abonnement Unibet Coolblue
pi_182191568

Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_182191605
Mandy (2018) - IMDb



Wow, wat een krankzinnige trip!

Toen de film opende met Starless van King Crimson, een van mijn favoriete nummers aller tijden, wist ik dat dit niet meer fout kon gaan. Twee uur lang werd ik meegevoerd door ronkende soundtrack en de bedwelmende beelden gehuld in een waas van geel, rood en blauw. Niets minder dan een audiovisueel meesterwerk. Wat ben ik blij dat ik deze film in de cinema heb mogen aanschouwen. Net zoals films als Beyond the Black Rainbow, Enter the Void en Mother! is ook Mandy op de eerste plaats een ervaring die je het beste kunt ondergaan onder het genot van een stevige beeld- en geluidsinstallatie. Deze film zal dan ook nooit op die manier tot zijn recht komen op een laptopschermpje.

Het verhaal is simpel: Mandy en Red (zal vast geen toeval zijn dat het openingsnummer uit het King Crimson album met dezelfde naam komt) wonen vredig samen in een bescheiden huisje midden in een afgelegen bos. Nadat de leider van een groep religekkies geobsedeerd raakt door Mandy beveelt hij zijn apostelen om haar te ontvoeren zodat hij haar kan inwijden in hun cult. Mandy is echter niet onder de indruk van cultleider Jeremiah en dat komt haar duur te staan. Red, die met eigen ogen aan heeft moeten zien wat haar werd aangedaan is uit op wraak. Het verhaal dient voornamelijk als kapstok voor de hallucinante nachtmerrie die Cosmatos ons voorschotelt. Waar veel style-over-substance films met dezelfde aspiraties de neiging hebben om het plot zo abstract mogelijk te maken zodat er geen touw meer aan vast te knopen is, doet Mandy het tegenovergestelde. De verhaaltechnische rode draad en de gegronde emotionele lading zorgen ervoor dat je je 100% kunt inleven in de bizarre droomwereld vol gemuteerde LSD-bikers, occulte artefacten en astrologische vergezichten. Ik heb magical realism zelden zo doeltreffend verwezenlijkt zien worden. Vanwege de mix tussen hedendaagse referenties en fantasy-horror elementen voelt het alsof je je in een andere dimensie op deze planeet waant. Terugkijkend naar Beyond the Black Rainbow is het ook geen verassing dat Cosmatos hiertoe in staat is, in Mandy komt hij echter nog een stapje dichter bij perfectie.

Ondanks dat de film twee distinctieve helften kent, blijft de stijl consistent. Het is enkel de toon die verandert. De lome, dromerige sfeer die aanwezig is wanneer we kennis maken met Red en Mandy schakelt in de tweede helft over naar een intense wraakexercitie gevuld met kettingzaag battles, afgehakte hoofden en bloedfonteinen. Maar zelfs die uitspattingen zijn op een artistieke manier binnen de perken gehouden. In andere woorden, wie een groot splatterfeest verwacht zal van een koude kermis thuis komen. Als ik één minpuntje zou moeten noemen zou het dan ook zijn dat Cosmatos regelmatig door middel van intense scènes de indruk wekt dat vanaf dat moment alle remmen losgaan, waarna hij bij de daaropvolgende scène weer rustig zijn tijd neemt met als gevolg dat die opgebouwde intensiteit weer verloren gaat. Ik ben er echter van overtuigd dat dit bij de tweede kijkbeurt veel minder opvallend zal zijn.

De acteerprestaties zijn uitstekend. Riseborough heeft een perfect passende uitstraling, Roache is geniaal als pathetische cultleider en Cage is weer helemaal in zijn element. Cage is op momenten zo krankzinnig dat je erom moet lachen terwijl je met hem meeleeft en dat werkt verrassend goed. Er zit sowieso best wel wat geslaagde humor in de film. Met name de Cheddar Goblin zal van de nodige cultstatus gaan genieten.

Het is niets minder dan geniaal hoe Cosmatos een hoop pulpy grindhouse horrorelementen in een uitermate sfeervol art-house jasje heeft weten te gieten zodat zelfs ik ervan heb kunnen genieten.
Dat Cosmatos na twee films al zo'n eigen stijl heeft weten te ontwikkelen belooft veel goeds voor de toekomst. Ook Cage heeft bewezen dat het nog lang geen tijd voor hem is om achter de geraniums te gaan zitten en ik kijk dan ook enorm uit naar zijn aanstaande project met mad genius Sion Sono. Ik ben bang dat ik er niet aan ontkom om een nieuwe plek vrij te maken in mijn top 10. Met twee top 10 noteringen kan filmjaar 2018 nu al niet meer stuk wat mij betreft.

IMDb: 6.9/10
Ik: 10/10
  vrijdag 28 september 2018 @ 19:46:48 #3
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182191745
Goed geschreven recensie, Cikx. Ik vond de film persoonlijk iets minder indrukwekkend. Zeker de tweede helft.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182192212
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 september 2018 19:46 schreef EP3 het volgende:
Goed geschreven recensie, Cikx. Ik vond de film persoonlijk iets minder indrukwekkend. Zeker de tweede helft.
Dank. :)
Kan ik me wat bij voorstellen hoor aangezien de tweede helft zo'n andere toon heeft.
Gelukkig waren beide helemaal mijn ding.
  vrijdag 28 september 2018 @ 20:41:32 #5
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182192836
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:10 schreef Cikx het volgende:

[..]

Dank. :)
Kan ik me wat bij voorstellen hoor aangezien de tweede helft zo'n andere toon heeft.
Gelukkig waren beide helemaal mijn ding.
Het is wel n film die erin is geslaagd om n compleet eigen universum te creëren. Dat alleen maakt m al het bekijken waard. De uitvoering - met name in de eerste helft - was fascinerend en zo nu en dan zelfs adembenemend. Ik vind het denk ik vooral jammer dat de geraffineerde ambiance gaandeweg steeds meer terrein verloor ten dienste van de primitieve grimmigheid.

Maar absoluut n aanrader. Krijgt van mij n 8.

O, en Cage was werkelijk fenomenaal. Die rol is op zijn lijf geschreven.

[ Bericht 4% gewijzigd door EP3 op 28-09-2018 20:47:01 ]
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182247457
The Glass Castle (2017) - IMDb coming of age drama over een jong meisje wat opgroeit in een armoedige,disfunctionele familie. De getraumatiseerde, alcoholistische vader sleept de hele familie (4 kids met hun moeder) het hele land door op de vlucht voor de politie, schuldeisers en de overheid. De kinderen proberen op latere leeftijd de wurgende ellende van de familie te ontvluchten maar dat blijkt nog niet zo simpel.

Het is een waargebeurd, aangrijpend verhaal over de effecten die een dergelijk milieu heeft op opgroeiende kinderen. Doet hier en daar wel aan 'Captain Fantastic' denken. De vader wordt gespeeld door Woody Harrelson en die laat zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan het spelen van een vrij onnozele crimineel of politieagent. Kinderen spelen ook de sterren van de hemel, met name in het gedeelte als ze jong zijn. Behoorlijk goed drama en de beelden op het einde voegen nog een extra dimensie toe: een 7,5

Mandy (2018) - IMDb is al veel over geschreven dus ik hou het kort. Een kinderloos echtpaar leeft geïsoleerd in een afgelegen buitengebied. Een krankzinnige cult/sekte kidnapt de vrouw en vanaf dat moment breekt de hel -letterlijk en figuurlijk- los.

Geen echte horror maar meer een bloederige revenge thriller met redelijk simpel plot, het moet het meer van de opmerkelijke plaatjes en muziek hebben. Een bijzondere film die je aanspreekt of niet. Vervreemde surrealistische sfeer met aparte soundtrack en soms ronduit psychedelisch aandoende beelden. Snufjes van David Lynch, Hellraiser, Enter the Void wat hier en daar gelardeerd is met zwarte humor. Ik vond het wel wat hebben maar mijn vrouw vond het werkelijk niets en zo zal de film iedereen wel verdelen denk ik.

Paar kritiekpuntjes: de zoektocht en afslacht/vechtpartijen hadden wat uitgebreider mogen zijn en de biker-mutanten (leuke vondst trouwens, gaf net even dat bovennatuurlijke tintje) waren te overduidelijk gebaseerd op de cenobites uit Hellraiser. Desondanks dat toch aardig filmpje, met name door de originele uitvoering een verademing tussen het aanbod van Hollywood troep: 7-


Ready Player One (2018) - IMDb in de toekomst brengen we een groot gedeelte van onze tijd door in een gigantische virtual reality wereld genaamd OASIS, zeg een soort Second Life meets C&C. De bouwer hiervan komt te overlijden. Hij heeft echter -lang voor zijn overlijden- een tamelijk complex 'easter egg' ingebouwd waarbij de bezoekers worden uitgedaagd om deze te vinden, dit om uiteindelijk de erfenis over OASIS te verkrijgen. Natuurlijk is daar ook een grote boze firma die dat ook graag, kostte wat het kost, zou willen verkrijgen voordat een individuele deelnemer dat voor elkaar krijgt.

Tikje moralistisch-drammerig Spielberg goed vs. kwaad spektakel, gefilmd in een hysterische ADHD stijl wat we tegenwoordig wel vaker zien. Moordend snel tempo, moordend snelle dialogen waarbij de acteurs bijna zonder adem te halen over en weer hun teksten spuwen en er derhalve geen diepgang ontstaat of tijd wordt gegund om iets te laten landen. Maar wellicht is dat ook niet de film hiervoor, het is gewoon pure adrenaline entertainment.

En dan zit je met deze film wel goed want verder adembenemende CGI (ala avatar), origineel concept, leuke 80's referenties (ook als je niet opgegroeid bent in deze periode goed te snappen) en een buitengewoon interessant toekomstbeeld over VR. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst idd onze tijd zo door gaan brengen. Het contrast tussen de VR wereld en de realiteit is scherp neergezet, ik vond het af en toe jammer als er weer een scene in de realiteit was geschoten, de VR wereld is beter..nu al ;) Een 7-


[ Bericht 0% gewijzigd door mister_white op 01-10-2018 16:08:12 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  maandag 1 oktober 2018 @ 15:57:02 #7
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182254913
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 08:52 schreef mister_white het volgende:
[knip]
Mooie kritieken schrijf je :Y
quote:
Ik vond het wel wat hebben maar mijn vrouw vond het werkelijk niets en zo zal de film iedereen wel verdelen denk ik.
Dat zal hier denk ik ook het geval zijn, dus misschien moet ik hem maar gewoon alleen gaan kijken :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182255080
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 15:57 schreef flipsen het volgende:

[..]

Mooie kritieken schrijf je :Y

Dank je! Ik doe het al een poosje maar altijd leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt :)
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  maandag 1 oktober 2018 @ 16:23:04 #9
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_182255499
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 08:52 schreef mister_white het volgende:
De vader wordt gespeeld door Woody Harrelson en die laat zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan het spelen van een vrij onnozele crimineel of politieagent.
The People vs. Larry Flynt (1996) - IMDb
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_182258816
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb


2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)

Recensie:
De film begon oke, het eerste uur was oke, met elke minuut die voorbij ging vroeg ik me meer af hoe het nog enigszins logisch af kon gaan lopen. Wat voor leipigheid gaan we nog tegenkomen waardoor het verhaal een soort van logica heeft.

Toen was ik bij minuut 125 en bleek dat er helemaal niet te zijn. Niks sloeg ergens op, was gewoon allemaal verhaallijntjes bij elkaar gestopt wat nergens naar toe gaat.

3 uit de 10 sterren omdat de filmkwaliteit zelf wel goed is, leuk landschap, wel een specifieke opzet.

Hier is mijn KLB topic over deze film
KLB / film hold the dark, vreselijk

Hier is mijn topic erover waar ik mensen vraag waar de film op slaat (mijn vragen staan daar in de spoiler tag) maar blijkbaar heeft gewoon niemand een antwoord erop
F&S / Film: hold the dark

Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
pi_182259068
Misschien leuk voor de filmliefhebbers hier. De jaarlijkse FOK! film top 100 is weer van start gegaan. Iedereen die zin heeft om mee te doen kan zijn lijstje in dit topic plaatsen. :)

F&S / [Tournament] FOK! Film Top 100 2018 - 17e Editie
  maandag 1 oktober 2018 @ 19:45:38 #12
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182259590
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:09 schreef momentius het volgende:
Hold the dark
Hold the Dark (2018) - IMDb
[ afbeelding ]

2h 5min | Adventure , Drama , Mystery | 28 September 2018 (USA)
Conclusie: als je mijn recensie niet hebt gelezen dan kan je je de eerste 1,5 uur best vermaken omdat je dan nog hoop hebt dat er nog iets samenkomt van alle dingetjes die je ziet. Na 2 uur weet je dat dat niet zo is en is de hoop daarop weg en weet je dat je 2 uur van je leven hebt verdaan
Heb je ook een review geplaatst op IMDB?
quote:
Let me start by saying that this movie is not completely garbage. It has something to it that keeps you going. For some reason, despite an unintelligible plot and amazingly slow pace, you still find yourself watching the movie waiting for it to redeem itself. It doesn't. The more time you invest in this adventure, the more painful it becomes to admit that this movie is beyond redemption, that nothing normal is going to happen and that you wasted two hours of your life.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182259683
quote:
10s.gif Op maandag 1 oktober 2018 19:45 schreef flipsen het volgende:

[..]

Heb je ook een review geplaatst op IMDB?

[..]

Lol nee dat niet, eerlijk waar niet dus trouwens :D Gelukkig zijn er dus wel andere mensen die precies zoals ik denken en ervaren xd
pi_182278083
Leave No Trace (2018)



Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_182284251
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Leave No Trace (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
Ook gezien en ben het eens met je. Viel inderdaad wat tegen en had beter uitgewerkt kunnen worden.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 04:01:31 #16
466657 EasyLife
Live Cheap, Live Easy
pi_182285998
Ik kon ook totaal niet in Mandy in komen, terwijl ik wel hou van dit soort films, maar was ook aan het appen met een van de mooiste vrouwen van de wereld, dus dat was wat afleiding ;)
  † In Memoriam † woensdag 3 oktober 2018 @ 08:40:47 #17
368283 ato
pi_182287476
A quiet place
Horror/sf


https://www.moviemeter.nl/film/1116842
Ofwel de film begint met een gezin die stil zijn en het zo houden, zij communiceren via gebarentaal.
Gevaren dreigen door onbekende monsters die bij een hard geluid er plotseling zijn.
Het gaat nog redelijk, tot een drama plaats vind.

Eindelijk de film gezien, waar best wel promo over werd gemaakt.
Als horror fan was ik wat teleurgesteld omdat de monsters/aliens mij wat tegen vielen.

Maar het verhaal is wel goed uitgedacht op een paar foutjes na.
Cast is goed en het heeft een beklemmende sfeer, vooral in de tweede helft wordt het spannend.

IDM 7.7
Ik 7
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 3 oktober 2018 @ 09:02:44 #18
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182287740
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2018 19:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Leave No Trace (2018)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Drama
109 minuten

geregisseerd door Debra Granik
met Ben Foster, Thomasin McKenzie en Jeff Kober

Will leeft een paradijselijk bestaan in Forest Park, een regenwoud in Portland, met zijn dertienjarige dochter Tom. Door een misstap verandert hun leven voorgoed wanneer de autoriteiten hen uit hun verborgen woonomgeving haalt. Hierdoor moeten vader en dochter op zoek naar een nieuwe plek die ze hun thuis kunnen noemen.

Tegenvaller. Goed verhaal met potentie maar kon beter uitgewerkt worden. Het is een vrij saaie film, weinig 'actie', langdradig, het drama aspect is redelijk uitgewerkt.

IMDB 7.4/10
Ik 6-/10
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  woensdag 3 oktober 2018 @ 15:12:15 #19
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182294399
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 04:01 schreef EasyLife het volgende:
Ik kon ook totaal niet in Mandy in komen, terwijl ik wel hou van dit soort films, maar was ook aan het appen met een van de mooiste vrouwen van de wereld, dus dat was wat afleiding ;)
Je zat als enige in de bioscoop of op de achterste rij? Ik ben echt geen held, maar iemand die met zijn oplichtende schermpje een film voor alle anderen compleet weet te verpesten, die kan wel op een paar luide godvers van mij rekenen...
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182295231
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 15:12 schreef flipsen het volgende:

[..]

Je zat als enige in de bioscoop of op de achterste rij? Ik ben echt geen held, maar iemand die met zijn oplichtende schermpje een film voor alle anderen compleet weet te verpesten, die kan wel op een paar luide godvers van mij rekenen...
De film is al te downloaden dus hij kan hem ook gewoon thuis op de bank gekeken hebben. Als je hem al thuis kijkt zou ik ook aanraden om alle afleiding ver weg te leggen, want het is inderdaad een film waar je helemaal in moet zitten. Ik kan me voorstellen dat een appje je compleet uit de ervaring haalt.
pi_182295281
Ranpo jigoku (2005) - IMDb



Een mixed bag deze Japanse horror-anthologie bestaande uit 4 shorts gebaseerd op de verhalen van schrijver Edogawa Rampo. Alle vier zijn ze bijzonder stijlvol geschoten, maar geen enkele wist me echt te pakken.

Het begint met het korte Mars Canal, een intrigerend begin, maar voorbij voordat ik er erg in had. Het was vooral erg sfeervol en abstract. Helaas werd dat niet helemaal doorgezet in het tweede filmpje genaamd Mirror Hell. Ondanks de mooie shots had het plotje weinig interessants te bieden. Vooral de symboliek met de spiegels werd behoorlijk door de strot gedouwd. Maar goed, die titel heeft die niet voor niets. Catterpillar, het derde deel uit de reeks vond ik het leukst. Lekker pervers en stijlvol. Het einde waarin de motieven van de personages worden blootgelegd vond ik een stuk minder. Die waren zo krankzinnig dat het moeilijk werd om het geheel nog serieus te nemen. De laatste short, Crawling Bugs, begon erg sterk, maar ontspoorde steeds meer richting het einde toe.

Ondanks dat ik wat moeite had met de absurditeit toch nog een voldoende vanwege de sterke stijl die over de gehele linie zichtbaar is.

IMDb: 6.4
Ik: 6.0
pi_182295324
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 09:02 schreef govie het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 3 oktober 2018 @ 16:12:28 #23
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_182295530
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:00 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_182296005
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 16:12 schreef govie het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ben ik wel met je eens!
pi_182315375
The Limit of Sleeping Beauty (2017) - IMDb



Waanzinnig gaaf!

Qua opzet is The Limit of Sleeping Beauty een typisch hedendaags rise-and-fall verhaaltje zoals we die wel vaker gezien hebben. Aki is een aspirant actrice die naar Tokio verhuist om haar droom te verwezenlijken. Het pad dat ze bewandelt gaat echter niet over rozen en gaandeweg begint ze haar grip op de realiteit te verliezen. Droom en werkelijkheid lopen naadloos in elkaar over waardoor je je ook als kijker begint af te vragen wat echt is en wat niet. Wat deze film echter zo uniek maakt is de manier waarop beeld en geluid gecombineerd worden om de ideale droomwereld te creëren. Er hangt een onwaarschijnlijk fijne sfeer in de film dankzij de warme neonbelichting (Debie fans will love it!) en hypnotiserende soundtrack. Dit gaat gepaard met een krankzinnige montage waarbij er gretig op los wordt geëxperimenteerd. Het is alsof je van videoclip naar videoclip gaat. Zowat elk frame is er een om in te lijsten. Gelukkig ging dat wat mij betreft niet ten koste van de inhoud. Vooral vanwege de aandoenlijke acteerprestaties kon ik me blijven inleven in het verhaal van Aki. De kwetsbaarheid die Yuki Sakurai uitstraalt wist me ondanks alle visuele bravoure toch te raken. Richting het einde wordt de film wel steeds grimmiger dankzij een aantal aangrijpende gebeurtenissen waarvan we inmiddels weten dat ze niet ver van de realiteit verwijderd zijn. Net op het moment dat ik bang was dat de film als een nachtkaars uit zou gaan worden nog eens alle registers opengetrokken. Heerlijk!

Ik vraag me op dit moment nog steeds af of er een sluitende verklaring voor het verhaal te vinden is of dat het allemaal open is voor ieders eigen interpretatie. Dit is hoe dan ook een geweldige zintuiglijke ervaring waar ik me ongetwijfeld vaker aan zal gaan blootstellen.

IMDb: 5.8/10 (49 stemmen!)
Ik: 9/10
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')