abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181534550
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_181534592
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erdokhan hoopte invloed en vrienden te winnen door jihadisten te steunen en Assad te laten vallen. Het resultaat: YPG sterker dan ooit en Assad nog aan het roer. Weinig vrienden in het Midden-Oosten, zijn munt is momenteel ongeveer net zo waard als een rolletje wc-papier.
Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 00:28:56 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181534652
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Natuurlijk niet als eindwinnaar, dat waren nuttige sukkels om Assad omver te werpen. Daarna zou Turkije onder het mom van "terrorismebestrijding" Aleppo (stad) kunnen innemen. Niet gelukt echter :7
pi_181534730
Het was of vriendjes zijn met SyriŽ en als afzetmarkt gebruiken of als een Soenitische vazalstaat regeren en Erdokhan laten bidden in Damascus.

Beide scenarios zijn niet gelukt, opeens heeft de erfvijand Rusland er een heule boel poppetjes aan die kant van de grens.

Negatief dus voor Erdokhan.
pi_181535804
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Ja.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 07:49:25 #6
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181536890
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:35 schreef WammesWaggel het volgende:
Het was of vriendjes zijn met SyriŽ en als afzetmarkt gebruiken of als een Soenitische vazalstaat regeren en Erdokhan laten bidden in Damascus.

Beide scenarios zijn niet gelukt, opeens heeft de erfvijand Rusland er een heule boel poppetjes aan die kant van de grens.

Negatief dus voor Erdokhan.
En de PKK is sterker dan voor de oorlog, heeft Amerikaanse backing en gevechtservaring. Erdokhan moet het strategische denken aan mensen als Poetin overlaten. Inmiddels is de Lira weer steady aan het zakken. Ook in hele simpele, niet doordachte machtsspelletjes zoals de strijd die hij nu met Trump voert delft hij genadeloos het onderspit. Assad zal wel een besneden stijfje krijgen als hij de huidige Lira koers ziet. Zijn oude friend turned foe is op alle fronten aan het verliezen en Assad zit nog stevig in het zadel en zal de komende tien jaar niet verdwijnen.
pi_181537881
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ja, want Turkije wilde dat de jihadisten zouden winnen?
Nee. Maar ze waren nuttig om Assad daar te raken waar het pijn zou doen..Het westen + Amerika en Israel had ook die wens. Is geen geheim, hoor.
pi_181537905
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 07:49 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En de PKK is sterker dan voor de oorlog, heeft Amerikaanse backing en gevechtservaring. Erdokhan moet het strategische denken aan mensen als Poetin overlaten. Inmiddels is de Lira weer steady aan het zakken. Ook in hele simpele, niet doordachte machtsspelletjes zoals de strijd die hij nu met Trump voert delft hij genadeloos het onderspit. Assad zal wel een besneden stijfje krijgen als hij de huidige Lira koers ziet. Zijn oude friend turned foe is op alle fronten aan het verliezen en Assad zit nog stevig in het zadel en zal de komende tien jaar niet verdwijnen.
Dat is niet echt een stabiele positie om in te zitten. Ze zijn er nogal van afhankelijk. En ze zullen toch wel begrijpen dat Amerika ze ook gewoon ziet als nuttige idioten?
  woensdag 29 augustus 2018 @ 11:35:11 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181541129
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 09:18 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is niet echt een stabiele positie om in te zitten. Ze zijn er nogal van afhankelijk. En ze zullen toch wel begrijpen dat Amerika ze ook gewoon ziet als nuttige idioten?
Uiteraard. Maar feit is dat ze materiaal, geld en training hebben gehad. Ook hebben ze hierdoor in aantal kunnen toenemen. En ze hebben een sloot aan gevechtservaring erbij gekregen. Ironisch genoeg grotendeels dankzij Turkije, dat IS met rust liet en zelfs steunde zodat ze de klus bij Kobani konden klaren. Dat was het moment waarop de wereld ingreep en besloot de YPG te steunen. Vanaf dat moment kregen ze consequent geld, training, materieel en manschappen. Werkelijk waar elke gok van Erdokhan is verkeerd geweest.
pi_181543574
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 11:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Uiteraard. Maar feit is dat ze materiaal, geld en training hebben gehad. Ook hebben ze hierdoor in aantal kunnen toenemen. En ze hebben een sloot aan gevechtservaring erbij gekregen. Ironisch genoeg grotendeels dankzij Turkije, dat IS met rust liet en zelfs steunde zodat ze de klus bij Kobani konden klaren. Dat was het moment waarop de wereld ingreep en besloot de YPG te steunen. Vanaf dat moment kregen ze consequent geld, training, materieel en manschappen. Werkelijk waar elke gok van Erdokhan is verkeerd geweest.
Ach, het maakt ook weinig uit. Geopolitiek zijn veel landen ook afhankelijk van Turkije.
pi_181545391
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Natuurlijk niet als eindwinnaar, dat waren nuttige sukkels om Assad omver te werpen. Daarna zou Turkije onder het mom van "terrorismebestrijding" Aleppo (stad) kunnen innemen. Niet gelukt echter :7
Dat betwijfel ik. Het zou krankzinnig moeilijk zijn geweest om internationale erkenning te krijgen voor het innemen van Aleppo
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_181545484
6.451 nu, gaat hard nu.
Dollars van Qatar zijn alweer op.


Abi, heb jij nog goud onder je matras voor effendi Erdo? Nee? Broeder daar gaat de ballon ;(
pi_181550658
Qatar heeft een spaarpot van zo'n 335 miljard dollar tegenover zo'n 313.000 Qataris. Ze kunnen elke Qatari tussen de $900.000 tot 1 miljoen dollar uitdelen voordat die pot op is.

https://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_Investment_Authority
pi_181556297
quote:
1s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 00:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Vertel mij dan hoe zwart op wit is bewezen dat Assad erachter zit?
Lees eens wat OPCW-rapporten die je al tientallen keren zijn aangereikt in de topicreeks.

quote:
Wetenschap kan een mening zijn, afhankelijk van de intentie van de wetenschapper en afhankelijk van de broodheer. Tevens afhankelijk van de kunde van de wetenschapper.
Neen. Wetenschap is geen mening. Wat jij hier beschrijft is pseudowetenschap.

quote:
Nou ben ik niet bekend met deze wetenschappers dus ik kan geen uitspraken over ze doen. Wel ben ik benieuwd hoe ze hebben kunnen bewijzen dat Assad erachter zat.
Door middel van forensisch onderzoek.

Een paar voorbeelden:

https://reliefweb.int/sit(...)634106%20%281%29.pdf

https://reliefweb.int/sit(...)sources/N1734930.pdf

quote:
En dan wel specifiek Assad. Vertel het me maar.
Je denkt dat er een complex WMD programma in een totalitair land kan lopen waarvan de leider geen enkele weet van heeft? Vervolgens vind er jarenlang systematisch gebruik plaats van deze wapens en de president weet van niks? Bijzonder wel. Saddam zal ook wel onschuldig zijn dan.

Maargoed dat is ook wat de OPCW heeft geconcludeerd, in een hiŽrarchisch land als SyriŽ kan het niet anders zijn dat de topofficieren, inclusief Assad, hun goedkeuring hebben gegeven aan het bouwen en gebruiken van WMD's de afgelopen zes jaar.

quote:
Ik heb niks ontkend.
quote:
Niet door Assad inderdaad.

Hij zat er ook niet achter.
Je lijkt hier heel zeker van je zaak.

quote:
Ik ontken alleen de strekking dat Assad danwel Ba'ath er onomstotelijk achter zit. Leg maar eens uit hoe dan. Mogelijke daders:
-Baath
-Assad (Bashar)
-Maher
-Een geflipte generaal
-Al-Nusra of JaI
Uit het bewijs van de OPCW blijkt wel wat anders, de Ba'ath zit er onomstotelijk achter. Als je erbij blijft dat de OPCW hierbij aan pseudowetenschap doet mag je dat gaan onderbouwen.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 23:05:29 #15
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_181561759
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 20:47 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Lees eens wat OPCW-rapporten die je al tientallen keren zijn aangereikt in de topicreeks.

Heb ik. Ze beschuldigen niet expliciet Assad noch Ba'ath.

quote:
Neen. Wetenschap is geen mening. Wat jij hier beschrijft is pseudowetenschap.

Wat helaas maar al te vaak wordt bedreven. Vraag: heb je zelf een universitaire opleiding afgerond?

quote:
Door middel van forensisch onderzoek.
Tenzij dat onderzoek camerabeelden, handtekeningen of audiotapes oplevert kan je dat niet vaststellen. Je kan alleen vaststellen welk gas / chemisch middel er is gebruikt en hoe, meer ook niet.

quote:
Een paar voorbeelden:

https://reliefweb.int/sit(...)634106%20%281%29.pdf

https://reliefweb.int/sit(...)sources/N1734930.pdf

[..]

Je denkt dat er een complex WMD programma in een totalitair land kan lopen waarvan de leider geen enkele weet van heeft? Vervolgens vind er jarenlang systematisch gebruik plaats van deze wapens en de president weet van niks? Bijzonder wel. Saddam zal ook wel onschuldig zijn dan.

Maargoed dat is ook wat de OPCW heeft geconcludeerd, in een hiŽrarchisch land als SyriŽ kan het niet anders zijn dat de topofficieren, inclusief Assad, hun goedkeuring hebben gegeven aan het bouwen en gebruiken van WMD's de afgelopen zes jaar.

[..]


[..]

Je lijkt hier heel zeker van je zaak.

[..]

Uit het bewijs van de OPCW blijkt wel wat anders, de Ba'ath zit er onomstotelijk achter. Als je erbij blijft dat de OPCW hierbij aan pseudowetenschap doet mag je dat gaan onderbouwen.
Bouwen, in gebruik houden, niet inleveren. Natuurlijk weten we dat het waar is wat betreft chemische wapens. We weten ook dat Assad maar het bevel hoeft te geven en de aanval vindt plaats. Maar dat betekent nog niet dat hij erachter zit. Dat zal nooit bewezen worden. Net als dat hij niet achter de verdwijning van die tieners met anti-Assad leuzen zit. Is hij er verantwoordelijk voor als gezicht van het systeem? Natuurlijk.
  donderdag 30 augustus 2018 @ 07:43:26 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181566345
Scenario's die circuleren voor de eerste fase van de operatie in Idlib. Turkse observatieposten worden omzeild.

Zeker stellen omgeving Aleppo en Hama:
DloE1ygWsAgkZi5?format=jpg&name=large

DloE2tzW0AAP9iQ?format=jpg&name=large

Volledige controle over Latakia, opmars langs de Turkse grens en richting Jisr al-Shughour:

DloE3lRXgAElc2S?format=jpg&name=large

Via Al-Eis richting de M5:

DltYxqTXsAEFNqq?format=jpg&name=medium

Vervolg zou dit kunnen zijn, met Jisr al-Shughour en de M5 als hoofddoelen:
DleTrOAXcAEyDuf?format=jpg&name=medium

DltiGO0W4AA-qBC?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181588475
quote:
0s.gif Op donderdag 30 augustus 2018 07:43 schreef Szura het volgende:
Scenario's die circuleren voor de eerste fase van de operatie in Idlib. Turkse observatieposten worden omzeild.

Zeker stellen omgeving Aleppo en Hama:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Volledige controle over Latakia, opmars langs de Turkse grens en richting Jisr al-Shughour:

[ afbeelding ]

Via Al-Eis richting de M5:

[ afbeelding ]

Vervolg zou dit kunnen zijn, met Jisr al-Shughour en de M5 als hoofddoelen:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Informatief.
  vrijdag 31 augustus 2018 @ 07:50:29 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181590293
Enorme Russische vloot in de Middellandse Zee
Dl2pOFCXcAEU605?format=jpg&name=small

quote:
Russia to hold major naval drills in Mediterranean Sept 1-8. 25 warships lead by cruiser Marshal Ustinov and 30 aircraft,including Tu-160 strategic bombers,Tu-142MK, IL-38 anti-submarine warfare aircrafts,Naval Aviation Su-30SM will be involved.

Russian Naval Group in Med. Sea
Marshal Ustinov cruiser
DDG Severomorsk
Admiral Grigorovich+Essen+Makarov frigates (armed with Kalibr missiles)
Vyshniy Volochek,Grad Sviyazhsk,Velikiy Ustyug (armed with Kalibr missiles)
Kolpino,Velikiy Novgorod submarines (armed with Kalibr)
Op 7 september ontmoeten Poetin, Erdogan en Rohani elkaar in Iran.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181599141
Turkije ziet nu opeens HTS als terroristische organisatie?

:')

Turken zullen zich wel terugtrekken uit bepaalde gebieden in Idlib en na het overleg van 7 september gaat het los.
pi_181600026
https://twitter.com/worldonalert/status/1035525636406882306

Demonstratie tegen Rusland en Assad in Allepo. Dapper van deze mensen.
pi_181604820
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 15:49 schreef BEFEM het volgende:
Turkije ziet nu opeens HTS als terroristische organisatie?

:')

Turken zullen zich wel terugtrekken uit bepaalde gebieden in Idlib en na het overleg van 7 september gaat het los.
Turkije is blijkbaar niet in staat om iets te doen aan HTS, terwijl dat wel de afspraak was. Dan gooi je het maar over een andere boeg.
http://www.moonofalabama.(...)-idleb-campaign.html
Quote:
Turkey was given until the summit to remove al-Qaeda and similar Jihadi groups from Idleb governorate. It so far failed to do so and its chance of achieving that is practically zero. Al-Qaeda in the form of Hayat Tahrir al Sham (HTS, formerly Jabhat al-Nusra) and in coalition with other foreign Jihadis from all over the world rules about 70% of Idleb governorate
pi_181604846
Gaat Rusland eerst oefenen of maar gelijk aanvallen?

https://nos.nl/artikel/22(...)aanval-op-idlib.html
pi_181605322
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 16:30 schreef theunderdog het volgende:
https://twitter.com/worldonalert/status/1035525636406882306

Demonstratie tegen Rusland en Assad in Allepo. Dapper van deze mensen.
Idlib.
pi_181605377
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:23 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Idlib.
Beide
pi_181605686
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2018 20:01 schreef drexciya het volgende:

[..]

Turkije is blijkbaar niet in staat om iets te doen aan HTS, terwijl dat wel de afspraak was. Dan gooi je het maar over een andere boeg.
http://www.moonofalabama.(...)-idleb-campaign.html
Quote:
Turkey was given until the summit to remove al-Qaeda and similar Jihadi groups from Idleb governorate. It so far failed to do so and its chance of achieving that is practically zero. Al-Qaeda in the form of Hayat Tahrir al Sham (HTS, formerly Jabhat al-Nusra) and in coalition with other foreign Jihadis from all over the world rules about 70% of Idleb governorate
Net alsof ze ooit die mogelijkheid hadden. Wat had Turkije met HTS kunnen doen? Helemaal niks.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')