abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator donderdag 4 oktober 2018 @ 16:34:04 #276
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182317919
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 16:18 schreef NicolasJoy het volgende:

[..]

Ik zou je zorgen en gedachten gewoon goed delen met het ziekenhuis.. Voors en tegens afwegen. Rationeel beslissen, hoe moeilijk ook.

Lijkt me heel erg naar en kut qua gedachte om hier mee bezig te moeten zijn met zo'n kleintje..
Dat zal ik ook zeker doen. Ja, mijn vrouw heeft het er moeilijker mee dan ik. Maar dat komt door die moeder-kind band, dat zal ik nooit kunnen begrijpen want ik heb onze dochter niet in me gedragen, maar zij vind het erg lastig.

Ik ben wat rationeler, maar leuk vind ik het zeer zeker niet. Van de andere kant is dit geen operatie die nooit wordt utigevoerd. Sterker nog, dit is, zo verzekerde de kinderarts me, zowat lopende band-werk. Nu zal dat niet letterlijk zijn, maar als ik wat op internet zoek is er heel veel te vinden aan mensen die dit ook hebben gehad met hun kinderen, dus heel zeldzaam is een liesbreukje ook weer niet.

Wij moeten daar dus heen, en ik vermoed dat op de dag van de operatie ik haar in de pre-operatieruimte draag en erbij ben als ze haar narcose krijgt. Mijn vrouw roept wel dat ze dat per sé wil doen, maar ik denk dat op het moment zelf, dat ze gaat vragen of ik dat wil doen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182319275
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 15:22 schreef CoolGuy het volgende:
Oke, de echo is gedaan bij ons dochtertje, en zojuist heeft de kinderarts gebeld dat het inderdaad een liesbreuk is, waarbij een eierstokje zich af en toe in het breukje beweegt, dus niet een stukje darm.

Dat moet geopereerd worden, maar ze is pas 11 weken. Ik zit nu een beetje gevangen tussen 2 gedachten. Ik wil niet dat ze daar straks problemen mee krijgt, dus ik denk dan van 'zsm oplossen'. De andere kant daarvan is dart ze pas 11 weken is. Ik heb van iemand begrepen dat zij een kindje kent die exact dit ook had, maar zij was prematuur geboren en is toen 2 weken na geboorte al hier aan geopereerd, dus het kan (en natuurlijk kán het, anders zouden ze het niet doen) maar het zit me ergens toch niet lekker.

Van de andere kant, met regelmaat die bobbel zien is ook niet leuk.

Tja. :{
Maakt het qua pijn of risico verschil of de eierstok of de darm eruit steekt?
  Moderator donderdag 4 oktober 2018 @ 17:48:20 #278
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182319488
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 17:37 schreef vencodark het volgende:

[..]

Maakt het qua pijn of risico verschil of de eierstok of de darm eruit steekt?
Qua pijn weet ik niet, qua risico in ieder geval wel. Een darm schijnt potentieel veel gevaarlijker te zijn, maar, dat gaat de keuze niet beïnvloeden. Als de arts gaat zeggen 'opereren', dan ga ik niet doen alsof ik het beter weet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182320068
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 17:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Qua pijn weet ik niet, qua risico in ieder geval wel. Een darm schijnt potentieel veel gevaarlijker te zijn, maar, dat gaat de keuze niet beïnvloeden. Als de arts gaat zeggen 'opereren', dan ga ik niet doen alsof ik het beter weet.
Nee, begrijpelijk. Maar las zo gauw dat de arts nog niet echt direct adviseert om te opereren?
  Moderator donderdag 4 oktober 2018 @ 18:16:49 #280
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182320129
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 18:12 schreef vencodark het volgende:

[..]

Nee, begrijpelijk. Maar las zo gauw dat de arts nog niet echt direct adviseert om te opereren?
Dat is de kinderarts. Hij is juist wel vóór opereren want hij stuurt ook het een en ander op naar de chirurg in het andere ziekenhuis, en dat ziekenhuis gaat ons dan oproepen om daar heen te komen.

Daar zullen we dan met de chirurg een gesprek hebben, en ik wil ook een gesprek met de Anesthesist.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182321605
CG wel balen hoor, maar echt fijn dat het niet de darm is, dat is potentieel levensgevaarlijk.
Niet om te bagetaliseren, maar een liesbreuk bij een baby is lopende band werk. Mijn neefje en nichtje zijn allebei als baby geopeerd en het was bij beide een ingreep van niets.
B is er dus aan geopereerd 3 maanden voordat hij 4 jaar werd, ook dat ging vlekkeloos. Dat haalt je gevoel niet weg, want het is je kleine O+ Een operatie wil je niet en zo jong voelt ook niet goed. Misschien maak ik het nu te rationeel. Bij B zaten wij ook superzenuwachtig in het ziekenhuis en kon ik geen hap door mijn keel krijgen. Achteraf viel het dus echt enorm mee.
Natuurlijk is het vervelend en wil je het helemaal niet, maar ik zou zelf kiezen voor zo snel mogelijk.

Shanu, ik ken jullie niet en ook niet de achtergrond etc. Ik kan van alles roepen maar dat is lastig zo van afstand en zonder meer te weten. En daar zit je trouwens vast ook niet op te wachten.
Gewoon een knuffel voor jou want je klinkt echt als een TOPMAMA.

Pffff, echt wij hebben een voorbeeldig kind, hebben niets om over te klagen MAAR nou ja toch wel een beetje. De avonden....ik vind het steeds lastiger. Juul is bijna 14 weken en ze heeft 2 avonden voor 22:00 in bed gelegen. Nou is het meestal superknus met Juul op de bank maar ik kan dus 's avonds helemaal niets doen. Ik heb het niet eens over de leuke dingen zoals drinken met vrienden, sporten of andere activiteiten maar ook de praktische dingen. Opruimen, werken etc.
Ik werk momenteel behoorlijk hard en het is enorm stressvol op mijn werk dus ik mis die avonden nu extra.
En mijn vrouw is nu bijvoorbeeld bezig met koken voor haar ouders omdat mijn schoonmoeder niet kan koken voorlopig. Ze halen elke vrijdag een maaltje bij ons op. Ze gaat zo lekker op tijd naar bed en ik hang dus weer op de bank.
Ik voel me een enorme zeikerd maar jeetje wat ben ik toe aan een avond gewoon kunnen bewegen. Naar de wc kunnen, thee kunnen drinken, een boek lezen of gewoon vroeg naar bed gaan.
Het is absoluut geen verwijt naar mijn vrouw, die zorgt dat thuis uberhaupt alles loopt. En ik ben het nu kwijt dus ik stop met zeuren. :@

Het chaotische en taakverdeling....we hebben een schoonmaakster en we laten 1x in de week boodschappen bezorgen. De rest gaat wel aardig 50/50. Ik werk 40 uur en mijn vrouw naar haar verlof weer 24 uur. Automatisch doet ze net wat meer in huis daardoor.
Ze is overigens best chaotisch, maar dan meer met plannen. Ik ken haar agenda veel beter dan zijzelf bijvoorbeeld. Ze is ook een kei in te laat komen en ik heb daar echt een hekel aan dus we vullen elkaar prima aan. :D
pi_182321688
registreer om deze reclame te verbergen
Hoeveel drinken/dronken jullie baby's ongeveer rond de 7/8 weken ~ 5 kilo?
pi_182321834
Oh Schanu, heb nu net op mijn gemak je stukje zitten teruglezen en wat een rotsituatie zit je in zeg :{ Ik snap dat het voor jullie beide lastig is maar je vrouw kan het niet maken zich op jou af te reageren en je alles te laten doen, kinderen krijg je samen en als zij het zo zwaar vind kan ze zich toch ook voorstellen hoe het voor joh is lijkt mij? Wat anderen ook zeggen; is het geen idee om met elkaar te praten als er iemand bij is die een beetje kan sturen en ondersteunen? In ieder geval een hele dikke :* voor jou.

Coolguy, jeetje wat balen van de liesbreuk :{ Kan me goed voorstellen dat je er dubbele gevoelens bij hebt!

NJ, ik weet het niet precies want ik gaf toen nog de borst maar ik geloof dat ik toen nog op 5 of 6 voedingen zat en wat ze dronk was een mysterie :P
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_182322258
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:00 schreef NicolasJoy het volgende:
Hoeveel drinken/dronken jullie baby's ongeveer rond de 7/8 weken ~ 5 kilo?
Die van mij is nu 5,5 week, maar krijgt borstvoeding. Ze heeft zeker nog 6-10 voedingen op een dag. Op verzoek, dus het wisselt wel is..
  donderdag 4 oktober 2018 @ 20:34:48 #285
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_182322372
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 20:00 schreef NicolasJoy het volgende:
Hoeveel drinken/dronken jullie baby's ongeveer rond de 7/8 weken ~ 5 kilo?
Mijne dronk al heel snel 4x 210, maar woog wel meer rond die tijd volgens mij.
En daar blijven we nu al tijden op hangen.

Ben het alweer een beetje vergeten :D
pi_182322609
Bedankt allemaal voor de lieve reacties. Even nog een reactie terug, daarna is het weer even klaar voor mij.

De balans thuis was altijd ver te zoeken, met wie wat deed. Die balans is er juist nu meer, aangezien ik sinds deze week 24 uur werk ipv 32 en vrouwlief 40 uur ipv 32. Dat ik thuis meer doe vind ik nu dan ook vanzelfsprekend en ik ben juist blij dat ik wat gas terug kan en mag nemen doordat ik nu minder werk. Dat ik meteen alles doe thuis is misschien wat overdreven maar dat doe ik zelf. Vrouwlief begint nogal snel te zuchten als ik haar vraag iets te doen, dan doe ik het liever zelf. Ergens stom, want wiens probleem is het nou werkelijk als ze begint te zuchten, maar conflictvermijdend als ik ben.... enfin, eigen keuze dus en die balans is niet eens wat ik een probleem vind. Vrouwlief kan niet tegen slaaptekort dus de nachten doe ik met liefde, ze heeft weinig met baby's dus Vlokje de hele dag dragen doe ik ook met liefde. Vrouwlief pakt automatisch meer op met Jewel als we samen thuis zijn. Apart slapen is helaas geen optie, we hebben geen logeerbed. Het zou ook steeds maar tijdelijk helpen, namelijk alleen voor de nachten dat we apart zouden slapen. Dat zou betekenen dat we nooit meer samen slapen tot de kinderen 18 zijn :')
Afijn, ik mis erkenning. Ik raak geirriteerd door de dubbele maten waarmee gemeten wordt. Ik ben klaar met de boze buien, de slachtofferrol, het geklaag en de negativiteit als het om de kinderen gaat. Maar bovenal hou ik wel van haar en kan ik er op momenten dat ze rustig is wel met haar over praten. Ze kent zichzelf en weet van haar buien. Misschien is dat ook waarom ik het steeds weer wegwuif, want 'het komt wel goed'. Ik ben soms bang om samen verder te gaan, maar banger nog om juist niet meer samen te gaan. Ze is niet de makkelijkste, maar ik ben dat ook niet. En zo blijven we in cirkeltjes draaien..

Dat wilde ik nog even kwijt. Het is niet uitzichtloos, alleen moeilijk. En we gaan het vast wel redden, maar buien als deze zullen altijd blijven. En daar kies ik dan dus gewoon zelf voor, door voor haar te kiezen. En ik zal het haar vast ook moeilijk genoeg maken met mijn eigenaardigheden.
pi_182324689
Was inderdaad vergeten te noemen dat het kunstvoeding is. Sinds de borstontsteking(en) heeft m'n vriendin geen voeding meer. Zijn er intussen nu al 4 weken mee aan het klooien geloof ik.. :{

Maar we geven nu flessen van 135 cc, deels standaard voeding, deels forte (op advies aangepast). Proberen de vuistregel te volgen van 150cc per kilo per dag (5x150=750), ze weegt nu geschat zo'n 4,8 kilo. Maar de laatste dagen komen we absoluut niet aan die 750 cc. Daarvoor moet ze 5,5 fles hebben, maar we zitten nu meer op 4,5 fles per dag. Voor ruim een week terug gingen we juist naar zeker 7-9 flessen per dag (van 100 cc per keer). Dus grotere flessen helpt, maar ben stiekem nu weer onzeker of ze niet ineens te weinig krijgt.
pi_182324763
NJ, Vlokje drinkt ook minder dan ze zou moeten hebben. Zij is 4 maanden en 6 kilo, maar drinkt ongeveer 600 a 650 per dag. Ze groeit er echter goed op dus wij hoefden ons geen zorgen te maken. Hopelijk stelt dat jou ook iets gerust, maar ik snap je bezorgdheid!
pi_182326048
Exode, ik snap heel goed dat je ook iets nuttigs wilt kunnen doen ‘s avonds. Kan je haar ‘s avonds niet in een draagzak/doek bij je nemen? Dan heb jij je handen vrij en kan zij lekker bij je plakken.

Schanu, fijn dat het voor jou niet uitzichtloos is. Hopelijk is het na de babyfase weer meer in balans in jullie relatie. Ik vind wel dat je jezelf wat te kort doet door het klakkeloos te accepteren. Tuurlijk kan je iemand niet veranderen, maar zij mag best wel haar best doen om te beseffen hoe het voor jou is. #my2cents

Leuk om te lezen over alle taakverdelingen thuis en gestructureerd zijn. Wij zijn allebei wel van het organiseren, maar uit zich op anderen punten. Ik organiseer meer thuis en hij bijvoorbeeld vakanties/reizen.
Ook herkenbaar dat je man de ruimte moet geven. Vooral in het huishouden vond ik dat heel lastig. Vaak maakte ik dan uiteindelijk wel een opmerking, was hij een beetje chagrijnig daarover en uiteindelijk doet hij dan toch hoe handiger is (hoe ik het wil dus :7 ). Uitzonderingen daar gelaten, want soms doet hij het gewoon op zn eigen manier en ik leer ook steeds meer dat dat er mag zijn. En soms ziet hij dingen ook gewoon echt niet :+
Met baby is hij echt een natuurtalent en is ook veel efficiënter geworden in huishouden en ik hoef dingen niet te vragen. Ineens ziet hij het. Hij is nu weer fulltime aan het werk en ik heb verlof, dus het meeste huishouden komt op mij aan de komende tijd. Hij is echter niet te beroerd om dingen te doen en ziet ook dat ik het soms zwaar heb met weinig slaap en veel voeden & plakbaby. O+
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:07:47 #290
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182329447
Het ging even goed, maar knullemans gisteren pas tegen elf uur 's avonds in slaap en aan het spoken vanaf 03:00.
Nou komen er zo te voelen drie tanden tegelijk door, dus logisch dat het even een sneukipje is. Ben nu al wel blij dat ik morgenochtend vroeg niet zelf naar de Oostenrijkse grens hoef te rijden! 8-) Ik heb mijn echtgenoot dan ook lekker laten slapen vannacht.

Goed, even bijlezen. En koffie. :O
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_182329718
Agos, 3 tanden nog wel! Balen van de nacht :*

Schanu :*

Hier een redelijke nacht wel, hij is nog wel tussen ons in beland. Vriend heeft dat niet gedaan en ik kan me echt niet herinneren dat ik ‘m heb opgehaald :? :')

Wanneer komt de tijd dat ze trouwens weer met eigen speelgoed gaan spelen i.p.v. met alles wat op tafel en de vensterbank staat? Nouja stond :')

[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 05-10-2018 08:49:21 ]
pi_182329750
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 08:07 schreef minilot het volgende:
Het ging even goed, maar knullemans gisteren pas tegen elf uur 's avonds in slaap en aan het spoken vanaf 03:00.
Nou komen er zo te voelen drie tanden tegelijk door, dus logisch dat het even een sneukipje is. Ben nu al wel blij dat ik morgenochtend vroeg niet zelf naar de Oostenrijkse grens hoef te rijden! 8-) Ik heb mijn echtgenoot dan ook lekker laten slapen vannacht.

Goed, even bijlezen. En koffie. :O
Ahhh. 3 tanden. Zielig! :'(
pi_182329778
Hehe was je zo slaperig Fleur? :D

Kofieboks mini c_/

Hier ook weer een baggernacht dus. Hij wil ook steeds drinken, dus mijn tepels zijn echt weer helemaal schraal :') het voelt weer een beetje zoals in de eerste week :D
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 08:59:44 #294
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_182329909
Tandjesleed, sterkte ermee! Ik smeerde vannacht voor het eerst Dentinox en ik heb het idee dat het hielp, al had de zetpil paracetamol er ook wel wat mee te maken vermoed ik! Hier nog steeds het nieuwe patroon van om 4 uur wakker, brullen, fles. Pff, daar ben ik inmiddels wel goed klaar mee.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:21:28 #295
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_182330139
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 08:40 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Agos, 3 tanden nog wel! Balen van de nacht :*

Schanu :*

Hier een redelijke nacht wel, hij is nog wel tussen ons in beland. Vriend heeft dat niet gedaan en ik kan me echt niet herinneren dat ik ‘m heb opgehaald :? :')

Wanneer komt de tijd dat ze trouwens weer met eigen speelgoed gaan spelen i.p.v. met alles wat op tafel en de vensterbank staat? Nouja stond :')
Haha, hier hebben we dat ook wel eens (meerdere keren 🙈), dat we niet weten hoe hij tussen ons in is beland.
En nu alles uit zijn bereik staat, speelt hij wel een beetje met zijn eigen speelgoed. Maar zodra hij de afstandbediening of een telefoon spot, wordt dat meteen een missie van hem :'). Verder haalt hij graag de controller van de PlayStation (en andere zooi) uit de la onder de tv.
As we speak, zet hij via die controller de PlayStation zelfs aan :')
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 09:25:21 #296
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_182330187
Schanu, ik vind het altijd lastig om wat over dit soort situaties te zeggen, denk dat alles al gezegd is, maar wilde je situatie ook niet helemaal negeren, dus een :* van hier uit...

Mini, 3 tanden tegelijk is ook ruk. Ik hoop dat hij er tijdens jullie reis niet te veel last van heeft! Slovenië is wel mooi, ben er van uit een vakantie in Kroatië ook een dagje geweest (grotten van Postonja (?), aanrader)
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_182330826
Jemig mini 3 tanden ineens :o Is ook geen klein bericht. Sterkte ermee en alvast een hele fijne vakantie gewenst *O*

Herkenbaar Fleur, dat je niet meer precies weet wat je ‘s nachts doet. Ik vind het ook een beetje eng en hoop maar dat ik veilig handel op de automatisch piloot :@

Au Aure, niet fijn voor je tepels -O-

Fijn dat de dentinox en/of paracetamol werkte Aventura.

Lady volgens mij ben ik ook in die grotten geweest. Waren heel mooi ja O+ Met een karretje ga je dan diep de grot in toch?

Hier wel een okay nacht, alleen in slaap blijven, niet op ons, was lastig na de voeding van 4 uur. Draakje maakt wel echt veel herrie, maar daar raak ik gelukkig steeds meer gewend aan. Wil m echt nog niet op zn eigen kamer. Hij is ook verkouden en ik hoop dat hij wat rustiger ademt als dat over is. Nu is het soms net een hijgende/snurkende man :X
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:10:39 #298
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182330950
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 09:25 schreef LadyS het volgende:

Mini, 3 tanden tegelijk is ook ruk. Ik hoop dat hij er tijdens jullie reis niet te veel last van heeft! Slovenië is wel mooi, ben er van uit een vakantie in Kroatië ook een dagje geweest (grotten van Postonja (?), aanrader)
Gelukkig is er overdag genoeg afleiding (onze prikkelsfanaat O+), zolang er dan maar iets in de buurt is om op te knagen is het een blij ei :) En hey, even doorzetten en dan ineens wel allevier z'n hoeksnijtanden! Bring on the kippenpootjes, zie ik 'm denken.

De Postonja-grotten staan zeker op de lijst, maar vooral ook de ¦kocjan-grotten. Ons vakantietempo kennende, doen we ze beiden op één dag, met nog een museum ertussen. *) Zin! :s)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_182331409
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 09:21 schreef LadyS het volgende:

[..]

Haha, hier hebben we dat ook wel eens (meerdere keren 🙈), dat we niet weten hoe hij tussen ons in is beland.
En nu alles uit zijn bereik staat, speelt hij wel een beetje met zijn eigen speelgoed. Maar zodra hij de afstandbediening of een telefoon spot, wordt dat meteen een missie van hem :'). Verder haalt hij graag de controller van de PlayStation (en andere zooi) uit de la onder de tv.
As we speak, zet hij via die controller de PlayStation zelfs aan :')
Haha! :D. Hier is alles favoriet, kopjes/glazen dus enorm lastig soms :P

Leuk mini! Hoelang blijven jullie weg?

Fuchsia mijn ervaring is dat het eigenlijk altijd wel goed gaat op de automatische piloot. En zo niet dat je het dan wel optijd merkt :)

Koffie voor Aure c_/

M. is as we speak bezig druk met de transfer van tafel naar bank omdat ik een kopje in mijn hand heb :').

En hij kwam net uit de hal met een zwarte mond :? Ik zet in op zand onder de voetbalschoenen van mijn vriend :'). Volgens mij moet ik ‘t kind meer te eten geven als ik dit zo teruglees :Y)

Nu is ie weer onder de tafel aan het kruipen en dat past niet dus je hoort constant z’n hoofd zacht tegen de tafel stoten :') Deze leeftijd is toch ook wel heel erg leuk O+ Hij is bijna net zo lang uit mijn buik als erin :D
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:39:33 #300
221912 minilot
Puer aeternus
pi_182331489
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 10:35 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

[..]


Leuk mini! Hoelang blijven jullie weg?

Geen idee, hangt er vanaf wanneer de bezienswaardigheden op zijn, of eerder, zodra we het beu zijn. We gaan roadtrippen en hebben nog geen overnachtingen geboekt, dus gewoon huiswaarts zodra zin.

Hier ook een beeb met een voorkeur voor de onderkant van schoenen. :X

Vanmorgen overigens voor het eerst hagelslag.

SPOILER: spam
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarvoor dan weer weinig enthousiasme :7
Wo ist der Führer, der mich führt?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')