abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182204223
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo allemaal,

Ik heb al 5 jaar als het niet meer is een HP laptop.
Ben al wel in het bezit van een nieuwe laptop maar zou de HP toch willen blijven gebruiken alleen heb ik meerdere problemen met de HP.

Ten eerste kan ik niet meer op internet, hij blijft op vliegtuigstand staan.
Verder heb ik geen audio meer en kan ik de laptop niet resetten, naar mijn idee komt dat omdat er geen internetverbinding is.

Heb al meerdere dingen uitgeprobeerd om de laptop te resetten omdat dit naar mijn idee de problemen zou verhelpen. Zo heb ik de accu eruit gehaald en F11 ingedrukt terwijl ik de laptop aanzet maar deze methodes lijken niet te werken.

Nu is mijn vraag, valt dit nog te redden überhaupt of is het het niet waard. Als het te maken is, kan ik dit dan zelf proberen of zou ik toch beter naar een pcspecialist kunnen gaan.

Ben nieuw hier en weet nog niet hoe ik foto's toe kan voegen maar hoop dat het zonder foto's ook duidelijk is.
pi_182204269
Dan zou ik eerst beginnen de drivers van je netwerkkaart te updaten. Gewoon downloaden via je andere computer en op USB-stick zetten.
pi_182204349
Heb je toevallig vliegtuigstand aangezet met behulp van je FN toets + f8 (of iets soortgelijks)?
pi_182205264
registreer om deze reclame te verbergen
Heb iets op een USB gezet genaamd Microsoft Package Installer, weet niet of het het juiste programma is. Ik kan het wel op de usb zetten maar als ik het vervolgens wil uitvoeren op de laptop staat er dat er te weinig opslagruimte beschikbaar is, terwijl ik 341Gb beschikbaar heb... word er een beetje hopeloos van.

(heb jullie trouwens per ongeluk een pb gestuurd, was niet mijn bedoeling)
pi_182445836
bij de oudere laptops wil er ook wel eens een schuifje of schakelaar aan de zijkant zitten om de vliegtuigstand aan of uit te zetten
pi_182471477
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 september 2018 14:03 schreef evez het volgende:

Ten eerste kan ik niet meer op internet, hij blijft op vliegtuigstand staan.
Bepaalde wifi netwerkkaarten (vooral oudere Intel kaarten) in oudere laptops hebben, naast de stuurprogramma's, ook zogenaamde connection manager software nodig. In die connection manager software zit een 'schakelaar' om wifi en/of bluetooth uit en aan te zetten.

Als je die software niet hebt geinstalleerd, dan werkt het bijna nooit onder Windows 8 en 10.

Het kan ook heel goed dat je laptop prima werkte onder Windows 7/Vista, maar na een upgrade naar Windows 8 of 10 niet meer werkt. Dit komt meestal omdat Windows probeert de connection manager software te negeren of dat de connection manager software niet geschikt (gemaakt) is voor Windows 8 of 10.

Soms lukt het om de connection manager hier te vinden. Als het voor je huidige besturingssysteem niet erbij staat, kies dan als alternatief een besturingssysteem dat er het dichtste bij ligt. Voorbeeld: Geen windows 10 64bit, maar Windows 8 64bit.

quote:
Verder heb ik geen audio meer en kan ik de laptop niet resetten, naar mijn idee komt dat omdat er geen internetverbinding is.
Een laptop heeft standaard geen restetknop, maar als je de power knop meer dan 10 seconden indrukt zou deze gewoon moeten uitschakelen. Audio heeft op zich verder niets te maken met internet.

quote:
Heb al meerdere dingen uitgeprobeerd om de laptop te resetten
Bedoel je misschien een zogenaamde factory reset waardoor het originele besturingsysteem er weer op moet gaan komen?

Mocht je internet weer aan de praat krijgen op deze laptop, dan raad ik aan te gaan werken met de zogenaamde HP Support Assistant. Deze tool is erg handig in het oplossen van problemen met HP computers.
I wished for my computer to be as easy to use as my telephone; my wish has come true because I can no longer figure out how to use my telephone.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')