abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 21 november 2018 @ 17:13:17 #251
408813 crew  trein2000
pi_183287321
registreer om deze reclame te verbergen
Zeg we houden het wel gezellig hier he?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP woensdag 21 november 2018 @ 20:58:40 #252
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_183292476
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2018 17:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

*popcorn grijpt*
Inderdaad altijd spannend welke hilarische blunders onze stuntelaar deze keer weer maakt. Topvermaak
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  Moderator / Redactie FP woensdag 21 november 2018 @ 21:02:49 #253
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_183292610
Ik zie trouwens niet zo snel dat men het er ergens in POL of NWS over heeft dat de rechtbank de uitslag inzake het vermeende beledigen van Baudet door Ollongren gaat herzien.

Opmerkelijk, Baudet en de door de partij geïnitieerde Ollongrenhaat was toch altijd een zeer hot topic
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
pi_183292640
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 21:02 schreef timmmmm het volgende:
Ik zie trouwens niet zo snel dat men het er ergens in POL of NWS over heeft dat de rechtbank de uitslag inzake het vermeende beledigen van Baudet door Ollongren gaat herzien.

Opmerkelijk, Baudet en de door de partij geïnitieerde Ollongrenhaat was toch altijd een zeer hot topic
Vuige D66-kliek.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  Moderator / Redactie FP woensdag 21 november 2018 @ 21:04:50 #255
221644 crew  timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_183292684
quote:
9s.gif Op woensdag 21 november 2018 21:03 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Vuige D66-kliek.
Voor deze rare edit was het een prima reactie, maar dit slaat natuurlijk weer helemaal nergens op
Kan je een beetje leuk schrijven? Waarom niet voor FOK! Mail even naar [email protected]
  donderdag 22 november 2018 @ 18:56:57 #256
276822 Monopoly
Ik eet gehaktballen
pi_183308384
Interessante tekst van de website van fvd
quote:
In zijn dystopische klassieker, The Managerial Revolution (1941), introduceert de Amerikaanse politicoloog James Burnham het concept ‘gecontroleerde democratie’. Volgens hem zullen de Europese burgerdemocratieën in de tweede helft van de twintigste eeuw – min of meer ongemerkt en stapje voor stapje – worden overwoekerd door bureaucratische netwerken die achter de schermen, ver verwijderd van electoraat en publiek debat, de werkelijke beslissingen nemen. Terwijl de reële democratische volksinvloed daardoor verdwijnt, verwacht Burnham nadrukkelijk niet dat de Europese staten ook in naam zullen worden opgeheven. ‘De vele landen die feitelijk worden opgeheven zullen in naam blijven bestaan; ze kunnen als bestuurlijke subdivisies blijven functioneren, maar hebben geen soevereiniteit meer’. Ook zullen er verkiezingen blijven; die geven de managers immers inzicht in de preferenties van de consument-burger terwijl ze bovendien aan mogelijke tegenkrachten een uitlaatklep bieden. Burnham voorspelt dus politiek theater in de vorm van schijnverkiezingen tussen kandidaten die over alle wezenlijke kwesties eender denken, die vervolgens tegen een vast maandsalaris voor de ogen van de argeloze toeschouwer debatteren in schijnparlementen, terwijl ondertussen allang vaststaat wat de uitkomst zal zijn – de knopen zijn immers elders al doorgehakt.

Het werk van James Burnham vormde niet alleen de belangrijkste inspiratiebron voor George Orwell’s 1984 : de kans is groot dat Burnham ook een beslissende invloed heeft gehad op Jean Monnet en Robert Schumann – de bedenkers van de huidige Europese Unie. Want nadat zij in eerste instantie probeerden om met open vizier een ‘United States of Europe’ door de nationale parlementen te loodsen (en zodoende langs koninklijke weg de volkeren onder te brengen in een continentaal staatsverband) kozen ze, nadat het Franse parlement hun plannen (onder luid gezang van de Marseillaise) in 1954 wegstemde, voor precies deze geleidelijke, tersluikse benadering uit The Managerial Revolution om alsnog hun doel te bereiken.

Deze eurocraten zelf noemen hun strategie ‘functionalisme’, en het idee daarvan is dat door het zogeheten spil-over effect steeds meer macht – onvermijdelijk – centraal komt te liggen. De ene ‘functie’ dwingt tot de andere ‘functie’. Dus: je verkoopt open grenzen als een handigheidje; en na verloop van tijd doe je alsof je verbaasd bent dat ze dwingen tot centraal immigratiebeleid. Je presenteert de eenheidsmunt als facilitator van de handel zonder dat er soevereiniteit mee wordt overgedragen; als de (onvermijdelijke) credietcrisis zich aandient druk je er centrale begrotingscontrole doorheen. In de leugenachtige woorden van Monnet zelf:

‘Wij wensen dat de gemeenschap gestalte krijgt in een geleidelijk proces van verandering. Pogingen de vorm te voorspellen die zij uiteindelijk zal aannemen zijn een contradictio in terminis.’

Terwijl hij eerder nog openlijk had toegegeven dat hij simpelweg streefde naar een federale staat, ging het vanaf nu ineens om een ‘open toekomst’. Het kon zelfs schadelijk zijn om hier te veel kritische vragen bij te stellen: ‘Vooruitlopen op de uitkomst smoort de inventiviteit’, aldus Monnet. ‘Alleen met doorzetten, voorwaarts en omhoog, zullen we nieuwe horizonten ontwaren.’

In zijn poging het Europese project van een filosofische rechtvaardiging te voorzien schreef de Duits-Amerikaanse bestuurskundige Ernst Haas eind jaren zestig dat ‘wij geen enkel ander alternatief [hebben] dan onze toevlucht te nemen tot geleidelijkheid, tot omwegen, tot functionalisme, als we een regio wensen te integreren.’ Hij vervolgt: ‘De functionalist die vertrouwt op geleidelijkheid en omwegen om zijn doel te bereiken, moet een strategie kiezen die veel mensen verenigt en weinigen vervreemdt. Hij kan slechts met kleine stapjes en zonder helder logisch plan vooruitkomen, want als hij met forse stappen en op meesterlijke wijze vooruit zou komen, dan zou hij de steun van velen verliezen. Het volvoeren van dit pad maakt integratie ‘vrijwel vanzelfsprekend’, legt Haas uit, totdat deze dan uitmondt ‘van niet meer dan een douane-unie in een economische unie en een politieke eenheid’.

Precies zo is het gegaan. Achter de ogenschijnlijke vrije, spontane samenwerking van nationale democratieën gaat inmiddels een vrijwel geheel opgetuigde continentale superstaat schuil – stapje voor stapje opgebouwd en verscholen in de onmetelijke burelen van de Brusselse bureaucratie, in Commissievergaderingen en schimmige achterafzaaltjes, in richtlijnen die soms pas jaren later in werking treden, in strategische akkoorden of besluiten van het ‘comité voor de regio’s’. De speelruimte van de lidstaten is gereduceerd tot vrijwel nul.

Een voorbeeld. Vorige zomer had het Nederlands parlement het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne geratificeerd. Samen met een aantal andere organisaties heeft Forum voor Democratie vervolgens meer dan 300.000 handtekeningen in een periode van zes weken verzameld – waarmee een (adviserende, niet-bindende) volksraadpleging over dit besluit werd geforceerd. Het referendum werd gehouden op 6 april 2016 en resulteerde in een massief NEE van 61 procent.

Toen gebeurde iets eigenaardigs. Premier Mark Rutte verklaarde bescheten dat het Nederlandse parlement het verdrag weliswaar had geratificeerd – en formeel was een dergelijke ratificatie ook noodzakelijk geweest – maar dat óók als ons land nu zijn handtekening zou intrekken, het verdrag alsnog gewoon door zou gaan. Met andere woorden: onze hele nationale ratificatieprocedure was één grote schijn geweest. Al die debatten over nut en noodzaak van het verdrag waren niets dan window-dressing. Natuurlijk maakt de EU nog altijd gebruik van nationale parlementen en nationale ratificatieprocedures; natuurlijk schaft men de instituties die democratisch brood en spelen bieden niet af; maar hun betekenis is symbolisch geworden. Het is, precies zoals Burnham het noemt, een vorm van ‘gecontroleerde democratie’.

Een paar maanden later deed zich een volgend treffend voorbeeld voor. Het Nederlandse parlement kreeg een paar uur (!) de tijd om honderden bladzijden EU-plannen over centrale pensioenregels door te nemen. Mocht de minister haar goedkeuring geven aan dit grandioze schema dat uiteindelijk meer dan 1.200 miljard euro Nederlands spaargeld onder Brussels gezag zou stellen? Men stemde er inderdaad maar gewoon mee in. Verbijsterd belde ik een parlementslid van de Christendemocratische fractie op. Hij zei dat het ondoenlijk was geweest om in het korte tijdsbestek uit te zoeken wat precies de consequenties van de voorgenomen maatregelen zouden zijn. Bij twijfel op de rem gaan staan was echter geen optie… want Nederland had toch allang geen vetorecht meer in de Brusselse afdelingen waar dit soort zaken werden besloten!

De vergelijking dringt zich op met een strenge onderwijzer, die de leerling huiswerk opgeeft en zegt: ‘dit ga je maken, goed? Spreken we dat af?’. De vraag is louter retorisch, louter voor de vorm – en is even vernederend voor de leerling als de kunstmatige schijninstemming met Europese besluiten is voor de volkeren van ons continent.

Nationale politieke leiders worden ondertussen gecoöpteerd, doordat hen een toekomstige positie in het vooruitzicht wordt gesteld met hoog (en grotendeels belastingvrij) salaris, met chauffeur en andere uitstekende arbeidsvoorwaarden – en zonder enige mogelijkheid om uit die positie ontheven te worden door dwarsliggende electoraten. Onze minister van Financiën is zelfs tijdens zijn nationale loopbaan – en juist op het moment dat Nederland voor problemen dreigde te gaan zorgen wegens twijfel over steunmaatregelen voor Griekenland! – voorzitter gemaakt van de eurogroep. Een grotere schending van de machtenscheiding is nauwelijks denkbaar; Dijsselbloem is daardoor immers aanklager én rechter tegelijk geworden! Maar het kon allemaal in eurotopia; en nauwelijks was hij overigens benoemd of hij schafte de ministeriële werkgroep af die na moest denken over exit-strategieën bij een volgende eurocrisis. Toeval? Eh. Ik denk het niet.

Ook het maatschappelijk middenveld is in de greep van de EU gekomen. Oxfam, het Wereldnatuurfonds, One World Action, en honderden (zo niet duizenden) andere ‘goede doelen’ ontvangen jaarlijks miljoenen aan subsidie van de EU – en wie keert zich nou tegen de hand die hem voedt? Door de EU opgerichte ‘beroepsverenigingen’ doen daar nog een schepje bovenop. Zo is daar de European Union of Journalists, de European Women’s Lobby, de European Cyclists’ Federation, enzovoorts – allen geheel onderdeel van het Brusselse managementsysteem, en ook zij bepleiten uiteraard voortdurend het nut van verdere Europese machtsvergroting.

Op universiteiten wordt het project ondertussen door de bekleders van de Jean Monnet-leerstoelen gepropageerd – en zó sterk is daar de pensée unique, dat bevriende medewerkers aan economiefaculteiten mij regelmatig op fluistertoon vertellen dat ze onmogelijk openlijk kritiek op de euro zouden kunnen hebben. Ze zouden geen promotie meer kunnen maken, geen aanstelling meer kunnen bemachtigen. En wat te denken van de academische onderzoeksgelden? Verwacht iemand werkelijk dat kritische geluiden door het Europese ‘Horizon-netwerk’ (dat miljarden aan voorheen nationale onderzoeksgelden mag besteden) worden gehonoreerd? Dan toch liever een studie naar de gevaren van ‘nationalisme’ of ‘xenofobie’ (zoals kritiek op de open grenzen in Orwelliaanse eurospeak wordt genoemd).

Ook heeft de EU zich ontpopt tot beste vriend van het grootbedrijf. Ook al presenteert ze zich als bestrijder van kartels, in wezen werkt de EU kartelvorming in de hand doordat lobbies van grote bedrijven direct aan tafel zitten bij de Commissie (in de zogeheten ‘expert-groepen’) en regelgeving opstellen die het voor deze multinationals mogelijk maakt hun product over de gehele EU uit te rollen en ondertussen, middels veel te strikte voorwaarden, kleine ondernemers te verpletteren. Denk aan het verbod op het slachten van dieren op boerderijen (officiële doel: ‘bescherming van de volksgezondheid’). De bio-industrie vaart er wel bij, kleine biologische eenpitters gaan eraan onderdoor. Denk aan de regels voor bed&breakfasts (bijvoorbeeld met betrekking tot sanitaire voorzieningen of het houden van huisdieren), waardoor het steeds lastiger wordt voor kleine en middelgrote ondernemers om te concurreren met grote hotelketens. Denk aan de regels voor glazenwassers en condooms; voor groente en fruit; voor rauwmelkse kazen, voor witte en gele koplampen, voor stofzuigers van meer dan 1800 watt, voor koffiezetapparaten en vitamine-preparaten… Als je goed kijkt blijkt er steeds een klein groepje grote, grensoverschrijdende bedrijven achter te zitten die het Midden- en Kleinbedrijf (waar de eigenlijke welvaart en innovatie zit) wegdrukken met regelgeving die – ogenschijnlijk – in het belang is van één of ander vaag, abstract doel. Dierenwelzijn, vrouwenemancipatie. Iets met milieu.

Big business en big government gaan dus hand in hand en vormen een conglomeraat van managers waarin men elkaar de bal toespeelt – vandaar ook dat de overstap zo gemakkelijk is geworden en voormalig Goldman Sachs-topman Draghi bijvoorbeeld een transfer maakte naar de ECB terwijl Barroso onlangs naar Goldman Sachs verkaste; vandaar dat Verhofstadt 190.000 euro per jaar incasseert als adviseur van investeringsfondsen met schaliegasbelangen (onder meer in Oekraïne) en Hans van Baalen behalve Europarlementariër ook commissaris was bij Mercedes Benz. Hoeft het nu nog te verbazen dat de auto-industrie erin slaagde om ‘samen met de Europese Commissie’ wetgeving te vervaardigen die grote voordelen bood aan… dieselmotoren? Terwijl in Japan volop experimenten gaande waren met elektrische auto’s had Volkswagen begin jaren ’90 de TDI-dieselmotor te slijten. Het geheel aan EU-regels dat werd opgesteld werd gepresenteerd vanuit het oogmerk van milieubescherming (want dieselmotoren stoten minder CO2 uit dan benzinemotoren). Maar ondertussen vervuilt diesel tot twintig keer meer dan benzine. Het gevolg van de stimulans: het marktaandeel van dieselmotoren groeide van zo’n 10 procent in 1995 tot meer dan 50% in 2012. Ook een gevolg: duizenden doden door onder meer stikstofdioxide. Luchtvervuiling doodt wereldwijd immers meer mensen dan AIDS en malaria tezamen.

Daarbij is het van belang om te begrijpen dat al deze processen en systemen natuurlijk niet vanuit één centrale plaats worden aangestuurd – de truc is juist dat de Europese soevereiniteit niét is vast te pinnen. Integendeel, zou ik welhaast willen zeggen: de soevereiniteit is volledig verwaterd en verdund, als damp heeft zij zichzelf vertakt en verspreid en vermengd. Haast iedereen is daardoor de greep erop verloren. De Commissie initieert, de Raad van Ministers vergadert (notulen geheim), de Raad van Regeringsleiders doet nog een duit in het zakje en dan zijn daar nog het Hof van Justitie, de overlegorganen met nationale politici, de geformaliseerde lobby-organen, de zogeheten Coreper-bijeenkomsten en niet te vergeten: het ‘parlement’, een orgaan met 751 leden die van zichzelf beweren de 600 miljoen Europeanen die elkaar onderling niet kunnen verstaan te vertegenwoordigen, en die mogen meepraten met allerlei zaken die in en rond de EU gebeuren. Enfin. Het resultaat van dit alles is een machinerie die niemand meer in de hand heeft, die niemand kan controleren – en die niemand kan hervormen.

Maar nu komt het meest verbijsterende: ook de grootste eurofiel erkent dit. In een bijzonder cynische manifestatie van opnieuw Orwellianse eurospeak wordt dit gegeven – dat zo wezenseigen is aan de EU! – het ‘democratisch deficiet’ genoemd. Men kijkt ernstig en sereen en herhaalt: ja, u heeft gelijk, er is een ‘democratisch tekort’. Briljant! Alsof het een tijdelijk falen betreft dat ongewenst is, maar overkomelijk. Een financieringsprobleempje waarvoor overbruggingskrediet nodig is. Te weinig vitamientjes. Slaapgebrek. Iets dat zich in elk geval spoedig zal herstellen. Een onbalans die binnenkort weer in evenwicht komt.

Maar zoals Burnhams analyse van de managersrevolutie duidelijk maakt: de afschaffing van de democatie door de EU is net zo min tijdelijk als overkomelijk. De EU is niet zozeer ondemocratisch als wel antidemocratisch. Een democratische EU is onmogelijk. De plannen van Monnet en Schumann die in 1954 met open vizier werden gepresenteerd en werden weggestemd, zouden vandaag de dag wéér worden weggestemd. Niemand wil in een ‘United States of Europe’ leven. Europa is geen land. We verstaan elkaar niet. 600 miljoen is veel te veel voor een goed werkende, transparante volksregering.

Dus moeten regeringsleiders, parlementen en andere politici doen alsof. Ze moeten doen alsof de EU geen staat is en ook nooit een staat zal worden; ze moeten doen alsof ze greep hebben op de Brusselse besluitvorming; alsof de mensen daar ‘democratisch’ gekozen zijn en alsof zijzelf verantwoording verschuldigd zijn aan de kiezer en door hem af te rekenen zijn – om het Copernicaans te zeggen: ze moeten doen alsof ze in een baan rond de kiezer zweven. Maar dat is allang niet meer het geval. Ze zijn onderhorig aan Brussel en ingelijfd door het continentale systeem. De EU draait niet om de natiestaten heen – de natiestaat is een satelliet geworden in het blauwgele sterrenstelsel van de EU.

In 1946 schreef George Orwell een uitgebreide kritiek op het denken van Burnham. Uiteindelijk, stelde hij, zal de heerschappij van de managers niet kunnen voortduren omdat (1) het een gesloten kartel is waarin na verloop van tijd te slechte en te zwakke mensen komen bovendrijven om het systeem nog langer gaande te houden, en (2) de menselijke vrijheidsdrang te groot is en dankzij de moderne communicatiemiddelen niet kan worden ingekapseld. Hoewel Orwell in zijn roman 1984 zou voortbouwen op de visionaire dystopie van Burnham, en een wereld zou schetsen waarin de macht van de managers compleet en eeuwigdurend is geworden, bood hij in zijn politieke filosofie juist een aanknopingspunt voor hoop.

De praktische vertaling daarvan, de uitweg zogezegd, is het referendum. Overal in Europa zien we de roep om het plebisciet, om directe volksinvloed. Burgers vragen in massaal ondertekende petities om zeggenschap, politici kunnen er niet meer omheen en beloven schoorvoetend aan hun kiezers meer directe beslissingsmacht. Omdat de EU nog altijd lippendienst verleent aan de ‘democratie’ en beweert (hoe onzinnig dat ook is) te handelen in naam van de bevolking, zijn referenda de achilleshiel van het managerssysteem. Een volksopstand kan gemakkelijk worden neergeslagen; nieuwe politieke bewegingen kun je inkapselen; maar referenda vallen buiten de greep van de bureaucraat-heersers.

Met één referendum is de strijd natuurlijk niet gewonnen. Zowel de Fransen als de Nederlanders zeiden in 2005 met overweldigende meerderheid NEE tegen de Europese Grondwet. Een paar jaar later kwam die Grondwet er alsnog, zij het onder een andere naam. Jarenlang bleef het stil, totdat de Grieken in 2015 weer mochten stemmen en NEE zeiden in het referendum over de voorgestelde bezuinigingsmaatregelen. De EU besloot om premier Papandreou af te zetten en te vervangen door een ongekozen voormalige vice-president van de ECB (Papademos). Hoe lang houden de eurocraten dit nog vol? Het tweede Nederlandse referendum – eerder dit jaar – kan niet opnieuw volledig genegeerd worden. De keuze van de Britten om uit de EU te stappen zal grote gevolgen hebben. In de herfst zullen Hongarije en Oostenrijk een referendum houden over Europese immigratiequota. Finland overweegt een referendum over de euro. In november stemt Italië over de Europese bezuinigingsmaatregelen. Onlangs wierp ook de Tsjechische president een balletje op voor een referendum over uittreden – een zogeheten Czexit.

De coalitie van Vrije Landen werd tot nu toe geleid door Noorwegen, IJsland en Zwitserland. Met Groot-Brittannië als vierde lid begint het een winnend team te worden. Door de Britse onderhandelingen met de EU zal het alternatief voor een continentale superstaat duidelijke contouren gaan aannemen. Een veel aantrekkelijkere samenwerking op basis van vrijheid, soevereiniteit en democratie kan gestalte krijgen. Nu is het moment om door te pakken en het imperium van de managers ten val te brengen. Nu is het moment om de gecontroleerde nepdemocratie te vervangen door volksregeringen die verantwoording verschuldigd zijn aan ons, burgers, en die handelen in onze belangen. Het gaat natuurlijk bar slecht met ons continent en het wanbestuur is stuitend. Maar ik ben vol hoop voor de toekomst!
Ik ook.
  vrijdag 23 november 2018 @ 12:11:17 #257
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183322045
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op woensdag 21 november 2018 12:38 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat heeft-ie volgens jou precies voor nuttigs gedaan?
quote:
2s.gif Op woensdag 21 november 2018 12:38 schreef Ludachrist het volgende:

Ik zou niet weten wat ik als grootse prestatie van Baudet in de Kamer zou kunnen betitelen tot zover. Dat is ook niet gek, want hij steekt veel meer tijd in het uitbouwen van zijn partij. Dan blijft er in de Kamer niet veel meer over dan af en toe een beetje oreren.
In commissievergaderingen is Baudet stukken sterker en inhoudelijker dan plenaire vergaderingen. Zijn 'militaire vissersjasje'-actie in de plenaire zaal vond ik tamelijk briljant. Men heeft het er nog steeds over. Militairen vonden het ook prima. Het maakte ook veel duidelijk.
The King of Kings, there is only one.
pi_183322135
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:11 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

[..]

In commissievergaderingen is Baudet stukken sterker en inhoudelijker dan plenaire vergaderingen. Zijn 'militaire vissersjasje'-actie in de plenaire zaal vond ik tamelijk briljant. Men heeft het er nog steeds over. Militairen vonden het ook prima. Het maakte ook veel duidelijk.
Dus na ruim een jaar Baudet in de Tweede Kamer is zijn grootste prestatie 'jasje aangetrokken'.

Ik blijf dan toch bij mijn standpunt dat hij niet echt heel veel doet.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  vrijdag 23 november 2018 @ 12:21:14 #259
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183322243
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:15 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dus na ruim een jaar Baudet in de Tweede Kamer is zijn grootste prestatie 'jasje aangetrokken'.

Ik blijf dan toch bij mijn standpunt dat hij niet echt heel veel doet.
Prima, je kunt natuurlijk zijn kritische bijdragen aangaande de Brexit-doemscenario's en het verzoek tot een parlementaire commissie naar de invoering van de Euro negeren.
The King of Kings, there is only one.
pi_183322312
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:21 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Prima, je kunt natuurlijk zijn kritische bijdragen aangaande de Brexit-doemscenario's en het verzoek tot een parlementaire commissie naar de invoering van de Euro negeren.
Een beetje oreren doet hij inderdaad nog wel eens, maar wat heeft hij daar verder mee bereikt? Zijn burgerinitiatief voor onderzoek naar de euro was voordat hij überhaupt in de Kamer zat.

Maar vooralsnog blijft het een beetje bij wat ik al stelde: af en toe een tijdje praten in de Tweede Kamer, maar het grootste deel van zijn tijd steekt hij in de partij zelf.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  vrijdag 23 november 2018 @ 12:29:48 #261
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183322363
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:26 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Een beetje oreren doet hij inderdaad nog wel eens, maar wat heeft hij daar verder mee bereikt? Zijn burgerinitiatief voor onderzoek naar de euro was voordat hij überhaupt in de Kamer zat.

Maar vooralsnog blijft het een beetje bij wat ik al stelde: af en toe een tijdje praten in de Tweede Kamer, maar het grootste deel van zijn tijd steekt hij in de partij zelf.
Peuro was inderdaad voordat FvD in de kamer belandde, maar Baudet is in de tussentijd een ander persoon geworden ofzo?

Dat vetgedrukte kan geen kwaad. Dat moet nu eenmaal bij een nieuwe partij. Een CDA is een geöliede machine, die blijft wel draaien, ook al blijft Buma eens een weekje in zijn nest stinken.

Niet veel bereiken heeft ook veel te maken met wat de PVV al jaren overkomt: andere partijen die weigeren mee te gaan in voorstellen omdat het nu eenmaal van 'foutrechts' afkomstig is.
The King of Kings, there is only one.
pi_183322657
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:29 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Peuro was inderdaad voordat FvD in de kamer belandde, maar Baudet is in de tussentijd een ander persoon geworden ofzo?

Dat vetgedrukte kan geen kwaad. Dat moet nu eenmaal bij een nieuwe partij. Een CDA is een geöliede machine, die blijft wel draaien, ook al blijft Buma eens een weekje in zijn nest stinken.

Niet veel bereiken heeft ook veel te maken met wat de PVV al jaren overkomt: andere partijen die weigeren mee te gaan in voorstellen omdat het nu eenmaal van 'foutrechts' afkomstig is.
Dan kan je ook zijn proefschrift wel meenemen als grote prestatie. Ik vraag naar wat hij in de Kamer heeft gepresteerd, aangezien daar de opmerkingen over gaan dat hij niet zoveel doet. Hij zal vast ook heel hard gestudeerd hebben op de middelbare school, maar dat is ook niet erg relevant voor zijn werkethos als Kamerlid.

Verder heb ik nooit aangegeven dat het een foute beslissing is van Baudet om meer tijd in de partij te stoppen, al vind ik de manier waarop hij de partij leidt vrij riskant, maar geef ik simpelweg aan dat het ten koste gaat van zijn werk als Kamerlid. Af en toe praat hij een half uurtje bij een onderwerp, en dat is het dan. Dan mag je het heel interessant vinden wat hij zegt, maar buiten dat hij wat lucht verplaatst heeft is er niks veranderd. Als hij dat wil zal hij toch echt meer de handen uit de mouwen moeten gaan steken in de Kamer in plaats van in de partij.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_183322873
quote:
14s.gif Op donderdag 22 november 2018 18:56 schreef Monopoly het volgende:
Interessante tekst van de website van fvd

[..]

Wat een dom geouwehoer. Natuurlijk is het weer allemaal een complot. Lekker doen alsof we in een Orwelliaanse wereld leven en het over newspeak hebben want dat doet het goed onder de rechtse NPCs. Heel de tijd klagen over democratie maar hoe zat het ook alweer met de democratie in zijn partij, gewoon schijndemocratie. Hilarisch ook om Engeland bij het winnende team te scharen, ze kunnen het daar niet eens eens worden in de regerende partij.
Ook altijd mooi om te doen bij een referendum waar 20% van de stemgerechtigde bevolking nee stemt alsof dat een overweldigend nee was.

Sowieso worden er veel dingen gezegd zonder daarvoor enig bewijs geven.

Maar zoiets als deze quote
quote:
De functionalist die vertrouwt op geleidelijkheid en omwegen om zijn doel te bereiken, moet een strategie kiezen die veel mensen verenigt en weinigen vervreemdt. Hij kan slechts met kleine stapjes en zonder helder logisch plan vooruitkomen, want als hij met forse stappen en op meesterlijke wijze vooruit zou komen, dan zou hij de steun van velen verliezen.
Is gewoon perfect voor hoe de FvD te werk gaat. Ze komen niet daadwerkelijk uit voor wat ze willen. Dat kost ze teveel steun. Daarom draaien ze er een beetje omheen en maken ze mensen langzaam warm.
  vrijdag 23 november 2018 @ 13:01:06 #264
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183322955
quote:
2s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:43 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dan kan je ook zijn proefschrift wel meenemen als grote prestatie. Ik vraag naar wat hij in de Kamer heeft gepresteerd, aangezien daar de opmerkingen over gaan dat hij niet zoveel doet. Hij zal vast ook heel hard gestudeerd hebben op de middelbare school, maar dat is ook niet erg relevant voor zijn werkethos als Kamerlid.

Verder heb ik nooit aangegeven dat het een foute beslissing is van Baudet om meer tijd in de partij te stoppen, al vind ik de manier waarop hij de partij leidt vrij riskant, maar geef ik simpelweg aan dat het ten koste gaat van zijn werk als Kamerlid. Af en toe praat hij een half uurtje bij een onderwerp, en dat is het dan. Dan mag je het heel interessant vinden wat hij zegt, maar buiten dat hij wat lucht verplaatst heeft is er niks veranderd. Als hij dat wil zal hij toch echt meer de handen uit de mouwen moeten gaan steken in de Kamer in plaats van in de partij.
De Peuro, maar inderdaad zijn proefschrift ook, hebben een directe relatie met de denkbeelden van Baudet van nu.

Aardig resultaat: https://nos.nl/artikel/22(...)vn-migratiepact.html
The King of Kings, there is only one.
pi_183322970
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:29 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Peuro was inderdaad voordat FvD in de kamer belandde, maar Baudet is in de tussentijd een ander persoon geworden ofzo?

Dat vetgedrukte kan geen kwaad. Dat moet nu eenmaal bij een nieuwe partij. Een CDA is een geöliede machine, die blijft wel draaien, ook al blijft Buma eens een weekje in zijn nest stinken.

Niet veel bereiken heeft ook veel te maken met wat de PVV al jaren overkomt: andere partijen die weigeren mee te gaan in voorstellen omdat het nu eenmaal van 'foutrechts' afkomstig is.
Dus eerst zeg je dat Baudet zich al best nuttig heeft gemaakt en nu is het de schuld van links dat-ie niet veel heeft gedaan?
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  vrijdag 23 november 2018 @ 13:03:27 #266
471590 Oostwoud
MinderMinderMinder
pi_183322997
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 13:01 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dus eerst zeg je dat Baudet zich al best nuttig heeft gemaakt en nu is het de schuld van links dat-ie niet veel heeft gedaan?
Je kunt hard werken en je nuttig maken, zonder dat je harde, nuttige werk door anderen gewaardeerd wordt, ja..
The King of Kings, there is only one.
pi_183323074
Wel briljant dat sommige mensen het als een grootse daad beschouwden dat Baudet spreektijd had aangevraagd. Een kinderhand is snel gevuld, zullen we maar zeggen.

[ Bericht 6% gewijzigd door trein2000 op 24-11-2018 00:38:43 (Pa) ]
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183323503
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 13:03 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Je kunt hard werken en je nuttig maken, zonder dat je harde, nuttige werk door anderen gewaardeerd wordt, ja..
Kennelijk heb je zelf ook het idee dat hij zich als Kamerlid tot op heden nog niet zo heel nuttig heeft gemaakt.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183335212
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:56 schreef Lord-Ronddraai het volgende:

[..]

Wat een dom geouwehoer. Natuurlijk is het weer allemaal een complot. Lekker doen alsof we in een Orwelliaanse wereld leven en het over newspeak hebben want dat doet het goed onder de rechtse NPCs. Heel de tijd klagen over democratie maar hoe zat het ook alweer met de democratie in zijn partij, gewoon schijndemocratie. Hilarisch ook om Engeland bij het winnende team te scharen, ze kunnen het daar niet eens eens worden in de regerende partij.
Ook altijd mooi om te doen bij een referendum waar 20% van de stemgerechtigde bevolking nee stemt alsof dat een overweldigend nee was.

Sowieso worden er veel dingen gezegd zonder daarvoor enig bewijs geven.

Maar zoiets als deze quote

[..]

Is gewoon perfect voor hoe de FvD te werk gaat. Ze komen niet daadwerkelijk uit voor wat ze willen. Dat kost ze teveel steun. Daarom draaien ze er een beetje omheen en maken ze mensen langzaam warm.
Kwade mensen wilden Thierry's partij kapen heb ik het idee. En er een verlengde van de VVD van maken. Stout.

20% stemgerechtigden is ruim 2.6 miljoen mensen. Dat is toch niet niks. Amsterdam telt maar 1.4 miljoen inwoners. 2x dat complete stad en elke inwoner oud en jong dat inziet dat dat verdrag een grote stierenschijtverdrag is.

FvD komen uit voor wat zij echt willen. Echte democratie en geen schijn/poppenkast democratie. Dit is toch al wel heel erg duidelijk.
pi_183335861
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 23:50 schreef Aluah-Snackbar het volgende:

[..]

Kwade mensen wilden Thierry's partij kapen heb ik het idee. En er een verlengde van de VVD van maken. Stout.
Je geloofd dit onzin excuus? Zo kun je elk gebrek aan democratie wat het Forum aanstipt in de EU ook wel weglullen. Kwade mensen willen de EU kapot maken, dus daarom krijgen EU burgers gewoon weinig te zeggen over de EU :')

quote:
20% stemgerechtigden is ruim 2.6 miljoen mensen. Dat is toch niet niks. Amsterdam telt maar 1.4 miljoen inwoners. 2x dat complete stad en elke inwoner oud en jong dat inziet dat dat verdrag een grote stierenschijtverdrag is.
Ja en het is toch bij lange na geen meerderheid van Nederland? Daarbij hoeveel mensen daarvan hebben dat verdrag gelezen? Hoeveel mensen hebben het gebruikt als nee stem tegen de EU in plaats van naar de kwestie zelf te kijken?

quote:
FvD komen uit voor wat zij echt willen. Echte democratie en geen schijn/poppenkast democratie. Dit is toch al wel heel erg duidelijk.
Ze zijn juist totaal oneerlijk over wat ze willen. Het is allemaal toneelspel, uiteindelijk gaat het erom mensen op een populistische manier ala Trump ala Wilders klaar te stomen voor een autoritaire dictatuur.
pi_183339328
Partijcongres begint zo. Voor wie er behoefte aan heeft, live te volgen via @chrisiserbij
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_183339360
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_183354875
quote:
Sneer naar VVD, mopje Chopin en Johan Derksen: dit was het congres van Baudet en zijn FvD

Thierry Baudet wil met zijn partij Forum voor Democratie (FvD) de Nederlandse bevolking het vertrouwen weer teuggeven. ,,Zelfvertrouwen, cultureel zelfvertrouwen, vertrouwen in onze identiteit, in onze taal.” Hij ziet zijn Forum als ‘motie van wantrouwen tegen de zittende macht'.

Dat zei Baudet tijdens de slotspeech van het derde partijcongres van FvD in de Amsterdamse RAI, waarin een speciale rol was weggelegd voor voetbalanalist Johan Derksen en een concertpianist die een mopje Chopin speelde.

Verder lag er veel nadruk op het terugwinnen van nationale trots en identiteit, dat Nederland volgens de FvD wordt afgepakt door premier Mark Rutte, de Europese Unie en ‘ongebreidelde immigratie'.

Baudet stelde dat hij op het migratiedossier en ook het onderwerp klimaat een verandering teweeg heeft gebracht. Het klimaat noemde hij een 'totaal abstract en vrijwel onbeïnvloedbaar’ iets. De miljarden die naar het bestrijden van de opwarming van de aarde gaan zijn volgens hem daarom weggegooid geld. Geld dat beter naar het midden- en kleinbedrijf (MKB) of de politie zou kunnen gaan.

Sneer naar VVD
Baudet sprak ook het vermoeden uit dat premier Mark Rutte de Nederlandse belangen 'weggeeft‘, omdat hij aast op een ‘topbaantje’ in Europa. Het was niet zijn enige sneer naar de VVD. De Forum-leider begon het openbare gedeelte van het congres met de boodschap dat er bij het VVD-festival in Den Bosch, ook dat vond vandaag plaats, maar 500 mensen aanwezig waren. ,,Slechts een derde of een vierde van het aantal mensen hier.”

Qua bezoekersaantal van zijn eigen congres zal Baudet in de buurt hebben gezeten, maar waar hij de 500 aanwezigen bij de VVD vandaan haalde is onbekend. In Den Bosch waren naar verluidt zeker rond de 1200 mensen aanwezig.

Het partijcongres bestond uit twee gedeelten. Tijdens de besloten algemene ledenvergadering 's ochtends werd Henk Otten gekozen tot lijsttrekker voor de Eerste Kamer-verkiezingen in maart.

Andere mensen
Otten was een van de sprekers tijdens het openbare gedeelte, dat 's middags plaatsvond. Hij vindt ‘dat er andere mensen moeten komen in Den Haag, die wel voor de mensen in NL opkomen’. ,,Mensen uit de praktijk, met kennis van zaken.”

Derk Jan Eppink, lijsttrekker voor de Europes verkiezingen in mei, ging tijdens zijn speech ook nadrukkelijk in op het thema nationale identiteit: ,,Onze leiders zijn bezig onze eigen cultuur weg te cijferen. Gelukkig heeft de FvD een leider met een gedegen cultuurhistorisch besef.”

Freek Jansen, voorzitter van de jongerenafdeling van Forum, sprak van een 'strijd’ die de partij voert om Nederland weer te laten bloeien. ,,Onze tegenstanders zijn met duizenden, wij zijn met miljoenen", zei hij. ,,Deze eeuw wordt onze eeuw.”

Derksen
Johan Derksen was een opvallende en speciale gast op het partijcongres. De voetbalanalist nam het eerste exemplaar van het boek dat Stan de Jong schreef over FvD-Kamerlid Theo Hiddema in ontvangst. ,,Ik vind het heel belangrijk dat fatsoenlijk rechts zich in Nederland laat horen", sprak Derksen. ,,Ik ben geen lid, maar zal wel op jullie stemmen.”

Hij verklaarde desgevraagd ook bij de laatste verkiezingen al op Forum te hebben gestemd. In een eerder interview zei hij nog D66 te hebben aangekruisd in het stemhokje. De analist van Veronica Inside verliet het podium met de mededeling ‘alleen maar verstandige dingen te hebben gehoord’.

Er was ook nog een muzikaal intermezzo, geheel naar smaak van Baudet: een pianist speelde het eerste deel van de derde sonate van Chopin. ,,We hopen natuurlijk dat de andere Tweede Kamerleden dit ook hebben gehoord", verwees de FvD-leider na dat de laatste pianoklank was weggestorven met een knipoog naar de nachtelijke e-mail die hij deze week stuurde, en waarin hij zich beklaagde over de ‘enorme k*tmuziek’ waar zijn collega's graag naar luisteren.
ChrisMersbergen twitterde op zaterdag 24-11-2018 om 15:43:15 Derksen verklaart een bewonderaar van Hiddema. En: 'Ik vind het heel belangrijk dat fatsoenlijk rechts zich in Nederland laat horen. Ik ben geen lid, maar zal wel op jullie stemmen.' #FvDcongres reageer retweet
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_183355064
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 01:23 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

ChrisMersbergen twitterde op zaterdag 24-11-2018 om 15:43:15 Derksen verklaart een bewonderaar van Hiddema. En: 'Ik vind het heel belangrijk dat fatsoenlijk rechts zich in Nederland laat horen. Ik ben geen lid, maar zal wel op jullie stemmen.' #FvDcongres reageer retweet
Een hoop lege hulzen weer, zoals gebruikelijk.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183356082
Fatsoenlijk rechts :') wat Newspeak is ze duidelijk niet vreemd bij de FvD.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')