abonnement Unibet Coolblue
pi_181797217
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 14:17 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Toevallig had ik dat gister. Ik stootte keihard mijn knie tegen de deur. Ik kreunde Aaaaaaaaahhhh en toen de pijn wat minder werd ging ik daarmee door om te checken hoe Nora hierop reageerde (die zat op het moment van de feiten op de bank te spelen). Nou, echt gewoon heul geen reactie :') Niet eens een mama, gaat het? :'(
toen ik laatst mijn schouder uit de kom had heeft Jan snel mijn man gehaald en daarna een beker melk gepakt. Kijk mama dat helpt tegen de misselijkheid O+ en kreeg ik een grote knuffel van hem *;
pi_181797295
Mijn oudste gaat huilen als ik auw roep. De jongste geeft amper een reactie.

Ik probeer niet te schelden vloeken doe ik nooit. Maar ik hoorde bij ean wel eens godssamme dat wil ik dus niet.
pi_181797317
Vloeken doe ik ook niet.
Bij mij is de reactie auw
Soms ontglipt mij een shit als ik weer eens wat laat vallen.. :@
pi_181797419
Franny, het was de situatie waar ik zelf om moest lachen. Zeker omdat wij zelf er echt wel op letten dat degelijke uitspraken niet in haar bijzijn worden gedaan.
Mijn moeder is in de auto helaas een enorme flapuit en denkt er dus niet over na dat er soms kleintjes in de auto zitten. Toen ik haar over dit voorval vertelde schrok ze echter wel, dus ik hoop vooral ook bij haar een stukje bewustwording heb aangewakkerd.

Ben zelf ook absoluut geen heilige hoor, want een verdorie of potverdikke is er uit voor je er erg in hebt.

@Sun, kaylee is pas gaan fietsen toen ze op school zag dat klasgenootjes op de fiets naar school kwamen. Ze wilde gewoon echt niet eerder. Terwijl zij juist prima uit de voeten kon met een loopfiets.. het komt denk ik vanzelf wel.
pi_181797443
Bij een klein stootje is auw wel een reactie die ik ook heb, maar als ik mezelf echt echt echt pijn doe komen er andere woorden aan te pas :7
Ik doe dat trouwens niet zo maar overal. Ik ben me er wel van bewust dat sommige mensen andere normen en waarden hebben. Ik zal op mijn werk bv ook nooit vloeken.
pi_181797508
Als de jongens bij oma in de auto zitten roepen ze OMAAAAA GAS OP DIE LOLLY _O-
pi_181797845
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 15:15 schreef ikke_84 het volgende:
Bij een klein stootje is auw wel een reactie die ik ook heb, maar als ik mezelf echt echt echt pijn doe komen er andere woorden aan te pas :7
Ik doe dat trouwens niet zo maar overal. Ik ben me er wel van bewust dat sommige mensen andere normen en waarden hebben. Ik zal op mijn werk bv ook nooit vloeken.
Ik heb ooit in een onderzoek gelezen dat schelden in iets wat je zelf als schuttingtaal ervaart (of dat nou vloeken of kut of weetikwat) pijnverlichtend werkt. Ik ervaar dingen als verdorie niet als schuttingtaal, dus...
Ik vloek en scheld als een bootwerker. Ik probeer me wel in te houden bij te kinderen, maar ben daar bepaald niet goed in.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 9 september 2018 @ 15:55:29 #283
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_181797962
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 15:43 schreef Vanyel het volgende:

Ik vloek en scheld als een bootwerker. Ik probeer me wel in te houden bij te kinderen, maar ben daar bepaald niet goed in.
hahah ja ik doe ook mijn best maar dat is echt f*cking moeilijk :+

Ik ben wel heel vuilgebekt, ik maak mij totaal niet zorgen om schuttingtaal.
Ik ben een hele erge vloeker en van een godverdomme kijkt niemand hier in huis op.

De kinderen weten wel heel goed dat er een verschil zit in hoe je dingen uit in een prive situatie in huis versus op school ofzo. En hoor altijd dat ze zo vriendelijk en lief zijn. dus so far so good

Ik was vroeger als klein kind al wel een vloeker, en dan zij mijn moeder dat hoort niet bij een meisje. }:| ik vond altijd de focus op gender erger dan de rest van de boodschap.
pi_181798107
Ik ben niet zo goed in de hele tijd opletten wat ik zeg in situatie 1, en wel vloeken in situatie 2. Dus ik heb het voor het gemak maar gewoon uit mijn repertoire gegooid. :')
pi_181798159
Ik vloek wel meer dan ik zou willen :+
Vwb fietsen, hier met 5,5 fietst ze super los. Heeft ze zichzelf geleerd op school, daar hebben ze fietsjes waarbij de trappers aan t voorwiel zitten, dat is makkelijker om te leren opstappen (meer als een loopfiets) dus toen wij (eindelijk) gingen oefenen hoefden we niets meer te doen :@ :7
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_181798237
Hier ook best wel een vuilbek. 1 van mijn 7 zonden. :')
Maar eigenlijk alleen thuis of in de auto. Niet dat ik op straat overal ga lopen schelden en vloeken. Op werk bijvoorbeeld ook niet echt. Denk dat veel mensen juist niet achter mij zoeken dat ik best wel grof ben. :')
Ben er niet trots op en probeer mij heus in de houden of andere termen te gebruiken maar is heel lastig af te leren.
pi_181798713
Ik schreef dat ik het niet komisch vind en dat het waarschijnlijk te maken heeft met mijn opvoeding. Ik zeg zelf ook wel eens wat, maar houd er gewoon niet van. Zelf zeg ik wel 'shit' of 'kut' als ik iets laat vallen of zo. Maar ja, dat gebeurt nu ook weer niet om de haverklap. En toen I van de trap afviel, riep ik heel hard 'godverdomme' maar dat is zeer zeldzaam. Daarmee bedoelde ik niet dat mensen die het wel komisch vinden zich moeten gaan verdedigen of een verklaring daarvoor moeten geven. Een discussie hierover is weinig zinvol, we komen gewoon allemaal ergens anders 'vandaan'. Precies ook wat Crumpette schrijft: iedere familie heeft zijn cultuur. Mijn ouders zijn heel gelovig en alle woorden die naar God verwijzen, zijn voor hen een vorm van heiligschennis. Als je zo bent opgevoed, dan blijft je dat bij. Ik ben zelf niet gelovig, maar respecteer het wel. Dus als mijn vriend in hun bijzijn 'godver' zegt, dan vind ik dat ook ongemakkelijk. En zeg ik er later ook wel wat van. Niet boos of verwijtend, maar wel: wil je er misschien een beetje opletten/rekening mee houden.

[ Bericht 16% gewijzigd door Franny_G op 09-09-2018 16:49:32 ]
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  zondag 9 september 2018 @ 16:45:05 #288
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_181798763
Vloeken vind ik over het algemeen niet heel erg. Vloeken met woorden waar God aan te pas komt vind ik wel een ding. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat zo’n woord een gewoonte kan worden en ik vind dat een stukje respect richting anderen die wel gelovig zijn.

Er is mij bij mijn stage wel eens een godverdomme ontglipt, terwijl één van mijn begeleiders haast een rolberoerte kreeg. Heel overtuigend kerkelijk typje was dat. Not my proudest moment.

Edit: Godfried Bomans gebruik ik wel :') .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 9 september 2018 @ 16:55:40 #289
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_181798908
Hier ontsnapt ook wel eens wat. Geen God, geen ziektes, dat dan weer niet.
pi_181800337
Ik voel me echt een saaie muts, ik vloek en scheld niet. Deden mijn ouders ook nooit en mijn vrouw ook niet.

Over pijn doen met een kleuter: een jaartje geleden liep ik met een halfdronken B van de trap en miste de laatste tree. Ik ging gigantisch door mijn voet heen en viel heel raar omdat ik van alles deed om B op mij te laten vallen. Het deed pijjjjjjn! De tranen schoten in mijn ogen en ik wilde hard gillen. Wonderbaarlijk genoeg kon ik het inhouden. B zijn reactie?
'Mama wat doe je? Waarom deed je dat?' En hij was echt heel erg boos op me. Sterker nog hij wilde wekenlang niet met me van de trap, ook niet gewoon lopend.

B krijgt sinds een paar dagen een anti allergie drankje om te testen. Hij wordt er enorm lamlendig van. Een stap bovenop de weer naar school moeheid. Het liefst ligt ie de hele dag op de bank. Pffff, ik hoop stiekem dat het drankje niet aanslaat.
pi_181800910
Blij om te lezen dat ik niet de enige ben die regelmatig vloekt O-) Mijn kleuter kent wel al meer woorden dan hier in huis gebruikt worden.
Exode dan ben je toch geen saaie muts. Het is maar net wat je gewend bent.
Waarom krijgt B dat drankje? Misschien zakt de vermoeidheid daardoor na een tijdje wel weg. Ik kan me voorstellen dat het je wat doet om hem steeds zo moe te zien.
  zondag 9 september 2018 @ 18:45:53 #292
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_181800952
Oh, ik godsamme en shit wat af :+. Godverdomme alleen als ik echt heel boos ben en me niet in kan houden :') en kut eigenlijk nooit met de kinderen in de buurt.

Op die enkele keer uitproberen na, gebruiken die van mij nooit dit soort woorden dus ze nemen het niet van me over nog (dit gaat nog wel veranderen, i know :7 ) en ik sta te kijken van wat sommigen van jullie al weten te verzinnen aan uitspraken :D
pi_181801705
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 18:43 schreef ikke_84 het volgende:
Blij om te lezen dat ik niet de enige ben die regelmatig vloekt O-) Mijn kleuter kent wel al meer woorden dan hier in huis gebruikt worden.
Exode dan ben je toch geen saaie muts. Het is maar net wat je gewend bent.
Waarom krijgt B dat drankje? Misschien zakt de vermoeidheid daardoor na een tijdje wel weg. Ik kan me voorstellen dat het je wat doet om hem steeds zo moe te zien.
We vermoeden dat B allergisch is voor iets. Hij heeft vaak rode ogen, ze jeuken dan ook enorm. Niezen etc. Maar hij is te jong voor een test dus vandaar dit drankje, als de symptomen minder worden of weggaan nu, slaat het drankje aan en moet hij die blijven nemen.

Ik ben in staat er al mee te stoppen, jochie doet amper iets nu.
pi_181801721
Ik heb met veel moeite mijn meestgebruikte scheldwoord naar sjips verbogen. Maar als ik echt schrik, zeg ik ook wel eens iets minder moois...

Ter illustratie: mijn net niet meer kleuter las het woord ‘vak’. “Niet het scheldwoord vak, maar een vierkantje, waar je iets in kan doen.”

Eeeeh right :+.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_181802556
quote:
0s.gif Op zondag 9 september 2018 18:14 schreef exode het volgende:
Ik voel me echt een saaie muts, ik vloek en scheld niet. Deden mijn ouders ook nooit en mijn vrouw ook niet.

Over pijn doen met een kleuter: een jaartje geleden liep ik met een halfdronken B van de trap en miste de laatste tree.
En jij noemt jezelf saai? :o
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_181802596
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 19:23 schreef exode het volgende:

[..]

We vermoeden dat B allergisch is voor iets. Hij heeft vaak rode ogen, ze jeuken dan ook enorm. Niezen etc. Maar hij is te jong voor een test dus vandaar dit drankje, als de symptomen minder worden of weggaan nu, slaat het drankje aan en moet hij die blijven nemen.

Ik ben in staat er al mee te stoppen, jochie doet amper iets nu.
Te jong voor een test? Het is toch geen zuigeling?
Mijne is al getest voor haar eerste verjaardag. Ze krijgt ook gewoon pillen (aerius), niks geen lamlendigheid hier.

Wie heeft je verteld dat ie te jong was?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_181802655
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 20:00 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Te jong voor een test? Het is toch geen zuigeling?
Mijne is al getest voor het jaar. Ze krijgt ook gewoon pillen (aerius), niks geen lamlendigheid hier.
Ja, ik luister ook maar gewoon naar de huisarts. Het is overigens vermoeden van allergie voor bv huisstofmijt. Ik hoor van meer ouders dat ze zo jong niet testen.

Misschien is het toch de drank bij B ;)
pi_181802707
"Mama, flip in de klas zei dat ik een verboden woord zei, maar vakgarage mag ik toch gewoon zeggen? Fuck mag niet toch mama? Maar vakgarage mag wel toch?"

Aldus mijn zoon van 5. Wij zeggen tegenwoordig dus vakgarage als we iets laten vallen :D
*poef* nu is het weg
pi_181802717
Niet luisteren naar huisartsen over dit onderwerp. Deden wij een paar maanden toen Dot nog geen 1 was, we werden later bijna uitgelachen door de allergoloog. Het idee alleen al van te jong.

Het is imo sowieso raar dat een huisarts gaat modderen in iemand anders zijn vakgebied. Ik zou (sindsdien) altijd een verwijzing vragen bij dit soort dingen.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_181802744
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 19:23 schreef exode het volgende:

[..]

We vermoeden dat B allergisch is voor iets. Hij heeft vaak rode ogen, ze jeuken dan ook enorm. Niezen etc. Maar hij is te jong voor een test dus vandaar dit drankje, als de symptomen minder worden of weggaan nu, slaat het drankje aan en moet hij die blijven nemen.

Ik ben in staat er al mee te stoppen, jochie doet amper iets nu.
Wanneer geef je t drankje? Wij geven onze dochter haar anti allergie medicatie voor t slapen. Zo werkt t nog wel in de ochtend/overdag maar heeft ze minder last van de bijwerkingen
*poef* nu is het weg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')