abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183105693
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 18:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat denk je dat Macron en Merkel bij die herdenking aan het doen waren? Lekker doen alsof nationalisme per definitie tot oorlog leidt en meer EU dat voorkomt. Ondertussen moet Nederland WOI ineens heel belangrijk gaan vinden, want die WOII gaat teveel over joden en dat komt steeds moeilijker te liggen.
Waar slaat dat laatste nou weer op? En nee, we hoeven WOI helemaal niet 'heel belangrijk' te vinden. Er is momenteel even wat meer aandacht voor omdat het honderd jaar geleden is dat de oorlog eindigde.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183105860
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 18:23 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waar slaat dat laatste nou weer op? En nee, we hoeven WOI helemaal niet 'heel belangrijk' te vinden. Er is momenteel even wat meer aandacht voor omdat het honderd jaar geleden is dat de oorlog eindigde.
Dan heb je niet zo opgelet de laatste jaren.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_183106464
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 18:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat denk je dat Macron en Merkel bij die herdenking aan het doen waren? Lekker doen alsof nationalisme per definitie tot oorlog leidt en meer EU dat voorkomt. Ondertussen moet Nederland WOI ineens heel belangrijk gaan vinden, want die WOII gaat teveel over joden en dat komt steeds moeilijker te liggen.
ik zou je wat meer in de geschiedenis van de EU gaan verdiepen. want sinds de oprichting van de EU (en de voorlopers daarvan) hebben de landen die daar lid van waren geen oorlog meer gekend. en doordat we die oorlogen niet meer hebben leven we nu in een tijd van ongekende voorspoed en welvaart. we hebben het op dit moment in europa beter dan in welk punt in de geschiedenis dan ook. en dat komt voor een groot gedeelte door de EU. Dus ja ik durf de stelling wel aan dat meer EU minder oorlog betekent

Ik denk dat er in nederland zo weinig aandacht is voor de eerst wereld oorlog omdat wij toen neutraal waren en er dus geen loopgraven en gevechten in nederland waren. maar deze oorlog mag zeker wat meer aandacht hebben vind ik. het is niet voor niets dat de engelse dit "the Great War" noemen. Nationalisme was de oorzaak dat miljoenen mensen zijn gestorven in een zinloze oorlog.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  maandag 12 november 2018 @ 18:59:03 #204
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183106583
registreer om deze reclame te verbergen
Die hele tweet slaat gewoon als een lul op een drumstel en Baudet onderstreept er nog maar eens mee dat hij totaal niet serieus genomen moet worden.
pi_183106662
Niet eens de geschiedenis van de EU. Gewoon geschiedenis in Europa, voor '45 was het ongeveer constant oorlog. Ik denk alleen dat de meeste mensen die populisten als Baudet achterna lopen helemaal niets weten van geschiedenis. Daarom zijn hun claims dat nationalisme niet altijd een slecht iets is zo lachwekkend, ze hebben gewoon totaal de kennis niet om het te beoordelen.

Ik las in de Volkskrant nog wel een aardig column

quote:
Opinie op Zondag: Migratie is het gevolg, niet de oorzaak

Keyvan Shahbazi 11 november 2018, 10:00

Een van de migranten die deelneemt aan de ‘karavaan’ richting de VS, helpt een kind aan boord. 8 november, Santo Domingo Ingenio, Mexico. Beeld Reuters
Nog niet zo lang geleden leefden we in een wereld waar reuzen als Wim Kok, Helmut Kohl, FranÁois Mitterrand, en een volwassen man als Amerikaanse president, waakten over ons en onze wereld. Restanten van die wereld kon je tot voor kort in Duitsland terugvinden onder leiding van een domineesdochter uit de DDR. Met het aflopen van de regeerperiode van Angela Dorothea Merkel, zal die oude wereld uitdoven.

In 2010 verklaarde Merkel tijdens een bijeenkomst van jonge christen-democraten de multiculturele samenleving mislukt. Ik was het toen, en ben het nu nog volledig met haar eens. Wel als de definitie van het multiculturalisme is, dat elk cultureel geÔnspireerd gedrag per definitie gelijkwaardig en waardevol is. Daarmee ontken je namelijk, dat de vruchten van moderniteit (vrijheid, secularisme, gelijkheid, democratische rechtsstatelijkheid) universele waarden zijn. Ook laat je iedereen in de steek, die op minder prettige streken in de wereld voor deze waarden strijdt. Een voorbeeld hiervan is de moeite die veel links georiŽnteerde feministen hebben, om de strijd van de Iraanse vrouwen tegen de gedwongen islam te steunen.

‘Das kŲnnen wir nicht schaffen’
Verzet tegen multiculturalisme, kan ook heimelijk racistisch gemotiveerd zijn. Heimelijk, doordat zelfs racisten het niet leuk vinden om racist genoemd te worden. Onder het mom van het redden van ‘onze cultuur’ en ‘onze tradities’ streven ze naar een ‘boreaal Europa’. Of ze duiden het bestaan van mensen met een andere huidskleur als ‘planmatige homeopathische verdunning van de bevolking’. Dat noemen we toch echt racisme, en als er nog een aantal andere kenmerken bij komt, noemen we het neofascisme. Kenmerken zoals: de democratische instituties omver willen werpen, vijandigheid tegen de vrije pers, het weg wensen van bevolkingsgroepen op grond van hun etniciteit, het verheerlijken van een nationalistische Shangri-La dat alleen tot stand komt door die ene sterke man.

In 2015 vertelde een huilend Palestijns meisje in een klaslokaal aan Merkel, dat ze graag in Duitsland wilde blijven. De bondskanselier verwees naar duizenden anderen die ook nog naar Duitsland zouden willen en zei; ‘Das kŲnnen wir nicht schaffen’. Toen ze haar daarna moederlijk troostend streelde, smaalde links dat ze haar probleem weg streelde. Nog geen twee maanden later, toen het lijkje van de 3 jarige Alan Kurdi op het Turkse strand aanspoelde, en een miljoen migranten via Google Maps richting Duitsland marcheerde, zei ze ‘Wir schaffen das’. Daarmee maakte ze zich politiek kwetsbaar aan de rechter flank. De hyena’s, ook onder haar eigen christenbroeders, roken bloed en haar politieke neergang was ingezet.

Ziek van heimwee, belde ik in de jaren tachtig met mijn ouders, 5 minuten per maand ŗ 13 gulden per minuut. Tijdens een van die telefoongesprekken, werden we zelfs toegesproken over iets wat we niet hadden mogen zeggen. De brieven die ik schreef, werden in Teheran geopend, sommige passages met zwarte stift onleesbaar gemaakt, en pas na 3 maanden bezorgd. Nogal een verschil met mijn gast, die laatst vanaf de bank in onze woonkamer appte met de oppas van haar dochtertje in Teheran over hoe laat ze die avond naar bed mocht.

‘Schreeuwlelijke mannetjes’
In de nieuwe wereld ontbreken de reuzen, en het politieke midden is dramatisch gefragmenteerd. De exponent daarvan is de opkomst van het rechts-nationalisme en de herrijzenis van ‘de schreeuwlelijke mannetjes’ uit hun historische grafkuilen. Maar ook de kleine politici die zich voor de kiezers rechts-nationalistisch schminken in plaats van de ongemakkelijke waarheid te vertellen. De migratie – met een watermetafoor als bijvoeglijke naamwoord – is de oorzaak van alle ongerief van het volk. Stop de migratie, dan keren we terug naar het homogene geromantiseerde verleden en komt alles weer goed.

De waarheid is dat er op de achtergrond andere variabelen spelen. Migratie is niet de oorzaak, maar slechts het gevolg. Het vindt plaats doordat de afstanden meer dan ooit in de geschiedenis zijn verdwenen, en doordat de economieŽn aan elkaar zijn gevlochten, terwijl de groei in grote delen van de wereld uitblijft. Als je alle migratiekanalen dichtmetselt behalve asiel, krijg je vele AZC ’s vol migranten met een asielaanvraag. Als je asielmogelijkheid afschaft terwijl de tirannen slachtoffers blijven maken, krijg je net zoveel rondzwervende illegalen. En om die vervolgens te weren, moet je een flinke stap zetten richting een politiestaat.

Je kunt als Merkel je oriŽntatie op die escalatieladder kwijt raken, en je kunt als Trump het leger erop afsturen, maar migratie zal je niet stoppen. Je kunt het slechts reguleren. Als de oude wereld ons iets heeft geleerd, is dat we juist in vrede, stabiliteit en pluralisme vooruitgang boeken. De weg die de schreeuwlelijke mannetjes ons wijzen, is in het verleden al te vaak geŽindigd in oorlog en massamoord.

Keyvan Shahbazi is publicist en als cultureel psycholoog verbonden aan de Politieacademie.
  Moderator / Redactie Sport maandag 12 november 2018 @ 19:25:35 #206
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_183107082
Echt ongelofelijk hoe erg gepolariseerd sommigen hier zijn... ja, hij gooit soms de reinste onzin de ether in, maar meer dan dat is het ook niet.

Nu lees ik hier dat hij oorlog verheerlijkt :')
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  maandag 12 november 2018 @ 19:30:18 #207
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183107202
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:25 schreef Nattekat het volgende:
Echt ongelofelijk hoe erg gepolariseerd sommigen hier zijn... ja, hij gooit soms de reinste onzin de ether in, maar meer dan dat is het ook niet.

Nu lees ik hier dat hij oorlog verheerlijkt :')
Of je leest in zijn tweet het pathos en de grootheidswaan van waarlijk fascist, danwel verkies je het hem voor een onbenul te houden. Ik opteer voor dat laatste.
pi_183107239
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 18:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dan heb je niet zo opgelet de laatste jaren.
Man, WOI wordt niet eens herdacht in ons land, behalve op een paar plekken waar veel Belgische vluchtelingen hebben gezeten.

WOII wordt nog altijd hij stilgestaan. Binnenkort 75 jaar bevrijding waarbij ook veel aandacht is voor de jodenvervolging.

Maar wellicht dat er een andere realiteit heerst in jouw Randstad-bubbel.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183107456
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 18:53 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

ik zou je wat meer in de geschiedenis van de EU gaan verdiepen. want sinds de oprichting van de EU (en de voorlopers daarvan) hebben de landen die daar lid van waren geen oorlog meer gekend. en doordat we die oorlogen niet meer hebben leven we nu in een tijd van ongekende voorspoed en welvaart. we hebben het op dit moment in europa beter dan in welk punt in de geschiedenis dan ook. en dat komt voor een groot gedeelte door de EU. Dus ja ik durf de stelling wel aan dat meer EU minder oorlog betekent
Pertinente onzin. Niet zozeer omdat lidstaten weldegelijk oorlog hebben gekend, maar omdat het de nationale democratien waren die ons voorspoed hebben gebracht door werknemers rechten te geven zodat die veel te besteden kregen en zo de welvaart deden groeien, door te investeren in onderwijs, vorming en gezondheidszorg, door de economien in goede banen te leiden en de grootste bedrijven te dwingen eerlijk belasting te betalen. Afspraken met andere landen hebben nooit aan oorlog in de weg gestaan, democratie wel.

Het is juist de democratie die de EU aan het uithollen is, teneinde van het grondgebied van de lidstaten een wingewest voor het internationale grootbedrijf te maken. Via de EU worden de grootste verworvenheden van de afgelopen eeuw stukje bij beetje afgebroken. Het is de EU die heeft gezorgd voor miljoenen al dan niet door heel Europa trekkende dagloners. De EU heet zo'n beetje van alles wat het in zijn korte bestaan heeft aangepakt, nee de EU is niet de EG, EEG of EGKS, een zooitje gemaakt. De financiele sector, het milieu, de massa-immigratie, de interne arbeidsmarkt, de belastingheffing, de woningmarkten, de beschikbaarheid van medicijnen, alles is in de uitverkoop gegooid door dat fundamenteel antidemocratisch en corrupt monstrum.

Vraag de Grieken anders even hoeveel voorspoed de EU hen heeft gebracht, het enthousiasme zal wat lager liggen dan in de City. Of aan die 40% Spaanse jeugdwerklozen, de Zuid-Italianen, de Ieren met een bovenmodaal salaris die na hun 40e weer bij hun moeder moeten gaan wonen.

quote:
Ik denk dat er in nederland zo weinig aandacht is voor de eerst wereld oorlog omdat wij toen neutraal waren en er dus geen loopgraven en gevechten in nederland waren. maar deze oorlog mag zeker wat meer aandacht hebben vind ik. het is niet voor niets dat de engelse dit "the Great War" noemen. Nationalisme was de oorzaak dat miljoenen mensen zijn gestorven in een zinloze oorlog.
Propagandistische geschiedvervalsing, nimmer is nationalisme als ook maar een van de oorzaken aangedragen, maar nu er een politiek trend richting meer nationale soevereiniteit is omdat de EU zo hard faalt in het dienen van de burgers zou het ineens allerlei ellende hebben veroorzaakt.

Het wordt ook wel de Great War genoemd omdat WOII er toen nog niet was en omdat hij groter was dan eerdere oorlogen van hetzelfde type. Hij verdient aandacht vanwege die enorme opschaling maar verder was die net zo achterlijk als al die honderden andere oorlogen om landjepik en makkelijk binnenlands politiek gewin. Het is een ontzettend stompzinnige oorlog, en juist geen ideologische als de veel leerzamere WOII, die het eind van het antisemitisme, racisme, militarisme,kolonialisme en imperialisme had moeten inluiden. Ach ja, laat dat ook allemaal maar zitten. Lekker met je poppy op je pak vrijblijvend een oorlog zo lang geleden dat het een abstractie is herdenken, hoef je het tenminste niet over dingen te hebben die vandaag relevant zijn.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  Moderator / Redactie Sport maandag 12 november 2018 @ 19:45:05 #210
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_183107510
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:30 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Of je leest in zijn tweet het pathos en de grootheidswaan van waarlijk fascist, danwel verkies je het hem voor een onbenul te houden. Ik opteer voor dat laatste.
Het is niet zwart of wit, er zit nog heel veel grijs tussenin. Ik snap wel waar hij op doelt, en dat heeft vrij weinig met oorlog te maken.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  maandag 12 november 2018 @ 19:52:06 #211
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183107707
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het is niet zwart of wit, er zit nog heel veel grijs tussenin. Ik snap wel waar hij op doelt, en dat heeft vrij weinig met oorlog te maken.
Hij zegt dat wat de huidige en voorgaande Europese elites hebben aangericht erger is dan WO1 maar dat er nu een tegenbeweging vanuit het volk is die de echte, ware Europese beschaving vertegenwoordigt en deze weer in ere wil herstellen. Ik vind dat nogal debiel grotesk.
  maandag 12 november 2018 @ 19:57:34 #212
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183107859
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:

Propagandistische geschiedvervalsing, nimmer is nationalisme als ook maar een van de oorzaken aangedragen,
Haha, LOL
pi_183108018
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 23:27 schreef Bluesdude het volgende:
Hoe extreemrechts is Baudet met deze tekst... whitegenocidecomplotheorie ?
Allemaal de schuld van marxisten ?


thierrybaudet twitterde op zondag 11-11-2018 om 19:11:51 100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Maar na dit extreme bloedvergieten moest de ťchte Europese zelfdestructie nog beginnen. Honderd jaar culturele, demografische en geostrategische suÔcide verder staat nu een generatie op die de beschaving weer wil revitaliseren. https://t.co/IrP0kOk79L reageer retweet
Net zo’n Polenhater als Wilders dus. Weten we dat ook weer.
pi_183116852
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  dinsdag 13 november 2018 @ 10:12:50 #215
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_183117917
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:02 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Niet eens de geschiedenis van de EU. Gewoon geschiedenis in Europa, voor '45 was het ongeveer constant oorlog. Ik denk alleen dat de meeste mensen die populisten als Baudet achterna lopen helemaal niets weten van geschiedenis. Daarom zijn hun claims dat nationalisme niet altijd een slecht iets is zo lachwekkend, ze hebben gewoon totaal de kennis niet om het te beoordelen.

Ik las in de Volkskrant nog wel een aardig column

[..]

Uitstekend stuk. Het Westen denkt steeds meer dat door gewoon een groot hek neer te zetten de rest van de wereld zich na verloop van tijd zal neerleggen bij de perverse welvaartsverdeling op de wereld. Schattig naÔef.
pi_183118010
quote:
Wat een hypocriete lul is het ook.
quote:
Dat is waar ik op doelde met mijn tweet. Niet om de ongehoorde aantallen slachtoffers van die verschrikkelijke Eerste Wereldoorlog te bagatelliseren. Natuurlijk niet. En al helemaal niet om daar een politiek slaatje uit te slaan (zoals Macron, Verhofstadt, en andere voorstanders van de EU de afgelopen dagen overigens wťl hebben gedaan).
Oh ja in tegenstelling tot Macron en Verhofstad wil hij geen politiek slaatje uit zijn tweet slaan. Daarom tweet hij het ook en gaat hij het vervolgens uitleggen op de website van zijn politieke partij.

Tja, het is gewoon kansloze geschiedvervalsing maar zoals je in dit topic leest koopt zijn kiezers dit gewoon. Heeft hij toch goed afgekeken van Trump, totale onzin verkopen werkt blijkbaar beter dan een eerlijk verhaal vertellen. Zolang je je kiezers maar flink ophitst.
pi_183121706
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:
Pertinente onzin. Niet zozeer omdat lidstaten weldegelijk oorlog hebben gekend,
welke oorlogen hebben de lidstaten dan gekend nadat zij tot de EU of voorlopers daarvan zijn toegetreden?
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_183121907
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 13:16 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

welke oorlogen hebben de lidstaten dan gekend nadat zij tot de EU of voorlopers daarvan zijn toegetreden?
Even uit mijn hoofd: De Koreaanse oorlog, de Falkland oorlog, de Golfoorlog, de Irak oorlog, de politionele acties, het kapotmaken van Joegoslavie en het de EU in bombarderen van de stukjes, de 'burgeroorlog' in Libie, de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_183122081
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 13:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Even uit mijn hoofd: De Koreaanse oorlog, de Falkland oorlog, de Golfoorlog, de Irak oorlog, de politionele acties, het kapotmaken van Joegoslavie en het de EU in bombarderen van de stukjes, de 'burgeroorlog' in Libie, de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog.
ja dat zijn allemaal oorlogen met landen die geen deel uitmaakte van de EU. en ook niet op het grondgebied van EU landen.

ik had het over oorlogen tussen de Eu lidstaten zelf. (je weet wel het doel waarvoor de EU is opgericht)
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_183123613
Sowieso kansloos om het uiteenvallen van JoegoslaviŽ proberen te framen als kapotmaken door de EU. JoegoslaviŽ is ten onder gegaan aan nationalisme, dat kan de EU natuurlijk ook gebeuren. Als we naar JoegoslaviŽ kijken lijkt het me beter zo'n situatie te voorkomen.
pi_183124016
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 13:32 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

ja dat zijn allemaal oorlogen met landen die geen deel uitmaakte van de EU. en ook niet op het grondgebied van EU landen.
Ja, en? Met de oprichting van Duitsland was er ook geen Duits-Duitse oorlog meer, maar werd er oorlog gevoerd op Frans en Belgisch grondgebied.

quote:
ik had het over oorlogen tussen de Eu lidstaten zelf. (je weet wel het doel waarvoor de EU is opgericht)
De EU is opgericht met het doel om de nationale democratien te verzwakken en zo de weg vrij te maken voor Europa als wingewest. De EGKS is opgericht om oorlog tussen Duitsland en Frankrijk te voorkomen, maar verder ging de hele EEG en de EG gewoon om geld hoor.

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 14:54 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Sowieso kansloos om het uiteenvallen van JoegoslaviŽ proberen te framen als kapotmaken door de EU. JoegoslaviŽ is ten onder gegaan aan nationalisme, dat kan de EU natuurlijk ook gebeuren. Als we naar JoegoslaviŽ kijken lijkt het me beter zo'n situatie te voorkomen.
Joegoslavie is juist tenonder gegaan door gebrek aan nationalisme, geholpen door imperialistische verdeel en heers tactieken.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 13 november 2018 @ 15:24:47 #222
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_183124071
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 14:54 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Sowieso kansloos om het uiteenvallen van JoegoslaviŽ proberen te framen als kapotmaken door de EU. JoegoslaviŽ is ten onder gegaan aan nationalisme, dat kan de EU natuurlijk ook gebeuren. Als we naar JoegoslaviŽ kijken lijkt het me beter zo'n situatie te voorkomen.
Lijkt mij ook. Daarom acuut stoppen met het binnenloodsen van buitenlanders met vreemde culturen, talen en gebruiken. Wat hier zit en crimineel is, de eigen broek niet op kan houden of de werkplek van een Nederlander inneemt z.s.m. het land uit.

We willen hier tenslotte geen Balkanoorlog in de polder.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_183124133
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:

De EU is opgericht met het doel om de nationale democratien te verzwakken en zo de weg vrij te maken voor Europa als wingewest. De EGKS is opgericht om oorlog tussen Duitsland en Frankrijk te voorkomen, maar verder ging de hele EEG en de EG gewoon om geld hoor.
Natuurlijk is geld, een goedlopende economie, samen rijk worden en blijven een belangrijk doel van de EU. Maar je kronkels van democratieŽn verzwakken is larie. Europa is altijd al een wingewest geweest van de Europeanen zelf.
  dinsdag 13 november 2018 @ 15:40:55 #224
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183124383
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, en? Met de oprichting van Duitsland was er ook geen Duits-Duitse oorlog meer, maar werd er oorlog gevoerd op Frans en Belgisch grondgebied.

[..]

De EU is opgericht met het doel om de nationale democratien te verzwakken en zo de weg vrij te maken voor Europa als wingewest. De EGKS is opgericht om oorlog tussen Duitsland en Frankrijk te voorkomen, maar verder ging de hele EEG en de EG gewoon om geld hoor.

[..]

Joegoslavie is juist tenonder gegaan door gebrek aan nationalisme, geholpen door imperialistische verdeel en heers tactieken.
Ik denk dat je niet helemaal weet wat nationalisme precies inhoudt.

Je kunt niet het bestaande politiek-theoretische begrippenapparaat wanneer het schikt van eigen franje voorzien en vervolgens iedereen die daar niet in mee wil gaan voor gek verklaren.

[ Bericht 8% gewijzigd door -XOR- op 13-11-2018 16:01:19 ]
  dinsdag 13 november 2018 @ 16:24:04 #225
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_183125165
Zo dan, Thierry bereikt een new twitter low.
Omnibus in omnibus.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')