abonnement Unibet Coolblue
pi_181828180
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*





Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
pi_181828189
@Exode:
Sowieso dat we dit jaar de zorgkosten kunnen opvoeren dit jaar.. Redelijk wat dingen waarbij er kennenlijk een eigen bijdrage is i.p.v. het eigen risico. Plus wat gekke dingen zelf overkomen kennelijk, dus duur jaar! :P Scheelt dat we daar qua kleine wel rekening mee hebben gehouden.

@Loj:
Geboortegewicht hadden we hier het geluk dat ze op dag 6 ongeveer het gewicht alweer behaald had. Even wat afgevallen in de eerste dagen ( ~ 6%) maar het zat er zo weer aan. Geen idee wat ze nu weegt, maar of m'n spieren worden moe, of ze wordt toch wel zwaarder al! :P

Zijn hier inderdaad vooral nog heel erg zoekende qua troosten/laten huilen.. 't lastige is dat als we haar helemaal niet willen laten huilen ze echt 24/7 bij ons op de nek zit. Ze huilt in onze armen nog minimaal een 3-5 uur per dag en zodra we haar neerleggen ook sowieso. 't is nu soms even testen of ze dan na een paar minuten huilen wel gewoon inslaapt of wat er handig is..

In elk geval in de komende dagen/weken nog weer afspraken staan met de chiropractor, verpleegkundige van het consultatiebureau en eventuele doorverwijzing naar de huilpoli o.i.d.

--

Afgelopen nacht weer van 20u - 6u met een verdrietige baby in de armen gezeten. Samen slapen lukte helaas niet. Om 6u afgegeven aan m'n vriendin te gaan werken en zojuist thuis gekomen bij ... een verdrietige baby.. 't is wat.

Wat een prachtige foto's allemaal! O+
pi_181829297
Oef, NJ, dat klinkt zwaar zeg :{ ‘Niet laten huilen’ is wel lastig als ze zelfs bij jullie huilt. Sneu voor je kleine meid, maar ook heftig voor jullie. Hopelijk vinden jullie een oorzaak die je kunt aanpakken of gewoon een trucje dat werkt (of groeit ze eroverheen, wat het ook is).

Loj, hier ook echt nog een baby hoor, met wiebelhoofd en regeldagen en zulks. Eeuwige spagaat hier tussen ‘Word maar gauw wat groter’ en ‘ :o M’n baby, wat doe je?!’

Ze werd vandaag wakker na een lange nacht (22.30-8.30) en ik was net even haar broer naar school brengen. Papa heeft haar uit bed gehaald en ze had zo’n trek dat ze kennelijk vergat dat ze de fles weigert :+ Zomaar 120 ml leeggetrokken *O*

Aventura, hoe gaat het bij jullie, trouwens?
pi_181832190
Ah wat sip dat ze zo moet huilen NJ. Ze vindt het vast fijn om bij jullie te zijn ondanks dat ze niet stopt met huilen. Ik hoop dat het snel beter gaat. :*

Jentin! Wow! Wat een nacht en wat fijn dat ze per ongeluk de fles pakte. :D Ik hoop dat ze het nu ineens door heeft.

J. werd afgelopen zaterdag 9 maanden. Zoals hij erbij zit en overal aan de hand naartoe loopt ziet hij er eerder uit als een dreumes. De nachten zijn nog steeds loeizwaar, maar we hebben iets vooruitgang ten opzichte van ieder uur wakker.
Maar hij ontdekt zo veel en ontwikkelt zo snel en het is zo leuk. Hij zwaait als hij je aan ziet komen en hij rolt bewust over en weer met een bal. En het is de grootste knuffelkont ever. O+ Het rooie gaat er nog steeds niet af.

Ik lees nog mee, maar twee kinderen, 4 dagen werken, een huishouden, verhuizen, verkoopstress van ons eigen huis, ondertussen proberen die laatste kilo's af te vallen en een sociaal leven zorgt ervoor dat ik gewoon de rust niet vind om gezellig mee te doen.
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_181832570
Ik lees ook nog mee, maar had per ongeluk gek geklikt in MyAT, waardoor in enkele topics miste in m'n volg lijst. Heb dus wel wat gemist helaas!
pi_181832596
Hee hallo, ik ben er ook nog! Ik durf bijna niet meer te posten :') Afgelopen week verhuisd en daarvoor veeeeel geklust. Dus weinig tijd voor andere zaken. Dus herkenbaar Kriscv. :) En oef, elk uur wakker. Dat lijkt me echt mega pittig.

Ik lees hierboven een sneu huilbaby’tje ;( Volgens mij is het, ondanks dat ze blijven huilen, altijd goed om te blijven troosten zodat ze wel geborengheid blijven voelen. Dat gezegd hebbende, urenlang een huilende baby op je arm lijkt me ontzettend zwaar. Veel sterkte :*

Hier even een sprongetje of een beetje ontregeld door de verhuizing. Vandaag is Flip 4 maanden en krijgt ie weer prikjes. :'( De vorige keer had ie vier dagen verhoging/koorts, naast dat ik het onwijs zielig vind zie ik ook alweer enorm op tegen de rest van de “bijwerking” (lees: dagenlang huilende baby).

Ik ga eens teruglezen hoe het met iedereen is.

Volgens het CB mogen we vanaf vandaag voorzichtig beginnen met bijvoeding. Ik was altijd van de ‘6 maanden darmrijping-club’ maar las hier ook al een keer dat het volgens nieuwe onderzoeken toch beter is om met 4 maanden te starten om eventuele allergieën te voorkomen. Hoe hebben jullie dat gedaan? (Mijn man en ik vinden Flip allebei nog zo/te klein daarvoor. Maar in mijn familie komen best wel wat voedselallergieën voor en het zou natuurlijk mooi zijn als we dat kunnen (proberen te) voorkomen.)
Dit, dat, alles.
pi_181832666
Philo, wij zijn eind augustus in onze vakantie begonnen met hapjes, toen was ze bijna 5 maanden oud. G had met een papfles (al eerder, rond 4 maanden) verschrikkelijk buikpijn gehad dus we dachten dan maar in de vakantie, als ze dan huilt 's nachts hoeven we iig niet de volgende dag te werken.

Maar ze vindt het heerlijk en heeft geen buikpijn gehad. Inmiddels kan je het ook geen oefenhapjes meer noemen trouwens. Gisterenavond had ze na een half potje groente nog wel zin in wat en heeft ze nog bijna een half potje fruit opgegeten. En 's ochtends op de opvang krijgt ze sinds vorige week ook fruithap.
pi_181832743
wij wachten tot zes maand, Philo. Hij is inderdaad nog zo klein!

O sliep een betere nacht. Ik helaas niet, ik lag wakker van 12 tot 3.30. Alsof er teveel mentale druk op slapen lag ofzo. Monomaan, wat maak ik m’n leven moeilijk soms.
  dinsdag 11 september 2018 @ 08:50:01 #9
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_181832773
Ik ben met precies 4 maanden begonnen.

Hij is heel erg geīnteresseerd in eten en keek het echt uit mijn mond had ik het idee.
Ben begonnen met fruit, 2 babylepeltjes in de ochtend.

Nu krijgt hij s ochtends ongeveer 3/4 babylepeltjes fruit & in de middag 3/4 babylepeltjes groente.
O ja en sinds een paar dagen doe ik 2 eetlepels bio rijstebloem door zijn laatste avond fles.

Alles gaat tot nu toe erg goed en hij heeft nergens last van.
Het zijn wel echt oefenhapjes & vers.

Ik had van te voren geen idee wanneer ik zou beginnen, maar doe het gewoon een beetje op gevoel. Zoals alles :P
pi_181832937
Wij begonnen ook wel ergens met 4 maanden. Ook daarin zijn mijn man (en mijn ouders en schoonouders) nogal rap. :')
Ik bedoel dus vooral dat ík wel met bepaalde dingen voorzichtig wilde beginnen (kleine hapjes, niet teveel) maar ze bij ieder ander al best wel porties kreeg, vond ik. Ik moest regelmatig vertellen, dan wel verdedigen, dat borstvoeding toen nog de belangrijkste voeding was.

Oh wel, ze doet het nog. :P Beetje je verstand en gevoel gebruiken, lees je in en til er niet te zwaar aan, denk ik.
Proberen en gewoon zien hoe je kind er op draait. Zorg vooral dat je baby genoeg melk binnenkrijgt. :) De rest is gewoon proberen/proeven.
pi_181832944
Hoi Kris, Philo en Donna :W

Die nachten zijn al 1,5 week zo, Kris :@ Ergens tussen 22.00 en 22.30 slaapt ze en dat blijft ze doen tot een uur of 8, dan moet ze er sowieso uit om broer naar school te brengen. Als we haar kunnen laten liggen, slaapt ze dan soms wel tot 9 of 10 uur en een enkele keer sliep ze klokje rond. Heel luxe, maar ik ga er elke avond vanuit dat het voorbij is :P

Je klinkt heel verliefd over je J. O+ Klinkt wel als een heel druk leven zo!

Idem voor Philo. Gewoon meeposten, er is hier toch geen postpolitie die bijhoudt of je postfrequentie wel op peil is (mooie zin voor een stotteraar die worstelt met de p, dit :') )
Hopelijk valt het deze keer mee qua prikproblemen! Qua hapjes: ik had zelf als kind veel darmproblemen en ben dus erg huiverig. Met oudste zijn we echter toch met 4,5 maand begonnen met pap, omdat hij flesweigerde en zo dan toch iets binnen kon krijgen op de opvang. Toen dat goed ding hebben we dat vanaf een maand of vijf uitgebreid met worteltjes en daarna ging het rap. Maar hier geen voedselallergieën in het genenpakket.

Donna, hoe gaat het daar?

Fijn dat O. een betere nacht maakte, Jagär. Ik hoop echt voor je dat 1) dat zo blijft en nog beter wordt en 2) dat je daar zelf ook van kan gaan profiteren in de vorm van slaap!
pi_181833335
Wij begonnen bij J. met 4 maanden met hapjes. Vooral omdat het bij z'n zus eeuwen duurde voor ze er echt wat van ging eten. Maar J. at in de eerste week al een halve banaan weg. Als je hem nog te klein vind zou ik lekker wachten. Als je het leuk vindt zou ik lekker rustig aan gaan ontdekken.

Wij zitten inmiddels op 's ochtends een boterham met beleg, een stuk fruit tussendoor, een boterham met beleg 's middags en met de pot mee 's avonds. En nog 100 keer borstvoeding. Vreetzak met z'n 9 maanden. :')

Jagar, ooooo, zo irritant als je kinderen slapen maar je zelf wakker ligt. Meer koffie dan maar?
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_181833347
Philo, wij zijn bij B exact bij 6 maanden begonnen en gaan dat bij J ook doen. Ik heb me er bij B behoorlijk in verdiept en vind 4 maanden gewoon te vroeg.

J heeft al 4 avonden dat ze zelf komt voor een late avondfles, ze heeft hier dus stiekem meegelezen _O- Gisteren 22:15 en ze kwam om 05:00 weer. Wat een pokketijd overigens. Voordat je dan zelf weer slaapt is het 06:00 en om 06:45 gaat de wekker op schooldagen.
Ze drinkt nu ook al een paar dagen haar flessen leeg (165 mm) en laat er minstens 4 uur tussen, die drol heeft er dus zelf een goed ritme in gekregen. Bij B zaten we in deze periode nog op 2 a 3 uur ertussen.

Ze heeft wel meer last van darmkrampjes, ik snap wel enigzins waarom, mijn vrouw laat J nooit tussendoor boeren :@ terwijl als ik haar de fles geven, ze minstens 2 boeren tussendoor laat. Kortom mijn vrouw gaat dat ook invoeren en hopelijk gaat het daarna beter.

Laatste werkdag deze week, woensdag is mijn vrije dag en donderdag en vrijdag (en zaterdag) zit ik lekker in Brighton met vriendinnen *O* *O* *O*
pi_181833452
Oh wat krijgen sommigen van jullie lekker veel slaap :o O+

Ollie heeft soms wel dat hij s nachts 2 uur tussen de voedingen laat (of een enkele keer zelfs van 2330-3) maar ook heel vaak elk uur. Afgelopen nachten was het ook 12-2-3-4-5. En dat terwijl hij gisteren overdag ook nauwelijks geslapen heeft. Om 5u is mijn wederhelft wakker geworden en maar met hem naar beneden gegaan zodat ik nog even twee uurtjes kon slapen 😅.

Overdag kan hij wel wat langer tussen de voedingen laten gelukkig.

Het lastige is dat hij zonder inbakerslaapzakje niet in slaap komt / blijft (pas weer een keer geprobeerd) maar de tweede helft van de nacht lijkt hij er klaar mee te zijn dat hij zijn armen niet kan verplaatsen, wat ik heel goed snap. Maar ja, zonder inbakerzakje is het dus meteen party hardy :'). Benieuwd wanneer we dat gaan doorbreken. Of het is gewoon kramp, zelfs bij de derde kunnen we helaas geen gedachten lezen ;( :+

Hapjes is nog ver van ons bed :o maar wij gaan rond de 6 maanden beginnen.
pi_181833653
Wij zijn ergens rond de 5 maanden begonnen met hapjes, inmiddels eet ie als een bouwvakker en kunnen wij niet meer eten zonder dat ie met z’n mond open naar ons gaat kijken :')

Zal ik BFD en babyhapjes eens combineren dan? :')
pi_181833910
Lekkere smeerpoets Fleur O+

Hier word er zo gekeken voor het eten er überhaupt is:



Want het leven is niet meer dan een sprookje
  Moderator dinsdag 11 september 2018 @ 10:30:12 #17
382129 crew  Donna
pi_181834109
Ja! Ik zal even updaten hoe het met ons gaat, maar dat is eigenlijk in 1 woord te omschrijven; GOED!

G. is de liefste, de leukste en de mooiste (uiteraard) en alles gaat fijn. 's ochtends wordt ze wakker, fles erin, weer in bed, fruithap, lekker spelen, fles, weer in bed, spelen, fles, kort dutje, groente, lekker spelen (en TV kijken met papa) en dan een fles en naar bed rond 19:00/19:15.
Thuis begint de verdeling van baby, relatie, huishouden, werk, sociaal leven etc. ook beter te lopen dus alles wordt een stukje gezelliger. G. huilt eigenlijk helemaal nooit meer *afkloppen*. Huilen staat nu gelijk aan er is iets goed mis.
Wel begint ze door te krijgen dat papa en mama soms weglopen. Dus als we haar in de box leggen moet ze meteen afgeleid worden met een speeltje en dan kan je in principe 'uren' weg blijven, maar als ze het ziet?? Ohhhh, dan is het mis!

BFD!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181834126
Fleur :D _O- Heerlijk mannetje zeg, hij kijkt er ook zo leuk bij *)

Kris :W Wat is hij groot geworden zeg :o En dat prachtige haar van hem *;

Wij zijn hier ook begonnen met 6 maanden, daarvoor toonde ze ook eigenlijk nog weinig interesse in eten. Nu eet ze ‘s ochtends een boterham, heel potje fruit en groente en tussendoor probeer ik dingen met haar uit zoals gister een half hardgekookt eitje en die meloen die zo koud was :@ Verder nog 3 flessen melk en voorlopig houden we het zo, ze doet het er heel goed op :)

Net even pampers besteld bij het Kruidvat, nu 2+2 gratis, dat scheelt best!

Bfd, mijn baby een blij ei?
Hoe kom je er bij :D O+

[ Bericht 7% gewijzigd door rena op 11-09-2018 10:37:07 ]
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181834162
Donna, wat leuk om jullie mooie meisje weer eens te zien O+ Haar ritme is ongeveer gelijk aan dat van C en wat je schrijft over relatie etc is ook heel herkenbaar, ik merk dat alles weer een beetje op het oude vertrouwde begint te lijken maar dan met een klein kindje er bij ;)

Ook kan ik zeggen dat het stoppen met de pil me heel goed bevalt; ik begin me echt weer mezelf te voelen, ik was door die pil een heel ander persoon, zo bizar :{ Mijn man zei gister ook dat het hem opviel en dat hij toen zich soms afvroeg met wie hij zat te praten als ik zo geīrriteerd en gespannen was over niks :@ ;(
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_181834187
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 08:25 schreef Philomijn het volgende:

Volgens het CB mogen we vanaf vandaag voorzichtig beginnen met bijvoeding. Ik was altijd van de ‘6 maanden darmrijping-club’ maar las hier ook al een keer dat het volgens nieuwe onderzoeken toch beter is om met 4 maanden te starten om eventuele allergieën te voorkomen. Hoe hebben jullie dat gedaan? (Mijn man en ik vinden Flip allebei nog zo/te klein daarvoor. Maar in mijn familie komen best wel wat voedselallergieën voor en het zou natuurlijk mooi zijn als we dat kunnen (proberen te) voorkomen.)
dat onderzoek is een beetje uit zijn verband gerukt. Bij allergieën zou het goed zijn om iets eerder te beginnen dan 6maand. maar dat hoeft niet perse bij 4maand al te zijn.
"mijn" CB raad aan tussen de 5 en 6 maand te beginnen, advies is overal weer anders.

We zijn nog niet begonnen met hapjes. hij zit tijdens het eten wel bij ons aan tafel in de kinderstoel. Dat vind hij helemaal geweldig, 'eet' zijn bijtspeeltje en kijkt hoe wij eten. Vooral de kroepoek van gisteren was om te schaterlachen.
pi_181834302
Hahah die blik (en haarkleur O+) Kris!

Mooi meisje Donna! O+ Fijn dat alles zo goed gaat!

Jij hebt echt een blije baby Rena O+ Ik ben fan van C! Fijn dat het beter gaat nu :)
pi_181834315
OOOOOH al die mooie foto's O+ O+ O+
Wat fijn rena dat het beter gaat op deze manier!

In de spoiler ons meisje, foto 1 met grote broer en de andere mama. Ze waren de wielen van de bus aan het zingen J brabbelde gezellig mee. Foto 2 de typische J blik, de enige echte gelijkenis met B.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_181834718
G is toch ook van begin Mei, Donna? Mooie meid, en fijn dat alles goed gaat!

En Rena, wat is die van jou toch leuk!

Mooie foto’s, exode!

Mijn baby doet al zn tweede dutje van de dag. Helemaal zelf in slaap gevallen. Wat een verschil met gister, toen ik om zes uur huilend m’n moeder heb opgebeld omdat ik er helemaal doorheen zat :').

Mijn altijd vrolijke baby is ook wel eens niet vrolijk:
  Moderator dinsdag 11 september 2018 @ 11:38:29 #24
382129 crew  Donna
pi_181834822
Aww Jagar, issie chaggie of verdrietig?

G is van eind maart!
pi_181835367
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 11:38 schreef DonnaRush het volgende:
Aww Jagar, issie chaggie of verdrietig?

G is van eind maart!
zo'n verschil nog!

Ja, daar was hij verdrietig. Nu niet meer:
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')