abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 9 juli 2019 @ 22:21:50 #301
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_187837151
quote:
2s.gif Op dinsdag 9 juli 2019 22:12 schreef ToT het volgende:

[..]

Ziet er goed uit! :Y
@ die bol; mijn flitser is zo stug met het verzetten dat ik steeds bang ben dat er iets afbreekt! _O-
Wel goede tip van die omnibounce, alleen weet ik niet of die wel verkrijgbaar is voor mijn Godox.
Ik heb trouwens 2 draadloze flitsers en nog een heel simpele uit het analoge tijdperk. Als ik zou willen, kan ik een hele bak licht produceren! :P Ouderwetse flitser op de transmitter en dan de 2 draadloze flitsers van 2 zijkanten laten flitsen. (Hoewel ik niet denk dat ik die ouderwetse ooit ga gebruiken aangezien die andere 2 TTL zijn.)
Ook voor Godox is een omnibounce te koop. Even zoeken bij de opstuurchinees of op fleabay. Het zijn vaak niet de eerste hits maar aangezien ik zelfs al omnibounces heb voor flitsers die meer dan tien jaar voor de omnibounce op de markt kwamen moet het voor een jonge flitser best wel lukken.

Als er een ding is dat je voor macroflitsen niet nodig hebt is het hele dikke flitsen. Zo'n TTL-ding is gewoon veel makkelijker en je zal zien dat, wanneer je niet al te gek doet, je heeeeeel lang met een acculading kunt als je macro't.
Met de bol moet er trouwens wel aardig wat energie in, vooral ook omdat meer dan de helft van het licht daar naar toe gaat waar je onderwerp niet zit. Gebruilk je hem om ietsjes bij te verlichten, dan valt echter die energiebehoefte ook wel weer mee.
quote:
Ik zit er nog over te denken een ringflitser te nemen, zowel voor macro-werk als voor portretten omdat dat van die leuke kringetjes in de ogen kan geven. :P (Stuk beter dan een rechthoekige flits in de ogen)
Alleen zie ik met de meeste voorbeelden ervan wel dat de gezichten erg hard belicht zijn.
Voor portretjes is een macro-ringflits ten ene male te klein. Daarvoor moet je een grotere ring hebben, bij voorkeur groter dan het hoofd dat je fotografeert.
Kun je trouwens op Arieexpress of zo ook hele leuke alternatieven voor vinden waar je je TTL-flitser in frummelt en je die omsmurft tot een ringflits van formaat.

ohjee, driehonderd, flickr ik hem zomaar dicht 8)7
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')