#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 13:24 |
Een van mijn favoriete recepten voor gehaktballen ![]() 500 gram half om half gehakt 1 uit (fijngesnipperd) 1 teen knoflook 1 ei 1 rode peper 1 theelepeltje sambal oelek En voor de saus erbij: 4 eetlepels ketjap 1 theelepel koriander beetje citroensap 2 eetlepels chilisaus beetje zwarte peper Alles mengen, even op kamertemperatuur laten komen (dan worden ze wat steviger). Bak de ballen rondom bruin, haal ze uit de pan. Pleur dan alles in de pan voor de saus, daarna de balletjes weer erbij pleuren en ff afbakken. Smakelijk ![]() | |
wollah | woensdag 26 september 2018 @ 13:25 |
Krijg er honger van!! | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 14:45 |
Sjiek recept. | |
onlogisch | woensdag 26 september 2018 @ 15:50 |
Mooie tag ouwe reus. | |
#ANONIEM | woensdag 26 september 2018 @ 16:01 |
Terechte tag natuurlijk ook. | |
onlogisch | woensdag 26 september 2018 @ 17:31 |
Ja, zo had ik er ook ooit 1 tegoed. Maarja, die gast die 'm toe zegde bleek voor de neus geen knip waard. | |
UIO_AMS | dinsdag 2 oktober 2018 @ 17:43 |
Ik zal binnenkort mijn recept voor mijn zweetballen (één hap en het zweet breekt je uit) hier plaatsen. | |
#ANONIEM | dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:29 |
Plus een foto van je zweetballen. | |
nogeenoudebekende | dinsdag 2 oktober 2018 @ 18:31 |
Klinkt nog wat flauw eerlijk gezegd. ![]() | |
UIO_AMS | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:29 |
Uiteraard! UIO's Zweetballen ![]() Ingrediënten: 500 gram rundergehakt 100 gram paneermeel 120 gram geraspte cheddar 3 eieren 1 el oregano 1 el basilicum 1 el peterselie 1 tl zout 1 tl peper 1 tl gerookte paprikapoeder hot 1/2 tl wasabi 1 el sambal badjak 1 ui versnipperd 1 el olie 1 pakje boter Bereiding: Bak de versnipperde ui in de olie glazig en voeg de sambal, wat zout, peper en paprikapoeder toe. Bak het even mee en haal dan van het vuur. Laat de boter smelten in een grote braadpan. Meng alle overige ingrediënten in een grote schaal goed door elkaar en voeg het bakmengsel van ui en sambal toe. Draai ballen in het gewenste formaat. Bak de ballen in de boter op middelhoog vuur aan en voeg zodra ze rondom zijn aangebakken een kopje water toe. Laat het op het kleinste pitje nog minimaal drie kwartier sudderen. [ Bericht 1% gewijzigd door UIO_AMS op 02-10-2018 21:42:02 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:43 |
Godverdomme jij hebt lekkere ballen ![]() | |
UIO_AMS | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:48 |
Bedankt! Ik ben trots op mijn zweetballen. Dat mag je gerust weten. | |
#ANONIEM | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:52 |
Ik zou wel aan jouw ballen willen sabbelen ja. | |
onlogisch | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:52 |
| |
UIO_AMS | dinsdag 2 oktober 2018 @ 21:56 |
Begrijpelijk. | |
#ANONIEM | dinsdag 2 oktober 2018 @ 22:33 |
Ja, okay. Ik verwachtte ronde ballen. Maar wasabi met sambal erbij kan ik me wel het zweten voorstellen [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2018 22:34:18 ] | |
Kloonhommel | zondag 7 oktober 2018 @ 15:16 |
Sambal stelt niks voor. Maar wasabi... ik denk dat ik deze ga overslaan. ![]() | |
UIO_AMS | maandag 8 oktober 2018 @ 10:48 |
Ik maak ze ook wel eens zonder de wasabi als mijn vrouw daar om vraagt, maar dan gebruik ik i.p.v. sambal badjak een wat scherpere sambal. En als mijn ouders komen mee-eten hou ik het alleen bij de sambal badjak. Verschillende gradaties zijn dus mogelijk. | |
Kloonhommel | maandag 8 oktober 2018 @ 11:06 |
Klinkt goed. ![]() |