abonnement Unibet Coolblue
pi_181418359
Evacuaties vanwege bosbranden Duitsland

In het oosten van Duitsland zijn drie dorpen geëvacueerd vanwege bosbranden. Zeker zeshonderd mensen hebben hun huis moeten verlaten.

De bosbranden woeden bij Treuenbrietzen, zo'n vijftig kilometer ten zuiden van Potsdam. De grootste vuurhaard is 1 kilometer breed en 3 kilometer lang. Een gebied ter grootte van 400 voetbalvelden is al in vlammen opgegaan.

Ontploffende munitie
Zo'n 300 brandweermensen proberen de brand te blussen. Ook worden er twee blushelikopters van het Duitse leger en de politie ingezet om te helpen het vuur onder controle te krijgen.

De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt doordat er veel oude munitie in de grond onder het bos ligt. Enkele granaten zijn al ontploft door de extreme hitte van het vuur.

Eerdere bosbrand
Duitsland heeft net als Nederland een hete, droge zomer gehad, waardoor de gewassen erg droog zijn.

De droogte heeft geleid tot enkele natuurbranden. Zo woedde er eind juli ook een grote bosbrand ten zuiden van Potsdam. Zo'n 60 hectare natuurgebied werd daardoor verwoest.

https://nos.nl/artikel/22(...)anden-duitsland.html
  vrijdag 24 augustus 2018 @ 10:20:17 #3
479089 wollah
#BLACKLIVESMATTER
pi_181418558
quote:
. Een gebied ter grootte van 400 voetbalvelden is al in vlammen opgegaan.
Zo hey!
#KICKOUTZP
pi_181465585
Geëvacueerden bosbrand Brandenburg weer naar huis

De mensen die afgelopen week werden geëvacueerd vanwege een bosbrand in de Duitse deelstaat Brandenburg zijn allemaal weer thuis. Vannacht mochten inwoners van de dorpen Tiefenbrunnen en Klausdorf weer in hun eigen huis slapen. Mensen uit Frohnsdorf mochten vrijdag al terug. In totaal moesten donderdag vijfhonderd mensen worden geëvacueerd.

De brandweer heeft de brand na drie dagen onder controle. Een gebied van 400 hectare staat wel nog in brand. Gisteravond waren nog honderden brandweerlieden bezig met nablussen. Naar verwachting is het vuur morgen helemaal uit.

Mogelijk aangestoken
Een woordvoerder van de regio Potsdam-Mittelmark prijst de vele mensen die bereid zijn om hulp te bieden. Zo hebben bewoners uit omliggende dorpen "rijkelijk" eten gemaakt voor de hulpverleners. "We hebben zo veel voedsel over, dat we het overgebleven eten aan een ziekenhuis hebben gedoneerd."


De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Brandenburg vermoedt dat de brand is aangestoken. Het valt hem op dat op drie plekken tegelijkertijd vuur ontstond. Daarom zou er sprake zijn van opzet. Helemaal zeker is dat niet, de brand moet eerst geblust zijn voordat onderzoekers aan de slag kunnen.


https://nos.nl/artikel/22(...)-weer-naar-huis.html

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 26-08-2018 10:04:56 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')