abonnement Unibet Coolblue
  zondag 14 oktober 2018 @ 23:05:58 #251
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_182519443
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 09:40 schreef Burner82 het volgende:
Goede vraag.. wachtlijsten he.
Je moet er overigens niet te veel bij stilstaan dat een Forensisch Psychiatrisch instituut een wachtlijst heeft van 6 weken gemiddeld.... _O- _O-
Ik heb daar nog niet zo bij stilgestaan, maar forensische psychiatrie is wel heftig. De meeste mensen komen daar toch pas nadat ze eerst bij de rechter zijn geweest. Ik vind het wel moedig dat je uit jezelf die stap wil zetten, zeker als zelfbeheersing niet je sterkste punt is.
Never explain, never apologize.
pi_182523017
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 23:05 schreef Lurf het volgende:

[..]

Ik heb daar nog niet zo bij stilgestaan, maar forensische psychiatrie is wel heftig. De meeste mensen komen daar toch pas nadat ze eerst bij de rechter zijn geweest. Ik vind het wel moedig dat je uit jezelf die stap wil zetten, zeker als zelfbeheersing niet je sterkste punt is.
Vaak is het inderdaad voor mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie, maar het is ook voor mensen die, gezien de aard van de klachten en persoonlijkheid, een risico lopen met justitie in aanraking te komen.
Ik zit in die 2e categorie (gelukkig).

Was overigens niet mijn idee.. Psycholoog en psychiater kwamen daar onafhankelijk van elkaar mee aangezet...

[ Bericht 5% gewijzigd door Burner82 op 15-10-2018 06:16:32 ]
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182577070
quote:
0s.gif Op zondag 14 oktober 2018 21:31 schreef PabstBlueRibbon het volgende:
Ik heb niet de overtuiging ofzo dat mensen mij onbewust kapot willen maken.

Ik ben uiteraard wel boos op degenen die mij hebben "beschadigd" - om het maar theatraal uit te drukken. Die boosheid ontstond vooral toen ik merkte dat ik er zelf niet uit kon komen. Anders vind ik het zonde van mijn energie. Maar ja ... ik kwam in een positie dat ik echt de hulp van anderen nodig had om weer op mijn geestelijke kracht te komen.
Het goede hieraan is, is dat je wel de hulp gezocht hebt.
Wat versta je onder geestelijke kracht eigenlijk?

Ik heb 34 jaar alles alleen op kunnen lossen, tot ik zo ver gepushed werd, dat mijn woede niet meer in de hand te houden was. Ik hoopte dat met een andere/simpelere baan, gewoon ff chillen rustig werk doen, ik weer alles onder controle kon krijgen. Helaas werkt het niet zo.

quote:
De meeste mensen hebben altijd wel goede bedoelingen gehad. Maar ze zijn helaas dom en arrogant. Zij vinden dat ik teveel pieker en nadenk en dat ik daarmee moet stoppen. Maar gaan problemen daarmee weg? Gaan problemen weg door alles positief te bekijken? Of je het glas halfvol of halfleeg noemt: het blijft tot de helft gevuld.
Mooi omschreven. Mensen zijn ook dom, arrogant of irritant. Van horen zeggen weet ik dat mensen het meestal wel goed bedoelen inderdaad. Vaak beginnen ze daar zelf al over: Ik bedoel het goed maar... Niet boos worden maar..
Het is wel zo dat, als je dingen positief bekijkt, je eerder een oplossing zal vinden, dan denken dat alles toch kut is en niks lukt. Dan weet je zeker dat je geen oplossing vind.

quote:
Daarbij vind ik dat ik heel positief ben ingesteld. Ook in de meest donkere perioden van mijn leven kon ik denken "ook al zie ik geen oplossing, dat betekent nog niet dat er geen oplossing is. Ik hou het vol, want ik kan er in de toekomst heel anders tegenaan kijken"
Zie vorige punt _O-

quote:
Ik vermoedde al heel lang ADD (de H niet). Maar ook dan werd er elke keer door diverse behandelaars op mij ingepraat dat ik dat niet heb en ik niet zo moet piekeren. Toen ging ik zelf concluderen "Het zal wel dan. Als zoveel mensen zeggen dat ik het niet heb, dan zal ik mezelf wel rare ideeën hebben aangepraat. Laat ik hen maar geloven en mezelf niet al te serieus nemen."

Toen ik uiteindelijk de diagnose ADHD kreeg, ging ik beseffen dat ik dus helemaal niet zo dom ben als mensen dachten. Er zijn nog veel meer puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Ik begrijp nu beter waardoor alles is gekomen.
Het is opzich apart dat behandelaars je daar vanaf wilde praten.. Of was je toen al 20+ Ieder beetje druk kind krijgt die stempel onderhand al als ze tegenspartelen bij het verschonen van de luier.. Ze hebben vaak geprobeerd mijn zus stempel ADHD te geven, maar mijn ouders gingen er niet in mee.. (ok, ze had wel een berg energie, maar ja. Probeer maar eens topsport (eredivisie en europees volleybal) te bereiken, als je een "normale" hoeveelheid energie hebt.

Ondanks dat ik lekker kort reageer op je lekker korte verhaal, wil ik je 1 tip meegeven: twijfel niet aan jezelf! Jij weet zelf het beste hoe je in elkaar zit. Hebben mensen/behandelaars goede ideeën/een goed punt, neem je dat mee.. Hebben ze dat niet, vergeten. Dat wel per keer bekijken he.. Niet van: ow, psych zegt iets stoms, die kan er niks van, ik ben uitbehandeld hier en doei..

Uiteindelijk toch de H erbij gekregen, terwijl je die niet verwachtte.. wat vond je daar van?
Die H maakt eigenlijk niet heel veel verschil, behalve dat het bekender is, omdat mensen nogal wel eens druk kunnen zijn...

quote:
In het leven werkt het zo dat wanneer jouw problemen niet in hapklare brokken uit te leggen valt, je er alleen voor staat. So be it. Als ik het alleen kan oplossen, heb ik anderen er ook niet voor nodig. Ik begrijp best wel dat anderen geen zin hebben om zich bezig te houden met mijn sores. Maar dan moeten ze daar ook gewoon eerlijk in zijn. En niet met bullcrap aankomen als "je moet je gevoelens tonen, want gedeelde smart is halve smart bla bla bla bla" Allemaal dingen die je graag zou willen horen als je jezelf machteloos voelt. Maar of het reëel is ... daar hebben ze weer niet over nagedacht. Dat gaan hun hersentjes pijn doen van al dat nadenken :') Het is natuurlijk veel leuker om over Boer Zoekt Vrouw te ouwehoeren en overdreven vrolijk en aardig tegen elkaar te doen.
Ik kan me hier wel in vinden. Ik vertel op het werk ook niet waar ik heen ga als ik weer eens een paar uur weg ben. Mijn zus en mijn moeder weten... waarvan alleen mijn zus (dus ook mijn ma _O- _O- het weet van de verwijzing).
Het zal idd voorkomen dat mensen met andere dingen bezig zijn/zelf sores hebben, maar zoals je zegt, dan moeten ze daar eerlijk in zijn. Maar dat is lastig.
Op zich hebben ze een punt he, het is een cliche voor een reden.
Op het moment dat je praat over je problemen, moet je ze onder woorden brengen. Breng je ze onder woorden, moet je er over nadenken.. Moet je er over nadenken, zie je vaak zelf het probleem (nog niet de oplissing, maar tis al heel wat.)

Dat ze het vervolgens liever niet hadden geweten, is deel 2. Boer zoekt hoer, vrolijk doen en lekker sociaal doen, zit ook niet in mijn systeem. Ik ben wel van jongs af aan zo getraind, dus ik kan het wel. Al zal ik nooit terug vragen: en hoe was jou weekend dan?...

Soms kun je het ook gewoon niet delen, wat je denkt en voelt (in mijn geval).

quote:
Maar ik ben er juist sterker door geworden. My rage will become my strenght. Ik heb helemaal geen intenties om anderen pijn te doen - ik gebruik het om mezelf sterker te maken. Maar ja ... als mensen toch bijdehand gaan doen en na al die jaren nog steeds doorgaan met hoe ze mij in het verleden hebben vernederd, dan komt ze dat heel duur te staan. Waarom zou ik empathie moeten voelen naar lui die dat niet naar mij hebben?
Hier moet ik je een beetje op terugfluiten. Ja, boosheid, woede, die zaken kunnen je echt wel helpen, als je daardoor de energie vind, om dingen aan te pakken. Maar geloof mij, die woede kan ook heel anders pakken... Dat wil je niet.

Je wilt niemand pijn doen, van de andere kant wil je ook geen empathie meer hebben voor bepaalde mensen.. Wil je ze dan wel pijn doen, of boeien ze je dan gewoon niet meer?

Maar goed ... eerst mijn financiële en praktische zaken aanpakken. En daarna wil ik heel ergens anders een nieuw leven opbouwen. Dan kan ik het hopelijk allemaal achter me laten.

Het gaat je allemaal wel lukken! Maar 1 ding: Zorg dat je eerst alles verwerkt... ergens anders heen gaan zonder het verwerkt te hebben, is vluchten. Dat werkt nooit.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182589048
quote:
0s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 19:28 schreef Burner82 het volgende:
Uiteindelijk toch de H erbij gekregen, terwijl je die niet verwachtte.. wat vond je daar van?
Die H maakt eigenlijk niet heel veel verschil, behalve dat het bekender is, omdat mensen nogal wel eens druk kunnen zijn...
Thanks voor je lange antwoord! Ik heb het allemaal gelezen en ik haal er veel goede punten uit.

Ik ga nu even op dit punt in, vandaar de citaat :)

In mijn jeugd werd ik voor alles aangezien behalve ADHD. Als iemand dat over mij zou zeggen, werd hij hard uitgelachen. Want ik was een heel teruggetrokken introvert kind.

Om die reden eigenlijk durfde ik bij mezelf niet eens te bedenken dat ik adHd heb. Want het gedrag wat ik liet zien was zo anders dan van jongens die ADHD hebben en bijvoorbeeld altijd lastig in de klas waren maar ook populair bij de anderen, want ze durfden alles.

Ik kon het wel begrijpen. Ik voelde wel altijd dat die eigenschappen in mij zaten, maar ze kwamen nooit tot uiting. Er zat zeg maar een dikke laag angst omheen.

dus wat ik ervan vindt?

Het doet me goed, want ik voel me gehoord. Ik heb nu het idee dat ik echt aan mezelf kan werken omdat ik wat meer weet wie ik eigenlijk ben.

De vooroordelen van anderen zullen altijd wel blijven. Maar ik heb er wat meer schijt aan wat anderen van mij vinden, omdat ik mezelf serieuzer neem.

Ik ben wel emotioneel instabieler. Maar ergens denk ik dat het goed is, omdat ik ze ook wat meer voel. Het rigide en het blijven hangen gaat er steeds meer vanaf 8-)
pi_182590691
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 12:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Thanks voor je lange antwoord! Ik heb het allemaal gelezen en ik haal er veel goede punten uit.

Ik ga nu even op dit punt in, vandaar de citaat :)

In mijn jeugd werd ik voor alles aangezien behalve ADHD. Als iemand dat over mij zou zeggen, werd hij hard uitgelachen. Want ik was een heel teruggetrokken introvert kind.

Om die reden eigenlijk durfde ik bij mezelf niet eens te bedenken dat ik adHd heb. Want het gedrag wat ik liet zien was zo anders dan van jongens die ADHD hebben en bijvoorbeeld altijd lastig in de klas waren maar ook populair bij de anderen, want ze durfden alles.

Ik kon het wel begrijpen. Ik voelde wel altijd dat die eigenschappen in mij zaten, maar ze kwamen nooit tot uiting. Er zat zeg maar een dikke laag angst omheen.

dus wat ik ervan vindt?

Het doet me goed, want ik voel me gehoord. Ik heb nu het idee dat ik echt aan mezelf kan werken omdat ik wat meer weet wie ik eigenlijk ben.

De vooroordelen van anderen zullen altijd wel blijven. Maar ik heb er wat meer schijt aan wat anderen van mij vinden, omdat ik mezelf serieuzer neem.

Ik ben wel emotioneel instabieler. Maar ergens denk ik dat het goed is, omdat ik ze ook wat meer voel. Het rigide en het blijven hangen gaat er steeds meer vanaf 8-)
Ik vond je post te dapper om er niks op te zeggen, moest alleen eerst wat tijd vinden om te reageren. En zo geschiedde.

Gelukkig haal je er wat goede punten uit, anders was het helemaal voor niks geweest _O-

Ik vind het knap van je dat je eindelijk wat meer vertrouwen en geloof in jezelf krijgt.
Wat dat betreft zou jij iets meer van mij moeten hebben en ik iets meer van jou _O-

Fuck andere mensen. Hoe goed ze het ook bedoelen, ze weten nooit beter hoe/wie/wat jij bent, dan jijzelf. Maar ik sta daar weer wat extremer in dan "normaal" _O-

Keep up the good work *O*
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182605548
Dus mensen die denken dat je door erover te praten psychische problemen oplost, gaan ervan uit dat je er zelf nog nooit over hebt nagedacht voordat je het aan hen uitlegde. Dat is dan wel een vreemde gedachte. Ik denk dat mensen met "het glas is altijd halfvol" relativeren bedoelen. Denken: ik heb nog lekker een halfvol glas en geen lege! Ipv wat heb ik toch altijd een pech dat ik nu alweer een halfleeg glas is. Ik geloof wel dat dit uitmaakt, relativeren heeft mij gelukkiger gemaakt. Maar ik ben er niet mee begonnen omdat een ander zei dat ik het moest doen. Als een ander mij vertelde dat ik moest relativeren werd ik boos dat ze voor mij bepaalden waar ik welk gevoel bij moest hebben. Met sommige dingen helpt het niets als een ander zegt dat je het moet doen, dat moet uit jezelf komen, anders dan laat je je door anderen zelfs mentaal commanderen, maar ze zijn God niet.

quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2018 12:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

Thanks voor je lange antwoord! Ik heb het allemaal gelezen en ik haal er veel goede punten uit.

Ik ga nu even op dit punt in, vandaar de citaat :)

In mijn jeugd werd ik voor alles aangezien behalve ADHD. Als iemand dat over mij zou zeggen, werd hij hard uitgelachen. Want ik was een heel teruggetrokken introvert kind.

Om die reden eigenlijk durfde ik bij mezelf niet eens te bedenken dat ik adHd heb. Want het gedrag wat ik liet zien was zo anders dan van jongens die ADHD hebben en bijvoorbeeld altijd lastig in de klas waren maar ook populair bij de anderen, want ze durfden alles.

Ik kon het wel begrijpen. Ik voelde wel altijd dat die eigenschappen in mij zaten, maar ze kwamen nooit tot uiting. Er zat zeg maar een dikke laag angst omheen.

dus wat ik ervan vindt?

Het doet me goed, want ik voel me gehoord. Ik heb nu het idee dat ik echt aan mezelf kan werken omdat ik wat meer weet wie ik eigenlijk ben.

De vooroordelen van anderen zullen altijd wel blijven. Maar ik heb er wat meer schijt aan wat anderen van mij vinden, omdat ik mezelf serieuzer neem.

Ik ben wel emotioneel instabieler. Maar ergens denk ik dat het goed is, omdat ik ze ook wat meer voel. Het rigide en het blijven hangen gaat er steeds meer vanaf 8-)
Ben je niet gewoon jaloers op eigenschappen van de ADHD jongens? Populariteit en durf? Zou je niet willen dat iemand je helpt zelf deze eigenschappen meer te krijgen, of heb je ze inmiddels al wel verworven?
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_182606372
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 09:43 schreef geeninspiratie1235 het volgende:
Ik denk dat mensen met "het glas is altijd halfvol" relativeren bedoelen. Denken: ik heb nog lekker een halfvol glas en geen lege! Ipv wat heb ik toch altijd een pech dat ik nu alweer een halfleeg glas is.
Duh!! :') Dat had ik allang eruit kunnen opmaken. En op die manier dacht ik overigens allang.

Maar ja ... ik wilde graag een concrete oplossing voor de dingen waardoor ik mij zo machteloos voelde. Ik wilde mij enigszins een voorstelling kunnen maken dat het ook voor mij mogelijk is om gelukkig met mezelf te zijn. Want ik voelde me alleen maar mislukt en verrot van binnen.

Stel dat jij ergens zwaargewond in een greppel ligt en er komt iemand aan. Dan wil je natuurlijk dat die persoon je meteen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis brengt. Je wilt niet dat die persoon gaat zeggen: "Joh, je moet niet zo zeuren en janken zeg! Het gaat vast beter als je positief denkt." :')
pi_182614582
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 10:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Stel dat jij ergens zwaargewond in een greppel ligt en er komt iemand aan. Dan wil je natuurlijk dat die persoon je meteen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis brengt. Je wilt niet dat die persoon gaat zeggen: "Joh, je moet niet zo zeuren en janken zeg! Het gaat vast beter als je positief denkt." :')
Mind over matter... _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182614639
Het is vandaag officieel geworden, ik word doorverwezen naar de FPP (Forensisch Psychiatrische Polikliniek).
Tot aan de start van de behandeling daar, blijf ik wel waar ik nu zit, maar met een lagere frequentie (eens in de 2 weken nog maar), maar dan wel aangevuld met een e-module agressie therapie.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:56:22 #260
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182615622
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 17:51 schreef Burner82 het volgende:
Het is vandaag officieel geworden, ik word doorverwezen naar de FPP (Forensisch Psychiatrische Polikliniek).
Tot aan de start van de behandeling daar, blijf ik wel waar ik nu zit, maar met een lagere frequentie (eens in de 2 weken nog maar), maar dan wel aangevuld met een e-module agressie therapie.
Klinkt leuk, succes! ^O^
soooo, da's mooi!
pi_182615751
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klinkt leuk, succes! ^O^
Leuk is niet het eerste woord dat in me op komt, maar thnx :P
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:09:52 #262
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182615797
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:06 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Leuk is niet het eerste woord dat in me op komt, maar thnx :P
Wie weet wat voor mafketels je er tegen gaat komen. :P
soooo, da's mooi!
pi_182615846
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:09 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Wie weet wat voor mafketels je er tegen gaat komen. :P
haha, dat is waar.. Ben iig al blij dat ik een paar mensen niet meer tegen ga komen O-) O-)
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:38:07 #264
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182616314
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:13 schreef Burner82 het volgende:

[..]

haha, dat is waar.. Ben iig al blij dat ik een paar mensen niet meer tegen ga komen O-) O-)
Och, je vind zo wel weer een andere boksbal.
soooo, da's mooi!
pi_182616502
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:38 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Och, je vind zo wel weer een andere boksbal.
Heb me altijd ingehouden hoor _O- Maar 1 kerel was wel erg... heeft hier in de flat gewoond, zijn ex woont hier nog.. Probeerde mij steeds te versieren, tot ik hem erg duidelijk maakte dat nooit meer te moeten proberen... Zat hij ineens tegenover me in de wachtruimte _O- Komt hij nog een bekende tegen daar ook nog... En alles was zo kut, en niemand belde meer.. en bla bla bla...
Gelukkig kwam mijn psych aangelopen met een kop koffie, want ik lag bijna op de grond van het lachen..

[ Bericht 1% gewijzigd door Burner82 op 19-10-2018 20:09:02 ]
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 20:11:39 #266
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182616927
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:49 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Heb me altijd ingehouden hoor _O- Maar 1 kerel was wel erg... heeft hier in de flat gewoond, zijn ex woont hier nog.. Probeerde mij steeds te versieren, tot ik hem erg duidelijk maakte dat nooit meer te moeten proberen... Zat hij ineens tegenover me in de wachtruimte _O- Komt hij nog een bekende tegen daar ook nog... En alles was zo kut, en niemand belde meer.. en bla bla bla...
Gelukkig kwam mijn psych aangelopen met een kop koffie, want ik lag bijna op de grond van het lachen..
Whehehe, wat een malloot.
soooo, da's mooi!
pi_182616991
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 18:56 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Klinkt leuk, succes! ^O^
Ik moest lachen :')

Ben jij zo'n cynische droogkloot, LordofLeaves?
pi_182617012
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 19:38 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Och, je vind zo wel weer een andere boksbal.
Wie weet wel een BNer zoals Dave Roelvink
pi_182617076
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 20:16 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Wie weet wel een BNer zoals Dave Roelvink
Ik denk dat hij die plek nooit zou verlaten _O- _O-
Maar ik zit niet in de randstad, dus ik kom geen bn-ers tegen hier gelukkig...
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182625188


Precies mijn gedachte bij mijn pillen... Maar mijn psycholoog en psychiater kunnen daar niet om lachen _O- _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 10:00:06 #271
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182625288
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 20:15 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik moest lachen :')

Ben jij zo'n cynische droogkloot, LordofLeaves?
Jazeker! Valt het op? :P
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 20:16 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Wie weet wel een BNer zoals Dave Roelvink
Ik nomineer alle Roelvinkjes. Niks mis met een gezond pak rammel.
soooo, da's mooi!
pi_182625505
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 10:44 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

Duh!! :') Dat had ik allang eruit kunnen opmaken. En op die manier dacht ik overigens allang.

Maar ja ... ik wilde graag een concrete oplossing voor de dingen waardoor ik mij zo machteloos voelde. Ik wilde mij enigszins een voorstelling kunnen maken dat het ook voor mij mogelijk is om gelukkig met mezelf te zijn. Want ik voelde me alleen maar mislukt en verrot van binnen.

Stel dat jij ergens zwaargewond in een greppel ligt en er komt iemand aan. Dan wil je natuurlijk dat die persoon je meteen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis brengt. Je wilt niet dat die persoon gaat zeggen: "Joh, je moet niet zo zeuren en janken zeg! Het gaat vast beter als je positief denkt." :')
Haha, ik zei toch niet dat je niet zo dacht? Maar ik vraag me wel af, als jij dus niet van de mind over matter denkwijxe bent zoals Burner82 mss wel is, waarom je dan uberhaupt gelooft in bijv cognitieve gedragstherapie.
Je problemen wegdenken is alleen te verdragen als je zelf op het initiatief komt en geen druk hebt van anderen, niet als je het op commando moet doen in therapie vind ik.
"Een strategie aanleren" noemen ze dat, maar het is een ander woord voor hersenspoeling. En als je zelf de helpende gedachten moet verzinnen, dan had je die ook zonder de therapie kunnen bedenken.
Nee, ik geloof gewoon dat wie we zijn inclusief gedachten voor 100% voortkomen uit het lichaam, als ik een psychisch probleem heb wil ik voorlichting over voedingspatroon/slaappatroon/beweging die in detail op mijn lichaam is afgestemd eventueel met supplementen, maar dat is nog teveel gevraagd voor de psychische hulpverlening op dit moment.
❣ °º¤,¸🖤 ♡º💕♡💚,ø¤°º¤💛♡`°º¤,¸❣ https://bit.ly/3oMY5yM ; https://bit.ly/39EZXor ; https://bit.ly/309QhN5 ; https://bit.ly/3fUlDyP
pi_182625577
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 10:13 schreef geeninspiratie1235 het volgende:

[..]

Haha, ik zei toch niet dat je niet zo dacht? Maar ik vraag me wel af, als jij dus niet van de mind over matter denkwijxe bent zoals Burner82 mss wel is, waarom je dan uberhaupt gelooft in bijv cognitieve gedragstherapie.
Je problemen wegdenken is alleen te verdragen als je zelf op het initiatief komt en geen druk hebt van anderen, niet als je het op commando moet doen in therapie vind ik.
"Een strategie aanleren" noemen ze dat, maar het is een ander woord voor hersenspoeling. En als je zelf de helpende gedachten moet verzinnen, dan had je die ook zonder de therapie kunnen bedenken.
Nee, ik geloof gewoon dat wie we zijn inclusief gedachten voor 100% voortkomen uit het lichaam, als ik een psychisch probleem heb wil ik voorlichting over voedingspatroon/slaappatroon/beweging die in detail op mijn lichaam is afgestemd eventueel met supplementen, maar dat is nog teveel gevraagd voor de psychische hulpverlening op dit moment.
Ik zei het gekscheren bij het voorbeeld: "Als je gewond in de greppel ligt en iemand komt langs, hoop je op hulp, niet dat iemand zegt: positief denken, komt alles goed..." _O-

Men is er wel mee bezig (naja, kheb reclame gehoord van een of andere zorgverzekeraar), om voeding en slaap steeds meer samen te zien.
Als je leeft op een dieet van bier en pizza, gaat je slaap en "echte" nachtrust achteruit natuurlijk. Daardoor blijf je vermoeid, minder energie, vatbaarder voor fysieke en psychische ongemakken. Dus wat dat betreft kan ik me wel vinden in je denkwijze erover.

Ik zit nu een week aan de pillen en merk dat ik steeds beter slaap. Ik begin echt door te slapen, ipv om de 2 uur wakker. Ik word uitgeruster wakker, begin meer energie te krijgen. Slapen heeft echt een grote invloed op je leven.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zondag 21 oktober 2018 @ 10:44:32 #274
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182644188
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 10:19 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Ik zit nu een week aan de pillen en merk dat ik steeds beter slaap. Ik begin echt door te slapen, ipv om de 2 uur wakker. Ik word uitgeruster wakker, begin meer energie te krijgen. Slapen heeft echt een grote invloed op je leven.
Mooi, des te meer energie om verder te gaan met boksen. ;)
soooo, da's mooi!
pi_182644236
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 10:44 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Mooi, des te meer energie om verder te gaan met boksen. ;)
Klopt, al ben ik niet zo een boxer...
Ben wel aan het rondkijken, fitness begint saai te worden (al ben ik al maanden niet meer geweest, ivm nieuwe baan..). Heb in de buurt iets gevonden waar ze (Brazillian) Jiu-Jitsu doen en MMA... Van de week eens gaan kijken daar *O* *O*

Ik zal alleen daar wel gigantisch op mijn flikker krijgen van de kleinere/snellere jongens.. Ik ben ontzettend roestig en zo flexibel als een blok beton tegenwoordig.... Het enige voordeel is, dat ALS ik raak, of een klem KAN zetten, is het ook wel afgelopen....


Foto van afgelopen donderdag, naar kapper geweest en nieuwe sporttas gekocht...

[ Bericht 10% gewijzigd door Burner82 op 21-10-2018 14:29:11 ]
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zondag 21 oktober 2018 @ 15:37:39 #276
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182649345
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 10:47 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Klopt, al ben ik niet zo een boxer...
Ben wel aan het rondkijken, fitness begint saai te worden (al ben ik al maanden niet meer geweest, ivm nieuwe baan..). Heb in de buurt iets gevonden waar ze (Brazillian) Jiu-Jitsu doen en MMA... Van de week eens gaan kijken daar *O* *O*

Ik zal alleen daar wel gigantisch op mijn flikker krijgen van de kleinere/snellere jongens.. Ik ben ontzettend roestig en zo flexibel als een blok beton tegenwoordig.... Het enige voordeel is, dat ALS ik raak, of een klem KAN zetten, is het ook wel afgelopen....

[ afbeelding ]
Foto van afgelopen donderdag, naar kapper geweest en nieuwe sporttas gekocht...
Joh, je moet die kleine gastjes gewoon aan de kapstok ophangen. Deden wij vroeger op school ook.
soooo, da's mooi!
  zondag 21 oktober 2018 @ 15:51:48 #277
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_182649642
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 10:47 schreef Burner82 het volgende:
[ afbeelding ]
Foto van afgelopen donderdag, naar kapper geweest en nieuwe sporttas gekocht...
oO/

Wat een biceps... ik ben jaloers.
Never explain, never apologize.
pi_182650186
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 15:37 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Joh, je moet die kleine gastjes gewoon aan de kapstok ophangen. Deden wij vroeger op school ook.
Dan zou ik eerst de kapstok op 2 meter hoog moeten plaatsen...

quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 15:51 schreef Lurf het volgende:

[..]

oO/

Wat een biceps... ik ben jaloers.
Thnx _O- _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  zondag 21 oktober 2018 @ 18:49:26 #279
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182653042
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 16:14 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Dan zou ik eerst de kapstok op 2 meter hoog moeten plaatsen...

Ik zie geen probleem.
soooo, da's mooi!
pi_182695387
Ik heb niks tegen werken... Maar collega's moeten ze afschaffen... In ieder geval de directe collega's die ik heb... _O- |:(
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:49:13 #281
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182695684
Haha, ik had een hekel aan (bijna) al mijn collega's,
soooo, da's mooi!
pi_182695869
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 18:49 schreef LordofLeaves het volgende:
Haha, ik had een hekel aan (bijna) al mijn collega's,
Degene met wie ik direct werk, zijn verschrikkelijk.. Ik heb alleen maar vrouwen in het team.. (Word ik sowieso al gek van _O- _O- ) Maar ze zijn ook nog eens ongeschikt voor het werk. Er kwamen 2 nieuwe.. 1 knappe jongen en een zwarte dame met redelijk overgewicht. Er is al 1 zwarte dame met overgewicht, dus uit ervaring kan ik zeggen: dat gaat niet werken...
Ik ga sowieso pushen dat ik die jongen erbij krijg.. (en dat hij knap is en mijn dag leuker maakt, heeft daar niks mee te maken _O- _O- )
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 18:58:34 #283
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182695923
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 18:56 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Degene met wie ik direct werk, zijn verschrikkelijk.. Ik heb alleen maar vrouwen in het team.. (Word ik sowieso al gek van _O- _O- ) Maar ze zijn ook nog eens ongeschikt voor het werk. Er kwamen 2 nieuwe.. 1 knappe jongen en een zwarte dame met redelijk overgewicht. Er is al 1 zwarte dame met overgewicht, dus uit ervaring kan ik zeggen: dat gaat niet werken...
Ik ga sowieso pushen dat ik die jongen erbij krijg.. (en dat hij knap is en mijn dag leuker maakt, heeft daar niks mee te maken _O- _O- )
Whehehe, smeerlap. :P Van mijn part mochten al mijn collega's wegblijven. Scheelt dat ik ze niet meer heb.
soooo, da's mooi!
pi_182696023
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 18:58 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Whehehe, smeerlap. :P Van mijn part mochten al mijn collega's wegblijven. Scheelt dat ik ze niet meer heb.
Haha, och O-) Maar er moet gewoon nog een kerel bij komen, het is fysiek zwaar werk. En op het moment dat hij het goed zou doen, ben ik toch weg, want ik moet andere dingen gaan doen _O- Dus in principe, heb ik er alleen wat aan tijdens de inwerkperiode...

Vanwaar geen collega's meer? Thuis?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:04:57 #285
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182696067
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:02 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Haha, och O-) Maar er moet gewoon nog een kerel bij komen, het is fysiek zwaar werk. En op het moment dat hij het goed zou doen, ben ik toch weg, want ik moet andere dingen gaan doen _O- Dus in principe, heb ik er alleen wat aan tijdens de inwerkperiode...

Vanwaar geen collega's meer? Thuis?
Die zwarte vrouw kan toch wel helpen tillen?

Ik zit al 10 jaar thuis, maar begin het wel te missen om weer wat te doen.
soooo, da's mooi!
pi_182696193
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:04 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Die zwarte vrouw kan toch wel helpen tillen?

Ik zit al 10 jaar thuis, maar begin het wel te missen om weer wat te doen.
Klopt, maar niet te hoog. En ik zit op de pack afdeling, dus je zult ook dingen in dozen moeten doen...en bij een doosje van 50 gram, is dat geen probleem... kun je op de tafel doen.
Maar als de andere order op de ballet bestaat uit 20 dozen van 3 kg, dat 2 hele grote dozen van 30 kg gaan worden...

Ik kan me voorstellen dat dat gaat vervelen ja. Ik was er na 3 maanden al klaar mee.
Kun je niet gewoon eens rondkijken voor iets voor een paar uur?

(wat heb je trouwens? mag ook in dm of zo hoor)
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 19:16:30 #287
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182696307
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:10 schreef Burner82 het volgende:

[..]

Klopt, maar niet te hoog. En ik zit op de pack afdeling, dus je zult ook dingen in dozen moeten doen...en bij een doosje van 50 gram, is dat geen probleem... kun je op de tafel doen.
Maar als de andere order op de ballet bestaat uit 20 dozen van 3 kg, dat 2 hele grote dozen van 30 kg gaan worden...

Ik kan me voorstellen dat dat gaat vervelen ja. Ik was er na 3 maanden al klaar mee.
Kun je niet gewoon eens rondkijken voor iets voor een paar uur?

(wat heb je trouwens? mag ook in dm of zo hoor)
Ja, ben ook bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ben de (verplichte) vakantie nu wel beu. :P

Wat ik heb? Een saaie borderline persoonlijkheidsstoornis.
soooo, da's mooi!
pi_182696498
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 19:16 schreef LordofLeaves het volgende:

[..]

Ja, ben ook bezig om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ben de (verplichte) vakantie nu wel beu. :P

Wat ik heb? Een saaie borderline persoonlijkheidsstoornis.
Kijk eens in de logistiek.. genoeg bedrijven die wel mensen aannemen voor een paar uur per dag (niet te wild beginnen..)
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182696848
Ik ben bezig met mijn online module agressie-regulatie... die roept zoveel agressie op... _O- _O-

"Door te stoppen met agressie blijf je zitten met spanning en agressie." Ok, thnx... Handige module 😂🤣

Verder hebben ze waarschijnlijk alcohol/drugs vervangen door: agressief zijn, want het is verder gewoon een verslavingsmodule... _O- _O-

quote:
Wat ga je vandaag doen?
Je wilt stoppen met agressief zijn. Waarom lukt dat niet zomaar? Je hebt waarschijnlijk veel redenen om te stoppen met je agressieve gedrag. Toch zijn er ook redenen waarom je agressie blijft gebruiken. In deze sessie gaan we kijken naar de voor- en nadelen van je agressie. Nadenken over de voor- en nadelen van je agressieve gedrag kan je helpen om voor jezelf duidelijk te krijgen waarom je hiermee wilt stoppen of minderen.

Veel succes!
_O- _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  dinsdag 23 oktober 2018 @ 21:04:10 #290
222927 Lurf
All you need is Lurf
pi_182698881
Het heeft inderdaad af en toe wel iets van Theo en Thea / Kreatief met Kurk, die e-health modules. Wat mij regelmatig (niet altijd) stoort is de beperkte vrijheid die je hebt bij het doorlopen van zo'n module. Het moet in een bepaalde volgorde, met vaste taakjes die je niet kunt overslaan. En er zitten vaak filmpjes bij van mensen die me vreselijk op de zenuwen werken. Kun je niet beter een shooter gaan spelen op de Playstation ofzo?
Never explain, never apologize.
pi_182705914
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2018 21:04 schreef Lurf het volgende:
Het heeft inderdaad af en toe wel iets van Theo en Thea / Kreatief met Kurk, die e-health modules. Wat mij regelmatig (niet altijd) stoort is de beperkte vrijheid die je hebt bij het doorlopen van zo'n module. Het moet in een bepaalde volgorde, met vaste taakjes die je niet kunt overslaan. En er zitten vaak filmpjes bij van mensen die me vreselijk op de zenuwen werken. Kun je niet beter een shooter gaan spelen op de Playstation ofzo?
Ik ben eigenlijk "uitbehandeld". Dit is meer om de tijd om te krijgen tussen de afspraken door, want die zijn teruggeschroefd natuurlijk. Psycholoog zei ook: het zal lang niet allemaal van toepassing zijn voor je, maar haal eruit wat nuttig/relevant is voor je.
Want om van iedere week ineens naar eens per 2/3 weken te gaan, zonder enige vorm van begeleiding, leek niemand een goed plan _O-
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182710017
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2018 15:51 schreef Lurf het volgende:

[..]

oO/

Wat een biceps... ik ben jaloers.
Ik ook. Ik ben de laatste tijd wel goed bezig in de sportschool. Aankomende zomer ga ik op het strand lekker de bink uithangen :7 8-)

https://ibb.co/fa68Fq
pi_182718072
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 11:38 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Ik ook. Ik ben de laatste tijd wel goed bezig in de sportschool. Aankomende zomer ga ik op het strand lekker de bink uithangen :7 8-)

https://ibb.co/fa68Fq
Ik zit nu op 81 kg.. (incl werkschoenen etc..) nog een kg of 3-5 eraf... en dan zit heb ik ideaal gewicht.

Ziet er goed uit zo toch?
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182719080
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:22 schreef Burner82 het volgende:
Ziet er goed uit zo toch?
Bij mij bedoel je?

Ik wil echt wel wat gespierder worden. Nog een paar jaar en ik ben 40. Op die leeftijd is je lifestyle van veel invloed op hoe je eruitziet. Ik wil nog veel verloren jaren inhalen en dat wil ik niet doen als lelijke uitgezakte 40er.


Hierover trouwens een vind ik cringy video. En het erge is dat zoveel mensen dit soort dingen zeggen. Ik heb overigens totaal niks tegen dikke mensen en ik vind mezelf ook niet beter ofzo.

Ik ben ook veel te dik geweest als gevolg van dat ik mezelf had verwaarloosd. Dat is niet tof: mezelf in grote kleding verhullen, niet in de spiegel durven kijken en me onaantrekkelijker voelen. Als ik daarbovenop ook nog eens zulk soort gezever moet aanhoren, wordt het juist moeilijker om het roer weer om te gooien. Pas toen ik was afgevallen durfden mensen te zeggen dat ze mij destijds behoorlijk afgetakeld vonden :')
pi_182719453
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:03 schreef PabstBlueRibbon het volgende:

[..]

Bij mij bedoel je?

Ik wil echt wel wat gespierder worden. Nog een paar jaar en ik ben 40. Op die leeftijd is je lifestyle van veel invloed op hoe je eruitziet. Ik wil nog veel verloren jaren inhalen en dat wil ik niet doen als lelijke uitgezakte 40er.


Hierover trouwens een vind ik cringy video. En het erge is dat zoveel mensen dit soort dingen zeggen. Ik heb overigens totaal niks tegen dikke mensen en ik vind mezelf ook niet beter ofzo.

Ik ben ook veel te dik geweest als gevolg van dat ik mezelf had verwaarloosd. Dat is niet tof: mezelf in grote kleding verhullen, niet in de spiegel durven kijken en me onaantrekkelijker voelen. Als ik daarbovenop ook nog eens zulk soort gezever moet aanhoren, wordt het juist moeilijker om het roer weer om te gooien. Pas toen ik was afgevallen durfden mensen te zeggen dat ze mij destijds behoorlijk afgetakeld vonden :')
Ja, ik bedoelde jou _O-

Ik heb 1 voordeel, is discrimineer niet, wit, zwart, dik, dun.. Ik heb in principe aan iedereen een hekel _O- _O-
Sommige mensen kunnen er gewoon niks aan doen, dus dan heb ik er ook geen problemen mee.. Maar als mensen beginnen te zeuren dat ze niet zover kunnen lopen/dit niet meer kunnen etc.. en vervolgens in de pauze meer eten wegwerken dan ik in een week... dan begin ik me wel te ergeren.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182725986
Ik zal niet iemand omwille van zijn uiterlijk afvallen. Als je dik bent omdat je een ongezonde levensstijl hebt, val ik je evenmin af, want ik doe het in mijn leven ook verre van perfect. Daarbij snap ik ook dat zelfs dagelijkse stress die iedereen heeft al zwaar genoeg is. En het word je in de winkel nou niet bepaald makkelijk gemaakt om voor gezond eten te kiezen, aangezien bewerkt voedsel goedkoper is en met reclame word je verleid het te kopen.

Het is op zich al moeilijk zat om uit een negatief/destructief patroon te komen. Als daarbovenop nog van die naïeve moraalridders met hun zogenaamd goedbedoelde gelul gaan inspelen op jouw gevoel om je te ontmoedigen weer terug te komen in je element ... ik heb daar zo'n schijthekel aan! :r

Het gebeurde nota bene ook toen ik in therapie was. Er wordt vaak gezegd wat mensen het liefst willen horen ipv hetgeen waar ze uiteindelijk het meest aan hebben.
pi_182728427
Ik zat me al een aantal dagen gigantisch te ergeren op het werk, en nu is het dan zo ver... Ik meld me ziek, anders gaan er gewonden vallen daar. Ik weet nu al dat als ik om 7 uur begin, er buiten bij de rokersplaats 1 irritante kakelkip zit met haar hoge kutstem, die ik dwars door de glazen deur heen ram als ze haar bek open trekt... en dan moet het nog 7 uur worden.... Laten we dat dus maar ff voorkomen (ook alleen omdat ik best gehecht ben aan mijn vrijheid, een andere reden om het niet te doen zie ik niet....) _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door Burner82 op 25-10-2018 07:09:16 ]
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
pi_182736484
Ik word helemaal gek van de vraag: Mag ik vragen wat er is? (vraag kreeg ik van het uitzendbureau, kreeg ik van het bedrijf dat de ziekmeldingen doet voor het uitzendbureau...) Nee, dat mag je niet. Ik ben gewoon ziek.
Dare to unleash my rage..
That's my secret Captain... I'm always angry...
There's nothing like a trail of blood, to find your way back home.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 18:49:14 #300
339901 LordofLeaves
conjurer of cheap tricks
pi_182739909
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 16:04 schreef Burner82 het volgende:
Ik word helemaal gek van de vraag: Mag ik vragen wat er is? (vraag kreeg ik van het uitzendbureau, kreeg ik van het bedrijf dat de ziekmeldingen doet voor het uitzendbureau...) Nee, dat mag je niet. Ik ben gewoon ziek.
Haha, daar kunnen ze het mee doen. ^O^
soooo, da's mooi!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')