abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181958539
registreer om deze reclame te verbergen
Hoi,
Ik zit op dit moment in mijn examenjaar havo met het profiel E&M. Ik heb eerst de mavo afgerond en heb vervolgens deze stap gemaakt. Ik vind de havo niet moeilijk en de vakken die ik nu heb gaan me vrij makkelijk af. Nou ligt mijn hart al sinds de 2e klas bij Geneeskunde, maar had destijds natuurkunde laten vallen omdat ik dacht dat “ik er toch niet zou komen”, ik vond het daarnaast niet moeilijk ofzo. Het probleem is nu; de VAVO zegt dat ik niet 5&6 vwo bij hen kan volgen met N&G met natuurkunde en scheikunde tenzij ik een staatsexamen doe in deze vakken op havo niveau of een cursus(?) en gewoon kan aantonen dat ik de stof heb ingehaald en het beheers. Mijn school is onwijs lui, ik heb totaal niks aan mijn decaan en mentor. Nou is mijn vraag, wat kan ik het beste doen? Heeft er iemand ervaring op dit gebied en zo ja, wat heb je gedaan? Mijn mentor zei dat eerdere lln die staatsexamen hebben gedaan boeken van medeleerlingen hebben geleend, wat ik erg gek vond. Ik heb ook zomercursussen opgezocht, maar nog niks gevonden in de regio Den Haag. Wat denken jullie dat ik het beste kan doen?
Trouwens, ik weet dat havo E&M erg verschillend is van vwo N&G. Ik heb overal wel over nagedacht in de afgelopen 3 jaar.

[ Bericht 0% gewijzigd door rosedvanilla op 17-09-2018 10:13:57 ]
pi_181958612
Inhoudelijk weet ik de antwoorden niet, maar succes bij het verwezenlijken van je droom ^O^
Somebody that I used to know
pi_181959741
Ik zou dan inderdaad staatsexamen doen.

Vergeet niet dat er een immens verschil zit tussen havo en vwo bij de beta vakken. Zeker als je E&M hebt, zal je waarschijnlijk geen WiB hebben. Het kan uiteraard, maar kijk of het haalbaar is.

WiA op vwo niveau was voor mij nog net haalbaar, sommige opgaven waar ze echt diep de stof mee ingingen, ik kon 't gewoon niet volgen qua stappen vooruit denken. Te abstract.
W I E . L E E S T . D I T . B E R H A U P T ?
X O X O
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')