abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182084273
registreer om deze reclame te verbergen
Komt omdat mensen een vriendin krijgen en die willen weer kinderen en burgerlijke dingen doen.
Daarom moet je proberen om niet voor je 30e verliefd te worden, want eenmaal aan een relatie begint de burgerlijkheid je bij de strot te grijpen en moet je als een ware MMA vechter proberen om uit die greep te komen zonder af te kloppen.
N A P O L I
C A M P A N I A
  zondag 23 september 2018 @ 17:35:34 #27
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182086866
Denken dat je "volwassen" moet doen alleen maar omdat de maatschappij dit van je verwacht :')
Man of Steal.
pi_182097312
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 09:03 schreef Vigilance het volgende:

Het gaat mij niet specifiek om het feit dat ik weer wil feesten elk weekend.

Wat dat betreft veranderen er heus wel dingen. Toen ik 20 was zaten mijn vrienden en ik soms op vrijdag ťn zaterdag tot 4 uurs nachts in onze stamkroeg waar een feest-DJ stond te draaien en waar het blauw stond van de rook.

Daar moet ik nu niet meer aan denken. Maar ik zou er best zeg maar nog 1 keer per maand/6 weken naartoe willen. Gewoon omdat het kan. Maar de toegevoegde waarde zit er natuurlijk in dat je dat beleeft met je vrienden. Als ik er nu heen zou gaan zou ik voornamelijk met onbekende 20 jarigen staan.

Bij vrienden merk ik gewoon dat de hele interesse afwezig is. We doen nog steeds wel leuke dingen / gaan nog wel op stap maar nu meer naar grote clubs 'festivals'. Ook leuk, maar er ligt voor mij geen (jeugd) sentiment. Het lijkt wel alsof ik de enige ben die het nog iets doet, terwijl de rest wel is doorgegroeid zeg maar.

Niet alleen op gebied van uitgaan, maar ook mbt. andere interesses.
Bij mij is het juist andersom, ik wil liever naar festivals maar vriendinnen hebben liever het uitgaan bij de plaatselijke kroegen. Wat wel goedkoper is, maar ook steeds hetzelfde. Sommigen haten gewoon uitgaan in het algemeen. Ergens snap ik dat ook wel, je moet veel drinken wil het vol te houden zijn vind ik.
pi_182097611
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 09:07 schreef Vigilance het volgende:

[..]

Dat zou wel kunnen ja.

Ik zit bijvoorbeeld ook al sinds 2010 op fok. Bijna iedereen die toen actief was (inclusief de die-hards) zijn inmiddels vertrokken. Maar ik zit er nog.
pFZtyjm.gif
pi_182108930
Ik vind het ook moeilijk om 'vroeger' los te laten.

En dan bedoel ik de periode tot en met mijn 25e, toen ik nog een kamer in mijn ouderlijk huis had, waar ik meestal in het weekend was (ik woonde op kamers).

Die tijd associeer ik nog altijd met ultieme veiligheid op de een of andere manier. Ik zou bijvoorbeeld ook nooit uit eigen beweging vrienden uit die tijd laten gaan. Jongens waarmee ik vanaf mijn 15e of zelfs nog eerder mee ben opgetrokken. Ook al merk ik dat ik met sommigen niet meer de click heb zoals voorheen : ik laat ze niet los want ze horen bij mijn verleden. Ik ga nog liever twee/drie keer per jaar met ze een hele avond zitten ouwehoeren over ''vroegah'' dan dat ik de realiteit inzie dat we anno 2018 weinig meer delen met elkaar en dat we elkaar nooit meer zouden zien. Kennelijk zien zij dat ook zo...

Het vasthouden aan vroeger is bij mij dus meer een soort angst. Ik heb een perfecte jeugd gehad, maar ik zie mijn ouders bijvoorbeeld ook wel echt ouder en trager worden nu. Dit doet mij beseffen dat het eeuwige leven niet gegeven is, en dat de mooie herinneringen met een huis vol vrienden elke avond, pa die even aanschoof en die het ook allemaal prachtig vond, niet voor altijd is. Dat vind ik nog wel moeilijk te accepteren
pi_182121626
Ik zou juist helemaal niet terug willen. Ik ben een laatbloeier en had bepaald geen leuke tijd begin 20.
pi_182123199
registreer om deze reclame te verbergen
Ik verlang regelmatig nog terug naar de periode van 5-10 jaar geleden, omdat ik in die tijd zeeŽn van tijd had om te feesten, blowen, te doen waar ik zin in had en ook al voldoende geld om dat allemaal te onderhouden (waaronder nog stufi :D). Vooral het onbezonnen mis ik dan, op een random avond doordeweeks naar de stad gaan voor "een biertje" en 's ochtends vroeg langs de oudegracht naar huis zwalken terwijl je naar de vogeltjes luistert, al dan niet met een turkse pizza in je hand.

Aan de andere kant betrap ik mezelf er ook regelmatig op dat het eigenlijk een heel geromantiseerd beeld is van die tijd. Je verlangt dan naar die tijd maar mťt de wetenschapd dat het nu allemaal zal zijn zoals het nu is. Als ik eerlijk ben was ik in die tijd ook net zo vaak diep ongelukkig over van alles en nog wat en onzeker over wat ik nou aan moest met mijn leven. Dan is de conclusie dat het, ondanks echt schitterende momenten, het ook wel prima is dat die tijd voorbij is. Bovendien was ik aan het eind van mijn studie ook echt wel even klaar met het studentenleven.
  dinsdag 25 september 2018 @ 13:47:46 #33
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182123732
Ik zou niet meer willen zijn zoals 10 jaar geleden maar ik denk vaak aan de fouten die ik heb gemaakt of de kansen die heb laten liggen. Ik wou dat die kon veranderen.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182123772
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 13:47 schreef Zihuatanejo het volgende:
Ik zou niet meer willen zijn zoals 10 jaar geleden maar ik denk vaak aan de fouten die ik heb gemaakt of de kansen die heb laten liggen. Ik wou dat die kon veranderen.
Van die momenten die iedere zoveel maanden fijntjes aan je voorbij flitsen als je je vaak toch al ruk voelt :') 8)7
  Moderator dinsdag 25 september 2018 @ 13:55:21 #35
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_182123865
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 17:35 schreef SuperNeger het volgende:
Denken dat je "volwassen" moet doen alleen maar omdat de maatschappij dit van je verwacht :')
Dit.

Ik had een collega, die zei;

"Eggs, ik heb maar 1 levensmotto;

Laaien wat je laaien kan
Graaien wat je graaien kan
Kaaien wat je kaaien kan
Snaaien wat je snaaien kan
en
Naaien wat je naaien kan.

En als je klaar bent, veeg je m af aan haar gordijn."
Lambo of Rekt
pi_182124138
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 09:03 schreef Vigilance het volgende:
Bij vrienden merk ik gewoon dat de hele interesse afwezig is. We doen nog steeds wel leuke dingen / gaan nog wel op stap maar nu meer naar grote clubs 'festivals'. Ook leuk, maar er ligt voor mij geen (jeugd) sentiment. Het lijkt wel alsof ik de enige ben die het nog iets doet, terwijl de rest wel is doorgegroeid zeg maar.
Je vergeet voor het gemak dat de wereld van uitgaan ontzettend veranderd is. Vroeger had elk fatsoenlijk dorp een eigen discotheek en vond je in de grotere steden veel discotheken en clubs. Dat is tegenwoordig op 1 hand te tellen, heel veel discotheken zijn gesloten. Tegenwoordig ga je naar (meerdaagse) festivals in de zomer.

Mij trekt dat totaal niet. Ik was echt van de discotheken van 750-1500 man (middelgroot zal ik maar zeggen). Houd niet van uitgaan naar kroegen en festivals waren meerdaags met muziek die ik niet waardeerde (Lowlands, Pinkpop). Ik ging met vrienden lekker naar een discotheek waar je ook beetje kon kletsen en later op de avond voetjes van de vloer. En dan om 03:00 naar huis.

Als ik nu al een discotheek zou vinden dan loopt er spul van 18-23 rond, totaal oninteressant om mee om te gaan.

Dus de uitgaansdrang is hier ook eigenlijk volledig weg. Het enige waar ik nog met veel plezier naartoe ga is de Foute Party in de Brabanthallen.

quote:
Niet alleen op gebied van uitgaan, maar ook mbt. andere interesses.
Je leven veranderd, althans, bij de meeste mensen. Partner, hypotheek, kinderen, sociale verplichtingen, boeiende baan, en ga zo maar door. Dat is niet zo gek, op je 10e heb je ook andere interesses dan op je 20e. En op je 30e en 40e en 50e (en ga maar door) veranderd dat ook steeds meer. Logisch, het zijn andere zaken die je boeien.

Het is ansich niet erg om te 'blijven hangen', maar het komt altijd wel wat sneu over. Zie je zo'n gast van 42 tussen 22 jarige meisjes en jongens staan op een festival....
pi_182124222
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 10:35 schreef Jaume_I het volgende:

[..]

Ik wed dat een groter deel van de actieve users rond 2001 ten opzichte van vandaag is vertrokken dan dat ze nog posten. Geen onzin denk ik hoor.
Zelf merk ik daar wel een verandering. Ik kom ook uit die tijd, ver voor 2001 zelfs. En post nog steeds.

Alleen in die tijd was ik trots op mijn nickname, die gebruikte ik overal en nergens. Ik ging naar Fok! (en andere) meetings en vond het heel cool om herkend te worden in het echte leven naar aanleiding van onder andere Fok!. Het was ook vrij makkelijk om mijn persoonsgegevens te achterhalen, waar ik woonde en waar ik uithing.

Anno 2018 wil ik dat gewoon niet meer. Laat mij maar lekker anoniem zijn op internet. Overal waar ik actief ben heb ik een andere nickname die nergens naar herleidbaar is. Enkele mensen die ik 100% vertrouw weten wie ik ben, en dat is voldoende.

Ik durf wel te stellen dat een deel van vroeger er hetzelfde inzit, maar een groot deel is ook weg zoals je aangeeft. Een klein deel gebruikt nog steeds dezelfde nick.
  dinsdag 25 september 2018 @ 14:29:11 #38
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_182124236
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 01:07 schreef Vigilance het volgende:
Dit is iets waar ik me vaak over verwonder.

Ben nu dertig en veel mensen om mij heen hebben de afgelopen jaren een behoorlijke transformatie doorgemaakt.

Niet gek ook als je je bedenkt dat er tussen je 20e en 30e normaal gesproken een hoop verandert. Bijna al mijn vrienden waren begin 20 hetzelfde : een of ander flut bijbaantje, studeren, zeeŽn van vrije tijd, gamen, op stap gaan, op de meest random tijden (midden op doordeweekse dagen) in de sportschool hangen, noem maar op.

Eigenlijk is ieder van hen inmiddels heel anders. Voor mij geldt dit in veel mindere mate. Natuurlijk heb ik ook wel een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben ook volwassener dan toen, heb ook wel e.e.a. bereikt.

Maar desondanks ben ik denk ik een van de weinigen zo niet de enige die nog precies zo zou kunnen leven als toen ik twintig was. En dan bedoel ik wel buiten het werk om. Maar als het aan mij zou liggen, deden we nog dezelfde dingen als toen : lange avonden op terrassen zitten, bitterballen bestellen, ouwehoeren, beetje roken, beetje drinken. 1x per maand op zondagmiddag eten / chillen in de snackbar. Zelfs op een vrije dag gewoon ergens buiten af spreken en met een voetbal hooghouden ofzo, zou ik nog steeds leuk vinden.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb gewoon een goede studie afgemaakt, een hypotheek, een goede baan, dus het is niet dat ik op die punten stil ben blijven staan. Alleen die veranderingen hebben kennelijk geen effect gehad op mijn persoonlijkheid en voorkeuren, daar waar het de mensen om mij heen wel essentieel heeft veranderd.

Ik vroeg mij af hoe jullie daar tegenaan kijken. Stel je bent ook rond mijn leeftijd, zou jij nog kunnen leven als (begin) twintiger op deze punten? Heb soms het gevoel dat ik de enige ben die een soort van heimwee ervaart naar die tijd.
TS ik snap je.
Ja dat zou ik kunnen.

Inmiddels ook gewoon de stappen gemaakt: studie, werk, vriendin, koophuis en nog geen kinderen (dat laatste kan ik dus niet over oordelen).

Maar ik game nog regelmatig, ook met vrienden. Terrassen doe ik ook. Stappen is alleen wat minder maar ben zelf DJ in lokale kroegjes dus krijg dat wel op die manier binnen.

Wat ik soms hier lees en om me heen zie is dat een partner vaak een burgerlijk leven eist.
Althans wordt gedacht maar denk dat een budget mee speelt.
M'n partner en ik hebben beide een goede baan met relatief voldoende work/life balance. Ik kan als de Playstation 5 uit komt deze aanschaffen zonder dit tig keer door een commissie te laten gaan waardoor de partner niet gaat zeuren dat ze het schilderwerk belangrijker vind (maar wel zelf 400 euro per maand besteeds aan een manicure).
We laten elkaar gewoon prima vrij en kunnen samen of apart leuke dingen doen.

Dus geld (budget eerder) en je partner bepalen voor een groot deel wat je wel en niet kunt en wat je wil.
De beperkingen die (een partner) opgelegd kunnen worden kunnen voor sommigen prima zijn.
N/A
  dinsdag 25 september 2018 @ 16:19:58 #39
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182125901
Ik mis het uitgaan en feesten niet. Ik ga richting de 40 en het begint voor mij sneu te worden om nog elk weekend tot 5 uur uit te gaan en lam te zuipen. Wat ik wel mis zijn de kansen om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat wordt wel moeilijker als je ouder wordt en een vaste baan hebt.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_182218829
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 01:40 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

dat hield ik vroeger ook bij
lok

ik wel morty. als ik 5-10 jaar terug kon gaan dan was ik wel eerder aan daten begonnen op de middelbare
pi_182239252
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 september 2018 14:20 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Je vergeet voor het gemak dat de wereld van uitgaan ontzettend veranderd is. Vroeger had elk fatsoenlijk dorp een eigen discotheek en vond je in de grotere steden veel discotheken en clubs. Dat is tegenwoordig op 1 hand te tellen, heel veel discotheken zijn gesloten. Tegenwoordig ga je naar (meerdaagse) festivals in de zomer.

Mij trekt dat totaal niet. Ik was echt van de discotheken van 750-1500 man (middelgroot zal ik maar zeggen). Houd niet van uitgaan naar kroegen en festivals waren meerdaags met muziek die ik niet waardeerde (Lowlands, Pinkpop). Ik ging met vrienden lekker naar een discotheek waar je ook beetje kon kletsen en later op de avond voetjes van de vloer. En dan om 03:00 naar huis.

Als ik nu al een discotheek zou vinden dan loopt er spul van 18-23 rond, totaal oninteressant om mee om te gaan.

Dus de uitgaansdrang is hier ook eigenlijk volledig weg. Het enige waar ik nog met veel plezier naartoe ga is de Foute Party in de Brabanthallen.

[..]

Je leven veranderd, althans, bij de meeste mensen. Partner, hypotheek, kinderen, sociale verplichtingen, boeiende baan, en ga zo maar door. Dat is niet zo gek, op je 10e heb je ook andere interesses dan op je 20e. En op je 30e en 40e en 50e (en ga maar door) veranderd dat ook steeds meer. Logisch, het zijn andere zaken die je boeien.

Het is ansich niet erg om te 'blijven hangen', maar het komt altijd wel wat sneu over. Zie je zo'n gast van 42 tussen 22 jarige meisjes en jongens staan op een festival....
Denk je dat Hugh Hefner en El Chapo het ‘oninteressant ‘ vonden om met 18-23 jarigen om te gaan? Ik vind dat altijd zo’n onzin, genoeg interessante meiden van die leeftijd ook als je ouder bent.
  zondag 30 september 2018 @ 20:48:11 #42
2629 Juup©
Zelden serieus, soms wel.
pi_182247416
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2018 20:43 schreef jakosi het volgende:

[..]

Denk je dat Hugh Hefner en El Chapo het ‘oninteressant ‘ vonden om met 18-23 jarigen om te gaan? Ik vind dat altijd zo’n onzin, genoeg interessante meiden van die leeftijd ook als je ouder bent.
Hugh vond maar 1 ding interessant, legale sex met zo jong mogelijke meisjes.

En ik denk dat ik voor de meeste mannen spreek als ik zeg dat meisjes van 18-23 voor de meeste (oudere) mannen zeer interessant zijn. Lekker jong, strak in het vel, nog wat te leren, vaak gematigd intelligent en gewillig.
Maar dat is iets heel anders dan een relatie hebben.

Voor jonge meiden zijn oude mannen met geld, status of een hoge functie interessant.
  maandag 1 oktober 2018 @ 15:40:01 #44
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_182254457
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2018 08:44 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Hugh vond maar 1 ding interessant, legale sex met zo jong mogelijke meisjes.

En ik denk dat ik voor de meeste mannen spreek als ik zeg dat meisjes van 18-23 voor de meeste (oudere) mannen zeer interessant zijn. Lekker jong, strak in het vel, nog wat te leren, vaak gematigd intelligent en gewillig.
Maar dat is iets heel anders dan een relatie hebben.

Voor jonge meiden zijn oude mannen met geld, status of een hoge functie interessant.
Ik heb liever ook een jongere meid maar 25-30 is ook prima. Liever wat volwassener dan alleen een strak lichaam.
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')