FOK!forum / Culinesse à gogo / leftover failed brisket
hanskraaijjrdonderdag 6 september 2018 @ 13:59
We hadden gisteren een BBQ en we wilden een brisket bereiden zoals ze in Amerika doen maar helaas was het na 9 uur op de BBQ veelste droog en dat is heel jammer voor een duur stuk vlees. Mijn vraag is, wat kan ik doen met de leftovers om die nog ergens in te gebruiken? Iemand ideeen?
2HDeAw.jpg

We hadden een voorgerecht dus we hadden sowieso lekker gegeten.

De brisket.

pMh7mp.jpg
CzHQP2.jpg

En volgende keer beter uiteraard.
Jordy-Bdonderdag 6 september 2018 @ 14:00
Stoven.
wollahdonderdag 6 september 2018 @ 14:01
Ziet er wel goed uit
Sigaartjedonderdag 6 september 2018 @ 14:02
Goed verzorgd trouwens! Ziet ervallemaal fantastisch uit.
Amadonderdag 6 september 2018 @ 14:08
Omg ik wil dit.
Erosjuhhhdonderdag 6 september 2018 @ 14:08
Klein snijden en Kroketten van maken of huzarensalade
hanskraaijjrdonderdag 6 september 2018 @ 14:10
De smaak was wel goed, de smokering was aanwezig maar ik denk dat we te laat zijn begonnen. De interne temperatuur bleek heel lang op 60 graden en we wilden naar 90 graden. Er zijn teveel verschillende recepten over wat de kerntemperatuur moet zijn. We hebben hem ook ingepakt en een uur laten rusten.
Lucky_Strikedonderdag 6 september 2018 @ 14:39
Wat zonde zeg!
Brisket staat hier ook op de lijst om snel te maken, er ligt al een stuk in de vriezer.

Ik heb wel twee recepten waarin je je restjes kan verwerken. Als ik thuis ben post ik ze voor je.
Sigaartjedonderdag 6 september 2018 @ 14:43
Misschien wel handig als je het gewoon klapstuk noemt.
Bridget is Amerikaans. Maar ja, je bent een voetballer.
Xlargedonderdag 6 september 2018 @ 14:57
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 14:43 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien wel handig als je het gewoon klapstuk noemt.
Bridget is Amerikaans. Maar ja, je bent een voetballer.
Met klapstuk had, denk ik, niemand geweten wat het precies was.
Dit stuk vlees op de bbq, wordt ook hier een briskit genoemd :Y
Xlargedonderdag 6 september 2018 @ 14:58
Maar ik zou het vlees denk ik ook gebruiken voor een rendang, of een stoofpot TS :)
hanskraaijjrdonderdag 6 september 2018 @ 14:58
Haha Sigaartje. Lucky Strike, ben benieuwd naar je resultaat.
Erosjuhhhdonderdag 6 september 2018 @ 15:10
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 14:43 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien wel handig als je het gewoon klapstuk noemt.
Bridget is Amerikaans. Maar ja, je bent een voetballer.
Ja en nee, brisket snijden ze vaak de vetlaag weg die wel op / tussen klapstuk zit

Mijn ervaring is dat brisket zoals hierboven al gauw droog wordt, beste werkt om langzaam te garen en dan op einde ff de fik erin voor een korstje.
Mijn voorkeur gaat zowieso dan uit naar een stuk short rib, net wat malser/vetter
Lucky_Strikedonderdag 6 september 2018 @ 15:30
Qua barbecue is brisket gewoon een normaal woord :Y

Ik zou in geen geval een stoofpot of rendang van je vlees maken. Langer verhitten betekent dat het alleen maar droger wordt.

Als wij pulled pork maken gaan er altijd een paar zakjes in de vriezer, meestal met een beetje saus/mop zodat het vlees wat sappiger blijft, ook bij het opwarmen.

Enchiladas is een makkelijke manier om restjes vlees te verwerken. Het vlees hoeft maar een paar minuten opgewarmd te worden voor het nog even in de oven gaat, het droogt dan nog nauwelijks uit. De enchiladasaus die in het recept genoemd wordt is trouwens geweldig.

Je kunt ook tacos vullen met je opgebakken restjes. Wij eten er deze toppings bij:
• Rode kool (of sla)
• Geraspte kaas
• Roomkaas
• Ananas
• Jalapeno
• Koriander
• Avocado
• Limoensap
• Rode ui
Sigaartjedonderdag 6 september 2018 @ 16:08
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 15:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Qua barbecue is brisket gewoon een normaal woord :Y

Ik zou in geen geval een stoofpot of rendang van je vlees maken. Langer verhitten betekent dat het alleen maar droger wordt.


Ok sorry dan. Ik moest het opzoeken. Ik kende het hele woord niet.
Pietverdrietdonderdag 6 september 2018 @ 18:52
Een mooie runderbouillon maken en daar een paar uur in laten trekken.
Grippervrijdag 7 september 2018 @ 12:21
Je zou kunnen proberen om een paar plakken tot beef jerkey te verwerken. Drogen in de hetelucht oven op 50 graden met de deur op een kier.

Wie weet is het smakelijk.
Op BBQ fora worden de afsnijdsels van een brisket nog wel eens tot krokante blokjes gebokken, om erbij te serveren. Maar een hele brisket tot droge brokken reduceren wil je toch ook niet.
klappernootopreisvrijdag 7 september 2018 @ 12:25
je zou van de kaas en de brisket een philadelphia cheese steak kunnen maken..

philly-cheese-steak.jpg
Erosjuhhhvrijdag 7 september 2018 @ 15:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2018 12:21 schreef Gripper het volgende:
Je zou kunnen proberen om een paar plakken tot beef jerkey te verwerken. Drogen in de hetelucht oven op 50 graden met de deur op een kier.

Wie weet is het smakelijk.
Op BBQ fora worden de afsnijdsels van een brisket nog wel eens tot krokante blokjes gebokken, om erbij te serveren. Maar een hele brisket tot droge brokken reduceren wil je toch ook niet.
Beef jerkey is toch alleen gedroogd? Niet verhit.

Het is dan echt een hele dunne schoenzool die je eet
hanskraaijjrwoensdag 12 september 2018 @ 11:25
Dit is het uiteindelijk geworden.

LGrAqF.jpg
MpXpG4.jpg

Heb een pulled chicken pasta gebruikt en een uur laten sudderen. Het is dan iets smeuiger maar toch nog aan de droge kant. De smaak was goed.
Gripperwoensdag 12 september 2018 @ 11:52
Komt jouw gasslang nou van bovenaf, en dan achter het fornuis langs? En als daar nou eens een hete pan tegenaan staat ofzo? :X
Iwoensdag 12 september 2018 @ 12:22
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:52 schreef Gripper het volgende:
Komt jouw gasslang nou van bovenaf, en dan achter het fornuis langs? En als daar nou eens een hete pan tegenaan staat ofzo? :X
Dan, niks. :+ Aan de structuur van de slang te zien gaat het om een flexibele RVS slang. Die kunnen heel wat hebben. :D
#ANONIEMwoensdag 12 september 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 11:52 schreef Gripper het volgende:
Komt jouw gasslang nou van bovenaf, en dan achter het fornuis langs? En als daar nou eens een hete pan tegenaan staat ofzo? :X
Is bij mij ook zo hoor. En mijn fornuis heeft ook zo’n opstaande rand aan de achterkant dus een pan komt daar echt niet tegenaan ;)
Deshainwoensdag 12 september 2018 @ 17:44
Volgende keer in quesadilla's gebruiken misschien?
RobinOokwoensdag 12 september 2018 @ 18:53
Wat is een pulled chicken pasta? :?
Pietverdrietwoensdag 12 september 2018 @ 20:51
quote:
0s.gif Op woensdag 12 september 2018 18:53 schreef RobinOok het volgende:
Wat is een pulled chicken pasta? :?
hipsterschmipsterscheiss