Eens. Beetje peper is gewoon prima.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat je niet gek maken. Er is helemaal niks mis met vierseizoenenpeper. Zwarte peper maakt je burger niet opeens beter.
Er is al heel vaak gezegd wat een goede hamburger maakt. Koop goede hamburger (brioche) broodjes of maak ze zelf. En vraag de slager om gehakt te malen met ong 20 of 25% vet. Dan ben je al een heel eind hoor. Die toppings doe je er gewoon op naar smaak.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:29 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Oh
Nou dan vraag ik me af wat het dan wel is.
Hamburgers bij de vleesafdeling zijn 'helemaal'quote:Op donderdag 27 september 2018 18:12 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
maar de winkel heeft niet "helemaal' hamburgers
alleen die dingen die je in de magnetron doet maar die tellen niet eens mee
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".quote:Op donderdag 27 september 2018 18:18 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Zeker. Midden-Oosten, Zuid-Azië snappen ze het belang van kruiden. De gemiddelde Nederlander heeft dat niet helemaal door.
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Flikker toch op, gek. Met je misplaatste superioriteitsleugen.
Ja.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Oké.quote:
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Wil je ontkennen dat het sterk kruiden van vlees van oudsher het doel heeft om bederf te maskeren? En dat het daarom in bepaalde gebieden zoch meer ontwikkeld heeft?
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskerenquote:Op donderdag 27 september 2018 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sommige van die mengsels voorkomen bederf zelfs.
En om smaak te geven natuurlijk.quote:Op donderdag 27 september 2018 22:51 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Dat is de reden van de kruiden inderdaad. Niet om smaak te maskeren
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:19 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Omdat de Nederlander dat niet hoeft. Wij hoeven niet enorm veel kruiden te gebruiken om bedorven vlees "op te vrolijken".
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 02:27 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Kerel, maakt niet de historische fout door geen aandacht te besteden aan lessen en kennis in landen met een gemiddeld lager inkomensniveau dan West Europa anno 2018. Zuid-Azië gebruikte al kruiden in tijden dat het veel welvarender was dan Europa. Je bent niet de eerste. De Chinezen beschouwden zich in de tijd van Qianlong (en voor Qianlong) ook als het centrum van de wereld en waren in de veronderstelling dat ze niks meer te leren hadden van de buitenwereld (barbaren), met groteske gevolgen in de 19 en 20ste eeuw. Er zijn wel meer voorbeelden. Je bent niet de eerste.
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
De Romeinen gebruikten al salie met varkensvlees , ook hier zit een stuk voorkomen van bederf in. Dat is dus lang voor de Chinezen.
Geen idee,maar hier ging het over Chinezen eind middeleeuwen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:37 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Wat is bekend van die tijd van Chinezen?
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:40 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Toptip, latex handschoenen. Hygiënisch en geen vuile handen.
Zoveel cultuur en beschaving maar wat betekent dat tegenwoordig nog. Niets. Nobody cares. Chinezen zijn wel een verloren beschaving en ras. Ik vraag mij af of andere culturen ook op die manier zullen uitsterven. Voer voor ander topic.quote:Op vrijdag 28 september 2018 16:53 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Veel. Kun je een middelgrote bibliotheek mee vullen. De Chinezen legden veel vast op papier. Tot 1000 v. Chr. is veel terug te lezen over Chinese historie omdat de Chinezen zo rond die tijd de smaak te pakken kregen met schrijven en hun schrift al aardig ontwikkeld was. Het Chinese schrift is dan wel rond 200v.Chr definitief gestandariseerd door Qin Shi Huangdi maar tot 1000 v. Chr. grote hoeveelheden informatie door ze vastgelegd op schrift. Mao heeft dan weer een vereenvoudigde Chinese schrift laten opstellen na 1949 om de enorme ongeletterdheid in de Volksrepubliek gedurende zijn regime aan te pakken. Lef voor nodig. Traditionele Chinese karakters zijn uitgebreider.
[..]
Daarvoor kun je het ook gebruiken (misbruiken als restaurant) en misschien is het op die manier ook ontstaan, maar tegenwoordig dienen ze in welvarende landen en ook in armere landen als smaakverfijners. Het effect mag niet onderschat worden. De Romeinen waren niet lang voor de Chinezen. De Chinese beschaving is oud. De eerste Chinese dynastie (Xia-dynastie is nochtans een legende) Shang-dynastie is zo'n beetje rond 1500 v. Chr ontstaan. Het waren feudale Chinese dynastieën Shang en Zhou. De eerste echt geüniformeerde Chinese staat was Qin-dynastie (221.v.Chr) dat de feudale Shang en Zhou-dynastie ver achter zich liet qua ontwikkelingsniveau. Tijdens Qin ontstond ook voor het eerst een soort van Chinese identiteit. No-nonsense dynastie dat het legalisme van Han Feizi volgde als bestuursvorm (komt overeen met machiavellisme). Ze zijn Parthia vergeten in te kleuren in deze 2000 jaar oude kaart (oude Iraanse staat uit die tijd wat op het slagveld niet onderdeed voor de Romeinen en als tussenstation fungeerde voor de zijderoute en daarmee welvarend werden).
[ afbeelding ]
Binnenkant jaquote:Op zondag 30 september 2018 18:29 schreef Aluah-Snackbar het volgende:
[..]
Daar zit toch altijd van dat poeder op is dat eetbaar?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |