FOK!forum / Culinesse à gogo / maaltijden voor groep van 10 personen op ski vakantie
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:35
Hallo keukenkampioenen,

Jaarlijks ga ik met een groep van 20 personen op ski vakantie. Sinds dit jaar is de persoon die het altijd organiseerde er mee gestopt.

Wij verbijven in 2x10 persoons appartementen met uitgebreide keuken. Het eten nemen wij zoveel mogelijk mee uit Nederland, enkel de verse kort houdbare spullen worden lokaal gekocht.

Aangezien ik altijd de nodige kritiek had op hoe voorheen het eten georganiseerd was heb ik die bal nu toegespeeld gekregen.

Voorheen bestond het eten voornamelijk uit kip en bertolli kant en klaar pakketten. Op een avond moest je dan 3 van die bertolli dozen klaarmaken wat altijd vreselijk onhandig was en eigenlijk nog slecht smaakt ook.

Nou is niet iedereen van onze groep even goed in de keuken dus de maaltijden dienen smaakvol te zijn maar ook met enige eenvoud klaar te maken zijn. Voor 10 personen koken op een 4 pits kookstel is altijd best een gehannes maar lukt uiteindelijk altijd wel.

Een greep uit de maaltijden van voorheen, die eigenlijk ook elk jaar hetzelfde waren.
Pasta Bollegnaise, Nasi, risotto(bertolli), Kip toscane(Bertolli), Hachee.

Hopelijk kunnen jullie mij op weg helpen om wat lekkere maaltijden samen te stellen. Uitgaande van 10 personen.

We lusten alles, echter zit er 1 vegatarier bij en 1 die geen koolhydraten mag. Daar hielden we altijd rekening mee door vlees en saus apart klaar te maken.

Pasta bollognaise mag blijven. Advies voor simpele maar goede pasta saus hoor ik graag.
Risotto mag blijven maar geen chemische Bertolli meuk. Kip toscane was waardeloos.
Een lekkere stampot zou ook wel wat zijn.

Alvast hartelijk dank voor jullie input.
VleesLolliezaterdag 25 augustus 2018 @ 13:43
De tering, 20 man en dan zelf zo veel mogelijk eten uit NL mee nemen :')

Ze hebben daar ook supermarkten :')
nogeenoudebekendezaterdag 25 augustus 2018 @ 13:51
Stampot voor 10 man in je vakantie is ook niet handig tenzij je geschilde aardappelen haalt maar dan weet je ook wat je kwijt bent.
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:43 schreef VleesLollie het volgende:
De tering, 20 man en dan zelf zo veel mogelijk eten uit NL mee nemen :')

Ze hebben daar ook supermarkten :')
klopt, maar voor 20 man alles kopen in de lokale supermarkt in het ski resort kost je ongeveer 6 keer zoveel. Alles paste altijd in 1 ford mondeo met 2 personen en skispullen er nog bij. Bij aankomst met een paar man de kratjes verdelen over de 2 appartementen en binnen een uur waren we gesetteld.
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:53
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:51 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Stampot voor 10 man in je vakantie is ook niet handig tenzij je geschilde aardappelen haalt maar dan weet je ook wat je kwijt bent.
zakjes aardappel puree?
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 13:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:43 schreef VleesLollie het volgende:
De tering, 20 man en dan zelf zo veel mogelijk eten uit NL mee nemen :')

Ze hebben daar ook supermarkten :')
De verdeling begint trouwens om te slaan. Voor het eerst meer vrouwen dan mannen. 12 om 8.
Fretworkzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:56 schreef Glider76 het volgende:

[..]

De verdeling begint trouwens om te slaan. Voor het eerst meer vrouwen dan mannen. 12 om 8.
Gewoon alles wat je normaal maakt maar dan meer?
Books1zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:04
Neem een slowcooker mee en maakt wat goed vullende stoofpotten, fajitas (wraps, tomatenblokjes, zure room, guacamole op tafel), maaltijdsoepen enz.

Wij gaan altijd 1 keer per jaar op vakantie met een groep van 18 personen. Fornuis is vaak te klein dus ook twee cookers mee.

Wat ook leuk is maar dan moet daar ruimte voor zijn is een pancake-avond. Drie plaatgrillen en heel veel pancakemix en verschillende toppings op tafel, zoet/fruit/hartig. Voor de koolhydraatarme persoon bananenpancakes met bijv. bosbessen.
Fretworkzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:07
Ik zou iig een keer iets met couscous en een keer iets met wraps maken omdat het een pan minder is.

Maar wat eet je normaal TS?
#ANONIEMzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:52 schreef Glider76 het volgende:

[..]

klopt, maar voor 20 man alles kopen in de lokale supermarkt in het ski resort kost je ongeveer 6 keer zoveel. Alles paste altijd in 1 ford mondeo met 2 personen en skispullen er nog bij. Bij aankomst met een paar man de kratjes verdelen over de 2 appartementen en binnen een uur waren we gesetteld.
je hebt een auto, rij die berg af naar een gewone supermarkt?
nogeenoudebekendezaterdag 25 augustus 2018 @ 14:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:53 schreef Glider76 het volgende:

[..]

zakjes aardappel puree?
TS stelt in de OP dat hij geen pakjes wil.
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:07 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

je hebt een auto, rij die berg af naar een gewone supermarkt?
Daar heeft niemand zin in. We komen om te skiien, niet om boodschappen te doen. We doen dit al meer dan 10 jaar zo. Gaat altijd goed. Past ruimschoots in de auto, inclusief huishoudelijke artikelen en alle ontbijtspullen, thee/koffie en koek/snoep. Zelfs de melk gaat mee. Lokaal wordt het fris/bier/wijn ingekocht.

Maar een keer een fris, nieuw menu is zeer welkom.
nogeenoudebekendezaterdag 25 augustus 2018 @ 14:11
Oh jij bent TS. :@.
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:11 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Daar heeft niemand zin in. De berg af is ook weer een uur rijden. We komen om te skiien, niet om boodschappen te doen. We doen dit al meer dan 10 jaar zo. Gaat altijd goed. Past ruimschoots in de auto, inclusief huishoudelijke artikelen en alle ontbijtspullen, thee/koffie en koek/snoep. Zelfs de melk gaat mee. Lokaal wordt het fris/bier/wijn ingekocht.

Maar een keer een fris, nieuw menu is zeer welkom.
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 14:12
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:10 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

TS stelt in de OP dat hij geen pakjes wil.
_O-
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:13
quote:
9s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:11 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Oh jij bent TS. :@.
Een zakje aarappelpuree gebruik ik thuis ook. Werkt prima. Met pakjes bedoel ik van die bertolli pakjes waar met wat kip toevoegen dan ineens een complete maaltijd uit komt. Gezien de groep van 10 moet je dan 3 van die pakjes klaar maken. Is altijd een gehannes en smaakt nergens naar. Nog duur ook.
yosanderzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:16
Geen oven tot je beschikking?
Ferzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:19
Een rijsttafel met een flink rijstcooker, die je eventueel ergens kan lenen.

Rendang met een boemboezakjes, wat verse knoflook uien en eventueel pepers.
Sambel goreng tahu telor (gekookt ei)
Gado gado met een sausmix van de toko
Sajoer assem.
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 14:20
Kip met groene/rode curry, groenten erdoor flikkeren, voor eentje geen kip en de rijst apart
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 14:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:19 schreef Fer het volgende:
Een rijsttafel met een flink rijstcooker, die je eventueel ergens kan lenen.

Rendang met een boemboezakjes, wat verse knoflook uien en eventueel pepers.
Sambel goreng tahu telor (gekookt ei)
Gado gado met een sausmix van de toko
Sajoer assem.
Ja je gaat op de wintersport even uitgebreid koken, als TS al een zakje aardappelpuree acceptabel vindt, lijkt me dit geen optie
Ferzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:22
Oh verrek ik las voor 20 koken.
RobinOokzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:24
Rendang. en natuurlijk maak je de boemboe zelf. Voordeel van rendang is dat je er niks aan heeft te bakken. Boemboe, vlees en kokosmelk in een pan flikkeren en paar uur wachten. Rijst en boontjes erbij, klaar.

En een pan peperkip. Met rijst en bloemkool.

Ingevroren meenemen.
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Rendang. en natuurlijk maak je de boemboe zelf. Voordeel van rendang is dat je er niks aan heeft te bakken. Boemboe, vlees en kokosmelk in een pan flikkeren en paar uur wachten. Rijst en boontjes erbij, klaar.

En een pan peperkip. Met rijst en bloemkool.

Ingevroren meenemen.
Lijkt me een topidee met deze TS
yosanderzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:27
Paar simpele pastagerechten:

Gerookte zalm, ui, knoflook, crème fraiche en dille. Eventueel citroensap en een groente (courgette, champignons).

Pasta pesto rood/groen. Met kip, spekjes en ui, bij de groene courgette en bij de rode tomaten (uit blik) en wat crème fraiche.

Bonusrecept: pasta yolo _O_
Vleeswaren (ham, spek, salami) in kleine stukjes snijden. Uitje fruiten, vleeswaren erbij en bakken. Aftoppen met crème fraiche en kaas. Eventueel met een courgette of paprika erdoor.

Zolang je er maar crème fraiche doorheen flikkert, smaakt het wel _O-
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 14:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:16 schreef yosander het volgende:
Geen oven tot je beschikking?
Ja een grote oven zit erbij.
yosanderzaterdag 25 augustus 2018 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:30 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Ja een grote oven zit erbij.
Dan zou ik lasagne maken :Y)
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 15:23
Ik snap het probleem niet, waarom is koken voor 10 personen zo anders als voor 2-4? Waarom zou je daar speciale gerechten voor maken/nodig hebben.
Gewoon koken wat je normaal gesproken ook eet, alleen meer klaarmaken.
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 16:26
Kook je nou voor 10 of 20 personen?
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 16:31
Een flinke pan chili con carne
Couscous
Tagliatelle met witte champignonroomsaus
Stamppot (hutspot /zuurkool)
Wraps
Aardappel-preisoep
Broodje hamburger (goed aangekleed)


Ik denk dat vooral de chili con carne en de couscous haalbare recepten zijn.
Spanky78zaterdag 25 augustus 2018 @ 16:54
Maak vooraf een flinke pan bolognesesaus. Invriezen en daar in de koelkast zetten. Alleen pasta koken en klaar. Kaas erbij en eten maar.

Verder kun je een keer taco's en fajitas maken. Ook weinig werk. Je neemt tomaten, sla, paprika, mais, kidneybonen, geraspte kaas, crème fraiche en potjes saus mee. Zelfs de zakjes tex-mex kruiden zijn dan wel te doen. Eten is snel klaar en iedereen maakt aan tafel de taco's en fajitas self klaar. Met vlees gehakt of kip, of zonder. Prima.

Ook kun je stoofvlees vooraf klaarmaken, dus ook erg lekker. Invriezen en zo meenemen. De aardappels... Tsja even een paar man aan het schillen zetten. Voor 10 man heb je na een goede dag skiën minstens 3 kilo aardappelen nodig, maar ik zou zelf gaan voor 4.

Pannenkoeken bakken is meestal ook feest, hoef je alleen daar melk en eieren te halen. Beslag maken, en twee man even laten bakken.

Rijst met curry ook prima. Neem een paar Groentenpakketten mee, kip, rijst. En wat curry pasta.
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 16:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:54 schreef Spanky78 het volgende:
Pannenkoeken bakken is meestal ook feest, hoef je alleen daar melk en eieren te halen. Beslag maken, en twee man even laten bakken.
Dat is veel werk... Altijd meer dan je denkt.
Spanky78zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:01
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 16:59 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat is veel werk... Altijd meer dan je denkt.
Ja euh, het moet goedkoop snel en lekker. Dan is dit een prima optie.

Anders gaan ze lekker naar een restaurant.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:01
Rijst bakken tot het glazig wordt, dan koken in kippenbouillon met wat zout, saffraan en knoflook. Doppertjes koken, Hierbij stukken kip braden en gamba’s, mosselen en inktvis (kan rustig diepvries zijn) en een vakantie paella is zo klaar.
Spanky78zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Rijst bakken tot het glazig wordt, dan koken in kippenbouillon met wat zout, saffraan en knoflook. Doppertjes koken, Hierbij stukken kip braden en gamba’s, mosselen en inktvis (kan rustig diepvries zijn) en een vakantie paella is zo klaar.
:{w te veel.werk 8)7
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

:{w te veel.werk 8)7
TS heeft niets over veel of weinig werk gezegd
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja euh, het moet goedkoop snel en lekker. Dan is dit een prima optie.

Anders gaan ze lekker naar een restaurant.
Jawel, maar dan zijn er betere opties. Pannenkoeken is behoorlijk arbeidsintensief (non-stop met drie of vier pannen in de weer, een uur lang voor tien personen als je geluk hebt).
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 17:06
Bak shoarmareepjes, zakken nasigroenten, sambal, ketjap, uitje, knoflook en rijst. Klaar. Opleuken met kroepoek, atjar, satésaus en gedroogde uitjes.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 17:07
Gehaktballen, aardappels, jus, sperziebonen en vla na.
Hutspot met klapstuk
Boerenkoolstamp met spek en worst
Raasdonders met kroten en spek
Najietozaterdag 25 augustus 2018 @ 17:54
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 13:51 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Stampot voor 10 man in je vakantie is ook niet handig tenzij je geschilde aardappelen haalt maar dan weet je ook wat je kwijt bent.
Je hebt ook aardappels met een hele dunne schil. Die hoef je alleen maar te wassen en in stukken te snijden. Is imo nog lekkerder ook
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 18:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

TS heeft niets over veel of weinig werk gezegd
TS vindt aardappelpuree uit een pakje prima voer, en aardappelen koken teveel werk

Ik zie het niet gebeuren dit, op de wintersport

Mooi trouwens dat mensen niet naar de TT kijken, een vegetariër erbij en iemand die geen (ik neem aan weinig) koolhydraten eet
RobinOokzaterdag 25 augustus 2018 @ 18:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef Molo het volgende:

[..]

een vegetariër erbij en iemand die geen (ik neem aan weinig) koolhydraten eet
Die hebben gewoon pech. Zou ik geen rekening mee houden.
Geef ze een kaassoufflé of zo. Neem er 12 mee van huis. Klaar.
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 18:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Die hebben gewoon pech. Zou ik geen rekening mee houden.
Geef ze een kaassoufflé of zo. Neem er 12 mee van huis. Klaar.
Jij groepsmens jij O+
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:43
Voor de vegetariër kan je in plaats van rookworst/klapstuk/spekjes ook gebakken (kastagne)champignons erbij serveren.
Postbus100zaterdag 25 augustus 2018 @ 18:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:12 schreef Molo het volgende:
Mooi trouwens dat mensen niet naar de TT kijken, een vegetariër erbij en iemand die geen (ik neem aan weinig) koolhydraten eet
Mensen kijken juist wel naar de TT. Ze houden alleen geen rekening met alle info in de OP :*
Spanky78zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:36 schreef Molo het volgende:

[..]

Jij groepsmens jij O+
In dit geval groot gelijk. Speciale gevallen regelen hun eigen ding maar hoor.

Tegenwoordig echt niet meer te doen. Vegetarisch, veganist, koolhydraatarm, vezelarm, geen gluten... En de meesten daarvan hebben verder niets, behalve last van hun aanstellerij.
Spanky78zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:08
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 17:04 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Jawel, maar dan zijn er betere opties. Pannenkoeken is behoorlijk arbeidsintensief (non-stop met drie of vier pannen in de weer, een uur lang voor tien personen als je geluk hebt).
Nja, uurtje, dat valt toch wel mee?
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 19:17
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 18:47 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Mensen kijken juist wel naar de TT. Ze houden alleen geen rekening met alle info in de OP :*
Ja bedoelde ik ook :+

Stom foutje :+
Molozaterdag 25 augustus 2018 @ 19:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In dit geval groot gelijk. Speciale gevallen regelen hun eigen ding maar hoor.

Tegenwoordig echt niet meer te doen. Vegetarisch, veganist, koolhydraatarm, vezelarm, geen gluten... En de meesten daarvan hebben verder niets, behalve last van hun aanstellerij.
Ze vreten niet gratis mee maar betalen gewoon mee en ze gaan met een groep. Dan hoor je gewoon voor iedereen wat te maken.

Anders kun je groepsdingen beter gewoon skippen
Spanky78zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Ze vreten niet gratis mee maar betalen gewoon mee en ze gaan met een groep. Dan hoor je gewoon voor iedereen wat te maken.

Anders kun je groepsdingen beter gewoon skippen
Nja, als je mijn suggesties zag waren die grotendeels geschikt.
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 19:33
Iedereen alvast bedankt voor de reacties. Er staan wel wat goeie dingen bij.

Voor de vegeratier nemen we aparte vleesvervangers mee. De anti koolhydraat persoon is sinds vorig jaar nieuw. Die regelt deels haar eigen eten. Of laat sommige dingen gewoon staan.

Wij koken elke avond met 2 personen, en er fladdert altijd wel iemand rond die even mee helpt met wat groentje snijden ofzo.

Elke dag 2 anderen die koken, 1 keer naar een restaurant. Het hoeft niet allemaal super simpel eten te zijn, maar we wetten ook geen 4 gangen diners op tafel.

Het budget is rond de 125 euro pp. Daar moet ook nog ontbijt en snoep/drank van worden betaalt en het restaurant. Alle jaren goed gegaan. Stokbrood laten we elke dag bezorgen aan de deur.

We proberen ook nog iets gezonds te doen met wat verse groente. Het hoeven niet direct 1 pans gerechten te zijn. Maar bv voor 10 personen biefstuk bakken duurt te lang en komt te precies.
lazinesszaterdag 25 augustus 2018 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Nja, uurtje, dat valt toch wel mee?
Als de hele groep de hele dag op de berg heeft gestaan dan heeft niemand meer zin om pannenkoeken te bakken en logisch ook. Dat is thuis al behoorlijk tijdrovend.

De boemboe die een paar uur op het vuur moet werkt ook niet als iedereen de hele dag op de berg staat.

Het slowcooker idee vind ik wel een goede. Die kan je veilig aan laten terwijl je de berg afsuist en je kan direct aan tafel.
En er zijn zoveel mogelijkheden. Van stew tot soep tot ook pasta uit dat ding.
RobinOokzaterdag 25 augustus 2018 @ 20:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:37 schreef laziness het volgende:

[..]


De boemboe die een paar uur op het vuur moet werkt ook niet als iedereen de hele dag op de berg staat.

Tuurlijk wel, die maak je de dag/avond ervoor.
Of thuis. Om bevroren mee nemen.
lazinesszaterdag 25 augustus 2018 @ 21:07
Al die suggesties om bevroren mee te nemen... dat is toch ontdooid als je aankomt? Dan moet je het dan gelijk opeten.
Ferzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:07 schreef laziness het volgende:
Al die suggesties om bevroren mee te nemen... dat is toch ontdooid als je aankomt? Dan moet je het dan gelijk opeten.
Vorig jaar had het in de dakkoffer gekund.
Glider76zaterdag 25 augustus 2018 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:07 schreef laziness het volgende:
Al die suggesties om bevroren mee te nemen... dat is toch ontdooid als je aankomt? Dan moet je het dan gelijk opeten.
Klopt. Maar er werd voorheen wel vlees ingevroren meegenomen. In de dakkoffer. In het de winter is het buiten koud genoeg dat het bevroren aankwam.
lazinesszaterdag 25 augustus 2018 @ 22:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:16 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Klopt. Maar er werd voorheen wel vlees ingevroren meegenomen. In de dakkoffer. In het de winter is het buiten koud genoeg dat het bevroren aankwam.
Ja in de dakkoffer is wel een goede inderdaad :D
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 21:07 schreef laziness het volgende:
Al die suggesties om bevroren mee te nemen... dat is toch ontdooid als je aankomt? Dan moet je het dan gelijk opeten.
Koelbox?
Lunatiekzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:33
Ik kies vaak voor een rijsttafel met verschillende gerechten en als basis een grote pan (vegetarische) bami of nasi. Veel bijgerechten en zo zijn al kant en klaar van Conimex etc: seroendeng, atjar, kroepoek. Verder saté, gebakken eitje. En wat verder nog lekker is. Voordeel is dat er voor moeilijke eters als vegetariërs er ook voldoende keuze is.

Hetzelfde kun je doen met Mexicaans. Grote pan chili sin carne en rijst als basis, daaromheen veel bijgerechten. Salade, taco's, (met cheddar overbakken) tortillachips, veel dips (salsa, guacamole, zure room), maïskluifjes. Ook hier al veel kant en klaar te koop uit het texmexrek van de super.

Een stevige soep als Borsjtsj of Solyanka en dan piroschki erbij is flink winters. Avond van te voren koken en volgende dag opwarmen.
Lunatiekzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:42
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het probleem niet, waarom is koken voor 10 personen zo anders als voor 2-4? Waarom zou je daar speciale gerechten voor maken/nodig hebben.
Gewoon koken wat je normaal gesproken ook eet, alleen meer klaarmaken.
Geen pannen en pitten genoeg om 10 sudderlapjes van enig formaat klaar te maken naast groente en aardappels bijvoorbeeld. Of geen zin in 5 kilo piepers jassen.
Lunatiekzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:48
Je vroeg ook nog naar pastasaus. Deze bestaat uit houdbare ingrediënten:
- gesnipperde uien bakken in olijfolie tot glazig
- tonijn uit blik meebakken
- tomaat uit blik meebakken
- kookroom toevoegen
- zwarte olijf zonder pit uit blik erin mikken
- op smaak brengen met peper, zout, gedroogde oregano, mosterd.
Hoeveelheden ligt er een beetje aan wat je favo pasta-saus verhouding is.

Ik weet niet of je gasten vis eten. Je zou tonyn kunnen overwegen als ze geen vis eten.
Pietverdrietzaterdag 25 augustus 2018 @ 22:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:42 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Geen pannen en pitten genoeg om 10 sudderlapjes van enig formaat klaar te maken naast groente en aardappels bijvoorbeeld. Of geen zin in 5 kilo piepers jassen.
Dat zijn 3 pitten.
Aventuraszaterdag 25 augustus 2018 @ 23:07
Lekkerste maaltijd was toch wel de boerenkool met rookworst dit jaar. _O_ _O_ _O_

Dat was voor 8p.
Lunatiekzondag 26 augustus 2018 @ 02:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zijn 3 pitten.
Maar dan wel drie enorme pitten. Of stapel jij je braadlapjes in een pan?