Als het particuliere huur betreft, geldt er geen maximale huur/puntensysteem.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:34 schreef Ivo1985 het volgende:
Aan huisjesmelker worden zitten best wel wat haken en ogen.
Zeker met de huurwetten in Nederland. 3000 euro huurpenningen per maand ontvangen voor een doorsnee rijtjeshuis, dan overtreedt je echt wel de nodige regels. Wordt leuk als de huurders naar de huurcommissie stappen en daar toestemming krijgen om de huur te halveren en het teveel betaalde te verrekenen met toekomstige huurtermijnen.
Die bieden best veel bescherming, maar daar wel gebruik van maken. Als je genoeg panden hebt, valt het risico van die ene op de honderd huurders die zijn rechten kent best mee.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:34 schreef Ivo1985 het volgende:
Aan huisjesmelker worden zitten best wel wat haken en ogen.
Zeker met de huurwetten in Nederland.
Gelukkig zijn er zoveel mensen in de positie om honderd woonunits te kunnen verhuren.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:48 schreef oranjevogel1 het volgende:
[..]
Die bieden best veel bescherming, maar daar wel gebruik van maken. Als je genoeg panden hebt, valt het risico van die ene op de honderd huurders die zijn rechten kent best mee.
quote:Op donderdag 20 september 2018 17:55 schreef spiritusbus het volgende:
[..]
Gelukkig zijn er zoveel mensen in de positie om honderd woonunits te kunnen verhuren.
Ik kan wel een aardige reden noemen: Je hebt er aanzienlijk wat startkapitaal voor nodig. En zelfs dan kiezen genoeg mensen er voor om dat op andere manier te investeren. Omdat ze denken dat het geld op die manier een beter rendement oplevert of beter bij ze past.quote:Op donderdag 20 september 2018 17:14 schreef Partigiano het volgende:
[..]
Dat even in het midden gelaten wil ik verder gaan naar mijn volgende punt. Ik verdien op dit moment een goed salaris en zit er aan te denken om dit te beleggen in vastgoed. Een vriend van me bijvoorbeeld heeft een simpel rijtjeshuis verbouwd tot een aantal studio-appartementen en verdient daar netto bijna ¤3.000 p/m mee. Het geld dat hij daarmee verdient kan hij weer investeren in een volgend pand. Zijn input in de vorm van arbeid blijft redelijk gelijk terwijl zijn inkomsten stijgen. Nu zijn er überhaupt niet zo heel veel mensen die ¤3.000 p/m verdienen laat staan zonder het verrichten van arbeid.
Mijn vraag aan jullie is dan ook: Waarom word niet iedereen vastgoedondernemer/huisjesmelker?
Ja. Niet iedereen kan een (2e) huis kopen om te verhuren. Als wel iedereen dat zou kunnen, zou niemand meer hoeven huren en er dus geen enkele vraag naar huurwoningen zijn. Waardoor, je raadt het hopelijk al, een eigenaar ook niets zou verdienen aan het verhuren van een huis.quote:Zie ik iets over het hoofd of is dit echt een betere manier om een hoog stabiel inkomen te verwerven zonder er al te veel omkijken naar te hebben dan een opleiding te volgen en vervolgens één of andere kantoorbaan te nemen?
Dat zou je nog wel eens kunnen tegenvallen ...quote:Op donderdag 20 september 2018 17:37 schreef yosander het volgende:
[..]
Als het particuliere huur betreft, geldt er geen maximale huur/puntensysteem.
Waar haal je die onzin vandaan?quote:Op donderdag 20 september 2018 17:37 schreef yosander het volgende:
[..]
Als het particuliere huur betreft, geldt er geen maximale huur/puntensysteem.
En een studio die meer dan 710 euro kost dan?quote:Op donderdag 20 september 2018 18:34 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Waar haal je die onzin vandaan?
- Voor onzelfstandige woonruimte geldt het puntensysteem altijd
- Zelfstandige woningen die volgens het puntensysteem niet meer dan 710 euro per maand mogen kosten, vallen onder de regels voor sociale woningbouw.
Dit dus. Daar kan een studio net zo goed onder vallen.quote:Op donderdag 20 september 2018 18:50 schreef Piles het volgende:
https://www.rijksoverheid(...)-zelfstandige-woning
Geen maximale huurprijs voor vrije-sectorwoning
Het puntensysteem geldt niet voor woningen in de vrije sector. Bij deze woningen bepalen verhuurder en huurder zelf de huurprijs.
Geldt dus alleen voor zelfstandige woonruimte. Voor een rijtjeshuis kun je dus prima 3000 euro vragen.
Als het een zelfstandige woonruimte is mag dat: https://www.rijksoverheid(...)-zelfstandige-woningquote:Op donderdag 20 september 2018 18:52 schreef yosander het volgende:
[..]
En een studio die meer dan 710 euro kost dan?
TS had het over een verbouwd rijtjeshuis. Dat klinkt toch meer als onzelfstandig. Maar het zou kunnen idd.quote:Op donderdag 20 september 2018 18:53 schreef yosander het volgende:
[..]
Dit dus. Daar kan een studio net zo goed onder vallen.
Ik lees studio-appartementen, dat is mijn optiek zelfstandigquote:Op donderdag 20 september 2018 18:54 schreef Piles het volgende:
[..]
TS had het over een verbouwd rijtjeshuis. Dat klinkt toch meer als onzelfstandig. Maar het zou kunnen idd.
Inkomen uit huur van woningen waar je zelf niet woont, hoef je niet op te geven als inkomsten.quote:Op vrijdag 21 september 2018 14:07 schreef gooddaddy het volgende:
Hou er rekening mee dat hij van die 3000 euro per maand ook:
- het huis moet onderhouden
- BTW afdragen
- als hij het als inkomen rekent, inkomstenbelasting afdragen
- als een huurder er een bende van maakt en geen cent te makken heeft, , kan hij dat ook zelf opknappen.
Het is niet allemaal rozengeur en manenschijn
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |