Zoals iedereen weet ie het vrijdag gehaktdag.
Tijd voor balletjes dus!
Deze keer lekker pittig.
Men nemen het volgende:
![a552564fb1.jpg]()
• 500 gram half om half gehakt
• 2 rode pepers (1 van de pepers op de foto heeft pech en die is niet in de balletjes beland)
• 4 plakjes nep cheddar, lekker goedkoop en het heeft in de verte iets weg van kaas (nog iets meer van plastic)
• 2 teentjes knoflook
• 1 ei
• paneermeer
• worcestersaus
• sojasaus
• peper en zout
• fond voor de jus
• het geheime ingrediėnt, een klein beetje kaneel
• wat nepboter om in te bakken (er staat een gehaktbal op de fles, moet wel goed zijn)
![aad15a9c1a.jpg]()
We snijden de pepers, de knoflook en de kaas fijn
![19bb949fc6.jpg]()
En alles samen in een kom
![6dd13f5437.jpg]()
Goed doorkneden en een tijdje laten staan
![948257dede.jpg]()
We draaien er 15 mooie balletjes van, van 50 gram per stuk. Lekker beschaafde kleine balletjes
![3a09a0e3e8.jpg]()
Nepboter in de pan!
![75bad09b64.jpg]()
Balletjes erbij en sudderen maar!
![1461e22b54.jpg]()
Het gaat de goede kant op!
![68f8f84ee9.jpg]()
En klaar!!
![1d186a8f11.jpg]()
Ze smaken goed! Wat minder pittig dan ik had bedacht, maar in combinatie met de nepkaas erg goed te eten!