abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 3 oktober 2018 @ 18:05:58 #201
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_182297865
Wat heerlijk die foto's! (Hoi, ik kom weer even om de hoek kijken ;).)

Vandaag was de laatste dag met kraamzorg en ik durf voorzichtig te zeggen dat het beter met me gaat. Ik voed nu 2 dagen met behulp van tepelhoedjes en I. drinkt zowaar míjn melk! Ik blijf het tof vinden :). En hij zit nu bijna op z'n geboortegewicht dus daar zijn we hartstikke blij mee. Hij komt tot nu toe een paar dagen rond 01:00 voor z'n nachtvoeding en meldt zich dan rond 06:00 - 07:00 voor de volgende. Verder slaapt hij overdag veel en maakt de liefste geluidjes. In de namiddag begint hij dan wel flink te huilen. Dan nemen we hem bij ons en wordt hij wel rustig. Op de buik/borst en dan op kusjeshoogte. Heel vervelend O+.

Verder zijn ook wij gisteren voor het eerst met z'n drieën buiten geweest. Wat is dat leuk zeg. En die frisse lucht doet me goed!

Hier zijn boekjes en houten speelgoed wel favoriet wat kraamcadeaus betreft. Daar hebben we maar weinig van. En verder zijn cadeaubonnen van bijvoorbeeld de Prenatal altijd mooi meegenomen.
pi_182298272
O+ voor de foto’s van fleur en reba. Lekker er op uit met jullie babies!

Kraamcadeautjes, ik voel mij echt ondankbaar :@ , maar we krijgen echt veel wat ik niet zo leuk vind, kleertjes die niet mijn smaak zijn of verkeerde seizoen, een hele grote beer (waar moet ik dat laten?) en plastic herrie speelgoed :@
Ik heb een lijstje gemaakt op lijstje.nl, maar vind het ook zowat om mensen die ongevraagd te sturen. Volgende keer gaat die op het geboortekaartje ;) Goede tip Sillie.
Het valt mij dus op dat er weinig gevraagd wordt wat we nodig hebben/wensen. Ik vraag dat dus echt altijd. Vind ik zelf ook veel makkelijker shoppen :)
Tips zijn wat mij betreft ook boekjes, houten speelgoed of gepersonaliseerde dingen (wij kregen een romper met zijn naam en geboortedatum en zelf heb ik een sterrenbeeld poster laten maken voor ons en een vriendin die net bevallen is). Bonnen zijn ook altijd goed. :7

Wolken wat fijn dat julie nachtje weg goed ging.

Beterschap elliebel

Loj wat zielig van de krampjes.

Leuke kip Mini! Ik hou wel van hysterische kleur :P

Nicolas, hoe gaat het nu met Spookje? Jouw dagen klinken ook erg pittig. Fijn als jullie kunnen overleggen toch.
Mijn man is eigenlijk pas net weer aan het werk en doet eigenlijk zo veel als hij kan en alles wat ik vraag *; Heb ook het gevoel dat we echt een team samen zijn O+ Ik voed Draakje en hij mij vaak :D De nachten doe ik automatisch, maar hij doet dan bijvoorbeeld wel een keer een luier of neemt Draakje ‘s ochtends vroeg mee naar beneden zodat ik even kan slapen zonder geluidjes.

Leuk om te lezen over 1e woordjes en babygebarentaal. Dat laatste wil ik ook echt actief gaan doen. Verheug mij er ontzettend op!

O Helsinki wat fijn dat het beter gaat en hij jouw melk drinkt en je al lekker naar buiten bent geweest. Je klinkt erg verliefd O+ En je nachten klinken ook heel goed. Kan Draakje nog wat van leren O-)

In het ziekenhuis ben ik doorgelicht voor mijn hoofdpijn en het is “gewoon” migraine. Nu medicatie voorgeschreven gekregen mocht ik weer een aanval krijgen, maar de afgelopen 2 dagen gaat het goed *O* De wereld en mijn baby zijn dan toch echt weer een stuk leuker! En dan nog dit heerlijke weer erbij, echt boffen!
Draakje is al ruim een kilo boven zijn geboortegewicht en begint echt een buikje te krijgen, verder nog een mager ventje, wel een onderkin :D Spekjes O+ ik hou ervan! Ook niet gek, want hij drinkt om de 2 uur de afgelopen dagen. Gister 19x uit een borst gedronken :o Nu ben ik het maar toch iets aan het rekken, door buiten te lopen, want het werd mij iets te gek. #melkfabriek

Net de babybox bij de Etos gehaald, maar daar zit ook echt niks boeiends in :{

[ Bericht 2% gewijzigd door Fuchsia_roze op 03-10-2018 18:37:23 ]
pi_182298651
Fijn dat het met jullie twee beter gaat Fuchsia en Helsinki! *O* Fijn dat jullie baby’s groeien! :)

Rena! O+

Mini die kip :D

Ja gepersonaliseerde cadeau’s zijn ook heel leuk! Ik heb mezelf een geboorteposter cadeau gegeven van de sterrenhemel op exacte plaats/datum/tijd van mijn bevalling met bijbehorende sterrenbeelden. Zoiets zou ik ook leuk vinden om te krijgen :Y
pi_182298692
Klinkt als een duidelijke stijgende lijn Helsinki, fijn! *O*

Mini, nooit te vroeg voor psychedelica toch? *)

Fijn dat het beter gaat Fuchsia!
pi_182301245
Goed om van je te horen Helsinki :) je klinkt heerlijk verliefd O+
pi_182303909
@Fuchsia_roze:
Het gaat op en af. Dinsdag (Oja, gisteren) werd ze om 09:00 wakker en wilde ze niet meer slapen. Pas om 23:45 sliep ze weer.. Bijna 14 uur wakker geweest.. Af en toe de ogen dicht op ons, maar eigenlijk niet langer dan 10 minuten.

Vandaag ging daarentegen wel weer redelijk. 23:45-05:00 / 06:30 - 07:15 / 08:30 - 09:15 / 10:15 - 16:00 / 17:45 - 18:45 / ..

Maar ze heeft soms gewoon vooral heel heel veel last van krampjes, doe je weinig aan geloof ik, beetje lief voor elkaar zijn.

Deze week de vaccinaties. :( Ben wel benieuwd hoeveel ze gegroeid is!
pi_182303945
Gebruiken hier trouwens de 'baby daybook' app. Best overzichtelijk om bij te houden hoe of wat qua voeding/luiers/slaap/e.d.
pi_182303959
Hopelijk ben je snel van je hoofdpijn af Fuchsia.

Wat doen jullie allemaal met die xxl hydrofiele doeken? Ik heb ze namelijk ook in overvloed gekocht omdat ik las dat ze zo handig waren maar ze liggen werkeloos in de kast. De maat kleiner gebruik ik wel en nog 1 maat kleiner gebruik ik helemaal veel maar die xxl vind ik te groot voor de dingen waar ik een hydrofiele doek voor gebruik.
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
  woensdag 3 oktober 2018 @ 21:53:20 #209
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_182304089
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 21:50 schreef Wolken het volgende:
Hopelijk ben je snel van je hoofdpijn af Fuchsia.

Wat doen jullie allemaal met die xxl hydrofiele doeken? Ik heb ze namelijk ook in overvloed gekocht omdat ik las dat ze zo handig waren maar ze liggen werkeloos in de kast. De maat kleiner gebruik ik wel en nog 1 maat kleiner gebruik ik helemaal veel maar die xxl vind ik te groot voor de dingen waar ik een hydrofiele doek voor gebruik.
in de box, op ons bed als baby tussen ons in ligt, als picknickkleedje, de hele zomer als zonwering op de kinderwagen. Over de maxicosi als zonwering in auto. Gebruik ze elke dag.
pi_182304125
Vertraagde BFD. :@

Foto van hoe ze vanmiddag na lang huilen zowaar even bij mij in slaap viel.
(Nog nooit haar zo in slaap gehad! Vindt ze normaal niets zo..)

De andere gewoon leuke foto eergisteren. O-)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_182304270
+1 op aventura, ideaal die xxl dingen. Wij gebruiken hem ook als kinderwagen 'dekentje' en as we speak ligt Juul bovenop me te slapen met een xxl hydrofiel over haar heen.
pi_182304672
Ik gebruik de hydrofielen ook weinig. Ze drogen wel goed, gebruik ze ook weleens om dingen schoon of droog te maken, zijn goede poetsdoeken :P.

Fijne kraamcadeaus zijn voor mij de nuttige dingen, bijv. XL badcape (peuter past er nog in O+). Dat pakketje met dentinox ed vond ik trouwens ook een supergoed idee!

Hier vragen mensen wel wat we willen hebben dus ik heb echt even hard moeten nadenken (want 2e dochter dus we hebben al zoveel..). Ik heb nog (lodger) slofjes op de wishlist staan voor de winter, en producten van Naif, een echo bewaarboekje oid en een nieuw huisnr bordje met een extra naam erop ;) (cheapo plexiglas variant that is).

Zelf heb ik weleens een koffertje gegeven waarop het ontwerp van geboortekaartje nagemaakt was met naam vh kindje erop. Kunnen ze als logeerkoffertje gebruiken of om waardevolle dingetjes in te bewaren voor later en/of als deco op de babykamer. Viel volgens mij goed in de smaak.
pi_182305181
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 21:50 schreef Wolken het volgende:
Hopelijk ben je snel van je hoofdpijn af Fuchsia.

Wat doen jullie allemaal met die xxl hydrofiele doeken? Ik heb ze namelijk ook in overvloed gekocht omdat ik las dat ze zo handig waren maar ze liggen werkeloos in de kast. De maat kleiner gebruik ik wel en nog 1 maat kleiner gebruik ik helemaal veel maar die xxl vind ik te groot voor de dingen waar ik een hydrofiele doek voor gebruik.
in het begin in de box, dat werkt nu met tijgeren niet meer maar als dekentje nog steeds handig.
in bed onder het hoofdje, daar had ik eerst de kleine in een driehoek gevouwen maar daarvoor is L nu te bewegelijk.

er zit er ook altijd een in de luiertas (die we alleen meenemen als we een hele dag weg gaan) voor vanalles en nog wat. op een tapijt/vloerkleed/gras om op te liggen. als dekentje. onder het verschoonmatje zodat het wat zachter is. om ergens afgeschermd te voeden al pak ik daarvoor liever een kleine hydrofiel.
niet als zonwering gebruikt want dat werd te warm maar daar zal je met deze temperaturen geen last van hebben.

en waarvoor ik ze al jaren in huis heb: om mijn haar in te wikkelen na het douchen :+
  woensdag 3 oktober 2018 @ 22:27:15 #214
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_182305216
Ik geef eigenlijk altijd boekjes op kraambezoek.
Helaas zelf ook veel knuffels gekregen. Valt me op dat dat vaak van mensen komt die geen kinderen hebben. Sommigen informeerden wat ik wou en ik wist echt wel dingen hoor - zoals een Oball (verantwoord speeltje). Die zou ik zelf ook nog wel geven.
pi_182305684
Weet je wat ik ook leuk vond om te krijgen...
Een zwembroekje (en nu dan een zwempakje). Echt zoiets wat ik nog nooit had gekocht of aan had gedacht.

Klinkt zwaar NJ.. :* en wat heeft ze veel haar O+

Fijn dat ze je even hebben doorgelicht Fuchsia! Sterkte met de hoofdpijn! En heerlijk spekkies O+ Ik moet trouwens regelmatig even tijd rekken, ik red het niet met drie kinderen anders :@ koken en naar school brengen moeten gewoon echt worden gedaan..

Ojee.. zieke (heel erg) bijna kleuter. En ik ben bang dat hij de zeer besmettelijke buikgriep heeft die hier in de omgeving heerst..
Iemand nog tips hoe ik ervoor kan zorgen dat Li het niet krijgt? Ik hoop maar dat mijn borstvoeding en desinfecterend middel genoeg is. Want als Li dat krijgt wordt het sowieso wat nachtjes ziekenhuis :’( #bangeloj

[ Bericht 10% gewijzigd door Loj op 03-10-2018 23:43:30 (Ojee... een uur later) ]
pi_182307194
Lastig Loj.. Ik denk dat je er al alles aan doet om het te voorkomen. Waarom wordt het sowieso een paar nachtjes ziekenhuis als Li het krijgt?

Jip had er laatst last van, maar gelukkig was hij er maar 2 dagen echt ziek van en verder best okay. Alleen de diarree heeft wel een tijdje aangehouden (brrr die luiers :X ). Ik heb hem toen wel echt elke 2 uur aangelegd zodat hij voldoende vocht binnen zou krijgen. Hopelijk ontspringt Li de dans :*
  donderdag 4 oktober 2018 @ 08:07:41 #217
342817 Miss_Congeniality
Armed and Fabulous
pi_182310157
Baby’s en buikgriep moet echt verboden worden...

Qua kraamcadeaus was ik bij de eerste heel blij met een nachtlampje op batterijen. Dat gaf heel zacht licht, precies genoeg voor een nachtvoeding maar zonder baby te wakker te krijgen. En later voor de late avondvoeding hebben we hem ook veel gebruikt in de winter, dan werd ze al lekker soezerig tijdens het drinken zonder dat er teveel licht was.

En een Luieretui was een heel leuk cadeau, die gebruiken we voor peuter nu nog. Luiertaart was heel leuk, die zat vol met sokjes en die heeft peuter gedragen en baby nu weer.
En een pakketje met paracetamol etc was heel handig geweest, dat had ik dus niet in huis toen ik het de eerste keer nodig had...
pi_182310164
Xl hydrofiele doeken gebruik ik echt te weinig als ik het zo lees :')

En Loj ik hoop echt dat Li geen last krijgt van de buikgriep! :*

Hier ging het niet zo lekker vannacht. Vlokje was de hele avond huilerig en wilde ook s avonds niet in de wieg. Ze heeft de halve nacht op mij geslapen en toen ik haar weg legde omdat mijn lijf het niet meer trok, ben ik de rest van de nacht bezig geweest om haar rustig te houden. Nachtvoedingen ook voor mijn rekening genomen, whats new.
Maar vanmorgen was het vrouwlief die natuurlijk weer mopperde dat ze een zware dag zou krijgen. Waarop ik aangaf ik ook, met 2 half zieke kindjes thuis, ik zelf niet fit en een nacht geen slaap. Daarop terug kreeg ik weer de troefkaart "maar jij hebt weekend". En toen dreumes vervolgens huilend wakker werd is vrouwlief uiteindelijk het bed uitgestampt, heeft met deuren gegooid en tegen muren geslagen. Bij terugkomst boven dreumes nog een kus gegeven en mij en Vlokje niet eens een blik waardig gekeurd. En nu wacht ze beneden tot ze naar het werk kan en wacht ik boven tot ze weg is en ik met de kinderen naar beneden kan.. Ik heb niet het gevoel dat ik het ooit goed kan doen. Ik neem de nachten voor rekening maar hoor Alleen maar dat vrouwlief dan ook wakker is. Ik doe het huishouden volledig in mijn eentje maar hoor dan dat ik dat niet allemaal vandaag hoef te doen (met andere woorden, zeur niet zo). Ik verzorg de kinderen grotendeels maar hoor dan dat ik s middags kan slapen want ik ben vrij. HOE DAN?! Als ik haar herinner aan hoe zwaar zij het heeft op de dagen dat ze thuis is met de kinderen, dat ik dan toch ook niet zeg dat ze zich niet aan moet stellen want ze heeft weekend, zegt ze dat zij nooit weekend heeft wantde dagen dat ze vrij is zijn niet aaneengesloten. En dat de kinderen bij mij wel rustig zijn en niet vervelend. Hoe KOMT ze erop?

Dus ik ben boos, en verdrietig, en ik voel me een waardeloos mens als ik kennelijk zo egocentrisch ben om lekker weekend te vieren terwijl ik vrouwlief laat werken ;( :{
pi_182310923
Jeetje, Schanu, ik ken je vrouw niet en jullie situatie ook niet, maar puur op basis van je verhalen vind ik het wel erg rot klinken allemaal -O- Kun je daar niet eens een keer goed met haar over praten? Dit slaat echt nergens op, ze lijkt wel een klein kind/opstandige puber. Dit is voor jou toch ook niet vol te houden?
Als mijn man zich zo zou gedragen zouden we doorlopend slaande ruzie hebben (en als het me te lang zou duren, zou ik heel serieus gaan nadenken over de vraag of ik op die manier kinderen wil opvoeden met iemand. Daarmee wil ik niets suggeren over jouw relatie trouwens, maar ik zeg het om aan te geven hoe naar ik de situatie bij jullie vind klinken op basis van jouw verhalen.)

Leuke foto’s, NJ!

Loj, sterkte met de zieke, hopelijk wordt het geen griepestafette bij jullie thuis :{

Phi sliep 20-23-7.30 ^O^ Die voeding om 23 was wel atypisch, maar prima als ze dan verder zo doortukt, uiteraard.

Ze lijkt vooralsnog geen last te hebben van de vaccinaties, dus dat is fijn :)
pi_182310937
Edit/quote-faal :')
pi_182311119
Jeetje Schanu, dat klinkt niet echt gezellig. Kunnen jullie op rustigere momenten wel goed met elkaar praten? Of misschien een keer met iemand erbij, om ervoor te zorgen dat je een keer goed met haar kan praten? Wat vervelend voor je zeg :*

Jentin, *O* voor de goede nacht! Wij doen met je mee, voedingen om 23.30, en toen pas weer om 06.30!

Loj, beterschap! Ben ook wel benieuwd waarom het een bezoekje ziekenhuis wordt als Li het krijgt.

XL hydrofiele, ik gebruik ze als handdoek voor de kinderen. Zeker voor baby's vind ik het handig, ik knoop zo'n ding om mijn nek en kan Amber daarmee afdrogen.

Ik werd vandaag toegezongen door mijn peuter voor mijn verjaardag O+ De kinderen zijn vandaag op de opvang en ik werk een half dagje, ga vanmiddag met mijn man lunchen. als hij nog wil, ik was een beetje boos geworden op hem omdat ik me moest haasten om de kinderen naar de opvang te brengen.
pi_182311488
quote:
7s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 17:02 schreef rena het volgende:
C lijkt zich aardig energiek te voelen, ze heeft wel vuurrode wangen al de hele dag, we zijn net met grote zus naar de speeltuin geweest en ze heeft ook lekker geschommeld wat tot hilarische gezichtsuitdrukkingen leidde;
[ afbeelding ]
:D O+
:D O+
Günther wil graag weten waar die fenomenale broek vandaan komt!
(Als in, hij sloeg met een banaanplakhandje op de foto op mijn telefoon en declameerde "DA!" 8-) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_182311539
@ Wolken, het is de Djeco houten trek-kip 'Polka' - bij verschillende webshops te vinden. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_182311582
quote:
1s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 18:27 schreef Fuchsia_roze het volgende:
Ook niet gek, want hij drinkt om de 2 uur de afgelopen dagen. Gister 19x uit een borst gedronken :o
Ha, je maakt gewoon zoete slagroom aan, jij! *O*

Luna, jij snapt het! *)

quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 21:54 schreef NicolasJoy het volgende:
Vertraagde BFD. :@

Foto van hoe ze vanmiddag na lang huilen zowaar even bij mij in slaap viel.
(Nog nooit haar zo in slaap gehad! Vindt ze normaal niets zo..)

De andere gewoon leuke foto eergisteren. O-)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ooh, die eerste foto! Ik smelt ervan! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_182311657
Dank voor de tips voor XL hydrofielen. Die liggen hier ook nog onaangeroerd in de kast. Gewone hydrofielen gebruiken we over aankleedkussen, in bed en om af te drogen. Verder gebruik ik veel spuugdoekjes voor kwijl/mondje terug/tepel droog deppen/moedermelk wat overal heen loopt :') e.d. Vind ik net wat handzamer.

NJ wat een leuke foto’s. Bizar dat Spookje zolang wakker kan blijven, maar fijn dat er ook goede dagen tussen zitten. Hopelijk komen die steeds meer

O no Loj, wat vervelend voor bijna kleuter -O- Beterschap. Ik hoop dat het Li en de rest van je gezin overslaat. Ik ben ook nieuwsgierig waarom het voor Li automatisch een ziekenhuisbezoek zal zijn?

Jemig Schanu, wat vervelend dat het zo gaat tussen jullie. Geen leuk begin van je dag zo, al helemaal niet nadat je een nacht niet geslapen heb. Lijkt mij verstandig om op een ander moment met elkaar te praten, met eventueel iemand erbij. Zolang zij slachtoffer blijft die het altijd zwaar heeft en jij niet, is het voor jou geen doen en je ontziet haar al in zoveel (op basis van wat je schrijft). Sterkte :*

Dat klinkt als een goede nacht Jentin! *O* En fijn dat ze niet reageert op de vaccinatie tot nu toe!

Draakje sliep voor 00.30, 1.15-4.00, tussen 5.00-7.00 alleen op mij en zo gauw ik hem weg wilde leggen was hij wakker :{w en 7.45-nu. (Draakje ligt nu op mijn man, zo schattig O+ *; ) Ik heb zo’n 5 uurtjes geslapen, dus eigenlijk wel prima. Waar je tegenwoordig toch genoegen mee neemt :')

Gefeliciteerd OT *O* Je man wil vast nog wel lunchen, veel plezier en eet smakelijk alvast :Y)

[ Bericht 2% gewijzigd door Fuchsia_roze op 04-10-2018 10:56:40 ]
pi_182311714
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 09:24 schreef Jentin het volgende:
Als mijn man zich zo zou gedragen zouden we doorlopend slaande ruzie hebben
Helemaal dit. Ik zou het absoluut niet van mijn partner accepteren. Nog geen seconde.

Schanu, je hebt dat vast al heel vaak gehoord als reactie, en je zult je eigen redenen wel hebben om je lief geen enorme schop onder haar hol te geven en te stoppen met jezelf wegcijferen. Dus maar gewoon sterkte en een knuffel!
Let me see you stripped down to the bone
pi_182311741
Gefeliciteerd Olivia! *O* En hoop dat het goedkomt met de lunch :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_182311775
Bedankt jullie :*

Net even gepolst, man vind me nog lief en gaat graag mee :D
pi_182311784
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 10:32 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Bedankt jullie :*

Net even gepolst, man vind me nog lief en gaat graag mee :D
Hehe, mooi zo!
Let me see you stripped down to the bone
pi_182311961
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 10:32 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Bedankt jullie :*

Net even gepolst, man vind me nog lief en gaat graag mee :D
Gefeliciteerd met je verjaardag!

Ik hoop dat de duutser me ook nog lief vindt. Vanmorgen ruzie nadat ik vroeg waarom hij in 40 minuten niet meer voor elkaar had gekregen dan zich douchen, baby een schone luier geven en twee bordjes uit de vaatwasser pakken. Was misschien ook niet het aller subtielst van mij.

Vanavond kennismakingsgesprek met een slaap coach.
pi_182312055
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 10:44 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Ik hoop dat de duutser me ook nog lief vindt. Vanmorgen ruzie nadat ik vroeg waarom hij in 40 minuten niet meer voor elkaar had gekregen dan zich douchen, baby een schone luier geven en twee bordjes uit de vaatwasser pakken. Was misschien ook niet het aller subtielst van mij.

Poeh, als ik of mijn lief dat in veertig minuten voor elkaar krijgen vinden we dat aardig productief*. :@

Succes vanavond! :*

* Disclaimer: allebei AD(H)D hier :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_182312085
Gefeliciteerd Olivia! Fijn dat je man nog mee wilde ;)

En thanks voor de reacties op zieke Kees. Het was ook zo'n zielig hoopje toen ik 'm ging halen, heb thuis maar even meegehuild met hem ;( Na een paracetamol en 2,5 uur slapen was hij er weer redelijk. Nacht was okay met 2x voeden en een x aantal keer speen terugstoppen. Vanochtend toch maar naar kdv gedaan, maar wel geregeld dat ik thuis werk zodat ik 'm snel op kan halen.

Schanu, bedankt ook voor jouw bericht. Jullie hebben ook wat moeten doorstaan! En ik leer wel langzaam om wat doortastende te zijn als het om artsen en wisselend beleid gaat, of het niet gehoord voelen. Maar fijn dat je het aangeeft, ik geloof ook wel dat je moeder gevoel echt heel belangrijk is en als ik niet pluis gevoel blijf houden gaan we weer terug. (Ben ook niet helemaal happy met onze huisarts, in de praktijk nog een andere die ik wel heel prettig vind, even kijken of we die voor vast kunnen krijgen). En sterkte thuis! Ik sluit me aan bij de anderen. Ga praten op een rustig moment, en maak een betere verdeling, dit klinkt niet ok zo.

Wolken, jij vroeg naar een allergie. Heb ik ook wel eens aan gedacht, maar zie verder ook niet echt 'bewijzen' daarvoor. Fijn dat het zo goed met jouw kleintje! Je was alweer aan het werk las ik, trek je dat wel een beetje?

Ga ik nu weer hard verder werken :)
pi_182312191
Elliebel, wat een sneupie! Hoop dat het op de opvang goed gaat, maar fijn dat je lekker in de buurt bent voor als het niet gaat.

En wederom dank voor de felicitaties *O*

Jagär, oei, zoiets denk ik ook weleens, moet ik eerlijk bekennen. Het is echt niet dat man zit te niksen of zo, maar ik doe dingen gewoon veel efficiënter *) Maar ik kan me voorstellen dat zo'n opmerking verkeerd viel. Ben heel benieuwd naar de slaap coach, heb je enig idee hoe zo'n traject eruit zou kunnen zien?
pi_182312276
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 10:49 schreef minilot het volgende:

[..]

Poeh, als ik of mijn lief dat in veertig minuten voor elkaar krijgen vinden we dat aardig productief*. :@

Succes vanavond! :*

* Disclaimer: allebei AD(H)D hier :)
Uit interesse: hoe merk je jullie beide AD(H)D in jullie omgang met O en rol als ouders? :)
pi_182312343
En Schanu: :*
Wat een rotsituatie en in bepaalde mate wel herkenbaar. Goed is het niet en hoop dat jullie toch een weg erin kunnen vinden. Al kost het misschien heel veel tijd en energie.

En verder: hier een zieke baby. Snotterig en chagrijnig. Echt heel saai eigenlijk. -O-
pi_182312391
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:04 schreef vencodark het volgende:

[..]

Uit interesse: hoe merk je jullie beide AD(H)D in jullie omgang met O en rol als ouders? :)
Vrolijke chaos. *) Per ongeluk pas avondeten om 21:20. Lief dat met Günther bij zijn ouders op bezoek gaat en vergeet om (gekolfde) melk mee te nemen en dus weer voortijdig weg moet. Op zondag en half uur in de auto naar de dichtstbijzijnde stad omdat de luiers op bleken te zijn. Vergeten dat ons kind groeit en na omslag van een zomer met alleen rompers aan naar koud weer, ineens niks met lange mouwen hebben waar -ie in past. Twee dagen moeten zoeken naar identiteitskaart van koter. Steevast groeiboekje óf badcape óf luier vergeten bij bezoek aan consultatiebureau. Etcetera, etcetera. Maar alles is gewoonlijk vlot op te lossen en we leven nog! :)
En er staat een ongebreidelde hoop enthousiasme en energie tegenover :s)
Let me see you stripped down to the bone
pi_182312434
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:12 schreef minilot het volgende:

[..]

Vrolijke chaos. *) Per ongeluk pas avondeten om 21:20. Lief dat met Günther bij zijn ouders op bezoek gaat en vergeet om (gekolfde) melk mee te nemen en dus weer voortijdig weg moet. Op zondag en half uur in de auto naar de dichtstbijzijnde stad omdat de luiers op bleken te zijn. Vergeten dat ons kind groeit en na omslag van een zomer met alleen rompers aan naar koud weer, ineens niks met lange mouwen hebben waar -ie in past. Twee dagen moeten zoeken naar identiteitskaart van koter. Steevast groeiboekje óf badcape óf luier vergeten bij bezoek aan consultatiebureau. Etcetera, etcetera. Maar alles is gewoonlijk vlot op te lossen en we leven nog! :)
:D
Maar jullie zijn al 100 jaar samen dus wel wat met elkaar gewend.
Brengt het niet soms irritatie naar elkaar? Zo van: hoe kan je zoiets belangrijks vergeten?
Jullie matchen misschien daarom ook goed omdat je dezelfde valkuilen hebt, of zie ik dat verkeerd?
pi_182312468
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:15 schreef vencodark het volgende:

[..]

Brengt het niet soms irritatie naar elkaar? Zo van: hoe kan je zoiets belangrijks vergeten?
Nee, zulke dingen zeggen we echt nooit tegen elkaar. Iets vergeten of kwijt of inefficiënte planning, dat kunnen we elkaar niet kwalijk nemen. Altijd onderling begrip & relativeren :Y We ergeren ons sowieso niet zo snel ^O^

En jep, bijna twintig jaar samen nu :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_182312589
Het wordt je vast vergeven OIT. Je bent tenslotte jarig. ;) Gefeliciteerd! :*

Heel fijn Jentin dat je meisje geen last heeft gekregen van de prikjes.

Schanu ik schrik een beetje van wat ik lees.
Met deuren gooien en tegen de muren slaan, wat voor beeld geeft ze daarmee wel niet af aan Jewel?
Wordt het niet eens tijd voor relatietherapie voor jullie? :o Deze problemen gaan zich echt niet vanzelf oplossen.
Daarnaast zou het misschien helpen als jullie apart gaan slapen. Jij met Vlokje en je vrouw ergens waar ze geen last van jullie heeft. Zij kan toch niet helpen ’s nachts met Vlokje. En als het haar zo opbreekt, dan is het voor haar ook beter. Dan kan zij eventueel de nachtelijke zorg voor Jewel op zich nemen?
Ik vind het zo rot voor je. Ik zou willen dat ik iets voor je zou kunnen doen. :*

Beterschap Loj voor je kleuter, hopelijk niet meer in de ziekenboeg. :*

Mijn XXL-hydrofiel ligt netjes in de kast te wachten tot ik weet wat ik ermee doen moet. Tot dusver nog steeds geen inspiratie.

Wat een dotje NJ. O+
Ik vind het trouwens niet gek dat je vrouw de nachtdiensten doet als jij om zes uur op moet. Je zou haar eens kunnen ontzien door in je weekend (een deel van) de nachtdienst te nemen. Mijn man stoor ik ook niet ’s nachts. Ik vind het namelijk belangrijk dat hij ’s ochtends veilig naar zijn werk kan rijden. Als hij doodmoe in de auto moet maak ik me toch zorgen.

Wat fijn Fuchsia dat je je weer wat beter voelt en dat je weet waar je last van had. Je klinkt weer heerlijk verliefd. O+

Helsinki voor jou vind ik het helemaal fijn dat het weer beter gaat. Je baby je eigen melk laten drinken is echt bijzonder he. Tegenwoordig sta ik er nooit meer zo bij stil, maar het is wel speciaal. O+

Ellie ik snap goed dat jullie ook wat zelfmedelijden hebben. Een niet fit kindje is ook zwaar voor jullie.

Mini mijn man denkt dat hij zelf misschien ook wel ADHD heeft. Hij had beslist het stempel mogen krijgen van zijn psychiater, als hij daar behoefte aan had. En wat je noemt klinkt ook wel heel herkenbaar voor hem. Ik merk wel dat ik daar maar weinig begrip voor kan opbrengen, omdat ik het niet echt ken. Misschien scheelt het wel dat jullie het allebei hebben, dan weet je in ieder geval waar je mee te maken hebt.

We begonnen de gebaren met eten, drinken, slapen, auto, vogel, hond, kat en boom. Daarna voegden we melk toe om het onderscheid te kunnen maken. Daarna kwam er nog licht aan/licht uit bij, omdat het zo’n leuk spelletje is. :D
Ondertussen elf gebaren dus. Van kat weet ik dat hij het begrijpt want die zoekt hij als ik ernaar vraag. Licht aan/uit zie ik duidelijk herkenning als ik het noem.

Ik zie nog geen pogingen om terug te gebaren en van zwaaien is ook nog geen sprake. Hij vindt het wel lollig. Zijn aandacht wil ik ook niet steeds vragen, hij mist daardoor ook nogal eens een gebaar. Sommige gebaren zijn ook een beetje nutteloos, zoals melk/slapen, want dat doen we in het donker.
Mijn man doet het ook mee trouwens.

“Mama” en “papa” horen we ook wel duidelijk, maar nooit in de juiste context. Meer tussen alle “dada” en “tata” door. Ik vind het nog niet tellen. :P
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  donderdag 4 oktober 2018 @ 11:26:15 #240
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182312592
Lijkt me wel fijn als je daarin een beetje hetzelfde bent.
Mijn vriend is ook chaotisch & ik alles behalve. om 21.20 eten klinkt voor mij ook als de hel :') /overdrijf

Wat dus betekend dat ik alles wil regelen en doen hier :D weet ik zeker dat het op rolletjes loopt.
Ik smeer bijvoorbeeld ook heel lief zijn broodjes s'avonds, want 99,9% dat hij dat vergeet.
En soms plak ik ergens een post it op ofzo :7
  Moderator donderdag 4 oktober 2018 @ 11:29:52 #241
382129 crew  Donna
pi_182312639
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:26 schreef SacreCoeur het volgende:
Lijkt me wel fijn als je daarin een beetje hetzelfde bent.
Mijn vriend is ook chaotisch & ik alles behalve. om 21.20 eten klinkt voor mij ook als de hel :') /overdrijf

Wat dus betekend dat ik alles wil regelen en doen hier :D weet ik zeker dat het op rolletjes loopt.
Ik smeer bijvoorbeeld ook heel lief zijn broodjes s'avonds, want 99,9% dat hij dat vergeet.
En soms plak ik ergens een post it op ofzo :7
Haha, wel herkenbaar. Ik ben ook de regelneef bij ons thuis. Maar zo loopt alles wel op rolletjes.

Toevallig gisteren 2 mensen die vroegen of ik misschien een huishoudster had, want 4 dagen werken en een baby, dan had ik daar vast geen tijd voor. :P
pi_182312655
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:26 schreef SacreCoeur het volgende:
Lijkt me wel fijn als je daarin een beetje hetzelfde bent.
Mijn vriend is ook chaotisch & ik alles behalve. om 21.20 eten klinkt voor mij ook als de hel :') /overdrijf

Wat dus betekend dat ik alles wil regelen en doen hier :D weet ik zeker dat het op rolletjes loopt.
Ik smeer bijvoorbeeld ook heel lief zijn broodjes s'avonds, want 99,9% dat hij dat vergeet.
En soms plak ik ergens een post it op ofzo :7
Als de duutser de ochtend op zich neemt wil ik hem vanuit bed nog wel eens een Whatsapp sturen met "brooddoos peuter in koelkast" oud. Eigenlijk een vreselijke gewoonte. Soms herken ik in mezelf ook de dingen die m'n moeder vroeger deed, en die ik zo stom vond...
  donderdag 4 oktober 2018 @ 11:32:08 #243
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182312662
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:29 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Haha, wel herkenbaar. Ik ben ook de regelneef bij ons thuis. Maar zo loopt alles wel op rolletjes.

Toevallig gisteren 2 mensen die vroegen of ik misschien een huishoudster had, want 4 dagen werken en een baby, dan had ik daar vast geen tijd voor. :P
:D Eigenlijk best wel een compliment toch?

Maar ik regel sowieso graag :7 dus geen probleem.
  Moderator donderdag 4 oktober 2018 @ 11:33:21 #244
382129 crew  Donna
pi_182312677
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:32 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

:D Eigenlijk best wel een compliment toch?

Maar ik regel sowieso graag :7 dus geen probleem.
Ja vond ik ook wel eigenlijk. Al doet die ene vrouw helemaal niks thuis (haar man doet alles), dus die ziet het gewoonweg al niet zitten om het huishouden te doen :P.

Ik regel ook graag. :Y :Y
  donderdag 4 oktober 2018 @ 11:34:55 #245
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182312698
Vorige keer was het mooi... toen had hij zijn eigen sleutels mee & die van mij :') ga dan maar eens oplossen hoe je de hond uit moet laten.
pi_182312723
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:31 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Als de duutser de ochtend op zich neemt wil ik hem vanuit bed nog wel eens een Whatsapp sturen met "brooddoos peuter in koelkast" oud. Eigenlijk een vreselijke gewoonte.
Waarom vreselijk? Handig toch, even een herinnering? Ik zou het waarderen, ware ik jouw Duutser :*
Let me see you stripped down to the bone
pi_182312756
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:36 schreef minilot het volgende:

[..]

Waarom vreselijk? Handig toch, even een herinnering? Ik zou het waarderen, ware ik jouw Duutser :*
Aan de ene kant wel, aan de andere kant zit er natuurlijk een gedachte achter dat hij het zonder mijn hulp niet kan. Ik weet dat hij het wel kan, maar ook dat het makkelijker is als ik toch even help...
  donderdag 4 oktober 2018 @ 11:43:42 #248
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182312850
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:38 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Aan de ene kant wel, aan de andere kant zit er natuurlijk een gedachte achter dat hij het zonder mijn hulp niet kan. Ik weet dat hij het wel kan, maar ook dat het makkelijker is als ik toch even help...
Nee joh, het is juist lief.
En misschien denkt hij daar ook wel zo over.

Ik smeer ook broodjes uit liefde, ik voel er niets van als hij verhongerd. :P
pi_182313123
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:38 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Aan de ene kant wel, aan de andere kant zit er natuurlijk een gedachte achter dat hij het zonder mijn hulp niet kan. Ik weet dat hij het wel kan, maar ook dat het makkelijker is als ik toch even help...
Dit herken ik ook wel echt. Vriend is ook stuk minder gestructureerd dan ik. Ik heb ook goed in m'n hoofd wat er moet gebeuren en denk wat verder vooruit. Dus ben ook geneigd te 'helpen' door meer of minder subtiele hints te geven. Waardeert vriend maar matig :') En ik weet eigenlijk ook wel dat hij wel dingen vergeet, maar het dan heus wel oplost en het dan ook wel helpt in het de volgende keer minder snel vergeten. En alle vertrouwen dat hij Kees niet kapot maakt, dus probeer ook wel vaak m'n klep te houden tegenwoordig :X
  Moderator donderdag 4 oktober 2018 @ 12:19:44 #250
382129 crew  Donna
pi_182313382
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 12:00 schreef elliebell het volgende:

[..]

Dit herken ik ook wel echt. Vriend is ook stuk minder gestructureerd dan ik. Ik heb ook goed in m'n hoofd wat er moet gebeuren en denk wat verder vooruit. Dus ben ook geneigd te 'helpen' door meer of minder subtiele hints te geven. Waardeert vriend maar matig :') En ik weet eigenlijk ook wel dat hij wel dingen vergeet, maar het dan heus wel oplost en het dan ook wel helpt in het de volgende keer minder snel vergeten. En alle vertrouwen dat hij Kees niet kapot maakt, dus probeer ook wel vaak m'n klep te houden tegenwoordig :X
Helemaal herkenbaar. Ik probeer me meer in te houden en dan gaat het ook goed. :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')