abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184051592
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2018 01:22 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]

Mja. Dat moeten we ook nog maar afwachten, de Europese Commissie zou er komend voorjaar naar kijken.
De EC heeft er al naar gekeken. Binnen een paar dagen kwamen ze tot de conclusie dat Macron zijn begrotingstekort tot 3,2% mag verhogen.
pi_184054726
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 02:42 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

De EC heeft er al naar gekeken. Binnen een paar dagen kwamen ze tot de conclusie dat Macron zijn begrotingstekort tot 3,2% mag verhogen.
Macron wil meer EU hij wil bijv. Eurobonds en Europeesche belastingen :{
Dit zijn natte dromen voor de Eurofielen en eurocraten en lost het financiŽle probleem voor Frankrijk op ( gratis geld door subsidies en een gemeenschappelijke EU financiŽn)
Daarom mag het best wat kosten (betaald door ons, sukkels)
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  zaterdag 29 december 2018 @ 13:22:33 #103
78918 SeLang
Black swans matter
pi_184057895
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 10:52 schreef Oud_student het volgende:

[..]

Macron wil meer EU hij wil bijv. Eurobonds en Europeesche belastingen :{

Defacto zijn die er al, via de balancesheet van de ECB. Winst en verlies van de ECB gaat naar de belastingbetaler dus bij een default van ItaliŽ zijn wij direct aan de haak voor de >§350 miljard aan Italiaanse staatsschuld op de ECB balancesheet.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_184782544
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Hoofd Italiaanse centrale bank: 'Economische vooruitzichten te rooskleurig'

De huidige economische vooruitzichten voor ItaliŽ zijn te rooskleurig, stelt het hoofd van de Italiaanse centrale bank Ignazio Visco zaterdag op een jaarlijkse conferentie.

"De vooruitzichten voor de Italiaanse economie zijn momenteel minder gunstig dan ze een jaar geleden waren", vertelde Visco op de conferentie voor beheerders van financiŽle markten.

De voorspelde groei zal volgens het hoofd van de centrale bank onder druk komen te staan. "Dat zal gebeuren door externe factoren, maar met name door de zwaktes van ItaliŽ zelf", aldus Visco. De Italiaanse centrale bank verwacht dit jaar een groei van 0,6 procent en voor 2020 en 2021 een groei van 1 procent.

Donderdag kondigde het Italiaanse statistiekbureau Istat aan dat de economie voor het tweede kwartaal op rij was gekrompen en dus officieel in recessie is. De economie kromp in het vierde kwartaal van 2018 met 0,3 procent.

Premier Giuseppe Conte zei na de bekendmaking van de cijfers dat hij verwacht dat de economie zich in de tweede helft van 2019 gaat herstellen, maar dat lijkt het hoofd van de centrale bank nu te betwijfelen.

ItaliŽ riskeert nieuwe problemen met Europese Commissie
Mocht ItaliŽ de economische verwachtingen niet halen, dan zorgt dat mogelijk voor nieuwe problemen met de Europese Commissie. In januari sloten de twee partijen een akkoord over de nieuwe begroting.

Als de groei van de Italiaanse economie tegenvalt, zal de Europese Commissie mogelijk extra begrotingsmaatregelen eisen.
Als de economische groeicijfers tegenvallen is het te verwachten dat de begrotingstekorten hoger worden dan geraamd door de italiaanse regering. Het kan opnieuw tot conflicten leiden met de EU-commissie en stijgende renteniveaus voor italiaans staatspapier.
We can't afford the illusion anymore
pi_184831920
quote:
ItaliŽ is officieel in een recessie. Ook het nieuwe Italiaanse kabinet met de populistische partijen Vijf Sterren en Lega, heeft het tijd niet kunnen keren. Waarom lukt het de ItaliŽ maar niet om een einde te maken aan de economische malaise die het land al jaren in zijn greep heeft?
Bureaucratie sterk reduceren, ambenaren veel makkelijker kunnen ontslaan zonder gouden parachute en de pensioenleeftijd flink omhoog dat zijn feitelijk de benodigde structurele hervormingen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 05-02-2019 11:27:08 ]
We can't afford the illusion anymore
pi_184837466
quote:
Vrees voor 'oorlog tussen de armen' door basisinkomen in ItaliŽ

Vol trots presenteerde vicepremier Luigi di Maio deze week de plastic 'card' voor het basisinkomen. "We steken er 8 miljard euro mee in de Italiaanse economie", zei hij. Maar niet iedereen is er gerust op en de vrees voor een chaotische introductie stijgt. Vakbonden verwachten zelfs 'een oorlog' tussen de armen.

Met een presentatie in de stijl zoals ze graag bij Apple of andere Amerikaanse techbedrijven doen, presenteerde viceopremier Luigi di Maio en premier Giuseppe Conte maandag de gele 'card' voor het basisinkomen.

Basisinkomen voor miljoenen Italianen
Zo'n 2,7 miljoen Italianen hebben er recht op en krijgen vanaf april met de kaart tot 780 euro per maand te besteden. De uitkering kost de overheid jaarlijks 6,6 miljard euro, zo rekende het Italiaanse bureau voor statistiek ISTAT uit.

De Vijfsterrenbeweging, een van de regeringspartijen, heeft lang aangedrongen op een basisinkomen voor Italianen. Omdat het onbetaalbaar is het aan alle inwoners van het land te bieden is het meer een werkloosheidsuitkering geworden. De uitkering geldt voor 18 maanden maar is dan wel weer verlengbaar.

Oorlog tussen de armen
De kritiek op de uitvoering van het basisinkomen zwelt ondertussen aan. Volgens de drie grootste vakbonden barst er een 'oorlog onder de armen' los vanwege het project.

Zo hebben buitenlanders er in ItaliŽ alleen recht op als ze er langer dan tien jaar in wonen. Ook zouden Italianen die in het buitenland wonen er een reden in kunnen zien om terug te keren. Daarnaast zou de uitkering onvoldoende rekening houden met het aantal kinderen in het gezin, klinkt de kritiek.

'Bedrag is te hoog'
De organisatie die moet controleren of mensen wel recht hebben op de uitkering, luidt ook een noodklok. Volgens de president van deze uitkeringsinstantie INPS is de 780 euro per maand te genereus voor een eenpersoonhuishouden.

"Daar komt bij dat in het zuiden van ItaliŽ bijna de helft van de werkenden maandelijks minder dan 780 euro verdient. Voor hen zou het zo lonen om werkloos te worden," zo zei hij in een hoorzetting in de Italiaanse senaat.
Het is niet echt een basisinkomen omdat niet elke italiaan er recht op heeft en het lijkt meer op een bijstandsregeling. Het idee van het basisinkomen is dat je het onvoorwaardelijk naast een evt. ander inkomen krijgt en daar is geen sprake van. Dit levert meteen mogelijk grote problemen op omdat italianen met een laag inkomen soms zelfs werken voor een lager salaris dan deze bijstand. Na verloop van tijd zouden om deze reden steeds meer werkenden de brui kunnen geven aan hun baan en bijstand gaan trekken. Dat in het zuiden van ItaliŽ bijna de helft van de werkenden maandelijks minder dan 780 euro verdient toont aan dat dit kompleet uit de klauwen kan lopen.
We can't afford the illusion anymore
  zaterdag 23 februari 2019 @ 10:25:53 #107
3928 Ulx
you aint no punk you punk
pi_185189120
registreer om deze reclame te verbergen
Ook de Lega Nord heeft banden met Poetin. Ze krijgen geld van Moskou.

http://m.espresso.repubbl(...)-1.331835?refresh_ce
I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me.
pi_185196517
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2019 10:25 schreef Ulx het volgende:
Ook de Lega Nord heeft banden met Poetin. Ze krijgen geld van Moskou.

http://m.espresso.repubbl(...)-1.331835?refresh_ce
Wel typisch dat iemand die heel veel belang heeft bij een armlastig Europa vol kleine kibbelende natiestaatjes zo veel geld geeft aan dat soort populistisch-rechtse partijen. En dat zoveel fokkertjes achter die rechtse partijen aanlopen :')

Blijkbaar heeft die persoon flink onderzocht welke partijen het snelst tot de ondergang van het EU blok leidt en en er voor zorgt dat criminele oligarchen kunnen blijven doen wat ze willen en blijkbaar zijn dat dit soort partijen. Dat geeft wel te denken.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_185260859
quote:
Premier Conte, vooral een bemiddelaar tussen de twee partijen, bezwoer dinsdag dat de uitslag op SardiniŽ geen gevolgen zal hebben voor de stabiliteit van het kabinet. Maar de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch had vrijdagavond al gezegd sterk rekening te houden met nieuwe verkiezingen dit jaar. De verleiding is erg groot voor Salvini, qua zetels nog de junior partner in het kabinet, om de recente regionale successen om te zetten in landelijke zetelwinst – waarna een rechtse coalitie waarschijnlijk zou worden.

Iedereen in ItaliŽ gaat ervan uit dat Salvini, als hij dat al gaat proberen, wil wachten tot na de Europese verkiezingen eind mei. Die zouden, na alle voor hem gunstige opiniepeilingen, bij echte landelijke verkiezingen moeten laten zien hoe sterk zijn aanhang is gestegen.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-te-herzien-a3655440
pi_185470935
Normaalgesproken zou hier een compromis uit moeten komen:
quote:
Ruzie binnen Italiaanse regering over hogesnelheidslijn duurt voort
VANDAAG, 04:13 AANGEPAST OM 05:11BUITENLAND

Er is nog geen oplossing voor de ruzie binnen de Italiaanse coalitie over een nog aan te leggen hogesnelheidslijn tussen Turijn en Lyon.

In een tv-interview liet Lega-partijleider en minister van Binnenlandse Zaken Salvini gisteravond weten dat hij niet van plan is ook maar iets van zijn standpunt over de spoorlijn te wijzigen. "We zien wel wie de standvastigste is. Ik ben gewend om tot het einde te gaan", zo waarschuwde Salvini.

Coalitiepartner Vijfsterrenbeweging is tegen en vindt dat het geld voor de lijn beter in het opknappen van bestaande infrastructuur gestoken kan worden.

Vijfsterrenbeweging-leider Luigi di Maio voelde zich na de uitspraken van Salvini genoodzaakt een verklaring uit te brengen. Hij noemt het gedrag van Salvini "onverantwoord".

Miljardenproject

Binnen de Italiaanse regering is al langer onenigheid over de zogenoemde Treno Alta Velocitŗ (TAV) tussen Frankrijk en ItaliŽ. Regeringspartij Lega is fel voorstander van de lijn, die 270 kilometer moet worden met in het midden een tunnel door de Alpen van bijna zestig kilometer lang.

De EU heeft toegezegd 40 procent van de kosten van het miljardenproject te betalen. De rest van het bedrag komt voor rekening van Frankrijk (25 procent) en ItaliŽ (35 procent).

Lega populairder dan ooit

Premier Conte, die net als Di Maio zijn twijfels heeft bij de aanleg van de lijn, benadrukte dat zijn kabinet door de patstelling niet in gevaar is, maar daar denken Italiaanse media anders over. Volgens hen staat de regering op de rand van een kabinetscrisis.

Vooral de Vijfsterrenbeweging zal de val van de regering willen voorkomen. De beweging verliest in de peilingen en bij regionale verkiezingen steeds meer aanhang. Lega, en in het bijzonder Salvini, is juist populairder dan ooit.
https://nos.nl/artikel/22(...)ijn-duurt-voort.html
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')