zuigbehoefte, echt huilen als ze de speen niet snel genoeg terug krijgt als ze hem kwijt raakt en heel wild zoekende naar iets anders om op te zuigen. Gedrag dat ik niet zo 'extreem' herken van mijn andere dochter. Ik bedacht me laatst opeens dat dat misschien wel verband houdt met pijn, omdat ze op die manier speeksel opwekt waardoor ze het zurige beter weg kan slikken. Maar is allemaal maar een gok.

De arts vertelde ons dat onbekend is wat de reflux medicijnen op langere termijn doen en dat ze dus erg terughoudend zijn om dit te geven. Omdat het kennelijk ook schadelijk zou kunnen zijn. En omdat Vlokje er verder weinig last van leek te hebben, dus dan vinden ze het ook onnodig om medicijnen te geven. Maar ik twijfel dus enorm of ze er echt geen of maar zo weinig last van zou hebben. Ik zou er ook beroerd van zijn als ik steeds maagzuur zou spugen, waarom zou dat anders zijn voor een baby..

Dat onderzoek is om de zuurgraad te meten in het maagje, dat zou nodig moeten zijn en daarom is er ook gezegd dat we er goed over na moesten denken of dat was wat we wilden omdat het dus geen prettig onderzoek is. Ik zou ook zeggen dat dat niet nodig zou hoeven zijn, als duidelijk is dat een kind veel spuugt en er last van heeft. Maar ook dat zeiden ze misschien omdat ze oordeelden dat Vlokje er niet echt last van heeft, en om dan eerst te moeten bepalen of het echt nodig zou zijn. Als ik nu mijn twijfel aangeef bij het ziekenhuis, staan zij er misschien wel heel anders in. Ik hoop het, want reflux is nou niet bepaald een onbekend verschijnsel bij baby's dus ik begrijp niet zo goed waarom er zo spannend over wordt gedaan.

En Vlokje is ook erg sterk, trok zichzelf al veel te snel steeds in zitstand omdat ze niet wilde liggen, het CB was verbaasd over hoe vlot ze zich lichamelijk ontwikkelt en hoeveel spierkracht ze dus al heeft. Heb zelf de link nooit gelegd met pijn, stom want klinkt best heel logisch :{

En wij geven ook flesvoeding, maar wij zitten al aan de omneo comfort in verband met gevoelige darmpjes. Daar zit al johannesbroodpitmeel in en ik durf daar niet nog meer van bij in te doen, omdat ik dan bang ben dat de krampjes weer extra toe zullen nemen. Misschien moet ik toch eens een overstap wagen naar de AR voeding en gewoon eens kijken wat het doet, bedankt voor de tip!
  maandag 8 oktober 2018 @ 11:30:45 #81
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182387157
Geen enkele baby wil minder drinken als het pijn heeft. Borst=troost, en drinken helpt echt tegen de pijn.
Ik zou zeker je twijfel uitspreken.. Maar dat onderzoek :{ wel echt naar dat ze dat dan nodig vinden
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 8 oktober 2018 @ 11:32:39 #82
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182387204
registreer om deze reclame te verbergen
Is dit de cb arts die dit wil? Is er een mogelijkheid om het via je huisarts te bespreken?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_182387322
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 11:32 schreef pinquit het volgende:
Is dit de cb arts die dit wil? Is er een mogelijkheid om het via je huisarts te bespreken?
Ja dat is wat het CB bij vrouwlief had aangegeven. Daarom wil ik het ook bespreken met de kinderarts in het ziekenhuis, die staat er hopelijk anders in. Al had zij het ook over een verder lichamelijk onderzoek als de klachten zouden aanhouden en het is mij niet duidelijk op wat voor onderzoek zij doelde want daar heb ik niet op doorgevraagd tijdens het vorige telefoongesprek, dom :X Maar ik denk dat ik deze week anders even alvast bel en haar de vraag voorleg over de AR voeding proberen, want het is wel weer een wisseling qua voeding wat ik zoveel mogelijk wil voorkomen omdat ze ook daar weer op kan reageren. Als zij zegt doen, dan stap ik meteen over.
  maandag 8 oktober 2018 @ 11:40:24 #84
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182387421
Heb je zeker gelijk in, teveel wisselen met voeding is niet goed. Ik hoop dat jullie er samen uitkomen :) sterkte! :*
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_182388459
Schanu, klinkt ook wel een beetje zoals hier, zij het hier wat minder extreem. ‘S nachts slaapt ze door, overdag slaapt ze weinig (tenzij in maxicosi na autorijden, of bovenop ons) wil ze slecht zelf liggen en slikt/hikt veel en spuugt veel. Alleen lijkt B daar oprecht niet zoveel last van te hebben.
Alleen zitten we hier nu op het spoor van teveel lucht. Zaterdag bij een lactatiekundige geweest en die vond haar tongriem en lipbandje best wel strak. Gaan nu naar het tongriemspreekuur. Maar sinds ik sindsdien nog veel beter let op hoe ze aanhapt en of ze flink boert heeft ze echt al veel minder gespuugd en is ze na een voeding ook veel rustiger, in plaats van meteen weer willen sabbelen. Gisteren ook wel een uur op haar rug op het speelkleed gelegen, zonder huilen en zonder spugen.
pi_182388473
Ach Schanu, wat zielig voor Vlokje, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt :{ Ik snap heus wel dat ze misschien niet te snel medicatie willen geven maar als je meisje er echt zo veel last van lijkt te hebben is dat het dan ook niet waard voor de artsen? Zij zien maar een momentopname, jij maakt haar dagelijks mee en kan dat echt wel inschatten lijkt mij :*

Takkie, nee ze heeft niet echt meegegeten, er stond eigenlijk niets op de kaart wat ik haar durfde te geven, meeste zit toch in saus etc bij dit restaurant dus te veel zout of suiker. Ze heeft wat maisvingers en water gesnoept ;) :) Balen van je nacht!

Fleur, mooie stats :) Je mannetje straalt ook altijd een hoop plezier uit op de foto’s.

Jagar, wat voor indruk had je zelf van de slaapcoach? Hopelijk kan hij/zij jullie helpen :*
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_182390147
Ima, gelukkig dat B er niet zoveel last van lijkt te hebben! Wat fijn dat de lactatiedeskundige een vermoeden heeft waar de klachten vandaan kunnen komen, hopelijk levert dat spreekuur wat op! Maar gelukkig ook nu al vooruitgang, hopelijk met een stijgende lijn :)

Rena, ja ik heb tijdens een ziekteperiode van mijn oudste al ontdekt dat artsen niet altijd even goed luisteren naar wat de ouders te zeggen hebben. Zo was zij te alert om ziek genoeg bevonden te worden, en toen ik aangaf dat ze ltijd alert is ook als ze pijn heeft, werd dat weggewuifd omdat het echt allemaal wel mee zou vallen en wij overbezorgd zouden zijn. Arme ding had toen dus gewoon een longontsteking bleek achteraf, en bedankt dokter :{w

Probleem in het geval van Vlokje is echter ook dat ik denk dat ik een groot onderdeel van het probleem ben. Ze is nu ruim 4 maanden en zou volgens mij al lang soort van een ritme moeten hebben. Die heeft ze echter nog niet, en dat ligt echt bij mij. Ze slaapt als zij in slaap wil/kan vallen en dus ook bij mij kan liggen. Wegleggen in het eigen bedje doe ik niet omdat ik bang ben dat ze dan wakker wordt en weer gaat huilen, bij vermoeidheidssignalen wegleggen doe ik ook niet omdat ik weet dat ze beter slaapt bij mij. 's Avonds neem ik haar zelf bij mij, dus een ritme in de avondslaap is er niet (ze gaat met ons mee als wij gaan slapen en dan hevel ik haar over in de cosleeper). Ritme in het drinken is ook nog steeds slecht, want ze krijgt om de 3 uur een flesje wat we van de arts al hadden moeten opschroeven naar 4 uur zodat haar darmpjes meer rust krijgen. Echter wordt ze na 3 uur zo onrustig dat het enige wat haar nog troost een flesje is. Daardoor blijft ze hangen op kleinere hoeveelheden en heeft ze logischerwijs dus ook gewoon echt weer honger 3 uur later. Maar grote flesjes zorgen weer voor meer spugen.
Al met al hobbelen we in cirkeltjes, maar ook omdat ik haar niet los kan en wil laten. Waar ik met de oudste helemaal geen last van had, heb ik dat nu met Vlokje wel. Ik heb geen idee of dat mijn eigen angst is om haar los te laten, of dat ik aanvoel dat zij het nodig heeft en ik dus anticipeer op haar behoeftes. Een ritme zou het misschien allemaal al zoveel beter maken, maar het lukt mij dus niet zo goed om die cirkel te doorbreken. Misschien is dat dus ook mijn eigen terughoudendheid om het ziekenhuis zelf te bellen, omdat ik heel goed besef dat ik part of the problem ben. En dat wil ik niet horen, want dan moet ik gaan toewerken naar iets wat gevoelsmatig volkomen verkeerd voelt. Want misschien berust het hele probleem wel op dat ritme, het feit dat ik een situatie in stand hou waarbij Vlokje steeds afhankelijk wordt van mij omdat ze niet anders leert dan bij mij te zijn en, en is er medisch gezien niets aan de hand omdat de klachten dan dus helemaal niet van de reflux komen. Maar ik weet niet zo goed wat het beste is voor Vlokje, want mijn gevoel zegt dat het beste voor haar is om bij mij te zijn omdat ze daar het rustigst is, maar als dat ook juist de onrust veroorzaakt op alle andere momenten dan is het dus beter voor haar om van mij los geweekt te worden. En wie is daar dan niet klaar voor, Vlokje zelf of alleen ik? :) Nou ja, dat is de worsteling dus ook een beetje :)

Dan denk je gepokt en gemazeld te zijn als moeder omdat je al een dreumes hebt rondlopen, maar niet dus 8)7 :')

[ Bericht 6% gewijzigd door Schanu op 08-10-2018 13:52:54 ]
  maandag 8 oktober 2018 @ 13:53:59 #88
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182390257
Maar dat is helemaal geen probleem Schanu. Je voedt/slaapt gewoon op verzoek. Dat is toch precies zoals het voor haar lijkt te werken? En vergeet niet dat ze nog maar 4 maanden is :)
Je vlokje heeft vooral nog jullie nodig, veel contact, veel drinkmomentjes. Ik zie niet in hoe jij hiermee part of the problem bent (en welk probleem precies?).
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 8 oktober 2018 @ 13:56:57 #89
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182390304
Mijn peuter eet/drinkt/slaapt nogsteeds op verzoek. Hij is nu moe, dus hij ligt van 13:30 tot ws iets van 17/18u in bed. Dat hij daardoor vanavond pas om 10u z'n bed in kan, sja. Zo werkt het voor hem het best. Daardoor kan hij wel heel goed aanvoelen wanneer hij moe is! Ook het eten is (ook daardoor) niet altijd in het ritme van de rest van het gezin. Maar wie gaat er nou eten als hij geen honger heeft, of nog gekker, andersom! :D
Wat je doet is heel natuurlijk :)
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_182390386
quote:
0s.gif Op maandag 8 oktober 2018 13:53 schreef pinquit het volgende:
Maar dat is helemaal geen probleem Schanu. Je voedt/slaapt gewoon op verzoek. Dat is toch precies zoals het voor haar lijkt te werken? En vergeet niet dat ze nog maar 4 maanden is :)
Je vlokje heeft vooral nog jullie nodig, veel contact, veel drinkmomentjes. Ik zie niet in hoe jij hiermee part of the problem bent (en welk probleem precies?).
Omdat de arts had aangegeven dat Vlokje een 'emotioneel intelligent kind' is dat heel veel behoefte heeft aan veiligheid en geborgenheid omdat de wereld voor haar misschien te overweldigend is zo klein als ze nu is. Maar tegelijkertijd dus ook veel behoefte heeft aan duidelijkheid, rust en ritme. Die rust krijgt ze niet genoeg als ik haar steeds bij mij hou terwijl er ook nog een dreumes rond springt, en een ritme heeft ze al helemaal niet op dit moment. Als dat is waar ze bij gebaat zou zijn, dan doe ik het dus niet helemaal goed ;) Als dat verder geen problemen zou opleveren, zou ik mij er prima bij voelen, maar als de onrust, het slechte slapen, het vele huilen, misschien zelfs wel het spugen, daardoor komt, dan wordt zij dus enkel slechter van mijn aanpak. Dat is meer wat ik bedoel. Maar het is voor mij zo moeilijk om te bepalen of ik doe wat het beste is voor Vlokje, of wat het beste is voor mij. Omdat het mij misschien gewoon niet lukt om haar los te laten omdat ik zelf het idee niet aan kan van mijn laatste baby die zo snel groter wordt. Als dat het geval is, moet ik heel rap zelf iets gaan doorbreken. Maar omdat het evengoed kan zijn dat ik daarmee iets afpak van Vlokje waar ze juist wel behoefte aan heeft, omdat ze gewoon nog even vast wil klampen aan mij, durf ik die stap niet zomaar te zetten. Want ik weet gewoon even niet (meer) wat het beste is voor haar.

Wat mooi hoe je dat uitleg over je peuter, het klinkt ook zo logisch en goed zoals je het schetst. Mooi om die kant even belicht te krijgen, als tegenhanger van wat de arts zei. Want uiteindelijk geloof ik ook wel dat een kind zelf weet waar het behoefte aan heeft en heel goed zelf kan bepalen wanneer het moe is en honger heeft. Stof om over na te denken, dank je!
  maandag 8 oktober 2018 @ 14:04:23 #91
56471 pinquit
oh my lama!
pi_182390429
Ah op die manier. Sowieso, als het voor jou (nog) niet goed voelt om iets te veranderen in hoe je het doet, dan zou ik er zeker nog mee wachten.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 8 oktober 2018 @ 14:06:53 #92
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_182390461
Ze is pas 4 maanden Schanu! Het is voor haar juist fijn als je inspeelt op wat zij aangeeft. Wegleggen in eigen bed om te slapen kan je ook in kleine stappen proberen aan te wennen maar als ze nu graag bij jullie is, dan is dat toch ook goed.

Ik heb 2 meisjes op verzoek gevoed en laten slapen. Bij de eerste resulteerde dat ik 0 ritme en elke dag maar zien wat ze aangeeft. En nu nog krijgt ze eten wanneer ze honger heeft en niet alleen om 12 uur omdat je dan ‘hoort te lunchen’ oid.
En de tweede zat uit zichzelf al redelijk snel in een voorspelbaarder ritme maar wel eentje waarbij ze al-tijd sliep wanneer wij aan tafel zaten :') We hebben nooit actief geprobeerd om het om te buigen en na een tijdje veranderde het vanzelf weer.
Maar we hebben wel twee blije meisjes die het goed doen en zelf leren aangeven wat ze willen en dat daarnaar geluisterd wordt. Is ook veel waard vind ik.
pi_182391009
Schanu ik zou het op je gevoel blijven doen, wat goed voor jullie samen voelt.

Het is zonde om de kostbare tijd met je mini te verspillen aan hoe anderen denken dat het moet en proberen alles om te buigen. Uiteindelijk komt dat ritme vanzelf.
pi_182392217
Schanu, ik sta achter wat Donna zegt.

Cato drinkt hier ook haar flesjes om de 3u. Soms ietsje later en soms iets eerder. Ze drinkt nog maar flesjes van 150 en die zelfs vaak niet eens leeg. Als ze aangeeft nog honger te hebben na haar fles krijgt ze nog een schepje. Tot een week of 9 sliep ze ook bijna altijd bij mij of mijn man en dan legden we haar in de cosleeper als we zelf ook gingen slapen, net zoals bij jullie dus!

Echter, met het verdwijnen van de krampjes, en toen zij steeds vroeger aan haar nacht slaapje begon, hebben we een avondritueeltje ontwikkelt (douchen/wassen/in bad, pyjama aan, flesje en naar bed, soms met nog een verhaaltje ergens tussendoor). Daar moesten we eerst uiterlijk 20:30 mee klaar zijn omdat ze dan aan haar slaapje begon, inmiddels is dat 19:30 geworden.

Merk je elke avond dat ze zo rond dezelfde tijd in slaap valt? En slaapt ze dan ook langer dan de 3u die ze normaal tussen haar voedingen laat? Dan zou ik persoonlijk daarmee beginnen qua 'ritme'. Gewoon zorgen dat je haar rond die tijd in bed legt en dan maar ervaren wat ze doet. Misschien gaat ze lekker zelf slapen, misschien niet en dan neem je dr weer lekker bij je, want dan heeft ze daar wss het meeste behoefte aan.

Wat je zelf ook zegt, ze zijn zo kort klein en nu geniet je ook niet optimaal met dit soort knagende gevoelens in je achterhoofd.
pi_182393598
Bedankt allemaal voor het lieve meedenken, heel fijn om vergelijkbare verhalen te lezen en dat dat allemaal gewoon is goed gekomen. Dat is waar ik ook op hoop, dat als ik het de tijd geef dat het zich vanzelf oplost en dat Vlokje dan ook zelf in een ritme kan rollen waar zij zich fijn bij voelt zodat we daar dan in kunnen meebewegen. Dan ga ik er ook maar van uit dat haar klachten daar verder niet mee te maken hebben en dat dat echt te maken heeft met krampjes en reflux.

Qua slapen 's avonds, dat wisselt enorm en is eigenlijk vooral afhankelijk van wanneer wij de rust terug hebben (en dreumes dus op bed ligt) en ik met haar op de bank kan gaan zitten. Dan is ze vaak nog wel heel onrustig en huilerig tot hysterisch, tot ze in slaap valt. Dat kan soms 8 uur 's avonds zijn en soms bij wijze van om 22.00 uur 's avonds. Niet echt een peil op te trekken dus. Ik heb al wel vaker gehad dat ze heel diep slaapt en dat ze wakker wordt als wij naar bed gaan en ze dan dus ook nog de laatste avondfles krijgt. Haar eerder proberen op bed te leggen zou ervoor kunnen zorgen dat ze niet meer wakker wordt maar door kan slapen. Dan krijgen we er waarschijnlijk wel weer een vroege nachtfles bij, maar dan komt er in ieder geval in de avonden iets van ritme dus dat zou ik helemaal prima vinden. Bedankt voor de tip Vita, dat ga ik zeker proberen :)
pi_182396766
Schanu, ook hier geen bewust ritme en toch is het erin geslopen. Een voeding tussen 7-8, dan 10-11, dan 13-14, dan 15–16, 17-17.30 en de laatste tussen 19 en 20. Dan zorg ik dat ze een schone luier aanheeft, pyjama en slaapzak aan voor ik haar aanleg en dan drinkt ze zich in slaap. Dan komt ze ‘s nachts soms niet, soms n keer en heel soms twee keer. Allemaal vanzelf gegaan. Eerder sliep ze niet voor 22.30 in bed - paar pogingen gedaan haar dan toch vroeger weg te leggen, nooit gelukt. En toen ging het lampje vanzelf steeds iets vroeger uit.

Spees, je arme Ollie ;( Hopelijk is ie gauw topfit en slaapt hij ook ‘s nachts ietsje meer. Wel super dat broer en zus zo gek op hem zijn en vice versa. Hier is Caesar ook echt het einde voor Phi O+

Jagar, hopelijk gaat het slapen met wat hulp rap beter. Ik kon vannacht niet meer slapen na een voeding om 2.30 en ik ben echt gebroken, terwijl ik al om 21.30 sliep dus al best een ruk had gemaakt. :@

Phi draaide vandaag van rug naar buik *) Meteen de smaak te pakken, want nu blijft ze gaan. Mind you: Caesar deed dat met 9 maanden :+ Eenmaal gedraaid is ze dan maar matig enthousiast, ze kijkt dan zo :{ + :O + }:| En als ik dan niet rap hysterisch blij in haar blikveld kom jubelen om haar wereldprestatie is het brullen. :')
pi_182399884
Schanu, ik denk dat wij hier met 9 maanden pas een beetje een ritme hebben. Die overigens nog steeds weer de deur uit gaat zodra hij niet helemaal fit is (met enige regelmaat :') ). Maar dat is er langzaam in geslopen en hebben wij weinig aan gedaan. Ik snap wel dat je het zoekt in iets wat jij doet (of niet doet), maar het klinkt juist of je haar vooral geborgenheid en nabijheid biedt.
En wat Vita inderdaad zegt, probeer het anders gewoon eens laagdrempelig. Dat werkte bij ons inderdaad ook het beste in de avond. Late avondvoeding hadden we inderdaad nog wel heel lang (en nu nog wel regelmatig).
pi_182400114
Kees doet het weer wat beter. Toch maar weer naar huisarts geweest (de andere fijne) en maar weer even aan de hormoonzalf voor z'n eczeemplekken. Dat werkt wel heel goed, en de nachten zijn weer iets rustiger gelukkig. Hij is nog steeds niet helemaal fit, nog snel moe en nu alweer 3 dagen wat diarree. Maar gaat wel echt beter, dus nog maar even aankijken verder.

En nieuwste updates: omdraaien naar papa of mama als je staat en je dan in de uitgestrekte armen laten vallen O+ En proberen je tong uit te steken, maar dat nog niet helemaal goed snappen. En boeken uit de boekenkast gooien en open en dicht doen: dikke lol O+
pi_182400970
Ik probeer hier zo veel mogelijk dingen iedere dag hetzelfde te doen om er zo een soort van ritme in te krijgen. De laatste avondvoeding altijd in de slaapkamer met alleen een zacht nachtlampje aan. Na de voeding leg ik hem in de cosleeper, zeg iedere avond dezelfde woorden, krijgt altijd een kus en dan ga ik weg. Geen idee of het zin heeft :D

Hier vandaag een verdrietige baby; hij heeft zijn eerste entingen gehad. Met 2 maanden is hij 62cm en 6,1kg. Die lange benen heeft hij niet van mij ;)
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_182405420
Bedenk je ook dat voor een baby een ritme in de eerste instantie draait om volgorde, en niet zozeer gebonden is aan het tijdstip. Zolang je een terugkerend patroon hanteert geef je al ritme mee (bijv. slapen verschonen voeden knuffelen/spelen - repeat).

En echt ritme in het eerste jaar? Haha :’). Zodra je denkt dat je het voor de bakker hebt krijgen ze weer een sprongetje of verandert er weer iets in het aantal voedingen of wakker momentjes en kan je weer een nieuw ritme gaan hanteren ;).
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')