abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 23 oktober 2018 @ 17:13:27 #61
408813 crew  trein2000
pi_182693346
quote:
Italiaanse begroting afgekeurd door Europese commissie


De Europese Commissie heeft de begroting van de Italiaanse regering voor 2019 afgekeurd. Het is voor het eerst dat de Commissie deze bevoegdheid inzet.

Volgens de Commissie wijkt de eerste begroting van de nieuwe Italiaanse regering te veel af van de Europese afspraken. Doordat de Italiaanse regering een basisinkomen invoert voor minima én de pensioenleeftijd verlaagt loopt het begrotingstekort te hoog op volgens Brussel.

Volgens Valdis Dombrovskis, vicevoorzitter van de Europese Commissie, is het besluit van de Commissie niet leuk maar onontkoombaar. Volgens hem is Italië bezig de hoge schulden te bestrijden door nieuwe schulden te maken. Hij wijst er op dat de Italianen net zo veel uit gaan geven aan onderwijs als dat ze aan rente moeten betalen over hun staatsschuld.

Italië heeft van de Commissie drie weken de tijd gekregen om een nieuwe begroting te maken en in te dienen.

Het spel is op de wagen
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_182709369
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 17:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Het spel is op de wagen
Ondertussen zegt de italiaanse regering geen plan B te hebben. Er zal geen wezenlijk gewijzigde begroting worden ingediend bij de europese commissie is de verwachting. Gaat de commissie straks een boeteprocedure opstarten?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_182709638
Ik blijf erbij. Monetaire Unie zonder politieke unie / begrotingsbeleid is gedoemd te mislukken. Enig idee hoe groot de bereidheid is vanuit Noord Europa / NL (met pensioenleeftijd 67) voor een bail-out / betalen voor het over de balk smijten van geld van Italië (met pensioenleeftijd <65, voor vrouwen 60)? Ik denk nagenoeg nul.

Dit model (Monetaire Unie zonder Politieke Unie) is gewoon niet toekomstbestendig. Politiek Unie gaat er niet komen, dus is er maar 1 conclusie. Monetaire Unie opheffen.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 11:32:06 #64
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182709869
Italie is Griekenland 2.0.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182710722
quote:
7s.gif Op zondag 7 oktober 2018 22:50 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Het gaat er vooral om dat Italië streeft naar een begrotingsevenwicht en liefst nog een begrotingsoverschot zodat die schuld tegenover het BBP krimpt.
Juist omdat Italië dat nalaat en gaat strooien met geld, zakt het vertrouwen naar 0 en zal je de rente rap zien oplopen.
niet eens zo hard... De EU kan best een oogje dichtknijpen bij een licht tekort, dat deden ze eerder ook bij Portugal en spanje.

Wat het grootste probleem bij Italie is, is dat de huidige populstische regering (populistisch-links én populistisch-rechts: Lega Nord en 5-sterren) hun begroting ook opgesteld hebben als een zeer politieke vorm van clientelisme-politiek en het weggeven van kadootjes aan bepaalde bevolkingsgroepen die ook sterk voor deze partijen stemmen...

de aangekondigde pensioen-verruiming, warvan de financiele kosten niet eens in deze begroting doorgerekend zijn, maar zou leiden voor substanieel hogere pensioenuitgaves is gewoon onhaalbaar als een land dat met hogere schulden wil financieren..

Ook bv de verruiming van het sociale uitkeringsstelsel en invoeren van een soort van basisinkomen voor werklozen, een verkiezingsbelofte van de 5-sterren-beweging is absoluut onrealistisch en inacceptabel voor de kapitaalmarkt waar ze juist sterk van afhankelijk zijn.

Als laatste is er een grote zorg voor een algehele belastingfraudeurs-amnestie die Lega Nord aangekondigd heeft, welke dan iedereen zou vrijpleiten die eerder belastingfraude gepleegd heeft zonder dat ze eerder gefraudeerde gelden meer hoeven terug te betalen...
Dat zou vermoedelijk de al lage belastings-moraal in talie verder kapotmaken en juist fraudeurs een rechtvaardiging geven, ze worden toch niet bestraft.

De EU en ok de kapitaalmarkt zou best kunnen instemmen met een zeker investeringsbeleid dat er juist op gericht zal zijn meer italianen aan het werk te krijgen, de arbeidsdeelname te vergroten en ook arbeidskosten te verlagen en de belastinginkomsten weer te laten stijgen door betere en consequentere belasting-inning...
Allemaal voorwarden die ook aan Portugal, Spanje, Griekenland en Ierland gesteld werden en uitieindelijk ook wel degeljk een positief effect gehad hebben.

Punt is wel dat Lega Nord en 5-sterren dan juist hun verkiezingsbeloftes zelf moeten opgeven, die hebben tezeer campagne gevoerd op een "geen gezeik, iedereen rijk" en lijken te leven met het idee dat "de EU hen tóch wel zu redden"...
Dat is echter niet zo sterk het geval... niet dat de EU niet een grote bereidheid heeft Italie iig te pogen te redden (een werkelijke val kan ook het ERM niet voorkomen, de refinancieringsbehoefte van Italie per jaar is al bijna evenveel als het volledige ERM-garantie-budget van 500 miljard)...

Punt is alleen dat ook Italie dan zelf moet meehelpen en aangeven ook geholpen te worden...
Zoals uiteindelijk ook de Griekse ultra-linkse Siriza-regering dit spel moest meespelen, ondanks dat ze gekozen waren op een nukkig 'we-doen-het-lekker-anders'-programma.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_182726413
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 11:32 schreef Zihuatanejo het volgende:
Italie is Griekenland 2.0.
Mwah, eerder Griekenland2
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  donderdag 25 oktober 2018 @ 09:48:28 #67
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182730582
De EU wilde nauwelijks Griekenland failliet laten gaan, laat staan Italie, want dan gaat de hele euro gedachte naar de maan.

Maar een land als Italie functioneert gewoon niet. Het beste is het gewoon failliet te laten gaan en alle verrotte instituten laten verdwijnen. Nu is het gewoon pappen en nathouden.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182734251
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 00:11 schreef Digi2 het volgende:

Mwah, eerder Griekenland2
Idd, de inzetten van het EU pokerspel zijn zo hoog opgelopen, dat men moet doorgaan met spelen, nog meer EU, nog hogere inzetten (reserves van het ESM)

Ben benieuwd hoe de banken zich voorbereiden, onlangs heeft ING een pakket van 80 miljoen Turkse leningen voor een schijntje verkocht om iig nog iets te cashen. Maar hoe staat het met leningen aan Italië ? Want 80 miljoen is natuurlijk peanuts. Leningen aan Italie zullen wrs. minstens 1000 miljard omvatten. Hoe gaat de belasting betaler in Europa dit bijpassen?
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_182735221
Ondertussen bereidt Duitsland zich stilzwijgend voor op een Dexit. Hoewel de Europese commissie Duitsland vraagt om ook een tekort te begroten, om zo de Europese economie te stimuleren, heeft Duitsland een begrotingsoverschot. Terwijl de staatsschuld van Duitsland volgend jaar onder de 60% van het BNP zakt. De reden om toch een overschot te hanteren, lijkt te zijn om niet gevoelig te zijn voor een volgende crisis. Zodra de euro instort kan Duitsland zo weer een nieuwe harde munt uitgeven. Nederland volgt dit beleid. Het vertrouwen is weg en landen bereiden zich al voor op wat komen gaat.

[ Bericht 1% gewijzigd door Benger op 25-10-2018 15:05:24 ]
pi_182736201
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 14:57 schreef Benger het volgende:
Ondertussen bereidt Duitsland zich stilzwijgend voor op een Dexit.
wel héél stilzwijgend dan... niemand in duitsland spreekt erover of vind het een goed idee;
het is dan ook zeker geen 'tover-oplossing'.

Zou ook dom zijn omdat juist het hoge duitse begrotingsoverschot wel degelijk te maken heeft met de voordelen die duitsland heeft van een relatief niet te sterke euro en de rente op duitse staatsobligaties die juist laag staat door het voordel dat juist de euro hen brengt...

juist de euro is als valuta (en de aansturing via een onafhankelijke centrale bank die weinig politieke inmenging accepteert) behoorlijk op een duitse maat gesneden, iets dat natuurlijk veel latijnse europese landen nu opeens beklagen ...
die zouden dolgraag de euro en ECB willen hervormen tot een insitittu dat veel meer monetaire politiek toestaat ...
Maar juist dat lukt hen niet werkelijk.

Natuurlijk het ECB opkoopprogramma koopt ook italiaanse obligaties op... maar de Italianen moeten daaraan iets van 18% van de fondsen zelf betalen... tot eind 2017 lagen de opkopen van italiaanse obligaties ook tot een 19%, maar sindsdien heeft de ECB die sterk teruggeschroeft juist wegens de politieke onzekerheid ... momenteel liggen ze nog maar op 13-14% en in december zouden ze geheel moeten wegvallen..
Dat doet de Italianen behoorlijk pijn.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_182737544
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 09:48 schreef Zihuatanejo het volgende:
De EU wilde nauwelijks Griekenland failliet laten gaan, laat staan Italie, want dan gaat de hele euro gedachte naar de maan.

Maar een land als Italie functioneert gewoon niet. Het beste is het gewoon failliet te laten gaan en alle verrotte instituten laten verdwijnen. Nu is het gewoon pappen en nathouden.
Ja, maar dan zijn de goden uit de financiele sector hun geld kwijt. Er is nooit steun voor Griekenland geweest, er is alleen maar geld van de hardwerkende Europeaan verplaatst naar de hardspeculerende aardbewoner, via Griekenland.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_182829130
quote:
7s.gif Op zondag 7 oktober 2018 22:50 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Het gaat er vooral om dat Italië streeft naar een begrotingsevenwicht en liefst nog een begrotingsoverschot zodat die schuld tegenover het BBP krimpt.
Juist omdat Italië dat nalaat en gaat strooien met geld, zakt het vertrouwen naar 0 en zal je de rente rap zien oplopen.
Het is gewoon belachelijk, winnen ze het vertrouwen van de markt door met een verantwoorde begroting te komen, dan zakt de rente juist en het geld dat ze daarmee uitsparen kan dan weer voor lastenverlichting gebruikt worden.
Nee, het gaat er mij om wanneer iets als een probleem gezien wordt. Waarom is de economie van Italië nu pas een probleem? Ik wil ook wel in jouw gedachtegang meegaan hoor: Hoe kan het dat Italië in de Eurozone terecht is gekomen? Hoe kan het dat ze hun staatsschuld geruisloos naar 130% konden uitbreiden. Nooit werd daar door onze publieke omroep, door de EU, door onze politici een probleem van gemaakt. Waarom wordt ik als simpele burger nu pas ingelicht? Tot 130% was er geen enkel probleem maar nu de staatsschuld van Italië naar de 131% dreigt te gaan schijnt er opeens een gigantisch probleem te zijn. Dat begrijp ik niet. Leg me dat eens uit. Waarom werd 130% staatsschuld genegeerd, weggekeken, en is 131% staatsschuld opeens een gigantisch probleem?
pi_182834102
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 07:49 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dan heb je in de afgelopen jaren niet goed opgelet, het was niet voor niets een van de PIIGS landen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_182836020
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 07:49 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Nee, het gaat er mij om wanneer iets als een probleem gezien wordt. Waarom is de economie van Italië nu pas een probleem? Ik wil ook wel in jouw gedachtegang meegaan hoor: Hoe kan het dat Italië in de Eurozone terecht is gekomen? Hoe kan het dat ze hun staatsschuld geruisloos naar 130% konden uitbreiden. Nooit werd daar door onze publieke omroep, door de EU, door onze politici een probleem van gemaakt. Waarom wordt ik als simpele burger nu pas ingelicht? Tot 130% was er geen enkel probleem maar nu de staatsschuld van Italië naar de 131% dreigt te gaan schijnt er opeens een gigantisch probleem te zijn. Dat begrijp ik niet. Leg me dat eens uit. Waarom werd 130% staatsschuld genegeerd, weggekeken, en is 131% staatsschuld opeens een gigantisch probleem?
Nogmaals: Niemand weet of het klapt als de staatsschuld 131% bedraagt, het zou best kunnen dat er nogal wat speelruimte aan de bovenkant zit en 144% pas echt problematisch is. Maar dat is iets dat je niet van tevoren kunt voorspellen, je weet het pas als de bankruns beginnen en de beurs instort. Gezien de enorme negatieve consequenties als het fout gaat is het misschien niet zo handig om uit te gaan testen waar die grens exact ligt.
pi_182841971
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 14:29 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Nogmaals: Niemand weet of het klapt als de staatsschuld 131% bedraagt, het zou best kunnen dat er nogal wat speelruimte aan de bovenkant zit en 144% pas echt problematisch is. Maar dat is iets dat je niet van tevoren kunt voorspellen, je weet het pas als de bankruns beginnen en de beurs instort. Gezien de enorme negatieve consequenties als het fout gaat is het misschien niet zo handig om uit te gaan testen waar die grens exact ligt.
Natuurlijk is het problematisch en voorspelbaar, zie de reactie van de markt op het feest budget. Die schuld moet omlaag want veel te hoog en elke kleine stijging van de rente weegt door op hun begroting.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_182842888
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 14:29 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Nogmaals: Niemand weet of het klapt als de staatsschuld 131% bedraagt, het zou best kunnen dat er nogal wat speelruimte aan de bovenkant zit en 144% pas echt problematisch is. Maar dat is iets dat je niet van tevoren kunt voorspellen, je weet het pas als de bankruns beginnen en de beurs instort. Gezien de enorme negatieve consequenties als het fout gaat is het misschien niet zo handig om uit te gaan testen waar die grens exact ligt.
Op het moment dat de rente sterk stijgt bij oplopende begrotingstekorten heb je de pijngrens volgens mij al bereikt en bij Italië is dit het geval. Op het moment dat de rente zo sterk stijgt dat de flappentappen droog komen te staan ben je te laat en dat kan enorm snel gaan zoals we bij Griekenland hebben gezien. Beter blijf je als land ver uit die gevarenzone.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 31 oktober 2018 @ 06:35:30 #77
408813 crew  trein2000
pi_182850396
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 19:29 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Op het moment dat de rente sterk stijgt bij oplopende begrotingstekorten heb je de pijngrens volgens mij al bereikt en bij Italië is dit het geval. Op het moment dat de rente zo sterk stijgt dat de flappentappen droog komen te staan ben je te laat en dat kan enorm snel gaan zoals we bij Griekenland hebben gezien. Beter blijf je als land ver uit die gevarenzone.
Al helemaal als Italië. Griekenland wist dat ze no matter what gered zouden worden. Italië is too big to fail.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  woensdag 31 oktober 2018 @ 10:14:48 #78
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_182852206
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 06:35 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Al helemaal als Italië. Griekenland wist dat ze no matter what gered zouden worden. Italië is too big to fail.
Too big to fail, dat betekend dan juist dat ze no matter what gered zouden worden.

Je bedoelt too big to save :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_182852398
quote:
2s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:14 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Too big to fail, dat betekend dan juist dat ze no matter what gered zouden worden.

Je bedoelt too big to save :P
Yep, too big to bail out. Dit is echter geredeneerd buiten de politiek om. Het zal mij weinig verbazen als men er toch ingezogen wordt want na een 1e noodkrediet volgt al snel een volgende etc, etc. Dat fenomeen was bij Griekenland duidelijk waar te nemen. Uiteindelijk werd bijna de gehele staatschuld via ESF en ESM verschoven naar de overige euro-lidstaten. Tijdelijk bleek uiteindelijk veel langer te duren dan verwacht evenals dat de hoeveelheid benodigd geld veel groter werd dan waar men aanvankelijk vanuit ging. Na 8 jaar is het Griekenland gelukt de deur naar de kapitaalmarkt weer open te krijgen en pas nu zal de staatsschuld van Griekenland langzaam aan weer in private handen komen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Digi2 op 31-10-2018 10:43:01 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  Moderator / Redactie FP + Sport woensdag 31 oktober 2018 @ 10:46:41 #80
408813 crew  trein2000
pi_182852707
quote:
2s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 10:14 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Too big to fail, dat betekend dan juist dat ze no matter what gered zouden worden.

Je bedoelt too big to save :P
Uiteraard...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_182853267
quote:
7s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:56 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Dan heb je in de afgelopen jaren niet goed opgelet, het was niet voor niets een van de PIIGS landen.
Ja hoor, ik waarschuw al jaren, al decennia voor al die imbeciele corrupte zuidelijke en oostelijke EU-lidstaten en dat was altijd aan dovemansoren gericht. Hoongelach viel mij ten deel van de eurofielen als ik de superioriteit van de euro en de EU-lidstaten in twijfel trok. Wat mij gigantisch irriteert is dat de eurofielen hun oogkleppen pas afdoen zodra een EU-lidstaat een regering krijgt die kritisch is over de EU. Je zag het bij Polen, bij Griekenland, bij Italië, bij Hongarije. Zolang je als EU-lidstaat lovend ben over Brussel kom je met elke overtreding van wetten , corruptie en ondermijning van de democratie weg. En als een EU-lidstaat een regering krijgt die zich kritisch durft te uiten over de EU, dan pas wordt het grof geschut tevoorschijn gehaald.
pi_182853462
En dan gaat zo'n imbeciele NOS met zijn nepjournalistjes, met zijn propagandajournalistjes die al tig jaar verzaken in hun journalistieke plicht, die meerdere decennia alles recht praatte wat krom was, die gaan dus mij, en andere populisten, die al meerdere decennia het probleem van Italië, Polen etc aankaartte, wat ze zelf tig jaar negeerden, die imbeciele NOS gaat dus nu zeggen: Ja, die populisten , die snappen het niet. :r :r 8)7 :r :r
pi_182856082
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 11:23 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ja hoor, ik waarschuw al jaren, al decennia voor al die imbeciele corrupte zuidelijke en oostelijke EU-lidstaten en dat was altijd aan dovemansoren gericht. Hoongelach viel mij ten deel van de eurofielen als ik de superioriteit van de euro en de EU-lidstaten in twijfel trok.
Kun je een voorbeeld daarvan verlinken?


De euro-crisis is ook al 8 jaar oud...
Italie is in november 2011 onder IMF curatele gesteld..

Maar jij lijkt te beweren dat je de -enige- bent die dat toen doorhad en dat iedereen kennelijk deed alsof er geen crisis was?
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_182856847
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 13:57 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Kun je een voorbeeld daarvan verlinken?

De euro-crisis is ook al 8 jaar oud...
Italie is in november 2011 onder IMF curatele gesteld..

Maar jij lijkt te beweren dat je de -enige- bent die dat toen doorhad en dat iedereen kennelijk deed alsof er geen crisis was?
Een stilstaande klok geeft ook 2 keer per dag de juiste tijd aan.
pi_182857244
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 14:41 schreef archito het volgende:

[..]

Een stilstaande klok geeft ook 2 keer per dag de juiste tijd aan.
Braindead zo te lezen alleen niet aangezien hij totaal niet op de hoogte lijkt te zijn van de status van Italië en de EU
pi_183655009
Ik vroeg me af hoeveel die cadeautjes die Macron uit aan het delen is om zijn positie veilig te stellen het begrotingstekort van Frankrijk verhogen.

Las hier:

https://www.volkskrant.nl(...)-3-procent~bdb1d4eb/

Dat Frankrijk in 2018 een begrotingstekort verwacht van 2,8% . Dat was dus al een stukje hoger dan de 2,4% van Italië waar hier sprake van is :? Waarom wordt Italië door de EU keihard aangepakt en Frankrijk niet? En dat was een paar maanden geleden. Voor de cadeautjes die Macron onlangs uitgedeeld heeft. En Macron kan de komende jaren niet meer terug. Onder de huidige omstandigheden zal hij tot het eind van zijn termijn moeten schuiven. De verwachting is dus dat het begrotingstekort op gaat lopen. Zal de EU Macron nou ook gaan dreigen met ontnemen van stemrecht of andere soorten straffen?
pi_183657341
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 06:44 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik vroeg me af hoeveel die cadeautjes die Macron uit aan het delen is om zijn positie veilig te stellen het begrotingstekort van Frankrijk verhogen.

Las hier:

https://www.volkskrant.nl(...)-3-procent~bdb1d4eb/

Dat Frankrijk in 2018 een begrotingstekort verwacht van 2,8% . Dat was dus al een stukje hoger dan de 2,4% van Italië waar hier sprake van is :? Waarom wordt Italië door de EU keihard aangepakt en Frankrijk niet? En dat was een paar maanden geleden. Voor de cadeautjes die Macron onlangs uitgedeeld heeft. En Macron kan de komende jaren niet meer terug. Onder de huidige omstandigheden zal hij tot het eind van zijn termijn moeten schuiven. De verwachting is dus dat het begrotingstekort op gaat lopen. Zal de EU Macron nou ook gaan dreigen met ontnemen van stemrecht of andere soorten straffen?
Heb je het stuk überhaupt gelezen?

Ik zal je een eindje op weg helpen. Frankrijk kampte jarenlang met een begrotingstekort dat hoger was dan 3 procent. Macron heeft de EU echter beloofd dat hij zou streven naar begrotingsevenwicht. Dat is blijkbaar ten dele gelukt, aangezien het tekort in 2017 voor de eerste keer in jaren onder de 3 procent uitkwam. Daar komt bij dat Macron, anders dan Italie, bereid is pijnlijk maar noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen door te voeren:

quote:
Deze zomer nam Macron een aantal impopulaire maatregelen om het begrotingstekort terug te dringen, waaronder een kleine verlaging van de huursubsidie en de afschaffing van gesubsidieerde banen. Veruit de belangrijkste verklaring voor het lagere tekort is echter de gunstige conjunctuur, waardoor de belastinginkomsten toenamen.

Emmanuel Macron is een man van symboliek en politieke communicatie. Direct na zijn aantreden voerde hij een liberalisering van de arbeidsmarkt door die ondernemers en (buitenlandse) investeerders moest laten zien dat Frankrijk wel degelijk kan hervormen. Nu maakt hij zich op voor een strijd met de machtige spoorwegvakbonden. Voor nieuwe werknemers zullen de traditioneel gunstige arbeidsvoorwaarden voor het spoorwegpersoneel (onder meer een baan voor het leven) niet meer gelden.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183674480
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 06:44 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik vroeg me af hoeveel die cadeautjes die Macron uit aan het delen is om zijn positie veilig te stellen het begrotingstekort van Frankrijk verhogen.

Las hier:

https://www.volkskrant.nl(...)-3-procent~bdb1d4eb/

Dat Frankrijk in 2018 een begrotingstekort verwacht van 2,8% . Dat was dus al een stukje hoger dan de 2,4% van Italië waar hier sprake van is :? Waarom wordt Italië door de EU keihard aangepakt en Frankrijk niet? En dat was een paar maanden geleden. Voor de cadeautjes die Macron onlangs uitgedeeld heeft. En Macron kan de komende jaren niet meer terug. Onder de huidige omstandigheden zal hij tot het eind van zijn termijn moeten schuiven. De verwachting is dus dat het begrotingstekort op gaat lopen. Zal de EU Macron nou ook gaan dreigen met ontnemen van stemrecht of andere soorten straffen?
:N
quote:
"Macron kan niet anders dan besparen, besparen, net zoals zijn voorgangers ook gedaan hebben, aangezien hij beperkt is door Europa. Dat zal er zeker niet uitgaan. Het grote gevaar nu voor Macron is dat de Franse publieke opinie kijkt naar landen als Italië, waar populisten van links en rechts samen aan de macht zijn, en dat dat een aantrekkingskracht uitoefent om het toch maar eens te proberen met zo'n alternatief anti-systeem. Macron probeert om binnen de Europese regels te blijven en toch zelf het etiket van nieuwe politieke beweging te behouden. Dat is een moeilijke positie."
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/12/11/frederik-dhondt/
pi_183785868
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 06:44 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik vroeg me af hoeveel die cadeautjes die Macron uit aan het delen is om zijn positie veilig te stellen het begrotingstekort van Frankrijk verhogen.

Las hier:

https://www.volkskrant.nl(...)-3-procent~bdb1d4eb/

Dat Frankrijk in 2018 een begrotingstekort verwacht van 2,8% . Dat was dus al een stukje hoger dan de 2,4% van Italië waar hier sprake van is :? Waarom wordt Italië door de EU keihard aangepakt en Frankrijk niet? En dat was een paar maanden geleden. Voor de cadeautjes die Macron onlangs uitgedeeld heeft. En Macron kan de komende jaren niet meer terug. Onder de huidige omstandigheden zal hij tot het eind van zijn termijn moeten schuiven. De verwachting is dus dat het begrotingstekort op gaat lopen. Zal de EU Macron nou ook gaan dreigen met ontnemen van stemrecht of andere soorten straffen?
Slecht nieuws:
quote:
Franse premier geeft toe: begrotingstekort zal boven de 3 procent liggen door koopkrachtmaatregelen

De Franse premier Edouard Philippe heeft nog eens de maatregelen van zijn regering verduidelijkt om het protest van de "gele hesjes" te counteren. De maatregelen zullen ongeveer 10 miljard euro kosten. Het begrotingstekort zal daardoor stijgen.

Belga
01:20

De Franse regering beloofde eerder deze week een reeks koopkrachtmaatregelen, waaronder de verhoging van het minimumloon met 100 euro per maand. Het extra loon komt er "via de verhoging van de activiteitspremie", aldus de premier. Het aantal gezinnen dat hiervan zal kunnen profiteren, zou toenemen van 3,8 miljoen tot 5 miljoen.

De maatregelen zullen ongeveer 10 miljard euro kosten en het begrotingstekort van Frankrijk op 3,2 procent van het bbp brengen. Frankrijk voldoet hiermee niet aan de begrotingsnorm binnen de EU, die bepaalt dat het tekort onder de 3 procent moet liggen.

Om de impact op de begroting te beperken, is beslist om de beloofde daling van de vennootschapsbelasting vertraagd in te voeren. Die geldt volgend jaar enkel voor bedrijven met een jaaromzet van minder dan 250 miljoen euro. De grotere ondernemingen zullen er pas vanaf 2020 van kunnen genieten.

De premier gaf in het interview toe dat de Franse regering niet genoeg naar de bevolking heeft geluisterd en ook fouten heeft gemaakt. De gele hesjes vragen naast koopkrachtmaatregelen ook dat burgers in de toekomst een referendum kunnen indienen. Dat laatste zal worden onderzocht, beloofde de premier. "Ik zie niet in hoe we tegen dit principe kunnen zijn. Een referendum is een goed instrument in een democratie, maar niet over om het even welk onderwerp en in om het even welke omstandigheden. We zullen hierover het debat organiseren".
https://www.vrt.be/vrtnws(...)nt-liggen-door-koop/
pi_183789829
quote:
Oei, keiharde sancties voor Frankrijk liggen dus in het verschiet. Onze democratische eerlijke oprechte EU die een schijthekel aan nepotisme heeft zal dit nooit toestaan. :+
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')