abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182224552
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 11:18 schreef Ambystoma_mexicanum het volgende:

[..]

Griekenland is stelselmatig veel mis als je alleen al kijkt naar de belastingcultuur die er in dat land heerst. De EU kan weliswaar begrotingseisen stellen en Europese ambtenaren naar een land sturen middels een best practice programma, maar het hoe en wat van die begroting blijft volledig in handen van een land.
Het kost vele generaties om deze mentaliteit te veranderen, als het Łberhaupt mogelijk is.
quote:
Om meer controle over de begroting van een land te krijgen zou de EU een nog grotere bevoegdheid moeten krijgen, maar daar loopt niemand warm voor.
Dat betekent in feite een bezetting van Griekenland door Duitsland, zo zagen en zien de Grieken dat iig.
quote:
Toch valt er wat voor te zeggen om landen als ItaliŽ en Griekenland erin te houden. Hoe meer Eurolanden, hoe sterker de Europese markt is op globaal niveau.
Je kunt ook handel drijven met landen die een andere valuta hebben en het kan ook bilateraal.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_182230903
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2018 12:37 schreef Oud_student het volgende:

[..]
En als er dan een bank of een heel land dreigt om te vallen, dan past de belasting betaler gewoon bij.
ItaliŽ is too big to bail, bovendien kiest de italiaanse regering er bewust voor het risico te nemen. Als de flappentappen droog komen te staan zal dat vele maanden het geval zijn. Veel bedrijven zullen dat niet overleven. Het zal zonder twijfel tot een diepe langdurige depressie leiden mocht het zover komen.
We can't afford the illusion anymore
pi_182246146
"Ook ten opzichte van het bruto binnenlands product scoort ItaliŽ slecht. De EU hanteert als norm dat de overheidsschuld aan het eind van een kalenderjaar niet hoger mag zijn dan 60 procent van het bbp. Dat haalde ItaliŽ bij lange na niet. Tijdens de laatste jaarwisseling bedroeg de staatsschuld 131,8 procent van het bbp. Alleen zorgenkind Griekenland doet het op dat gebied slechter."

En dat uit de mond van onze zogenaamde objectieve staatsomroep. :')

Een maand geleden kopte de NOS nog trots:

Laatste miljarden naar Athene, Grieken staan weer op eigen benen
https://nos.nl/artikel/22(...)-op-eigen-benen.html

En nu noemen ze Griekenland weer een zorgenkind. :')
pi_182246293
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 19:06 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Over de huidige EU in dit universum. Lijkt me niet heel moeilijk. Maar jij vindt het kennelijk goed dat ItaliŽ zich niet aan de afspraken houdt? Als ze de EU maar een hak zetten toch?
Ik begrijp heel goed waarom de situatie in ItaliŽ voor dit Nederland gevaarlijk is.

We leven namelijk in een Nederland dat voor elk crisissituatie, in elk deel van de wereld, bereid is zichzelf, zijn land en zijn inwoners op te offeren.

Zelfs als er verstandigere mensen aan het roer waren dan was deze situatie in ItaliŽ voor Nederland een probleem vanwege de puinhopen die vorige regeringen achtergelaten hebben.

Wat ik niet begrijp is dat de staatsomroep mij nooit eerder ingelicht heeft dat de situatie in ItaliŽ zo precair is.
pi_182246327
Hel en verdoemenis zal ons overkomen als ItaliŽ zijn staatsschuld verhoogd van 130% naar 131% volgens de NOS in dit artikel. Waarom heeft de NOS mij dan nooit eerder gewaarschuwd? Heeft ItaliŽ vanuit het niks opeens een staatsschuld van 130% opgebouwd? Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
pi_182246647
quote:
Defiant Salvini: 'I don't care' if EU rejects budget

Italy's powerful deputy prime minister Matteo Salvini said Saturday "I do not care" if the European Commission rejects a budget plan that would worsen Rome's already mammoth debt burden.
"No one in Brussels can tell me it is not time," the head of the far-right League party told a meeting in the Italian capital.

"If Brussels says I cannot do it, I do not care, I will do it anyway," the outspoken leader vowed.

Italy's new coalition government has drafted a budget that raises spending, pushes the public deficit target to around 2.4 percent of gross domestic product for the next three years, and probably hikes the public debt above its already excessive level of 131 percent of GDP.

The previous government was aiming for a deficit of 0.8 percent of GDP that would help cut debt but possibly hamper economic growth.

A warning by EU officials on Friday about Italy's deficit troubled financial markets and pushed up the cost of borrowing for the government.

"It is a budget which appears to be beyond the limits of our shared rules," noted Pierre Moscovici, who runs the European Commission's economic and finance portfolio.

Italian President Sergio Mattarella warned the government Saturday that the constitution requires a balanced budget and sustainable public debt.

Salvini quickly responded, saying that after years of having its budget imposed by European leaders "we have finally changed course and are betting on the future and on growth."

The Commission estimates that Italy's economy will grow by just 1.1 percent next year.
Met een economische groei van 1.1% en een tekort van 2,4% kan de staatsschuld oplopen naar 135% BNP over 3 jaar (7.2-3.3 + 131).
We can't afford the illusion anymore
pi_182329083
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 03:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
Volgens de Maastricht criteria moet de staatsschuld teruggebracht worden naar maximaal 60% BNP. Dat is o.a. nodig om financieringsruimte te creŽren voor een eventuele recessie. De 130% BNP staatsschuld levert beperkte rentelasten op zolang de ECB een zeer ruim monetair beleid voert maar daaraan komt een eind. De ECB is al begonnen met het verminderen van QE en eind dit jaar zal dat volledig stoppen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Digi2 op 05-10-2018 10:20:14 ]
We can't afford the illusion anymore
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 10:18:30 #58
9112 Joz
museumkids.nl/profile/21725
pi_182331106
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 september 2018 11:27 schreef Fir3fly het volgende:
Als de economie instort krijgt ItaliŽ geen cent van de EU wat mij betreft.
ja wat jou betrefd, maarja er is vooralsnog binnen heel europa genoeg draagvlak om de eu in de lucht te houden, de vraag is eerder hoelang houden ze dat op deze manier vol :)
Nog 10 stemmen en mijn dochtertje maakt kans op een prijs! (museumbezoek met de klas)
<a href="https://www.museumkids.nl/profile/21725" target="_blank" >https://www.museumkids.nl/profile/21725</a>
Klik op stem - 2 sec werk geen login nodig!
pi_182333199
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 03:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
Daar zit hem het probleem nou net: Niemand weet dat. Zelfs de best geÔnformeerde deskundigen kunnen je niet vertellen waar het kantelpunt exact zit. Maar gezien de gevolgen (ItaliŽ is simpelweg te groot om te redden, of de politieke wil er nu wel of niet is is niet relevant) lijkt het me niet echt verstandig om dat te gaan testen.
pi_182380991
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 03:17 schreef Braindead2000 het volgende:
Hel en verdoemenis zal ons overkomen als ItaliŽ zijn staatsschuld verhoogd van 130% naar 131% volgens de NOS in dit artikel. Waarom heeft de NOS mij dan nooit eerder gewaarschuwd? Heeft ItaliŽ vanuit het niks opeens een staatsschuld van 130% opgebouwd? Was 130% nog wel te doen maar 131% niet?
Het gaat er vooral om dat ItaliŽ streeft naar een begrotingsevenwicht en liefst nog een begrotingsoverschot zodat die schuld tegenover het BBP krimpt.
Juist omdat ItaliŽ dat nalaat en gaat strooien met geld, zakt het vertrouwen naar 0 en zal je de rente rap zien oplopen.
Het is gewoon belachelijk, winnen ze het vertrouwen van de markt door met een verantwoorde begroting te komen, dan zakt de rente juist en het geld dat ze daarmee uitsparen kan dan weer voor lastenverlichting gebruikt worden.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 23 oktober 2018 @ 17:13:27 #61
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_182693346
quote:
Italiaanse begroting afgekeurd door Europese commissie


De Europese Commissie heeft de begroting van de Italiaanse regering voor 2019 afgekeurd. Het is voor het eerst dat de Commissie deze bevoegdheid inzet.

Volgens de Commissie wijkt de eerste begroting van de nieuwe Italiaanse regering te veel af van de Europese afspraken. Doordat de Italiaanse regering een basisinkomen invoert voor minima ťn de pensioenleeftijd verlaagt loopt het begrotingstekort te hoog op volgens Brussel.

Volgens Valdis Dombrovskis, vicevoorzitter van de Europese Commissie, is het besluit van de Commissie niet leuk maar onontkoombaar. Volgens hem is ItaliŽ bezig de hoge schulden te bestrijden door nieuwe schulden te maken. Hij wijst er op dat de Italianen net zo veel uit gaan geven aan onderwijs als dat ze aan rente moeten betalen over hun staatsschuld.

ItaliŽ heeft van de Commissie drie weken de tijd gekregen om een nieuwe begroting te maken en in te dienen.

Het spel is op de wagen
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_182709369
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 17:13 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Het spel is op de wagen
Ondertussen zegt de italiaanse regering geen plan B te hebben. Er zal geen wezenlijk gewijzigde begroting worden ingediend bij de europese commissie is de verwachting. Gaat de commissie straks een boeteprocedure opstarten?
We can't afford the illusion anymore
pi_182709638
Ik blijf erbij. Monetaire Unie zonder politieke unie / begrotingsbeleid is gedoemd te mislukken. Enig idee hoe groot de bereidheid is vanuit Noord Europa / NL (met pensioenleeftijd 67) voor een bail-out / betalen voor het over de balk smijten van geld van ItaliŽ (met pensioenleeftijd <65, voor vrouwen 60)? Ik denk nagenoeg nul.

Dit model (Monetaire Unie zonder Politieke Unie) is gewoon niet toekomstbestendig. Politiek Unie gaat er niet komen, dus is er maar 1 conclusie. Monetaire Unie opheffen.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 11:32:06 #64
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182709869
Italie is Griekenland 2.0.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182710722
quote:
7s.gif Op zondag 7 oktober 2018 22:50 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Het gaat er vooral om dat ItaliŽ streeft naar een begrotingsevenwicht en liefst nog een begrotingsoverschot zodat die schuld tegenover het BBP krimpt.
Juist omdat ItaliŽ dat nalaat en gaat strooien met geld, zakt het vertrouwen naar 0 en zal je de rente rap zien oplopen.
niet eens zo hard... De EU kan best een oogje dichtknijpen bij een licht tekort, dat deden ze eerder ook bij Portugal en spanje.

Wat het grootste probleem bij Italie is, is dat de huidige populstische regering (populistisch-links ťn populistisch-rechts: Lega Nord en 5-sterren) hun begroting ook opgesteld hebben als een zeer politieke vorm van clientelisme-politiek en het weggeven van kadootjes aan bepaalde bevolkingsgroepen die ook sterk voor deze partijen stemmen...

de aangekondigde pensioen-verruiming, warvan de financiele kosten niet eens in deze begroting doorgerekend zijn, maar zou leiden voor substanieel hogere pensioenuitgaves is gewoon onhaalbaar als een land dat met hogere schulden wil financieren..

Ook bv de verruiming van het sociale uitkeringsstelsel en invoeren van een soort van basisinkomen voor werklozen, een verkiezingsbelofte van de 5-sterren-beweging is absoluut onrealistisch en inacceptabel voor de kapitaalmarkt waar ze juist sterk van afhankelijk zijn.

Als laatste is er een grote zorg voor een algehele belastingfraudeurs-amnestie die Lega Nord aangekondigd heeft, welke dan iedereen zou vrijpleiten die eerder belastingfraude gepleegd heeft zonder dat ze eerder gefraudeerde gelden meer hoeven terug te betalen...
Dat zou vermoedelijk de al lage belastings-moraal in talie verder kapotmaken en juist fraudeurs een rechtvaardiging geven, ze worden toch niet bestraft.

De EU en ok de kapitaalmarkt zou best kunnen instemmen met een zeker investeringsbeleid dat er juist op gericht zal zijn meer italianen aan het werk te krijgen, de arbeidsdeelname te vergroten en ook arbeidskosten te verlagen en de belastinginkomsten weer te laten stijgen door betere en consequentere belasting-inning...
Allemaal voorwarden die ook aan Portugal, Spanje, Griekenland en Ierland gesteld werden en uitieindelijk ook wel degeljk een positief effect gehad hebben.

Punt is wel dat Lega Nord en 5-sterren dan juist hun verkiezingsbeloftes zelf moeten opgeven, die hebben tezeer campagne gevoerd op een "geen gezeik, iedereen rijk" en lijken te leven met het idee dat "de EU hen tůch wel zu redden"...
Dat is echter niet zo sterk het geval... niet dat de EU niet een grote bereidheid heeft Italie iig te pogen te redden (een werkelijke val kan ook het ERM niet voorkomen, de refinancieringsbehoefte van Italie per jaar is al bijna evenveel als het volledige ERM-garantie-budget van 500 miljard)...

Punt is alleen dat ook Italie dan zelf moet meehelpen en aangeven ook geholpen te worden...
Zoals uiteindelijk ook de Griekse ultra-linkse Siriza-regering dit spel moest meespelen, ondanks dat ze gekozen waren op een nukkig 'we-doen-het-lekker-anders'-programma.
Der der den Wind der Veršnderung spŁrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŁhle bauen.
pi_182726413
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 11:32 schreef Zihuatanejo het volgende:
Italie is Griekenland 2.0.
Mwah, eerder Griekenland2
We can't afford the illusion anymore
  donderdag 25 oktober 2018 @ 09:48:28 #67
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182730582
De EU wilde nauwelijks Griekenland failliet laten gaan, laat staan Italie, want dan gaat de hele euro gedachte naar de maan.

Maar een land als Italie functioneert gewoon niet. Het beste is het gewoon failliet te laten gaan en alle verrotte instituten laten verdwijnen. Nu is het gewoon pappen en nathouden.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182734251
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 00:11 schreef Digi2 het volgende:

Mwah, eerder Griekenland2
Idd, de inzetten van het EU pokerspel zijn zo hoog opgelopen, dat men moet doorgaan met spelen, nog meer EU, nog hogere inzetten (reserves van het ESM)

Ben benieuwd hoe de banken zich voorbereiden, onlangs heeft ING een pakket van 80 miljoen Turkse leningen voor een schijntje verkocht om iig nog iets te cashen. Maar hoe staat het met leningen aan ItaliŽ ? Want 80 miljoen is natuurlijk peanuts. Leningen aan Italie zullen wrs. minstens 1000 miljard omvatten. Hoe gaat de belasting betaler in Europa dit bijpassen?
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_182735221
Ondertussen bereidt Duitsland zich stilzwijgend voor op een Dexit. Hoewel de Europese commissie Duitsland vraagt om ook een tekort te begroten, om zo de Europese economie te stimuleren, heeft Duitsland een begrotingsoverschot. Terwijl de staatsschuld van Duitsland volgend jaar onder de 60% van het BNP zakt. De reden om toch een overschot te hanteren, lijkt te zijn om niet gevoelig te zijn voor een volgende crisis. Zodra de euro instort kan Duitsland zo weer een nieuwe harde munt uitgeven. Nederland volgt dit beleid. Het vertrouwen is weg en landen bereiden zich al voor op wat komen gaat.

[ Bericht 1% gewijzigd door Benger op 25-10-2018 15:05:24 ]
pi_182736201
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 14:57 schreef Benger het volgende:
Ondertussen bereidt Duitsland zich stilzwijgend voor op een Dexit.
wel hťťl stilzwijgend dan... niemand in duitsland spreekt erover of vind het een goed idee;
het is dan ook zeker geen 'tover-oplossing'.

Zou ook dom zijn omdat juist het hoge duitse begrotingsoverschot wel degelijk te maken heeft met de voordelen die duitsland heeft van een relatief niet te sterke euro en de rente op duitse staatsobligaties die juist laag staat door het voordel dat juist de euro hen brengt...

juist de euro is als valuta (en de aansturing via een onafhankelijke centrale bank die weinig politieke inmenging accepteert) behoorlijk op een duitse maat gesneden, iets dat natuurlijk veel latijnse europese landen nu opeens beklagen ...
die zouden dolgraag de euro en ECB willen hervormen tot een insitittu dat veel meer monetaire politiek toestaat ...
Maar juist dat lukt hen niet werkelijk.

Natuurlijk het ECB opkoopprogramma koopt ook italiaanse obligaties op... maar de Italianen moeten daaraan iets van 18% van de fondsen zelf betalen... tot eind 2017 lagen de opkopen van italiaanse obligaties ook tot een 19%, maar sindsdien heeft de ECB die sterk teruggeschroeft juist wegens de politieke onzekerheid ... momenteel liggen ze nog maar op 13-14% en in december zouden ze geheel moeten wegvallen..
Dat doet de Italianen behoorlijk pijn.
Der der den Wind der Veršnderung spŁrt, sollte keinen Windschutz sondern eine WindmŁhle bauen.
pi_182737544
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 09:48 schreef Zihuatanejo het volgende:
De EU wilde nauwelijks Griekenland failliet laten gaan, laat staan Italie, want dan gaat de hele euro gedachte naar de maan.

Maar een land als Italie functioneert gewoon niet. Het beste is het gewoon failliet te laten gaan en alle verrotte instituten laten verdwijnen. Nu is het gewoon pappen en nathouden.
Ja, maar dan zijn de goden uit de financiele sector hun geld kwijt. Er is nooit steun voor Griekenland geweest, er is alleen maar geld van de hardwerkende Europeaan verplaatst naar de hardspeculerende aardbewoner, via Griekenland.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_182829130
quote:
7s.gif Op zondag 7 oktober 2018 22:50 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Het gaat er vooral om dat ItaliŽ streeft naar een begrotingsevenwicht en liefst nog een begrotingsoverschot zodat die schuld tegenover het BBP krimpt.
Juist omdat ItaliŽ dat nalaat en gaat strooien met geld, zakt het vertrouwen naar 0 en zal je de rente rap zien oplopen.
Het is gewoon belachelijk, winnen ze het vertrouwen van de markt door met een verantwoorde begroting te komen, dan zakt de rente juist en het geld dat ze daarmee uitsparen kan dan weer voor lastenverlichting gebruikt worden.
Nee, het gaat er mij om wanneer iets als een probleem gezien wordt. Waarom is de economie van ItaliŽ nu pas een probleem? Ik wil ook wel in jouw gedachtegang meegaan hoor: Hoe kan het dat ItaliŽ in de Eurozone terecht is gekomen? Hoe kan het dat ze hun staatsschuld geruisloos naar 130% konden uitbreiden. Nooit werd daar door onze publieke omroep, door de EU, door onze politici een probleem van gemaakt. Waarom wordt ik als simpele burger nu pas ingelicht? Tot 130% was er geen enkel probleem maar nu de staatsschuld van ItaliŽ naar de 131% dreigt te gaan schijnt er opeens een gigantisch probleem te zijn. Dat begrijp ik niet. Leg me dat eens uit. Waarom werd 130% staatsschuld genegeerd, weggekeken, en is 131% staatsschuld opeens een gigantisch probleem?
pi_182834102
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 07:49 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Dan heb je in de afgelopen jaren niet goed opgelet, het was niet voor niets een van de PIIGS landen.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_182836020
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 07:49 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Nee, het gaat er mij om wanneer iets als een probleem gezien wordt. Waarom is de economie van ItaliŽ nu pas een probleem? Ik wil ook wel in jouw gedachtegang meegaan hoor: Hoe kan het dat ItaliŽ in de Eurozone terecht is gekomen? Hoe kan het dat ze hun staatsschuld geruisloos naar 130% konden uitbreiden. Nooit werd daar door onze publieke omroep, door de EU, door onze politici een probleem van gemaakt. Waarom wordt ik als simpele burger nu pas ingelicht? Tot 130% was er geen enkel probleem maar nu de staatsschuld van ItaliŽ naar de 131% dreigt te gaan schijnt er opeens een gigantisch probleem te zijn. Dat begrijp ik niet. Leg me dat eens uit. Waarom werd 130% staatsschuld genegeerd, weggekeken, en is 131% staatsschuld opeens een gigantisch probleem?
Nogmaals: Niemand weet of het klapt als de staatsschuld 131% bedraagt, het zou best kunnen dat er nogal wat speelruimte aan de bovenkant zit en 144% pas echt problematisch is. Maar dat is iets dat je niet van tevoren kunt voorspellen, je weet het pas als de bankruns beginnen en de beurs instort. Gezien de enorme negatieve consequenties als het fout gaat is het misschien niet zo handig om uit te gaan testen waar die grens exact ligt.
pi_182841971
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 14:29 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Nogmaals: Niemand weet of het klapt als de staatsschuld 131% bedraagt, het zou best kunnen dat er nogal wat speelruimte aan de bovenkant zit en 144% pas echt problematisch is. Maar dat is iets dat je niet van tevoren kunt voorspellen, je weet het pas als de bankruns beginnen en de beurs instort. Gezien de enorme negatieve consequenties als het fout gaat is het misschien niet zo handig om uit te gaan testen waar die grens exact ligt.
Natuurlijk is het problematisch en voorspelbaar, zie de reactie van de markt op het feest budget. Die schuld moet omlaag want veel te hoog en elke kleine stijging van de rente weegt door op hun begroting.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')